Dodaj do ulubionych

Netia - warto ???

06.01.10, 15:51
Witam,
kończy mi się niedługo umowa na Neostradę, nie mam do niej większych
zastrzeżeń prócz ceny; otrzymałam ostatni całkiem zadawalającą
ofertę z Netii internet 4MB/s w cenie takiej jak mam 1 w TP.
Czy ktoś może coś powiedzieć na temat usług tego operatora, czy
warto zmienić? Ma ktoś jakieś zastrzeżenia?
Dziękuje za wszelkie opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mk Re: Netia - warto ??? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 16:57
      Korzystam z Netii od 3lat.Mam łącze 1 Mb , nigdy nie było większych
      problemów , prędkość jest stabilna.
      • Gość: zawsze-inna Re: Netia - warto ??? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 17:21
        nigdy nie mialam problemów z netią korzystam okolo 3 lat.
        • Gość: zenek Re: Netia - warto ??? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.10, 23:04
          Dwa lata bez większych problemów.
          • Gość: rafges Re: Netia - warto ??? IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 02:42
            A ja na ten temat mam wiele zastrzeżeń.Oczywiście jestem zadowolony jak to kazdy
            uzytkownik wszystko jest niby ok.Korzystam z routera jaki dostalem od
            neti(szybki internet i szybki telefon).Zdażają sie raz na jakiś czas braki w
            dostawie internetu co sie wiąże również z brakiem telefonu i w tym momencie
            niemożna zrobić nic tylko trzeba czekac
            • Gość: gosc Re: Netia - warto ??? IP: *.xdsl.centertel.pl 07.01.10, 08:57
              W 2008 roku podpisałem z Netia umowe na 2 lata internet 1 mega.
              Po 10 miesiącach umowe ta nie ja lecz Netia ze mna rozwiazala z uwagi no
              notoryczny brak sygnalu i w zwiazku z tym moimi skargami, nie bylo tygodnia zeby
              przerw nie bylo i to od kilkuminutowych do kilkugodzinnych. Ponadto mierząc
              transfer z ich strony która mi podali nigdy nie był gwarantowany tylko 700 - 800
              a na moje pytanie dlaczego nie ma 1000 za co place dowiedzialem sie, ze w umowie
              napisane jest ze transfer mam do 1 mega tylko nigdzie nie doczytalem sie
              tej dolnej granicy od ilu !!
              Dla mnie to byla porazka, teraz mam internet z Orange i zero problemow a
              korzystam juz 5 miesiecy - umowa na 1 rok.
      • taniarada Re: Netia - warto ??? 15.04.17, 20:58
        nie warto.
    • Gość: TTT Re: Netia - warto ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 10:38
      a mnie netia obiecywala 6 mega i zalatwienie wszelkich formalnosci przy odchodzeniu z tpsa. nawet umowe przyslali - podpisalismy i odeslalismy. Kiedy w pierwszych dniach internet nie przyspieszyl zadzwonilismy do nich. Okazalo sie ze lacze nie pozwala na taka predkosc wiec oni olali nasza umowe i pozostalismy nieswiadomie w tpsa, przeszlismy automatycznie na czas nieokreslony i cena wzrosla dwukrotnie !!! Uwazajcie na takie zagrywki bo z tpsa trzeba wczesniej zrezygnowac. powiedzmy ze nie mamy sily walczyc w sadzie z netia - umowa zostala przecie podpisana i niezrealizowana ....
    • tomasz-ek1234 Re: Netia - warto ??? 07.01.10, 11:13
      Ja szybko jak tylko moglem skonczylem z tym dostawca internetu.
      Wczesniej mialem uruchowione polecenie zaplaty i przy zakonczonej umowie prawie
      5 miesiecy czekalem na nadplate, w rozmowie z konsultantami jak nie wiedzieli co
      odpowiedziec przerywali polaczenie za ktore ja placilem a czekalem po
      kilkanascie minut, tak to wygladalo z mojej strony, ja z pewnoscia do Netii nie
      powroce - nigdy wiecej !!
    • Gość: niezadowolona Re: Netia - warto ??? IP: *.alfanet24.pl 12.01.10, 22:41
      od 12 grudnia netia wyłączyła nam telefon i internet, podobno zakładali swoje
      kable, co 48 godzin po godzinnym oczekiwaniu na kontakt z konsultantem zero
      naprawy ODRADZAM!!!!!!!!!!
      zapraszam na strone opiniuj.pl/10000,netia-szybki-internet.html
    • mantra992 Re: Netia - warto ??? 10.04.17, 08:13
      Warto sobie poczytać opinie osób które już korzystały z Netii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka