Dodaj do ulubionych

Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan?

26.10.10, 23:47
az dwóch dziennikarzy do jednego zbędnego strażnikom żeliwnego grzejnika zabranego pijanemu bezdomnemu... to dopiero dziennikarstwo śledcze!!!!!!!!!
to dopiero afera!!!!!!!
chyba skonam!!!!!
dawno tak sie nie turlałem ze śmiechu czytając gazete. więcej takich tekstów. w końcu, rzeczywistoć jest taka ponura...
Obserwuj wątek
    • Gość: zibi Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.10.10, 05:35
      Ten komentarz chyba dodał komendant,a ja bym ukarał i to bardzo ostro dla przestrogi tak jak oni to robią z innymi.Niepoto mają pensje z naszych podatków żeby jeszcze robić przekręty i to nie pirwszy taki przypadek tylko wszystko jest przemilczane.Komendant za takie załatwienie sprawy powinien poniesc odpowiedzialnosc.On ma uczyc uczciwosci.
      • Gość: urzednik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 109.95.24.* 16.12.10, 18:58
        tak bedzie
    • brylant1 a po co nam straż miejska? 27.10.10, 07:11
      wystarczy przejść w aleje (te gdzie obowiązuje parkowanie równoległe) i już widać "efekty" pracy strażaków! Owszem jeden a nawet dwóch strażaków pilnuje porządku przed UM :) brawa!! gromkie brawa!!
      • Gość: Greyman :o) Afera na miarę inteligencji tych co ją rozkręcają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 08:56
        He, he moi drodzy, autorzy tego artykułu piszą takie "rewelacje" jakby byli zakręceni niczym bąki w tulipanie, jak słoik dżemu i baranie rogi jednocześnie.
        Też mi sensacja, że ktoś sprzątnął kawałek złomu z trawnika. Że zrobili to strażnicy? ... Co za problem? Ktoś tu wyraźnie jakieś lody kręci, bo inaczej całe to zamieszanie jest niezrozumiałe.

W końcu niektórzy wciąż starają się jeździć po straży miejskiej jak tylko mogą i między innymi wyzywają, że lepiej by się wzięli za sprzątanie zamiast ścigać pijaków, czy ratować bezdomnych przed zamarznięciem.

A jeśli normalny człowiek się zastanowi, to gdyby nie strażnicy, pijani sikali by i załatwiali na potęgę inne potrzeby na trawniki, klomby i chodniki, zamarzali by na ulicy, zimą łamalibyśmy nogi na oblodzonych chodnikach a sople rozwalały by nam głowy spadając z wysokich dachów, beztroscy kierowcy rozjeździli by trawniki i zablokowali wszelkie przejścia, nikt by nie zwracał uwagi zarządzającym na stan dróg i chodników, psy obsrały by wszystkie rogatki, wagarujące dzieciaki pętały by się po całym mieście jak pijane zające na polu kapusty, "oszczędni" palili by śmieci i kopcili dookoła bez żadnej krępacji, a to tylko wierzchołek góry lodowej. Sam widziałem, jak mnie wezwali za parkowanie, że dyżurny w kilka minut odebrać musiał chyba ze dwadzieścia telefonów. A gdyby nie straż, to do każdej najmniejszej interwencji trzeba by wołać policję, która i tak ma przeładowany grafik.

Nie wiem jak innym, ale mnie nie podoba się wizja świata a'la MAD MAX, bo życie to nie jest film ani tym bardziej kiełbasa wyborcza "dobrze obsuszona"...

Tym smakowitym akcentem kończę moją przydługą wypowiedź i wracam do śniadania, zanim mnie całkiem zemdli od tych bzdurnych kalumni, którymi ktoś rzuca niczym modernistyczny artysta gównem w wentylator... Więcej rozsądku życzę nam wszystkim i pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli...
      • Gość: Gość ma przywileje Re: a po co nam straż miejska? IP: *.masterkom.pl 31.10.10, 21:27
        Ciebie brylant to już całkowicie porąbało.
        Chyba chętnie donosisz na sąsiadów skoro taki jesteś bystry z tym równoległym parkowaniem.
        Jeszcze tego by brakowało, żeby nie można było spokojnie zatrzymać się przed bankiem śląskim.
        Może przez ciebie zapłaciłem ten mandat, bo podobno jakiś furiat dzwonił że mu przeszkadza moje auto.
        To takim jak ty trzeba podziękować za te idiotyzmy.
        Ujawnij się żebym wiedział komu dziękować.

• Gość: ? Re: a po co nam straż miejska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 10:58
          j/w
          • Gość: Agent x Re: a po co nam straż miejska? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.11, 11:45
            Zatroskany jest namaszczony przez samego zaocznego teologa i ma to "coś" czym popycha....do kariery.A tak na marginesie co z tą aferą złomową-jakoś ucichło,dlaczego????
            • Gość: andzia i po co.. IP: *.play-internet.pl 02.03.11, 23:41
              i po co piszesz, buraku? mnie kisielek nie kiśnie:) tobie skisł kilka lat wstecz:( cmoknij się w pępa ze swymi niskimi tekstami. i lepiej, bym nie musiała zejść do twojego poziomu jeszcze bardziej. chcesz wojny? tak? to spytaj, czy arturek pokryje koszty twoich rozpraw. i zastanów się, czy jesteś gotowy:) cmoknij się w swój brudny jęzor i "stań w rozkroku", bo inaczej nie dasz rady! larwo:)
    • Gość: Exstrażnik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 07:12
      No właśnie. Czy sobie myślicie że to tylko jedna sprawa której utącono łeb?Jest ich więcej.Komediant chroni co niektórych pupilków,co więcej daje im nagrody(niewielkie-jakieś marne trzy tysiące na koniec roku,nie mówiąc o dniu straznika w sierpniu).Ale jeszcze więcej,są awansowani i pełnią kierownicze funkcje.To instytucja gdzie nie liczy się praca ale donosicielstwo inwigilacja .A propos tych zupek dla świetlicy-to już jest żałosne.Kto nie pracuje w tej formacji to nie wie.Ale posiłek zanim trafi do dzieciaków jest wyżerany przez dyżurnych sprzątaczki i biurowców:-/.A wszyscy zarabiają marnie....co to jest od 2 - 4 tysiączków....
      • Gość: Greyman :-\ Ex strażnik powiadasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 09:13
        Skoro strażnik, to może właśnie Ty kiedyś wlepiłeś mi kwitek a skoro "eks" i piszesz tak mściwie, to znaczy że wyleciałeś z "tej formacji" na "zbity pysk" ciekawe za co... nie wiem ...może za pijaństwo, bo faktycznie piszesz jak byś jeszcze nie wytrzeźwiał... musiało Cię to mocno zaboleć, bo ze słów wnioskuję, że wciąż upijasz się tą swoją nienawiścią do ludzi, którzy najwyraźniej dali Ci po nosie. I sądzę, że słusznie, bo ktoś o takim nastawieniu nie powinien pracować w takich służbach, gdyż zamiast ludziom pomagać najchętniej by bił na odlew.
    • kotkin2 Panowie redaktorzy 27.10.10, 08:42
      o ile artykuł jest ważny i potrzebny, to wnioski nijak się mają do tematyki-jakie w sprawie jest dzielenie strażników na lepszych i gorszych?Sprawa dotyczy bezmyślności i albo świadomego nadużycia albo wykonywania czynności prywatnych przy użyciu sprzetu pracodawcy(przewóz "znalezionego"grzejnika). nie ma mowy w sprawi eo dzieleniu strazników na lepszych i gorszych, a już na pewno nie są do tego powodem czyjeś frustracje-wpisu mógł dokonac jeden z 4-ech ukaranych,że ukarali najlepszych i czy inni tez będą mogli liczyć na takie względy-wpisu mógł też dokonać człowiek w ogóle nie związany ze strażą.to że się podpiszę Lekarz nie znaczy,że jestem lekarzem.
      • Gość: Pantera Re: Panowie redaktorzy IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 10:27
        GW schodzi na psy rzucając się na tanią sensację - do tej pory tylko szmatławce pisały tego typu artykuły. Uważam, że nie myli się ten co nic nie robi, a Straż nasza robi dużo i to pozytywnych rzeczy, ale tym nikt się nie ekscytuje. Tak to już jest, że nie lubi się formacji, która może coś nakazać czy ukarać mandatem.
    • kotkin2 akurat problem jest wazny 27.10.10, 08:43
      jeśli była kradzież (złapano bezdomnego)- to zniszczyli dowód..jeśli nie-i tak nadużyli uprawnień(nie swoim samochodem wieźli złom na sprzedaż)
    • Gość: przyszły komendant Re: Straż miejska IP: *.net.stream.pl 27.10.10, 09:18
      Pan Marek uparł się na straż miejską po prostu, ostatni wstrząsający artykuł o "napadzie" na obywateli był tego przykładem, a że artykuł przeszedł bez echa trzeba było dobrać kolegę, wkleić parę cytatów z forum i już mamy artykuł straszący prokuraturą o wielkim PRZEKRĘCIE na miarę Częstochowy. Może panowie zajmą się kiedyś faktycznymi i pożytecznymi interwencjami SM w cotygodniowych felietonach zamiast pisać tu o rzeczach które dla większości czytelników są po prostu śmieszne. Ale lepiej przedstawiać służby porządkowe jako niepotrzebne i robiące więcej krzywdy niż pożytku. Ile napisaliście o poniższych zdarzeniach z ostatnich kilku dni ze strony internetowej SM ? O żadnym ? A to pewnie dlatego że nie da się wkleić żadnego cytatu z formu ? Wstyd.

Strażnicy miejscy wykryli dziuplę ze złomem

2010-10-15 11:50:33

Podczas kontrolowania ul. Bardowskiego uwagę strażników miejskich wzbudziła komórka, której stan techniczny groził zawaleniem. W pomieszczeniu funkcjonariusze Straży Miejskiej ujawnili dużą ilość złomu metalowego skradzionego prawdopodobnie z transportów kolejowych.

Nieletnie okradły pełnoletnią

2010-10-21 12:03:07

W czwartek, około godz 3 rano w strażników miejskich, którzy patrolowali Al. NMP podeszła 18-letnia kobieta i poinformowała, że chwilę wcześniej została okradziona przez dwie dziewczyny w jednym z klubów muzycznych.

Poszkodowana oświadczyła, że ukradziono jej telefon komórkowy. Funkcjonariusze wraz z poszkodowaną udali się pod wskazany adres. Strażnicy miejscy ujęli wskazane sprawczynie i przewieźli je na I komisariat Policji. W trakcie prowadzonych ustaleń okazało się, że dwie nieletnie kobiety to uciekinierki z Pogotowia Opiekuńczego.

Pili alkohol na Pl. Daszyńskiego

2010-10-20 12:46:46

Podczas patrolowania Placu Daszyńskiego częstochowscy strażnicy miejscy podjęli interwencję wobec grupy osób, która spożywała alkohol w miejscu publicznym. Wśród kilku osób pełnoletnich znajdował się również 15-letni chłopiec, który również spożywał alkohol.

Mężczyzn ukarano mandatami. Nieletniego przewieziono do komendy Straży Miejskiej i w obecności wezwanego opiekuna przebadano na zawartość alkoholu. Notatkę ze zdarzenia sporządzono dla Policyjnej Izby Dziecka.
      Straż Miejska przypomina, że spożywanie alkoholu w miejscach publicznych jest zabronione.

Strażnicy miejscy ujęli poszukiwanego przez Policję

2010-10-20 12:45:41

Podczas patrolowania ul. Piłsudskiego funkcjonariusze Straży Miejskiej rozpoznali 29-letniego mężczyznę, za którym były zarządzone poszukiwania przez Policję. Mężczyzna został ujęty przez strażników i przekazany policjantom z IV komisariatu.

Za co pobił?

2010-10-26 16:34:53

Strażnicy miejscy ujęli agresywnego 18-letniego mężczyznę, który we wtorek w nocy przy al. Wolności zaatakował 38-letniego nietrzeźwego mężczyznę i zadał mu kilka mocnych ciosów w twarz oraz kopnięć.

Uwagę operatorów miejskiego monitoringu wzbudził nietrzeźwy mężczyzna, który u zbiegu al. Wolności i Al. NMP załatwiał potrzebę fizjologiczną w miejscu publicznym. Następnie ów mężczyzna podążając dalej kopał w pobliskie witryny sklepowe. W pewnym momencie do nietrzeźwego podbiegł 18-latek i zadał mu kilka mocnych ciosów oraz kopnięć. Poszkodowany
      upadł na ziemię. Informacja o zdarzeniu została natychmiast przesłana do patroli Straży Miejskiej W ciągu kilkudziesięciu sekund napastnik został ujęty przez strażników miejskich w Al. NMP, kilkadziesiąt metrów od miejsca zdarzenia.
      Do poszkodowanego wezwano karetkę pogotowia oraz powiadomiono Policję. Pobity mężczyzna odmówił jednak pomocy medycznej. Osoby przekazano do Izby Wytrzeźwień Ośrodka Pomocy Osobom z Problemami Alkoholowymi. Wobec osób sporządzono dokumentację celem skierowania wniosku o ukaranie przez Sąd.

Młodzież piła alkohol w miejscu publicznym

2010-10-18 14:59:44

Podczas patrolowania ul. Dąbrowskiego strażnicy miejscy podjęli interwencję wobec grupy dziesięciu młodych osób, które spożywały alkohol w miejscu publicznym.

W trakcie legitymowania i prowadzenia czynności wyjaśniających okazało się, że wszyscy to osoby nieletnie. Nieletnich dowieziono do komendy Straży Miejskich, a następnie w obecności wezwanych opiekunów przebadano na zawartość alkoholu. Nieletnich przekazano pod opiekę rodziców. Ze zdarzenia sporządzono notatkę do Policyjnej Izby Dziecka.
      Straż Miejska w Częstochowie przypomina, że sprzedaż alkoholu osobom niepełnoletnim jest zabroniona.
      • Gość: zenek Re: Straż miejska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:10
        jaja sobie robisz???!!! mają pisać o tym że wypełniacie swoje obowiązki? a za co ku... pobierasz pensję z naszych podatków?? może chciałbyś artykuł i premię za to tylko że mundur założyłeś?? to ja chce żeby i o mnie pisali, przecież wykonuję w pracy moje obowiązki
    • sdfwer Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? 27.10.10, 14:25
      a ja wczoraj zadzwoniłem na 986 z prośbą o interwencje i od dyżurnego usłyszałem, ze cyt "czterej ludzi leży na ulicach i on nie może przysłać patrolu", 2 wymienione zdania, a gdy dalej mówiłem odłożył słuchawkę.
      • Gość: oren.biały71 [...] IP: 212.87.244.* 27.10.10, 15:01
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: krzyś Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 16:50
          Nie tykajcie komendanta,proszę, on jest teologiem.
      • Gość: widz Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 16:53
        2010-10-26 16:34:53

Strażnicy miejscy ujęli agresywnego 18-letniego mężczyznę, który we wtorek w nocy przy al. Wolności zaatakował 38-letniego nietrzeźwego mężczyznę i zadał mu kilka mocnych ciosów w twarz oraz kopnięć.

Uwagę operatorów miejskiego monitoringu wzbudził nietrzeźwy mężczyzna, który u zbiegu al. Wolności i Al. NMP załatwiał potrzebę fizjologiczną w miejscu publicznym. Następnie ów mężczyzna podążając dalej kopał w pobliskie witryny sklepowe. W pewnym momencie do nietrzeźwego podbiegł 18-latek i zadał mu kilka mocnych ciosów oraz kopnięć. Poszkodowany
        upadł na ziemię. Informacja o zdarzeniu została natychmiast przesłana do patroli Straży Miejskiej W ciągu kilkudziesięciu sekund napastnik został ujęty przez strażników miejskich w Al. NMP, kilkadziesiąt metrów od miejsca zdarzenia.
        Do poszkodowanego wezwano karetkę pogotowia oraz powiadomiono Policję. Pobity mężczyzna odmówił jednak pomocy medycznej. Osoby przekazano do Izby Wytrzeźwień Ośrodka Pomocy Osobom z Problemami Alkoholowymi. Wobec osób sporządzono dokumentację celem skierowania wniosku o ukaranie przez Sąd.

• Gość: AAAA Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 17:45
        a JA MAM SĄSIADA STRAŻNIKA MIEJSKIEGO, PODSTAWÓWKĘ SKOŃCZYŁ PO WIELKICH BOJACH - i pracuje w Straży Miejskiej a cyt" jak mnie wyleją to pójdę do...... Straży Gminnej"to chyba swiadczy o wielkim oddaniu w służbie
        • Gość: OTUA Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 29.10.10, 23:24
          a JA MAM SĄSIADA STRAŻNIKA MIEJSKIEGO, PODSTAWÓWKĘ SKOŃCZYŁ PO WIELKICH BOJACH
          > - i pracuje w Straży Miejskiej.....<
          Myślę, że każdy przeciętny obywatel, bez konieczności specjalnego przekonywania wie, że z podstawowym wykształceniem to możesz teraz co najwyżej gąski pasać. Bez matury nie masz nawet co myśleć o pracy w STRAŻY MIEJSKIEJ. Swoim "trzeźwo myślącym" wpisem dałeś jedynie dowód, że jesteś już raczej "AA". Chyba, że zrobiłeś sobie przerwę w abstynencji ...... albo jest was dwóch.
      • Gość: Greyman Afera, że sprzątnęli kawał złomu z trawnika? chore IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 08:40
        He, he moi drodzy, autorzy tego artykułu piszą takie "rewelacje" jakby byli zakręceni niczym bąki w tulipanie, jak słoik dżemu i baranie rogi jednocześnie.
        Też mi sensacja, że ktoś sprzątnął kawałek złomu z trawnika.
        Że zrobili to strażnicy? ... Co za problem? Ktoś tu wyraźnie jakieś lody kręci, bo inaczej całe to zamieszanie jest niezrozumiałe. W końcu niektórzy wciąż starają się jeździć po straży miejskiej jak tylko mogą i między innymi wyzywają, że lepiej by się wzięli za sprzątanie zamiast ścigać pijaków, czy ratować bezdomnych przed zamarznięciem.

A jeśli normalny człowiek się zastanowi, to gdyby nie strażnicy, to pijani sikali by i załatwiali na potęgę inne potrzeby na trawniki, klomby i chodniki, zamarzali by na ulicy, zimą łamalibyśmy nogi na oblodzonych chodnikach a sople rozwalały by nam głowy spadając z wysokich dachów, beztroscy kierowcy rozjeździli by trawniki i zablokowali wszelkie przejścia, nikt by nie zwracał uwagi zarządzającym na stan dróg i chodników, psy obsrały by wszystkie rogatki, wagarujące dzieciaki pętały by się po całym mieście jak pijane zające na polu kapusty, "oszczędni" palili by śmieci i kopcili dookoła bez żadnej krępacji, do każdej najmniejszej interwencji trzeba by wołać policję, która i tak ma przeładowany grafik.

Nie wiem jak innym, ale mnie nie podoba się wizja świata a'la MAD MAX, bo życie to nie jest film ani tym bardziej kiełbasa wyborcza "dobrze obsuszona"...

Tym smakowitym akcentem kończę moją przydługą wypowiedź i wracam do śniadania, zanim mnie całkiem zemdli od tych bzdurnych kalumni, którymi ktoś rzuca niczym modernistyczny artysta gównem w wentylator... Więcej rozsądku życzę nam wszystkim i pozdrawiam wszystkich ludzi dobrej woli...
    • Gość: jasiu... Wreszcie artykuł na poziomie! IP: *.dip.t-dialin.net 27.10.10, 18:11
      a dyrektor usłyszał, że pieniądze z jego sprzedaży strażnicy chcieli przeznaczyć na zupki dla dzieci w prowadzonej przez straż świetlicy środowiskowej przy ul. Krakowskiej.

No patrzcie. jakie to wiarygodne. Nie na litra i zakąskę, tylko na zupki dla dzieci. Łzy popłynęły mi z oczu, tylko nie wiem, czy ze wzruszenia, czy ze śmiechu.

I powiedzcie mi, bo ja już nie wiem, to oni tego mężczyznę z grzejnikiem zatrzymali (pierwszy akapit), czy kaloryfer znaleźli w trawie? Zaczynam się gubić!

I to przysłowie: "Klęczy pod figurą, a diabła ma za skórą" - nie wiecie przypadkiem, jakie jest pochodzenie tej ludowej mądrości? Albo drugie - "zawsze najciemniej jest pod latarnią" - skąd się to wzięło?

I na koniec pytanie - czy gazeta wystosuje apel do internautów, by informowali SM o możliwym do wywiezienia złomie? No bo skoro o te zupki chodzi...

• Gość: wiadomości Re: Wreszcie artykuł na poziomie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:24
        Zgon w pustostanie
        2010-10-27 12:27:33
        Podczas patrolowania pustostanu przy ul. Marconiego strażnicy miejscy natrafili na dwóch bezdomnych siedzących w jednym z pomieszczeń. W trakcie dalszej kontroli pustostanu, w następnym pomieszczeniu funkcjonariusze dostrzegli na podłodze leżącego mężczyznę. Osoba nie dawała oznak życia.

Natychmiast wezwano na miejsce pogotowie ratunkowe oraz Policję. Załoga karetki stwierdziła zgon. Na miejscu ustalono, że denatem może być 45-letni mężczyzna, który przebywał w pustostanie wraz z 52-latkiem i 46-latkiem.
        Strażnicy miejscy ujęli dwóch bezdomnych, którzy znajdowali się na posesji i przebywali wcześniej wraz ze zmarłym mężczyzną. Bezdomni zostali przekazani przybyłym na miejsce policjantom.
      • Gość: Obywatel Re: Wreszcie artykuł na poziomie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:44
        Skandal !!! Prokurator dla tych co sprzedawali i dla komendanta za niedopełnienie obowiązków !!!!
        • Gość: wiadomości Re: Wreszcie artykuł na poziomie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 19:48
          Część radnych PiS: Ziobro stał za podmianą listy PiS?
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8577823,Czy_Ziobro_stal_za_podmiana_listy_PiS_.html
    • rzasawy1 Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? 28.10.10, 11:14
      Od dziesięciu lat wspólpracuje ze Strażą Miejską,oni niczym nie różnią się od Nas,a błędy popełniamy wszyscy i wszyscy którzy te błędy popełnią chcą ponieść jak najmniejsze konsekwencje i to jest normalne,ludzkie... A nieludzkie jest wołanie o ich dyscyplinarne zwolnienie. Pozdrawiam chłopaków z patroli samochodowych.
      • Gość: ja Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 28.10.10, 17:03
        Nie ma co się dziwić takiemu załatwieniu sprawy.
        Sam komendant zaoczny teolog jest klamcą .
        Po prostu jak będzie nowy Prezydent miasta i nie będzie się bał i nie będzie miał układów to może wreszcie zrobi porządek w tej nie mniej jednak chorej formacji.
        • Gość: oj joj joj... Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 18:58
          Oj nieładnie kraść i sprzedawać? strażacy? wywalić na pysk !
          • Gość: olo Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 193.138.241.* 28.10.10, 21:02
            Szkoda czytać te żałosne artykuły w GW .Kawałek złomu i afera na miarę afery hazardowej.
            Zostawcie tych strażaków w spokoju .Tyraja po nocach abyś mógł jeden z drugim w miarę spokojnie spać.Tylko nie odpisujcie ,że zajmują się pietruszką bo zaczyna to być nudne.
            Jestem starszym już człowiekiem rodowitym częstochowianinem ze śródmieścia .Pamiętam godziny popołudniowe w okolicach wałów i SIRA (młodzi nic wam to nie powie)smród śmieci a to po handlu babć z pietruszką.Dalej bez komentarza.
            Zawsze nielubiane są formacje ,które wytykaja nieprzestrzegania prawa.U nas każdy jest sedzią adwokatem i każdy każdego by zwalniał (ostatnio posłanka PiS chciała zwalniać Policjantów)
            • zendenderan Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? 28.10.10, 22:43
              gość ma racje nie patrzcie na medialny artykuł brukowca w/g mnie straż jest spoko - jak spałem pijany na przystanku to odwieźli mnie do domu -nawet im nie podziękowałem ,a mogli mnie zawieść na izbę
              • Gość: cvbv Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 15.11.10, 16:41
                Wyślij im karte z podziekowaniami. Bo ja odwiozlbym Cie na izbe.
          • Gość: Nixon Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.10, 10:13
            Chwila - tylko nie kraść - doczytaj dokładnie. Błędy każdemu się zdarzyć mogą. Popatrzmy na osoby z rządu chociażby, jak oni przestrzegają prawo, prawo, które niekiedy sami ustanowili.
            • Gość: ja Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 29.10.10, 17:49
              Skoro wybrali ten kawałek chleba , to powinni pracować zgodnie z literą prawa.Małych pieniędzy co miesiąc nie zarabiają. A bezrobocie jest dość spore w naszym mieście. Dlatego pytam się tych wszystkich co to się rzekomo nic nie stało JAK TO SIĘ MA DO USTAWY O STRAŻACH GMINNYCH ZWANYCH DALEJ MIEJSKIMI. Chyba tam jest zapisane w odpowiednim paragrafie odnośnie takiego zachowania, postępowania czy występku .Sami sobie przecież wybrali tą profesję. A za takie błędy trzeba płakać i płacić. niewiedza nie nie usprawiedliwia.
        • Gość: antyjulek Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 29.10.10, 23:44
          < Po prostu jak będzie nowy Prezydent miasta i nie będzie się bał i nie będzie miał układów to może wreszcie zrobi porządek w tej nie mniej jednak chorej formacji.>
          Do julka pierdziulka:
          Ta formacja była chora jak ty w niej pracowałeś.
          • Gość: Fan Julka Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 12:33
            Julek jaki był to był,ale swoją pracę wykonywał świetnie.Nadawał się o wiele bardziej niż większość tych wzłazidupków którzy zostali.Bo jak widać po efektach nie interesuje ich praca dla miasta tylko jak dorobić na boczku.I to Ci którzy zarabiają duże pieniądze.A komendant powinien już dawno beknąć -tyle przekrętów ma na koncie.Niestety żeby mu udowodnić to wszystko musieli by się wypowiedzieć Ci którzy dla niego oszukiwali fałszowali i robili inne świństwa czego ze zrozumiałych względów nie zrobią bo sami są uwikłani.Ot i cała prawda.
    • Gość: duch Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 19:40
      Masz racje M.Mamoniowi brakuje chyba na piwo i chwyta sie za każdą wierszówke, która da choc pare groszy. Ciekawe, czy oprócz p. Sobolewskiego pomagała mu w tym Monika Siarska. I jak tu podzielic sie kasa.Oficjalnie jej nie ma ale jej duch czuwa
      • Gość: wer Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 01.11.10, 11:51
        A jak kasą podzielili się ci dzielni sprzedawcy grzejnika, przecież zupkę zawsze mają z promyka...
        • Gość: wiadomości Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.237.* 01.11.10, 12:50

Stan upojenia alkoholowego - miał ponad 4 promile

2010-10-29 11:19:45

Podczas patrolowania ul. Garibaldiego funkcjonariusze Straży Miejskiej zauważyli mężczyznę, który znajdował się pod wpływem alkoholu. W trakcie legitymowania mężczyzna okazał strażnikom miejskim dokument tożsamości innej osoby.

Dowód osobisty należał do kobiety. Strażnicy miejscy dowieźli mężczyznę do izby wytrzeźwień Ośrodka Pomocy Osobom z Problemami Alkoholowymi. Po badaniu na zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu okazało się, że wynik przekracza ponad 4 promile. Wobec powyższego na miejsce wezwano karetkę pogotowia i przewieziono mężczyznę do szpitala.

• Gość: Re wiadomości Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 15:13
            Ktoś próbuje bagatelizować ewidentną winę strażaków wpisując poronione wiadomości.Tak jakby to usprawiedliwiało to naganne zachowanie. Szkoda tylko że pisze z serwerów urzędu miasta.Swój swojego broni !
            • Gość: wiadomości Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 15:35
              Hałasowali na przystanku MPK
              2010-10-25 13:42:38
              Strażnicy miejscy ujęli trzech nieletnich mężczyzn, którzy na przystanku tramwajowym MPK przy ul. Niepodległości zachowywali się agresywnie i zakłócali spokój publiczny.

Do zdarzenia doszło w sobotę o godz. 19:15. Nieletni zostali przewiezieni do komendy Straży Miejskiej przy ul. Krakowskiej i w obecności wezwanych rodziców przebadani alkomatem na zawartość alkoholu. Badanie potwierdziło, że wszyscy znajdują się pod wpływem alkoholu. Z interwencji sporządzono notatkę dla Policyjnej Izby Dziecka.
        • Gość: rew Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 01.11.10, 22:07
          > A jak kasą podzielili się ci dzielni sprzedawcy grzejnika, przecież zupkę zawsze mają z promyka...<
          Do julka-pierdziulka
          Nie załapałeś się gutku na tą forsę z grzejnika,
          ani nawet na łyczek zupinki z promyka,
          więc gdybyś tak jeszcze nie mógł na tym forum kłamać,
          mógłbyś się chłopie już całkiem załamać.
          • Gość: ANTYCENZOR Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 09:12
            Dlaczego usuwane są posty z informacją że SM zatrudnia zewnętrzne firmy prawnicze do prowadzenia spraw? Przecież nie łamie to prawa i regulaminu.Widocznie to komuś strasznie przeszkadza.A koszty kto ponosi? Wstyd się przyznać że prawnicy na etacie są tak nieudolni że nic nie potrafią? Tak na marginesie-post o tym był usunięty co najmniej trzy razy !
            • Gość: melancholik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.10, 14:37
              Wróć,ruda wróć z daleka.Wróć ruda,wróc teolog czeka.A tak na marginesie powinien wysłać na studia prawnicze którąś ze sprzątaczek,aby została jego pełnomocnicą i reprezentowała go w sądzie w jego licznych potyczkach ze swoimi pracownikami.
              • Gość: realista Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 13.11.10, 11:09
                do melancholika:
                Bądź spokojny. W tych kilku, a według ciebie "licznych" potyczkach o których raczyłeś wspomnieć poradził sobie bez większych problemów i są one już historią. Gdybyś potrafił obiektywnie czytać zamieszczane w tym wątku wpisy, to bez trudu zauważyłbyś, że pisane są przez tych samych kilku frustratów, nie mogącymi pogodzić się z porażką po "licznych potyczkach".
                A tak na marginesie to ....słyszałeś, że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele. I niech tak zostanie.
                • Gość: strachliwy Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.181.151.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.11.10, 13:15
                  Gdyby się reszta nie bała, już dawno komedianta by nie było.Jednak większość trzęsie portkami i milczy.I na tym bazuje teolog.Lepiej marudzić i siedzieć cicho.A Ty realisto włazisz w tyłek grzecznie,i znając może fakty nic nie robisz-a raczej robisz....wiernie wykonujesz rozkazy pana i władcy.
                  • Gość: prawda Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 19:04
                    2010-11-12 11:35:40

Miał przy sobie maczetę długości około 70 centymetrów
                    Strażnicy miejscy interweniowali przy ul. PCK wobec 19-letniego mężczyzny. U osoby ujawniono maczetę o długości około 70 cm oraz nóż myśliwski.

Na maczecie widoczne były ślady krwi. W obawie iż przedmioty te mogły być użyte w przestępstwie, sprawę przekazano policjantom z III komisariatu. Mężczyznę umieszczono w Izbie Wytrzeźwień OPOPA i pozostawiono do dyspozycji Policji.
                    • Gość: Optymista Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 09:29
                      Do realisty .Całe to pisanie i wątek o straży jest żenujące.Straż miejska jest jak wrzód na dupie i trzeba go wyciąć(czytaj rozwiązać).A twój idol-komendant jest jak woskowina w uszach,którą trzeba jak najszybciej usunąć( czytaj wywalić na zbity pysk).Już niedługo wybory..............................i czeka zielona trawka.......
                      • Gość: wer Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 15.11.10, 16:11
                        Przecudnej urody nadajecie wpisy o swej aktywności , jednak nie do końca samodzielnie zakończone .
                        Co z wpisami odnośnie porządku kogo Ci dzielni strasz nicy ujęli na wysypywaniu nieczystości zanieczyszczania w miejscach do tego nie przeznaczonych( dzikie miejskie wysypiska ) na terenach naszego miasta , lub tak zwanych graficiaży .

Komu pomogli i w czym , mam ty na myśli nie tylko osoby w podeszłym wieku .

To by było na razie
                        • Gość: warning Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 18:06
                          julek-pierdziulek daj sobie spokój. Robiłeś w tej formacji i wyleciałeś na zbity pysk.
                          • Gość: prawda Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 18:08
                            Skradł wycieraczkę do szyb

2010-11-15 12:36:59

Strażnicy miejscy ujęli mężczyznę, który w rejonie Rynku Wieluńskiego wyrwał i skradł tylną wycieraczkę szyby w fiacie punto.

Zdarzenie zostało zaobserwowane dzięki miejskiemu monitoringowi przez pracowników Straży Miejskiej. Chwilę później sprawca był już w rękach funkcjonariuszy z patrolu interwencyjnego. O zdarzeniu powiadomiono użytkowniczkę pojazdu, a notatkę z interwencji przekazano do I komisariatu Policji.
                            • Gość: cd. prawdy Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 18:10
                              Poszukiwany odnleziony... na klatce schodowej

2010-11-15 12:36:04

Podczas patrolowania Al. Armii Krajowej strażnicy miejscy sprawdzają miejsca, gdzie gromadzą się osoby bezdomne lub osoby spożywające alkohol w miejscach publicznych. W trakcie kontroli jednego z bloków podjęto czynności wobec osoby leżącej na klatce schodowej.

W trakcie czynności wyjaśniających okazało się, że osoba bezdomna poszukiwana jest przez V komisariat Policji w Częstochowie. Mężczyznę, który znajdował się pod wpływem alkoholu, umieszczony w izbie wytrzeźwień OPOPA i pozostawiono do dyspozycji V KP.
                        • Gość: łubudubu Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.182.186.178.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.11.10, 19:04
                          A ty '"wer"kup sobie podręcznik ortografii i naucz się poprawnie pisać . Może przy okazji zmądrzejesz.Twój epizod w firmie był na szczęście dla firmy tylko epizodem.

• Gość: olo Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 193.138.241.* 15.11.10, 20:33
                            prawda
                            • Gość: Fan staszka Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 15.11.10, 23:12
                              Szanowny prałacie,kanoniku,dziekanie i teologu papieski spraw,aby stasek zniknął z gazety.pl.częstochowa Bezpieczne linki jak zniknął dzięki tobie ze straży miejskiej.Ale co wychlał to wychlał i co podupcył,to podupcył dzięki tobie wykorzystując stanowisko służbowe-to mu nikt nie odbierze-niech chłop ,żyje nadal tymi sympatycznymi wspomnieniami.
                              • Gość: ewa Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.10, 07:59
                                Wywalić tego komendanta z pracy skoro nie zna prawa!
                                • Gość: olo Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 193.138.241.* 18.11.10, 14:25
                                  Szanowna Pani Sama się wywal
                                  • Gość: Winnetou Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 17:05
                                    Wyleciał jeden z drugim bo nie umiał szanować pracy i tułają się po świecie a nienawiść w nich taka że nie czują własnego smrodu jak gniją od wewnątrz. Wszystkie żale teraz wylewają na komendancie. I dobrze zrobił komendant że ich wywalił!!!!
                                    • Gość: Szanujący Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 15:04
                                      Szanować pracę to oni potrafili.Siebie również - i nie szmacili się jak Winnetou.A jak jest atmosfera wszyscy wiedzą.Cicho mówią.Głośno się boją.Strach panuje w SM.
                                      • Gość: wiedział Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 17:52
                                        rys.wwf.pl/rysiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

uuu!!!!!!!
                                        • Gość: wiadomości Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 17:59
                                          Strażnicy miejscy ujęli samochodowego włamywacza

2010-11-19 11:50:04

Strażnicy miejscy w piątkową noc ujęli 25-letniego mężczyznę, który włamał się przy ul. Krakowskiej do pojazdu skoda favorit.

Mężczyzna włamał się do auta, przejechał około dwóch metrów po czym wysiadł z pojazdu i z niewyjaśnionych przyczyn wypchnął go na środek jezdni. Włamywacz następnie zbiegł z miejsca zdarzenia. Mężczyznę ujęto po krótkim pościgu. W trakcie penetracji terenu w jednej z pobliskich bram strażnicy miejscy ujawnili reklamówkę z przewodami do rozruchu pojazdu. Obwinionego o włamanie 25-letniego mężczyznę strażnicy miejscy przewieźli na IV komisariat Policji. Sprawę przekazano. Przy ujęciu mężczyzny pomogli operatorzy miejskiego monitoringu.
                                          • Gość: wer Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 20.11.10, 18:47
                                            Ładne wpisy ale gdzie u was przestrzeganie ART.27p.2 i 5 Ustawy o strażach Wiem, ba jestem pewny że ten ART. cały to kochacie tak jak diabeł święconą wodę., Mam tu na myśli wpisy jakie dokonujecie pod różnymi płaszczyznami. (Gdzie u Was zachowanie uprzejmości życzliwości w kontaktach z obywatelami jakie by to nie były , nie mówiąc o poszanowaniu powagi honoru godności obywatela ).Przecież na osoby uzależnione od alkoholu mówicie trole i.t. p. prawda.
                                            i to co jest solą w oku pańskim to Regulamin utrzymania czystości i porządku dla miasta Częstochowy gdzie tradycyjnie tereny , którymi zarządza miasto a są sprzeczne z tym regulaminem nie doczytałem jakie to podjęliście działania HI HI HI HI !!!????????
                                            • Gość: ksywa kalkuta Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 10:49
                                              julek-pierdziulek daj sobie spokój. Robiłeś w tej formacji i wyleciałeś na zbity pysk.

• Gość: capgras Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 11:52
                                                julek no co ty jeszcze uczysz się ustawy o strażach, przecież wywalili cię z tej formacji parę lat temu. Może faktycznie ty bardzo wolno "trybisz" i cały czas dokształcasz się bo do twojego mózgu nie dotarła jeszcze bardzo ważna informacja że nie jesteś już strażnikiem. Polecam ten artykuł:
                                                kopalniawiedzy.pl/IBM-University-of-Nevada-superkomputer-mozg-mysz-2445.html
                                                • Gość: wer Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 21.11.10, 12:49
                                                  Prawda w oczy kole i sumienie gryzie!!!!!!!!!
                                                  • Gość: conscience Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 14:18
                                                    julek-pierdziulek!
                                                    Ty wiesz co to prawda i sumienie? Takie oszczerstwa piszesz na temat komendanta, strażników i straży, że nikomu nie będzie żal splunąć ci w gębę.
                                                    julek-pierdziulek!
                                                    julek-pierdziulek!
                                                    julek-pierdziulek!
                                                    julek-pierdziulek!
                                                    julek-pierdziulek!
                                                  • Gość: Szokista Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 15:57
                                                    Wyzywacie Julka. A wasze wpisy świadczą same za siebie jacy jesteście beznadziejni.I na pewno te wpisy sa dzielem tych u złoba a nie normalnych strażaków których już niewielu zostało. Nie bierzecie nawet pod uwagę że to nie byli , ale obecni straznicy srają we własne gniazdo.Mają dość już wrednego, mściwego, idiotycznego tzw.kierownictwa .
                                                  • Gość: szokista2 Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 19:25
                                                    a znalazłeś już dziewicę?

• Gość: DZIEWICA Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.10, 12:49
                                                    szuka mnie ktoś????????????????
                                            • Gość: prawda Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 23.11.10, 18:17
                                              Gość portalu: wer napisał(a): IP: *.alfanet24.pl
                                              > ….. wpisy jakie dokonujecie pod różnymi płaszczyznami. <
                                              > …. zachowanie uprzejmości życzliwości w kontaktach z obywatelami jakie by to nie były <
                                              > …. tereny , którymi zarządza miasto a są sprzeczne z tym regulaminem <
                                              Boże co za bełkot!!!!!!!
                                              Oto w całej okazałości przykład jednego z tych za przeproszeniem "honorowych", co to niby „odeszli” bo nie mogli już na to wszystko patrzeć. W rzeczywistości został wywalony na zbity pysk! I całe szczęście, bo komu potrzebny w takiej formacji analfabeta, który poprawnie nie potrafi sklecić zdania?
                                              piszesz julek
                                              > "..... nie doczytałem jakie to podjęliście działania HI HI HI HI !!!????????" <
                                              No i nie doczytasz! Zapomniałeś, że masz dysleksję rozwojową???!!!!!

• Gość: realista Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 22.11.10, 17:43
                        Gość portalu: Optymista napisał(a):
                        > Już niedługo wybory..............................i czeka zielona trawka....... <
                        Całkiem słusznie, że wpisałeś się jako "Optymista", chociaż...... lepiej byłoby "marzyciel"
    • Gość: Zmyślony Re: do tak zwanej "prawdy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.10, 15:07
      Jaka wykształcona prawnicza elita????? Toż to banda nieudaczników bez wiedzy !!!!!
    • Gość: strażnik z ulicy Re: och, ach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 19:25
      strażnik dobrze napisał,ma "stałą spokojną pracę" wiec pierdzi w stołek i jest jednym z największych nierobów na którego pracujemy my na ulicy.
      • Gość: Strażnik Re: och, ach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.10, 21:11
        Do: Strażnika z ulicy
        Mylisz się gościu, "stała spokojna praca" to praca pewna. Taka, która daje mi gwarancję na przyszłość. Taka gdy coś mi się stanie to należy mi się świadczenie. Taka gdy pójdę do banku po kredyt to go otrzymam. Ty zapewne już u nas nie pracujesz bo byś takich głupot nie wygadywał. Nikt na nikogo nie pracuje. Każdy wykonuje swoją robotę i za to otrzymuje kasę. Uważasz, że np. właściciel gazety siedzi i nic nie robi bo pracują na niego pracownicy? Jaki ty masz tok myślenia?!
        • Gość: Zima zła Re: och, ach.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.10, 20:56
          Dlaczego teraz nie piejesz z zachwytu lizusie komedianta.Podaj na forum ilu ukaraliście administratorów,właścicieli posesji,urzędników miejskich,czy byliście w MPK i u dyrektora Sity???Lizusie;miasto tonie w śniegu,jest oblodzone i zasypane a wy siedzicie w cieplutkiej komendzie.Do roboty!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: telesfor Re: och, ach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.10, 16:22
            nowy naczelnik zamilkl, nie chwali sie osiągnięciami.No bo zima ich powaliła.i żal czytać jakiego cacuś jezyka używa,plujgawego jak zawsze.
    • Gość: mis Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 08.12.10, 18:26
      buhahahahahaha
      • Gość: CREDO Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 08.12.10, 19:42
        Niczego sobie ale..(...Nasze dalsze postępowanie było naganne i zostało surowo ukarane przez kierownictwo komendy. ( No powiedzmy występują różnice w wypowiedziach )
        Tym bardziej nie można stwierdzić, że w częstochowskiej Straży Miejskiej „brudy zamiata się pod dywan”. ( Są równi i równiejsi Od taka demokracja ).
        Nasza kara jest bardzo surowa. Oprócz nagany, wstydu przyniesionemu naszemu zakładowi pracy, naszym rodzinom i nam, ponieśliśmy już zdecydowanie większą karę, która nie jest adekwatna do czynu, który dokonaliśmy, lecz pozbawia nas nagród i podwyżek – jest dolegliwa finansowo.( tu bym polemizował z tą karą , a gdzie prokuratura?)
        Chcemy również zaznaczyć, że nigdy nie mieliśmy żadnej kary – cała czwórka( proszę podać od kiedy w pracują i jak się nazywają lub podać numery służbowe a w tedy będzie jasneczy byli już karani)
        Nadmieniamy, że tylko jeden z nas znalazł przeszłości podczas służby 15 tysięcy złotych wraz z dokumentami i kluczykami do pojazdów, które zostały przekazane właścicielowi. (Kto był d-cą patrolu i gdzie data miejsce tego znależiska ).
        Oprócz tego do biura rzeczy znalezionych przekazaliśmy: aparat fotograficzny, świece, obrazki i figurki liturgiczne, kable energetyczne, tokarkę, furtkę metalową( to ta czwórka rozumiem , albo się mylę -brak dat i składu imiennego patrolu.)
        Chcemy również nadmienić, że służba wobec mieszkańców miasta i zaufanie publiczne jest dla nas najważniejsze. To proszę pisać całą prawdę i tylko prawdę.Jeżeli uważacie że nazwiska jakie nosicie nie są dla was ... to podajcie numery służbowe a społeczeństwo , mieszkańcy ocenią to dokładnie.

Funkcjonariusze Straży Miejskiej w Częstochowie (4 osoby bez nazwisk )
        Ciekawi mnie kiedy ten post zostanie skasowany?
    • Gość: Pytający Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.10, 21:57
      1.Czy to prawda,że za grzejniki straż miejska zakupiła 104 paczki mikołajkowe dla dzieci ze świetlicy socjoterapeutycznej? 2.Czy to prawda,że nawet komendant oddał grzejnik ze swojego mieszkania by móc kupić więcej paczek????Jeśli to prawda to przykład godny naśladowania i szacun dla niego.
      • Gość: haha brud pod przyłbicą IP: 212.87.244.* 09.12.10, 22:29
        Grzejnik oddał? Zapewne robił remont i tamten nie pasował do wystroju:) Aż 104 paczki zrobili?! Wow! Kupili lizaki z hurtowni, po jakieś 20 gr sztuka, reszta do paczek była jak zwykle wyżebrana od Sponsorów.. szacun:)
      • Gość: maly Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.rev.masterkom.pl 11.12.10, 12:21
        hihihihihi
        • Gość: maly Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.rev.masterkom.pl 11.12.10, 12:27

paczki dla dzieci za grzejniki buhuhuhuhuha takie bajki to możecie opowiadać dzieciom a ciekawe kiedy wyjdzie na jaw jak jeden z was sprał goscia na dyskotece przesiedział 12 godzin na izbie zatrzymań w Policji
          • Gość: mis Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 11.12.10, 14:18
            takie autorytety tam robią z nienaganną opinią śmiech na sali
          • Gość: XXXXX Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: unknown 11.12.10, 15:04
            Do małego : szkoda że nie trafiło to na Ciebie bo dawno już ktoś powinien Ci obić pysk. Jak tego chcesz to nie bądź anonimowy.
    • Gość: Szacun Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 10.12.10, 13:44
      Nawet magda-kosmetyczka pomagała przy paczkach i też oddała swój grzejnik z mieszkania.
      • Gość: mis Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 11.12.10, 14:22
        nauczyli go karate to się popisac chciał dobrze że komisariatu nie rozwalił buhhahahahaha
        • Gość: strasznik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 11.12.10, 14:50
          nie bił ale wszystkich pozwalniał
          • Gość: emeryt Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 12.12.10, 19:46
            Czy straż miejska przyjmuje i sprzedaje tylko grzejniki,czy również inny złom,butelki i makulaturę????
            • Gość: Biedna emerytka Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 20:34
              Dałabym wam grzejnik dała,gdybym go ja sama miała.Ale go nie mam ,więc wam go nie dam.Zdolną czwórkę przecież macie sami sobie grzejników poszukacie.
    • Gość: Z IMA Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 15.12.10, 09:56
      Co z akcją zima? Dlaczego nie widać patroli straży miejskiej na ulicach,które dyscyplinowałyby właścicieli nieruchomości a przede wszystkim urzędników miejskich ,odpowiedzialnych za odśnieżanie.Czy kierownictwo ogranicza się tylko do kontrolowania aleji NMP???w POZOSTAŁYCH REJONACH MIASTA ŚLISKO I NIEBEZPIECZNIE NA CHODNIKACH.
    • Gość: ja Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 109.95.24.* 16.12.10, 17:00
      prezydent zmieni komendanta po noym roku
      • Gość: Strażnik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: unknown 16.12.10, 20:06
        Jeżeli chcesz to Ci odśnieżę posesję tylko podaj adres.
    • Gość: Strażnik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: unknown 16.12.10, 20:08
      Do zima 2, 3 : Jeżeli chcesz to Ci odśnieżę posesję tylko podaj adres.
    • Gość: Spragniony Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.10, 21:37
      Entliczek....pętliczek......sprzedamy grzejniczek.Pieniążki przechlamy dzieciom ze świetlicy nie damy.
      • Gość: strasznik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 17.12.10, 09:21
        Nowy Prezydent napewno nie zapomniał jak straz za kadencji Wrony umilała jego kampanie wyborczą zresztą niezgodnie z prawem .Trzeba miec nadzieje ze zainteresuje sie tym niedoszkolonym kierownictwem o komediancie i naczelniku nie wspominajac i rozgoni tych nierobow na 4 strony swiata razem z ich przydupasami.Wtedy beda mogli pracowac ludzie co cos soba reprezentuja i sa wyksztalceni.Bo tak to jest smiech na stolowce buhhahahahaha
        • Gość: @1234567890 Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 17.12.10, 10:40
          Prezydent nic nie zrobi bo po prostu się boi.
          Niczego sobie ale..(...Nasze dalsze postępowanie było naganne i zostało surowo ukarane przez kierownictwo komendy. ( powiedzmy występują różnice w wypowiedziach )
          Tym bardziej nie można stwierdzić, że w częstochowskiej Straży Miejskiej „brudy zamiata się pod dywan”. ( Są równi i równiejsi Od taka demokracja było jest i będszie pod kierownictwem zaocznego teologa ).
          Nasza kara jest bardzo surowa. Oprócz nagany, wstydu przyniesionemu naszemu zakładowi pracy, naszym rodzinom i nam, ponieśliśmy już zdecydowanie większą karę, która nie jest adekwatna do czynu, który dokonaliśmy, lecz pozbawia nas nagród i podwyżek – jest dolegliwa finansowo.( tu bym polemizował z tą karą , pieniądz to nie wszystko sami materialiści a gdzie prokuratura?)
          Chcemy również zaznaczyć, że nigdy nie mieliśmy żadnej kary – cała czwórka( od kiedy wpracują i jak się nazywają lub podać numery służbowe a w tedy będzie jasneczy czy byli już karani i przez kogo i za co)
          Nadmieniamy, że tylko jeden z nas znalazł przeszłości podczas służby 15 tysięcy złotych wraz z dokumentami i kluczykami do pojazdów, które zostały przekazane właścicielowi. (Kto to był , i gdzie miejsce z datą tego znależiska ).
          Oprócz tego do biura rzeczy znalezionych przekazaliśmy: aparat fotograficzny, świece, obrazki i figurki liturgiczne, kable energetyczne, tokarkę, furtkę metalową( to ta czwórka rozumiem , albo się mylę -brak dat .)
          Chcemy również nadmienić, że służba wobec mieszkańców miasta i zaufanie publiczne jest dla nas najważniejsze.
          To pisać całą prawdę i tylko prawdę.Jeżeli uważacie że nazwiska jakie nosicie nie są dla was ... to podajcie numery służbowe a społeczeństwo , mieszkańcy ocenią to dokładnie. A najlepiej to już nie powinni pracować za to w tej straży.

Funkcjonariusze Straży Miejskiej w Częstochowie (4 osoby bez nazwisk )

Ciekawi mnie kiedy ten post zostanie skasowany?

Jak tam na to ten zaoczny teolog.
          • Gość: lolek Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 12:37
            A ciekawe czy obecny prezydent wie że strażnicy nocami zrywali plakaty wyborcze ? Wszystkie- tylko nie pana tadzia ?
            • Gość: strasznik Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 17.12.10, 14:50
              Napewno wie dlatego w komendzie co niektorzy juz nogami przebieraja.
              • Gość: Kasandra Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 18.12.10, 18:45
                Naczelny rabin-teolog straży wie dobrze,że postawił na niewłaściwego konia,dlatego drży teraz o swoją posadkę. Jeżeli go zwolni nowy prezydent,pewnie znajdzie zatrudnienie w straży jasnogórskiej albo na portierni,przy posterunku straży miejskiej.
                • Gość: hihihih Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 08.03.11, 17:37
                  A KOMEDIANT DOSTAŁ MEDAL
                  • Gość: John Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 09:25
                    Jego robota to lipa to i medal lipa bo zrobiony z tektury.
    • Gość: Marek Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 19:03
      A co powie na to nowa wybranka pana komendanta-jesli sie tak stanie.
      • Gość: CREDO Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 19.12.10, 12:35
        30 listopada 2010, strażnicy miejscy drugi dzień prowadzili kontrolę posesji i sprawdzali czy właściciele, zarządcy i administratorzy wywiązują się z ustawowego obowiązku odśnieżania chodników. Skontrolowano 690 posesji, głównie w najruchliwszych traktach miasta.W trakcie działań poinformowano pisemnie odpowiednie służby i instytucje o 96 przypadkach nieodśnieżonych chodników.
        Pytam się ;
        1. Ile z tych 96 przypadków skończy się sankcjami karnymi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Rozumiem za te tereny odpowiadają instytucje państwowe między innymi Urząd Miasta.
        2. To było w listopadzie a co robią w grudniu te orły , przecież śnieg pada i ... !!! .
        • Gość: fan Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 109.95.24.* 19.12.10, 12:51
          komendancie koniec twoj jest bliski ludzie ktorych oplacasz odwracaja sie od ciebie twoj studiujacy kierownik tez

• Gość: portier um Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 109.95.24.* 19.12.10, 13:20
            to ten co zjadl karpika komendantowi
          • Gość: miko Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 212.87.244.* 19.12.10, 15:46
            zeby studiowac to trzeba wczesniej szkole srednia skonczyc buhahahahahahahaha
            • Gość: strażnik Straż miejska jest the best! IP: *.net.stream.pl 20.12.10, 20:04
              Gość portalu: miko napisał(a):
              > zeby studiowac to trzeba wczesniej szkole srednia skonczyc buhahahahahahahaha <

........ i dopiero można zacząć marzyć o przyjęciu do pracy w STRAŻY MIEJSKIEJ
    • Gość: PORTIER UM Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: 109.95.24.* 20.12.10, 11:48
      to ten co zjadl karpika komendantowi
      • Gość: Kanibal Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 13:21
        Szkoda,że nie zjadł samego komedianta.
        • Gość: %& Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 21.12.10, 09:56
          Ale zawsze w Wigilię na spotkaniu opłatkowym jak zostanie oczywiście zaproszony na nie może komediantowi i jego pies... karpika szczerze strzelić .
          • Gość: powtórka Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.alfanet24.pl 24.12.10, 16:33
            Ale zawsze w Wigilię na spotkaniu opłatkowym jak zostanie oczywiście zaproszony na nie może komediantowi i jego pies... karpika szczerze strzelić .
            • Gość: pasterz Re: Straż miejska zamiata swoje brudy pod dywan? IP: *.net.stream.pl 24.12.10, 21:25
              gość portalu: powtórka napisał(a):
              > Ale zawsze w Wigilię na spotkaniu opłatkowym jak zostanie oczywiście zaproszony
              > na nie może komediantowi i jego pies... karpika szczerze strzelić .

Co julek już połknąłeś swoją wigilijną porcję paszy? Mała micha chyba była, bo już o tej porze się nudzisz.
              • Gość: heh... ty jesteś "pasterz"? IP: 212.87.244.* 24.12.10, 23:59
                chyba padłej trzody! Zdechła prawie cała, bo byłeś zajęty smarowaniem jęzora.. A sam jadłeś dziś w domu, czy może dołączyłeś do kubełka świetlicowego? Dobre było, bo darmo, co nie? Odwal się od Julka, idź popaść resztkę trzódki. Aczkolwiek zły gospodarz - taki jak ty - dba tylko o swój bebech, więc nici z tego...
                • Gość: pasterz Re: ty jesteś "pasterz"? IP: *.net.stream.pl 25.12.10, 12:16
                  Gość portalu: heh... napisał(a):
                  > chyba padłej trzody! ...... itd swoje blebleble <

andzie, widzę, że ty też już swoją wodę z ogórków wypiłaś.
                  • Gość: Złomiarz Re: ty jesteś "pasterz"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.10, 21:01
                    W nowym roku więcej grzejników,furtek metalowych,kontroli śledczych z W-11,plotów i wzajemnego obmawiania się a w przyszłości samounicestwienia życzą babcie z pietruszką
                    • Gość: wzruszony Re: ty jesteś "palec"? IP: *.net.stream.pl 26.12.10, 22:49
                      Gość portalu: Złomiarz napisał(a):
                      > W nowym roku więcej... <

Dzięki złomiarz za przekazanie życzeń, ja ciebie również ,l,,
                  • Gość: andzia woda z ogórka jest cool:) IP: 212.87.244.* 25.12.10, 23:34
                    ty połóż się już, bo potrzebuję nawozu na wiosnę, pod nowe ogórki!:) z drugiej strony, po nałożeniu nawozu z ciebie, nic mi nie wyrośnie, albo zgnije:( Więc może lepiej się nie kładź, zasmrodzisz wszystko wokół.
                    • Gość: zatroskany Re: woda z ogórka jest cool:) IP: *.net.stream.pl 26.12.10, 10:10
                      Gość portalu: andzia napisał(a):
                      > ty połóż się już (...) może lepiej się nie kładź <

Widzę, że stoisz w rozkroku...
                • Gość: pastereczka Re: ty jesteś "pasterz"? IP: *.net.stream.pl 26.12.10, 09:40
                  ty jesteś "pasterz"?IP: 212.87.244.*
                  Gość: heh... 24.12.10, 23:59 Odpowiedz
                  W tym dniu i o tej porze normalni ludzie to albo śpią, albo są na pasterce.
                  andzia w tym czasie rozgrzewa swój kisiel do stanu wrzenia i to co z niego "wyciśnie" wstukuje brudnym paluchem w klawiaturę. Żałosne
                  • Gość: tyfus Re: ty jesteś "pasterz"? IP: *.alfanet24.pl 27.12.10, 11:36
                    Ludzi tak szybko odchodzą i na miłość bliźniego nie mają czasu, a tylko nienawiścią i odwetem płoną, w tej straży a współczesne serca młodych uzdrawiaczy ojczyzny, miasta w pogoni za kasą i władzą starocie takie mają w dupie.
                    • Gość: Strażnicy Re: ty jesteś "pasterz"? IP: *.net.stream.pl 31.12.10, 19:12
                      Myślimy,że ten mijający rok,będzie twoim ostatnim................................
                      • Gość: Pan Bóg Re: ty jesteś "pasterz"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.11, 19:49
                        Kochani strażnicy -tak to był ostatni rok waszego teologa.
    • Gość: CREDO Brak kultury osobistej to w straży norma czy nie ? IP: *.alfanet24.pl 03.01.11, 18:51
      Ludzie tak szybko odchodzą i na miłość bliźniego nie mają czasu, a tylko nienawiścią i odwetem płoną, w tej straży miejskiej pod zaocznym teologiem.
      Współczesne serca młodych uzdrawiaczy ,szperaczay pisma ojczystego, na etacie tzw.strażnika miejskiego miasta naszego w pogoni za kasą i władzą starocie takie w dupie mają...!.
      • Gość: Emeryt Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.11, 12:41
        Mam wolny grzejnik i inny złom do zagospodarowania.Słyszałem,że niektórzy ze straży mogą łyknąć to jak ciepłe bułeczki-zawsze to dodatkowy grosz do "skromnej pensyjki".
    • Gość: Aplikant Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 16:26
      Czy to prawda,że prezydent Matyjaszczyk nosi się z zamiarem rozwiązania straży miejskiej????????Czy wiadomo kiedy komendant-teolog zakupi nowe dywany,żeby zamiatać brudy swoje i pociotków pod dywany i kto za to zapłaci??????
      • Gość: hahahaha Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: 212.87.244.* 10.01.11, 17:49
        Dlaczego straznicy nie kasuja biletow w autobusach????
    • Gość: obserwator Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.alfanet24.pl 12.01.11, 12:32
      Zapewne coś zaczyna śmierdzieć , bo statystyki się pojawiają w tym brukowcu. Cenzura do dzieła .
      • Gość: olo Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.alfanet24.pl 13.01.11, 13:25
        czekam
        • Gość: julek Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.net.stream.pl 19.02.11, 00:05
          SKOŃCZ TEOLOGU WSTYDU OSZCZĘDŻ

111
          • Gość: juc Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.alfanet24.pl 19.02.11, 10:15
            Zatroskany w swojej upokarzającej ludzkiej niemocy bezradności dnia codziennego

przygarbiony skrzywieniami panującej prawdy i zawistnej zazdrości do drugiego człeka

polecam tobie szare mydło , maść i ocet
            (może być formalina i zakwas )

A tak po za tym to na co zatroskanemu kwiaty jak nie ma wazonu.
            • Gość: zirytowany Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.11, 11:21
              Ciekawe dlaczego tak wybiórczo komendant zamiata swoje brudy pod dywan,tak jak chciał zamieść aferę złomową ,aferę z parkowaniem w S.O.P-ie-niwelowaniem wezwań ;mega aferę ze Staszkiem?????????????????????????????????????????????????
              • Gość: tert Re: Brak kultury osobistej to w straży norma czy IP: *.alfanet24.pl 06.03.11, 13:48
                Bo przezież pracowali razem w transbudzie chyba no nie i nie jeden ...?Wobec prawa są równi i równiejsi to nic nowego
                Strefa jest dla zwykłych śmiertelników .
                A parkowanie w miejscach dla inwalidów przed marketami to chyba nagminne ( biedaki tak dużo chodzą ,ze nóżki ich potem bolą ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka