oszrany 15.03.11, 08:54 Chyba oczywiste ze ktos bierze w lape, dziwne tylko ze policja nic z tym nie robi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwa_05 Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i papy... 15.03.11, 11:46 Proponuję,żeby Straż Miejska pochodziła trochę po peryferiach Cz-wy i zainteresowała się ogromnym wysypiskiem śmieci,które rośnie od kilku lat na terenie należącym do Jasnej Góry-przy ul.Sopockiej,oraz podrzucanymi śmieciami w workach (ul.Żuławska i Sopocka).To jest katastrofa ekologiczna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 15.03.11, 12:46 panie Hałubiczko ! dostał pan jakis medal ! Zrób pan cos z tym ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: 212.87.237.* 15.03.11, 15:53 Teren poza granicami Częstochowy. Municypalni nie mogą tam prowadzić żadnych spraw, czynności itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Inne ulice też IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 15:40 Tak dzieje się na innych ulicach w Częstochowie np. ul. Wierchów, Wypalanki. Zasypywanie działek gruzem, śmieciami, ziemią bez wykonania odwodnienia powoduje zalewanie drogi i innych posesji. Przy ul Wypalanki od strony gdzie podobno działki mają wartości przyrodnicze. Noże Straż Miejska obejrzałaby te zakazane tereny !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkankaZegarowe Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: *.123.196.1.gl.digi.pl 16.03.11, 10:49 Jestem pod wrażeniem jak to gazety potrafią wszystko przedstawić .... wielka tragedia, domy zalane, brud, smród i ubóstwo. Akurat mieszkam na ul. Zegarowej, dobrze znam właściciela tej działki oraz wszystkich, których cytowano w tym artykule i wiem jak sytuacja wygląda na prawdę. To, że właściciel wysypuje na swojej działce gruz to tylko i wyłącznie jego sprawa, bo to jest jego teren i ma prawo robić na nim co mu się podoba. Oczywiście zgodzę się, że tam są również płaty pozrywanego asfaltu czy potłuczona ceramika (którą przywożą przewoźnicy jednego z marketów budowlanych), ale nigdy nie widziałam żadnych akumulatorów, a przechodziłam tam wielokrotnie. Szkoda tylko, że redaktorzy nie wspomnieli w artykule, że gruz, który jest przywożony nie jest porozrzucany na hałdach tylko rozrównany i przebrany (właściciel posiada koparko-spychacz, a także odkłada na inne miejsce "dobre" cegły aby wykorzystać je do remontu domku, który znajduje się na tejże działce). Można by także powiedzieć o tym co robią "uprzejmi" sąsiedzi: np. podrzucili do studni znajdującej się na tej działce zdechłego szczura, "przekopali" mostek właścicielowi aby nie mógł wjechać na swój teren lub też jadąc swoim czerwonym samochodem zatrzymywali się przy posesji właściciela tej działki i wywalali przez bramę śmieci i pierze z oskubanych kur. Nie zamierzam nikogo bronić, ale zastanówcie się nad tym co piszecie i co mówicie, szczególnie to się tyczy do mieszkańców ulicy Zegarowej, którzy walczą ze śmietniskiem robią takie same rzeczy. Życzę Wam rozsądku -mieszkanka ulicy Zegarowej- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowik Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: *.multi-ip.pl 27.03.11, 21:37 Przypadkiem natknąłem się na tę wypowiedz. Nie prawdą jest że może robić na swojej działce co mu się tylko podoba. Jest prawo budowlane a w nim sprawy odnośnie niwelacji terenu. To raz. Dwa gospodarka wodna - a tam zakazy zmieniania odpływu wód. I szanowny Panie proszę pamiętać, że tam gdzie gruz będą i śmieci a tam gdzie śmieci będą szczury i inne... Sprawa do powalczenia życzę cierpliwości dla mieszkańców i proponuję kontakt z jakimś dobrym adwokatem oraz szukanie pomocy w przepisach Odpowiedz Link Zgłoś
irek888 Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i papy... 16.03.11, 20:53 Gdzie się skryli ekolodzy? zapraszamy ich w te okolice. Razem z gruzem przywożone są rozmaite śmieci - jest to efekt rozbiórki czy remontu domu z którego pochodzi gruz- co z nimi robi właściciel działki? Pani z Zegarowej która broni owego wysypiska pytam czy chciała by mieć za swoim płotem taki widok i czy miała by odwagę zjeść warzywa czy owoce ze swojej działki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuiek zeneck Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: *.123.196.1.gl.digi.pl 16.03.11, 21:18 wonloć Tomku w swoim domku - jak nie smakuja ci twoje owoce to sobie kup na rynku bo nie wiesz gdzie byly hodowane a jak drazni cie widok z okna to postaw sobie wyzszy plot i spie***aj dziadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MieszkankaZegarowe Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: *.123.196.1.gl.digi.pl 16.03.11, 23:14 Drogi Irku888 zgodzę się z Tobą iż czasem jest to gruz pochodzący z rozbiórki domów i zdarzają się różne śmieci, ale jak już wcześniej napisałam właściciel działki zajmuje się tym i codziennie pracuje tam i porządkuje to co jest przywiezione np. odkłada cegły nadające się jeszcze do wykorzystania, segreguje gruz i rozrównuje go spychaczem, a pozostałe śmieci wyrzuca do śmietnika. A tak a propos to wcale go nie bronię tylko wyraziłam obiektywną opinię na temat tego co widzę. Nawet na załączonym materiale filmowym widać, że tam coś jest robione i gruz, który tam trafia nie jest składowany na hałdach i pozostawiony bez niczego. I jeszcze powiem Ci Irku na dodatek, że mam odwagę jeść warzywa ze swojej działki mimo iż mieszkam w niedalekiej odległości od tej posesji oraz od kurzelni, która znajduje się także na tej ulicy. Myślę, że ekolodzy mogli by się także wypowiedzieć na temat wyrzucanych śmieci i pierza przed bramę owego właściciela oraz wrzucenia zdechłego szczura do zdatnej studni. Pytam się tylko czy to są zachowania godne przyzwoitego człowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zirytowany Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.11, 12:44 Niech się komendant hołubiczko zainteresuje dość pokaźną stertą śmieci i plastikowych butelek przy ogrodzeniu szpitala przy ul. Bialskiej(przed ostatni przystanek linii 28-nie da się tego niezauważyć z ulicy).A nie tylko mu medale i zaszczyty w głowie.Do roboty!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wafelek Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa IP: *.prenet.pl 17.03.11, 13:05 to na pewno kibice rakowa Odpowiedz Link Zgłoś
irek888 Re: Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i pa 18.03.11, 06:41 Rzeczowy opis sytuacji którą pani przedstawia w dużej mierze przekonuje mnie, w końcu moją opinię oparłem tylko na przeczytanym artykule. Widzę w bardzo wielu miejscach Częstochowy sterty gruzu czy śmieci i to przeraża. Jeżeli właściciel jest sumienny i posiada tzw świadomość ekologiczną to sam gruz nie jest niczm złym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Zapraszam IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.11, 19:24 zapraszam Straż Miejską, Miejski Zarząd Dróg i ekologów na ul. Wierchów w Częstochowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
zyczliwi666 Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i papy... 05.04.11, 21:58 W związku z aferą "dzikiego wysypiska śmieci" przy ulicy Zegarowej, a jestem jej wieloletnią mieszkanką , więc udałam się na spacer aby naocznie zobaczyć tą sytuację. Z moich obserwacji wynika że wszystkie te oszczerstwa typu (wylęgarnia szczurów , odpadów toksycznych) nie mają miejsca. Właściciel tej posesji podnosi poziom gruntu gdyż mieszkamy na terenie pokopalnianych i z tego powodu powstały upadliska. Moim zdaniem ludzie którzy zgłaszają owe donosy i skargi to pewnie robią to z zazdrości,że kiedyś powstaną na tym miejscu działki budowlane. " Dzisiaj jest ściernisko a jutro będzie San Francisco". P.S Ludzie jak nie mają co robić to wymyślają różne historię. Lepiej niech się wezmą za robotę i wykoszą te chaszcze u siebie to nie będzie tych wylęgarni szczurów i innych gryzoni. A po 2 istnieje coś takiego jak odwodnienie własnych działek. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkankaowejulicy1 Ktoś sypie za domami wał z gruzu, smarów i papy... 05.04.11, 22:38 Jak widziałeś tyle akumulatorów to trzeba było je zebrać , sprzedać na pobliski skup złomu i za tą kasę wymienić swojego czerwonego grata na Ferrari! Odpowiedz Link Zgłoś