Dodaj do ulubionych

Stworzenie drzewa genealogicznego, gdzie w Czewie

29.12.10, 11:46
Witam, potrzebuję odtworzyć drzewo genealogiczne swojej rodziny, od obecnego pokolenia lekko wstecz. Sam się tym nie zajmę, bo nie mam wiedzy jak się za to zabrać. Słyszałem jednak, że w Częstochowie są jednak osoby, które się tym zajmują. Gdzie mogę znaleźć coś takiego ? Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Stworzenie drzewa genealogicznego, gdzie w Cz IP: *.alfanet24.pl 29.12.10, 11:56
      Idziesz do Archiwm Państwowego na Rejtana i szukasz w aktach stanu cywilnego, ksiegach chrztu itp. Co za filozofia?
      • beztrosko_do_przodu Re: Stworzenie drzewa genealogicznego, gdzie w Cz 29.12.10, 14:15
        Taka, że nie chodzi mi tylko o rodzinę w Częstochowie, ale w okolicznych wsiach a nawet może trochę dalej. To chyba już nie jest tak proste. Po drugie czas, którego nie mam za wiele. A skoro są podobono osoby, które zajmują się tym za pieniądze uważam, że warto zapytać. Może ktoś coś na ten temat wie.
        • Gość: dominio Re: Stworzenie drzewa genealogicznego, gdzie w Cz IP: 192.168.6.* 29.12.10, 14:44
          W Częstochowie działa stowarzyszenie zajmujące się tą tematyką, www.genealodzy.czestochowa.pl/
          • beztrosko_do_przodu Re: Stworzenie drzewa genealogicznego, gdzie w Cz 29.12.10, 15:19
            Dziękuję :)
            • Gość: a Re: Stworzenie drzewa genealogicznego, gdzie w Cz IP: *.alfanet24.pl 29.12.10, 15:52
              Archiwum posiada dane nie tylko z Czestochowy ale i okolicznych wsi a nawet i dalszych. Wiec nie bedzie problemu.
    • Gość: J.T. Porady genealogiczne IP: *.apus-net.pl 29.12.10, 21:03

Towarzystwo udziela bezpłatnych porad, w każdą środę od 12-tej do 15-tej.
      Znajdziesz ich w Pałacu Ślubów na Focha I piętro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka