Dodaj do ulubionych

PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC

23.02.02, 12:24
Cześć mili ludkowie .Chciałbym porozmawiać o problemach z wypłatą odszkodowania
AC
w wyniku wypadku .Obecnie mam takie problemy WARTA SA kombinuje jak mi nie
wypłacić odszkodowania za autko ,Może ktoś z Was już mial doczynienia z nimi ???
Jak się bronić.Jak walczyc o swoje :) ? Jak zmusic ubezpieczyciela do wyplaty
naleznej sumy odszkodowania ,Dzięki za porady .:)
mate1@poczta.gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: elle 24 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC IP: *.chello.pl 23.02.02, 18:15
      Ubezpieczyciele zawsze kombinują, dlatego moja rada to wziąć dobrego adwokata,
      jeśli sam nie poradzisz sobie w prawnych zawiłościach.
    • mate1 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC 23.02.02, 20:15
      TYLKO ILE ZAPLACĘ ZA ADWOKATA ???
      • Gość: elle 24 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC IP: *.chello.pl 23.02.02, 20:21
        Zależy jaka ta twoja szkoda i potencjalne odszkodowanie. Racja, czasem to się
        nie opłaca, ale ryzykujesz, że ubezpieczyciel Cię ....
        Możesz iść do prawnika po poradę, niekoniecznie zlecać mu prowadzenie sprawy.
        To nie powinno kosztować majątku.
        • mate1 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC 24.02.02, 21:47
          ELLE :) mam auto 8letnie wartość jakies 12000 zl, a co do odszkodowania liczę
          na 6000 , czy adwokat podejmie sie takiej sprawy ??? straci mnustwo czasu i co
          on zarobi ??? raczej adwokat od pada i zostaja doświadczenia ludzi i
          instytucje panstwowe typu Rzecznik Ubezpieczonych lub Państwowy Urząd Nadzoru
          Ubezpieczen ,Tylko chciałbym sie dowiedziec od ludzi na jakich zasadach
          wspołpracuja te instytucje z poszkodowanymi .w sieci mozna troche znalezc ale
          to jest zawsze malo
          • Gość: elle 24 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC IP: *.chello.pl 24.02.02, 21:54
            Nie znam się, na jakich zasadach działają wymienione przez Ciebie instytucje.
            Powtarzam: nie musisz brać od razu adwokata do prowadzenia sprawy, możesz iść
            po poradę, ewentualnie zlecić też napisanie pisma do Warty. Adwokat wyjaśni Ci
            na co możesz liczyć, do kogo się zwracać po ekspertyzy itd. Mogę Cię zapewnić,
            że ubezpieczalnie zupełnie inaczej podchodzą do pism kierowanych do nich przez
            adowokatów w imieniu klienta (wiem coś o tym).
            • blanc Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC 25.02.02, 12:03
              Co do adwokata, to przecież w wypadku korzystnego dl Ciebie orzeczenia, koszty
              usługi tej osoby pokrywa strona przegrywająca (oczywiście w razie wniesienia o
              to w pozwie, choć czasami sąd orzeka o tym z urzędu).
              • Gość: elle 24 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC IP: *.chello.pl 27.02.02, 21:30
                mate1, napisz co zdziałałeś do tej pory w sprawie odszkodowania.
                • mate1 Re: PROBLEMY Z WYPLATĄ ODSZKODOWANIA AC 01.03.02, 00:44
                  czesc . Napisalem odwolanie do Warty i czekam ,kiedy cos odpisza i wowczas
                  musze zaczac dzialac .Papir wyslalem w poniedzialek ,to po niedzieli powinienem
                  miec pisemna odpowiedz , bynajmiej tak mi sie wydaje , Ile czasu maj na
                  odpowiedz ???
                  dzieki .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka