wilim1 07.03.10, 22:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekav Chcą odszkodowania za śmierć syna 07.03.10, 22:41 Jeżeli sąd przyzna im jakiekolwiek odszkodowanie ja przestane płacic podatki i jakiekolwiek zobowiazania wobec państwa. no i dziwic sie ,ze bieda i dziadostwo.Nagrode za wychowanie bandziora zachciało im sie Powinni ze wstydu ,ze mieli takiego syna na pustyni zamieszkac ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwast_wyrwany Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.alfanet24.pl 08.03.10, 02:54 Ten cały Kamil musiał to chwast jakiego trzeba wyrwać. A że sam się wyrwał to chwała mu za to. A ci jego rodzice to powinni kijem przez łeb dostać za te farmazony jakie opowiadają. I z chęciom sam im tym kijem wyyebę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 542 Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.rev.inds.pl 08.03.10, 12:59 Paranoja! Czy my podatnicy mamy płacić za czyny przestępców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POATNIK Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.rev.inds.pl 08.03.10, 18:59 Popieram w 100 procentach. Rodzi się pytanie. Gdzie byli rodzice, jak synalek wpadł w złe towarzystwo, kto go wychowywał - ulica. Trzeba mieć tupet, żeby rządać odszkodowania - za co??? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiusz150 Chcą odszkodowania za śmierć syna 07.03.10, 22:42 Żałośni jesteście rodzice... synek nie dość, że bandyta to jeszcze psychol. Kogo tu obwiniac jak nie jego i WAS!!! Wy chcecie na jego śmierci zarobic... nie wstyd Wam ? Proces z góry przegrany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrwać chwasta Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.chello.pl 07.03.10, 22:56 Ciekawe ile zapłacili temu chłopcu ,którego napadł i czy ci wspaniali rodzice przeprosili za synka bandytę ? Jak to w Polsce chłopaka napadli , a BANDYCIE zapłacą odszkodowanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogcio [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 23:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Chcą odszkodowania za śmierć syna 07.03.10, 23:02 Cholerne hieny, wychowali bandziora, a teraz chcę nas naciągnąć na kasę. Znamienne jest, że takie typki zawsze mają pyski pełne bogów, Maryjek i największych świętości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.03.10, 23:19 no, niestety syberii juz nie mamy, wiec na szpicbergen ich wyslac i problem rozwiazany jak w ogole mozna pomyslec, po wychowaniu pokazowego przestepcy i zakaly spoleczenstwa o jakiejkolwiek "nagrodzie" za jego, gooooowno, a nawet mniej niz zero, warte zycie (znaczy wy rodzice powinniscie spoleczenstwu doplacic niezaleznie od wszystkiego, moze chociaz milionik?) na ich miejscu powiesilbym sie od razu ich niechybna przegrana, to moj osobisty sukces tak trzymac stop przestepcom i ich "rodzicom" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawka Re: puknij się w pustą główkę IP: *.isd-hcz.com.pl 08.03.10, 08:49 to był taki sam baran jak i ty, który z Boga i Kościół omijał szerokim łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenu Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 23:23 państwo powinno ich pozwać za próbę wyłudzenia. Przypominam że kasa państwowa to nasza kasa i jeśli państwo płaci to z naszych wspólnych podatków - warto walczyć o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.03.10, 23:26 ja raz jeszcze do gw!!! po co to naglo(a)sniac?? po cichusiu zakonczyc z przestepcami, NIE!!! i koniec, spokoj bedzie potem ino innym do glowy jakies pomysly porzylaza, a to milionik, a to siedem dobrze, ze nie zbawienie wieczne od razu, dzieki sadowi glemp na pewno pomoze zalatwic, niech ida na kleczkach 2,000 km Odpowiedz Link Zgłoś
brena76 jednego barana mniej... 07.03.10, 23:36 nie wiem czemu niby płacić dziadom, którzy wychowali złodzieja płacić ciężką kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotron63 Chcą odszkodowania za śmierć syna 07.03.10, 23:49 jaja sobie robią! dobrze że gówniarz tak skończył zanim kogoś sam zabił.miał potencjał jak widać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shum Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 23:52 Znając życie i tak podatków nie płacicie. Tak kończę wasz wątek o kosztach. Psychologami czy psychiatrami nie jesteście, ja też nie. Wiem tylko tyle, ze młody chłopak z którym były problemy wylądował w więzieniu. Zasługiwał. Kara jest kara nikt temu nie neguje. Kwestia jest inna. Ktoś zdrowy ląduje w więzieniu a nagle ma objawi schizofrenii, możliwe, ze nawet paranoidalnej. Co robią, w sumie nic. Niby zamawiali miejsce ale suma sumarum odwołali. Niby chcieli i zależało im ale w sumie mieli w dupie. Pani psycholog z artykułu, nie chce nikogo obrazić wiec nic nie napisze na jej temat. Tego BANDZIORA rodzice tez płacą podatki, możliwe, że sumienniej od Was. Mieli prawo sądzić, że będąc w UE, NATO i innych super rzeczach które są w XXI wieku, ich dziecko odbędzie kare więzienia lat dwóch a nie kare śmierci, przez brak odpowiedniej opieki nad gnojkiem który ma popełnił błąd. Tyle, dziękuje. Kurtyna i tak zapadła. Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 01:06 Ktoś tu nie mówi wszystkiego do końca. Ten człowiek niewątpliwie dostał objawów psychotycznych. Pierwsze, co trzeba wyjaśnić, to czy "sam z siebie" (zachorował na np. schizofrenię), czy może miał dostęp do jakichś środków, które to spowodowały. Drugie, to nie napisano, co on sobie właściwie zrobił tą butelką - zadał sobie rany, których mimo pobytu w szpitalu nie udało się wyleczyć? Jeżeliby podciął sobie skutecznie naczynia na szyi, to przeżycie byłoby rzędu minut, a nie 2 tygodni. Kawałkiem szkła jelita sobie pokaleczył? No, nie wiadomo. To, że go nie dopilnowano, jest godne uwagi i dochodzenia. Odszkodowanie? Nie wiem. Aż milion złotych? Naprawdę sędzia uwierzy, że po opuszczeniu więzienia chłopak nigdy by już nie popełnił żadnego przestępstwa i na dodatek zaczął tak rewelacyjnie zarabiać, że rodzicom odpaliłby do końca ich życia milion złotych? Chyba, że to za straty moralne - jeśli wysądzą tyle, to tamten napadnięty będzie miał ich z czego oskubać w procesie cywilnym. Co za dziwna moda na odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Shuma Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.staffordshire.gov.uk 08.03.10, 10:26 Powiedz mi Shum ,co bys zrobil jakby to twoje dziecko napadl ten chlopak i grozil brzytwa?Ciekaw jestem czy dalej bys tak mowil.... Odpowiedz Link Zgłoś
witkac_radeszin_sebienia Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 22:25 "- Mieliśmy z nim problemy wychowawcze: głupi wiek, towarzystwo..." Najłatwiej zawsze jest zrzucić winę na "głupi wiek" i "złe towarzystwo". Zamiast zastanowić się co my zrobiliśmy źle, dlaczego nasz syn zaczął okradać ludzi z brzytwą w ręku ? Poszedł do więzienia, nikt nie zaprzeczy, że była to kara zasłużona. Ale to on odebrał sobie życie, i tutaj łatwiej zwalić winę na strażników zamiast zadać sobie pytanie dlaczego chciał to zrobić, dlaczego nie chciał już żyć ? Dlaczego matka i ojciec nie nauczyli go jak życie szanować, jak się nim cieszyć, jak je kochać. 1 mln złotych nagrody za zaniedbanie własnego rodzonego dziecka i śmierć człowieka ? Jeśli rodzice czujecie się urażeni tą wypowiedzią to dobrze, może skłoni was ona do chwili refleksji, nad tym co robicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l;l;l;l Odszkodowanie chyba dla tego pobitego 16-latka IP: *.apus-net.pl 08.03.10, 00:03 Na miejscu rodziców pobitego i okradzionego 16-latka to walczyłbym o odszkodowanie od rodziców, którzy wychowali synalka dopuszczajacego się rozboju. Zwykła bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc747 Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 00:03 To niech rodzice zapłacą karę za wychowanie bandyty Odpowiedz Link Zgłoś
smukly.jaroslaw Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 00:07 potem napadł na 16-latka: groził mu brzytwą, zerwał łańcuszek i ukradł odtwarzacz MP4 O jak ja się wzruszyłem losem tego "chłopca" który się pociął butelką... Aż mi łzy lecą jak grochy. Odpowiedz Link Zgłoś
co.ty.powiesz Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 00:10 Widocznie lewacy z GW chcą rozpętać kolejną akcję w obronie bandytów, skoro jeszcze raz, podają tę informację. Pierwszy raz pojawiła się we czwartek i wówczas napisałam: Co robili tatuś z mamuśką, żeby nie tylko wyhodować, ale także wychować synalka? Czy wypłacili odpowiednie odszkodowanie ofierze napadu? Nie chodzi tylko o zwrot zagrabionych przedmiotów, ale także wynagrodzenie za wszelkie szkody, w tym moralne. No i na koniec: czy wynagrodzili Skarbowi Państwa szkody, jakie poniósł kierując pewnie dziesiątki osób do zajmowania się sprawą ich synalka (poszukiwanie, zatrzymanie, śledztwo, rozprawa sądowa) no i utrzymując go przez pewien czas w więzieniu? Może najpierw od tego by zaczęli? Tak napisałam i nadal tak uważam, chociaż to bardzo nieprawomyślne. Bo teraz to trzeba bronić bandytów i ich rodzin przed ofiarami, które nie wiedzieć czemu chcą sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shum Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.10, 00:21 Rodzice "ofiary" pewnie skonczylo sie na 'MP4' odszkodowania moga dochodzic. To, ze moze tego nie robia, to ich sprawa. Prawo jest prawem. Moga odszkodowanie dostac bo prawo pozwala. To ich prawo.. Prosze dziekawc ludzia z ul. WIEJSKIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor-tarkin Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 00:16 Widać "rodzice" wiele lepsi nie są. Nie dość, że wychowali przestępce to jeszcze mają czelność ubiegać się o odszkodowanie po samobójcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: 217.6.213.* 08.03.10, 00:22 zyjemy w tzw. panstwie prawa i kazdy do niego dostep, bandyta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_dobrze_poinformowany Typowo katolickie wychowanie !!! 08.03.10, 00:40 Tylko ateizm ORGANICZNY zapewnia zdrowie i dobrobyt !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ibnalqq Re: Typowo katolickie wychowanie !!! 08.03.10, 00:51 Ale zdrowia na umyśle jak widać już nie zapewnia - sądząc po twoim poście. Odpowiedz Link Zgłoś
h2co4 Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 02:50 I dobrze. Jednego darmozjada mniej na utrzymaniu podatników. Może by tak wszyscy przestępcy poszli w jego ślady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuzulkum Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.pcz.pl 08.03.10, 14:23 Bardzo dobrze, mniej będziemy musieli płacić, żądają odszkodowania, niech dadzą to odszkodowanie temu dziecku którego ten degenerat zaatakował. Jednego darmozjada mniej. Oby więcej takich było Odpowiedz Link Zgłoś
zmora_1 Re: najletwiej zarobic i sie nie narobic 08.03.10, 07:26 Nie mam zamiaru nikogo oskarżać ani bronić.Ale niekoniecznie rodzice muszą być winni zachowania młodego bandyty. Wychowywać mogli dobrze ale młodym się nieraz w głowie przewraca- znam takie przypadki. Ale z tym odszkodowaniem przegięcie- z tym się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przesada Przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 08:12 Rodzice faktycznie przesadzili z tym milionem. Dużo przezyli, służby nie dopilnowały jego bezpieczeństwa, powinien trafić na leczenie psychiatryczne ale z drugiej strony to nikt go nie zabił. Urojenia takie to mógł mieć od jakichś substancji odurzających których możliwe w więzieniu nie żałował sobie. I nie trzeba było wcześniej prowadzić takiego życia jakie prowadził. Na jego obrone jest to że nie był złym człowiekiem a już napewno nie jego rodzina. Rodzice są dobrymi ludźmi, drugiego syna odchowali bardzo dobrze, a Kamil poprostu popadł w złe towarzystwo co może spotkać też wasze dzieci, bo w takim wieku jest ciężko upilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Przesada IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.10, 09:24 to niech mu towazystwo zaplaci a nie podatnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melena Re: Przesada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 13:19 Dlaczego nie przestrzegali syna przed zlym towarzystwem? Gdzie byli jak mial ochote na napad? A kto zadba o finansowe zadoscuczynienie pobitemu? Odpowiedz Link Zgłoś
kapseltim Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 14:23 Jak wpadł w złe towarzystwo to gdzie byli rodzice pytam się gdzie ? Czemu mu nie pomogli... A sąsiedzi powiedzą że to dobry chłopak, pomagał uczynny zakupy nosił ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo__79 Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.net.stream.pl 08.03.10, 15:10 to dobry chłopak był i mało pił... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Rekażdy ma swoje wymagania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.10, 15:38 Życie młodych ludzi coraz bardziej się komplikuje.Świat się zmienia diametralnie.Wymagania i rozluznienie w społeczeństwie postępuje w niewiadomo jakim kierunku.Wszyscy przedstawiają swoje żadania które niejednokrotnie są dziwne i przesadzone.Każdy by chciał żyć lepiej i wygodniej.Nie wszystko jest to dobre co przychodzi z zachodu czy ameryki.Dyscyplina się rozlużnia na całego.Demokracja ma swoje plusy ,ale i minusy.Wypowiedzi wielu polityków są mało odpowiedzialne.Coraz więcej osób nie odpowiada za swoje wypowiedzi i bagatelizuje wszystko.Ludzie młodzi nie rozumieją co jest dobre a co złe.I tak by można pisać jeszcze długo ,ale czy to coś pomoże ????/ Odpowiedz Link Zgłoś
incognitoxx1 Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 16:10 w dupie byliscie gowno widzieliscie ... najlepiej sie wypowiadac na temat kogos kogo sie nie znalo !! mial odpokutowac za swoje czyny a nie umierac ! to placowka panstwowa nie powinna stac mu sie tam krzywda ! dodatkowo byl pod opieka specjalistow wlasnie widac jakich żenada sluzba wiezienna nadaje sie pod pomidory a nie do resocjalizacji skazanych ! chlopak targnol sie na swoje zycie bo nie otrzymal odpowiedniej pomocy ! niewazne jakie czyny karalne popelnil za zycia to jest w tej sprawie nie istotne ... a barany i hwasty to wy wypowiadacie sie bo was nie dotknela tragedia ale z was ludzie świnie !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
truthmaker Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 18:02 Doskonały przykład jak z bandziora robi się ofiarę. Nie trafił do więzienia przypadkiem, ani nie pojechał tam na wczasy. Rodziców na pewno ucieszyłby bardziej milion złotych od państwa niż żywy synalek kryminalista. Jak dla mnie proces absurdalny... Odpowiedz Link Zgłoś
ekojaszczur Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 18:58 Racja, jak wpadł w złe towarzystwo gdzie byli jego rodzice. Więzienie też nie jest bez winny. Ale to nie powód by wyciągać od państwa tyle pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki_Kozik Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.com.pl 08.03.10, 20:01 A ja uważam, że za śmierć ich syna powinien zapłacić: 1) Dowódca zmiany, 2) Naczelnik więzienia, może wtedy nauczyliby się szanować swojej roboty, albo obwinić takiego klawisza za współudział w śmierci tego"chwasta"i do celi z "czerwonymi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.adsl.inetia.pl 08.03.10, 20:47 Tylko czemu mają być karani za śmierć bandyty? Powinniśmy im dziękować, że nie trzeba utrzymywać bandyty... Odpowiedz Link Zgłoś
prinks [...] 08.03.10, 21:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 21:22 No cóz Twoje słownictwo wskazuje ,ze nie ma czego żałować ,że się go nie znało Wiezienie nie jest miejscem łatwym ale takim ma nie być.to nie miejsce wczasowe a skoro tacyście solidarni w tym to dlaczego w więzieniu tworzycie sobie piekiełko? I co z tego ,że go znałeś?Wielu przestępców ma znajomych ale pamietaj ,że ofiary też. winny może byc nadzór w więzieniu ale tez trudno to ocenic mając do czynienia z degeneratami traci się wrażliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor-tarkin Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 21:42 Jak taka istota nauczyła się obsługi komputera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.prenet.pl 08.03.10, 22:07 Obawiam się że nie unie.A jest tylko kierowany przez kogoś mądrzejszego od siebie,a o to nie trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
witkac_radeszin_sebienia Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 22:36 Doskonale Cie ziomek rozumiem, w ogóle to wszystkiemu winny jest tamten chłopak co stracił mp4. Gdyby nie zawiadomił policji teraz nie byłoby całej sprawy... Szkoda człowieka, ale nie dlatego, że się zabił, tylko dlatego, że nikt nie pokazał mu jak żyć i jak się tym darem cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do prinks Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.prenet.pl 08.03.10, 22:53 Jak smakował makowiec z naczelnikiem ? parówo ucholu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJABERETY Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.10, 00:03 w SUMIE TO BARDZO DOBRZE ŻE JUŻ CHWASTA NIE MA , NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
ekav Chcą odszkodowania za śmierć syna 08.03.10, 23:04 hoho... troche się pogubiłam kto do mnie kto koło mnie.. Tak jeden z forumowiczów miał rację żal mi chłopaka ,ze nikt nie pokazał mu jak zyc i co właściwe a co nie...Żal mi i w pewnym sensie jego rodziców ale ich bezczelność trochę ten zal zmywa.... No i was mi zal bo widać że też nie wiecie jak się rozmawia i jak idzie przez życie...Ale żal mi ofiary bandyckich napadów ...Mi nie wolno normalnie zyc bo łobuzeria ma prawa.Świat sie popaprał. A konkretnie tym co wyzywają o co chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prinks Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.chello.pl 08.03.10, 23:12 lubie posssać berło Odpowiedz Link Zgłoś
domislawa Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna 09.03.10, 00:41 Żal rodziców, którzy przeżywają osobistą tragedię i sądzę życiową porażkę z powodu syna (być może zauważyli ją jeszcze przed tym tragicznym zdarzeniem), niestety znając polskie realia nasuwa mi się pytanie: stało się- trudno, ale może choć kasę od państwa się wyciągnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chcial to dostal Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 07:32 W takim razie większosc z was powinno tak skonczyc. Łebek sam się prosił i rzucał bo wiedział że kamil ma zawiasy. Szybka obdukcja, policja. cwaniak je**ny. Wiedział co robi A teraz Kamil stracił życie, jego rodzice syna... I jeszcze wielce się z tego cieszycie i wyzywacie go od chwastów. Takich jak wy nie powinno być na świecie jadowite żmije. Powinno się resocjalizować. Wam też by się to przydało. Za to że nie potrafią wypełniać w więzieniu prostych obowiązków skończyło się tak jak się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio Re: Chcą odszkodowania za śmierć syna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.10, 09:10 Za kryminalne zachowanie dzieci,winni odpowiadać rodzice.Nie umieli wychować synalka,to powinni ponieść konsekwennncje.Żądanie odzkodowania,to bezczelność.Myślę,że zostali namówieni prze jakiegoś marnego prawnika,który na rozgłosie tej sprawy chce wypłynąć.Prawnicy to hieny bez skrupułów. Odpowiedz Link Zgłoś