Gość: Zenon Re: do komisarza..... IP: 195.205.202.* 10.01.10, 16:02 piszesz dyziek pismem niewidzialnym? Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: do komisarza..... 10.01.10, 16:13 cholera, uciekło mi..... Powracając do tematu: Szanowny Komisarzu Częstochowy. Bądż Pan tak uprzejmy i spowoduj, by Ci, którzy odpowiedzialni są za stan naszych chodników, wzięli się w końcu za ich odśnieżanie. Albowiem stan w/w w chwili obecnej nie pozwala na bezpieczne z nich korzystanie. Słusznie-ś Waćpan postąpił wywalając na zbity pysk Augustyna ale jego następca, z tego co widać, niewiele się rożni od swojego poprzednika. A z doświadczenia wiem, ze jak raz się popuści cugli, ciężko konia na drogę sprowadzić. Tym czasem, jak ktoś sobie nogi czy ręce na tym lodowisku połamie i Urząd do sądu o odszkodowanie pozwie, ponownie trza będzie odszkodowania z budżetu gminy pokrywać. A to przecie nasza kasa. Chcesz Pan, by ludziska ponownie na Panu psy wieszali?! I tych nierobów ze straży miejskiej pogonić by się za karanie niesolidnych gospodarzy wzięli. To chyba o wiele prostsze jest od ponoszenia konsekwencji za ludzkie zdrowie?! Czy może się mylę?! Z wyrazami........ Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: do komisarza..... 10.01.10, 16:26 Popieram dyzka. Straznikow wyposazyc w lopaty do odsniezania i wyslac w najbardziej newralgiczne miejsca w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: do komisarza..... 10.01.10, 18:10 Straznikow wyposazyc w lopaty do odsniezania i wyslac w najbardziej > newralgiczne miejsca w miescie. Popieram ,ciekwa jestem tylko czy jutro rano ,przed 7,30 chodnik przed UM będzie odśnieżony ???? Odpowiedz Link Zgłoś
quasi-modo Re: do komisarza..... 10.01.10, 17:56 Oj biada nam biada. Wczoraj wysiadłem z autobusu przy trasie około 15-tej. Nie padało, temp.0" . Aby przejść do ul. Okrzei musiałem wdrapać się na kładkę nad trasą kurczowo asekurując się również oblodzoną poręczą. Zapewniam was, że nie było to łatwe mimo, że jestem sprawny fizycznie. W całym mieście praktycznie nic nie robiono. Wystarczyłoby posypać samym piachem. Chyba dopiero jak dojdzie do jakiegoś nieszczęścia to wówczas będzie chryja na cztery fajerki. Odpowiedz Link Zgłoś
maksymilian70 Re: do komisarza..... 10.01.10, 18:05 popieram STRAZNIKOW MIEJSKICH w lopaty wyposazyc niech odsniezaja - nie chowaja sie po bramach- widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
eve_line1 Re: do komisarza..... 10.01.10, 22:51 Tylko, że czasami ci "niesolidni gospodarze" to starsi, schorowani ludzie nie dający sobie rady z odśnieżaniem. Z tego, co zaobserwowałam odpowiedzialni za stan chodników starali się, jak mogli, ale cóż nawałnica i warunki pogodowe zrobiły swoje. Jak widać najłatwiej krytykować bez cienia obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: do komisarza..... IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.10, 00:46 tak to nie pisał nawet Gebels Odpowiedz Link Zgłoś
emerytwojsko Re: do komisarza..... 11.01.10, 07:48 dyziek_o napisał: > cholera, uciekło mi..... > Powracając do tematu: > Szanowny Komisarzu Częstochowy. > Bądż Pan tak uprzejmy i spowoduj, by Ci, którzy odpowiedzialni są za stan > naszych chodników, wzięli się w końcu za ich odśnieżanie. > Albowiem stan w/w w chwili obecnej nie pozwala na bezpieczne z nich korzysta > nie. > Słusznie-ś Waćpan postąpił wywalając na zbity pysk Augustyna > ale jego następca, z tego co widać, niewiele się rożni od swojego poprzednika. > A > z doświadczenia wiem, ze jak raz się popuści cugli, > ciężko konia na drogę sprowadzić. > Tym czasem, jak ktoś sobie nogi czy ręce na tym lodowisku połamie > i Urząd do sądu o odszkodowanie pozwie, ponownie trza będzie odszkodowania z > budżetu gminy pokrywać. A to przecie nasza kasa. > Chcesz Pan, by ludziska ponownie na Panu psy wieszali?! > I tych nierobów ze straży miejskiej pogonić by się za karanie niesolidnych > gospodarzy wzięli. To chyba o wiele prostsze jest > od ponoszenia konsekwencji za ludzkie zdrowie?! > Czy może się mylę?! > Z wyrazami........ > Dyzio. > > Szanowny Dyzio. Zarząd dróg jest ubezpieczony i w przypadku czyjegoś wypadku, odszkodowanie wypłaci ubezpieczyciel. Dlatego zarządca drogi nie ponosi odpowiedzialności materialnej za wypadki. Jeśli sie mylę, to proszę o sprostowanie. > Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: do komisarza..... 11.01.10, 09:52 Otóż to, otóż to! Są ubezpieczeni i dla tego mają w nosie stan chodników oraz Twoje drogi emerycie zdrowie. Dlatego ja tak zawzięcie bym ich nie tłumaczył. Tak z głupia frant zapytam: - pieniądze jakie będzie musiał ubezpieczyciel wypłacić to niby skąd będą pochodziły?! - od św. Mikołaja?! Ja tam walnięty jestem i na wszystkim się nie wyznaję. Ale pamiętam jak mija babcia opowiadała, że przed wojną to jak stójkowy patrolując swój kwartał - zobaczył nieodśnieżony chodnik, to jak rypnął mandat - natychmiast chodnik był odśnieżony. Do ujmującej się za " gospodarzami posesji": Ja nie każę dziadkowi czy starej babci dymać z łopatą. Podejrzewam jednak, że każda babcia ma wnuczka który powinien kochaną babcię w owej czynności wyręczyć. a jak nie chce to von od testamentu. Na wszystko jest rada. Trzeba tylko pomyśleć. A doskonałym środkiem na pobudzenie pracy mózgu jest 200zł mandatu. Bo interwencja chirurga jest o wiele droższa! Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytwojsko Re: do komisarza..... 11.01.10, 10:35 Zgoda Panie Dyziu. Tylko komu zależy na porządku i karaniu mandatami? W zasadzie ubezpieczycielowi ale on nie ma straży i mandatów. Powinien podnieść stawkę ubezpieczeniową dla miasta ale do tego nie namawiam, bo już i tak dużo płacę na rzecz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
pocomeeto Re: do komisarza..... 11.01.10, 10:41 Dyziek, a Ty mi lepiej powiedz, dlaczego ja mam odśnieżać chodnik, który do mnie nie należy. Albo dlaczego mam sprzątać śmieci, które rzucają na trawę przechodnie. Co miasto da w zamian? Bo jak dotąd straszą tylko restrykcjami. Może miasto coś zrobi dla obywateli, a nie tylko żąda i żąda? Niech postawią kosze co 100 m i jeśli ktoś wyrzuci śmieci obok, wtedy śmiecącemu rąbać mandaty. Najłatwiej przydybać tego, który mieszka przy takiej zaśmieconej i zaśnieżonej ulicy, bo on domu nie przeniesie. Takie interesy powinny opierać się na wzajemności. A tu ani dydy. Żeby jeszcze chociaż chodnik porządny zrobili, a tu krzywizny jak za króla Ćwieczka. Dlaczego nie uruchomi się armii bezrobotnych do odśnieżania MIEJSKICH (należących do miasta!) chodników? Niech ci ludzie, do pioruna!, nie biorą zasiłku za nic, ale na niego zapracują. A jeśli ktoś odmówi (wiem, że gros tych ludzi pracuje "na czarno") - wtedy najpierw zabierać zasiłek, a potem skreślać z listy osób bez pracy. Od razu rozwiąże się 2 kwestie: albo zmniejszy się znacznie i ustali się rzeczywisty poziom bezrobocia w mieście, albo chodniki wreszcie będą regularnie porządkowane. Inaczej ogłaszam protest i śmiem twierdzić, że zbierze się spora grupa poparcia. Pozdro. :) Odpowiedz Link Zgłoś
bluegrazyna Re: do komisarza..... 12.01.10, 16:56 gdzie się pochowałi wspólcześni stójkowi ?? Nawet parkingu koło UM nie pilnują ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: do komisarza..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 12:26 Panie Dyzio proszę o podpowiedz,a kto jest odpowiedzialny za brak prądu i oblodzenie drzew? MONDROŚĆ i logika jaka płynie z tego forum,zaskakuje mnie:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: do komisarza..... 11.01.10, 18:52 Drogi gościu: Zle zadane pytanie. Powinno być odwrotnie, - za oblodzenie drzew a co za tym idzie i brak prądu?! Odpowiedż jest w tym wypadku prosta; Bozia. I nie pisze się "mondrości" jeno "mądrości". Pozdrawiam, Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
emerytwojsko Re: do ZGM-u 12.01.10, 07:45 Reprezentacyjne ulice miasta: Nowowiejskiego i Korczaka. Obsadzone budynkami ZGM TBS-u i kawałek Starostawa Powiatowego. W poniedziałek rano przejechał po chodniku spychacz. Chyba on posypywał punktowo solą. Powstały plamy roztopionego śniegu, w które buty wpadają po kostki. Administracja ZGM-u i Starostwa palcem nie kiwnęli, żeby ten chodnik jakoś oczyścić. Mieli na to cały wczorajszy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś