mateusz572 Re: Smoleńsk 21.04.12, 12:39 Podsumowując dyskusję należy powtórnie zacytowac pewnego forumowicza: "Generalnie czas dyskusji "technicznych" na temat kastastrofy minął. Dalsze nie mają już większego sensu. Opcje wykształciły się cztery. 1. To wszyscy ci, którzy nie doszukują się w katastrofie żadnego spisku. Ot, po prostu kaczy pęd do żłoba, plus typowe polskie "jakoś to będzie" spotkało się we mgle z rosyjskim "wot maładcy!". 2. To grupa osób, która "obarcza" winą Rosjan za to,że bardziej zdecydowanie nie zakazali lądowania, obarcza winą Polaków za złe przygotowanie i organizację kaczej wycieczki przedwyborczej. Obarcza dowodców, szkoleniowców, polityków, rodziców i dziadków oraz księży katechetów tychże, za zbyt mały wpływ na wychowanie, ble,ble,ble.... 3. To spiskowcy. Tak naprawdę wiedzą co się stało, ale nie do przyjęcia jest taka wersja z powodów partyjno-politycznych, czyli "dla dobra Polski". Zamachu nie nalezy wykluczac, o czym rozmawiał Tusk z Putinem, co miał na mysli Komorowski mówiąc, że prezydent gdzies poleci itp. Trzeba siać, siać, alleluja i do przodu. 4. No i wreszcie ostatnia grupa, czyli przygłupy boże. Oni naprawdę wierzą,że Tusk i ruskie zabili im prezydenta. Nie wiadomo jak to zrobili, ale teraz mają takie różne panie urządzenia i oszukali pilotów. Widzieli kokpit, widzieli cały samolot na niemieckim filmie, i "matkie boskie" na szybie w pawilonie spożywczym we Wloszczowie. " To pewien forumowicz. Od siebie natomiast dodam, że podobnie pewnie jak wiekszośc Polaków, interesuje mnie, aby do gara było co włożyc. Może to niezbyt górnolotne, ale jakże życiowe. Afera smoleńska niech zejdzie na plan dalszy, a na pierszym miejscu niech rządzący i opozycja zajmie się losem Polaków, znajdzie drogi wyjścia z coraz trudniejszej sytuacji w jakiej przyszło nam życ. Koszty życia rosną w zastraszającym tempie, bezrobocie rośnie, stopa inflacji nie spada, podatki i inne obciążenia rosną, przedsiębiorcy zaczynają miec coraz większe problemy z płynnością finansową, produkcja spada, a rząd i opozycja zajmują się tematem zastępczym. Szkoda grosza publcznego na takich polityków, którzy żyją w swoim własnym wyimaginowanym świecie. A moze zostawmy im pobory pod warunkiem, że dalsze dyskusje będą prowadzic jak najdalej od Polski. Zostawmy tylko tych, którzy zajmą się pracą organiczną dla dobra kraju, a nie dla własnych siedzeń. Wiem, że pozostanie ich niewielu, ale to lepiej bo będzie mniej beproduktywnego szumu. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Smoleńsk 21.04.12, 13:29 Życie idzie do przodu,ale nic się nie wyjaśniło.Wątpliwości zostały.I tu nikt nikomu buzi nie zatka.O Katyniu też tacy sami mówili .Wcześniej lub później czas pokaże kto manipulował.W dzisiejszej wybiórczej jest fajny artykuł o moherze z Amsterdamu,czyli o Redbadzie Klunstra.Warto poczytać.Bo lepszy patriota niż niektórzy Polacy .Pisząc dalej tu będziemy co jakiś czas. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Mateusz572 - totalne roszczarowanie !!! 21.04.12, 14:57 Mateusz 572 napisał : "Od siebie natomiast dodam, że podobnie pewnie jak wiekszośc Polaków, interesuje mnie, aby do gara było co włożyc. Może to niezbyt górnolotne, ale jakże życiowe. " Widzisz takie myślenie jakie ty tutaj pokazałeś , to prezentują tzw polaczki albo polactwo . Już JP 2 w swoich przemówieniach , czy kazaniach , mówił, że ważne jest i być i mieć. I istotne jest by były odpowiednie proporcje być do mieć ale " nigdy mieć nie powinno przeważyć być " Powtórzę nigdy "mieć" nie może być ważniejsze niż "być" . Ci , którzy tak uważają tworzą naród polski , który stworzył państwo polskie a nawet Rzeczpospolitą Obojga Narodów - potęgę w Europie . Takie myślenie , jakie ty zaprezentowałeś , doprowadziło Polskę , czyli Rzeczpospolitą Obojga Narodów , do rozbiorów . Chyba czytałeś jak polscy najwięksi poeci - wieszczowie - ocenili takich ludzi , chyba z historii wiesz , co uczynił lud warszawski z takimi ludźmi na początku Powstania Kościuszkowskiego . Miej to na uwadze . A teraz dalej odnośnie do tych czterech opcji . Zbyt to prymitywnie to oceniłeś . Chyba nie pamiętasz , albo kompletnie nie wiesz , co to była komisja Burdenki . To taki podobny twór do komisji Anodiny . Jej - komisji Burdenki - ustalenia obowiązywały przez wiele lat w PRL . Historia zweryfikowała te ustalenia a ludzi , którzy tę wiedzę na siłę wciskali Polakom , uznano za zdrajców - ot pospolicie zwą ich komuchami . Nie wiem , co było powodem tej katastrofy ale nie mam zaufania do ustaleń ruskiej administracji. To premier Tusk ma zaufanie do ruskiej administracji . Zobaczymy jak taką postawę ocenią nasi potomkowie i historycy . Na razie wspieram tych , którzy rzetelnie , na miarę dostępnej wiedzy i materiałów próbują rozwiązywać ten problem . Zawsze jednak z pewnym sceptycyzmem , bo manipulowanie jest cechą polityków , szczególnie nieuczciwych polityków . A ty mateuszu572 może kiedyś zmądrzejesz , bo na razie wykazujesz totalną głupotę i to nie tylko w tej kwestii ( pokazałem ci to nie raz ) . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Mateusz572 - totalne rozczarowanie !!! 21.04.12, 15:02 Mateusz 572 napisał : "Od siebie natomiast dodam, że podobnie pewnie jak wiekszośc Polaków, interesuje mnie, aby do gara było co włożyc. Może to niezbyt górnolotne, ale jakże życiowe. " Widzisz takie myślenie jakie ty tutaj pokazałeś , to prezentują tzw polaczki albo polactwo . Już JP 2 w swoich przemówieniach , czy kazaniach , mówił, że ważne jest i być i mieć. I istotne jest by były odpowiednie proporcje być do mieć ale " nigdy mieć nie powinno przeważyć być " Powtórzę nigdy "mieć" nie może być ważniejsze niż "być" . Ci , którzy tak uważają tworzą naród polski , który stworzył państwo polskie a nawet Rzeczpospolitą Obojga Narodów - potęgę w Europie . Takie myślenie , jakie ty zaprezentowałeś , doprowadziło Polskę , czyli Rzeczpospolitą Obojga Narodów , do rozbiorów . Chyba czytałeś jak polscy najwięksi poeci - wieszczowie - ocenili takich ludzi , chyba z historii wiesz , co uczynił lud warszawski z takimi ludźmi na początku Powstania Kościuszkowskiego . Miej to na uwadze . A teraz dalej odnośnie do tych czterech opcji . Zbyt to prymitywnie to oceniłeś . Chyba nie pamiętasz , albo kompletnie nie wiesz , co to była komisja Burdenki . To taki podobny twór do komisji Anodiny . Jej - komisji Burdenki - ustalenia obowiązywały przez wiele lat w PRL . Historia zweryfikowała te ustalenia a ludzi , którzy tę wiedzę na siłę wciskali Polakom , uznano za zdrajców - ot pospolicie zwą ich komuchami . Nie wiem , co było powodem tej katastrofy ale nie mam zaufania do ustaleń ruskiej administracji. To premier Tusk ma zaufanie do ruskiej administracji . Zobaczymy jak taką postawę ocenią nasi potomkowie i historycy . Na razie wspieram tych , którzy rzetelnie , na miarę dostępnej wiedzy i materiałów próbują rozwiązywać ten problem . Zawsze jednak z pewnym sceptycyzmem , bo manipulowanie jest cechą polityków , szczególnie nieuczciwych polityków . A ty mateuszu572 może kiedyś zmądrzejesz , bo na razie wykazujesz totalną głupotę i to nie tylko w tej kwestii ( pokazałem ci to nie raz ) . Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Mateusz572 - totalne rozczarowanie !!! 21.04.12, 17:21 angrusz1 napisał: > Mateusz 572 napisał : > > "Od siebie natomiast dodam, że podobnie pewnie jak wiekszośc Polaków, interesuj > e mnie, aby do gara było co włożyc. Może to niezbyt górnolotne, ale jakże życio > we. " > > Widzisz takie myślenie jakie ty tutaj pokazałeś , to prezentują tzw polaczki al > bo polactwo . Ani Ty, ani Ziemkiewicz nie jesteście dla mnie wyrocznią ! > > Już JP 2 w swoich przemówieniach , czy kazaniach , mówił, że ważne jest i być > i mieć. I istotne jest by były odpowiednie proporcje być do mieć ale " nigdy mi > eć nie powinno przeważyć być " Ty Angruszu, nauczycielu od siedmiu boleści z JP 2 mi tutaj nie wyjeżdżaj bo to nie ta półka co Ty i Tobie podobni . On łączył, nie dzielił. Aby życ, trzeba też mieć. > > Powtórzę nigdy "mieć" nie może być ważniejsze niż "być" . Powtórzę, także aby żyć trzeba także mieć. > > Ci , którzy tak uważają tworzą naród polski , który stworzył państwo polskie a > nawet Rzeczpospolitą Obojga Narodów - potęgę w Europie . Takie myślenie , jakie > ty zaprezentowałeś , doprowadziło Polskę , czyli Rzeczpospolitą Obojga Narodów > , do rozbiorów . Chyba czytałeś jak polscy najwięksi poeci - wieszczowie - oc > enili takich ludzi , chyba z historii wiesz , co uczynił lud warszawski z taki > mi ludźmi na początku Powstania Kościuszkowskiego . > Miej to na uwadze . Proponuję więc abyś nie tylko czytał i znał suche fakty z historii, ale przede wszystkim tą historię rozumiał. Rzeczypospolita Obojga Narodów upadła bo, Wam podobni dzielili, a nie łączyli. > > A teraz dalej odnośnie do tych czterech opcji . > Zbyt to prymitywnie to oceniłeś . Chyba nie pamiętasz , albo kompletnie nie wie > sz , co to była komisja Burdenki . To taki podobny twór do komisji Anodiny . Je > j - komisji Burdenki - ustalenia obowiązywały przez wiele lat w PRL . Historia > zweryfikowała te ustalenia a ludzi , którzy tę wiedzę na siłę wciskali Polakom > , uznano za zdrajców - ot pospolicie zwą ich komuchami . Jeśli masz taką potrzebę to opieraj swoją wiedzę na kim chcesz, z Macierewiczem na czele. Jest także raport polskiej komisji, który w miarę obiektywnie oddaje prawdę. Jeżeli ktoś ma ochotę dodać swoje teorie spiskowe to niech to robi, ale dla siebie, albo dla swoich wyznawców. Przy okazji : Ty tutaj na wcześniejszych wątkach, już dałeś nam dowody swojej walki z komuną. > > Nie wiem , co było powodem tej katastrofy ale nie mam zaufania do ustaleń ruski > ej administracji. > To premier Tusk ma zaufanie do ruskiej administracji . Zobaczymy jak taką post > awę ocenią nasi potomkowie i historycy . Nie jest Tusk premierem moich marzeń, czego wyraz także na tym forum nieraz dawałem, ale jestem obiektywny w tej sprawie i nie mam mu nic większego do zarzucenia w tej sprawie. > Na razie wspieram tych , którzy rzetelnie , na miarę dostępnej wiedzy i materia > łów próbują rozwiązywać ten problem . > Zawsze jednak z pewnym sceptycyzmem , bo manipulowanie jest cechą polityków , s > zczególnie nieuczciwych polityków . > A ty mateuszu572 może kiedyś zmądrzejesz , bo na razie wykazujesz totalną głupo > tę i to nie tylko w tej kwestii ( pokazałem ci to nie raz ) . Vice versa Angruszu. Na tym kończę, bo nie mam zamiaru wdawać się w niekończące pyskówki. Adieu, spiskowcy ! Ps. Pamiętaj Angruszu nie jesteś dla mnie żadną wyrocznią. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Mateusz572 - totalne rozczarowanie !!! 21.04.12, 18:48 Mateusz 572 nie tylko totalna rozczarowanie ale i butny bufon . Taak, o mnie może mówić , że jestem kiepskim nauczycielem , chociaż nie poznałeś jak ja uczę i co o mnie mówią moi uczniowie . Moi uczniowie ale nie durnie . Tak, bo w klasie miałem tez i durniów no i dureń będzie gadał durnoty . To jasne . Powtórzę , możesz o mnie mówić , że jestem taki i śmiaki ale ... ale odnoś się nie do mnie , tylko do tego , co powiedział JP 2 !! Tu powiedz swoje zdanie . Czy ty uznajesz, że ważniejsze jest być niż mieć . Bo o tym mówił JP 2 . Z twoich słów wynika, że dla ciebie ważniejsze jest mieć ... mieć pełną michę i być polaczkiem niż być Polakiem chociaż biedniejszym . To niech wiedzą inni forumowicze , co głosi Mateusz 572 . Oczywiście ja dla ciebie i Macierewicz i też Ziemkiewicz nie muszę być autorytetem .Ależ bo to nie Macierewicz głosi to i owo . On jest tylko przekaźnikiem . On powtarza w wielu miejscach na takich zamkniętych spotkaniach tylko to , co powiedział Binienda , Nowaczyk i Szuladziński . Ty twierdzisz ,że JP łączył . Nie , ty nie znasz ewangelii . JP2 nie mógł działać niezgodnie z ewangelią a tam jest napisane , że Jezus przyszedł dzielić ludzi , podzielić nawet w rodzinie .Taaak , tam jest tak napisane . Bo po ewangelii , po przeczytaniu ewangelii jedni uwierzą w nią a inni nie . Jedni będą żyć wg ewangelii a inni nie . JP2 więc swoim działaniem podzielił ludzi na tych , którzy zechcieli pod jego wpływem żyć wg ewangelii i na tych , którzy spiskowali by JP2 zastrzelić . Taka jest prawda . Może i to samo jest w przypadku Lecha Kaczyńskiego . Może Lech Kaczyński przekonał jednych do bycia Polakami a inni woleli był polactwem i dokonać zamachu na Lecha Kaczyńskiego . Tego nie wiem , ale to możliwe . Zamach na JP2 był faktem . Czemu ma nie być faktem i w przypadku Lecha Kaczyńskiego . Macierewicz już na początku mówi, że nie było przypadku , by prezydent państwa ginął w katastrofie- wypadku lotniczym a ci - dwa takie przypadki - którzy zginęli , to zginęli w zamachach . Nie będę przedłużał , bo inni forumowicze mogą tego nie strawić ze względu na obszerność tekstu . Następne sprawy skomentuję innym razem . O ile warto . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Mateusz572 - totalne rozczarowanie !!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 20:28 a kim ty jesteś mateuszku 572 lub 1921.Tylko małym robakiem w kręgu politycznych zawirowań.angrusz sprowadził cię do klasy zerowej ,a ty mówisz be i zabierasz zabawki.Jestem moherem ,jestem katastrofą smoleńską ,jestem zdrajcą narodu wedle platformy obywatelskiej .I jest mi z tym dobrze.I ci sami, te tysiące starych dziadów moherowych którzy byli dzisiaj w obronie wolnych mediów .Też są z nami .A tusek wybył do ciepłych krajów, a tak straszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Smoleńsk i nie tylko IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 21.04.12, 15:48 Dlaczego Rosjanie nie oddali czarnych skrzynek i wraku? dlaczego kłamali ? samolot cztery razy podchodził do ladowania o zeznaniach kontrolerów nie wspomnę, ba Kopacz łgała przekopano ziemię na głebokość metra itp. itd. Coraz więcej Polaków nie wierzy Szechterowi, tvn, sondażom i PO Przypomnijmy jak wyglądał marsz niepodległości www.youtube.com/watch?v=8zDBR-ikjIA Mateusz 572 napisał : "Od siebie natomiast dodam, że podobnie pewnie jak wiekszośc Polaków, interesuje mnie, aby do gara było co włożyc. Może to niezbyt górnolotne, ale jakże życiowe. " Dopóki w sejmie będzie zakamuflowana większość żydowska a nie mniejszość żydowska dbająca o swoje interesy dopóty Mateuszu Polacy nie będą mieli co do garnka włożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk i nie tylko IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.12, 20:30 Zen wystarczy włączyć telewizor i widzisz :Bartoszewski i Mazowiecki .I patrz dalej jeszcze lepiej widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Smoleńsk i nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.12, 10:19 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Rosjanie-podsluchiwali-polskich-ekspertow,wid,14432086,wiadomosc.html?ticaid=1e529 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Smoleńsk i nie tylko IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.12, 00:46 ~Ate napisał o ciekawej rozmowie z internetu: - Halo? - Cześć Jarek, co słychać? - Ty jeszcze w samolocie? Co tak późno? Zaspałeś? - Eee… nic takiego... takie małe spotkanie mieliśmy wczoraj... - Kiedy będziecie na miejscu? - Chyba już dolatujemy. Trochę się zdrzemnąłem. - I jak tam, ładna pogoda? - Ziemi nie widać, chmury w dole. Ale tam podobno pi-da jest! Pilot z Jaka tak powiedział! - Co z Jaka? Jaki Jaka? Jakiego Jaka? - Naszego Jaka, co niedawno wylądował. Mówi, ze pi-da jest. Widział na własne oczy. - A co ona tam kur.a robi, przecież miała w studiu u Pospiecha siedzieć! - Nie wiem, może Ponczek ja wysłał. Nasi piloci mówią, ze jak pi-da jest, to nie mogą lądować! - To powiedzcie jej, żeby zmywała się stamtąd, bo się z nią policzę. Macie lądować, huczna impreza, wszystko ma być tym razem tak, jak zaplanowałem. Pokażemy im! Orkiestra dęta jest? Gościu z wąsem, co za Marszałka ma robić, jest? Kasztanka jest? - Ma być. Ale podobno ruskie tez mówią, ze nie można lądować, bo, zaraz, Marylka, jak to było? ..ano właśnie, "nizkij tuman nie dozwaliajet"! - Przecież Antek miał siedzieć w krzakach i podsłuchy instalować. Kto mu kazał wyłazić? Boże, z kim ja muszę pracować! - Czekaj, zaraz...co? Acha, Marysia mi tu podpowiada, ze tuman to po rosyjsku znaczy ... - Dosyć tego gadania! Lądować mi w trymiga i galopem do Katynia! Już macie spóźnienie. I nie zapomnij znowu wieńca, to chyba jakaś choroba! - Pewnie wieńcowa? - Hehe, dobre... Raczej skleroza...ja o godzinie 09:00 włanczam telewizor i chce widzieć transmisje na żywo! - Jarku, przecież tam ten tuman jest, znaczy się mgła, co nie dozwaliajet! A jak się rozbijemy? - To wtedy transmisja będzie, hehe, nie na żywo. Nie martw się, po to dałem ci dziesięciu biskupów, żeby nic wam się nie przydarzyło. Jak oni tam w tym lesie zaczną kadzić, to dopiero zrobią mgłę, aż na Kremlu Putina w oczy będzie szczypać. Pożałuje, ze się z ryżym skumał! A dwóch biskupów masz na dodatek w randze generałów! - Ale ja chciałem rabina, mama zawsze mówiła ze jeden rabin wart dziesięciu biskupów... tylko wiesz, ten rabin nie przyjechał w ogóle na lotnisko... to zły omen... on coś zwąchał... - Bzdura! Tak to już jest, jak księdzu pozwolić na żeniaczkę... baba to kula u nogi, zapamiętaj. Na taką uroczystość nie pojechać! A biskupi są? - W komplecie. Az mnie zamurowało, oni się tak boja latać... - Wiem, dlatego na zaproszeniu dopisałem, ze będzie chór chłopięcy... Słuchaj: przestań trzęść portkami, weź się w garść. Masz zadanie do wykonania! Chciałeś być prezydentem czy nie? - Jak to - ja chciałem? Przecież ty mi kazałeś! - I co, źle ci, czy co? Mieszkasz sobie jak ten król w pałacu, służba, lokaje, limuzyny, rauty... - Ja się tylko dlatego zgodziłem, bo obiecywałeś Wawel! - Będzie Wawel, nie nerwuj się, będzie Wawel, obiecuje. Po co te kutnie. Jak przylecisz, to się zamienimy. Ja pobędę prezydentem, a ty sobie odpoczniesz. Nikt nie zauważy. Potem załatwię ci ten Wawel, może jeszcze tytuł hetmana chorągwi krakowskiej dostaniesz. - Dziwka się nie zgodzi... - Zgodzi, się zgodzi, mam na niego takie haki, ze będzie ci kapcie w zębach przynosić... nawet własna kaplice w katedrze dostaniesz, pod wieżą srebrnych dzwonów. Ale rozumiesz, nie mogę teraz stolicy do Krakowa przenosić, nie da rady, dopiero po Euro. Zaraz jak nasi wygrają, przyłączamy Ukrainę i robimy rozpier*uchę na 24 fajerki. Unia Wschodnia, to będzie coś! Hulaj dusza od morza do morza, wszystko nasze, może i monarchie sie przywróci, jak myślisz?...I Gruzję się przyłączy... Putin apopleksji dostanie! - Jareczku, ale ty mądry jesteś! - Cicho, wiem. A teraz do roboty! Czekam na meldunek o wykonaniu zadania... Albo nie, odwołuję, bo znowu coś przed kamerami chlapniesz! Ale żeś się wtedy wygłupił..."panie prezesie melduje"... Az mi okulary pod stół spadły! - Przestań mi dokuczać, bo się poskarżę mamie... - Mama chora, nie wolno jej niepokoić, słyszałeś co doktor powiedział...no dobra, spadaj już, nie mam czasu. - J-jak to "spadaj"? - Ląduj, chciałem powiedzieć, nie łap mnie za słówka. - ...ale ci mówiłem, ze tam jest mgła! A jak pilot mnie znowu wyśmieje? Ja do kokpitu więcej nie pójdę, wstydu się już raz najadłem. - Wyślij Błasia. - To znowu powiedzą, ze jakieś naciski robię. - Wiec niech się nie odzywa. Może siedzieć w kąciku i gazetę czytać. Już oni zrozumieją, co maja robić. Trzeźwy jest? - Chyba tak, dopiero trzy małpki wypił. - Dobra, niech walnie jeszcze jedna i idzie. A teraz nie zawracaj mi głowy. Mam ważniejsze sprawy. Kotu trzeba piasek zmienić"." Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Smoleńsk i nie tylko 24.04.12, 08:20 Mój nie drogi czytelniku lemingu ,Kora z Kamilkiem też pisała że Lechu z Błasikiem dali czadu przed odlotem.Ale mordkę przymknęła, bo alkoholu u Lecha i generała nie stwierdzono.Ruskie na pewno by to rozdmuchali.Komisja Millera przesłuchała kontrolerów lotu ,sam odpowiem niet.Ale miło ,że podnosisz stronkę.Media też tak robiły Marię i Lecha Kaczyńskich i dopiero później pokazywali ludzkie zdjęcia.Tak jak w Warszawie ostatnio było 100tyś,a podali 20.Sam widzisz ,że wpadasz w paranoję.Bo na pewno Jarek nie pójdzie na Moskwę,więc spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))))) Re: Smoleńsk i nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.12, 08:42 do czytelnika mnie interesują fakty- prawda nie fantastyka :))))) nie ośmieszaj się Widzę PO wpisach, że niektórzy mają w mózgu tylko jeden zwój więcej od kury :))))) jak myślisz czytelniku PO co ? :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz do usmiechniętego IP: *.apus-net.pl 24.04.12, 17:35 Czasem jeden zwój znaczy więcej niż tysiące, ale bezużytecznych. Czy Ty korzystasz PISarczyku z tych tysięcy? Bo po PISowni nie bardzo to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)) Re: do usmiechniętego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.12, 08:26 Kaziu ten jeden zwój masz więcej od kury tylko PO to abyś nie grzebał i nie srał na podwórku :) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk - opinia na necie 24.04.12, 22:00 " Prowadząca śledztwo dotyczące katastrofy smoleńskiej Wojskowa Prokuratura Okręgowa w Warszawie powołała się na opinię biegłych z Wojskowego Instytutu Chemii i Radiometrii w Warszawie. Biegli w przedstawionej opinii stwierdzili, że w próbkach szczątków zabezpieczonych na miejscu katastrofy (które w pierwszych dniach po katastrofie trafiły do Polski) nie ujawniono obecności bojowych środków trujących oraz produktów ich rozkładu powyżej granicy ich wykrywalności. Śledczy nie podają jednak, że przebadano zaledwie dziewięć próbek i wśród niech nie było szczątków rządowego tupolewa - twierdzi "GPC". Co zatem badano? But z uszkodzeniem w postaci rozerwania i nadpalenia. Wycinek swetra o wymiarach 16 cm na 18 cm. Dwa banknoty o nominale 100 i 50 zł. Kawałek ułamanej parasolki, wycinek spodni dżinsowych, egzemplarz książki pt. "Śpij mężnie" z uszkodzeniem w postaci nadpalenia. Wycinek rękawa o wymiarach 17 cm na 13 cm. Wycinek nogawki spodni o wymiarach 47 cm na 21 cm - to jedyne próbki, jakie pobrano do zbadania na obecność materiałów wybuchowych i promieniowania radioaktywnego - pisze dziennik. Antoni Macierewicz, szef parlamentarnego zespołu ds. zbadania przyczyn smoleńskiej katastrofy twierdzi w rozmowie z "GPC", że te badania nie mogą być potraktowane jako wiarygodna ekspertyza wykluczająca eksplozję. - Przeprowadzono je na wyselekcjonowanych próbkach i na obecność tylko niektórych materiałów wybuchowych - mówi. Zdaniem ekspertów, z którymi rozmawiali dziennikarze "GPC" liczba przebadanych próbek jest zbyt mała, by wydawać jednoznaczną opinię. - To, że w dziewięciu próbkach nie stwierdzono materiałów wybuchowych, nie oznacza, że ich nie było na pokładzie Tu-154M - mówi naukowiec z Instytutu Chemii. Dla porównania: badając katastrofę lotniczą, która miała miejsce 21 grudnia 1988 r. w szkockim Lockerbie, brytyjscy eksperci w poszukiwaniu materiałów wybuchowych sprawdzili każdy, nawet najmniejszy przedmiot będący na pokładzie samolotu, a także cały wrak samolotu - przypomina gazeta. Brytyjskie śledztwo ostatecznie wykazało, że był to zamach bombowy przeprowadzony przez libijskich agentów na zlecenie Kadafiego." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk - opinia na necie IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.12, 22:16 Jak wyczytałem parasolka była na wykrywaczu kłamstw i stwierdziła ,że wybuchu nie było .Pisałem o tym,na kawałku strzępu samolotu 10/10 cm znaleźli ślady materiału wybuchowego ,a później resztę.1990rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zapomnę Re: Smoleńsk - opinia na necie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.12, 23:15 niezalezna.pl/27450-kancelaria-b-komorowskiego-zaciera-slady Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk - opinia na necie 27.04.12, 07:59 niezalezna.pl/27279-dr-kazimierz-nowaczyk-w-szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Smoleńsk IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 28.04.12, 18:49 załoga rządowego Tu-154m Smolensk Trzy osoby ktore przezyly Smolensk cz.1 Krzysztof Jackowski o katastrofie samolotu pod Smoleńskiem Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Smoleńsk i strach Tuska 28.04.12, 20:32 Przy udziale Tuska i jego ekipy nigdy nie wyjaśnimy katastrofy Smoleńskiej.Ukraińcy dali mu kolejny powód .Państwo policyjne przed Euro.Teraz to się zacznie panika ,służby policyjne i inne.A za tą bzdetną piłkę kopaną ,w której odegramy tyły .Zapłacą wszyscy ,czyli my.I biznesmen z USA też nie będzie sobie żałować.Dziwnie się te śledztwa rozgrywają w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Smoleńsk i strach Tuska IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 28.04.12, 22:46 @miglanc86 Masz rację. Zobacz zresztą kolejną zagrywkę BOR fałszowało dokumenty po katastrofie smoleńskiej. Typowa strategia jak coś się chce wyciszyć, umorzyć, wyłącza się do oddzielnego postępowania. Z jednej sprawy robi się kilka, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Smoleńsk i strach Tuska 01.05.12, 19:03 niepoprawni.pl/blog/3973/prosta-rada-jak-wykonczyc-dziada Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Smoleńsk : Niedziela nr 19 06.05.12, 11:37 A.Macierewicz ujawnia kolejne szczegóły . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Macierewicz podważa godzinę katastrofy IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 07.05.12, 18:30 Antoni Macierewicz twierdzi, że godzina katastrofy prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem była inna niż ta, jaką podała strona Rosyjska. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Mała chwila dla nie lubianego 08.05.12, 21:31 Car Wszech Rosji doszedł do władzy .Będzie się działo.Mała wklejka o nie moim prezydencie.redaktor24.salon24.pl/415509,szczyt-w-jalcie-odwolany-ukraincy-nie-chca-samego-komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 13.05.12, 20:04 "Mija ćwierć wieku od katastrofy w Kabatach. 9 maja 1987 roku. Z płonącymi silnikami, z przepalonymi sterami nie udało się wylądować. W rozbitym Isamolocie IŁ-62 M "Kościuszko" zginęły 183 osoby. Czarna skrzynka zapisała tragiczne pożegnanie kapitana Pawlaczyka - Cześć, giniemy... Samolot... wbijał się w las, ścinając drzewa jak wielka kosiarka – najpierw czubki, potem całe drzewa. Wykosił pas długości 370 metrów i szeroki na 50 metrów. W końcu uderzył o ziemię... Tak napisała nie "Gazeta Polska" ani "Nasz Dziennik", lecz najnowsza "Polityka". Jak wielka kosiarka... najpierw czubki, potem całe drzewa... 370 metrów wzdłuż i 50 metrów wszerz - to są prawie dwa hektary lasu. Zresztą jeszcze teraz, gdy samolot podchodzi do lądowania nad Kabatami, doskonale widać te przesiekę. Drzewa trzaskały jak zapałki, żadne z nich nie urwało skrzydła ani ogona, dopiero w zderzeniu z ziemią samolot rozbił się na kawałki. I co wy na to, wyznawcy religii pancernej brzozy? Naprawdę wierzycie w te raporty, że jedna brzoza urwała skrzydło tupolewa? Nic was nie zastanawiają te dwa hektary skoszonego lasu? Nic wam nie daje do myślenia ta "wielka kosiarka"? Skąd w was aż tyle wiary w pancerną moc tej smoleńskiej brzozy?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angrusz fan Re: Smoleńsk IP: 212.87.246.* 13.05.12, 20:54 angrusz1 napisał: > I co wy na to, wyznawcy religii pancernej brzozy? Naprawdę wierzycie w te rapor > ty, że jedna brzoza urwała skrzydło tupolewa? Nic was nie zastanawiają te dwa h > ektary skoszonego lasu? Nic wam nie daje do myślenia ta "wielka kosiarka"? Skąd > w was aż tyle wiary w pancerną moc tej smoleńskiej brzozy?" Ja to się dziwię, że taki fachowiec jak ty nie został powolany do komisji badajacej wypadek. W tej komisji to sami dyletanci, ignoranci, nieuki, durnie, w sumie reprezentujący taki poziom jak uczniowie Angrusza. Angrusz natomiast to ma łeb jak kredens. On się na tym zna. Zna się na wszystkim, także na aeronautyce, awionice, fizyce, mechanice, metalurgii, budowie tutki, budowie skrzydła, chemii, ekonomii, psychologii ucznia, psychologii durnia itp. Odpowiedz Link Zgłoś
eve_line1 Nokia prezydenta - było już? 08.05.12, 23:17 Prokuratura odmówiła śledztwa w sprawie zbadania telefonu kom. prezydenta, z którego po katastrofie ktoś próbował się łączyć trzy razy. Pewnie biedacy nie słyszeli o czymś takim, jak szpiegostwo. Interesuje mnie tez drugi aspekt sprawy: dlaczego ten bulwersujący i wielce zastanawiający fakt pojawia się dopiero po dwóch latach od katastrofy, nie wspominając o tych dwóch pożal się boże komisjach (Anodiny i Millera). No chyba, że coś przespałam. Tu link: niezalezna.pl/27826-rosjanie-sprawdzali-telefon-prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Koszty Smoleńskie. IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.12, 00:04 Rodziny ofiar TU 154 otrzymały: 40 tys. zł wysokość jednorazowego wparcia, które otrzymała każda rodzina ofiar katastrofy na mocy decyzji rządu (łącznie 3,8 mln zł). Kwota ta nie była opodatkowana. 250 tys. zadośćuczynienia d l a k a ż d e g o c z ł o n k a r o d z i n y ofiary katastrofy (dla wszystkich: matki, ojca, żony i dzieci). 2 tys. zł miesięcznie przyznał premier jako renty specjalne 73 osieroconym dzieciom (trojgu niepełnosprawnym dożywotnio, pozostałym do ukończenia 25 r.ż ). 4 tys. zł renty dla 4 żon, które pozostały same lub z trójką lub większą liczbą dzieci. 2 do 3 tys. zł dożywotniej renty dla 11 niepracujących współmałżonków ofiar. 800 do 2 tys. zł miesięcznie kosztują 3 renty dla rodziców ofiar. Każda rodzina otrzymała świadczenia z ZUS przysługujące rodzinom, uzależnione od stażu pracy i wynagrodzenia osoby, która zginęła. 6,4 tys. zł; Każda rodzina otrzymała zasiłek pogrzebowy w najwyższej możliwej kwocie (mimo że pogrzeby odbyły się na koszt państwa). Skarb Państwa wykupił miejsca pochówku i ich 25-letnią dzierżawę. 100 tys. zł dla wszystkich rodzin posłów, którzy zginęli w katastrofie z polisy, którą wykupiła kancelaria. Anulowano na prośbę rządu koszty połączeń telefonicznych wykonywanych przez bliskich ofiar w związku z katastrofą. 5 tys. zapomogi wypłacono z kasy Sejmu rodzinie każdego zmarłego posła. Para prezydencka ubezpieczona była na łączną kwotę 3 mln zł. Ponadto: 702 tys. zł kosztowała ceremonia powitalna ofiar katastrofy na lotnisku Okęcie, przygotowanie Sali Torwar i domu pogrzebowego na cmentarzu Północnym do uroczystości żałobnych oraz przewiezienie tam trumien z Okęcia 647 tys. zł kosztowała msza za ofiary katastrofy na Placu Piłsudskiego w Warszawie 6,16 mln zł kosztowały uroczystości pogrzebowe pary prezydenckiej 3,4 mln zł kosztowały pogrzeby pozostałych ofiar 5,5 mln zł wydały władze Krakowa na przygotowanie miasta do uroczystości 3 mln zł wydały władze Warszawy na przygotowanie miasta do uroczystości 272 tys. zł kosztowało wykupienie miejsc na cmentarzach dla ofiar katastrofy 1,6 mln zł kosztował pomnik ofiar katastrofy na Powązkach 169 tys. zł kosztował sarkofag pary prezydenckiej na Wawelu 3 mln zł kosztowała budowa pomników nagrobnych pozostałych ofiar 65 tys. zł 105 urn onyksowych, które po napełnieniu ziemią z miejsca katastrofy zostały przekazane m.in. rodzinom ofiar. (Źródło: Polityka nr 48 (2784) 27 listopada 2010) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Koszty Smoleńskie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 08:37 Próba przekupstwa ? zamknięcia ust? nie wszystko da się kupić za pieniądze Kamilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żubrzyca Re: Koszty Smoleńskie. IP: 212.87.227.* 09.05.12, 09:02 Kolejna pisowska próba matactwa? Ogłupić naiwnych? Nie ze wszystkiego da się zrobić politykę Gosciu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):( Re: Koszty Smoleńskie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 13:09 nos raczej rośnie Tuskowi POmyśl :)))))) co zrobił z tego kraju. Większość ludzi grzebie w śmietnikach nieliczni coś tam wyrzucają :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Koszty Smoleńskie. IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.12, 23:33 niepoprawni.pl/blog/1489/i-znowu-sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żubrzyca a moze coś od siebie? IP: 212.87.227.* 11.05.12, 08:41 Ja mogę cytować NIE, albo Fakty i Mity. Bedą bardziej obiektywni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goścu No i stało IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.12, 12:40 her tusek przeprowadził operację wydymania obywateli .Przy pomocy bandy Paligupa to mu się udało.Nie było konsultacji ,tak jak ze służbami mundurowymi .Bo z tymi trzeba trzymać w ryzach ,by hołota nie rzuciła się na władzę.Kto głosował na tą bandę ,może się czuć <dumnym polakiem > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: No i stało IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 11.05.12, 15:20 @Gość portalu: goścu Nie martw się. Dzieje się to, co znane było wcześniej. Pisałem kilka miesięcy temu na forum, że przed wakacjami br. będą już rozruchy (wskazywałem zresztą na: maj - otrzeźwienie, otwarcie oczu na rzeczywistość; czerwiec - ludzie zaczną wychodzić na ulicę). Jesienią br. będzie już "ciekawiej", nieuniknione starcia (fizyczne) z przedstawicielami aparatu przymusu pana Tuska. Zima 2012/2013 w miarę spokojna. Wiosna 2013 dokończy zmian, które właśnie obserwujesz. Lato 2013 powita inny układ polityczny w naszym kraju. Zaświta NADZIEJA... Pozdrawiam Biały Mag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Arabski ucieka do Hiszpanii IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 09:12 doradca premiera Tomasz Arabski odpowiedzialny za fatalny lot prezydenta Lecha Kaczyńskiego szykuje się na ambasadora RP w Madrycie.To ucieczka od odpowiedzialności . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: No i stało IP: *.icis.pcz.pl 12.05.12, 11:34 Nie chodzi o Smolensk, chodzi o polityke i dopchanie sie do wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: No i stało IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 10:29 W Hiszpanii wrze, ludzie na ulicach miast.Ale Polacy to pokorne cielęta można kopać ich po zadach .I tak zadowoleni . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 17.05.12, 08:31 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,GPC-przyczyna-katastrofy-byly-dwa-wybuchy-Ekspert-ciala-byly-rozerwane-na-kawalki,wid,14492453,wiadomosc.html?ticaid=1e768 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angrusz fan Re: Smoleńsk IP: 212.87.246.* 17.05.12, 09:04 "Ilu mamy jeszcze Polakow w Australi ,USA ,Kanadzie i innych krajach ktorzy mienia się ekspertami od wypadkow lotniczych,z 40 ich będzie. Jezeli chodzi o feralną brzoze to był to słup żelazny obłożony korą brzozową z ładunkiem wybuchowym w środku ." Przypominam, że mgła była sztuczna wytworzona za pomocą specjalnych urządzeń znajdujacych się w posiadaniu KGB. Natomiast bomba była baryczna. Czekamy z utęsknieniem na następne teorie zamachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejski głupek Re: Smoleńsk IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.12, 09:11 To są tylko stwierdzenia, nie ma drugiej opinii.Amerykanie nie pomogą.Druga strona będzie wszystko negowała bo to w jej interesie.Póki czarne nie będzie białe, nie ma szans.W Indonezji rozbił się Superjet 100 i Rosjanie nie mieli problemu by tam badać szczątki.To będzie wina wulkanu. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 21.05.12, 00:33 www.dziennik.com/wideo/artykul/program-ndtv-z-12-maja-2012 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angrusz fan Re: Smoleńsk IP: 212.87.246.* 21.05.12, 09:13 "1. Pan Dr. Bienienda NIE JEST PROFESOREM ! * 2. Pan Dr. Binienda nie jest inzynierem lotnictwa! Nie potrafi W MINIMALNYM STOPNIU intrerpretowac: -raportow lotniczych, -komunikatow meteorologicznych, -wskazan przyrzadow w roznych fazach lotu, -polozenia i dzialania powierzchni kontrolnych jak lotek, slotow, klap, hamulcow aerodynamicznych, - turbulentnego wplywu wypuszczonego podwozia na laminarny oplyw skrzydla i jego sile nosna, -zarzadzania moca silnikow w locie, wartosciami ciagu mozliwej asymetrii ciagu itd -dynamiki lotu, -przeciazen i sil w poszczegolnych fazach lotu, -wspolpracy czlonkow zalogi (lub jak w tym wypadku - jej braku), -komunikacji radiowej, -planu lotu, -przepisow i procedur (wojskowych i cywilnych), -poziomu wyszkolenia czlonow zalogi… ...i wielu innych lotniczych zagadnien specjalistycznych W ODNIESIENIU DO TEGO KONKRETNIE TYPU SAMOLOTU, TEJ ZALOGI< TEGO LOTNISKA, TYM ZALADUNKIEM, WAGA ITD… ...NAWET GDYBY MIAL DOSTEP DO MATERIALOW DOT. KATASTROFY W SMOLENSKU - A NIE MA I NIGDY NIE MIAL! Doswiadczenie Pana Biniedy w badaniach kompozytow jest w tym wypadku kompletnie nieprzydatne, bo Tu-154 ma z kompozytami znacznie mniej wspolnego niz samochod Trabant, ktory byl przedmiotem studiow Pana Biniendy. 3. Pan Dr. Binienda nie zna sie na lotnictwie a w szczegolnosci budowie skrzydla, ktora wesolo ‘analizuje’... Pan Binienda nigdy nie widzal skrzydla z bliska a tym bardziej profilu skrzydla wewnatrz, a tym bardziej skrzydla Tupolewa, jego mechanizacji i setek innych szczegolow! Pan Dr. Binienda nie badal ZADNYCH materialow zwiazanych z katastrofa. W 1980 roku ukończył Wydział Samochodów i Maszyn Roboczych Politechniki Warszawskiej. Zaszczytne osiagniecie, ale z lotnictwem to ma wspolnego tyle co budowa parkingu na Okeciu, ktorego zreszta tez nie budowal. Ten Pan, usiluje robic kariere na swojej funta klakow nie wartej symulacji, komputerowej jakich pelno na Youtubie a wszystko to ‘z pobudek spolecznych’ i a N.Dz. PROPAGANDOWA TUBA PIS-u i Rydzyka, mu w tym pomaga wymachujac czerwonym kajecikiem w reku Pana Nicka, polonijnego oszusta promujacego polonijnego innego oszusta, ktory zrobil pasujaca PiS-owi symulacje i teraz usiluje na tym robic kariere razem z zona, ‘reprezentujaca rodziny niektorych ofiar’ ... . Panie Nick, jesli nie uwaza sie Pan za oszusta, prosze zaprosic na swoja krasna kanape n.p. Kpt. Krzysztofa Lenartowicza, czlonka znienawidzonej przez Pana Panstwowej Komisji Badania Wypadkow Lotniczych (tzw Millera), bywa w USA srednio co dwa tygodnie, pilotujac lotowskie Boeingi. ‘Binienda ani nie jest ani nie byl “z NASA”, nazywanie go “ekspertem NASA” nie odpowiada takze praktyce jezykowej w USA. Binienda nigdy w zyciu nie byl pracownikiem NASA, tak jak ja nie bylem nigdy pilotem USAF ani FAA. To ze ja dostalem licencje FAA a Binienda grant albo nagrode NASA, nie oznacza ze ja jestem pilotem FAA a on ekspertem NASA. Uzywa (nieprawidlowo, sadzac po wynikach) programow komputerowych ktorych take uzywa NASA. to wieczne mowienie o nim w zespole Macierewicza w skojarzeniu z NASA to grube i karygodne naduzycie logo tej firmy. Nie mieszajmy w pseudonaukowe “dowody” NASA. mam nadzieje ze niefizyczne hipotezy Biniendy, Nowaczyka i Szuladzinskiegonie beda komentowane szerzej niz w zasciankowych gazetach. ’ (Jak Nowy Dziennik, Nasz Dziennik, Gazeta Polska i niektore ulotki koscielne)" Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Smoleńsk 21.05.12, 10:01 I co z tego .A profesorowie to wyrocznie.Nie ośmieszaj się.Zaściankowe gazety.Dla ciebie i innych to GW jest wyrocznią.A TVN jak pokazuje gospodarskie loty to otwierasz papę na wysokość metra.Łącznie z polsatem i 1 gdzie pieniądz kołem się toczy do kieszeni zasłużonych.Powiem ci tak w sekrecie to mam już przesyt tych tematów.Ale dla ciebie i tym podobnych zawsze będę robił wyjątki.Czym więcej będzie nalatówki na kościół .Smoleńsk i Kaczora.I daj sobie siana z komisją Millera.Tu niżej podpisany: twoje ścierwo pisowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juha Re: Smoleńsk IP: *.apus-net.pl 21.05.12, 11:57 Ty pomyleniec jesteś do ścierwa Ci daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk . Do fana 21.05.12, 12:18 Głupiś jak but . Szkoda dyskutować z głupkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angrusz fan Re: Smoleńsk IP: 212.87.246.* 21.05.12, 09:16 Wypadek badała Komisja Badania Wypadków Lotniczych Lotnictwa Państwowego po wołana decyzją nr 130/MON2 z dnia 15 kwietnia 2010 r. w składzie: Przewodniczący – mgr inż. Jerzy MILLER – MSWiA; Zastępca – płk pil. mgr inż. Mirosław GROCHOWSKI – I MON ds. BL; Sekretarz – mgr Agata KACZYŃSKA – PKBWL; Członkowie: 1) płk dr Olaf TRUSZCZYŃSKI – WIML; 2) płk mgr inż. Mirosław WIERZBICKI – I MON ds. BL; 3) ppłk mgr inż. Dariusz MAJEWSKI – I MON ds. BL; 4) ppłk dr inż. Sławomir MICHALAK – ITWL; 5) ppłk mgr inż. Cezary MUSIAŁ – I MON ds. BL; 6) mjr pil. mgr inż. Robert BENEDICT – I MON ds. BL; 7) mjr lek. med. Bogusław BIERNAT – WIML; 8) mjr mgr inż. Dariusz DAWIDZIAK – I MON ds. BL; 9) mjr mgr inż. Leszek FILIPCZYK – I MON ds. BL; 10) mjr mgr inż. Artur KUŁASZKA – ITWL; 11) mjr mgr inż. Janusz NICZYJ – DSP; 12) kmdr pil. mgr inż. Dariusz MAJEWSKI – I MON ds. BL; 13) płk mgr inż. Jacek PRZYBYSZ – I Wsp. SZ RP; 14) płk pil. rez. mgr inż. Andrzej WINIEWSKI – PP PPL; 15) ppłk rez. mgr inż. Mirosław MILANOWSKI – I MON ds. BL; 16) ppłk rez. mgr inż. Maciej OSTROWSKI – Ekspert PKBWL; 17) ppłk rez. pil. mgr inż. Waldemar TARGALSKI – PKBWL; 18) mgr inż. Bogdan FYDRYCH – PKBWL; 19) mjr rez. mgr inż. Jerzy SKRZYPEK – I MON ds. BL; 20) mgr Wiesław JEDYNAK – PLL LOT, PKBWL; 21) prof. dr hab. inż. Ryszard KRYSTEK – Politechnika Gdańska; 22) dr Agnieszka KUNERT-DIALLO – PLL LOT SA; 23) dr inż. Maciej LASEK – PKBWL; 24) mgr inż. Krzysztof LENARTOWICZ – PLL LOT SA; 25) mgr inż. Piotr LIPIEC – PLL LOT, PKBWL; 26) mgr inż. Edward ŁOJEK – PLL LOT SA; 27) mgr inż. Władysław METELSKI – PLL LOT SA; 28) mgr inż. Kazimierz SZOSTAK – PLL LOT SA; 29) mgr inż. Wiesław WYPYCH – PLL LOT SA; 30) dr inż. Stanisław ŻURKOWSKI – PKBWL; 31) dr hab. Marek ŻYLICZ – Uniwersytet Warszawski. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 21.05.12, 12:25 Hmm, to komisja . Ale badania wytrzymałościowe chyba nie robi komisja ani nie kpt dr pilot . To robią ludzie od wytrzymałości materiałów - inżynierowie - odpowiednio wyposażeni w programy i komputery . Czy oważ komisja podała jakieś badania odnośnie wytrzymałości tego skrzydła i brzozy . Gdzie te obliczenia , metoda itp ? Co ze zdjęciami i innym położeniem części samolotu ? Wyniki prac komisji Millera sypią się . Poczekamy . No i sądzę, że będzie to lista wstydu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Sorrki ,że to gazeta kościelna i prof.Binienda IP: *.dynamic.chello.pl 21.05.12, 22:00 Taki niekompetentny ,ale to jest silniejsze ode mnie i muszę wkleić.www.naszdziennik.pl/index.php?dat=20120521&typ=po&id=po21.txt Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk - wywiad z prof. Bieniendą 22.05.12, 07:40 vod.gazetapolska.pl/1747-prof-binienda-eksluzywny-wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk - wywiad z prof. Bieniendą 22.05.12, 10:26 Czy teraz po konferencji na Politechnice Warszawskiej jakaś TV podejdzie do jakiegoś naukowca i zapyta o wrażenia ? Czy mieliście takie informacje w TVP Info ? Taka to wiarygodność tefałenów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk - wywiad z prof. Bieniendą IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 21:41 Dzisiaj na TRWAM godzina 21:40niezalezna.pl/28762-prof-binienda-przywitany-przez-studentow Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 24.05.12, 07:10 martynka78.salon24.pl/420021,sekta-pancernej-brzozy-w-agonii#comment_6158334 Dobre jest to zdanie : "Okazuje się, wbrew twierdzeniom wyznawców rosyjskiej wersji wydarzeń, dla których „czucie i wiara” Putina silniej mówi, niż „szkiełko i oko” Biniendy, ... " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 09:33 niezalezna.pl/28907-trajektorie-lotu-tu-154m-wzieto-z-sufitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 09:34 niezalezna.pl/28919-polscy-eksperci-boja-sie-prawdy-przeczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Smoleńsk IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 25.05.12, 19:50 Autor słynnej tezy, że brzoza nie mogła złamać skrzydła tupolewa, który rozbił się pod Smoleńskiem, uczony z Ameryki Wiesław Binienda chce odkupić od polskiego rządu bliźniaczego Tu-154M, aby maszyna "nie wpadła w ręce Rosjan". Doktor ujawnił Faktowi, że organizuje zbiórkę wśród amerykańskiej Polonii, by wygrać przetarg na zakup samolotu. Do przetargu stanie też Rosja. Wiesław Binienda, który jest ekspertem amerykańskiej agencji kosmicznej NASA i doradcą parlamentarnego zespołu Antoniego Macierewicza (64 l.), badającego przyczyny smoleńskiej katastrofy, jest właśnie w Polsce i ujawnił Faktowi swoje plany - chce z pomocą Polonii z USA odkupić od naszego rządu drugiego tupolewa. Po co mu samolot z numerem bocznym 102? - Mamy podejrzenia, że gdyby Rosjanie go kupili, to podrzucili by jego części do wraku. Bo z tego, co zebrano z miejsca katastrofy, wiele brakuje. Te dwa Tu-154M to egzemplarze wyjątkowe, robione na zamówienie, są identyczne i nie istnieją inne dokładnie tego typu maszyny – tłumaczy nam Wiesław Binienda. Eksperci Macierewicza od dawna zwracali uwagę, że we wraku tupolewa brakuje wielu ton części, padały nawet opinie, że to jest m.in. powód, dlaczego Moskwa nie chce nam oddać szczątków samolotu. Dlatego Binienda obawia się, że gdyby Rosjanie odkupili bliźniaczego tupolewa, mogliby podrzucić brakujące części do wraku. Ekspert NASA chce odkupić tupolewa Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Smoleńsk 25.05.12, 22:07 Co tam brzoza pancerna.Co tam Tupolew .Co tam Rosjanie.Nie długo Euro .My biało-czerwoni młodzi, zdrowi ,bogaci Polacy.Szable w dłoń.A w drugiej piwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Smoleńsk IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 26.05.12, 21:02 @miglanc86 Masz rację. Jednak pancerna brzoza jeszcze długo pozostanie przewodnim tematem naszych wypowiedzi Obnażone kłamstwa MAK i komisji Millera A EURO 2012 ?... "Szable w dłoń. A w drugiej piwo." ... na to się zanosi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Smoleńsk 26.05.12, 21:24 To jest walka z wiatrakami .Trzeba dobrego operatora ,który bez względu na pogodę zatrzyma to <kręcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Smoleńsk IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 26.05.12, 21:46 @miglanc86 Napisałeś: "Trzeba dobrego operatora ,który bez względu na pogodę zatrzyma to <kręcenie." "Ten operator" sam się wyłoni. To NIKT z tych znanych osobistości świata politycznego. W tym wątku opisałem już przebieg nadchodzących zdarzeń. Pisałem np. "czerwiec - ludzie zaczną wychodzić na ulicę". Tak to się zadzieje. Chwilami nie będzie wiadomo czy EURO 2012 to główny spektakl czy tylko to tło dla innych ulicznych zdarzeń. Tłum poczuje swoją moc a "stracone pokolenie" młodych rozpocznie proces układania Europy od nowa. Pozdrawiam Biały Mag Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedak_uliczny Re: Smoleńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 23:08 Obyś się nie mylił towarzyszu... Obecnie nie da się już żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budzik Re: Smoleńsk IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 06.06.12, 23:13 Czas sie obudzić Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk . Krok po kroku 28.05.12, 11:25 i sypią się ustalenia Millera i jego fachowców wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tupolew-rozlecial-sie-w-powietrzu,wid,14521920,wiadomosc.html?ticaid=1e873 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Smoleńsk . Krok po kroku IP: *.dynamic.chello.pl 28.05.12, 22:58 Dla mnie ta pieśń co rozdziera gardło/niepoprawni.pl/blog/457/sa-dowody-samolot-rozlecial-sie-36m-nad-ziemia Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Euro to jest to 29.05.12, 21:14 Cycu z kolegami kopał piłeczkę .W wszystkich newsach dzisiaj było.Był też Miro ,ale on nie kopał.Prezio Komorek się zastanawia podpisać ustawę czy nie podpisać?I teraz pada drugie pytanie ,kto na ile obstawia ,że podpisze?niepoprawni.pl/blog/2160/triumf-klamstwa Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk. Kolejny ekspert polskiego 31.05.12, 14:11 pochodzenia w USA . 2012-05-31 Nie ma dowodu na półbeczkę "Pierwsza myśl, kiedy zobaczyłem zdjęcia z Siewiernego? To niemożliwe, żeby samolot, spadając z wysokości 20 metrów, z prędkością 250 km/h, rozpadł się w taki sposób - mówi dr inż. Wacław Berczyński, doświadczony konstruktor Działu Wojskowo-Kosmicznego Boeinga W styczniu 2011 r. ogłoszono raport MAK, potem był raport komisji Jerzego Millera. W obu dokumentach stwierdzono, że przyczyną katastrofy było oderwanie skrzydła w wyniku zderzenia z brzozą, po czym samolot miał wykonać półbeczkę autorotacyjną i upaść na grzbiet. - Byłem coraz bardziej zaniepokojony. To zupełnie nie korelowało z moją wiedzą i doświadczeniem. Podejrzewałem, że to wszystko, co nam mówią, jest nieprawdziwe - mówi dr Berczyński. Nasz rozmówca wskazuje, że podjęta najpierw przez Rosjan, a później przez komisję Millera próba analizy, o ile stopni i kiedy samolot wykonał jakoby półbeczkę autorotacyjną, w oparciu o pomiary ciętych gałęzi, jest nieuprawniona. - To nie jest dowód techniczny - tłumaczy Berczyński. - Chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na ważny czynnik, który mnie jako projektantowi takich konstrukcji nie daje spokoju. Chodzi o sposób wyliczenia utraty siły nośnej skrzydła. Utrata 10 proc. jego powierzchni nie oznacza, że jego siła nośna zmniejszyła się o 10 procent. Siła nośna wynika z różnicy ciśnień od dołu i od góry powierzchni skrzydła. Różnica jest największa w punkcie położonym dość blisko kadłuba i spada, gdy się od niego oddalamy. Na końcówce jest już bardzo mała, bo na samej krawędzi musi wynieść zero. A więc utrata siły nośnej to nie 10, a co najwyżej 5 procent. Ubytek siły nośnej wcale nie był więc taki dramatyczny. Można policzyć dokładnie, jakie niezrównoważenie siły nośnej powstało w wyniku oderwania części skrzydła i jaki spowodowało to moment obrotowy. Ale nikt tego nie zrobił - podkreśla inżynier. Dziś na łamach "Naszego Dziennika" wypowiada się człowiek, który bez wątpienia ma najwyższe kwalifikacje, by zostać ekspertem komisji, która mogłaby zweryfikować tezy obu oficjalnych raportów. Doktor Wacław Berczyński, wieloletni pracownik kilku koncernów lotniczych, w tym przez ponad 20 lat Boeinga, zaprosił nas do swojego domu w Filadelfii. Karierę zbudował na projektowaniu skrzydeł i kadłubów samolotów. Jest twórcą pierwszego w historii lotnictwa cywilnego elementu statku powietrznego wykonanego z kompozytów. Co istotne, Berczyński to ekspert od zastosowania w symulacjach komputerowych metody elementów skończonych, służącej do numerycznego rozwiązywania równań różniczkowych. Te dwa obszary badawcze łączą go z prof. Wiesławem Biniendą, który także posługuje się metodą elementów skończonych i projektuje materiały kompozytowe. Berczyński zdaje sobie sprawę z konsekwencji, jakie mogą go spotkać po publikacji rozmowy kwestionującej dorobek oficjalnych gremiów. Jest dla niego jasne, że może podzielić los Biniendy. Dlatego, na wszelki wypadek, przygotował już skorowidz swoich funkcji, osiągnięć, nagród, dyplomów - gdyby próbowano podważyć jego kompetencje. Piotr Falkowski Filadelfia, USA" Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk. Kolejny ekspert polskiego 01.06.12, 07:17 naszdziennik.pl/index.php?dat=20120531&typ=po&id=po25.txt Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk. Kolejny ekspert polskiego 11.09.12, 15:20 smolenskzespol.sejm.gov.pl/28.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bac sie co tam smolensk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.12, 14:47 Od stycznia 2012 brytyjskie jednostki specjalne są już w Syrii kierując rebelianckimi bojownikami. W ten sposób powtarza się libijski schemat. Według źródeł wojskowych DEBKAfile i źródeł wywiadowczych, brytyjskie i katarskie jednostki specjalne działają z siłami rebelianckimi w syryjskim mieście Homs w odległości 162 km od Damaszku, zagraniczne jednostki nie angażują się w bezpośrednią walkę, ale działają w charakterze doradczym, a także realizując zamówienia na broń poza granicami kraju. Sytuacja w Syrii rozwija się w niemal identyczny sposób jak w Libii gdzie rebelianci byli wspomagani przez brytyjskie i francuskie siły specjalne. Biorąc pod uwagę doniesienia, że Iran przygotowuje się do wysłania 15.000 żołnierzy, aby pomóc osaczonemu prezydentowi Baszarowi Assadowi, dążenie Zachodu do zmiany reżimu w Syrii może być również pośrednią wojną z Teheranem. Zaczyna być jasne dlaczego Rosja i Chiny mówią nie dla interwencji. Ponieważ widzą to jako światowy konflikt o zgubnych dla wszystkich skutkach.. A TERAZ – SZOK! Te same siły powiązane z Al-Kaidą, które walczyły z amerykańskimi wojskami w Iraku i pomogły NATO w obaleniu pułkownika Kadafiego zostały przetransportowane w listopadzie ubiegłego roku do Syrii aby pomóc rebeliantom w próbie obalenia prezydenta Assada. Były terrorysta libijski, przywódca rebeliantów Abdulhakim Belhadj, będący teraz szefem Wojskowej Rady Trypolisu "spotkał się z liderami Wolnej Syryjskiej Armii w Stambule przy granicy z Turcją", po tym jak wysłał go tam tymczasowy prezydent Libii Mustafa Abdul Jalil, Rosyjski generał Leonid Ivashov o tym co dzieje się w Syrii: Belhadj jest byłym dowodzącym Libijskiej Islamskiej Grupy Bojowej (LIFG), określanej przez Departament Stanu USA jako organizacja terrorystyczna. Belhadj został schwytany przez CIA w Malezji w 2003 roku skąd dokonano jego ekstradycji do Libii, gdzie pułkownik Kadafi go uwięził. Belhadj jest oddanym dżihadystą, który walczył z talibami przeciw wojskom amerykańskim w Afganistanie. Libijski przywódca rebeliantów Abdel-Hakim al-Hasidi również przyznał, że jego bojownicy LIFG byli drugą co do wielkości kohortą zagranicznych bojowników w Iraku, odpowiedzialnych za zabijanie amerykańskich żołnierzy. Klasyczny przykład – Al - Kaida w służbie USA Podczas gdy zachodnie korporacyjne media próbują przedstawiać rozlew krwi w Syrii jako jednostronny problem działań reżimu Assada, niezależni obserwatorzy zauważyli, że obie strony są odpowiedzialne za przemoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Smoleńsk IP: *.dynamic.chello.pl 13.06.12, 19:36 niezalezna.pl/29814-rosjanie-dzialali-jak-mordercy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Gen. Sławomir Petelicki - zbił się czy go zabili? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 17.06.12, 07:23 Gen. Sławomir Petelicki mówił m.in., że tuż po katastrofie w Smoleńsku politycy PO dostali SMS nakazującego rozpowiadać, że był to błąd pilotów. Zaprzeczali najważniejsi politycy Platformy, ale Petelicki utrzymywał, że wie, co mówi. Twórca jednostek GROM "... jeszcze kilka dni temu podczas przyjęcia w ambasadzie brytyjskiej, gen. Petelicki był wesoły i rozmowny. Nic nie wskazywało na to, że może mieć on jakieś problemy. Przypominamy, że to gen. Petelicki ujawnił, że zaraz po katastrofie do polityków PO rozsyłane były wiadomości SMS z instrukcją, w jaki sposób mają się wypowiadać na ten temat. Petelicki oświadczył w mediach, że takiego SMS-a otrzymał od jednego z polityków Platformy, a autorami wiadomości były najważniejsze osoby w PO. SMS, którego otrzymali czołowi politycy PO brzmiał tak: "Katastrofę spowodowali piloci, którzy zeszli we mgle poniżej 100 metrów. Do ustalenia pozostaje, kto ich do tego skłonił". Gen. Petelicki był także współautorem raportu poświęconego przyczynom katastrofy smoleńskiej przygotowanego przez Zespół Eksportów Niezależnych. Twórca jednostki GROM twierdził, że decyzja o przyjęciu konwencji chicagowskiej jako podstawy prowadzenia badania katastrofy zapadła w trójkącie Donald Tusk-Tomasz Arabski-Paweł Graś. Zdaniem gen. Petelickiego, lot do Smoleńska miał status wojskowy i nie podlega to wątpliwości, a odpowiedzialnością za katastrofę nie można obarczać pilotów. Winę za przygotowanie lotu ponosi za to - według twórcy GROM - Kancelaria Premiera. Twórca jednostki GROM ostro krytykował rząd za to, że przy wyjaśnianiu przyczyn katastrofy smoleńskiej nie poprosił o pomoc NATO. - Tuż po katastrofie tylko Bogdan Klich pamiętał, że Polska jest od 12 lat członkiem Sojuszu i zaproponował, by poprosić NATO o pomoc. Ale premier tego nie chciał, ponieważ gdyby śledztwo toczyło się pod auspicjami NATO raport końcowy byłby miażdżący dla rządu i MON [...] NATO powiedziałoby nam o wiele więcej na temat przyczyn katastrofy niż możemy się dowiedzieć od Rosjan. Rosjanie nie są zainteresowani, by pokazać całą sytuację – np. to, co działo się w baraku na lotnisku smoleńskim, którego nie można nazwać wieżą kontroli lotów. Ale Tusk najwyraźniej też nie jest tym zainteresowany. A przecież zwrócenie się do NATO tuż po katastrofie było obowiązkiem premiera! - mówił gen. Petelicki w jednym z wywiadów. Gen. Petelicki nie żyje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator znalezione w sieci IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 17.06.12, 15:10 1.Chorąży Stefan Zielonka, rok 2009 - szyfrant w kancelarii premiera, Zielonka dysponował wiedzą o tajnikach łączności w NATO oraz miał też dostęp do najściślejszych danych. 2.Prof.Stefan Grocholewski - ekspert od odczytywania nośników cyfrowych, wykrył manipulacje w nagraniach cz. skrzynek z CASY. ”Zmarł” 31.03.2010r. 3.- Grzegorz Michniewicz - Dyr.Kancelarii Tuska.Powiesił się 23 grudnia 2010 na kablu od odkurzacza, w dniu, w którym z remontu w Samarze wrócił samolot TU-154, który potem rozsypał się w drobny mak na Siewiernym. 4.Mieczysław Cieślar, ”zginął w wypadku samochodowym” dokładnie 18.04.2010 r, miał być następcą Adama Pilcha, który zginął w Smoleńsku. Podobno otrzymał telefon ze Smoleńska od A.Plicha po katastrofie.5.Krzysztof Knyż - operator Faktów,10 kwietnia 2010 był w Smoleńsku. Zmarł w Moskwie 2 czerwca 2010r.Śmierć całkiem przemilczana. 6.Prof.Marek Dulinicz - szef grupy archeologicznej - zginął 6 czerwca 2010 w wypadku samochodowym w trakcie oczekiwania na wyjazd do Smoleńska. 7. Eugeniusz Wróbel - wykładowca na Politechnice Śląskiej, specjalista od komputerowych systemów sterowania samolotem, poddawał w wątpliwość, że wrak na Siewiernym to TU-154 o nr 101. Pocięty piłą mechaniczną 16.10.2010 r przez swego syna, który zdołał zabić i pociąć swego ojca, usunąć ślady krwi, zawieźć pocięte zwłoki do jeziora, wrócić i zapomnieć wszystko. Złego stanu swego ”chorego psychicznie” syna przez ponad 20 lat nie zauważyła matka, która jest psychiatrą. 8. Ryszard Kuciński - prawnik A.Leppera - ”zmarł” w maju 2011 r. 9.Wiesław Podgórski - był doradcą A.Leppera, gdy ten by ministrem rolnictwa, znaleziony martwy w biurze Samoobrony pod koniec czerwca 2011r. Jako przyczynę śmierci podano samobójstwo. 10. W 2011 roku samobójstwo przez powieszenie popełnił oficer Służby Kontrwywiadu Wojskowego, służący w Centrum Wsparcia Teleinformatycznego i Dowodzenia Marynarki Wojennej w Wejherowie. Żołnierz posiadał najwyższą klauzulę dostępu do materiałów niejawnych. 11. Róża Żarska - adwokatka Leppera - ”zmarła” w lipcu 2011 r. w Moskwie. 12. Dariusz Szpineta - zawodowy pilot i instruktor pilotażu, ekspert i prezes spółki lotniczej, został znaleziony martwy w łazience ośrodka wczasowego w Indiach. Wcześniej parokrotnie wypowiadał się w mediach w sprawie Smoleńska, kwestionując oficjalne ustalenia. 13. Były generał GROMU Sławomir Petelicki. czy to przypadki? forumowicz - orzel to pisze Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: znalezione w sieci 17.06.12, 18:36 stronka już wskoczyła ,Duży napór był na nią.niepoprawni.pl/blog/2171/list-gen-slawomira-petelickiego-do-donalda-tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Rząd miłości zgody i pojednania IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.12, 18:45 skrytobójcy na porządku dziennym. 130 ofiar.Sprawdzić co udusiło Andrzeja Leppera.Na pewno nie krawat Samoobrony ,długi lub macanki kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Rząd miłości zgody i pojednania IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 25.06.12, 18:59 Są sposoby zaskoczenia i obezwładnienia także kogoś takiego jak gen. Petelicki. W garażu mógł np. być jego znajomy, który z zaskoczenia użył środków paraliżujących ofiarę, a następnie zainscenizował samobójstwo. Sekcja zwłok przeprowadzona z opóźnieniem niczego nie wykaże - mówi w rozmowie z Wirtualną Polską Romuald Szeremietiew, były minister obrony. - Jestem jak najdalszy od tłumaczenia wszystkiego spiskową teorią dziejów. Wiem jednak, że w realnym świecie są spiski i są spiskowcy - dodaje Romuald Szeremietiew: Zagadkowa jest sama śmierć. Zanim ktokolwiek coś zbadał, usłyszeliśmy, że to samobójstwo. Następnie dochodziły sprzeczne informacje: była mowa o kilku kulach w głowie, potem o jednej. Mówiono, że zdarzenie zarejestrowały kamery zainstalowane w garażu, później podano, że kamery nie sięgały miejsca, gdzie były zwłoki generała. No i ten nie słyszany przez nikogo strzał z pistoletu kaliber 9 mm w zamkniętym pomieszczeniu wysyp zagadkowych zgonów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Smoleńsk i broń termobaryczna IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 19.06.12, 19:57 Prokuratura wojskowa ukrywa, że na pokładzie Tu-154m znaleziono składniki broni termobarycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Jest już oskarżony za Smoleńsk 25.06.12, 20:26 Ale to tylko płotka lub szaraczek.Czekam na tych główniejszych.Na te zapyziałe pyski.Ale to Putin musi zadecydować.Pozdrawiam obserwator.Z generałem P.,który się zastrzelił, to teorie spiskowe snują .Wypisuję: Pisowcy ,Rydzyki ,mohery ,odłamy prawicowe z tłem katolicyzmu.To już jest rodzynek słownictwa,oraz[ Pospieszalskie ,Stankiewicz i Gazeta Polska.Zdecydowanie nie mówi tym wszystkim wypisanym wyżej Lis i Lisowa i TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu tu można wszystko poczytać o generale SB IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.12, 20:42 I dlaczego zginął.niepoprawni.pl/blog/394/wojna-gangow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Czy to koniec sprawy smoleńskiej ??? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 28.06.12, 10:02 Rosja kończy śledztwo w sprawie Smoleńska - 28.06.2012 r. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Czy to koniec sprawy smoleńskiej ??? 11.07.12, 11:00 Janicki pod sąd i do kicia. Za takie uchybienia dostał stopień generalski od Komorowskiego.Sprawa smoleńska się na tym nie kończy.Ci co mają krew na rekach wcześniej lub później zostaną ukarani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Co robi "Prawdziwy Polak" po śmierci przyjaciół? IP: *.fbx.proxad.net 17.07.12, 02:00 Co robi "Prawdziwy Polak" po śmierci przyjaciół? Idzie na wyżerkę. Po tym, jak już się pomodlili za zmarłych i oddali im część, udali się do restauracji, żeby zjeść obiad. Głównym zaganiającym do autobusów i zachęcającym do jak najszybszego wyjazdu ze Smoleńska, był Antoni Macierewicz. Więcej... wyborcza.pl/1,75478,12135138,Migalski_do_poslow_PiS__zdradziliscie_o_swicie_Lecha.html?utm_source=HP&utm_medium=AutopromoHP&utm_content=cukierek1&utm_campaign=wyborcza#ixzz20piOku6e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Co robi "Prawdziwy Polak" po śmierci przyjaci IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 21:50 Faktycznie jesteś oczytany w GWównie .Idiotyzm w POtoku hiPOkryzji.Wierszyk dla ciebie na stypę.incepcja.salon24.pl/434576,nagrobek-posla-ktorego-seryjny-dostal Odpowiedz Link Zgłoś
o8902k Pachulec coś dla ciebie 17.07.12, 21:55 incepcja.salon24.pl/434360,sensacja-poslowie-po-zjedli-obiad-10-kwietnia-2010 Odpowiedz Link Zgłoś
o8902k Re: Pachulec coś dla ciebie 21.07.12, 00:05 wszolek.salon24.pl/435395,kto-dal-dyla-ze-smolenska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Old Raków Re: Co robi storima po śmierci Polaków? IP: *.dualrack.com 21.07.12, 10:10 Chciałeś coś przekazać, czy tylko tak sobie (żałobnie, transgranicznie, patriotycznie) pierdnąłeś dla relaksu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z netu Re: Smoleńsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.12, 10:27 Co się zdarzyło w Polsce w ciągu tylko 2 lat rządów PIS; 1.Stopa bezrobocia spadła do 12,2% , a według sposobu liczenia UE do 8,2% (Eurobarometr) 2.Liczba pracujących wzrosła od stycznia 2006 o ponad 800tys . Eurostat: Stopa zatrudnienia w Polsce wzrosła w I kw. 2007 roku o 1,6 proc. r/r wobec wzrostu o 1,5 proc. w ostatnim kwartale 2006 roku, wynika ze wstępnych szacunków unijnego urzędu statystycznego Eurostat. 3.Złotówka bardzo mocna (1EUR=3,8zł, 1$=2,8zł) 5.Nastąpił gwałtowny wzrost inwestorów zagranicznych inwestujących w nasza gospodarkę. Od stycznia do maja 2007 roku Polska odnotowała rekordową wielkość bezpośrednich inwestycji zagranicznych o łącznej wartości 6,4 mld dolarów za 6 miesięcy. Polska awansowała na drugie miejsce w świecie (po Chinach) pod względem atrakcyjności dla inwestycji przemysłowych. 6. Produkcja przemysłowa wzrosła po lipcu 2007 10,7% r/r 7. Gwałtownie wzrasta produkcja budowlana(60,8% r/r na koniec stycznia 2007) 8. Bardzo szybko rośnie liczba budowanych mieszkań(Warszawa, 23.02.2007 (ISB) - Liczba rozpoczętych mieszkań wyniosła w styczniu tego roku 8.818 i wzrosła o 219,4 proc., podał Główny Urząd Statystyczny (GUS) w piątek. ISB, pr /23.02.2007 15:46) 9.Eksport wzrósł w 2006r o 22,6%, i nadal szybko rośnie 10. Wynagrodzenia Polaków rosną szybko 8,5% przy inflacji 1,4% (Źródło: Gospodarka, 16-01-2007, godz 14.10) 11. Wskaźniki giełdowe biją rekordy (WIG wrzesień2005=31884, dzisiaj sierpień 2007=59610, wzrost o 100%) 12. Nastąpił bardzo duży spadek przestępczości (napady i rozboje -20,7% , kradzieże samochodów -40% w okresie kwiecień 2007-kwiecień 2006, 13. Deficyt budżetowy zmniejszono w 2006r do 25,5mld zł( z 32,5mld). W roku 2007 po raz pierwszy wpływy budżetowe są wyższe od wydatków ( 200mln zł po lipcu 2007). 14. Wprowadzono pierwsze ustawy prorodzinne (becikowe, odpis 140zł/dziecko ) 15. Rozwiązano WSI gniazdo rosyjskiego szpiegostwa, co wczesniej wydawało się niemożliwe. 16. Spadł poziom korupcji i Polska `awansowała' z 70 na 61 miejsce w rankingu Transparency International. `Zero tolerancji' dla korupcji. 17. Znacznie spadła ilość wypadków i ofiar śmiertelnych spowodowanych przez pijaków 18.Wreszcie zaczynają się z nami liczyć na Zachodzie, a Unia przyjęła nasze veto ze zrozumieniem i Niemcy (sic!) walczą w Moskwie o nasze mięso. Unia próbuje wprowadzić wspólną politykę energetyczną, o czym jeszcze rok temu nie chciała gadać. Będziemy organizować EURO2012. Polska stała się celem pielgrzymek prezydentów i premierów z całego Świata: z Chin, USA, Finlandii, Niemiec, Francji, Holandii, Włoch, Portugalii, Litwy, Armenii, Iraku, Izraela, Łotwy, Gruzji, Azerbejdżanu, .. 19. Polacy coraz bardziej zadowoleni z życia "Rzeczpospolita": Aż 76 proc. Polaków deklaruje, że są szczęśliwi. Niewiele ponad 60 proc. twierdzi, że żyje się im dostatnio. A 40% jest zadowolonych z siebie. Samopoczucie Polaków wciąż się poprawia. 20. PIS jako pierwszy i jedyny dotąd rząd obniżył koszty pracy o 4% od 1-07-2007r Oficjalnym statystykom (tym międzynarodowym) trudno jest zaprzeczać i trudno jest z nimi polemizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Smoleńsk IP: *.icis.pcz.pl 23.07.12, 18:27 Obnizyl koszty pracy ? Z jednej strony OK. Ale to pomoglo glownie bogatym i zadluzyl panstwo. Teraz za to bedziemy placic. Tamten rzad nie zrobil nic dla zmniejszenia deficytu budzetowego. Wszystko ma swoja druga strone. Tak samo jak zmniejszenie opadatkowania spadkow. Tamten rzad w sumie ani nie byl gorszy, ani lepszy niz inne, jesli chodzi o sprawy ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula I za to wszystko, IP: *.apus-net.pl 23.07.12, 20:36 ,dziś trzeba będzie zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: I za to wszystko, 23.07.12, 21:16 Płacimy za pierwszą kadencję PO.Płaczemy i płacimy i patrzymy jak nas pięknie rolują.Już dawno tak niewielu zrobiło w konia tak wielu.I jak afery wzmacniają ludzi władzy.Dawniej gilotyna i łeb bohatera spadał z patosu.Pojawia się Oleksy przyjaciel wszystkich Polaków i wprowadzi nas w standardy demokratyczne .Tow .bolek bo on też ze wsi i nie widzi nic złego.Postraszą ludzi PISem ,który się czai za rogiem.I będzie jak dawniej ,błogo się będzie żyło władzy. I co ciekawsze, jak afery to do boju rusza coraz więcej obrońców ludu uciśnionego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Prawda oczywista IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 18:27 niepoprawni.pl/blog/2140/nozyce-dezinformacji Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Re: Prawda oczywista 24.08.12, 22:05 niezalezna.pl/32193-komisja-millera-pod-lupa-prokuratury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Tylu mądrali i pancerna brzoza IP: *.dynamic.chello.pl 26.08.12, 10:41 wcześniej lub później prawda wyjdzie na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Smoleńsk zbiera kolejne ofiary? IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 07.09.12, 23:42 Właśnie przygotowywał konferencję o przyczynach katastrofy smoleńskiej. Jerzy Urbanowicz, profesor z Polskiej Akademii Nauk, nie żyje. Miał chore serce. Kilka dni temu inny profesor, który również powątpiewał w błąd pilotów tupolewa, spadł w przepaść w Tatrach Jerzy Urbanowicz, profesor z Instytutu Matematycznego i Podstaw Informatyki PAN, szykował konferencję na temat katastrofy smoleńskiej. Miała odbyć się w październiku. Nie godził się z tezami zawartymi w tzw. raporcie Jerzego Millera. Chciał, żeby sprawę drążyli niezależni eksperci, tacy jak prof. Wiesław Binienda z USA. – Jerzy nie był człowiekiem młodym, ani okazem zdrowia. On chorował na serce. Jednak mimo wszystko funkcjonował sprawnie i dobrze – tak Antoni Macierewicz wspomina zmarłego profesora na portalu wpolityce.pl. Kilka dni temu w Tatrach zginął Jerzy Szaniawski. Runął w przepaść. On również należał do grona osób negujących rządową wersję przyczyn katastrofy smoleńskiej. Ten znany dziennikarz, publicysta, wybitny naukowiec i sowietolog często wyrażał swoją dezaprobatę dla prac komisji Jerzego Millera. Po jego śmierci pojawiły się głosy, że sprawa jest... tajemnicza. – Niewątpliwie Szaniawski był solą w oku rosyjskich służb w Polsce i stał na drodze ich interesów czy ambicji. Żeby było jasne – nie twierdzę, że Profesor został zamordowany, nie mam ku temu podstaw. Ale ta śmierć bardzo mnie niepokoi – napisała Ewa Stankiewicz w Gazecie Polskiej Codziennie. Syn Szaniawskiego – po podobnych komentarzach – prosił, by śmierci profesora nie łączyć "z ruskimi". Drugi profesor od Smoleńska nie żyje! - 07.09.2012, 22:55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Funkcjonariusze medialni IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 08.09.12, 08:33 Pudła rezonansowe Odpowiedz Link Zgłoś
o8902k Re: Funkcjonariusze medialni 11.09.12, 19:36 Urbanowicz napisał o serwerach rosyjskich .I że wybory mogły być z fałszowane.Nie na darmo Tusk spacerował pod rękę z Putinem na molo.I jeszcze jeden temat,dlaczego SLD tak nienawidzi IPN.A PO na to pozwala .To jest temacik ,dlaczego czerwoni tak się boją i dmuchają sobie w tyłeczek razem z Platformą.I pytanie ?kto jest większym zbójem?W Polsce to same przypadki i nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator kłamstwo katyńskie IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 11.09.12, 20:04 Amerykanie kłamali o Katyniu! Odpowiedz Link Zgłoś
o8902k Re: kłamstwo katyńskie 11.09.12, 20:20 Kłamali i co z tego .Polonia amerykańska to śmierdzące gó... na tle Ameryki .Wojtki, Heńki i Kazimierze.Nic dla Polski nie robią.Nie potrafią walczyć o swoje prawa w USA.Prezydent Obama nie był żadnym partnerem dla Polski. Prędzej umrę, niż zniosą wizy dla Polaków.Nie dali szansy wytłumaczenia katastrofy smoleńskiej .Nie dali szansy Polakom w Katyniu.Nie dali szansy Warszawie.Nie dali szansy odrodzenia się Wolnej Polski.Rosjanie dalej robią ,co chcą w Polsce.Bo to strefa wpływów.?Żyjące rodziny Katyńskie powinny pozwać rząd Stanów Zjednoczonych.I żeby się nie wypłacili do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: kłamstwo katyńskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.12, 14:06 Rodziny katyńskie maja się nie wypłacić do końca życia , dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 A jednak 19.09.12, 17:28 fakty.interia.pl/raport/lech-kaczynski-nie-zyje/news/syn-legendy-solidarnosci-to-nie-byla-anna-walentynowicz,1844245 Co na to tefałeny ? " Lud smoleński " miał rację . Nie wierzyć Ruskom Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Kopacz wykonała zadanie 19.09.12, 22:05 Jak Kopacz może spojrzeć w oczy rodzinom ,kiedy mówiła .Że robotę wykonali fachowcy z najwyższą troską i poszanowaniem dla rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Kopacz wykonała zadanie IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 19.09.12, 22:29 @miglanc86 Witaj! Może Kopacz miała chwilową pomroczność jasną?... podobne objawy jak przy NIEZALECZONA POMROCZNOŚĆ JASNA Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Prorocy, czy co IP: *.apus-net.pl 19.09.12, 22:34 Angrusz, Miglanc, no i oczywiście obserwator już znają wynik badań patologów. To jest dar od boga. Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Niewodniczański słyszałeś o Psach Pawłowa? 19.09.12, 22:46 Dwóch wyższych oficerów ,prokuratorów wojskowych powinno być odsuniętych od śledztwa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Prorocy, czy co IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 19.09.12, 23:09 @Niewodniczański Tak to jest DAR OD BOGA! Też tak myślę jak pan, panie Niewodniczański. Przepowiedziałem panu dłuuuugie życie. Pamięta Pan? Reszty nie mówiłem. Pozdrawiam. White Lunar Wizard (guided by the Worldbridger) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Re: A jednak IP: *.apus-net.pl 20.09.12, 20:18 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12523124,_Dzisiaj_nie_mozemy_ani_potwierdzic__ani_zaprzeczyc_.html?lokale=czestochowa Co na to prorocy ? " Lud smoleński" nie jest pewien ???, a może jednak Ruskie mieli rację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu spoko niewoda oliwa nie żywa IP: *.dynamic.chello.pl 20.09.12, 21:06 Jeszcze trochę krwi napsują POszarpańcy .I odlot .Czym wcześniej ty, lepiej .I jak najdalej gdzie prawo polskie nie sięga.niezalezna.pl/33078-kolejny-skandal-z-sekcjami-ofiar-smolenska Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 24.09.12, 08:12 wiadomosci.onet.pl/katastrofa-smolenska,5255128,temat.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Smoleńsk IP: *.net.stream.pl 24.09.12, 10:20 odpowiedz, kogo to jeszcze tak naprawdę obchodzi? ludzie nie mają co do gara włożyć a nie myślą czy samolot okupiony sowitymi odszkodowaniami rozbił się z winy pilotów czy kogokolwiek innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Smoleńsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.12, 15:44 a dlaczego nie maja co do gara włożyć? rozczytali sie w GW , oglądali TVN i obudzili sie z ręką w nocniku. Na zielonej wyspie nie mają co do gara włożyć? . Inni mając polskobrzmiące nazwiska nie wiedzą co z pieniędzmi robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Smoleńsk IP: *.net.stream.pl 24.09.12, 17:19 ci co głosowali na po,pis,sld,psl, rp to mi nie żal bo mają na własne życzenie, ale są też ludzie głosujący na prawicę, a że układy są jakie są to w Polsce dotychczas rządzący zrobią wszystko żeby tylko nie dopuścić prawicy do władzy, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Realista 24.09.12, 22:27 A jak zagłosują na Korwin -Mikke to będą zdrowsi ,najedzeni i oczytani .To on propaguje zdrowy tryb sportowy.Muszę Cię niezmiernie zmartwić ,że temat o Smoleńsku będziemy wałkować do 67 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Realista IP: *.net.stream.pl 25.09.12, 09:44 nie trzeba na Korwina, wystarczy na partie ceniące wolność człowieka i wolny rynek a wtedy każdemu będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyga Re: Smoleńsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 08:55 media.wp.pl/kat,1022943,wid,14954044,wiadomosc.html?ticaid=1f3b0 <Kolejne decyzje prokuratury o ekshumacjach są wynikiem sfałszowania przez Rosjan dokumentacji medycznej ofiar katastrofy smoleńskiej. To właśnie z tego względu rodzina śp. Anny Walentynowicz domagała się otwarcia grobu. Dotychczas nikt nie czuje się odpowiedzialny za ten bałagan. Ewa Kopacz, obecna marszałek Sejmu, która zapewniała, że polscy patomorfolodzy uczestniczyli w sekcjach w Rosji, dotychczas nie zabrała głosu w sprawie i unika mediów.> wpolityce.pl/wydarzenia/26018-ewa-kopacz-o-smolensku-nie-mam-sobie-nic-do-zarzucenia-okazuje-sie-ze-minister-zdrowia-pojechala-do-moskwy-jako-opiekunka 29 kwietnia 2010 roku, niecałe 3 tygodnie po tragedii, Ewa Kopacz z trybuny sejmowej mówiła: Z wielką uwagą obserwowałam pracę naszych patomorfologów przez pierwsze godziny. Pierwsze godziny nie były łatwe i to państwo musicie wiedzieć. Przez moment nasi polscy lekarze byli traktowani jako obserwatorzy tego, co się dzieje. To trwało może kilkanaście minut, a potem, kiedy założyli fartuchy stanęli do pracy razem z lekarzami rosyjskimi, nie musieli do siebie nic mówić. Wykonywali jak fachowcy swoją pracę, z wielkim poszanowaniem ofiar tej katastrofy. (…) Badania, które odbywały się w Moskwie, nie były wyłącznie prowadzone przez specjalistów rosyjskich. Nasi polscy genetycy uczestniczyli w tych pracach i spędzali tam po kilkanaście godzin dziennie. Ówczesna Minister Zdrowia kłamała wiele razy (m.in. twierdząc, że nawet najmniejszy skrawek został przebadany, najmniejszy szczątek znaleziony, wtedy gdy przekopywano z całą starannością ziemię na głębokości ponad 1 metra i przesiewano ją w sposób szczególnie staranny, każdy znaleziony skrawek został przebadany genetycznie), lecz w ostatnich tygodniach szczególnie razi jej postawa ws. sekcji zwłok ofiar katastrofy smoleńskiej. Ta pani kłamczuszka jest obecnie marszałkiem sejmu Marszałek Sejmu w Polsce jest posłem i najwyższym przedstawicielem izby niższej (Sejmu) polskiego parlamentu, stoi na straży praw i godności Sejmu RP i kieruje jego pracami. Taki mamy nieRZĄD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Smoleńsk IP: 212.87.227.* 25.09.12, 09:12 A my wierzymy Pani Marszałek. Nie damy się nabrać na grę Smoleńskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Smoleńsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.12, 10:02 www.uniface.pl/Legalna-szkola-dla-prostytutek-a3771 może drugi kierunek bo nawet za 1200zł na kasie nie ma pracy? student???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Ja mam pracę IP: 212.87.227.* 26.09.12, 09:07 Mimo Twoich frustracji. Robiliśmy w ramach Koła Naukowego opracowanie procesu technologicznego. I zaproponowano nam pracę, od trzech miesięcy zarabiam i studiuję. Da się to pogodzić, a na stażu mam dużo więcej niż Twoje 1200 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Smoleńsk IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 25.09.12, 14:34 @student Wierz sobie student, ile chcesz i w co chcesz. Widać, że uwielbiasz bajki. Realia i tak ciebie dopadną. Ciekawy jestem tej twojej wiary w panią Marszałek Kopacz jak będziesz stał w kolejce w Urzędzie Pracy, i poszukiwał pracy. A tego "stania i poszukiwania pracy" nie unikniesz, o nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Niewodniczański oliwa nie żywa IP: *.dynamic.chello.pl 25.09.12, 18:42 Skandal i chamstwo tuska łobuzka z ciałami.A zwłaszcza Walentynowicz .Kopacz pod sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Re: Niewodniczański oliwa nie żywa IP: *.apus-net.pl 25.09.12, 19:25 Co nie zmienia faktu, że Wy wiedzieliście i tym już wcześniej. A więc moje tezy o proroctwie tylko się potwierdzają. Idąc Twoim tokiem myślenia - Tusk razem z Kopacz nocami zamieniali trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Niewodniczański oliwa nie żywa IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 25.09.12, 19:55 Panie Niewodniczański, przesadziłeś! Tusk i Kopacz mieli i mają ciekawsze sprawy na głowie niż zajmowanie się trumnami, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański Re: Niewodniczański oliwa nie żywa IP: *.apus-net.pl 25.09.12, 22:22 prawdaż Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Smoleńsk 25.09.12, 22:19 Zyga . Kłamca zostanie ukarany ale wtedy , kiedy zmieni się rząd i układ w Sejmie . To nastąpi . Bardzo mało możliwe jest , aby PO i Tusk wygrali po raz trzeci . zwłaszcza po tym , co nastąpi : długi okres stagnacji gospodarczej . Lemingi zmienia preferencję albo nie zechcą w ogóle pójść głosować . To kwestia góra 3 lat . Ale może być i wcześniej . Tusk skończy jak Gierek a jego rządy będą porównywane z epoką Gierka jako wtórna fala postkomuny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Smoleńsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.12, 22:37 Krowy przestaną dawać mleko a z jaj kurzych wykluwać będą się różne strzygi i baboki . Słońce świecić będzie na zielono a z niebiesiech zejdzie Pan i głośno się zaśmieje ze strachów , czarnowidzów i całej reszty proroków ! Chmury ułożą się w napis " Dajcie sobie już spokój szaleńcy, zajmijcie się tym w czym jesteście dobrzy , politykę i inne mało przydatne w życiu zajęcia zostawcie , nauczcie się gotować , tańczyć i sumiennie pracować "! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Mały q zagoń swoich czerwonych braci do obór IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 20:15 I niech doją krowy .Niech użyźniają ziemię .Zamiast sadzić lasy i brać dotacje z unii.Jako sumienny i zapylający w chwale dla ojczyzny obywatel .Nie mogę patrzeć jak czerwoni bracia ośmieszają ofiary katastrofy .Szczerzą swoje brudne czerwone kły, w oszukańczym pędzie do kasy.Jako praktykujący katolik i grillujący patriota patrzę z pogardą na kłamstwa czerwonych braci .Jako zwykły i doświadczony człowiek interesujący się polityką nie mogę słuchać plugawych słów ,które mówią na przekór ludzi dobrej woli.I jako światły ojciec będę bronił tych wartości do końca swoich dni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Geniusz? IP: *.apus-net.pl 26.09.12, 20:24 To Ty bardziej święty jesteś od śp. Prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Mały q zagoń swoich czerwonych braci do obór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 20:38 Czekałem na ciebie potomku " światłej myśli krwawego feliksa " , jak tam twoja zdolność pisania w języku ojczystym , dogoniłeś już zagubioną rzeczywistość analfabeto ?? Czekam zniecierpliwiony na twoja odpowiedź w tej nie ujarzmionej do dziś zagadki, nieuku:)) Poproś twoich kolegów z byłej PZPR na pewno bratankowi i tak wspaniałemu utrwalaczowi ich myśli i koncepcji gospodarczych pomogą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Oliwa nie żywa IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 22:11 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,GPC-Rozerwany-nit-z-tupolewa-w-ciele-ofiary-katastrofy-smolenskiej,wid,14960427,wiadomosc.html?ticaid=1f3d6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Kulisy wydarzeń w Smoleńsku dzień po tragedii IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 27.09.12, 07:59 Już 11 kwietnia 2010 roku, w trakcie pierwszego spotkania rodzin ofiar katastrofy z ministrami z kancelarii premiera, którzy koordynowali działania polskiej strony na miejscu – ówczesna minister zdrowia Ewa Kopacz i minister Tomasz Arabski przekazali rodzinom, że szczątki po identyfikacji zostaną włożone do specjalnych trumien i zalutowane w moskiewskim prosektorium. A po przetransportowaniu ich do Polski, nie będą już otwierane. Spotkanie rodzin z ministrami miało miejsce pierwszego dnia po tragedii, w hotelu gdzie zakwaterowano bliskich ofiar katastrofy. – Ewa Kopacz z Tomaszem Arabskim tłumaczyli, że raz zaspawanych trumien nie będzie już można otworzyć – przyznaje Magdalena Merta, wdowa po wiceministrze Tomaszu Mercie († 45 l.) – To było podczas spotkania w hotelu w Moskwie 11 kwietnia – potwierdza Andrzej Melak (68 l.), który identyfikował ciało swego brata Stefana Melaka († 64 l.). – Pani Kopacz z panem Tomaszem Arabskim rozmawiali z nami. Pani Kopacz oświadczyła nam, że trumny nie będą otwierane, że jest taki zakaz. Dokładnie tak mówiła. Potem powtórzyła to na spotkaniu z rodzinami ofiar w Kancelarii Premiera – dodaje Melak. Problem było nawet otwarcie trumny na potrzeby kremacji. Córka Izabeli Jarugi-Nowackiej († 60 l.) Barbara, przyznaje, że choć takie było życzenie zmarłej, rodzina miała z tym wiele kłopotów. – Tato wychodził setki ścieżek by skremować mamę. Wszyscy mówili: "Nie wolno otwierać trumien". Sprawiali nam same trudności – relacjonuje. Dlaczego nie było zgody na otwarcie trumien w Polsce? Nie wiadomo. Naczelna Prokuratora Wojskowa twierdzi, że nie wydała takiej decyzji. Jarosław Gowin zapewnia: nie było formalnego zakazu otwierania przywiezionych do Polski trumien Odpowiedz Link Zgłoś
miglanc86 Q 27.09.12, 21:54 Patrząc na twój wpis ,to faktycznie inteligencja tryska ci z pyska.Podnosisz moje ego.Bo myślałem ,że brakującego ogniwa w teorii Darwina nie ma.A jednak jest .Do mnie we wcześniejszych czasach ,panowie o smutnych oczach .Też mówili, czekamy na ciebie.Szczerze, to ty nawet od małpy nie pochodzisz .O dwie klasy w dół.A co dopiero od Zbawiciela.Na moim blogu był taki temat strzyżenie owieczek .To było polityczne wyznanie.Tak lubisz dojenie krów, to ci podeślę linka. Tylko nie jestem spragniony twoich wyznań.I ten temat ,temu nie służy.Temat Smoleńska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Q IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.12, 22:24 :))) tak bardzo lubię jak podnosi się wam ciśnienie na forum, z braku argumentów zaczynacie ubliżać i pienić się jak szampon do włosów , ale po homo sovietikus nie spodziewałem się niczego innego:)) Żadnych nowych , odkrywczych myśli , teorii spiskowych , czy może jakieś ciekawe bluzgi???? W myśl zasady " jak mnie pijak w tramwaju obrzyga...czy może mnie obrazić "?? Wymyśl coś ciekawego , czekam z niecierpliwością :)) , lecz czy były " towarzysz " może coś więcej z siebie dać ??? Zbadaj dzieła swoich idoli z byłej PZPR , byli prostakami ale czasami błyskali humorem :) Do dzieła towarzyszu !!!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator jeszcze wszystkich będą ekshumować IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 07.10.12, 17:58 Patomorfolodzy siedzieli przed prosektorium, Rosjanie do niczego nie dopuszczali - lekarz przerywa milczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: jeszcze wszystkich będą ekshumować IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.12, 18:16 Nie ma zbrodni doskonałej.Szkoda ,że tak późno się dowiadujemy, jak napisał jeden z internautów.Przecież była znakomita współpraca tak mówiła Kopacz.Za taką współpracę na molo w Sopocie, dziękowali sobie Tusk i Putin.niepoprawni.pl/blog/3415/kiedy-zmarli-przemowili Odpowiedz Link Zgłoś