gforys 21.12.09, 22:23 Przestroga dla pieszych wpychających się wprost pod samochód!Ale faktem jest że nie powinien wyprzedźac na pasach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hmm Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: *.net.stream.pl 21.12.09, 22:40 Zapraszam na pasy pod Estakada ,przed swiatlami ,tam taka jazda to norma .Sam dwa razy uniknalem byc moze smierci ,poniewaz w pore zauwazylem idiote ,ktory nie widzial stojacego auta na sasiednim pasie ,nie wspominajac o pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesio333 Jeden przepuścił, drugi nie 21.12.09, 23:40 Nagminne jest wymuszanie przez Pieszych na Pasach i Nie Tylko Pierszenstwa. Szkoda ze zapominaja Ze pojazd jadacy z dana predkacia nawet dozwolona 30/40 km nie chamuje 1m czy 2 m tylko kilka metrow juz nie wspomne o czynnikach atmosferycznaych. Jednak zawsze jest winny kierowca a luzdie koturzy nie mysla !! nie Mysleli i nie beda do puki ktos ich nie potraci i IM krzywdy nie zrobi. NIe mowie ze kierowcy tez nie mysla ale ... przechodni to juz IDIOCI !! ( nie chce obrazac ludzi co mysla i wiedza kiedy mozna wejsc na ulice ... : Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 22.12.09, 02:16 Ja też Cię <<grzesio333>> nie chce obrażać ale gdzieś Ty chłopie nauki języka polskiego i ortografii pobierał?? A przechodnie na pasach zachowują się jak święte krowy egipskie lub pasy traktują jak promenadę spacerową co nie znaczy że kierowcy są bez winy .Jedni warci drugich.Chamstwo ,złośliwość ,wulgaryzmy to nasza codzienność komunikacyjna.I niestety mnie się to też czasem udziela. Odpowiedz Link Zgłoś
lowcadebili3 Re: Jeden przepuścił, drugi nie 22.12.09, 07:23 Nie, to jest przestroga dla kierowców debili- widać że Ciebie tez to dotyczy bo debil nie zrozumiał z tekstu że potrącenie było na drugim pasie więc gdzie tu wtargnięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marliu UWAGA www.dziennik.pl IP: *.mofnet.gov.pl 22.12.09, 07:28 polecam - wykaz stacji fałszujących paliwa [my-strona 22-27] w pdf-ie, porażające: shelle, orleny,BP!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: 212.87.244.* 22.12.09, 07:51 Najlepiej się przechodzi na pasach na Stradomiu na ul. Sabinowskiej w okolicach Hetańskiej. To jest poprostu masakra!!! Jak nie wymusisz - nie przejdziesz, proste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dravi Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 08:26 witam miałem podobne zdarzeniena na przejściu dla pieszych Merkury a ryneczek na wałach Dwernickiego jechałem prawym pasem zatrzymałem się przepuszczajac pieszych ludzie weszli na pasy a tu nagle jak z procy lewym pasem jedzie gościu BeMką udzerzył w chłopaka i ucieka kierowcy zajechali mu drogę niemiał szans to jedna strona medalu chodzę na spacer z psem ul. Pułaskiego przez skwer Sokołów ,kałamarze z samochodówki , ekonomika nawet się nie obejrzą czy jadą samochody czy nie a od strony Stradomia i 7 Kamienic w obu kierunkach nieraz cisną zdrowo kierowcy oczywiście łamiąc przepisy nagminnie wchodzą na wydrę na pasy nawet głowy nie odwróci ze tam nie doszło jeszcze do tragedii to chyba tylko kwestia czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Jeden przepuścił, drugi nie 22.12.09, 09:55 Drodzy kierowcy! Co by nie mówić, waszym zasr...nym obowiązkiem jest udzielić pierwszeństwa pieszemu, znajdującemu się na pasach. I dopóty, dopóki ów przepis się nie zmieni, macie go przestrzegać. Czy wam się to podoba czy nie. W przeciwnym razie - w tiurmu. Zdrowych i wesołych...... Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Jeden przepuścił, drugi nie 24.12.09, 14:02 Tylko się nie zesraj :) jak ktoś wymusza mi to hamuje tylko dlatego, że rodzina pieszego nie miałaby z czego wypłacić mi odszkodowania za uszkodzenie samochodu :( Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: Jeden przepuścił, drugi nie 26.12.09, 00:04 kierowfca napisał: > Tylko się nie zesraj :) jak ktoś wymusza mi to hamuje tylko dlatego, że rodzina > pieszego nie miałaby z czego wypłacić mi odszkodowania za uszkodzenie samochodu > :( poczekaj, poczekaj - mam nadzieję, że znajdzie sie adwokat i puści cię z torbami! autko sprzedasz i dużo więcej, zeby takiego wsiowego parweniusza w kryminale nie ......... domyśl się zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Jeden przepuścił, drugi nie 26.12.09, 11:59 Widzę, że pan święta krowa. Wejdź pod ciężarówkę na pasach i czekaj aż się zatrzyma w miejscu, bo przecież ty masz pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rallymen Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: *.eicat.ca 24.12.09, 14:09 A ja to se lubie przyp...lić czasami w jakiegoś ćwoka na przejściu, fajnie leci potem w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
erykartowski Jeden przepuścił, drugi nie 22.12.09, 11:38 Mam nadzieję, że zabójca pójdzie siedzieć i to na ładnych kilka latek. Prymitywizm i chamstwo polskich kierowców zatrważa bardziej niż ich nieznajomość przepisów. Dopóki sprawca sam rozbija się na drzewie lub pali w rowie to nie ma problemu, jeden idiota potencjalny zabójca mniej. Niestety tacy bandyci bez wyobraźni w poniemieckich wehikułach najczęściej zabijają innych sami pozostając bezkarni. Zasługa tutaj naszej policji, która czy to z braku chęci czy sił, patrzy przez palce na łamanie przepisów i co więcej sama je nagminnie łamie. Czy ktoś widział radiowóz jadący zgodnie z przepisami 50tką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ataulf Ja nie przepuszczam pieszych na pasach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 13:07 Ale tylko na takich ulicach typu: Jagiellońska, Wolności... Na ulicach, na których ruch odbywa sie na dwóch pasach w jednym kierunku. Trzy razy miałem taką oto sytuację: zatrzymałem sie przed pasami żeby przepuścić pieszych, idiota na pasie obok, który jechał za mną, tego nie zrobił. Przejechał ludziom niemal po butach. I po co mi to? Żebym miał potem wyrzuty sumienia? Z drugiej strony piesi na pasach przestają uważać na to co dzieje sie na drodze. Każdy zakłada, że kiedy zatrzymał się jeden samochód to zatrzyma sie i drugi. Niestety nie zawsze tak jest. Drogę trzeba cały czas obserwować, a w zimowych warunkach wziąć poprawkę na dłuższą droge hamowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ataulf Cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 13:16 "Na ulicach, gdzie są dwa pasy ruchu, takie zachowania kierowców przed przejściami dla pieszych są, niestety, nagminne" - mówi rzecznik prasowy częstochowskiej prokuratury okręgowej Romuald Basiński. No to może nauczycie się wyłapywać takie wykroczenia? Podejrzewam, że codziennie w całej Częstochowie dochodzi do kilku-kilkudziesięciu takich przypadków. Są w Policji samochody cywilne wyposażone w wideorejestratory. Zamiast na jedynce kręcić kolejny odcinek dla tvn turbo, pogońcie idiotów na mieście. Kasa z tego pewnie bedzie jeszcze lepsza, a przede wszystkim będzie bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Cytat 22.12.09, 13:21 A to też niezły pomysł. Tylko komu na tym zależy?! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roder Trzeba waczyc z Piratami w Czestochowie!!! IP: *.midd.cable.ntl.com 22.12.09, 14:56 W Czestochowie przyjelo sie ze ci najgorzej jezdza,to ci co maja duza kase luz pozycje!! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Jeden przepuścił, drugi nie 22.12.09, 13:45 Miałem podobny przypadek w Alejach, z Wilsona wyjechal samochód i gazu, i tuz przed pasami hamulec, ledwo zdążyłem wyhamowć ,prawie wjechałem na pasy, a juz widziałem pieszego przed sobą... Wcale sie nie usprawiedliwiam ,ale jechałem wolno, wcześniej stałem na pasach tuz przy skrzyżowaniu z Wilsona i niewiele brakowało. Niektórzy kierowcy sa strasznie nieodpowiedzialni ,ale piesi jeszcze bardziej ,a sa narazeni w znacznie wiekszym stopniu niz ci w samochodach. Ilez razy na światłach pieszy potrafi wejść na maske nie bacząc ,że tam juz jest samochód, ale jemu zaświeciło sie zielone i do przodu,zeby choc spojrzał czy cos nie nadjeżdza z boku ,nie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: 83.19.32.* 22.12.09, 16:57 Nie usprawiedliwiam kierowców bo co nie którzy w ogóle powinni stracić prawo jazdy za swoja głupotę i bezmyślność na drodze zbliżamy się do przejścia powinniśmy o wiele zwolnić bo cóż można powiedzieć o pieszych znajdujących się na pasach sami się PCHAJĄ pod koła samochodu nie raz miałem taką sytuację i nawet nie na przejściu dla pieszych, przykład ulica przy rynku na zawodziu mówię tu szczególnie o wtorku i piątku gdy wtedy jadę 30km/h szybciej nie... jeden za drugim przebiegają przez ulicę wprost pod koła samochodu i tylko myślę kiedy dojdzie do tragedii.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: 83.19.32.* 22.12.09, 17:23 A nie wspomnę ile wypadków z udziałem pieszych dochodzi na ulicy Monte Cassino od strony ul Korczaka przeważnie wszystkie kończą się tragicznie nie naliczyłbym ile tam osób ginie co roku a odpowiednie służby nie reagują choćby zamontowaniem progu zwalniającego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny kierowca Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.09, 18:33 Dopóki piesi będą uważali że na jezdni mają swoje prawa będą ciągle wypadki .Pieszych nie przybywa a samochodów i kierowców jest coraz więcej.Hasło -chodnik dla pieszego a jezdnia dla samochodów musi obowiązywać bezwzględnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: 193.138.241.* 22.12.09, 19:29 >Przestroga dla pieszych wpychających się wprost pod samochód!Ale >faktem jest że nie powinien wyprzedźac na pasach. Jak się nie wepchniesz to nie przejdziesz!!! Można stać i stać... A na światłach i tak jadą, bo mają zielone strzałki! Zabójcy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniela Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: *.net.stream.pl 24.12.09, 13:37 mnie tez by juz nie bylo na te swieta na aleji wolnosci przy centrum przechodzac na druga strone wolnosci jeden kierowca ten blizej pasow sie zatrzymal a drugi 100 na godzine po zewnetrzenej by zabil to bylo straszne jak oni jezdza i to tylko mlodzi kierowcy przewaznie cos trzeba zmienic w ich szkoleniu lub w przepisach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: 81.219.93.* 24.12.09, 21:17 Moja odpowiedź to progi zwalniające - bardzo skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Jeden przepuścił, drugi nie 24.12.09, 21:53 Szczególnie tam gdzie jeżdżą autobusy :) w alejach super, w końcu zacznie się powoli zamykać ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Jeden przepuścił, drugi nie IP: 81.219.93.* 24.12.09, 22:20 A jechałeś przez miasto (Aleje) w godzinach szczytu ?? Ruch i tak już jest zamknięty ... Odpowiedz Link Zgłoś
kierowfca Re: Jeden przepuścił, drugi nie 25.12.09, 09:51 Bywało gorzej, trzeba trochę postać ale bywało o wiele gorzej :) najgorzej jest jak robią jakieś dożynki w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Poczytajmy 26.12.09, 07:21 w innym miejscu wątek o karetce na sygnale . I zastanówmy się czy i tu nie byl podobny przypadek . Odpowiedz Link Zgłoś