9alfa 07.05.10, 06:55 To co się dzieje w Enion to faktycznie HORROR ja oprócz teraźniejszych rachunków dochodzę się ze spółką od dwóch lat. I tylko tyle to narazie dało że nerwów się więcej dorobiłam. Totalna złodziejstwo !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: znający się Re: Horror z prądem trwa IP: *.isd-hcz.com.pl 07.05.10, 07:19 osoba która opracowała inne warunki płatnosci powinni wylac z roboty bo prze znia inni mają problemyt, opracowanie nowej faktury jest zrobioone nieudolnie i bezmyślnie+ a konsekwencje ponosza ludzie za biurek którzy nie mieli bladego pojęcia co nowego będzie wprowadzone i jak to sie odbije na ich pracy i na klijentach którzy nie ma sie co dziwic sa zdenerwowani, bo szaremu człowiekowi który płąciła 100 zł za energie lub mniej napewno nie jest na reke zeby teraz płacic 300 zł czy 500 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Horror z prądem trwa IP: *.net.stream.pl 07.05.10, 08:29 To jest zapewne pomysł tych gadów z Rakowa zatrudnionych w tej instytucji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Horror z prądem trwa IP: *.isd-hcz.com.pl 07.05.10, 09:38 Proszę o rozwinięcie myśli "gadów z Rakowa" bo nie wiem o co chodzi ? Dziękuję. A u mnie wczoraj był inkasent. Spisał licznik i mówi tak "jak to - to jeszcze nie nabiło tyle ile było w prognozie ?" Końcówka licznika teraz to 650 a w prognozie było 770. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienia Re: Horror z prądem trwa IP: 80.54.142.* 07.05.10, 08:31 a ja mam ENION gleboko w d.... zaplacilem za zuzycie energi na poczcie plus wyslalem wniosek o 2wu miesieczne rozliczenie listem poleconym niemam zamiaru brac 1-go dnia urlopu po to zeby stac w kolejce i wyjasniac prognoze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Horror z prądem trwa IP: *.xdsl.centertel.pl 07.05.10, 10:36 Czy do wniosku trzeba dołączyć jeszcze jakieś dokumenty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Horror z prądem trwa IP: 195.88.28.* 07.05.10, 08:55 Niektórzy jeszcze nie dostali rachunków wcale, jak był odczyt liczników w marcu tak do dziś rachunków brak. Jak przyślą za pół roku to pensji braknie. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk-i-lis Horror z prądem trwa 07.05.10, 08:57 Wniosek o rozliczenia co 2 m-ce wysłaliśmy pocztą. Kilka dni temu przyszła odpowiedź, że rozpatrzyli pozytywnie i że jest zgoda na rozliczenia w taki sposób. Żadnych umów nie było. I tyle. Po każdym miesiącu wysyłamy przez stronę internetową stan licznika i przychodzi faktura bez prognozy. Też żadne z nas nie wzięło urlopu, żeby odstać "swoje". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ned Re: Horror z prądem trwa IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 15:46 czy był to może taki wniosek? www.enionenergia.pl/upload/file/dla_domu/wniosek_o_zmiane_okresu_rozliczeniowego.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Powściekacie się ale będziecie płacić IP: *.apus-net.pl 07.05.10, 08:59 Powściekacie się, poawanturujecie się, ale będziecie płacić. dał ktoś sprawę do organów ochrony konsumenta, do sądu? ha ha niech zgadnę. Nikt. na ulicy powyzywać albo przed budynkiem, tam wszyscy "mocni". enion jest monopolistą, tak jak PKP czy poczta. oni decydują. a ty człowieku płacz i płać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry_man Re: Powściekacie się ale będziecie płacić IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 09:10 I tu tkwi sedno sprawy. Do póki w energetyce nie znajdzie się ktoś taki jak Streżyńska w telekomunikacji, będziemy tańczyć, jak zakłady energetyczne nam zagrają. Odpowiedz Link Zgłoś
acqh Re: Powściekacie się ale będziecie płacić 08.05.10, 14:25 > Do póki w energetyce nie znajdzie się ktoś taki jak Streżyńska< Obawiam się, że czekanie na proroka trwa zwykle dość długo. A nie lepiej robić coś teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MiChCiO Re: Powściekacie się ale będziecie płacić IP: *.2.142.169.tvksmp.pl 10.05.10, 09:52 Wtedy pojawi się sztuczne regulowanie rynku z nagminnym łamaniem prawa. Pani Streżyńska przegrała kolejną batalie z TP tym razem przed KE. PS Swoją drogą ciekawe, która firma wkupiłaby się w łaski tej Pani. Na rynku telekomunikacyjnym jej pro Netiowe nastawienie zobaczy nawet ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenu Re: Horror z prądem trwa IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.10, 09:03 O takiej operacji należało powiadamiać ludzi już od kilku miesięcy żeby byli na nią przygotowani a Enion dał jakiś świstek pół roku temu z informacją i uznał sprawę za załatwioną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Jakie usprawnienie? IP: *.el.pcz.czest.pl 07.05.10, 09:16 Dlaczego mamy placic rachunki co miesiac, zlecenie w banku przeciez kosztuje i to coraz wiecej. Kto to wymyslil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja wniosek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 09:20 Proszę o podanie linku do wniosku bo na stronie enionu nie mogę znaleść . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enion Rezygnacja IP: *.mixelectronics.pl 07.05.10, 09:48 Przeciez mozna zrezygnowac z Enionu . Wystarczy podpisac umowe z innym operatorem i po klopocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnioskodawca Re: wniosek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.10, 09:49 Gość portalu: ja napisał(a): > Proszę o podanie linku do wniosku bo na stronie enionu nie mogę > znaleść. Wniosek jest tak zakonspirowany na stronie enionu, że nikt nie może znaleźć, link: rapidshare.com/files/378176219/Wniosek_Odbiorcy_o_zmiane_okresu_rozliczeniowego.pdf lub tinyurl.com/yyverab Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wniosek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 09:58 dziękuję za podanie linka:)))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyenion Re: wniosek IP: 66.90.104.* 07.05.10, 10:03 Wniosek jest tutaj: www.enionenergia.pl/41,Druki_i_formularze.html Ten enion to jest jakaś kompletna pomyłka... dlaczego nie można wysyłać stanu licznika przez internet (to znaczy technicznie można, bo formularz jest na stronie enion) ale im to jakoś nie pasuje. No i dlaczego żeby rozliczać się co dwa miesiące trzeba płacić więcej, przecież to ja do diaska mogę wam osobiście przesyłać mój stan licznika przez internet!! Po co mi faktura papierowa? Nie możecie mi jej przysyłać w wersji elektronicznej? Chcę się rozliczać z zużytego prądu, a nie płacić wasze wyssane z palca faktury... Znam lepsze metody lokowania nadwyżek finansowych niż tworzenie nadpłat w enion! Pamiętajcie, że przy rozliczeniu dwumiesięcznym opłata abonamentowa to 2,32 za miesiąc, a przy sześciomiesięcznej prognozie 0,78 za miesiąc. Czyli: 2,32x12=27,84 0,78x12=9,36 27,84-9,36=18,48 - tyle więcej zapłacimy, za to, że chcemy płacić za to co zużyliśmy i sami podawać stan licznkika. To jest skandal! Ale i tak lepsze to niż płacenie wydumanych kwot z prognoz. Nie dajcie się oszukać, płaćcie za to co zużyliście! Odpowiedz Link Zgłoś
rosefinder Re: wniosek 07.05.10, 10:10 ja robię mały eksperyment - celowo ignoruję wszelkie wnioski i umowy, wysyłam stan licznika co miesiąc, zresztą robię tak już blisko rok. Czasami dużo można uzyskać działając "na wariata" i stawiając drugą stronę przed faktem dokonanym. Trzeba od mistrzów się uczyć, w tym wypadku od Enionu, to przecież ich metody. Zobaczymy co będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyenion Re: wniosek IP: 66.90.104.* 07.05.10, 10:35 @rosefinder ja też tak robię, początkowo wysyłałem im co dwa miesiące stan przez internet i zawsze kilka dni po tym dostawałem fakturę, ale teraz jak wprowadzili złodziejskie metody z prognozami też podałem stan przez www i faktura nie przyszła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyenion Re: wniosek IP: 66.90.104.* 07.05.10, 10:36 @rosefinder ja też tak robię, początkowo wysyłałem im co dwa miesiące stan przez internet i zawsze kilka dni po tym dostawałem fakturę, ale teraz jak wprowadzili złodziejskie metody z prognozami też podałem stan przez www i faktura nie przyszła... Jednak z uporem maniaka nadal będę regularnie co miesiąc podawał im stan przez www :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnioskodaFca Re: wniosek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.10, 13:44 Gość portalu: antyenion napisał(a): > @rosefinder > ja też tak robię, początkowo wysyłałem im co dwa miesiące stan > przez internet i zawsze kilka dni po tym dostawałem fakturę, ale > teraz jak wprowadzili złodziejskie metody z prognozami też podałem > stan przez www i faktura nie przyszła... > Jednak z uporem maniaka nadal będę regularnie co miesiąc podawał > im stan przez www :) Jedyna sensowna metoda dla posiadaczy internetu i zgnębiania przyjaciół z enionu. Pracownika enionu na odczyt licznika kWh i organoleptycznego sprawdzenia legalności poboru wpuszczać za próg po sprawdzeniu identyfikatora max 2 razy w roku za pokwitowaniem i na pożegnanie zbiorowo ucałować z dubeltówki. Odpowiedz Link Zgłoś
rosefinder Re: wniosek 07.05.10, 23:53 A kiedy wysyłałeś - bo zauważyłam że listy z fakturami przychodzą coraz później, teraz ponad tydzień trzeba czekać. Czyli jeżeli ja wysłałam przed długim weekendem to jak sądzę rachunek dostanę piętnastego. Muszą mieć u siebie duuuży bałagan :), ale skoro powstał na ich własne życzenie, to jakoś mi ich nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyenion Re: wniosek IP: *.chello.pl 08.05.10, 09:38 @rosefinder wysyłam zawsze 19-go każdego miesiąca i będę tak czynił, dopóki będzie udostępniony ten formularz www :) Do tej pory nie mam faktury, więc chyba się na mnie obrazili, bo zawsze przychodziła mniej więcej po 3-ech dniach. Ale wysłałem też już wniosek o zmianę okresu rozliczeniowego na dwumiesięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
eva333 Horror z prądem trwa 07.05.10, 09:54 Czy po taki wniosek dot. rozliczenia co 2 m-ce trzeba sie osobiście udać do Enionu/Tauronu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer22 Re: Horror z prądem trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 10:18 ewo, masz wyzej linka do samodzielnego wydrukowania wniosku Odpowiedz Link Zgłoś
eva333 Re: Horror z prądem trwa 07.05.10, 10:26 Ok, już wydrukowałam. Czy dobrze rozumiem, że te dwa r-ki majowy i czerwcowy trzeba zapłacić w kwotach zgodnych z ich wyliczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-wniosek Re: Horror z prądem trwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.10, 10:25 Można, wolno Ci, ale czy odrazu trzeba forum.gazeta.pl/forum/w,55,111094285,111101015,Re_wniosek.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Horror z prądem trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 10:41 Tylko idioci chodzą do BOK i wykrzykują na niewinnych ludzi. Co taka biedna Pani w Biurze ma wspólnego z nowymi rachunkami. Musi wysłuchać niewybrednych słów od jakiś kretynów którzy rachunków nie umieją czytać. A kierownicy którzy zarządzili zmiany siedzą w swoich biurach i spokojnie odbierają wysokie wypłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: Horror z prądem trwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 20:37 justyna to pokaż gdzie siedzą ci kierownicy, a ludzie chetnie się nimi zajmą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enion Plac mniej za prad !!!!!!!!!!!! IP: *.prenet.pl 07.05.10, 20:52 Sprawdź jak płacić mniej za energię! Oferta Vattenfall na: www.vattenfall.pl/tansza-energia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monte Re: Horror z prądem trwa IP: *.xdsl.centertel.pl 08.05.10, 15:28 Siedza w Krakowie w Tauronie. Na poczatku byl Energetyk . Nie bylo z nim tak zle . Ale i tak kazdy narzekal. Pozniej zrobil sie Enion SA. Tu to sie dopiero zaczelo dzialac. A juz niedlugo bedzie to Tauron ( w sumie to juz jest Tauron - i stad wszystkie te problemy sie zaczely ) Ciekaw jestem co bedzie jak juz wejda na gielde i rzad pozbedzie sie wiekszosciowego pakietu akcji . Strach sie bac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo ale nikt o tym nie pisze i nie wie, IP: *.net.stream.pl 10.05.10, 10:36 ZE W ZWIAZKU Z DZIADOSTWEM DO JAKIEGO SIE ENION DOPUSCIL BOK CZYNNY JEST TEZ W SOBOTY I NIEDZIELE. WCZORAJ BYLA TAM KOLEZANKA I ZALATWILA SPRAWE OD REKI Odpowiedz Link Zgłoś