Dodaj do ulubionych

Spotkanie z Prof. Jerzym Buzkiem na PCz 5.11

05.11.10, 12:31
5 listopada, godz. 17:30
Aula Wydziału Zarządzania Politechniki Częstochowskiej, ul. Armii Krajowej 19 B
Spotkanie z Prof. Jerzym Buzkiem - Przewodniczącym Parlamentu Europejskiego
podsumowujące połowę kadencji

PLAKAT PROF. JERZY BUZEK

Przewodniczący Buzek przedstawi mieszkańcom Częstochowy po raz pierwszy w Polsce swoje dotychczasowe działania po połowie kadencji w Parlamencie Europejskim. Jego prelekcja będzie poprzedzona prezentacją Video na ten temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: skandal Skandal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 15:51
      Ile kosztowało wynajęcie sal na PCz i AJD na te wykłady - a moze za darmo?

Dlaczego na stronie głównej PCz: www.pcz.pl są umieszczone reklamy spotkań Leszczyny z politykami?

Jaki interes ma uczelnia względem tych wykładów i Leszczyny?

Tematy wykładów mają się ni jak do działnosci naukowej i dydaktycznej uczelni! Czy ktoś widzi jakiś związek?

Fakt: rektor Nowicka Skowron jest w komitecie ekspertów Leszczyny. Ale czy na stronie PCz musi być również reklama Leszczyny? Wg mnie teraz strona PCz agituje Leszczynę na państwowym serwerze za kasę państwową. Nieładnie rektor ingeruje sie w wybory....
      • Gość: Niewodniczański Nawiedzony? IP: *.apus-net.pl 05.11.10, 21:09
        Wg mnie teraz strona PCz agituje Leszczynę na państwowym serwerze za kasę państwową.

Szanowny Gościu Strona PCZ jest na serwerze Politechniki i to Uczelnia sama decyduje co będzie na jej stronie. Decyduje bo jest samorządna. To po pierwsze.

Po drugie przed wyborami Prezydenckimi, w Auli P.Cz. byli prawie wszyscy kandydaci, zarówno ci z SLD, PIS, PO. I wszyscy jednakowo byli reklamowani na stronie P.Cz.

Jaki interes ma uczelnia względem tych wykładów i Leszczyny?

Na tej Uczelni już od dawna prezentuje się ważnych ludzi z dziedziny gospodarki, polityki czy ekonomii. Student ma możliwość poznania ciekawych ludzi, bo to kształtuje jego osobowość.
        Na wszystkich Uczelniach są wykłady ludzi na świeczniku.

Tematy wykładów mają się ni jak do działnosci naukowej i dydaktycznej uczelni!
        Czy ktoś widzi jakiś związek?

Twoje ostatnie stwierdzenie to szczyt dyletantyzmu.
    • stangor Re: Spotkanie z Prof. Jerzym Buzkiem na PCz 5.11 05.11.10, 18:40
      Byłem na spotkaniu z prof J. Buzkiem w Częstochowie na początku tego roku. Zadałem pytanie co sądzi o naszej Konstytucji która nie gwarantuje nam praw w niej zapisanych. Chodzi między innymi o artykuł 53/7 "Nikt nie może być obowiązany przez organy władzy publicznej do ujawniania swojego światopoglądu, przekonań religijnych lub wyznania". Ocena z religii na świadectwie jest w sprzeczności z tym artykułem. Profesor na to pytanie odpowiedział że jest to drażliwa sprawa i lepiej jej nie ruszać. Jakie więc sprawy można ruszać? Te które są łatwe i przynoszą poklask. Dla mnie jest to wątpliwej jakości polityk. Na zadane drugie pytanie "Dlaczego
      w Polsce są najwyższe stawki podatku VAT" Profesor odpowiedział że to nie prawda i mamy takie stawki jakie sobie wynegocjujemy. Chciałem przedstawić dowód na to że inne kraje mają dużo niższy VAT( Miałem przy sobie fakturę za energię elektryczną z Uk gdzie VAT wynosi 5% a u nas 22) ale Panu Profesorowi tak się spieszyło że nie mógł poświęcić 2min. Po co więc takie spotkania? Tych ludzi nie interesują ludzkie sprawy oni przyjeżdżają zareklamować się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka