Gość: Maniek Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 10:50 Takiego można nie wpuścić nie rozmawiać. A co z robić z tymi wyjcami co setkami po ulicach częstochowy z megafonami łażą?? wpierdzialają się czarni do polityki i pasożytują na Polakach\?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 30.08.10, 11:11 Do mnie dość często pukali aż do momentu kiedy złożyłem im propozycję nie do odrzucenia a mianowicie , wyraziłem zgodę na rozmowę nawet obiecałem kawkę, herbatkę plus jakieś ciasteczka z tym że pierwszą godzinę rozmowy ze mną wyceniłem na 15,00zł a każdą następną po 10,00zł.Nie mogę sobie pozwolić na marnotrawienie swojego czasu bo czas to pieniądz ale jakby zapłacili to czemu nie - mogę słuchać ,rozmawiać.Wydaje mi się też że cennik mój nie jest wygórowany.Ale ku mojemu rozczarowaniu nie skorzystali z oferty a ja mam jak na razie spokój i zero wizyt przejętych swoja rolą Świadków Jehowy.Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
ancymonka Re: świadkowie jechowy chodzą po domach 30.08.10, 11:25 Dobre!!! :) Można sobie sposób pożyczyć? ;) Ja z reguły zamykam drzwi, nawet zdania do końca nie powiedzą... cóż, może chamstwo, ale nachodzenie ludzi w ich domach też nie jest ok... Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: świadkowie jechowy chodzą po domach 30.08.10, 12:31 A ja sobie z nimi podyskutowałem i co?! - okazuje się, że ich pogląd na religię jest bardziej do przyjęcia aniżeli tych drugich oszołomów! Najważniejsze jest jednak to, że ich ocen nikt nie musi mieć na świadectwie. I dlatego oni mi nie przeszkadzają. W odróżnieniu......! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 30.08.10, 14:09 Dyziek ,oni mi też nie przeszkadzają ,też sobie z nimi podyskutowałem i to nieraz ale ich namolność jest proporcjonalna do grzeczności im okazywanej więc ich wizyty u mnie były coraz częstsze a oczekiwania że do nich wstąpię coraz większe chociaż podkreślałem zawsze że ze zwykłej i tylko zwykłej ciekawości poznam ich pogląd na religię i to wszystko.Ja sobie cenię swój czas (a prywatnie mam go w sumie bardzo mało)więc poniekąd zmuszony byłem coś temu zaradzić.I tak sobie wymyśliłem tą opłatę za rozmowę ze mną. Nie skorzystali a ja mam spokój. Ancymonko !Jeśli pomysł podoba Ci się to wypróbuj przy sposobności , na pewno pomoże :) Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 14:45 mam dwie rodzone siostry które są Wyznawcami Prawdy oraz szwagra który jest Starszy Zboru coś na ten temat wiem osobiście jestem bardziej agnostykiem niż ateistą chodzenie po domach nazywają pionierstwem są "dobrowolnie" opodatkowani w kwocie 100zł miesięcznie no niech zrobi to KK też dobrowolnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axl Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.chello.pl 01.09.10, 21:53 Jak sama nazwa wskazuje, "dobrowolne" to nie znaczy 100 zł. Jak ktoś chce wrzucić do skrzynki na "dobrowolne datki" jakąś kwotę to wrzuca, jak ktoś nie chce, to nie wrzuca. Nikt też tej skrzynki nie podstawia komuś przed oczy (żeby jakoś to wymuszać), tylko skrzynki te są zwykle w mało widocznym miejscu. Także o tym 100 złotych coś źle zrozumiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 12:42 no to stawki maja niezłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRANKA Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.w109-212.abo.wanadoo.fr 30.08.10, 21:27 kazdy robi co uwaza za stosowne,jesli przyjda do mnie, to odpowiadam grzecznie ze nie jestem zainteresowana,i uszanuje wasza wiare ale prosze tez o uszanoawanie mojej,zycze przyjemnego dnia i na tym konczy sie spotkanie ,dlaczego mam ich obrazac skoro wybrali cos innego niz ja?,,,chcesz zeby cie szanowac ,uszanoj innych -pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruś Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: 195.88.28.* 30.08.10, 15:38 mój wujek powiedział, że jak kociuchy do niego przyjdą to ich zrzuci ze schodów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OOO!!1 Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.08.10, 15:59 BARDZO HUMANITARNIE!!! I BARDZO PO LUDZKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 30.08.10, 16:24 Maruś ! wujek to tak z tych schodów z chrześcijańskim błogosławieństwem co??? No bo jakże by inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany najpierw do szkoły zapraszam... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 16:43 sugeruję zamiast porządnych, uczciwych ludzi ze schodów zrzucać, "zrzucić" kilka książek (w tym Biblię) z półek i poczytać: imię Boga Jehowa(Jahwe) tetragram JHWH!! Widać po wypowiedziach ile to miłości drzemie w ludziach innych wyznań (a gdzie asertywność - tak trudno powiedzieć NIE dziękuję!) Ciekawe co do roboty miała by policja gdyby wszyscy ludzie kierowali się takimi zasadami jak Świadkowie Jehowy (opartymi na Biblii) a nie jakiś "katechizmach" i innych ludzkich wypocinach. Czy nikt z was nie zadał sobie pytania: Po jakiego grzyba Ci wszyscy ludzie tak chodzą od domu do domu "marnując" swój cenny czas? No cóż z Noego też kiedyś szydzono i śmiano... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: najpierw do szkoły zapraszam... IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.10, 09:28 Normalnie dobroć aż bije od nich po oczach... szczególnie jak rodzice odmawiają dziecku transfuzji krwi i na ich oczach umiera. Chyba nie znasz wszystkich zasad tej wiary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: najpierw do szkoły zapraszam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 14:41 do zainteresowany Tylko ze jehowi maja tyle wspólnego z Biblia co reklama z reklamacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jah Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.chello.pl 31.08.10, 07:47 Maruś , to wujek już wrócił z Warszawy..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.icis.pcz.pl 30.08.10, 19:47 Niech sobie chodza ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abes Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.10, 21:35 Jechowi czy ministranci, niema dla mnie znaczenia. Jednym i drugim mówię żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.ibd.gtsenergis.pl 31.08.10, 07:07 ksiądz ze Zrodlanej raz w miesiącu każe babom zbierac kase na budowe kościoła i te durne łażą tak od lat pukają mają woreczek śniadaniowy i liste pytam co gorsze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 09:05 jedna zaraza i druga jeszcze gorsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.2.140.5.tvksmp.pl 31.08.10, 09:42 U nich fajny jest rytuał mieszania krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carmel Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.chello.pl 31.08.10, 19:09 nie mają co robić?! tylko po domach łażą i łoo pani bo chcielibysmy poznać pani zdanie na ten siak i owaki temat! do roboty sie brać a nie łazić po czyichs domach i namawiać do ich wiary !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali przecież to powinno być scigane przez prokuratora IP: *.chello.pl 31.08.10, 20:05 to zakłucanie miru a za to grozi ileś...latek ale na całym świecie ONI czyli ŚJ poprostu prześladują chrześcijan Odpowiedz Link Zgłoś
rowan_bean Re: przecież to powinno być scigane przez prokura 31.08.10, 21:36 Gość portalu: Ali napisał(a): > to zakłucanie miru a za to grozi ileś...latek ale na całym świecie > ONI czyli ŚJ poprostu prześladują chrześcijan Drogi Ali, katolicy, to nie jedyni chrześcijanie na świecie. W taki sposób każdy katolik uzurpuje sobie prawo bycia jedynym chrześcijaninem i jednocześnie wyczerpuje takim pustogłowym stwierdzeniem jakąkolwiek możliwość dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do włodka Re: przecież to powinno być scigane przez prokura IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 21:51 Dajesz siary, po domach chodzenie i namawianie . Toć to jakies bezbożeństwo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.multimo.pl 31.08.10, 22:06 Do mnie przychodziły dwie fajne laseczki więc nie można się wkurzać;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alia Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.10, 20:16 Ludzie trochę rozumu do głowy ,proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porada Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.09.10, 17:35 Powiedz im że mają racje, że ich pochwalasz, poproś o spotkanie ,adres, nr tel, bedziesz miał spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Dąbrowska Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.10.10, 10:58 Przeczytałam z zainteresowaniem wszystkie posty. Skorzystam z tych rad. Może pomoże! Osobiście mam dość tych nieproszonych wizyt, czyli po prostu najść, takich jak przed chwilą! To, że grzecznie mówię: "Dziękuję, nie jestem zainteresowana" - nie wystarcza. Znowu za jakiś czas się zjawiają, inni, lecz z taką samą propozycją: dyskusja na temat wiary. Jestem zmęczona tymi najściami na miejsce mojego zamieszkania. Czy w domu nie można mieć spokoju, możliwości odpoczynku?... dlaczego Świadkowie Jehowy nie szanują poglądów innych ludzi?... Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: świadkowie jechowy chodzą po domach 16.10.10, 15:24 No tu akurat głupstwa Pani wypisuje. Jak mają poznać Pani poglądy, jeżeli ich Pani nie chce wpuścić?! Bez sensu. Ja ich zaprosiłem. Pogadaliśmy. Powiedziałem im, że ich wiara a właściwie to jej odłam jest również bez sensu - przynajmniej dla mnie, - poprosiłem o danie sobie ze mną spokoju i od 7lat pies z kulawą nogą mnie nie nachodzi. Trza jeno spokojnie, bez awantur i grzecznie. Dyzio. p.s Ksiądz każdy też mnie szerokim łukiem omija. I mam święty spokój. Choć muszę przyznać, że księdza musiałem op...lić, by się odczepił. Nie to co świadkowie Jehowy. Ci zrozumieli normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopalacz Światki jechowe to pożądni ludzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 15:39 dajcie im spokój. księża tez chodzą po kolendach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Światki jechowe to pożądni ludzie IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.10, 16:22 Hehe walnienty napisał księdza musiałem opie...ć hehe.i neoplus dajcie im spokój księza też chodzą po kolendach hehe.Bez jehowania mi tu hehe.Łapy opadają hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Światki jechowe to pożądni ludzie IP: 83.238.29.* 19.10.10, 09:47 Hehe i hehe. Naćpałeś się czy co panie bodzio hehe? Lubię cię czytać bo twoje posty sa takie awangardowe :) Hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Dąbrowska Re: dopalacz IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.10.10, 16:44 Ma Pan rację, Panie dopalacz, że księża też chodzą, po kolędach. Jest TYLKO mała różnica. Taka kolęda jest wcześniej zapowiadana w kościele. Potem ministrant uzgadania jeszcze dzień i godzinę przyjęcia księdza (wizyty duszpasterskiej). Można nie przyjąć (względy różne: np. nieobecność w tym czasie w domu, brak chęci spotkania się z księdzem i rozmowy z nim). Natomiast w przypadku Świadków Jehowy: przychodzą nieproszeni, ponadto jako osoby NIEZNANE, obce. Na dobrą sprawę to każdy ma nawet prawo - widząc nieznane osoby, przychodzące do domu bez zaproszenia - zastanowić się: czy to są rzeczywiście Świadkowie Jehowy czy też jakieś "podejrzane osobniki" robiące wywiad czy nie dałoby się czegoś ukraś, teraz lub potem. Czyż nie mam racji?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Dąbrowska Re: dyziek IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.10.10, 16:31 Dziękuję za podpowiedź. Muszę to przemyśleć, chociaż TRUDNO byłoby mi się dostosować do Pana rady, Panie "dyziek". Szanuję poglądy odmienne od moich. To jedno. Po drugie: swoich nie wciskam nikomu na siłę, nikogo nimi nie uszczęśliwiam, nie mam zamiaru tego robić. Natomiast faktem jest, że nie mam ochoty dyskutować na temat wiary ze Światkami Jehowy. Mam sporo spraw - nawet nadmiar - innych, ważniejszych na chwilę obecną. Tym się zajmuję. Tak więc ICH "wizyty" są dla mnie uciążliwe, zakłócają mój odpoczynek, pracę. Swoją drogą to nie rozumiem w tym wszystkim jednego. Jeżeli ZAWSZE mówię spokojnym głosem: "Dziękuję, nie interesuje mnie" - i nie kontynuuję rozmowy, zamykam drzwi, to dlaczego dalej przychodzą?... w końcu to nie pierwszy raz. Takich nieproszonych "wizyt" miałam w tym roku trzy lub cztery (dokładnie nie pamiętam). Przecież jeżeli raz powiedziałam, że nie mnie nie interesuje tego typu dyskusja, to powinni zrozumieć, i więcej nie przychodzić. Przecież IM nie powiedziałam, że w przyszłości będę mieć ochotę rozmawiać, nie zapraszałam. Do następnej nieproszonej wizyty coś wymyślę. Sadzę, że skorzystam z rad zawartych w wypowiedziach na tym forum. Potem napiszę, czy poskutkowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dyziek IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 16.10.10, 17:19 Poproś o dowód osobisty i spisz dane osobowe. Na pytanie po co to robisz powiedz, że podasz ich do Sądu za nachodzenie i zakłócanie Twojego spokoju. Pytałem o to prawnika - można tak postąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Dąbrowska Re: gość IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 16.10.10, 19:03 Świetna myśl. Dziękuję za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: gość IP: *.masterkom.pl 17.10.10, 12:03 niech se łażą tylko czemu w niedzielę o 8 lub 9 jak ja śpię.Cały tydzień zrywam sie o 5.00 więc to jedyna okazja aby podżumić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopalacz Re: gość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 16:58 Tu się myli halino dąbrowska. Swiatki jehowe nie kradną, nie piją alkoholu. Głoszom ewangelie i dobrom nowine. Pod światka jehowego trudno sie podszyc, bo to ludzie oczytani w pismie swientym bardziej niż niejeden ksiadz. A tu na forum tez ktos moze sie podpisywac halina dabrowska, a pod nickiem moze ukrywac się ksiadz piszacy z parafii i w dodatku za pieniadze wiernych. Swiatki Jehowe nie siejom zgorszenia jak niejeden kapelan wyhwycony w agencji towarzyskiej. Nawet niejaki rudolf hoes do opieki nad własnymi dziecmi wybierał wsrod wienzniow obozu wyloncznie swiatki jehowe, gdyz byli to ludzie pokorni, cisi o zdumiewajoncej wrecz uczciwosci, nie to co katolicy. Majkel Dżekson był światkiem jehowym i też głosił po domu dobrom nowine-nawet jak był juz slawny. Ciekawe czy ktos odmowilby w polsce wpószczenia do domu majkela. Na pewno nie, bo czul by od niego pieniondze. Swiatki jehowe nie siedzom w wieźniach. Jaki jest natomiast odsetek katolikow przebywajoncych w zakladach karnych-porownac prosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: gość IP: *.54.168.108.tvksmp.pl 17.10.10, 17:44 O żesz ,,dopalacz,,!! Normalnie jestem ogłuszona Twoją elokwencją i orginalną pisownią.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: gość 17.10.10, 22:55 Ja również własnym oczom nie dowierzam. A może on tak żartuje?! Nie do wiary. Chociaż "bodzio" stara się jak może, by mu dorównać. Ciekawy jestem, do jakich szkół toto chodziło?! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: dyziek IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.10, 21:09 Walniety znowu czaczy nie jarzysz .Jako człek rozumny i pochodzący od małpy powinneś wiedzieć ,że gość to napisał dla jaj .Neoplus czyli samo zło i inne w tematach kościelnych jest nie wyjęty .Czyli lepszy od ciebie.Lepiej zbawiaj kraj z palikotem ,a będziesz rozbawiony.Nie mylić ze zbawieniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dopalacz kociuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 21:46 i jeszcze jedno powiem. katolicy przepełnieni miłościom bliźniego ochoczo przezywajom światki jehowe od "kociuchów". a czy to tak ładnie czynić? przecierz światki jehowe nie wierzom w kota, nie zjadają kotów. jezus nikogo nie poniewierau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dopalacza Re: kociuchy IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.10, 22:06 kotom niejedcą tylko ie piorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: IP: *.alfanet24.pl 25.11.10, 10:37 do mnie też przychodzili, a konkretnie zawsze te same dwie starsze panie (może rewiry mają wyznaczone), pierwszy raz nawet z nimi pogadałam, i musze przyznać, że gadane to mają- pewnie szkolenia jakieś przechodzą, ciężko siębyło uwolnić, ale podziękowałam grzecznie i poszły. Nie minął chyba tydzien i przyszły znów, więc ja kulturalnie "nie, dziękuje, do widzenia". I tak jeszcze z dwa razy. Aż w końcu, jak otworzyłam drzwi, a baba mi juz na progu stała, no prawie mi do domu wlazła, to nie wytrzymałam i trzasnęłam drzwiami przed nosem- i od tej pory mam spokój. Nie ze wszystkimi można grzecznie, bo niektórzy "nie, dziękuję" chyba nie są w stanie zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halina Dąbrowska Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 19.11.10, 19:33 Obiecałam, że napiszę jak znowu będę mieć nieproszoną wizytę Świadków Jehowy. Cóż, niecałą godzinę temu znowu się pokazali. Fakt, że inne osoby. Tym razem starszy mężczyzna z młodą dziewczyną. Znowu to samo. Dzwonek do drzwi a potem uszczęśliwianie mnie na siłę, namawianie mnie na dyskusję. Oczywiście nie obyło się bez propozycji zostawienia mi "literatury" do zapoznania się, oczywiście z poprzedzającym pytaniem czy lubię czytać?. Wszystko wszystkim, zrozumieć mogę wiele. Lecz co ich obchodzi czy pracuję? Nie dość, że nachodzą człowieka w domu to jeszcze zbierają takie informacje? Po co? Z poprzednich rad otrzymanych od Państwa starałam się skorzystać. Mogę powiedzieć, że zrobiłam to jednak nieudolnie, niestety. Ostatecznie "uszczęśliwiacze" obiecali, że nie będą mi zakłócać spokoju lecz nie mogą zagwarantować, że inni nie przyjdą. Brrr, ... okropność!... a może już nie przyjdą? Oby dali sobie spokój z tymi "odwiedzinami". Tego sobie życzę. A w ogóle to co to za zwiększona akcja takich "uszczęśliwiań" ludzi w tym roku (w ubiegłych latach tego nie zaobserwowałam) przez Świadków Jehowy? Wczoraj też byłam "uszczęśliwiana" na siłę, i to w dodatku na ulicy w Częstochowie. Szłam ulicą w godzinach wczesnopopołudniowych. Mijający mnie młodzi ludzie (chłopak i dziewczyna, w wieku około 20 lat) zaczepili mnie słowami: "Przepraszam, czy może Pani... ". Zatrzymałam się pomimo tego, że bardzo spieszyłam się. Sądziłam, że potrzebują jakiejś pomocy medycznej, że coś się im złego zadziało. Tknęło mnie coś. Wyglądali zdrowo, pełni sił witalnych. Usłyszałam dalej "... poświęcić trochę czasu..." i zobaczyłam jak chłopak w moim kierunku wyciąga rękę w której trzyma Biblię. A dalej co? Jak zwykle, namawianie by z nimi podyskutować na temat Biblii... SZOK. No cóż, ufność, moja wiara w ludzi nie zna granic, dobroć też. Widocznie mam zbyt duży nadmiar neuronów zwierciadlanych. Ot, i problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiara Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.net.stream.pl 20.11.10, 10:16 Pani Halino , a nie przeszkadza pani jak inni pania nachodza ?Oferujacy ziemniaki , jajka i inne bzdury , ludzie z ulotkami potrafia domofonem dzwonic dwa razy dziennie,zbierajacy kase na jakis tam cel , listonosz tez do mnie zawsze dzwoni czy ma cos dla mnie czy nie .Juz nie wspomne o poprzebieranych kominiarzach wyludzajacych kase .Pracuje w domu wiec cala resta jest dla mnie bardziej uciazliwa niz SJ ktorych widze dwa razy w roku .Wystarczy im grzecznie podziekowac i sprawa zalatwiona.Ksiadz tez mi puka jak chodzi po koledzie +panie ktore zbieraja na kwiaki do kosciola .Nie ma co sie denerwowac takie zycie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 14:55 Jest na nich JEDNA 100 % rada - powiedz, że ty "nie jestes juz w prawdzie" (czyli wg nich byłas i wywalili cie) - po takim tekscie już nawet "Do widzenia" nie usłyszysz a twój dom bedą omijać duzym łukiem Odpowiedz Link Zgłoś
eqidox Re: świadkowie jechowy chodzą po domach 19.11.10, 20:13 Jejku ludzie macie problemy wybory idą!! nad tym można rozkminiac a nie o tym było jest i będzie a nikt na silę nikogo nie zmusza tak samo jak nikt nie może im zabronić Żyjemy w wolnym kraju A mnie bardziej wkurzają Ci co te jajka roznoszą są bardziej nachalni dzwonią po parę razy i jeszcze pukają!!?!?!?!?! aż dziwne ze o tym nie ma wątku i te reklamy wyborcze i o pokazach pościeli tez są irytujące a żule w okolicy frytkowej to są dopiero irytujące istoty wymagające od ludzi czarów żeby wyczarować pieniądze których nie ma się i im dać na tą siarkę w płynie! a eLki te to dopiero irytują jak się wleką 30!!! i i i ten smród latem w tramwajach i autobusach bo się ludzie nie myją to tez irytuje!!!! oj ludzie ludzie ale macie problemy nic dziwnego ze tak spoglądając na świat wydaje nam się szary tak myśląc dobrze nie będzie a Życie jest piękne i kolorowe trzeba się cieszyć tym co się ma a nie narzekać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koopa społeczna Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 21:11 A jak procesja idzie przez aleje, albo jak pielgrzymi sikają w bramach i zostawiają kondomy po klatkach, albo ryk z megafonów transmitujących msze zakłóca ludziom spokój? Albo jak ksiądz zgwałci ministranta...itd. To wszystko tez są działania wbrew woli ludzkiej. A swoją drogą nie słyszałem, żeby świadek Jehowy kogoś zgwałcił - jak Boga kocham-nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.10, 15:03 a nie slyszałes ze WTA wywala od razu takie osoby zeby czasem nie było ze SJ źli ? z Czestochowy niedaleko do Łodzi wiec moze słyszałes w zeszłym roku o SJ który zabił swoja rodzine ? Fakt faktem słyszy sie o nich rzadziej niż o np katolikach ale moze trzeba wziąść pod uwage ze jest ich w Polsce okolo 130 tys a katolików ponad 36 milionów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bober Re: świadkowie jechowy chodzą po domach IP: 195.88.28.* 20.11.10, 15:04 Gość portalu: koopa społeczna napisał(a): > A swoją drogą nie słyszałem, żeby świadek Jehowy kogoś zgwałcił - jak Boga kocham-nie słyszałem. mało w życiu słyszałeś W programie BBC NEWS pt. Panorama zajęto się sprawą molestowania seksualnego dzieci w zborach Świadków Jehowy. Odpowiedz Link Zgłoś