daisee 28.12.10, 20:35 Witam, czy ktoś z Was ma ochronę z tej firmy? Ile miesięcznie kosztuje taka ochrona? jaki jest koszt instalacji? Jak zachowują się w przypadku alarmu? A może polecacie jakąś inną firmę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adam_xx Re: Solid Security - ochrona 28.12.10, 20:52 Abonament ok. 50-100 zl. Instalacje wyceni Ci handloweic na bezplatnym przegladzie domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Re: Solid Security - ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 22:15 Wydają się najlepszą firmą w mieście. W nocy zapewniają dojazd w ciągu 5 minut, a w dzień 15 minut. Plus oferują ubezpieczenie na czas swojego dojazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Solid Security - ochrona IP: *.centertel.pl 18.01.11, 10:42 Niezła reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /./ Re: Solid Security - ochrona IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.11, 11:14 a moderatorów to oczywiści ch..u..j obchodzi, czy ktos ich tu widzial w ostatnim czasie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Solid Security - ochrona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 14:30 No więc tylko się "wydaje" być dobrą firmą. 1. Dojazdy (5 i 15 min), o których piszesz to bzdura, wyobrażasz sobie np. z al. NMP dojechać do Stadionu Raków w 15 min, najlepiej w godzinach 14-16? Hmmm, chciałabym to zobaczyć... Nie twierdzę, że takie sytuacje się nie zdarzają tylko warto by zadać sobie pytanie jakim kosztem i pod jak wielką presją. 2. Miałam możliwość prześledzić ofertę firmy gdy wybierałam ochronę dla swojej posiadłości. Owszem, cena systemów alarmowych (wraz z montażem) jest kusząca - ale tylko na pierwszy rzut oka i dla osoby, która się na tym nie zna. Jak dla mnie dwa czy trzy czujniki (podczas gdy potrzebowałam ich 14!) to za mało, że nie wspomnę o wątpliwej jakości centralkach. Tak czy siak po oszacowaniu wszystkich dodatkowych kosztów już wcale nie było mi tak do śmiechu. 3. TRAGICZNA usługa konserwacji... jednym słowem gdy ktoś przyjeżdża na konserwację mojego systemu to liczę, że się na nim zna, a nie dzwoni do Konserwatora z KONKURENCYJNEJ firmy aby mu pomógł... Pomijam fakt, że traktowanie ludzi (pracowników) w tej firmie jest co najmniej marne. Ja nie dam zarobić firmie, która pracowników traktuje na zasadzie "masz 600 zł i odwal się". Osobiście, moim zdaniem (a mam do niego prawo) firma nie jest godna polecenia. Z wielu względów. Po opadnięciu pozornej radości, że system będzie na moją kieszeń, twardej pobudce, że taki jednak nie będzie i przeanalizowaniu kilku firm, wybrałam mniej znaną firmę. Chłopak założył alarm, wszystko wytłumaczył, wystawił fakturę i jest do mojej dyspozycji 24/h. Jak mam problem - dzwonię i albo pomaga mi przez telefon albo przyjeżdża. Zapłaciłam niewiele więcej niż w Solidzie ale jestem naprawdę w pełni usatysfakcjonowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: Solid Security - ochrona IP: *.centertel.pl 18.01.11, 15:13 Trochę bzdury prawisz gościu. Ze śródmieścia na raków wcale nie musi jechać długo bo na rakowie też ma patrol. Ten koleś który zakładał system też dojeżdża jak masz włamanie tak? Tak czy owak nie ma większej firmy w Polsce i relacja cena / jakość jest konkurencyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dolar Re: Solid Security - ochrona IP: 195.88.28.* 18.01.11, 15:31 tzw. grupy interwencyjne to wielka lipa, wiem bo siedziałem w tej branży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Solid Security - ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:52 łoburzył sie pan łohronias Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaanka Re: Solid Security - ochrona IP: 195.88.28.* 18.01.11, 22:15 Z tego co piszesz zapłaciłaś za system alarmowy. A co z monitoringiem? Mnie też system/dość mocno rozbudowany/ zakładała firma inna niż Solid i inna reaguje na ewentualne usterki. Ale reagowanie na alarm czyli monitoring to już Solid. Jak na razie nie mam zastrzeżeń. Dwa razy przyjeżdżali na alarm w ciągu 12- 15 minut. Oni tera współpracują z CNT/chyba/ i w razie alarmu przyjeżdżają ci co są bliżej. Płacę 70 zł i jestem zadowolona. A kwestie wynagrodzeń pracowników to już nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Solid Security - ochrona IP: 195.88.28.* 18.01.11, 22:32 Gość portalu: aaanka napisał(a): > k na razie nie mam zastrzeżeń. Dwa razy przyjeżdżali na alarm w ciągu 12- 15 mi > nut. przyjechali i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaanka Re: Solid Security - ochrona IP: 195.88.28.* 18.01.11, 22:58 i nic. Sprawdzili, zadzwonili,że nie stwierdzono próby włamania. To ja włączyłam złą opcję systemu i kot w domu uruchomił czujkę ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość... Re: Solid Security - ochrona IP: 193.138.241.* 19.01.11, 19:41 ja też mam solidkę i jestem zadowolony. Przyjeżdżają bardzo szybko - ok.10 min. -przeskoczyli płot, stwierdzili ,z ezapomnieliśmy zamknąć okno, wiatr spowodował ruch firanki. Czujki są w każdym pomieszczeniu. Na początku panowie cierpliwie nas uczyli i nie było problemów. łatnośc elektronicznie 70 zet miesięcznie. Ja tam jestem zadowolony i polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB Re: Solid Security - ochrona IP: *.montecassino.trustnet.pl 19.01.11, 23:26 korzystam w dwóch lokalizacjach. cena 60 zł netto. Patron Service (nasza częstochowska firma) chciał 70 zł. Kilkakrotnie przyjeżdżali i faktycznie sprawdzali - obchodzili budynek, zaglądali do środka. Jak chcesz to dzwonią całą dobę i cię budzą że coś jest nie tak - dla mnie ok. Czasy dojazdów też ok - byli najczęściej szybciej niż ja :) Alarm robiłem sam, zatem co do cen się nie wypowiem. Ale polecam firmę z Faradaya - robiła mi przegląd wykonanej przeze mnie instalacji, bo było to wymagane do ubezpieczenia. Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Solid Security - ochrona IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.01.11, 10:40 Jeżeli chodzi o monitoring sygnałów alarmowych to owszem, trzeba przyznać, oferta jest dobra, tania. Jeżeli chodzi o to ich ubezpieczenie - dostał je już Ktoś ? dojazd ekipy - ok 3 w nocy miałem fałszywy alarm - patrząc na nagrania z kamer w firmie - przyjechali w 2,5 minuty, pierwszy gościu wchodził od razu z giwerą w ręce. - mówię o tysiącleciu. ekipy mają po całym mieście, głównie "czuwają - śpią" na myjniach, stacjach benzynowych i pod mc donaldami i dojazd jest dość szybko. w dzień kilka dojazdów na próbę (w końcu jeden w miesiącu gratis to trzeba testować :] ) - byli od 5 do 11 minut. Sprawy kto ile płaci pracownikom - to już nie jest sprawa klienta, powinien to mieć w nosie. Jeżeli chodzi o jakość systemów alarmowych, tu czepiłbym się : - wycenę robi handlowiec mający mierne pojęcie o technologi, którą sprzedaje :] - wstępna oferta czyli "alarm w domu, biurze" za 1000 -1200 z montażem :] u mnie skończyła się na 4 tysiącach a wcale nie miałem wygórowanych wymagań - ekipa od montażu otwarcie mówiła, że oni zrobiliby to inaczej niż na umowie/wycenie bo handlowiec palant pojęcia nie miał, a oni nie mogą tego zmienić, bo są rozliczani z każdego metra korytka i kabla i nawet na boku nie zrobią tak jak być powinno - ekipa fajna, ale korytka w nowym budynku na prostych ścianach zdecydowanie dało się położyć lepiej - SERWIS !! - za każdym razem, a awarii było już kilka, przyjeżdża ktoś inny, kto nie wie jak wygląda instalacja, czy może otworzyć centrale czy będzie wyło ( u mnie instalatorzy nie założyli wcale antysabotażu !! zabezpieczającego centralę), rozpoczyna się zawsze seria telefonów, sprawdzanie kto popełnił tę instalację. - podsumowując - zmieniłem serwis na lokalną firmę, gdzie zawsze jest ta sama ekipa, sprawdzili system, rozbudowali, poprawili, ustawili pod SOLIDA - monitoring, sprawdzili dojazd ekipy, dołożyli dodatkowo przyciski napadowe i piloty, wszystkie te dodatki za połowę tego co mówił handlowiec z solidu. nazwy firmy nie podam, bo to nie miejsce na reklamę. jeżeli chodzi o monitoring - mają chyba najwięcej ekip, do tego wchłonęli albo połączyli się z CNT i w sumie u nas są bezkonkurencyjni. - Odpowiedz Link Zgłoś
ochrona_dragon Re: Solid Security - ochrona 16.10.19, 11:44 Jeśli szukasz dobrej ochrony z częstochowy to polecam dragon-24.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś