edyta-26 08.01.09, 17:33 Słyszałam że przed porodem można stosować wiesiołek w kapsułkach dopochwowo. Czy napewno jest to bezpieczne? Jestem w 39tc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynaoles Re: Czy można stosować wiesiołek dopochwowo? 09.01.09, 18:06 Można stosować wiesiołek dopochwowo pod koniec ciąży - wpływa na dobre przygotowanie się szyjki do porodu. Pozdrawiam i życzę dobrego porodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
jusder Re: Czy można stosować wiesiołek dopochwowo? 09.01.09, 19:36 hmmm ja też jestem w 39 tyg i już odliczam ... :-) a jak go chcesz stosować - po prostu aplikujesz sobie głęboko taką kapsułkę, ile razy dziennie?? Odpowiedz Link Zgłoś
edyta-26 Re: do jusder 10.01.09, 10:13 no właśnie nie wiem ile można, jeszcze nie próbowałam. Ale tak myśle że dziś zaaplikuje sobie 2 kapsułki.Ja już nie moge się doczekać końca.Te ostatnie 2-3 tyg. zdają mi się być dłuższe niż całe 9 miesięcy...wiem zrzędzę. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: do jusder 10.01.09, 19:59 Dwa razy jest w pozrządku :). Wiem , że czekanie męczy, ale to ostanie chwile, żeby złapać trochę snu - potem może być przez jakiś czas trudno. Trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 Re: do jusder 12.01.09, 18:52 pani Kasiu, raczej w ostatnich dniach trudno o sen przynajmniej w moim przypadku. Pobódka co 15-30 minut od 3 nad ranem wogóle kłopoty z zaśnieciem, wiec tak sobie myśle, że wolałabym już mieć jakis sensowny cel w tym wstawaniu - np. na karmienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malamufka Up! Aplikacja kapsułek z wiesiołkiem :) 10.04.09, 08:15 Podbijam wątek. Przymierzam się do zakupu preparatu Oeparol w kapsułkach, z zamiarem stosowania dowcipnie. :) I tu pojawia się pytanie: ile trzeba czekać aż ta kapsułka się "tam" rozpuści? Żeby mi to wszystko nie wypływało, bo szkoda. ;) Pytanie może i trochę głupie, ale skoro trzeba go stosować te 3 razy dziennie, to chcę wiedzieć na ile będę musiała się w tym czasie przykuć do łóżka (a z leżeniem jest u mnie ciężko...) Pozdrawiam! :D Odpowiedz Link Zgłoś
silije.amj Re: Up! Aplikacja kapsułek z wiesiołkiem :) 10.04.09, 10:14 Nie chciałby kto za darmo moich kapsułek niezużytych zanim się przeterminują? Np. ktoś z Poznania? Odpowiedz Link Zgłoś
mala_ika Re: Up! Aplikacja kapsułek z wiesiołkiem :) 10.04.09, 12:57 Chętnie, o ile za chwilę nie urodzę;) - właśnie zaczynam 40 tc. Wysyłam kontakt na gazetowego maila:) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Up! Aplikacja kapsułek z wiesiołkiem :) 14.10.09, 10:40 a ja wolalabym lykac wiesiolek - czy tak mozna ? czy trzeba koniecznie dopochwowo? Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Up! Aplikacja kapsułek z wiesiołkiem :) 14.10.09, 12:05 Można i łykać :) Odpowiedz Link Zgłoś