Dodaj do ulubionych

Brak poszanowania !!! Żałoby

11.04.10, 14:52
To skandal wszystkie placówki dużych sklepów są nie czynne pracownicy mogą się
oddać modlitwie za zmarłych praktycznie wszyscy maja dziś dzień wolny właśnie
dlatego. Niestety zarząd MOSiR i MDK pracownikom swoich pływalni odmawiają
tego prawa. W ogóle kto w taki dzień na basen idzie i po co ?? SKANDAL :(
Obserwuj wątek
    • Gość: zły Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 15:09
      Moi drodzy,zachowanie "buraków" siedzących w consoni o godz.12:00
      11.04.2010(wyją syreny)w takim momencie te buraki żarły swoje desery i
      ciasteczka niczym się nie przejmując.Zatrzymały się samochody przy
      Nowowiejskiego,zatrzymali przechodnie a te buraki(klienci consoni żarły
      ciasteczka!!!!)SKANDAL...klienci(buraki)głównie ze śląska bo przed consoni były
      zaparkowane fury 4x4 ze śląskimi rejestracjami.Po około pół godzinie wszystkie
      te buraki po zeżarciu ciach wyszli wsiedli do fur i odjechali.....wieś tańczy i
      śpiewa!!!!
      • Gość: asd Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 15:47
        ale macie ludzie problemy....
        ja bylem dzis na basenie jak i wiele innych osob
        • Gość: ewelina Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.net.stream.pl 11.04.10, 15:57
          a czy to prawda ze lokale wczoraj normalnie graly dyskoteki ?
        • Gość: zły Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 15:57
          Ale masz pokićkany umysł!!! Idź jeszcze na piwo baranie
          • Gość: ja Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 19:06
            Człowieku a ty umiesz uszanowac żałobę?Sądząc po wpisie to chyba
            nie.
        • Gość: asd2 no jak wodę w domu sie nie myjesz to pozostaje Ci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 18:51
          basen
        • pozytywka-1 Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! 12.04.10, 12:40
          Pewnie lepiej byłoby dla kraju zebyś pozostał w tym basenie tępaku.
          • Gość: ??? do pozytywki IP: *.chello.pl 12.04.10, 19:12
            Kiedy to na innych Forach ludzie z szacunkiem i zadumą piszą listy
            kondolencyjne, wyrazy współczucia, posty z przesłaniem solidarności...
            My kotłujemy się we własnym bagnie, określamy wzorce postępowania - tak np. jak
            powinno dać się wyraz żałobie, ja przeżywać tragedię....oceniamy innych
            korzystając z ulicznych inwektyw... sami wyprzedzając polityków upolityczniamy
            śmierć tak wielu znamiennych osób...
            kto jak przeżywa, jak wyraża swój ból to jego indywidualna sprawa nie MAMY PRAWA
            pisać postów w stylu "obłuda bo krokodyle łzy"
            nie mamy prawa mieć pretensji do ludzi bo "jedli lody w consoni"
            CZY WY NIE WIDZICIE GROTESKOWOŚCI TYCH POSTÓW ???
            TO JAKIŚ ABSURD - gdy ktoś zagości na naszym forum znowu utwierdzi się w
            przekonaniu, że Częstochowianie to specyficzna grupa...
            piszemy, że żyjemy w GRAJDOLE ale to i my ten grajdół formujemy
            OPAMIĘTAJMY SIĘ
            • igorek22 Re: do pozytywki 13.04.10, 19:20
              Gość portalu: ??? napisał(a):

> Kiedy to na innych Forach ludzie z szacunkiem i zadumą piszą listy
              > kondolencyjne, wyrazy współczucia, posty z przesłaniem
              solidarności...
              > My kotłujemy się we własnym bagnie, określamy wzorce postępowania -
              tak np. jak
              > powinno dać się wyraz żałobie, ja przeżywać tragedię....oceniamy
              innych
              > korzystając z ulicznych inwektyw... sami wyprzedzając polityków
              upolityczniamy
              > śmierć tak wielu znamiennych osób...
              > kto jak przeżywa, jak wyraża swój ból to jego indywidualna sprawa
              nie MAMY PRAW
              > A
              > pisać postów w stylu "obłuda bo krokodyle łzy"
              > nie mamy prawa mieć pretensji do ludzi bo "jedli lody w consoni"
              > CZY WY NIE WIDZICIE GROTESKOWOŚCI TYCH POSTÓW ???
              > TO JAKIŚ ABSURD - gdy ktoś zagości na naszym forum znowu utwierdzi
              się w
              > przekonaniu, że Częstochowianie to specyficzna grupa...
              > piszemy, że żyjemy w GRAJDOLE ale to i my ten grajdół formujemy
              > OPAMIĘTAJMY SIĘ
              madre slowa zalobe ma sie przedewszystkim w sercu nie sztuka
              obwarowac sie flagami lub stac na bacznosc godzinami do wszystkich
              krytykow ; zalobnych ; zachowan zastanowcie sie chwile czy warto
              klocic sie i wykykac innym w taki czas panie i panowie patrioci
      • Gość: Renata Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.10, 16:09
        Bez komentarza - dla autora i osób, które były obiektem wypowiedzi
        • Gość: zły Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 16:16
          A co ma "Renata"do autora.Trzeba być osobą bez serca aby tak zachowywać się
          wobec takiej tragedii.
          • Gość: ja Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 19:13
            Kazdy niech postępuje na swój sposób. Jak chcesz to przeżywac tragedie to
            przeżywaj, nikt Ci tego nie zabrania ale nie zmuszaj innych do tego.
          • Gość: Renata Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 12.04.10, 15:33
            wybaczcie, ale zachowania opisywane przez autora są godne jedynie wielkiego
            milczenia, nieprawdaż?
        • Gość: zdenerwowanymis [...] IP: *.net.stream.pl 11.04.10, 16:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Kane Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: 79.99.128.* 11.04.10, 20:07
        Jasne najlepiej położy się plackiem w alejach i to jeszcze krzyżem, założyć beret i modlić się przez tydzień, zamknąć sklepy, szkoły, szpitale, zakłady pracy i najlepiej wstrzymać komunikację … i właśnie dla mnie jest to hipokryzja narodu polskiego, wielkich katolików którzy będą płakać ronić łzy i robić cały ten cyrk, a po tym wszystkim zawistnie dalej będą skakać sobie do gardeł i cieszyć się z cudzego nieszczęścia. Przestałem wierzyć w dobro Polaków, wystarczy spojrzeć na nasze wzajemne relacje wśród jakichkolwiek środowisk emigracyjnych – Jako jedyna chyba nacja potrafimy sobie tak skakać do gardeł jak nikt inny, a dlaczego ? może dlatego że wynieśliśmy to z naszego cudownego kraju. Śmieszą mnie, puste słowa które nie mają żadnego pokrycia w czynach...
        • Gość: realistka Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 11.04.10, 21:01
          i tu się z Toba zgadzam Kane. To wszystko co się teraz dzieje to puste słowa, za
          tydzień moze dwa bedzie tak samo jak wcześniej.
          • nowi-jka Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! 12.04.10, 08:47
            a uwazam ze nawet załoba nie minie a juz zacznie sie skakanie do gardeł, i
            nierozumiem oburzenia autora watku na otwarte baseny
            psy szczekaja karawana idzie dalej- takie zycie
            Ale jzu obuzrenei na jedzacych ciastak i nie oddajacych czesc w ciagu tych
            dwóch minut jest buractwem - to fakt.
            To tylko dwie minuty a zgineło tak wielu. Czy lubilismy ich czy nie wobec
            smierci powinismy być pokorni
        • Gość: Renata Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.zim.pcz.czest.pl 15.04.10, 09:09
          powiem tak - dla mnie to, co się stało i nadal się dzieje, jest nauką na
          przyszłość... wyciągam wnioski, ale co gorsza, coraz bardziej negatywne, ale
          mimo to nie poddam się negatywnym opiniom, złym słowom, słowom zawiści, słowom
          bólu, trzeba żyć i robić to, co się powinno robić w taki sposób, by móc się
          kiedyś "rozliczyć" z tego przed Bogiem
      • Gość: Dais Re: Consoni.. Brak poszanowania Żałoby!skandalL!! IP: *.rev.snt.net.pl 14.04.10, 14:01
        A może ci ludzie wychodzą z założenia że Ci ludzie którzy zginęli nie byli ich
        bliskimi więc nie zamierzają na popis i sztucznie ( czyli obrażając innych od
        buraków itp ) obchodzić żałoby.To dopiero jest żałosne, obrażać ludzi za to że
        korzystają z prawa demokracji.
    • Gość: realistka Re: Brak poszanowania żałoby w dwu ostatnich pos IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 11.04.10, 17:42
      a co z wczorajszymi ślubami, weselami, tez zostaly odowlane?? raczej watpie, aby
      tak bylo
      • Gość: Ubuntu Polska to dziki kraj IP: *.prenet.pl 11.04.10, 18:22
        Tak bylo od zawsze .Polska ugnebiona zaborami ,wojnami , z caly czas
        przesladowana inteligencja , po wyzwoleniu oaza prostactwa i buractwa . Wiecznie
        skloceni , nie widzacy dalej niz wlasny nos rodacy . Majacy gdzies maniere ,
        dobre wychowanie . Biedni ekonomicznie , udajacy nowobogackich . Skandalicznie
        zachowujacy sie za granica . Myslacy ze sa pepkiem swiata , wysmiewani przez
        cywilizowany swiat . POLSKA - mam nadzieje ze kiedys bedzie krajem ludzi
        cywilizowanych
        • Gość: mat Re: Polska to dziki kraj IP: *.west.gre.pl 11.04.10, 18:28
          Zgadzam sie z Toba, Same burak ktore swiata ne widziały , daleko nam do
          europy czy reszty swiata , Brak kultury i ogłady ! Takiego dnia nie
          potrafia uszanowac ! Jesli jak ktos wczesniej napisał wczoraj dyskoteki
          graly to powinni takie rzeczy karać grubymi mandatami ,
          • Gość: mat Re: Polska to dziki kraj IP: *.west.gre.pl 11.04.10, 18:31
            Zgadzam sie z Toba, Same buraki ktore swiata ne widziały , daleko nam
            do europy czy reszty swiata , Brak kultury i ogłady ! Takiego dnia nie
            potrafia uszanowac ! Jesli jak ktos wczesniej napisał wczoraj dyskoteki
            graly to powinni takie rzeczy karać grubymi mandatami ,
    • Gość: ona Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: 193.138.241.* 11.04.10, 18:46
      dziwolągi z was,każdy ma prawo w Polsce przeżywać żałobę na swój sposób.Jeszcze
      tego brakowało by żeby ktoś mnie przymuszał do swojego sposobu.Jak ktoś chce
      ciastko zjeść o 12,00 to je,a żaden baran nie będzie mi mówił że akurat mam
      stanąć na baczność bo są dwie minuty ciszy.Nie bądźcie bardziej papiescy od papieża.
      • Gość: Ubuntu Robie co chce :) IP: *.prenet.pl 11.04.10, 18:54
        Gość portalu: ona napisał(a):
        dziwolągi z was,każdy ma prawo w Polsce przeżywać żałobę na swój sposób.Jeszcze
        tego brakowało by żeby ktoś mnie przymuszał do swojego sposobu

O tym wlasnie pisze . Polska to dziki kraj . Ta kobieta nie wie co to kultura ,
        szacunek , dobre wychowanie . Polecam Wikipedie dzika KOBIETO
      • Gość: iza Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 19:37

> dziwolągi z was,każdy ma prawo w Polsce przeżywać żałobę na swój
        sposób.Jeszcze
        > tego brakowało by żeby ktoś mnie przymuszał do swojego sposobu.Jak
        ktoś chce
        > ciastko zjeść o 12,00 to je,a żaden baran nie będzie mi mówił że
        akurat mam
        > stanąć na baczność bo są dwie minuty ciszy.Nie bądźcie bardziej
        papiescy od pap
        > ieża.

Widać, że nic nie rozumiesz. Przeżywać żałobę możesz jak chcesz.
        Faktycznie nikt cię do niczego nie zmusi. Ale dwie minuty ciszy i
        nie obżerania się w tym czasie to chyba w całym życiu nie za dużo
        żeby poświęcić je pamięci tragicznie zmarłych.
        Taka katastrofa nie przydarzyła się w żadnym kraju na świecie, ale
        dla takiego barana jak ty dwie minuty to za dużo. Właściwie szkoda
        mi czasu na odpowiadanie na takie posty jak twój, ale jeśli nikt ci
        nie uświadomi, że to ty przesadzasz, to jakie wartości przekażesz
        swoim dzieciom? Nie chcę od ciebie odpowiedzi na to pytanie, sama
        się zastanów. Ty i tobie podobni.
        • Gość: ona Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: 193.138.241.* 12.04.10, 05:59
          do Iza
          widać że przemawia za ciebie dewota.
          Łącze się w żałobie z ofiarami i ich rodzinami,ale krytykowanie zachowania
          innych ludzi w takiej sytuacji to właśnie objaw zdziwaczenia i
          purytanizmu.Pewnie swoje dzieci zmuszasz do klękania na grochu zamiast przekazać
          im wartości moralne.Więcej tolerancji,empatii i poszanowanie cudzych
          uczuć,jakiekolwiek one by nie były .Nie każdy musi być w żałobie ,za to na
          szczęście może jeść ciastka w cukierni i nie żuci się na niego "bojówka"
          wariatek bo nie przeżywa "godnie " żałoby.
          • Gość: Wietnamski kucharz Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: 193.138.241.* 12.04.10, 18:45
            Zgadzam się z Tobą oburącz!
            Nikt Ci nie może narzucać sposobu zachowania w danej sytuacji - to Ty, jako w
            pełni wolna i niezależna istota wiesz najlepiej jak się trzeba zachować.
            Ale jednak myślę że powinienem Ci delikatnie powiedzieć że na pogrzeby nie
            chodzi się w różowym mini i białych kozaczkach z cekinkami.
            I nie pytaj dlaczego.
          • Gość: iza Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 22:09
            Nie każdy musi być w żałobie ,za to na
            > szczęście może jeść ciastka w cukierni i nie żuci się na
            niego "bojówka"
            > wariatek bo nie przeżywa "godnie " żałoby.

Ciastka w cukierni każdy może sobie JEŚĆ kiedy tylko chce, to
            oczywiste. Natomiast ŻARCIE w trakcie DWÓCH(sic!) minut ciszy ku
            pamięci tych, którzy zginęli, świadczy o braku umiejętności
            stosownego zachowania się i tyle. Szkoda, że tego nie rozumiesz. Żal
            mi cię. Smacznego ciastka.
            A co do tego, że 'nie każdy musi być w żałobie' - co to za Polak czy
            Polka, który/która nawet w minimalnym stopniu nie potrafi uszanować
            tragedii Ojczyzny.
            Nie musisz odpisywać, nie jesteś już dla mnie partnerem w tym
            temacie.

• Gość: loluś Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 18:55
      napewno się modlą, a ludzie którzy zasówają cały tydzień od rana do nocy, i w
      niedzielę chcą zrobić zakupy na cały następny tydzień? skandalem jest to że
      zajęliśmy się żałobą nie myśląc o ludziach.
      • Gość: Ubuntu Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.prenet.pl 11.04.10, 18:59
        Gość portalu: loluś napisał(a):
        ludzie którzy zasówają cały tydzień od rana do nocy, i w
        > niedzielę chcą zrobić zakupy na cały następny tydzień? skandalem jest to że
        zajęliśmy się żałobą nie myśląc o ludziach.

Drogi dziki czlowieku . TESCO od jutra pracuje cala dobe . Obce kraje
        wprowadzily zalobe ,nawet obcy pilkarze uczcili ta katastrofe minuta ciszy a ty
        mi stekasz ze papieru toaletowego nie mozesz kupic i wodki . Brak slow na twoj
        stan psychiczny dresiarzu
        • Gość: ,m, tyracie, napychacie się, ale coś wam umyka IP: *.apus-net.pl 11.04.10, 19:09
          Tyracie nawet w niedziele, napychacie się nawet w żałobę, ale coś
          wam umyka. tym czymś jest Życie.
          niby macie pieniądze, ale ciągle czego brakuje. klasy, wzajemnego
          szacunku, honoru i godności.
          szmal, pełny brzuch, małość, wredność, kompleksy i oszukiwanie się,
          ze "jestem kimś". A wiecie kim jesteście, mimo grubego portfela?
          Nikim.

• Gość: Ubuntu Puste zycie IP: *.prenet.pl 11.04.10, 19:14
            Gość portalu: ,m, napisał(a):

> Tyracie nawet w niedziele, napychacie się nawet w żałobę, ale coś
            > wam umyka. tym czymś jest Życie.

Ilu z naszych rodakow ma np . hobby ???? Najlepszym jest chodzenie po marketach
            w szalowych ciuchach z second hand :)
          • Gość: gosc Re: tyracie, napychacie się, ale coś wam umyka IP: *.net.stream.pl 11.04.10, 19:43
            i tu ktos napisal cala prawde dziekuje CI za to ze nazwales tych .......NIKIM
            TACY SA
        • Gość: biedronka Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.ludowa.netcominternet.pl 12.04.10, 19:17
          Ja też zasówam cały tydzień od rana do wieczora i bardzo sie cieszę
          że moja firma pomyślała o tym aby zamknąć sklepy w tym dniu.
    • Gość: ona Re: żałoba to nie szopka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 19:34
      Ludzie! Żałoba to nie pokazowa szopka a wewnętrzne przeżywanie
      tragedii. Każdy człowiek ma prawo uszanować zmarłych we własny
      sposób. Nikt nie ma prawa nikogo w tej kwestii oceniać a tym
      bardziej potępiać.
      • Gość: Ubuntu Re: żałoba to nie szopka IP: *.prenet.pl 11.04.10, 19:39
        ona napisał(a)wczesniej :
        Jak ktoś chce ciastko zjeść o 12,00 to je,a żaden baran nie będzie mi mówił że
        akurat mam stanąć na baczność bo są dwie minuty ciszy .
        Za chwile :
        Nikt nie ma prawa nikogo w tej kwestii oceniać a tym
        bardziej potępiać.

No nikt nie broni nawet tanczyc i spiewac . Masz chec to nawet idz na dyskoteke
        . Swiadczy to tylko o Twojej kulturze lub jej braku . Zaloz dres i sie nie
        przejmuj :)
        • Gość: aga Re: żałoba to nie szopka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 20:03
          Ludzie zachowajcie spokój.Zachowujcie się godnie i z szacunkiem.
          Jesteśmy Polakami,dumnym i patriotycznym narodem.
          Pokażcie to przez te kilka dni.Dostosujmy się do powiedzenia że 'jak cię widzą
          tak cię piszą'.
          Jestem pełna podziwu dla rządu Rosyjskiego i dla Rosjan za okazanie szczerego
          współczucia i takiej organizacji w tych tragicznych dla nas Polaków
          chwilach.Dziękuję
        • Gość: yyy Re: żałoba to nie szopka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 21:17
          za chwilę się zagryziecie..katole na pokaz
          • Gość: Arek z rodziną ja byłem na basenie dzis IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.10, 21:26
            Ja byłem dziś na basenie. Po co? Bo pogoda na spacer sie nie
            nadawała, w tv jedno i to samo do znudzenia od wczoraj to zabrałem
            zone i dzieciaki i pojechaliśmy na basen i co w tym zdrożnego? Rano
            byliśmy w kościele gdzie ksiądz wspominał ofiary katastrofy wiec sie
            pomodlilismy, zjedliśmy tego dnia normalny obiad (a pewnie według
            Ciebie powinniśmy pościć) i potem pojechaliśmy na basen.
            Niegy nie popierałem prezydenta ani jego polityki i ani mniej ani
            wiecej mi go nie żal od pozostałych ofiar np stiuardess które
            zgineły w katastrofie. Jest mi smutno i żal że tyle osób zgineło
            niepotrzebnie ale też nie widze potrzeby wylatywania na ulice ze
            zniczem w dłoni.
            • Gość: kubek44 smutno, że tylu: IP: *.net.stream.pl 11.04.10, 21:53
              ...Arków z rodziną, onych i innych wypowiadających się na tym forum
              wychował TUSK Vision Network 24(dużo zasługi dzisiaj trochę innego
              Jarosława Kuźniara)lub inne superstacje; Ci ludzie kompletnie nie
              rozumieją słowa wolność i demokracja, dla nich znaczy, że jeśli nienawidzą
              kogoś to mogą go bezkarnie obrażać;
              Naszą tragedię uszanowali: Rosjanie, Gruzini, Litwini, UE, Brazylijczycy i
              wiele innych państw, dziękuję im za to; przykro mi, że tylu prymitywów-
              przepraszam ale musiałem użyć takiego sformułowania jest między nami; skąd
              się wzięli? Właśnie 70 lat temu w Katyniu wymordowano 22 tysiące
              inteligentnych ludzi, to jest duża strata dla narodu a przez 45 lat komuny
              konserwowano tą wyrwę dopuszczając do zaszczytów przeważnie ludzi o
              niezbyt lotnych umysłach i stąd tyle tego jest wśród nas
              • Gość: Walery Re: smutno, że tylu: IP: 91.188.126.* 11.04.10, 22:07
                Popieram tą wypowiedz nic do dodania o tym Arku.
                • Gość: olek Arku, lepiej pływaj i nie pisz tutaj IP: *.apus-net.pl 11.04.10, 22:24
                  Arku lepiej pływaj w tym basenie. i nie pisz tutaj więcej,
                  przynajmniej w tym temacie. jeszcze ktoś z zagranicy przeczyta, to
                  co napisałeś. po co się kompromitować.
                  właśnie przez lata marnowamo ludzi z "klasą" - prawdziwą
                  inteligencję, nie tą z nadania "władzy chłopów i robotników".
                  i jest wielu takich "Arków", co to "pływają w basenie" i "jedzą
                  obiad".....
                • Gość: Arek z rodziną Re: smutno, że tylu: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.10, 22:29
                  Napisałem wyrażnie że byłem równiez w Kościele i tam pomodliłem sie
                  za ofiary. Wczoraj znalazłem czas na zadumę, smutek i zastanowienie
                  i jak wszystkich chyba w tym kraju usłyszawszy informacje o
                  katastrofie przezyłem szok. Ale siedzenie cały dzień przed tv gdzie
                  dziennikarze roztrzasaja i rozpatrują kazdą niepotwierdzoną
                  informację jest według mnie bez sensu i życia tym ludziom nie wróci.
                  Mam kilkuletnie dzieci które nie rozumieja co się stało i chociaz
                  tłumaczyłem im że samolot sie rozbił że umarło dużo ludzi i już ich
                  nie ma tak jak naszej babci i ze wszystkim ludziom jest dzisiaj
                  smutno i ze zginął taki najważniejszy pan (jeszcze wazniejszy niż
                  Pani Dyrektorka w przedszkolu) to dzieci nie rozumieja tego tak do
                  konca i nie bede ich trzymac w deszczowy dzień w domu. Pojechałem
                  wiec jak czesto na basen i nie widzę w tym nic złego. Jest mi smutno
                  i zal ale nie zamrę z tego powodu, nie położe sie krzyżem w Alejach
                  bo to życia nikomu nie wróci. Ale ja osobiście nie czuję potrzeby
                  wychodzic ze zniczem na ulice,a juz obłudne krokodyle łzy rażą mnie
                  najbardziej.
                  • Gość: On Panie Arku! IP: *.apus-net.pl 11.04.10, 23:16
                    Proszę mi wierzyć, spora grupa ludzi myśli podobnie jak pan.
                    Pan to poprostu napisał.
                    Pozdrawiam
                  • nowi-jka Re: smutno, że tylu: 12.04.10, 09:09
                    ja tez uwazam ze Twoje podejscie Arku jest po prostu "zdrowe" ale przeciez
                    teraz w modzie sa żałoby na pokaz.
                    Zal mi tych ludzi i oddaje im szacunek ale żyje dalej.
                  • Gość: SPRAWIEDLIWie Pralat obraza Polske i Polakow w chwili tragedii IP: 109.250.207.* 13.04.10, 00:28
                    a wy sie zrecie czy macie stac na bcznosc, czy klekac, plakac,czy
                    swiecic swiece!!!!
                    forum.gazeta.pl/forum/w,55,109962639,109966609,Pralat_obraza_Polske_i_Polakow_w_chwili_tragedii.html
                    TYLKO jedna czesc PO-LAKOW JEST UWAZANA PRZEZ KOSCIOL TYCH CO
                    WIERZA I KLEKAJA, CHODZ DO KOSCIOLA RESZTA TO W/G KOSCIOLA
                    DZICY!!!!
                    kazda tragedia to kropla dziegciu w miodzie.
                    TRAGEDIA!!! PRALAT OBRAZA POLSKE I POLAKOW W CHWILI TRAGEDII

W czasie mszy w Katedrze Przemyskiej prałat Zbigniew Suchy w homilii
                    powiedział, że katastrofa samolotu mogła wydarzyć się w środę, kiedy
                    do Katynia lecieli premier Donald Tusk, Tadeusz Mazowiecki i Lech
                    Wałęsa. -
                    www.alert24.pl/alert24/1,84880,7763307,Szokujaca_homilia_w_Ar
                    chikatedrze_Przemyskiej__POSLUCHAJ_.html
                    teraz wiemy ze kosciol uwaza ze innowiercy,niewierzący, niecałujący
                    kieckowych po rekach to ta PO-LSKA I PO- LACY TO DZIKI KRAJ NAD
                    WISLA

CI CO ZGINELI..niech spoczywaja w pokoju, a pamiec o nich niech
                    pokryje wszystkie niedociagniecia i braki sympatii, tak z lewa jak i
                    z prawa.
                    W OBLICZU SMIERCI NIE MA WROGOW I PRZYJACIOL...WSZYSCY JESTESMY ROWNI
                    I JEDNAKOWI
                    KONDOLENCJE DLA WSZYSTKICH RODZIN, PRZYJACIOL, KOLEGOW,
                    WSPOLPACOWNIKOW

forum.gazeta.pl/forum/w,55,109962639,109969595,wszyscy_MuSiMy_rozpaczac_.html
                    NIESTETY NAWET w takiej tragedii forum jest czysszcone z watkow,
                    które nie opłakują prezydenta i jego damy
                    TERAZ NAGLE WSZYSCY Z MALEGO PREZYDENTA robia wielkiego człowieka,
                    a z brzydkiej pierwszej damy MISS PALACU PREZYDENCKIEGO.
                    FALSZ OBLUDA I ZAKLAMANIE.
                    Nawet żałować MUSIMY pod dyktando!!!!
                    Prawdziwe forum jest na OSLEJ LAWCE TERAZ.
                    Watek z 09.04.2010 z godz, 23 z minutami zarzucajacy Kaczyńskiemu
                    zdegradowanie/2 lata temu/ polskich oficerow zamordowanych w Katyniu
                    i pytanie się forumowiczki DLACZEGO?? I PO CO ON TAM TERAZ
                    LECI….USUNIETE!!!
                    ----------------------------------------------------------
                    <" target="_blank" rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/w,396,109842372,109842372,Dlaczego_LechKacz_zdegradowal_katynskich_oficerow_.html>
                    Dlaczego LechKacz zdegradował katyńskich oficerów?
                    Autor: porannakawa22 09.04.10, 22:39
                    Dodaj do ulubionych Skasujcie
                    Odpowiedz
                    Dlaczego LechKacz zdegradował katyńskich oficerów?

Dwa lata temu zdegradował ofiary katyńskie.
                    Dlaczego on to zrobił?
                    Niepociumkany czy jakieś inne okolicznosci?

Teraz tam chce jechać na te groby swoich ofiar?
                    Co mu zawinili?
                    Zdegradować oficera to bardzo wielka rzecz.
                    Dlaczego on wtedy to zrobił??
                    --
                    --
                    הו אחי! - Jarku, przegraliśmy już trzy wybory z rzędu! I co teraz
                    będzie?
                    Może nic, Leszku! W tobie nadzieja, bo ułaskawieniami uratujesz!
                    Porządziliśmy sobie i się wydało! Ale po to dostałeś to zadanie!

Prawdziwe forum na OSLEJ LAWCE………
                    SPIESZMY SIĘ BO POKASUJA TAK JAK WATEK POD ARTYKULEM:
                    Częstochowa w szoku po tragedii w Smoleńsku

DLUGO JESZCZE NIE BĘDZIE NORMALNIE I WOLNI NIE BĘDA WOLNI!!!! BO
                    KTOS Z BOKU BĘDZIE NARZUCAL CO MA ZROBIC

Nostradamus (skopiowane)
                    "I wtem wielki ptak metalowy upadnie, a na nim znajdować się będą
                    osoby ważne w kraju niezwyciężonego, a na kraj ogarnięty chaosem i
                    żałobą, wrogi najeźdźca ze wschodu uderzy" // 3 wojna też podobno ma
                    być // - w listopadzie rozpocznie się III wojna światowa, podczas
                    której na szeroką skalę będzie użyta broń biologiczna i chemiczna -
                    dojdzie do konfliktu pomiędzy Zachodnią Europą i USA - dojdzie do
                    konfliktu pomiędzy Wielką Brytanią i Francją - na Krymie będzie miał
                    miejsce konflikt militarny - w Europie będzie miał miejsce wielki
                    kryzys ekonomiczny - dojdzie do olbrzymiej katastrofy ekologicznej na
                    Morzu Czarnym
                    • Gość: kuki Re: Pralat obraza Polske i Polakow w chwili trage IP: *.net.stream.pl 13.04.10, 15:29
                      o kuźwa doobre z tym nostradamusem a będą pistolety laserowe dla wszystkich czy tylko sam wąglik jak leci ??? :-)))
              • Gość: On Moralność wg, Kubka 44 IP: *.apus-net.pl 11.04.10, 22:21
                .Arków z rodziną, onych i innych wypowiadających się na tym forum
                wychował TUSK Vision Network 24(

To zdanie dyskwalifikuje Cię całkowicie, bo czym się różnisz od krytykowanych przez Ciebie forumowiczów. I Ty masz czelność pisać o wolności, demokracji.
                Masz zupełnie wyprane myślenie.
                • Gość: Archeniusz Re: smutek i nie tylko IP: *.server4you.de 11.04.10, 22:32
                  A mi smutno jak czytam wasze komentarze. To nie dziwne że ten naród jest przeklęty i dotykany cały czas tragediami. Skoro jesteście tacy inteligentni i przepełnieni narodową dumą to czemu nie pozwolicie rodakowi mieć swoich poglądów, jeść ciastek i czegos tam jeszcze może zabronicie mu sikać i robić kupę ??? może po prostu nie wiedzieli o tym że będzie cisza żałobna. Zresztą jeśli jesteście tak tolerancyjni to ja mogę napisać tutaj że możecie być potomkami katów hitlerowskich i katyńskich i nawet o tym nie wiecie - miłego wieczoru dla niektórych którzy tu obszczekują innych. Pozdrawiam Arka i innych "wolnych" którzy żyją w tym kraju i mogliby zostać ukamienowani przez stado moherów czy skinów za ciastko, inne poglądy, inny kolor skóry czy nieuczestniczenie w życiu parafii :-)
                • Gość: Romper Stomper Re: Moralność wg, Kubka 44 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 22:49
                  Gość portalu: On napisał(a):

> To zdanie dyskwalifikuje Cię całkowicie, bo czym się różnisz od krytykowanych p
                  > rzez Ciebie forumowiczów. I Ty masz czelność pisać o wolności, demokracji.
                  > Masz zupełnie wyprane myślenie.

Miałem to samo napisać.
                  Smutne, że pomimo takiej tragedii niektórzy nadal plują jadem.

• rowan_bean Re: smutno, że tylu: 11.04.10, 22:29
                kubek, ale pusty niestety.
                Krytykujesz fakt obrażania kogokolwiek jednocześnie obrażając wielu.
                Denny jesteś i z pewnością nie w żałobnym nastroju, a w barwach wojennych.
                Pomyśl nad sobą.
                • Gość: Ubuntu Polska to dziki kraj - i taki zostanie IP: *.prenet.pl 11.04.10, 23:23
                  Niedawno pisalem :
                  Polska oaza prostactwa i buractwa . Wiecznie skloceni , nie widzacy dalej niz
                  wlasny nos rodacy . Majacy gdzies maniere ,dobre wychowanie .

Zaloba nie polega na lezeniu krzyzem przed JG . Nie polega na zalozeniu mohera i
                  klepaniu zdrowasiek . Jak idziemy do teatru to nie smarkamy w rekaw , w
                  filharmonii nie zremy popkornu , w zalobie nie tanczymy na dyskotece .
                  OCZYWISCIE MOZNA ROBIC WSZYSTKO nikt nic nie zabrania , powtarzam jeszcze raz .
                  Ale nie ma to sensu bo demokracja w opinii niektorych to robie bo chce , bede
                  pierdzial w restauracji i robil zakupy w Boże Narodzenie I KTO MI PODSKOCZY ???
                  Czasem mam wrazenie ze myslacy wyjechali z tego kraju , a ci co zostali
                  wyzabijaja sie nawzajem . Powodzenia
                  • dyziek_o Re: Polska to dziki kraj - i taki zostanie 12.04.10, 00:36
                    Arku z rodziną.
                    Ja również popieram Twój wzorzec zachowania. Poprze go również każdy
                    rozsądny człowiek za wyjątkiem wszelakiego autoramentu oszołomów oraz ortodoksów
                    talibopodobnych.
                    Jakkolwiek by na wczorajsze wypadki nie spojrzeć, jest to tragedia dla
                    bliskich osób, które w katastrofie zginęły.
                    Jednak nie rozumiem, jak można mnie zmuszać do rozpaczania z powodu śmierci
                    kogoś, kogo nie lubiłem lub kogoś, kto był np. moim wrogiem politycznym.Nawet
                    jeśli w głębi duszy było by mi go żal /jako człowieka/ - nie mam najmniejszego
                    obowiązku wyrywać sobie włosów z głowy z rozpaczy w dodatku publicznie.
                    Poza tym, osobiście uważam, że ludzie Ci zginęli po części na własne żądanie.
                    I z własnej winy w dodatku.
                    A po samobójcach na pewno płakać nie zamierzam.
                    Dlaczego na własne żądanie i z własnej winy?!
                    Po wypadku "casy" - każdy myślący zabronił by latania jednym samolotem
                    wszystkim ważnym ludziom na raz.
                    Od dawna flota Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego powinna
                    być wymieniona.
                    Jeżeli wieża kontroli lotów nakazuje zmianę lotniska obojętnie z jakich
                    powodów - dowódca samolotu powinien do polecenia się dostosować.
                    Zaden z tych /podstawowych/ warunków gwarantujących bezpieczeństwo lotu nie
                    został spełniony czego efekt był jaki był.
                    Odpowiedzialni za spełnienie tych warunków natomiast BYLI na pokładzie TEGO
                    samolotu.
                    Więc dlaczego ja mam dziś udawać, że jest mi przykro bo ktoś zginął na
                    własne w dodatku życzenie.
                    Owszem, żal mi załogi samolotu bo najmniej byli winni. Dostali prikaz
                    musieli złomem lecieć i lądować, /podejrzewam - pod naciskiem/
                    - byli już spóżnieni - wódz byłby wściekły / - spróbowali - nie wyszło. Ale im
                    za to płacono i ryzyko mieli wkalkulowane.
                    Zginęli. Zal mi ich tak jak i Pierwszej Damy.
                    Ale niech mnie nikt nie zmusza do leżenia plackiem przed ołtarzem bo mnie to
                    śmieszy. Tak jak śmieszy mnie klepanie paciorków co to pomaga jak umarłemu
                    kadzidło.
                    Dlatego uważam, że rację miał Arek z rodziną wybierając się na basen a nie
                    cały dzień siedząc przed telewizorem by w kołko oglądać jedno i to samo.
                    Dyzio.
                    • Gość: Ubuntu Re: Polska to dziki kraj - i taki zostanie IP: *.prenet.pl 12.04.10, 08:13
                      dyziek_o napisał:
                      Dlatego uważam, że rację miał Arek z rodziną wybierając się na basen a nie cały
                      dzień siedząc przed telewizorem by w kołko oglądać jedno i to samo.

Jaka szkoda ze nie polecial do markeciku z synkiem i rodzinka . Nikt nie kaze
                      ogladac TV . Mozna isc na spacer , posluchac muzyki , poczytac ksiazke
                      ,odwiedzic rodzine , no chyba ze jest sie obloznie chorym na glowe i trzeba
                      siedziec przed TV
                      • dyziek_o Re: Polska to dziki kraj - i taki zostanie 12.04.10, 08:32
                        A Arek z rodziną miał kaprys by iść na basen.
                        A tobie ubuntu wał do tego co ja czy ktoś inny robi.
                        Poniał?!
                        Po to właśnie Wielki Elektryk przez płot chybał, by teraz Arek chodził tam
                        gdzie ma ochotę a nie gdzie ty /lub ktoś inny / mu każe.
                        Dyzio.
                      • Gość: on Re: Polska to dziki kraj - i taki zostanie IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 08:39
                        ja bylem wczoraj na Jasnej Gorze w poludnie i urzekla mnie duza liczna obecnosc mlodych moze moze dzieki takim jak oni pozbedziemy sie tych synow wnukow bylych szumowin kacykow z zycia publicznegoizawodowego Przykad honoru powinin isc z gory i pierwszego ktorego powinien tusk zdymisjonowac to tego wielkiego...ministra od polityki zagranicznej
                        • Gość: zły Re:Consoni.Brak poszanowania Żałoby!..Skandal!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 09:11
                          Jestem autorem tego tematu który wywołał tu spory zamęt,i w zasadzie dwa odrębne
                          rodzaje zdań.W zasadzie chodziło mi tylko o te skromne dwie minuty ciszy i
                          zadumy o godz 12:00 11.04.2010 o oddanie hołdu ludziom którzy coś dla tego kraju
                          zrobili a z drugiej strony o hołd dla zwykłych ludzi którzy tragicznie zginęli.W
                          moim temacie nie namawiałem nikogo do przeżywania tej tragedii czy czarnej
                          żałoby...chodziło TYLKO!! o dwie minuty szacunku...to tyle .Pozdrawiam osoby
                          które temat mój zrozumiały...zły..
                          • Gość: Indria Re:Consoni.Brak poszanowania Żałoby!..Skandal!! IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 12.04.10, 09:56
                            "Tak bylo od zawsze .Polska ugnebiona zaborami ,wojnami , z caly czas
                            przesladowana inteligencja , po wyzwoleniu oaza prostactwa i buractwa . Wiecznie
                            cywilizowanych "

A ja mam ogromna nadzieję, że to coś zmieni! Bo naprawdę jesteśmy źli dla
                            siebie! Zero życzliwości, nie potrafimy uśmiechnąć się do siebie, życzenia
                            "wszystkiego dobrego" są tak nieszczere. Jak ktoś, np. awansuje w pracy, to od
                            razu są wyzywania za plecami, obgadywanie. Śmiejemy się bo ktos jest gruby, ma
                            pryszcze, nie ubiera się "modnie", ma śmieszną fryzurę, piskliwy głos, słucha
                            disco polo.. Ale czy to jest aż takie ważne? Dlaczego kiedys ważne było to jakim
                            jesteś człowiekiem? A teraz co masz, jak wyglądasz i wygrywa ten, kto jest
                            bardziej wulgarny i chamski dla innych..Kiedy i gdzie się to zmieniło? Ludzie,
                            Polacy, Częstochowianie! popracujmy nad sobą, naszymi stosunkami, szanujmy się
                            nawzajem i odżywmy znowu wartości, jakiś uczyli nas rodzice, dziadkowi, czy
                            jakich powinni nas nauczyć! Sprawmy, że życie będzie dla nas lepsze..
                            • Gość: xxmnan Re:Consoni.Brak poszanowania Żałoby!..Skandal!! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.04.10, 10:31
                              Kiedy zmarł Jan Paweł II miałem nadzieję że coś się w Polakach
                              zmieni...Pomyliłem się ! W naszych czasach odrobiliśmy już lekcje z solidarności
                              i wzajemnego wsparcia siebie, tylko było to zawsze poparte jakąś tragedią która
                              na pewien okres czasu jednoczyła ludzi!
                              Mam 35lat i od wielu starszych ludzi słyszałem że po wojnie ludzie byli dla
                              siebie bardziej życzliwi, ciepli.Wiedzieli na czym polega cierpienie i ból...a
                              teraz? Nie nazywałbym brakiem poszanowania żałoby tylko dlatego że ktoś jadł
                              lody, poszedł na basen...
                              Jeśli ktoś się czuje urażony to ja także mam na sumieniu pewien występek:
                              jadłem rosół! WYBACZCIE!
                              Ludzie zamiast sobie skakać d gardeł bądźcie dla siebie milsi, życzliwsi.Nerwy
                              trzymajcie na wodzy!
                              Jestemy młodym pokoleniem , jacy my jesteśmy takie będą nasze dzieci!
                              Pamiętajcie o tym zawsze ,nie tylko w chwilach tragicznych! POLAK POLAKOWI BRATEM!
                              pozdrawiam
                              M.
                        • Gość: MIESZKANIEC ????? konkluzja FeNomen Częstohowy...?????????? IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:36
                          kto jak przeżywa, jak wyraża swój ból to jego indywidualna sprawa nie MAMY PRAWA
                          OPAMIĘTAJMY SIĘ
              • Gość: Pablo__79 Re: smutno, że tylu: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 13:35
                Gość portalu: kubek44 napisał(a):

> ...Arków z rodziną, onych i innych wypowiadających się na tym
                forum
                > wychował TUSK Vision Network 24(dużo zasługi dzisiaj trochę innego
                > Jarosława Kuźniara)lub inne superstacje; Ci ludzie kompletnie nie
                > rozumieją słowa wolność i demokracja, dla nich znaczy, że jeśli
                nienawidzą
                > kogoś to mogą go bezkarnie obrażać;
                > Naszą tragedię uszanowali: Rosjanie, Gruzini, Litwini, UE,
                Brazylijczycy i
                > wiele innych państw, dziękuję im za to; przykro mi, że tylu
                prymitywów-
                > przepraszam ale musiałem użyć takiego sformułowania jest między
                nami; skąd
                > się wzięli? Właśnie 70 lat temu w Katyniu wymordowano 22 tysiące
                > inteligentnych ludzi, to jest duża strata dla narodu a przez 45
                lat komuny
                > konserwowano tą wyrwę dopuszczając do zaszczytów przeważnie ludzi
                o
                > niezbyt lotnych umysłach i stąd tyle tego jest wśród nas

A ja się zgadzam z Arkiem...
                Mamy demokracje wolno nam robić co możemy...

Aż dziw Kubek, że Ty nie jesteś w rządzie - taki umysł!!! niesamowite
            • Gość: Wietnamski kucharz Re: ja byłem na basenie dzis IP: 193.138.241.* 12.04.10, 18:53
              Stary!
              Ty to masz szczęście! By się ożenić to wystarczy w zasadzie jeden podpis - to
              można jakoś wyćwiczyć, ale to cud że ci się udało żonę znaleźć!
              To że poszedłeś na basen to mnie grzeje, ale szczęka mi opadła przy całej reszcie.
    • Gość: Indria Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 12.04.10, 09:58
      "Tak bylo od zawsze .Polska ugnebiona zaborami ,wojnami , z caly czas
      cywilizowanych "

A ja mam ogromna nadzieję, że to coś zmieni! Bo naprawdę jesteśmy źli dla
      siebie! Zero życzliwości, nie potrafimy uśmiechnąć się do siebie, życzenia
      "wszystkiego dobrego" są tak nieszczere. Jak ktoś, np. awansuje w pracy, to od
      razu są wyzywania za plecami, obgadywanie. Śmiejemy się bo ktos jest gruby, ma
      pryszcze, nie ubiera się "modnie", ma śmieszną fryzurę, piskliwy głos, słucha
      disco polo.. Ale czy to jest aż takie ważne? Dlaczego kiedys ważne było to jakim
      jesteś człowiekiem? A teraz co masz, jak wyglądasz i wygrywa ten, kto jest
      bardziej wulgarny i chamski dla innych..Kiedy i gdzie się to zmieniło? Ludzie,
      Polacy, Częstochowianie! popracujmy nad sobą, naszymi stosunkami, szanujmy się
      nawzajem i odżywmy znowu wartości, jakiś uczyli nas rodzice, dziadkowi, czy
      jakich powinni nas nauczyć! Sprawmy, BY życie było dla nas lepsze..
      • Gość: Indria Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 12.04.10, 10:17
        Jeżeli chcemy i uwierzymy w to, że będzie lepiej, będziemy dla siebie lepsi, to
        tak będzie. Ja też idę zaraz do pracy, nikt nie da mi wolnego. Świat musi dalej
        się kręcić, działać. Życie.. A markety dziś (przynajmniej M1) są juz czynne.
    • Gość: K2 A tam dziki kraj wydaje wam się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 10:09
      a mi kto da wolne jestem w tej chwili w pracy i spędzę tutaj cay dzień a szefowa ani mysli się zlitować.
      A zresztą to nie był mój prezydent i nie mam zamiaru się oszukiwać, to prawda że był tym lepszym z braci Kaczyńskich ale nie mam zamiaru sam sie okłamywać że go lubiałem.
      Teraz media robia taką zaumę a za tydzień od nowa się zacznie, szukanie winnych obrzucanie błotem i takie tam, ja się nie łudzę
      • Gość: K2 A Auchan to czasem nie jest czynny dzisiaj? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 10:09
        dzisiaj wieczorem?
    • Gość: Indria Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 12.04.10, 10:18
      Jeżeli chcemy i uwierzymy w to, że będzie lepiej, będziemy dla siebie lepsi, to
      tak będzie. Ja też idę zaraz do pracy, nikt nie da mi wolnego. Świat musi dalej
      się kręcić, działać. Życie.. A markety dziś (przynajmniej M1) są juz czynne.
      • Gość: zaba Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.54.175.150.tvksmp.pl 12.04.10, 10:24
        ale wczoraj Miałaś wolne i Arek musiał iść na basen i nie mógł poszaleć w Centrum Handlowym
        • Gość: do Izy Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 10:29
          Ciekawe jak będziesz się zachowywała gdyby umarła twoja mama.Twoja
          wypowiedż świadczy o wychowaniu ,kulturze -Wypowiedż skandaliczna na
          miarę Zółtodzioba.Ale takich analfabetów ma my w społeczeństwie.
          • Gość: Indria Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 12.04.10, 10:53
            Myślałam, że to do mnie. Moja mama zmarła i wiele obcych osób, którzy jej nie
            znali, a znali mnie czy moje rodzeństwo przyszło na jej pogrzeb i okazało do
            niej szacunek, rezygnując z imprez w tamtym czasie. Pokazywali, że są z nami i
            że jest im przykro, że kolejny człowiek, niesprawiedliwie , za młodo, za
            wcześnie odszedł z tego świata. To samo chcemy wyrazić, że jest nam smutno, że
            tylu ludzi niesprawiedliwie zginęło !
            • Gość: zły ..do Indria Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 10:57
              Dokładnie!! i tylko tu chodziło o wyrażenie smutku...to były tylko dwie minuty w
              zadumie..pozdrawiam Cię Indria...zły..
          • Gość: dyskusja zbędna Nie dyskutować na forum z "homo obżartus" IP: *.apus-net.pl 12.04.10, 10:56
            Proponuję nie dyskutować na forum z "homo obżartus". U tych ludzi
            funkcję mózgu odpowiedzialne za myślenie "głębsze" i uczuciowość
            (zaduma, smutek, żal) przejmuje powoli żołądek. Niech jedzą, kąpią
            się, chodzą po marketach. ich prawo. jak komuś bożkiem jest brzuch i
            pseudorozrywka, niech ma takiego bożka.
            niektórzy tak nienawidzą prezydenta, że nawet po śmierci nie
            potrafią się zadumać i wyciszyć. Niech się chociaż zadumają nad
            swoim pseudożyciem i sobą.
            • Gość: ja Re: Nie dyskutować na forum z "homo obżartus" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 11:07
              Dla uspokojenia nastrojów na ten tydzień
              proponuję-www.youtube.com/watch?v=nKhbkwnXLAk . p
          • Gość: iza Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 21:54
            Gość portalu: do Izy napisał(a):

> Ciekawe jak będziesz się zachowywała gdyby umarła twoja mama.Twoja
            > wypowiedż świadczy o wychowaniu ,kulturze -Wypowiedż skandaliczna
            na
            > miarę Zółtodzioba.Ale takich analfabetów ma my w społeczeństwie.

A tak konkretnie to do czego w moim poście się przyczepiasz? Może
            przeczytaj go jeszcze raz - tym razem powoli i ze zrozumieniem.
    • Gość: agnieszka Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 15:31
      Każdy z nas na swój sposób odbiera tę tragedię. Ludzie na co dzień
      tacy jak my:zwyczajni,prości...Przecież jak ktos odchodzi, chcemy
      zapamietac go w jak najlepszym swietle.bo w takich momentach liczy
      sie to, ze byl czlowiekiem, a nie to, jakim politykiem. To
      przykre,że nawet w takich sytuacjach jak ta czy śmierć naszego
      papieża niczego Polaków nie nauczyła.Z wyrazami skruchy dla
      wszystkich poległych,w tym całej załogi o której najmniej się
      mówi...ja...
      • Gość: Jerzy Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 16:59
        Dyziu ty baranie juz lepiej sie nie wypowiadaj bo zbiera mi sie na
        wymioty,a wogole twoje wypowiedzi beda juz niedlugo kasowane.
        • Gość: ??? do profanów Jerzego, pozytywki IP: *.chello.pl 12.04.10, 19:14
          OPAMIĘTAJMY SIĘ
    • Gość: AdekKredek Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 17:46
      Skandalem jest poprawność Twej pisowni. Zapamiętaj sobie NIECZYNNE!!!

Odnośnie tematu myślę, że prawdziwy Polak powinien choć na te 2 minuty pogrążyć
      się w refleksji nad tym co się stało...
      • Gość: Walery Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: 91.188.126.* 12.04.10, 19:38
        Skandalem nie jest poprawność pisowni. Skandalem na tym forum nie są jedzone
        ciasteczka a zachowanie się Administracji basenu która sama siedziała sobie w
        ciepłym mieszkanku a pilnowanie wody przekazała obsłudze basenu ,nie myśląc czy
        ci ludzie nie mają nic innego do roboty w tym dniu Żałoby poza pilnowaniem ;P
        Arka z rodziną nudzącego się we własnym domu ze swą rodzinką :dlaczego P.Marian
        sam osobiście nie pilnował tej wody w tym dniu Żałoby. Przepraszam za
        pisownie !
        • Gość: Ubuntu Do Dyzka IP: *.prenet.pl 12.04.10, 19:55
          Dyzio napisal :
          A Arek z rodziną miał kaprys by iść na basen.A tobie ubuntu wał do tego co ja
          czy ktoś inny robi.Poniał?!
          Po to właśnie Wielki Elektryk przez płot chybał, by teraz Arek chodził tamgdzie
          ma ochotę a nie gdzie ty /lub ktoś inny / mu każe.Dyzio.

Pewnie masz 14 lat a za internet placa rodzice , bo nie da sie inaczej
          wytlumaczyc tego co piszesz . Zycze Ci zeby w czasie twojej zaloby bliscy
          zamiast na pogrzeb poszli na basen albo do ciastkarni bo SE moga robic co chca
          :) PONIAŁ ???? :)Razem z Elektrykiem walczylem zeby takie tumany wypisywaly w
          internecie ze SE robia co chca . Jestes tumanem . Zakonczylem przekaz buraku .
          Na pohybel
          • Gość: do Ubuntu chłopie, na kogo Ty zwracasz uwagę.... IP: *.apus-net.pl 12.04.10, 20:10
            Chłopie, na kogo Ty zwracasz uwagę. ten "dyziek" tutaj to się
            jeszcze hamuje. szkoda, że nie czytałeś co pisał na forum o
            rozstrzelanych w Katyniu.....
            nie zwracaj na niego uwagę. przypuszczalnie "intelygent" z nadania"
            z okresu PRLu. ale ogólnie mizeria intelektualna.

"Nie kłóć się z idiotą, ludzie mogą nie zauważyć różnicy"
          • Gość: ??? do Ubuntu IP: *.chello.pl 12.04.10, 20:27
            To w takim razie to tragiczne, że ludzie Twojego pokroju stali koło Wielkiego
            Elektryka ..zresztą konfabulantów w sieci jest wielu to taka determinanta
            anonimowości i wirtualnych tożsamości....
            ośliźli pedofile podają się z nastolatki..

> Pewnie masz 14 lat a za internet placa rodzice , bo nie da sie inaczej

te standardowe hasła raczej świadczą o infantylności nie posty Dyźka

piszesz o żałobie i o odpowiednim szacunku ...Natomiast sam obrzucasz ludzi
            inwektywami ...w ten sposób sugestywnie wplatasz się w koloryt krzykaczy naszego
            forum.

> wytlumaczyc tego co piszesz . Zycze Ci zeby w czasie twojej zaloby bliscy
            > zamiast na pogrzeb poszli na basen albo do ciastkarni bo SE moga robic co chca

I nagminnie mieszasz pojęcia...czyli bliscy poszli na ciastka w czasie żałoby
            ???....to jakaś metafora ? to ma jakieś odniesienie do aktualnego stanu rzeczy
            ??? Bliscy ????

> wytlumaczyc tego co piszesz . Zycze Ci zeby w czasie twojej zaloby bliscy
            > zamiast na pogrzeb poszli na basen albo do ciastkarni bo SE moga robic co chca
            > :) PONIAŁ ????
            hmmm idąc Twoim tokiem rozumowania i parafrazując Ciebie :)...nie życzę Tobie by
            nad Twoim grobem pojawili się Twoje analogie awanturujące się i opluwające
            wszystkich ....
            nie życzę....

• Gość: ??? do Ubuntu IP: *.chello.pl 12.04.10, 20:29
            OPAMIĘTAJMY SIĘ
            • Gość: Ubuntu Do ??? IP: *.prenet.pl 12.04.10, 20:50
              Czytasz bez zrozumienia . Miotasz apele .Juz mowisz o obludnych krokodylich
              lzach , konfabulantach , pedofilach , ganisz opinie ze wypada - nie wypada . Sam
              przyczyniasz sie do koltunstwa na forum . Nie jestem zwolennikiem zadnej
              zaklamanej opcji politycznej ani falszywej formacji religijnej . Czytam i
              przekonuje sie ze tego kraju i narodu nic nie zmieni . Tu jest albo czarne albo
              biale . Nie ma NAS , nie ma WSPOLNOTY , nie ma NARODOWOSCI . Albo jestes za
              Kaczynskim albo za Tuskiem . Albo jestes dresem albo metalem .Albo gejem albo
              pedofilem . Nigdy nie jestes moim bratem - POLAKIEM . I tak tu bedzie zawsze -
              kraj KOLTUNA
              • Gość: ??? Re: Do Ubuntu IP: *.chello.pl 14.04.10, 17:00
                strasznie chaotyczna percepcja stanowiąca zlepek jakiś postów przypadkowo
                skomplikowanych ...to wynik stanu emocjonalnego ?? czy niedojrzałości
                światopoglądu ?

Sugeruję czytać książki bo Twój umysł i wypowiedzi stanowią odzwierciedleni
                struktury informacji w Internecie...chaotyczny, bezładne, skrajne...ale muszą
                zaistnieć, muszą wypłynąć bo tu każdy może wygenerować wiekopomne dzieło ;)
                P.S. Proponuję czytając skupić się na sensem - krokodyle łzy to cytat..a potem
                wyciągać konkluzje ...a tym bardziej w skali globalnej

• boozar Re: Brak poszanowania !!! Żałoby 12.04.10, 19:51
      Basen to naprawdę małe piwo. Już pojawiają się hieny próbujące zarobić na tej
      tragedii, a także "ludzie"
      (www.alert24.pl/alert24/1,84880,7763307,Szokujaca_homilia_w_Archikatedrze_Przemyskiej__POSLUCHAJ_.html)
      próbujący wykorzystać ją do własnych interesów i szkalowania innych.
      TO jest brak szacunku dla zmarłych i brak szacunku dla Polski
    • Gość: gościuuu Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.2.8.74.tvksmp.pl 12.04.10, 20:14
      NAWET W TAKIM OKRESIE MUSICIE SIĘ WYZYWAĆ I OBRAŻAĆ????!!!! Niech każdy obchodzi
      żałobę na swój sposób a nie rozlicza innych jak oni rozumieją żałobę!
      • Gość: Józef Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 08:17
        pan Wałęsa w niedzielę powiedział to jest demokracja
        każdy z Polaków na swój sposób odbiera śmierć ludzi którzy zginęli
        nawet ksiądz z ambony w Płocku dał popis kto miał zginąć a kto żyć
        ale na to wazeliniarstwo ze strony polityków ,mediów, i ich hipokryzję
        i te świętę oburzenie które jest na wpisach forumowych to żygać się
        już chce
        a tu jeszcze żałoby będzie kilka dni
        i już zaczynają się brać za mordy nad terminem wyborów prezydenckich
        gdzie kto ma być pochowany
        a po żałobie skoczą sobie do gardeł jak te psy i pokażą prawdziwe
        oblicze
    • ekojaszczur Re: Brak poszanowania !!! Żałoby 13.04.10, 21:55
      Dojechać do kościoła trzeba, nie każdy ma samochód; A nie którzy
      trenować muszą by przygotować się do sezonu... to wszystko.
      • Gość: mat Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.tktelekom.pl 14.04.10, 16:50
        Szacunek zmarłym się należy, ale to co się widzi w mediach to jakaś totalna
        skrajność. Robili z Pana Prezydenta pośmiewisko przy każdej okazji, a teraz
        wywlekają, gdzie się da nawet najmniejsze ujęcie kamery, żeby pokazać jakim był
        naprawdę człowiekiem. I to woła o pomstę do nieba. Trzeba się zastanowić nad
        tym, czym jesteśmy karmieni przez internet, tv i radio.
        • Gość: irasiad Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.prenet.pl 14.04.10, 21:56
          Gość portalu: mat napisał(a):
          Robili z Pana Prezydenta pośmiewisko przy każdej okazji

Nikt nie robil . Sam Wielki swoim zachowaniem dawal ku temu powody :
          - incydent z hymnem narodowym
          - incydent z dziadem
          - spotkanie z irasiad
          - ......
          • Gość: @ Re: Brak poszanowania !!! Żałoby IP: *.net.stream.pl 15.04.10, 10:10
            jeśli zrozumiesz:
            www.tuskwatch.pl/index.php/2010/04/14/juz-nie-przeszkadza/
        • n.i.p.69 Re: Brak poszanowania !!! Żałoby 15.04.10, 10:16

Gość portalu: mat napisał(a):

> Szacunek zmarłym się należy, ale to co się widzi w mediach to jakaś totalna
          > skrajność. Robili z Pana Prezydenta pośmiewisko przy każdej okazji, a teraz
          > wywlekają, gdzie się da nawet najmniejsze ujęcie kamery, żeby pokazać jakim był
          > naprawdę człowiekiem. I to woła o pomstę do nieba. Trzeba się zastanowić nad
          > tym, czym jesteśmy karmieni przez internet, tv i radio.

.... no właśnie, na "rzęsach staja" żeby coś dobrego o Nim znaleźć....
          najmniejsze ujecie!/?;-(....OBŁUDA!!! HIPOKRYZJA!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka