mama_inka 21.03.10, 21:09 Wie moze ktoś ile sie płaci za chrzest w kościele Św.Józefa na Rakowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wikary Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: 217.6.213.* 21.03.10, 21:29 chrzest jest oczywiscie za darmo. w kazdym kosciele. i prosze mi tu bez takich prowokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
czajusssss Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? 21.03.10, 21:34 Taaa. Bardzo śmieszne. Oczywiście jak zawsze "Co łaska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_inka Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.net.stream.pl 21.03.10, 22:12 Że co łaska to ja wiem tylko ile ta cołaska kosztuje :) Znajomi mi mówili ze 600 zł ale to chyba przesada. Jest ktos kto mi konkretnie odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mamy Daj se na luz nie rób prowokacji bo widać ip IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.10, 22:16 Lepiej zamiast pieprzyć głupoty ,kup dobry człowieku coś biednym na święta.Bo ja za chwilę dam ci w zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wikary Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: 217.6.213.* 21.03.10, 22:17 ty mozesz dac 5 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_inka Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.net.stream.pl 21.03.10, 22:25 Zapomniałam że na tym forum zawsze człowiek musi być opluty.Ja sie pytam grzecznie , chyba to nie grzech zapytać ile to kosztuje a tu zaraz prowokacja. Pojadę po prostu i zapytam. Bardzo dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spluwaczka Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: 217.6.213.* 21.03.10, 22:43 daj te 5 zeta a reszte - 595 zlotych wsadz sobie w dupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombka Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.10, 22:45 ja dałam 300 trzy lata temu Odpowiedz Link Zgłoś
irmin-a Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? 04.04.10, 21:04 Aż tyle... , gdzie Ty te dziecko chrzciłaś i u Kogo?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.04.10, 09:34 U św. Jana Chrzciciela - ten chrzcił w rzece i w dodatku ZA DARMO. Może warto brać z niego przykład żeby nie napychać pasiubrzuchom kabzy? Odpowiedz Link Zgłoś
irmin-a Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? 06.04.10, 21:28 zawsze możesz zmienic parafie i w innym kościele ochrzcić dziecko to nie ma żadnej różnicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_inka Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.net.stream.pl 21.03.10, 22:49 Dzięki tak też zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYM do mama_inka IP: *.chello.pl 22.03.10, 16:19 sluchaj poco jeszcze raz poco piszesz ile tzreba zaplacic skoro nierozumiesz prostego sformulowania jak datek poco chcesz swe dziecko wpisywac do wspolnoty chrzescijanskiej skoro nierozumiesz co to znaczy wspolnota kosciola katolickiego piszesz ze trzeba zaplacic a moze warto swe wartosci pogladowe zmienic badz zrozumiec i co poweisz swemu dziecku kiedy bedzie miec 15lat ze to Ty jako mamm wspisalas go do nas a tu piszesz ze ciebei opluwamy wiec kto w oczach twego dziecka bedzie wygladac na niewiarygodna osobe co do wiary???a wiesz jeszcze jedno z tych datkow wyjezdzaja dzieci na ferie zimowe za doplata na wakacje za doplata jak sadzisz skad my jako ludzie ktorzy zbieramy sie przy mszy odprawianej codzien jako katolicy mam dawac lub pomagac jak wlasnie poprzez zbirania codziennego my niejestesmy biznesmenami tylko malo tez co mamy ale wspolnie przy wspolnocie katolickiej dokladamy na siebei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDD Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.rev.masterkom.pl 22.03.10, 16:33 W antonim chrzest mnie kosztowa 100zł - księżulo jasno powiedział - nie było co łaska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafian Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.10, 10:47 A wiemy jaki był pro----cz w katedrze i do jakiej kieszeni to szło ,taxsa jest naj.naj.???????? Idz do innej parafii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.chello.pl 21.03.10, 22:47 Ja płaciłam w zeszłym roku w grudniu 50zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama_inka Re: Chrzest w kościele Św.Józefa - cena ? IP: *.net.stream.pl 21.03.10, 23:05 Dzięki wielkie za pomoc , musimy z mężem wreszcie sie wybrać i dopytać o szczegóły. Chcemy córke ochrzcić w czerwcu wiec pora żeby wzystko pozałatwiać.Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx To nie tak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.10, 00:52 Cena jest ustalana indywidualnie podczas rozmowy. Co łaska. Nie ma cennika. Jeśli kogoś nie stać i ma bardzo trudną sytuację materialną to wystarczy 1 symboliczny grosz. Do Wspólnoty Bożej przyjęty zostanie każdy. Pytanie o cenę chrztu nie ma sensu. To tak jakby szukać telewizora gdzie jest taniej. Może w media, a może w tesco... Czysty handel. Jak za drogo to nie kupie... Poczekam aż stanieje...albo poszukam gdzie taniej... Jak kogos nie stac na dziecko to nie robie... Pytanie ile jest warte dla Ciebie chrześcijańskie wychowanie dziecka i przynależność do wspólnoty Boga ( który być może nawet nie istnieje!!!, ale tego nie wiemy i wierzymy że jednak ON jest ). Jeżeli ktoś potrafi iść to marketu i kupić za 5 tysiecy na kredyt 3xzero procent telewizor LCD, a targuje sie jesli chodzi o chrzest to... Czy w ogole warto zeby do tej wspolnoty nalezal ?... Tylko ze do tej wspolnoty zostaje przyjete dziecko. To nie ono decyduje. i dlatego zostanie zawsze przyjete. Bo i tak czlowie nalezy do Boga... Musisz wiec sama sobie odpowiedziec na pytanie czy chrzest dziecka jest wiecej czy mniej wart niz kupno w markecie kolejnej zabawki... Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_sensi Re: To nie tak... 22.03.10, 14:31 Co łaska ale minimum 150 zł. Równie dobrze mógłbym zrobić to ja i to całkowicie za darmo. Ile warte jest chrześcijańskie wychowanie? Wystarczy spojrzeć na stosunek liczby wierzących i niewierzących więźniów przebywających w zakładach karnych, czy ilość spraw rozwodowych wśród dwóch powyższych grup aby łatwo stwierdzić, że niezbyt wiele. A samo słowo wychowanie nie bardzo tutaj pasuje, lepszym określeniem jest indoktrynacja, kiedy dzieci dorastają bardzo łatwo zaszczepić im różne dziwne idee, w tym przypadku ślepą wiarę i posłuszeństwo wobec wszechmocnej i wszechwiedzącej istoty (co jest czystym absurdem, gdyż jedno wyklucza drugie) na której bytność nie ma absolutnie ani jednego dowodu. Małe dziecko jak już zauważyłeś nie ma wyboru i poprzez chrzest przymusowo staje się członkiem KK, pomimo, że kompletnie nic z tego nie pojmuje, nie wiem czym są dogmaty, etc. Idąc dalej tym tokiem myślenia, dlaczego siedmiolatką odbiera się prawo głosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: To nie tak... IP: *.spidernet.pl 22.03.10, 14:47 Tam jest bardzo różnie jedni płacą 50 inni 300 mnie ksiądz powiedział "U nas to kosztuje 200zł" Jak chciałam wziąc ślub powiedział mi 1700zł u męża w parafii zapłaciliśmy 500zł nie wiem od czego to zależy chyba od humoru księdza, w każdym razie z tego co zauważyłam to każdy jest traktowany indywidualnie. Trzeba iść i pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: To nie tak... 22.03.10, 20:24 do Tyma: Czy ty masz nas za idiotów czy naprawdę sam do tej grupy należysz?! / tej inteligentnej inaczej/. Składka z imprez typu chrzest, bierzmowanie, ślub czy inne jasełka w większości pokrywa potrzeby ziemskiej natury tego cwaniaka który to organizuje. W niewielkim stopniu część tej kwoty przeznaczana jest na cele charytatywne a to tylko po to by zatkać gęby co dociekliwszym parafianom. Więc przestań ludziom wciskać kit bo durni coraz mniej którzy w te brednie wierzą. I naucz się pisać poprawnie bo styl w jakim się wypowiadasz ujawnia czarno na białym żeś albo ksiądz albo jego przydupas. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wva1 Re: To nie tak... IP: *.adsl.inetia.pl 23.03.10, 10:49 Kto ma księdza w rodzie, tego bieda nie ubodzie. Odpowiedz Link Zgłoś