Gość: Mietek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 21:39 Zajrzałem dzisiaj na www Politechniki Częstochowskiej i zobaczyłem .... Sami zobaczcie: www.pcz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ppp Re: serwer Politechniki opanowali hackerzy IP: *.adm.pcz.czest.pl 02.02.04, 08:16 wydaje Ci sie... moze Ci proxy szwankuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: serwer Politechniki opanowali hackerzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.04, 21:44 Wydaja mi sie .... hahahaha Proxy - dobre dla laików wytłumaczenie. Ciekawe jak mi wytłumaczysz, że inne osoby (koledzyz drugiego końca Cz-wy), które prosiłem o sprawdzenie tej strony, widziały również zmieniona stronę. Było zdjęcie "wściekłej" krowy i tekst od pewnej grupy hackerskej. A co teraz widzę - chyba pewnie stara kopia byłej strony i wszystko na niej nie działa poprawnie. Chyba w nocy formatowaliście dysk i instalowaliście od nowa. Brak bazy danych pracowników, informacje dostępne tylko wewnątrz sieci Politechniki sa widoczane na zewnątrz,... PS. Rada: postawcie serwer na Linuxie, bo chyba macie na Windowsie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: serwer Politechniki opanowali hackerzy IP: 80.55.228.* 03.02.04, 09:47 Politechnika ma gównianego administratora. Mało wie a zadufany w sobie jakby był co najmniej Einsteinem informatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: serwer Politechniki opanowali hackerzy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 12:57 Na kazdej uczelni maja nie zabezpieczone servery ale to nie przez brak wiedzy tylko przez lenistwo lub brak czasu. Odpowiedz Link Zgłoś