dyziek_o Re: I zlapali Kosciuszkiego....... 05.01.10, 18:43 ......a złapali, jak wyrzuca śmieci do spółdzielczego śmietnika. Otóż spacerując sobie z pieskiem, zauważyłem w pewnym momencie, jak pod osiedlowy śmietnik podjeżdża limuzyna o numerach rej. SC-6527C z której wysiada elegancka dama z tobołem śmieci i sruuuuu! - do śmietnika. I tym sposobem już wiem, jak zaoszczędzić na wczasy nad Adriatykiem Pozdrawiam wszystkich dokładających tej damie do wczasów. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: I zlapali Kosciuszkiego....... 05.01.10, 22:45 A ja Dyziek miałem adekwatne sytuacje, gdy mieszkańcy sąsiedniego bloku-monstrum zapełniali mi pokażny pojemnik przy lokalu w ciągu jednego wczesnego poranka, biegnąc skoro świt do pracy... Spółdzielczy był nie po drodze do przystanku. Synonimem dziadostwa może być zatem limuzyna, wypasiona kapota, futro jak i kromka chleba z cukrem we wczorajszej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluegrazyna skandal w banku !!!!! IP: *.foebud.org 05.02.10, 14:07 Byłam w BS Banku kilka dni temu po piętnastej w sali na pierwszym piętrze . Wziełam numerek do kasy . Ucieszyłam się ,że byłam czwarta w kolejce . Ale rzeczywistośc była okrutna!!!! . Ze specjalnymi numerkami kasjerki żujące gumę załatwiły pięciu vipóv . Czyli byłam dziewiąta do kasy . Na nic zdały się moje prośby i groźby. Tłumaczyłam, że nie mogę siedzieć ani długo stać gdyż mam kłykciowate zapalenie odbytnicy, zero reakcji !! Kiedy przyszedł szósty vip zablokowałam okienko swoim ciałem, zostałam brutalnie odsunięta przez kasjerkę, która przy tym śmiała się pod nosem. !!!! Żeby złożyc zażalenie udałam się do prezesa banku, nie wpuszczono MNie !!!! SKANDAL w biały dzień !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: skandal w banku !!!!! IP: *.bb.online.no 05.02.10, 14:12 brawo dyziek_o Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: skandal w banku !!!!! 05.02.10, 17:51 Ależ drogi Dżeki_W, -ja się z Tobą w tej kwestii całkowicie zgadzam. I dlatego nadal mam zamiar wszelkie zauważone dziadostwo piętnować. Do końca, mojego lub jego. /tego dziadostwa/. Z wyrazami...... Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: skandal w banku !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 19:14 Dyziek, piszesz jakbyś z księżyca spadł. To normalna sytuacja w blokowiskach że wiejskie buractwo podjeżdża pod smietniki i wyrzuca swoje śmieci. Tacy z nich "bogacze" a szkoda im 50 zł miesięcznie na pojemnik. To ludzie nauczeni od dziecka dziadostwa i uczący dziadostwa swoich dzieci. Ja jak widzę takiego dziada to od razu numery spisuje i na straż miejską dzwonię żeby sprawdzili, czy ma umowę na odbiór śmieci podpisaną. Zwykle nie mają, a niech płacą mandaty mendy jedne, stać ich przecież. Aczkolwiek z drugiej strony to lepiej żeby wyrzucali na blokowiskach te śmieci niż po lasach śmiecili, bo tacy nie rozumieją, że cywilizowany człowiek płaci za wywóz odpadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: skandal w banku !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.10, 21:56 akurat w tym problem, że SC to nie wiejska rejestracja ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: skandal w banku !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 23:41 Jaki problem? Babka pewnie mieszka na obrzeżach miasta, ma swój dom i nie ma umowy na wywóz odpadów. Nawet lepiej że to SC bo to obszar właściwości częstochowskiej straży miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_wu Re: skandal w banku !!!!! 05.02.10, 19:30 Dziadostwo i szalbierstwo równocześnie, w końcu ktoś za tę wywózkę płaci. Ja mam jeszcze ten sam problem na przedmieściach z wyrzucającymi śmieci nad rzeką i porzucaniem psów przed wakacjami. To jest dopiero koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medalik02 Re: I zlapali Kosciuszkiego....... IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.10, 20:43 A Ja sądzę że to z pazerności, zawsze to 5 dych w kieszeni co miesiąc.Zgadzam się z tezą; więcej kasy- większa pazerność, przy tym buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: I zlapali Kosciuszkiego....... IP: *.bb.online.no 05.02.10, 20:47 podawanie numerów na tym forum jest skuteczniejsze, niż straż miejska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Jakie 50 dych IP: *.apus-net.pl 05.02.10, 22:39 Nawet nie 5 dych, 27 zł za miesiąc za pojemnik 120 litrów. A taki spokojnie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jakie 50 dych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 23:42 No właśnie, teraz już nawet taniej bo się więcej firm wywożących odpady potworzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: I zlapali Kosciuszkiego....... 06.02.10, 08:09 Ten temat to wałkowany od lat .I co z tego?.Zamykać śmietniki , to tylko bieda nie wejdzie ,a śmieci zostaną.Dobrze ,że nie wywożą do lasu.walniety zgorszony urodził się nie dawno, czy co ?Wielbiciele łącznie z dorotką zachwyceni hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: I zlapali Kosciuszkiego....... IP: *.prenet.pl 06.02.10, 10:28 Czy nie prościej byłoby, aby straż miejska czy inne służby miały prawo skontrolować właścicieli posesji i rozliczyć z posiadanej umowy o wywóz śmieci? W przypadku braku takowej - kary. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: I zlapali Kosciuszkiego....... 06.02.10, 10:39 Gość portalu: xxx napisał(a): > Czy nie prościej byłoby, aby straż miejska czy inne służby miały > prawo skontrolować właścicieli posesji i rozliczyć z posiadanej > umowy o wywóz śmieci? W przypadku braku takowej - kary. xxx-ie! A po co slac kontrole. Wystarczy zeby wlasciciel kazdej posesji oplacal podatek smieciowy. Obligatoryjnie jako czesc podatku od nieruchomosci. Miasto mogloby wyposazyc kazda taka posesje w pojemniki oprozniane w/g grafilu. Wtedy takiemu partyzantowi smieciowa dywersja nie powinna sie oplacac. Zdaje sie, ze mozliwosc uchwalenia takiej oplaty lezy w kompetencjach rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I zlapali Kosciuszkiego....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 12:41 Najlepszy sposób, to coroczny obowiązek zgłaszania właścicieli posesji do urzędu miasta/gminy faktu podpisania umowy z firmą wywożącą odpady. Zgłasza właściciel fakt, dołącza ksero umowy i finito. Temu kto nie zgłosi to kara i problem mamy rozwiązany. Od czasu do czasu losowa kontrola, czy aby pacjent nie wypowiedział wcześniej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: I zlapali Kosciuszkiego....... 06.02.10, 13:03 Niestety jak to zwykle bywa mieszkancy maja duzo wiecej pomyslow do zaproponowania niz nasi przedstawiciele w samorzadach,ktorzy jakos nie pala sie do rozwiazywania problemow wystepujacych na terenie ich aktywnosci samorzadowej. Wybory juz w tym roku,proponuje "oglosic amnestie" i ujawnic sie tym wszystkim ktorzy maja interesujace pomysly na usprawnienie naszego samorzadu i wizje jak je wprowadzac w zycie. Byc moze powinnismy wreszcie przewietrzyc samorzady. Zasiedzenie z glowa w chmurach moze stac sie powazna dolegliwoscia ograniczajaca przeplyw krwi przez kilka kluczowych organow,niezbednych do prawidlowego funkcjonowania naszego organizmu,...miejskiego. Rozwiazania wielu problemow leza w zasiegu naszego wzroku,trzeba je tylko umiec dostrzec i odpowiednio wykorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluegrazyna Kolejny Skandal w MPk !!!! IP: 218.145.189.* 06.02.10, 13:21 Dzisiaj na przystanku tramwajowym przy dworcu PKp o godz ok. 10.23 miał miejsce wyjątkowy skandal !!!!!!! Przyszłam na przystanek aby pojechać tramwajem do znajomych. Tramwaj nie podjechał od razu. Musiałam na niego czekać prawie 2 minuty !!!! SKANDAL !!!! Kiedy wreszcie tramwaj się pojawił, motorniczy żujący gumę nie raczył wysiąść i mnie przeprosić !!!! Uśmiechał się bezczelnie widząc moje zdenerwowanie tą sytuacją. Zapewne na moja skargę mPK odpowie, że nic się nie stało!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kolejny Skandal w MPk !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 14:04 Znowu jakis smotruch podszywa się pod cudzy nick. Odpowiedz Link Zgłoś