Dodaj do ulubionych

Tesco - opinie o pracy

27.11.10, 17:44

Witam,
dostałem propozycję pracy w Tesco, potrzebuje opinii na temat zarobków, warunków pracy i atmosfery. Dziękuję z góry za odpowiedzi .
Obserwuj wątek
    • taki_i_owaki Re: Tesco - opinie o pracy 27.11.10, 19:52
      z choinki spadles ?

Atmosfera super, zarobki takie ze ludzie sie pchaja drzwiami i oknami, warunki pracy fantastyczne.
      • Gość: TYM Re: Tesco - opinie o pracy IP: 84.10.11.* 27.11.10, 22:35
        noi po 30 latach pracy nadal bedziesz dziadem
      • Gość: angrusz1 Re: Tesco - opinie o pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 08:04
        Hmmm, lubię tam robić zakupy i nie zauważyłem jakiegoś złego wpływu tej " atmosfery " na klientów .
        A zarobki ? Wszędzie wysokie tam gdzie nas nie ma .

Są takie czasy , że trzeba się cieszyć się, że coś się zarabia , legalnie i są płacone składki na ZUS .

A idą gorsze czasy . Trzeba popatrzeć na to co dzieje się w Grecji , Irlandii , Portugalii i na Węgrzech , plus inne kraje .

Zobaczycie za pewien czas , jak się niektórzy zgłoszą do obliczania emerytury i im podliczą składki i potem emeryturę .
        Będzie niemiłe zaskoczenie , no ale trudno się dziwić jak się było zarejestrowanym na najniższą płacę a resztę brało pod stołem .
        • taki_i_owaki Re: Tesco - opinie o pracy 28.11.10, 09:28
          > Są takie czasy , że trzeba się cieszyć się, że coś się zarabia , legalnie i są
          > płacone składki na ZUS

No chyba zartujesz? Z czego sie cieszyc? Raczj powinno sie walczyc z tymi co nie placa niz cieszyc sie ze ktos mi placi legalnie.

> A idą gorsze czasy . Trzeba popatrzeć na to co dzieje się w Grecji , Irlandii ,
          > Portugalii i na Węgrzech , plus inne kraje .

Nie siej paniki, kazde z tycvh panstw nagrabilo sobie samo, Polska mimo wszystko ma duzo wieksze zaplecze zeby nmie skonczyc jak oni, a polityka PO nie wtracania sie do niczego moze przyniesc tylko dobre skutki dla gospodarki (nie liczac podwyzki vat)

> Będzie niemiłe zaskoczenie , no ale trudno się dziwić jak się było zarejestrowa
          > nym na najniższą płacę a resztę brało pod stołem .

Dlatego nie nalezy cieszyc sie ze COS sie zarabia tylko walczyc by miec legalnie na pasku WSZYSTKO co sie zarabia.
          • Gość: Zorro Re: Tesco - opinie o pracy IP: 193.138.241.* 28.11.10, 15:02
            Ogólnie warunki pracy i atmosfera pogorszyły się i niestety tendencja spadkowa utrzymuje się nadal.P.
            • marjolka60 Re: Tesco - opinie o pracy 04.08.15, 20:32
              Ludzie czy wy nie umiecie odpowiedzieć na pytanie ? Człowiek pyta was , to albo nie odpowiadaj , albo napisz jeśli wiesz , pracujesz ... jak tam jest ? Wasze dywagacje i żarty możecie na innym forum wylewać
          • Gość: angrusz1 Re: Tesco - opinie o pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.10, 15:12
            Do takiego i owakiego :

Piszesz : " No chyba zartujesz? Z czego sie cieszyc? Raczj powinno sie walczyc z tymi co nie placa niz cieszyc sie ze ktos mi placi legalnie. "

Głupotę , bo z twojego pisma wynika rozłączność cieszenia i i walczenia .
            A można jednocześnie cieszyć się, że wszystkie składki zusowskie i jednocześnie zwalczać nieuczciwych pracodawców .

Co do perspektyw pozycji finansowej Polski nie upieram się , bo i sam pewien nie jestem .
            Ale z mojego doświadczenia wynika, że prędzej czy później będzie katastrofa .

W nieskończoność nie da się zadłużać a i prawo przewiduje , ba !!! zobowiązuje do pewnych działa po przekroczeniu progu ostrzegawczego .

I kombinowanie tuskowe wg mnie nie uchroni Polski od przekroczenia tego progu , być może nawet za tej kadencji Sejmu .
            • taki_i_owaki Re: Tesco - opinie o pracy 28.11.10, 15:56
              Gość portalu: angrusz1 napisał(a):

> Do takiego i owakiego :
              >
              > Piszesz : " No chyba zartujesz? Z czego sie cieszyc? Raczj powinno sie walczyc
              > z tymi co nie placa niz cieszyc sie ze ktos mi placi legalnie. "
              >
              > Głupotę , bo z twojego pisma wynika rozłączność cieszenia i i walczenia .
              > A można jednocześnie cieszyć się, że wszystkie składki zusowskie i jednocześnie
              > zwalczać nieuczciwych pracodawców .

Odnioslem sie do twojego cieszenia sie ze cos sie zarabia, w tesco to cos to na waciki nie starcza, wiec z czego tu sie cieszyc ? Poza tym nie widze powodu by odczowac jakas nadmierna radosc z tego ze pracodawca postepuje zgodnie z prawem.
              • Gość: Niezadowolony Re: Tesco - opinie o pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.13, 18:25
                Praca ponad możliwości wykonania przez 24 h a trzeba to zrobić w 8 h zarobki to śmiech na sali foto montaż nawet biedronka lepiej płaci. Mobing jest na pożądku dziennym bo jak się nie podoba to na twoje miejsce jest 10 chętnych.Każdy udaje że jest OK bo rynek pracy w tym kraju to żart.Jesteśmy białymi murzynami tylko każdy boi się o tym mówić.Kierownik sklepu pracuje z mężem magazynierem na jednym sklepie i gość jest pod totalną ochronką. Leniem jedzie na pół dzielnicy i nikt z tym nikt nic nie robi bo pracownicy się boją. To ma być firma. Tak wogóle to nie o taką Polskę walczyliśmy,gdzie pracownik jest szmatą
        • Gość: TYM do angrusz1 pod stolem IP: 84.10.11.* 28.11.10, 20:35
          czemu jestes niedoinformowany o lokalnym rynku pracy co mzoe neiwiesz iel sie zarabia pracujac w TRW poprzez firme posredniczaca??a moze tylko tu pracujesz...tam ludziska pracujacy prze Workera zarabiaja 1100zl i niema nic pod stolem pod stolem to sa firmy obuwnicze kaletnicze cholewkarskie oraz budowalne na naszym rynku pracy!!!
          • Gość: paju Re: do angrusz1 pod stolem IP: *.42.12.54.alfanet24.pl 23.09.13, 11:45
            Pracuje w jednej firmie powiązanej z przemysłem samochodowym przez tak zwanego worka i jakoś mniej niż 1500zł na rękę nie w ziołem jeszcze wiec jak się chce to można zarabiać tylko trzeba dobrze poszukać a nie siedzieć z złożonymi rękoma pod czterema literami.

Jeszcze kilka miesięcy i czekam na przejście pod zakład i wtedy moja pensja wzrośnie do 2000zł na rękę i wszystko jest na legalu oraz jasno na białym na pasku z wynagrodzeniem co miesiąc.

A to iz w TRW tyra się za najniższa stawkę to jest ich sprawa skoro dają się tak wykorzystywać ale można pracować tam i szukać gdzie indziej lepiej płatnej pracy oczywiście legalnej.
    • Gość: spadaj Re: Tesco - opinie o pracy IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 12:19
      spadaj z tym spamem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka