Dodaj do ulubionych

Weekend piękny i smaczny

04.09.10, 09:28
To fantastyczne, ze tyle sie dzieje w naszym miescie..! Szczegolnie nie moge
sie doczekac wystepu tych kapeli z Sycylii, Turcji etc.

A w niedziele wieczorem o 19.00 na rynku we Mstowie jest wystawiana opera
Verdiego - Aida, solisci w strojach ze starozytnego Egiptu - wejscie zupelnie
gratis.

Obserwuj wątek
    • Gość: 3aleja Re: Weekend piękny i smaczny IP: *.prenet.pl 04.09.10, 11:18
      Mieszkam w i aleijii niestety te dożynki i kiermasze to gorsze niż
      pielgrzymki.To dla tych wieśniaków z Cz-wy ,którzy głosują na szefa ZOMO albo
      czerwonego cwaniaka od komuszków
      • netpoland Agresja 04.09.10, 12:11
        Dlaczego znowu tak agresywnie?
        Skad te pelne agresji slowa?

To jest bardzo popularne w Polsce. Dolaczylismy pare latek temu do rodziny
        krajow UE i wierze w to, ze powolutku, powolutku poziom postow na naszych forach
        zacznie przypominac poziom bbc.co.uk, faz.de, lemonde.fr

Ze lekarze zaczna zachowywac sie w sposob cywilizowany - nowe pokolenie jest juz
        tylko w polowie skazone chamstwem. Ze kierujacy autobusami zaczna odpowiadac na
        dzien dobry, a wychodzacy pasazerowie beda dziekowac.

Czy wiecie, ze na zachodzie jak wychodzi 30 pasazerow z autobusu, to 30
        pasazerow jeden po drugim mowia kierowcy - dziekuje ?

U nas tez tak bylo przed II wojna swiatowa, przed latami komunizmu, przed tym
        jak nam wybili pare milionow inteligencji a Hitler mial cel, jak to ujal
        tworzczo: stworzyc narod swinopasow.

Zrobmy wszystko aby pokazac, ze mu sie jednak nie udalo.

ps. nie interesuje mnie, ze akurat wsrod mieszkancow wsi, przyjezdzajacych na
        dozynki jest procentowo wiecej zacofania, chamstwa, glosuja na partie rodem z
        Ghany (na przyklad o ciekawej nazwie: Prawo i Sprawiedliwosc, jak poszukacie
        wsrod nazw partii w Kostaryce, Hondurasie etc. to znajdziecie takie ;D Ludzie Ci
        w wiekszym procencie modla sie do obrazka panstwa Kaczynskich, ich wiara
        religijna podsyca nienawisc etc.

Ja bede spacerowal i cieszyl sie tym co jest piekne w tym srodowisku: piekne
        tradycje, natura, zdrowa zywnosc, to czym beda sie rowniez zachwyac goscie z
        Sycylii czy Turcji, ktorzy przyjechali.
        • Gość: 3 aleja Re: Agresja IP: *.prenet.pl 04.09.10, 13:26
          Ciekawe ,że zawsze miłośnicy TVN i PO nazywają członków pisu wieśniakami.Nie
          byłem i nie będę należał do żadnej partii .Tyle ,że czerwoni mają przewagę w
          Częstochowie i to miasto podupada.Nie pomogą jakieś targi rodem z Ghany
          • Gość: Do 3 aleja Re: Agresja IP: *.2.10.25.tvksmp.pl 04.09.10, 16:04
            Masz rację. Nie należy ich nazywać "wieśniakami". Bo do ludzi ciężko pracujących na wsi bardzo dużo
            im brakuje. Nazywajmy ich w skrócie "członkami" ta nazwa pasuje do fanatyków J. K
          • netpoland Do 3 aleja 04.09.10, 18:24
            Ja nie uzylem slowa 'wiesniak' ani razu. Napisalem o preferencjach wyborczych
            mieszkancow wsi w Polsce - ogolnodostepne wyniki wyborow wedlug powiatow etc.

Polityka jest bardziej zlozona niz popieranie jednej partii. Ja nie jestem
            zwolennikiem zadnej partii - mam jedno kryterium cenie politykow polskich,
            ktorzy najbardziej przypominaja profesjonalizmem i klasa politykow w krajach
            zachodnich.

Chocby nie wiem jak patrzec nie znajdziesz w Prawie i Sprawiedliwosci,
            Samoobronie, Lidze Polskich Rodzin profesjonalizmu. Fizjonomia ich politykow
            osmiesza nas tylko na swiecie. W drugim szeregu nie maja zadnych kadr - a to od
            nich zalezy czy bedziesz mial co na talerz polozyc.

Zobacz jak wygladaja i jak sie zachowuja poslowie w niemieckim parlamencie:
            www.youtube.com/watch?v=Be2FXKvFbh0
            • Gość: to ja do netpoland Re: Do 3 aleja IP: *.w92-137.abo.wanadoo.fr 04.09.10, 20:04
              Dziekuje za ta inteligentna odpowiedz.Za kazdym razem gdy cos ciekawego sie dzieje w naszym
              miescie - krytyki. A coz gosc 3 aleja chcial by zorganizowac w Cz-wie,moze ma ciekawe pomysly?
              Wszedzie w kazdym panstwie na calym swiecie ludzie sa dumni z folkloru ktory moga pokazac
              innym za granicami ich kraju ,zawrzec znajomosci ,zobaczyc jak sie zyje,poznac kulture itd.Dlaczego
              uzywa slowa wiesniak podobno wszyscy wywodzimy sie z Piasta Kolodzieja a On nie urodzil sie w
              miescieJasne tez jest ze to Oni nas zywia i za to zycze Im wszystkim obfitych plonow i milej
              zabawy.
          • Gość: MN Re: Agresja IP: 188.33.202.* 05.09.10, 08:49
            Tiaaa, czerwoni mają przewagę, czyli czerwonym jest TW i Wspólnota razem z
            biskupami i paulinami???
    • Gość: osrane majtki Re: Weekend piękny i smaczny IP: 217.6.213.* 04.09.10, 15:44
      gowniany bazar dla burakow. co za wiocha!
      • Gość: xx Re: Weekend piękny i smaczny IP: *.icis.pcz.pl 04.09.10, 18:45
        Jak nie pasuje Ci impreza w Alejach, bo nie kazdemu musi pasowac, wybierz sie do
        Teatru lub na Promnade na koncert Munka, albo tez na Aide do Mstowa.

Masz tyle mozliwosci.
        • Gość: and Re: Weekend piękny i smaczny IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 19:46
          ależ po co się będzie wysilał gdzieś wychodzić, pewnie przed chwilą pisał
          podobnie na forum onetu.
    • be0wulf Weekend piękny i smaczny. Uoo! To juz jak w BBC ! 04.09.10, 22:30
      A co to takiego weekend? Piszo wszyćkie i godajo, że to polskojęzyczna gazeta a jo Polok nie
      pojmuje ło czym. Mamuśka moja to tyż weki robi ło ty porze co roku, ale to sie przez jedno e pisze.
      Nie krzywdujem sobie nijak, wszyćkie weki robi piękne i smaczne, co do jednego. Jakby tak jeszcze
      jedno e dodała to może by łone były jeszcze lepsze i piękniejsze? A może te weeki tak sie od cofki
      wydłużyły i każdy sie ino modli coby się skóńczyły, czyli wyendowały jak to na BBB.co.uk powiadają.
      Wielki świat tu u was w Częstochowie, ziomale, oj wielki!. Jak już godajo, to tak że po naszymu nie
      pokapujesz. Nawet odpust to sie tu nazywa wystawa. Niby, że z wiochą nie ma nic wspólnego, no
      i splendor większy, jak mówi nasz wikary.
      • Gość: axl Masakra komunikacyjna IP: *.chello.pl 05.09.10, 00:14
        Totalny burdel komunikacyjny za przeproszeniem! Nawet autobus przed placem
        Biegańskiego (jadący od Dąbrowskiego) policjant zatrzymał, bo zamknięto ulicę, a
        kierowca zielony. Potem z litości chyba go przepuścił bo na Racławickiej ledwie
        rower by się zmieścił. Zapomniano, że to miasto i po polu się nie przejedzie jak
        droga zatarasowana. Buraki (w tym nasze częstochowskie) tak naustawiały auta (w
        dowolnym miejscu, w dowolnym ustawieniu), że krew człowieka zalewała. Jak chce
        się robić jakąś buraczaną imprezę, to powinno się zadbać o to, by to nie
        komplikowało życia połowie miasta (centrum)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka