Dodaj do ulubionych

Pies do schroniska?

19.09.09, 17:40
Proszę o opinie na temat schroniska dla zwierząt w Częstochowie.
Kilka dni temu znalazłam szczeniaka - o mały włos, a rozjechałyby go auta, wzięłam więc go do domu. Dałam ogłoszenia na kilku odpowiednich stronach w internecie w poszukiwaniu właściciela pieska lub kogoś kto by go przygarnął - niestety bez skutku. U mnie zostać nie może. Mam już małą suczkę i mieszkam z rodzicami w ciasnym mieszkaniu. Muszę podjąć dramatyczną decyzję i tego wesołego, mądrego i posłusznego szczeniaka oddać do schroniska... :( Pomóżcie w podjęciu decyzji lub znalezieniu innego rozwiązania... :(
Obserwuj wątek
    • Gość: alfa Re: Pies do schroniska? IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 19.09.09, 23:12
      Nasze schronisko nie cieszy się dobrą opinią w traktowaniu i zajmowaniu się
      zwierzakami.Opieka weterynaryjna zerowa - to schronisko nie ma szczęścia do
      wetów .Radziłabym przed podjęciem tak drastycznej decyzji jakim jest oddanie
      szczeniaka do schroniska skontaktować się może z kimś z Foranimals i może oni
      coś zaradzą.
      www.foranimals.czest.pl -nie do końca jestem pewna czy to dobry adres ale
      próbuj.Pozdrawiam ...
      • ivette3 Re: Pies do schroniska? 20.09.09, 00:30
        Dziękuję za radę.Każda jest dla mnie cenna bo ludzi , którzy rozumieją i czują
        problem podobnie jak ja jest przerażająco mało ,zwierzaków krzywdzonych i
        bezsilnych wobec ludzkiej bezwzględności strasznie dużo.
        • Gość: xyz Re: Pies do schroniska? IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 21:21
          Jeśli piesek jest jeszcze aktualny proszę o podanie gg. Pozdrawiam.
          • ivette3 Re: Pies do schroniska? 21.09.09, 13:28
            Piesek wciąż czeka na dobry dom zamiast schroniska, nr gg: 5454414
        • Gość: alfa Re: Pies do schroniska? IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 20.09.09, 22:45
          Nie ma za co dziękować :-)Mam nadzieję że szczenior przy Twojej pomocy znajdzie
          odpowiedzialny domek , trzymam kciuki !
          Pozdrawiam
    • kviatuszekm1 Re: Pies do schroniska? 21.09.09, 10:01
      Mam podobny problem.. w maju tego roku postanowiłam zaadoptować psiaka ze schroniska... prosiłam o małego , gdyż mieszkam sama w wynajmowanej kawalerce.. wszystko było by pięknie gdyby nie fakt że psiak wyrósł ponad moje możliwości.. obecnie ma pół roku , waży 12kg.. i roznosi ją energia której nie jestem w stanie sprostać.. Suczka jest wysterelizowana, zaszczepiona i oczywiście zadbana . Ma kapitalne umaszczenie, na przednich łapkach "podkolanka" a na szyjce "obróżke" tego nawet nie da się opisać;) bardzo się do Niej przywiązałam, wiele się nauczyła reguje na komendy i rano zawsze wita buziakiem ale coż właścicielka oznajmiła mi że nie bd tolerować psa.. kazała w trybie natychmiastowym się Jej "pozbyć"..:(:( na chwile obecną nie mam możliwości zmiany mieszkania, rodzice mają psa i nie mogą zatrzymać Milki u siebie:( z wielkim żalem muszę oddać Ją w jakieś dobre ręce:( dobrze było by gdyby przygarnął ktoś kto naprawdę Ją pokocha i zostanie z nią juz na zawsze:( Jeśli ktoś może mi pomóc naprawdę proszę o pomoc:(
      Wszyscy wiemy jak jest w schronisku nie chce żeby jej koszmar powrócił:(
      Heh Milka jest troszke rozpieszczona więc raczej średnio nadawała by się jako pies do budy.. przyzwyczajona to przytulania i zabawy napewno ucieszy się na domek z ogrodem ale spanie w ciepłym mieszkanku:(:(
      proszę o kontakt Marta 504-385-797
      • kviatuszekm1 Re: Pies do schroniska? 21.09.09, 11:08
        .
    • kviatuszekm1 Re: Pies do schroniska? 21.09.09, 11:26
      up.
      • bell82 Re: Pies do schroniska? 21.09.09, 11:39
        kviatuszekm1 sorry dziewczyno za szczerosc ale zal mi takich idiotek jak ty ;/
        bierzesz psa, nie orientujac sie na poczatku co za rasa, ewentualnie jak
        mieszana i ile taki pies moze osiagnac wzrostu i wagi, to po pierwsze...po
        drugie juz szczytem głupoty jest brac sobie pieska zabaweczke, jak mniemam do
        wynajmowanego mieszkania bez zgody włascicielki...i co teraz myslisz ze ten
        pies, ktory sie przywiazał, bedzie szczesliwy, jak sie go pozbedziesz? bedzie
        mial traume zapewne przez bardzo długi okres zycia...mam nadzieje ze cie
        sumienie zezre..ale jak ma sie rozum w d.u.p.i.e no to coz na to poradzic
        • kviatuszekm1 Re: Pies do schroniska? 21.09.09, 12:03
          to co mam zrobić?wurzucić czy przywiązać do drzewa?to by świadczyło o braku sumienia.. popełnia się w życiu błędy.. i fakt że chcę żeby było jej dobrze należy karcić tak?to jest właśnie rozumowanie człowieka który ma rozum w ..
          ;/
          • Gość: . Re: Pies do schroniska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 12:09
            kviatuszekm1 napisała:

> to co mam zrobić?wurzucić czy przywiązać do drzewa?to by świadczyło o braku sum
            > ienia.. popełnia się w życiu błędy.. i fakt że chcę żeby było jej dobrze należy
            > karcić tak?to jest właśnie rozumowanie człowieka który ma rozum w ..
            > ;/

błedy???? to skrajna nieodpowiedzialnosc, błedy popełnia sie zazwyczaj
            nieswiadomie, ty wzielas psa z pełna swiadomscia, nie majac nawet przyzwolenia
            od włascicielki mieszkania...no własnie ludzie tego nie potrafia zrozumiec,
            szczegolnie ci ktorzy kochaja psy tak jak ludzi..bo dla tego nei ma zrozumienia,
            dla głupoty niestety tez nie
            • Gość: inna do viatuszka IP: *.realestate.net.pl 21.09.09, 14:25
              to zmień miejsce zamieszkania na inne,w gazecie jest pełno ogłoszeń.
              Poza tym nie rozumiem dlaczego od razu nie zapytałaś właścicielki
              czy zgadza się na psa...
              choć ja myślę,że ta historia z kawalerką jest wymyślona, a powód
              oddania pieska jest znacznie inny.
    • ivette3 Re: Pies do schroniska? 21.09.09, 20:35
      gg: 5454414
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka