Dodaj do ulubionych

MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki

27.02.11, 23:14
Jeżeli pracownicy uważają, że zarabiają za mało jak na swoje umiejętności, to proponuję zmienić pracę - jeżeli nie są w stanie znaleźć lepszej pracy, to znaczy, że zarabiają odpowiednio.

A najlepiej by było, gdyby rząd w końcu zlikwidował 13. pensję, podzielił ją na 12 i o tyle dał im podwyżkę. Pozbylibyśmy się przynajmniej jednego nonsensu.
Obserwuj wątek
    • Gość: czerwone to syf Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.11, 23:47
      czy znacie czerwonego który mówi prawde, nie klamie dla idei i nie strzela w tył głowy choć mu partia każe?

jesli ma dać ludziom 1,3 mln a dac zarobić kumplom 1,3 mln to co wybiorą ? zwłaszacza ze w związkach same głaby....
      • szymciopsc Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki 28.02.11, 07:12
        to co wy tutaj wygadujecie to już o pomstę do nieba ale pomijam. zobaczmy jaki jest przerost zatrudnienia i pieniądze już się znalazły. czy ja nie jestem genialny ??
        • szymciopsc Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki 28.02.11, 07:14
          przepraszam jeszcze dodam porównajmy jakie są finanse na działalność właściwą a jakie idą na utrzymanie placówki podejrzewam że za głowy to się złapiemy i się przekonamy jak się dzieje źle w tym pięknym naszym kraju. tu nie trzeba podnosić podatków racjonalizujmy je !!!
          • Gość: gosc Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.play-internet.pl 28.02.11, 07:47
            Pani Różycka była wykreowana przez byłego prezydenta Wronę,jakoś mimo licznych pretensji i skarg na nią,nie raczył jej zwolnić, a chyba na to zasługiwała. Kurpios też dalej ją ochraniał.A tak naprawdę, to bardzo kiepska ta pani dyrektor,może Matyjaszczyk wreszcie to dostrzeże.Tam są lepsze osoby od niej,które mogłyby zrobić w MOPS-ie porządek, trzeba go tylko chcieć zrobić.
            • Gość: mądry Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.gre.pl 28.02.11, 20:53
              ciekawą masz teorię - najpierw wrona, potem kurpios, potem matyjaszczyk - wszyscy zostawiają różycką na stanowisku. ale oni się nie znają, nie mają pojęcia o zarządzaniu, właściwie to nie grzeszą inteligencją. ale ty, jako fachowiec od zarządzania, mądry człek wiesz, że ona nie sprawdza się na tym stanowisku, jest strasznie kiepska itp. dziwna ta twoja teoria.
              wg mnie akurat ta sytuacja pokazuje, że mimo niektórych nieprzychylnych opinii, pewnych problemów jest jednak odpowiednim człowiekiem na stanowisku - gdyby był ktoś lepszy to już dawno przy takich zmianach politycznych objął by ten stołek, wtedy byś był zadowolony.
              wychodzi na to, że wreszcie w mieście jest jakiś dyrektor z kompetencjami, a nie tylko uzależniony od jednej opcji politycznej - czy to ci się podoba czy nie.
              • Gość: ja Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.play-internet.pl 01.03.11, 07:27
                Ta pani jest nieinteligentna, to jest niestety prawda oczywista.Dlaczego pozostaje na tym stanowisku? Są różne opinie, ale czas pokaże, nie wierzę,że zostanie.
    • 4dagome1 MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki 28.02.11, 07:45
      Chciałbym wiedziec jaki procent budzetu mopsu idzie na pomoc i ile na płace biura samochody telefony premie nagrody .Biedak dostaje 100zł na miesiac pomocy a oi mają po 1300zł na rękę i jeszcze im mało .Jak się nie podoba to fora z dwora .darmozjady ..Jak na warunki czestochowskie to nie jest niska płaca .tysiące ludzi pracuje na najniższej stawce .NIe ma przymusu pracy w mopsie .nie podoba sie płaca to papa..tak powiedzą szefy w kazdej prywatnej firmie a niby dlaczewgo mamy się z nimi cackac za społeczne pieniądze .
      • Gość: gosc Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.play-internet.pl 28.02.11, 07:50
        Ja bym jeszcze sprawdził zasadność przyznawania tzw.pomocy doraxnych dla biednych,podobno kwoty MOPS przydziela uznaniowo, to jakaś kpina,jeden dostaje 2000 zł/ nie wiadomo,czy słusznie/ a drugi 60 zł,mimo ,że jego warunki życiowe są tragiczne.Ktoś raczyłby tam posłać kontrolujących?
      • Gość: Obserwator Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 12:14
        Byłem kiedyś w MOPS-ie na ul. Jasnogórskiej i widziałem jak tam pracują. Panie były bardzo zajęte: piciem kawy lub herbaty, poprawianiem własnego uczesania lub makijażu, dyskusją między sobą na tematy prywatne, wykonywaniem telefonów do znajomych lub kogoś z rodziny i zbieraniem zamówień przed wyjściem na zakupy. Jedna z pań wyszła na zakupy prawdopodobnie do pobliskiego sklepu bo wróciła po około 10 minutach z torbą wypełnioną między innymi owocami które następnie poszła umyć. Gwoździem programu tej ich dniówki było pojawienie się dostawcy z pizzą które wywołało lekkie poruszenie wśród pracowników na drugim piętrze. Po wyjściu pana zpadła błoga cisza której przyczyną pewnie była konsumpcja tej pizzy. Tak więc niech każdy sam wyciągnie wnioski czy należy im się podwyżka, czy nie. Pewnie moje obserwacje potwierdzą stali bywalcy tej instytucji.
        • Gość: Do Obserwatora Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: 195.205.171.* 01.03.11, 19:16
          To jest szczera prawda. ja tez kiedys bylam i widzialam swoje. Ale jak sie odezwiesz to pozniej cie biora i szukaj na ciebie pretekstu zeby czegos nie dac badz przeciagnac, sprawe. ja tak mialam potrzebne bylo dwa dokumenty z tego samego urzedu, pierw mi pani powiedziala ze potrzebny jest taki i taki dokument z urzedu tego i tego, a na drugi dzien mowi mi ze jeszcze to i to jest potrzebne z tego samego urzedu co dzien wczesniej bylam. nie mogla powiedziec odrazu za jednym razem tylko dwa razy tezebabylo jezdzic. i dzieki tym zwlekaniu czas upłyna i gotowka przepadła zyskali oni. Szkoda gadac
    • Gość: Gościu Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.11, 08:33
      Państwo w ogóle nie powinno się tym zajmować (przymusową dobroczynnością). Pracownicy MOPS negocjując swoje płace negocjują o ile więcej oskubać podatników.
      • Gość: ktoś Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.net.stream.pl 28.02.11, 20:48
        Gościu to dzięki pracownikom MOPS wypływają podatki...bo oni pracują i pracodawca odprowadza wszystkie składki - na ubezpieczenia społeczne, zdrowotne i podatek od dochodu a to Ty wyciągasz rękę po gotowe. Im więcej będą zarabiać tym większe podatki odciągną . Gdzie tu mowa o skubaniu podatników, pomyliłeś adresy.
        • Gość: student Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.alfanet24.pl 28.02.11, 21:29
          podatek i składki płacą ale te pieniądze pochodzą przecież z budżetu... chyba że o czymś nie wiem to bardzo proszę wyjaśnij skąd są te pieniądze.
    • tamdolicha wywalić dyrektorke za niekompetencje 28.02.11, 08:40
      i zmniejszyć zatrudnienie w MOPSie.
      • Gość: Wojciech Re: wywalić dyrektorke za niekompetencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 18:02
        Pomoc biednym w Paryzu i in. fr. miastach wyglada inaczej.Nie ma tyle zatrudnionych w bazie opieki bezdomnym,pokrzywdzonym przez los lub siebie.Posilki ,leki,koce oraz ubrania rozwoza wolontariusze.Koczujacy na chodniku o okreslonej g. wieczornej otrzymuje chleb i zupe i in. konieczne rzeczy.Nie wystaje pod furtami klasztorow i pod MOPS /bo ich nie ma /.Czas przemyslec taka wersje opieki.Biedny w MOPS jest traktowany jako natret.
        • Gość: tamdolicha Re: wywalić dyrektorke za niekompetencje IP: *.w80-14.abo.wanadoo.fr 28.02.11, 19:25
          MOPS w Czewce to taka rodzinna mafia. Ani w głowie im pomoc ludziom, byle doić ile wlezie budżet miasta. Dyrektorka nie ma pomysłu na rządzenie, a jej niekompetencja jest porażająca. Przykro patrzeć na to wszystko.
    • angrusz1 MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki 28.02.11, 08:49
      Trzeba mieć świadomość, że będzie gorzej .

Owszem budżety lokalne nie są tak bardzo zależne od budżetu państwa ale jednak są .
      A przecież Polskę czekają ostre cięcia budżetowe .
      Po prostu nie da się rządzić z ciągle rosnącym długiem publicznym i olbrzymim deficytem budżetowym .
      Polskę i Polaków czekają długie lata zaciskania pasa .
      • redogr Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki 28.02.11, 09:46
        I zgadzam się całkowicie ,w Polsce niestety wszystkie ceny idą w górę tylko pensie stoją oczywiście tych najbiedniejszych .Wiem że w MOPSIE nie zarabiają kokosów ale jak ktoś już tu napisał jak nie chcą pracować za taką kasę to niech szukają lepszej zobaczą co oferuje im Częstochowa .Jak chcą podwyżek to proszę Pani Różycka występuje do kierowników poszczególnych placówek o wytypowanie po5 osób do zwolnienia bo muszą zaoszczędzić na podwyżki dla tych co zostaną i nie pomijamy przy tych zwolnieniach związkowców chronionych prawem przed nic nierobieniem .
        Wtedy przemyślą czy lepiej pracować za 1300zł czy lepiej być bezrobotnym !!!
    • rowerandrzeja gawron, kur i śledź kłamią 28.02.11, 09:47
      to jedna sitwa i to makabrycznie sz(bez)czelna
    • 1972bogdan4 MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki 28.02.11, 10:03
      Biedak któremu się należy dostanie 100 czy 200 zł,jest kontrolowany wiele razy ,przez 2 pracowników . Uważają że za takie pieniądze ma wyżyć [a za 1300 się nieda]-dziwne?????
      • Gość: Kinia Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: 195.205.171.* 28.02.11, 10:17
        Bo im ciagle mało po co dac komus jak moze on dostac te 100zl-czy 200zl Komus komu sie naleza wymyslaja problemy aby tylko nie dac jakiej kolwiek pomocy a ktos kto nie powinien miec tej pomocy bez problemu ja dostaje. znam osobe co ma 28lat ma dziecko juz w wieku 6lat jej mama siedzi w domu a ona zamiast szukac pracy kozysta wlasnie z Mopsu. Chory kraj chore warunki.
    • alpacino01 Zlikwidować to źródło patologi 28.02.11, 12:35
      MOPS=miejski ośrodek patologii społecznych
      Proszę poczytać jakie były jego cele(w zamierzeniu szczytne) a jakie realizuje obecnie. To był urząd pomocy ludziom biednym. Stał się źródłem utrzymania marginesu społecznego, nierobów, pijaków. A gdy ktoś uczciwy chce pomocy(są w tym wątku poruszane te kwestie)to dostaje grosze albo nic, a formalności odbierają sens pomocy. Koszty urzędu, jego wpływ na utrwalanie patologi i znikoma pomoc rzeczywiście potrzebującym to przesłanki by tą patologię zlikwidować.
      Sprawę znam, bo mieszkałem w otoczeniu ludzi których źródłem utrzymania były datki m.in. z mops-u. Ludzi zdrowych, zdatnych do pracy, ale wolących tanie wino, piwo, za dotacje od państwa niż uczciwie zarobione pieniądze. Bo po co pracować za 1000 zł jak za "frajer" ma się 800 zł.
      Identyczna sytuacja tyczy się Urzędu Pracy(sic!). Kolejna patologia.
    • Gość: drab ale ma na kolejnego prezesa ARR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 15:20
      ta spolka krzak ma juz 3 prezesow. Kazdy bierze ponad 10000zl na miesiac.
      To sa prawdziwe oszczędności.
    • Gość: jo anna Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 20:57
      a kiedy SLD mówiło prawdę?
    • Gość: socjalna Re: Różycka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.11, 21:02
      Dyr Różycka nie wyszła do "biedaków" w workach no bo przy nich prezentowała by się jak gwiazda amerykańskiego filmu. Zapewniam was możecie skoczyć i dyrekcji i zarządowi miasta naobicują a potem będą zwlekać
    • Gość: gość portalu Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.54.170.27.tvksmp.pl 28.02.11, 22:13
      Witam szanownych komentujących. Zastanawia mnie czy Państwo wiecie o czym tak naprawdę piszecie. Dla mnie niektóre komentarze to buractwo pierwszej wody. Ludzie czy Wy myślicie, że pomoc społeczna to tylko przyznawanie zasiłków???? Otóż absolutnie nie!!!! Jak czytam, że MOPS to patologia, że MOPS to darmozjady to zastanawia mnie kto ma czelność wygadywać takie dyrdymały. A Krzyc0f to chyba nadwyrężył szczyt swojej inteligencji!!! Może trzeba się było kształcić a nie mieć pretensje do całego świata!!! Każda rozmowa czy wymiana poglądów powinna być merytoryczna a nie opierać się na wiedzy uzyskanej z zaścianka. A i jeszcze jedna kwestia: nie każdy komentujący to sprzymierzeniec danej firmy, lecz niektórzy komentujący spoglądają trzeźwo i posiadają wiedzę na temat zagadnień społecznych, prawnych i socjalnych. Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.11, 17:03
        ????
      • Gość: również gość Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 00:43
        Litości! Ileż błędów w jednej wypowiedzi...I kto tu wspominał o inteligencji i wykształceniu.
      • Gość: mkl Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 12:38
        Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Przecież napisano że pieniądze na podwyżki były zabezpieczone. Z całości, wydzielono środki na ubiegłoroczne podwyżki a to co pozostało nie wystarczy na spełnienie żądań związkowców w tym roku. Nie słyszałem jeszcze żeby znalazl się taki pracodawca odpowiadający związkowcom. Jednak to dobrze że jest w dotychczasowych relacjach pracodawca pracownik jest trzecia siła. Ciekawe jak brzmiało dosłownie to porozumienie bo w tego typu sytuacjach każda ze stron może tłumaczyć je sobie na swoją korzyść
        • Gość: znający temat Re: MOPS: nie mam 1,3 mln zł na podwyżki IP: 77.253.226.* 03.03.11, 11:22
          Trzecia siła w MOPS to Rysiu i nie ten z klanu tylko z rady miasta. Naczelny Pracownik Socjalny - były wiceprezydent miasta. Na dodatek dobry rzecznik Marek też radny tyle że z Blachowni i się kręcą ..... i po co tu komu kompetencja , inteligencja ...... no komu to potrzebne w teatrzyku kukiełkowym .
    • angrusz1 Lepiej 03.03.11, 11:47
      siedzieć cicho i cieszyć się, że ma się etat , że kolejny miesiąc pensja wpływa na konto .
      Bo

finanse.wp.pl/kat,102634,title,Rostowski-bije-sie-z-deficytem,wid,13187252,wiadomosc.html
      kiedy finanse publiczne się załamią to zwalniani będą przede wszystkim ci niepokorni , ci z roszczeniami - z uzasadnieniem, że najmniej efektywni .

A to przecież kiedyś nastąpi .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka