Dodaj do ulubionych

ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17.11.09, 10:38
Witam,

interesuje mnie czy też macie w ostatnim czasie problemy z siecią
ORANGE, dokładnie chodzi mi o jakośc połączeń - częsty brak zasięgu,
niemożność wykonywania połączeń, niedochodzące sms-y, przerwane
połączenia. Stało się to tak nagminne i irytujące, że postanowiłam
zgłosić reklamacje, za każdym razem otrzymuje odpowiedź, że nie ma
żadnych awarii ale, że w Częstochowie zostało wyłączone kilka
stacji, co spowodowało pogorszenie zasięgu.
Szkoda tylko, że płacąc niezbyt małe rachunki nie możemy normalnie
porozmawiać a inni nie moga się do nas dodzwonić.
Po reklamacjach telefonicznych Biuro Obsługi nic nie zrobiło,
odesłało odpowiedź - o wyłaczeniu stacji ale braku awarii, a jakość
w żaden sposób nie została poprawiona.
Postanowiłam więc, że za każdym razem jak wystąpi taki problem będe
kierować pisemną (e-mail) reklamacje do BIURA OBSŁUGI KLIENTA!!
Apeluje do wszytskich mających takie problemy o zgłasznie
reklamacji, bo jeżeli będą to pojedyńcze osoby to raczej tak wielka
firma nic sobie z tego "nie zrobi". może wspólnymi siłami uda nam
się ich zmusić do poprawy jakości usług za które bądź co bądź
płacimy każdego miesiąca nie małe pieniądze.

Wiem również, że takie problemy występuje u wielu z Was i nie jest
to tylko problem spowodowany np. złym aparatem telefonicznym bo sama
mam jeden z nowszych modeli.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaanka Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.202.* 17.11.09, 11:21
      A może Twój telefon szwankuje? Traci zasięg, zawiesza się itp? Ja kiedyś miałam
      podobnie i pomogła zmiana telefonu sieć nie miała nic do moich problemów.
      • zdener-wowana Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.09, 11:37
        Nie, napewno nie ponieważ mam dwa tel w tej sieci i z obydwoma mam
        taki sam problem, poza tym to nie jest tylko mój problem - bo wiele
        znajomych mi osób korzystających z tej sieci ma podobny.
        miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,6964878,Chcesz_pogadac__Wyjdz_na_balkon.html
        • Gość: gosc Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 17.11.09, 11:46
          ja proponuje zmienic jak najszybciej siec, teraz przeniesienie
          numeru jest bezplatne i skoncza sie problemy.
    • Gość: kinga Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 13:14
      Mam ten sam problem. Mieszkam w centrum miasta i już od dawna tracę
      zasięg w domu. Złożyłam reklamację i dostałam taką samą odpowiedż,
      że wyłączono kilka stacji. Poprosiłam panią o sprawdzenie, która
      stacja mnie 'ściąga' i okazało się, że w Katowicach. Pani również
      była zaskoczona, więc poprosiłam o sprawdzenie numeru męża i
      dziecka. I co? Okazało się, że również Katowice. Złożyłam reklamację
      po raz kolejny i dostałam 50% zniżki na abonament na 2 miesiące.
      Myślę, że jedyne rozwiązanie to zmiana sieci. Niestety kończy mi się
      umowa za rok.
      • Gość: wku...ony Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slowackiego.trustnet.pl 17.11.09, 13:32
        witam ja już pisze do orange od paru miesięcy i nic a odpowiedź brzmi że w
        umowie jest napisane że, "operator niema obowiązku zapewnić mi zasięgu w każdym
        miejscu na terenie polski" na tą odpowiedz zdenerwowany dzwonie do BOK i
        tłumacze że nie mieszkam w lesie tylko że w centrum "miasta" na to pani że jak
        mi nie pasuje to żebym sobie sieć zmienił :( Mam dwa abonamenty od około 10 lat
    • Gość: '''' Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 13:34
      orange to najgorszy syf jaki moze byc..uciekaj stamtad prędko, masz do wyboru
      duzo dobrych sieci teraz
      • 31anna Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.09, 13:37
        obydwoje z mężem tez mamy aparaty w orange i faktycznie w mieszkaniu jest parę
        takich miejsc gdzie nie ma w ogóle zasięgu... ale nie chce zmieniac operatora -
        cała moja rodzinka ma telefony w orange. Chyba faktycznie trzeba zacząć składac
        reklamacje w orange..
    • Gość: ... Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 14:05
      Ja też mam problemy z tą siecią!!! Sms-y przychodzą z opóźnieniem np: był
      wysłany ok. 16.00 a dostałam po godz. 20.00. Jak rozmawiam to raz jest zasięg a
      za chwilę brak zasięgu i jakieś trzaski. zapewniam że telefon mój jest sprawny:))
      • Gość: 3W Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slowackiego.trustnet.pl 17.11.09, 14:23
        Witam w tej chwili skończyłem rozmawiać z Panem z biura obsługi klijenta i Pan
        zapewnił mnie że najbliższych miesiącach nic nie będzie robione z poprawą
        zasięgu na naszym osiedlu..............więc pytanie za co my płacimy ???? umowa
        kończy mi się w lutym na dzień dzisiejszy musiałbym zapłacić 112 pln kary i mogę
        rozwiązać umowe

• barone Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.09, 15:13
      Mieszkam na Zawodziu, są tu spore problemy, żeby porozmawiać,
      muszę wychodzić na podwórko.

Podobnie jest na Trzech Wieszczów.
      • tomq Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.09, 15:30
        Mam takie same problemy, /dzielnica podjasnogórska/ ale na szczęście kończy mi się umowa. Dzwoniącym do mnie telemarketerom w sprawie przedłużenia umowy powiedziałem, że skoro orange nie dba o swoich klientów niech mi nie zawracają głowy.
        • Gość: ania Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 17:35
          Lisiniec :tu też brak zasięgu .
          • Gość: nn Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 17.11.09, 20:15
            Za moment się okaże że Orange w ogóle nie ma zasięgu. Nauczcie się obsługiwać
            swoje własne telefony a później dopiero piszcie o zasięgu. W większości tego
            typu przypadkach trzeba wyłączyć umts, tak aby telefon łapał tylko sygnał gsm,
            który w Cz-wie jest niemal całej i to bez znaczenia czy Orange, Plus czy Era.
            • Gość: z ul. Słowckiego Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:31
              > Nauczcie się obsługiwać
              > swoje własne telefony a później dopiero piszcie o zasięgu. W
              > większości tego typu przypadkach trzeba wyłączyć umts, tak aby
              > telefon łapał tylko sygnał gsm,

nieprawda jakoby. Brak zasięgu, bo brak stacji nadawczych, Orange to potwierdza.
            • sweet_sensi Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.09, 08:47
              wytłumacz mi w jaki sposób umts wpływa na zasięg gsm (sa to dwa różne pasma) ?
              • Gość: nn Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 25.11.09, 00:52
                Zasięg umts jest znacznie mniejszy niż pokrycie gsm (900/1800),
                zwłaszcza wewnątrz budynków. Więc tam gdzie aparat masz ustawiony
                tylko na odbiór sygnału gsm to zasięg pewnie będzie w Cz-wie dobry
                (bez względu na sieć). Jeśli jednak telefon złapie sygnał umts to
                przy przemieszczaniu się (np. wewnątrz budynku) może go tracić, może
                się zmieniać. Tego typu problemów nie powinno być przy zalogowaniu
                telefonu tylko do sieci 2g. Problemy mogą występować także przy
                automatycznym przełączaniu się z sieci 3g na 2g i na odwrót.
                Wówczas telefon ciegle będzie się starał działać na umts-ie a
                dopiero gdy go nie znajdzie to przeskoczy na gsm. JEdnak w chwili
                szukania umts-u moga pojawić się problemy z zasięgiem lub
                nawet "błąd sieci". Najlepiej przestawić sobie zakres na 900/1800
                wtedy nie będzie żadnych problemów z zasięgiem GSM.

• Gość: slowackiego Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slowackiego.trustnet.pl 16.02.10, 22:14
                  nie powinno byc problemow, ale niestety sa,poprzestawialem jak pisales nie ma
                  zadnej roznicy
            • Gość: miki Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.home.aster.pl 24.11.09, 17:52
              z tego co wiem to orange samo z siebie nie postanowiło dokopać niczego
              nieswiadomym klientom. Moim zdaniem operator jest tutaj ofiara. Ciekawe kto
              madry w urzedzie miasta wymysl zeby wyrzucic im wiekszosc nadajnikow w miescie?
              Przeszkadzaly komus? Moim zdaniem byly tam dla dobra wspolnego, wiec o co chodzi?
              na przyszlosc, uwaznie czytac umowe :) nu i na biezaco byc z nowymi propozycjami
              operatora (wlasnei przegladam swiateczna oferte dla biznesu)
    • Gość: 3w Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.strefa.com 17.11.09, 20:33
      Przed wakacjami skasowali nadajnik na przychodni na Trzech Wieszczów i nie ma na
      całym osiedlu pełnego zasiegu. Znaczy t tyle ze smsa wyslesz ale pogadac juz
      niebedziesz mogl(a). W lutym zmieniam operatora i chyba nim bedzie PLUS lub PLAY.
      • Gość: klient ORANGE Nie wiem skąd takie głupoty :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.09, 20:57
        Też mam telefon w Orange i ze względu na charakter pracy jeżdżę od Północy po
        Błeszno, siedzibę firmy mam w centrum w Alejach i nigdy nie zdarzyło mi się
        żebym nie miał zasięgu. Nie wiem kto i jaki ma w tym jakiś interes żeby ludzi
        robić w jajo. Może i faktycznie jakiś nadajnik gdzieś wyłączono, ale ja
        bynajmniej nie zauważyłem różnicy.
        • Gość: autor Re: Nie wiem skąd takie głupoty :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.09, 21:17
          Ten wątek to po prostu książkowy przykład czarnego PR.
        • Gość: gosc Re: Nie wiem skąd takie głupoty :( IP: *.c5425.msk.pl 17.11.09, 23:12
          około 2 miesiecy temu dzwoniłem w spraie zrywania połączen do orange i równiez dostałem informacje o "wyłączeniu jednej stacji bazowej, a w niedalekiej przyszłości jeszcze jednej". problem dot. dzielnicy polnoc. testowane na róznych modelach telefonów, po sprawdzeniu kart sim w salonie firmowym orange i dalej to samo :/
    • zdener-wowana Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.11.09, 23:09
      Tak biedna sieć wszyscy nagle się sprzysięgli przeciwko niej i robię im czarny PR bo chce otworzyć sieć konkurencyjną dla nich.
      A tak zupełnie poważnie przemawia przeze mnie tylko jedno, złość i bezsilność wobec operatora - ponieważ jeśli za coś płacę to oczekuję, że usługa będzie zgodnie z tym czego czego oczekiwałam w momencie podpisania umowy. Numery w Orange mam 10 lat - i do tej pory nie mówiłam o nich źle, wręcz przeciwnie polecałam innym. Ale jest taka zasada zadowolony klient powie o dobrej usłudze 1 osobie, niezadowolony 10!!! Skoro Orange nie szanuje swoich klientów i nie robi nic by poprawić to co zepsuło, to tak, mam nadzieję, że robię im czarny PR!! Bo umowa obowiązuje mnie jeszcze rok i chciałbym mieć telefon do prowadzenia rozmów a nie tylko w roli zegarka!!
      • Gość: 3w Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slowackiego.trustnet.pl 18.11.09, 05:08
        a był ktoś z Was w salonie orange i mówił o maszym problemie ??? według mnie
        jest tam jakaś pomoc techniczna, więc zaprosiłbym go do mnie do domu i niech
        spróbuje zadzwonić to sie przekona że nie ściemniamy
    • vincent_vega06 Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.09, 09:30
      złodzieje i tyle
    • Gość: luizz Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 16:08
      wiesz, akurat często może być tak, że to rzeczywiście kwestia aparatu. Nieważne
      czy nowy czy stary. Mój ojciec ma fona w orange, a prace ma taką, że często
      jeźdxi po Polsce i nie pamiętam, żeby miał problem z zasięgiem.

• Gość: ~~ Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.205.171.* 18.11.09, 17:43
        Widać, że dużo ludzi ma problemy z siecią a myślałem, że tylko ja;).
        To nie jest tylko winna telefonu, ale sieci.
    • Gość: dd Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.09, 20:03
      Nie pamiętam od kiedy ale miasto nie przedłużyło umowy z Orange na udostępnianie
      budynków użyteczności publicznej celem montażu BTS . To znaczy wszystkie
      aktualne ,które były zamontowane np. na szkołach , urzędach zostały
      zdemontowane. Z moich doświadczeń to na pewno Zawodzie i Trzech Wieszczy to
      straszna lipa z zasięgiem.
      • Gość: Gość Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.net.stream.pl 18.11.09, 20:52
        Polecam wizyte w UM u rzecznika konsumentów Pana W. Krogulca zajmuje się już tą sprawą wszystkiego się dowiecie już wiele osób go odwiedziło jeszcze więcej dzwoniło ja też i wiem że jest coraz więcej skarg i Orange się głowi co zrobić z tym bo rzecznika nie spławią jak nas zwykłych zjadaczy chleba. Czym więcej nas będzie tym szybciej Orange zareaguje. Telefony nie działają np. na lisińcu niedaleko cmentarza, trzech wieszczy i okolice, aleje w okolicach Cinema city, gnaszyn - Łojki, na groszu w blokach jest problem i w wielu miejscach się rozłącza, nie da się połączyć (błąd połączenia), często przerywa rozmowy aż wstyd jak się coś załatwia i nagle zoonk a przyczyną jest wypowiedzenie i likwidacja umowy na szkołach itp.. przez UM. Czym prędzej pędzcie do UM w Częstochowie (Rzecznik Praw Konsumenta) i składajcie skargi, pamiętajcie słownie na biurze Orange nas olewa ale przez biuro rzecznika już prawo im nie pozwala na wszystko muszą odpowiedzieć w ustawowym terminie listownie a papier to papier. Życzę powodzenia sobie i Wam
        • Gość: xx Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 02:02
          Tez mam kłopoty z orange.Ale inne-reklamy ktore dostaje smsem po pare dziennie.
          Ale mam prepaida. Wysłalem im grzecznego maila z prosba o wylaczenie tego
          smiecia. Nie wylaczyli. Dostali nastepnego z informacja o moim nowym numerze w
          innej sieci :-) z orangem sie pozegnalem. Polecam takie rozwiazanie
    • exenet Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.12.09, 13:35
      Cieszcie sie posiadacze telefonow w sieci Orange, na ulicy Wilsona 6/8 (dawny
      sanepid) powstaje wlasnie nowy BTS. Dzieki niemu powinien sie polepszyc zasieg w
      srodmiesciu.
    • unconventionalgirl Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.09, 14:21
      Widzę, że nie jestem sama z tym problemem. U mnie napisali jak zgłosiłam (zresztą odpowiedzieli dopiero po 2 tyg chyba), że nie podałam wszystkich info o jakie prosili. A ja ich wyśmiałam. Graja na czas. Mogli od razu napisać, że są problemy ze stacjami/przekaźnikami, a nie motać!! Czekam na koniec umowy i nara! Albo zerwę ją sama wcześniej... Tylko, że mam jeszcze 11 miesięcy:/ Pare osób nagminnie nie może się do mnie dodzwonić... także z pracy, mówi, że mam pocztę głosową (której nie mam!!!!), albo poza zasięgiem itp. ehhh Orange zeszło na psy...
      • zawsze_james846 Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.09, 18:06
        Mi ostatnio w Orange powiedzieli,że kilka nadajników w Czewie zostało wyłączone...do mnie smsy dochodzą nie raz z godzinnym poślizgiem.Często nie mam w ogóle zasięgu i nie da się wysłać sms-a ani zadzwonić!Ale z zasięgiem to pikuś.Miałem gorszy problem otóż doładowalem 27.11.2009 konto kwotą 50zł, a 2 dni temu sprawdzam konto a tam 0zł i konto zablokowane - powód koniec ważności konta! Orange mi po prostu zabrało ponad 40 zł,dopiero po telefonie do Biura Obsługi klienta pieniądze wróciły na moje konto i odblokowali mi połączenia.Orange to poprostu złodzieje!!!
      • Gość: zielony groszek Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 23:16
        umowa z Orange kończy mi się 20 grudnia. Dwa miesiące temu namówili mnie na
        przedłużenie umowy, obiecując, że problemy z zasięgiem będą lada dzień usunięte.
        Przedłużyłam umowę bez telefony, sam abonament. Umowa ma obowiązywać od 21
        grudnia. Miesiąc temu pod wpływem czytania tego forum doszłam do wniosku, że
        rezygnuję z nowej umowy. Niestety okazało się to niemożliwe, tzn. mogę zerwać
        umowę i zapłacić karę 375 zł. Na moje pytanie z jakiego powodu mam płacić karę
        za zerwanie umowy, która jeszcze nie obowiązuje a nie dostałam też nowego
        telefonu, wytłumaczono mi, że tak jest w przepisach. Kara należy się za
        "gotowość" Orange do świadczenia mi usługi, której na Słowackiego niestety nie
        zapewniają. Nie muszą, bo świadczą usługi w miarę możliwości.
        Znakomita firma, prawda? :-(
    • jaca10_73 Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.12.09, 18:33
      Witam

Ul. Dąbkowskiego, dawna Buczka, ścisłe centrum miasta, mieszkam na
      parterze. Da się porozmawiać tylko stojąc w oknie, a jak się ma
      naprawdę ważna sprawę i nie chce ryzykować utratą połączenia, to
      niestety trzeba wyjść na dwór. Nie mniej jednak dwa dni temu
      skończyła mi się umowa :):):), więc mówię bye bye Orange. Przenoszę
      numer do ...., oni działają na sieci Plusa, która u mnie w
      mieszkaniu działa bez problemu ( mam telefon firmowy w Plusie ). Jak
      więcej osób tak zrobi, to może pójdą po rozum do głowy i coś z tym
      zrobią.

Pozdrawiam
    • Gość: x Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.09, 19:48
      Mam podobnie złodzieje :)
      • Gość: qd Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.09, 21:07
        na siedleckiej też bardzo słabo z zasięgiem. trzeba się mocno
        nagimnastykować żeby złapać choć jedną kreskę.
        • Gość: siec Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.87.241.* 11.12.09, 14:32
          Zawodzie - ul Złota ciągły brak zasięgu od kilku tygodni, szok i
          wstyd dla Orange, a płacić trzeba
          • Gość: mobilny orange;) Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 11.12.09, 18:40
            ja w odpowiedzi dostałam info, że przecież co ja wymagam, żeby telefon działał w
            mieszkaniu - orange to sieć telefonii mobilnej, a nie stacjonarnej...i
            oczywiście to co wszystkim, że orange świadczy usługi na miarę swoich możliwości
            technicznych - szkoda tylko, że podpisując umowę te usługi były ok, a nagle w
            trakcie trwania umowy się zmieniły na gorsze:(
            Jedyna pociecha, że umowy nie są na wieki i zawsze można zmienić na innego
            operatora:)
            • Gość: he he Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.09, 19:03
              > Jedyna pociecha, że umowy nie są na wieki i zawsze można zmienić na > innego

poczytaj co napisał zielony groszek, he he :-)
              • Gość: mobilny orange;) Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 11.12.09, 22:14
                > Jedyna pociecha, że umowy nie są na wieki i zawsze można zmienić na > innego

poczytaj co napisał zielony groszek, he he :-)

moja wypowiedź nie odnosiła się do nikogo bezpośrednio, tu nie chodzi tylko o zielonego groszka, bo wiele osób ma takie problemy z zasięgiem i niektórym już się kończą umowy.
                Swoją drogą można byłoby zapytać kogoś "mądrzejszego", bo w zakupach poza siedzibą firmy można chyba zerwać umowę w jakimś terminie od "zawarcia jej" ??? A tym bardziej, że taka umowa jeszcze na dobrą sprawę nie obowiązuje, bo co oznacza "gotowość"? czy to faktycznie do czegoś zobowiązuje?
                Ale jak wiadomo orange rządzi się swoimi prawami...więc może być różnie.
                • zawsze_james846 Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.01.10, 11:23
                  Mam pytanie czy nadal macie problemy z orange?? Ja ostatnio jak wysyłam esa to przychodzi mi raport ze dostarczono a ta osoba nie dostaje go bądz dostaje za 2-3 godziny.Zresztą ja mialem tak ze sms był wysłany o 15:50 a do mnie dociera ok godz 19...Orange z nas sobie jaja robi a z zasięgiem to szkoda gadac raz jest a raz go nie ma....
    • Gość: pike22 Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 12:08
      Mam szerokopasmowey radiowy internet (CDMA Orange), nadajnik w
      Poczesnej pod Częstochową.Od kilku dni mam problemy z zasięgiem i
      poprawnym działaniem. Wcześniej sygnał był na maksimum. :(
      • Gość: orange slaby!!!!!! Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slowackiego.trustnet.pl 08.01.10, 19:56
        na trzech wieszczy nie ma zasiegu
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: babka Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.219.228.* 08.01.10, 20:35
          Ja również pisałam do Orange. Mam u nich 4 numery na abonament, na firmę. W
          odpowiedzi dostałam, tak jak poprzednicy, że to nie jest telefon domowy tylko
          mobilny, jakie problemy z zasięgiem-przecież pani dzwoni z tych numerów, a skoro
          pani dzwoni to znaczy że jest zasięg. W biurze(Zawodzie) abym mogła rozmawiać
          muszę z niego wyjść na dwór lub stać przy oknie - ale musi być wtedy bezchmurnie.
          Mnie umowa kończy się w maju (na 2 numerach). Zastanawiam się nad zmianą sieci.
          Trafia mnie, bo numery mam u nich od 6 lat- a oni mnie mają w d...e, jak
          większość z nas.
          • Gość: babka Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.219.228.* 08.01.10, 20:37

Jest mały problem z tym rzecznikiem - on się zajmuje tylko konsumentem a nie
            firmą. I u mnie-klapa!
            • zawsze_james846 Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.01.10, 00:59
              Czyli nadal są problemy z tym cholernym ORANGE....
              • Gość: czestochowianka Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.10, 19:27
                Raków-Zachód zawsze zasięg full nigdy kłopotów,1-sze słyszę:)2tel na
                abonament i net z orange,śmiga!
                • Gość: miastowy Re: ORANGE problemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.slowackiego.trustnet.pl 17.02.10, 16:23
                  na trzech wiesczy jest tragiczny zasieg.w biurze obslugi klienta podpowiedziano
                  tylko ze jak bedzie duzo skarg to moze bedzie nowy nadajnik , wiec ludzie
                  piszcie tam to sie cos zmieni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka