Dodaj do ulubionych

Lód na oknach od środka

27.01.10, 15:19
czy to normalne, że odkłada się lód na oknach? jak nie ma mnie w domu temp
ustalona jest na 16 stopni, jak jestem to dochodzi do 19 bo więcej piecyk nie
daje rady ogrzać (ogrzewanie gazowe). Lód wychodzi między dwoma skrzydłami
balkonu i na łączeniu uszczelek przy szybach oraz na całej długości szyby ok 5
cm od dolnej listwy skrzydła balkonu. Spółdzielnia mówi że to normalne i dla
mojego świętego spokoju przyśle kogoś do poprawienia uszczelki... dla mnie
jednak nie jest to normalne żeby wejść do pokoju i zobaczyć kawał lodu na
szybie. czy ktoś ma jakiś pomysł jak zmusić spółdzielnie do zlikwidowania
wady? (budynek jeszcze kilka miesięcy na gwarancji)
Obserwuj wątek
    • Gość: s Re: Lód na oknach od środka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.10, 18:15
      podbijam
    • Gość: ja Re: Lód na oknach od środka IP: *.2.10.49.tvksmp.pl 27.01.10, 18:41
      czy to TBS?
    • fredzia1962 Re: Lód na oknach od środka 27.01.10, 18:46
      Budynek jest zawilgocony, należy wietrzyć!!!( tzn. np. okna trzymać
      na położeniu mikrowentylacja i to jest jedyny sposób)
    • ona_37 Re: Lód na oknach od środka 27.01.10, 19:02
      Wietrzenie nie ma nic wspólnego z lodem na szybie wewnątrz mieszkania.Lód jest na starych oknach lub zle wykonanych,zainstalowanych.Przy niedostatecznej wentylacji lub gdy nie jest ogrzzewane przez cała dobę(nowe okna) para osadza się tylko na dole okna i tylko tam może przymarznać przy obecnych mrozach.Wewnątrz skrzydła nie.
      • ewa-1234 Re: Lód na oknach od środka 28.01.10, 10:21
        Właśnie tyczy się to nowych okien - według mnie od samego początku przez nie
        wiało jednak za każdym razem jak to zgłaszałam to spółdzielnia wybierała taki
        dzień na oględziny gdy była ładna bezwietrzna pogoda i za każdym razem
        przysyłała wykonawcę, który mówił że tak ma być i on może tylko coś tam
        podciągnąć żeby mniej wiało a potem żadnej różnicy i tak nie było. Nie mam już
        żadnego pomysłu gdzie iść i to zgłosić żeby nie wiało mi po plecach jak siedzę
        przy biurku i żeby roztapiający się lód na oknach nie zalewał mi potem paneli

PS nie są to TBS-y
        • looooooook Re: Lód na oknach od środka 28.01.10, 12:08
          jeśli masz nowe "plastikowe" okna z podwójną szybą i w środku masz w nich lód to
          okna trzeba reklamować. są nieszczelne
          • Gość: dd Re: Lód na oknach od środka IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.10, 13:10
            Chwila , bo tu już zaczynacie zmieniać sedno sprawy. Autorka napisała że lód je
            wychodzi miedzy SKRZYDŁAMI BALKONU (taki podwójny balkon) i przy LISTWIE
            PRZYSZYBOWEJ, a nie w szybie ani nie wewnątrz profila. Nauczmy sie czytać ze
            zrozumieniem .
            Zjawisko takie wystepuje nie tylko przy nieszczelnym oknie, wytarczy że będzie
            mostek termiczny i następuje taki spadek temperatury że para która się wyrasza
            na najzimniejszych punktach zamarza.
            Firmy , które zajmują się sprzedażą okien jakie to teraz są okna super 5-6 nawet
            7 komorowe i ludziom się wydaje że takie okno to ma nawet grzać. Zapominają
            jednak poinformować jaka jest stal użyta do wzmocnienia w środku profila , a
            niestety jak wiemy stal izolatorem to nie jest. Następna rzecz niechlujnie
            zapiankowane okno też ma duże straty ciepła na obrzeżach a najwięcej przy
            parapetach , szczególne jak wewnątrz zamontowane są parapety marmurowe ,
            kamienne itp.
    • Gość: ola Re: Lód na oknach od środka IP: *.net.stream.pl 28.01.10, 18:55
      hej a ja mam pytanko czy moze piszesz z ul. lechonia? bo to mi
      przypomina nasza sytuacje i do tego ta spoldzielnia w ktorej nic nie
      mozna wywalczyc...juz tyle rzeczy zglaszalismy i nic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka