Dodaj do ulubionych

Papież celowo pobrudzony

25.05.11, 22:54
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • mirage75 Papież celowo pobrudzony 25.05.11, 23:17
      Kazda dewastacja powinna byc surowo karana.
      Chlopaki obslugujacy monitoring maja okazje sie wykazac.
      Natomiast mam nadzieje ze ten piekny miejski plac odzyska kiedys swoja utacona funkcje pieknie zagospodarowanego i waznego placu dla miasta i mieszkancow,a nieudolna koncepcja przewroconego krzyza wraz ze szkaradkim udajcym papieza zostana przeniesine w odpowiednie dla nich miejsce,jak na przyklad blonia jasnogorskie lub plac przed katedra.
      • Gość: n Re: Papież celowo pobrudzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 01:24
        Zapraszam tutaj:
        www.facebook.com/pages/Jestem-za-przeniesieniem-pomnika-JP-II-z-Placu-Daszy%C5%84skiego-w-inne-miejsce/204796616205121?sk=wall
      • Gość: Ewa Re: Papież celowo pobrudzony IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 10:30
        Popieram w 100%.Komu to przeszkadzało.
      • Gość: jasiu... Bierzmowanie pomnika? IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.11, 15:42
        www.mikolaj-bydgoszcz.home.pl/sakramenty/bierzmo.htm
        Istotny obrzęd bierzmowania składa się z trzech elementów wykonywanych równocześnie. Są to:

namaszczenie olejem Krzyżma na czole ochrzczonego,

nałożenie ręki biskupa na jego głowę,

słowa: "Przyjmij znamię daru Ducha Świętego".

Czyżby dlatego olej?

A tak poważnie. Istnieje cała grupa osób, które uważają, że pomnik ten, to kpiny z papieża. W Rzymie również nawiedzony artysta zbudował pomnik, który się nikomu nie podobał i co? Ano paskudy nie będzie - więcej tu: www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/swiat/pomnik-jana-pawla-ii-bedzie-zburzony-zdecyduje-plebiscyt,77223,1

Częstochowski pomnik może aż taką paskudą nie był, jak rzymski, ale osób zachwyconych pomnikiem ja przynajmniej nie znam. Może dzisiejszy wybryk również i w tym miał swoje inspiracje? Jakoś na tym forum nie widać święcie oburzonych. Czy nie dla tego, że mieszkańcy tego pomnika nigdy nie pokochali? Że pomnik się po prostu nie podobał?

A pamiętacie, jaki miał być piękny, z tą sadzawką na środku placu?
        • mirage75 Re: Bierzmowanie pomnika? 26.05.11, 16:07
          To chyba opatrznosc sprawila ze nie udalo sie T.Wronie przeforsowac projektu z sadzawka.Doszly by jeszcze dodatkowe koszty, plus wstyd na cala Polske ze papiez stoi sucha noga w pustym basenie.,widzac jak miasto nie ma pieniedzy na oplaty za wode do innych juz istniejacych fontann,lub tych ktore T.Wrona stawial chyba w jakims obledzie.
          Znajac jego preferencje srodowiskowe, ta akurat fontanna na brak wody by na pewno nie narzekala.
          Chociaz,niektorzy traktowali by bryle stojaca suchymi nogami w basenie z pseudo woda jako cud ....No coz ktos sobie przeciez uwidzial Via Sacra...
    • katorakta I teraz mówicie że to pomnik papieża? 25.05.11, 23:54
      Ja do tej pory myślałem że to Yody z 'Gwiezdnych Wojen', a ten krzyż to spadł z pobliskiego kościoła i dlatego tak dziwnie leży :/
    • harry_grabowka [...] 25.05.11, 23:59
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: A-LFA Re: Papież celowo pobrudzony IP: *.net.stream.pl 26.05.11, 06:42
      Pomnik szpeci, pomnik chyba mało komu się podoba ale jestem zdania iż to nie ma żadnego znaczenia. Dewastacja jest dewastacją i powinna zostać ukarana z pełną surowością prawa. I też pozwole sobie mieć nadzieje iż akurat bardzo nie trafiony pomnik pewnego dnia przestanie szpecić plac Daszyńskiego.
      • dyziek_o Re: Papież celowo pobrudzony 26.05.11, 07:27
        A ja nie mam nic przeciwko temu, który ten pomnik oszpecił.
        Mało z tego, będę stawał w jego obronie. Koncepcja zeszpecenia tego placu to dzieło
        niejakiego Wrony i jego poplecznika, - Nowaka do spółki ze Skubisiem.
        Ludziska protestowali przed tego typu zaśmiecaniem przestrzeni miejskiej ale co tam,
        Wrona, jak i jego kamaryla wiedzieli lepiej, co ma się ludziom podobać.
        Tym czasem, już kiedyś taki typ postępowania przerabialiśmy - i powinien / ponoć
        tytuł naukowy posiada / - wiedzieć, że ludziska się na olewanie - nie zgodzą.
        Olał ich prezydent, to oni jego koncepcję. Tym razem jednak dosłownie.
        Place tego typu mają bowiem służyć całemu społeczeństwu a nie tylko wąskiej grupie jakichś wyznawców jakiejś religii.
        Na placu powinny znajdować się kafejki, piwne ogródki i toalety dla społeczeństwa a nie budowle sakralne.
        Pomnik mogą sobie klechy na swoim terenie postawić i tam go hołubić. Z placu - won!
        Dyzio.
        • Gość: A-LFA Re: Papież celowo pobrudzony IP: *.net.stream.pl 26.05.11, 08:29
          Cóż osobiście jestem zdania, iż każda dewastacja jest dewastacją - w tej chwili komuś się nie podoba pomnik, więc go dewastuje, jeśli nie poniesie kary innym razem zdewastuje np. budynek czy samochód, bo też mu się nie spodoba. Pomnik mnie tez się nie podoba, ale jestem przeciwnikiem wyrażania swych uczuć po przez dewastacje rzeczy, która mi się nie podoba, bo nie tędy droga.
          • katorakta Re: Papież celowo pobrudzony 26.05.11, 13:35
            Tam już kiedyś był pomnik, dużo ładniejszy i dużo bardziej funkcjonalny :)

Jeszcze przyjdzie czas że i Wojtyłę za łeb z cokołów dźwigiem będą ściągać, przywódcę tej najkrwawszej, najokrutniejszej sekty w historii świata!
    • Gość: nierzyt== Re: Papież celowo pobrudzony IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.11, 08:21
      Lecz się debilu .
      • Gość: jmk Re: Papież celowo pobrudzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 08:31
        Masz "nierzyt" więc się powinieneś leczyć a nie doradzać innemu zdrowo myślącemu.

Cała koncepcja tego pomnika jest OCHYDNA i Spieprzyła plac NOWOTKI , jak wrona z Cz-wy.

Ten skretyniały Wasz wrona chciał jeszcze koło Puchatka SRACZ dla PĄTNIKÓW wybudować- byłby komplet z tym pomnikiem, widocznie "projektant" chciał dać upust jak to za komplet.
    • Gość: jasiu... Inny pomnik profesora Kucza IP: *.dip.t-dialin.net 26.05.11, 08:33
      poświęcony Janowi Pawłowi II znajduje się w Kaliszu. To znaczy inny - pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:PL_Kalisz_Pomnik.JPG&filetimestamp=20051226164518 - popatrzcie. Ta sama garbata postać, ale umieszczona, jak to przy pomnikach jest najczęściej, na cokole. No i upadłego krzyża nie wkomponowano.

Dla mnie czas profesora Kucza się skończył. Te rozłożyste płaszcze, jakie sobie wymyślił (zaczynając od częstochowskiego prymasa), to całe cierpiętnictwo, niewielu ludziom się podoba. Ot wymysły starego dziadzia (profesor ma 75 lat). A w Częstochowie dodatkowo jeszcze pomnik narażono na bezpośredni kontakt z tzw. elementem. Moim zdaniem winny nie jest głupi chuligan, ale decydent, który bezmyślnie przyjął koncepcję pomnika.

Może rzeczywiście przenieść pomnik obok Popiełuszki, na środek Alei Sienkiewicza? Problem w tym, że zawadzał będzie wszędzie, bo koncepcja jest niedopracowana. Skoro pomnik i tak trzeba będzie zdemontować na czas remontu placu, to może warto go przeprowadzić w bardziej bezpieczne miejsce?

A pamiętacie - miał stać w fontannie - sadzawce, w której odbijałby się krzyż. Wówczas rolę odgradzającego pomnik cokołu spełniałaby woda. A teraz mamy problem, który trudno będzie rozwiązać. Jakoś trudno mi uwierzyć, by głupek, który zbezcześcił pomnik nie znalazł naśladowców.
    • hray Re: Papież celowo pobrudzony 26.05.11, 09:08
      Lecz się, byle prędzej
    • Gość: albin siwak Re: Papież celowo pobrudzony IP: *.prenet.pl 26.05.11, 09:41
      Ty debilu ,lepiej zamilcz
      • Gość: kicha Re: Albinie.... IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 10:04
        plamy papieża i kościoła są nie do zmycia.Choć byś lizał najbardziej intymne miejsca u kleru,to i tak nigdy ni9e będzie tam czysto.
        • wladimirdwa do kicha 27.05.11, 09:50
          ty jesteś prawdziwa kicha a kichasz?
    • Gość: oko wrażliwy artystycznie nie wytrzymał ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 10:47
      po prostu ktoś wrażliwy artystycznie nie wytrzymał, ten pomnik to wyjątkowe szkaradzieństwo, przy okazji łamiące zasady przestrzeni w Alejach !
      Jest to też pomnik pyszałka Wrony , który bez żadnych konsultacji budowę okropieństwa przeforsował !
      Przy okazji nie można nie wspomnieć o kolejnym "dziele" pomniku Popiełuszki, przypominającym jako żywo ołówek z piórnika Plastusia !
    • manday Papież ????celowo pobrudzony [WIDEO] 26.05.11, 10:58
      czy jego bałwochwalcza i świętokradzcza karykatura
      • Gość: finka A może to cud? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 11:05
        Skoro nie było żadnych ekscesów, to skąd nagle oleista ciecz na pomniku?
        • Gość: kicha Re: A może to cud?na 100% IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 11:17
          jak już został świętym i poszedł do nieba to może go zgwałcili ci których tak bronił.
      • Gość: Swojak To nie pomnik to kawałek dziadostwa IP: *.access.telenet.be 26.05.11, 23:50
        Ten profesorek Kucz niech się zastanowi nad swoim artyzmem bo takim badziewiem oszpecił nasze miasto a Wrona nie lepszy zepsuł cały plac Daszyńskieko tym stworem gdzie życie tu umarło wieczorem . A na marginesie ten pomnik jest taki brzydki jak i ten Wrona . Ale jak się ma w rodzinie Nowaka To się robi wszystko dla kleru a nie dla mieszkańców . Z dala od Częstochowy niech siedzi by nie narobił jeszcze gorszych szkód .
    • radomiec Wreszcie! 26.05.11, 11:19
      Niech sobie stawiają te swoje pajacyki i inne krzyże na swoim terenie a z miasta won!

Aborcjuj Katolicki Terror.
      • Gość: Fruit Na kolana speermo stalina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 11:25
        To prawdziwy święty, a nie jakiś Lenin. A ta ciecz to znak dla niewiernych, co po 45 deptali po obrazkach Matki Boskiej, podczas rekrutacji do UB.
      • Gość: kicha Re: Wreszcie!e tam IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 11:33
        A gdyby za tym pomnikiem dobudować pomniki barnów jak podążają na Jasną Górę do strzyżenia to poczuł byś się lepiej?Bo wtedy ten pomnik by miał jakieś przesłanie.
        • Gość: jola Re: Wreszcie!e tam IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.05.11, 11:57
          racja . usunac ten pomnik !! Plac miał inny harakter a nie krzyz bedacy zawalidroga .
          Kosztami usuniecia obciazyc "pomysłodawców" Dosc dewastacji Czestochowy podobnymi pomysłami.
          • mirage75 Re: Wreszcie!e tam 26.05.11, 12:17
            @jola
            Glowny pomyslodawca z-NIK-nal,podazajac za praca sladem tych,dla ktorych rozwiazywanie problemow zwiazanych z sytuacja na lokalnym rynku pracy i stwarzaniem mozliwosci by wlasnie w Czestochowie budowali swoja przyszlosc widzial w budowaniu pomnikow,kreowaniu niepotrzebnych przestrzeni publicznych i realizowania swojej chorej koncepcji Via Sacra,za ktora przyjdzie mieszkancom placic duza cene uciazliwosciami oraz obsluga dlugu przez wiele lat.
            Przypadek czy dziwna zlosliwosc losu ktora obraca sie przeciwko nawiedzonym i chorym wizionerom?

Mam nadzieje ze kiedys miasto odzyska swoja przestrzen na placu Daszynskiego i zatrudni prawdziwych fachowcow od urbanistyki do rewitalizacji tak sparatczonej koncepcji przestrzennej.
            W takim momencie bedzie mozliwe przeniesienie tej bryly,ktora ze wzgledu na jej brzydote ciezko nazwac pomnikiem.A krzyz ktory dla osob wierzacych powinien byc symbolem zwyciestwa odzyska swoja forme i nalezytej jakosci material z ktorej bedzie wykonany.Ten obecny kojarzy sie z odzyskiem plytek chodnikowych.
            • Gość: kicha Re: Wreszcie!e tam IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 12:29
              to nie chcesz żeby tam dobudować pomniki baranów z długą wełną które papież pogania tym krzyżem do strzyżenia na Jasną Górę.Tu chodzi o przesłanie.Bo zrobiono z papieża Jezusa.A wiadomo już po plamach które się ukazały że on wcale taki9 święty to nie był.
              • mirage75 Re: Wreszcie!e tam 26.05.11, 12:42
                Masz dosc specjalne podejscie traktujac plamy olejne ktore pojawily sie na tej bryle jako wyznacznik swietosci...
                Natomiast co do barankow,wydaje mi sie ze gdybys sie upieral to zdecydowanie lepszym miejscem byly by blonia poniewaz tam jest trawa i przeslanie z...lakami i halami dla pewnej czesci ludzi staloby sie wyrazistsze...
                Zastanow sie co do materialu z jakiego chcialbys zrobic baranki i skad wezmiesz na to kase?
                I kto je bedzie pilnowal by ich czasami nie sprzatnieto i upieczono...
                • Gość: kicha Re: Wreszcie!e tam IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 12:51
                  Kamery pilnowały,plamy są,nikt nic nie widział.Jednym słowem cud!Barany ze złota,bo do strzyżenia.Koszty- kościół,bo nie płaci podatków i normalnie stać go.Miejsce dobre bo najwięcej pielgrzymów tamtędy przechodzi no i by wiedzieli po co idą.
                  • Gość: kicha Re: Wreszcie!e tam,jeszcze jedno prestiż IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 12:57
                    Taki mały Świebodzin stać na największego bałwana na świecie- to co Częstochowy nie stać na stadko złotych baranów?Jak głupota to musi być wielka i dorównywać temu miastu.
        • Gość: n Przeniesienie pomnika JP II w inne miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 12:17
          www.facebook.com/pages/Jestem-za-przeniesieniem-pomnika-JP-II-z-Placu-Daszy%C5%84skiego-w-inne-miejsce/204796616205121?sk=wall
          • Gość: n Re: Przeniesienie pomnika JP II w inne miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.11, 13:12
    • cyniczne_oko To nie papież to garbus 26.05.11, 13:04
      Za każdym razem jak widzę ten pomnik to mnie ogarnia obrzydzenie. To nie papież to jakiś garbus i to o bardzo wydatnym garbie. Na dodatek na plecy dodano mu tablice z którą wygląda jak nosiciel reklamy. Dziadostwo a nie pomnik.
      • Gość: rosa Re: To nie papież to garbus IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.11, 13:41
        Kościół jest niestety ......upaprany.
    • tesla_rf Papież celowo pobrudzony [WIDEO] 26.05.11, 14:37
      Gratuluje wykonawcy tego świetnego pomysłu. Precz z pomnikami obrońcy pedofilii !
      • Gość: Stg Re: Papież celowo pobrudzony [WIDEO] IP: *.inlink.eu 26.05.11, 17:40
        to nie miejsce na taki przygnębiający pomnik. Jeżeli przenieść to gdzieś na wieś a krzyż może do Treblinki lub Auschwitz? myślę że nawet na Jasnej Górze nigdzie by nie pasował. poza tym już jest. A sama akcja z wypapraniem pomnika to jak dla mnie dosyć amatorskie lecz bardzo przemyślane wołanie o ratowanie Częstochowy przed ukrzyżowaniem.
    • przem0_25 Papież celowo pobrudzony [WIDEO] 26.05.11, 19:38
      Co do oblania pomnika , to tylko może być dowodem, iż mamy w mieście dość rządów kleru . Pomnik JPII na Jasnej Górze , płyta pamiątkowa w III alei , drugi pomnik na placu Daszyńskiego , aleje JPII . Pomnik Jezusa na skrzyżowaniu DK1 , pomnik ks.Popiełuszki i ulica jego im. , pomnik kard. Wyszyńskiego . itd. Można wymieniać bez końca . Kolejne co się da zauważyć, to słabość środków które mają nas chronić (monitoring). Niby policja i straż zachwala jak dobrze jesteśmy strzeżeni i nic nam nie grozi , a gdyby zamiast na pomnik ktoś wylał nam kwas na głowę , to żadna kamera by to nie zarejestrowała . Więc podsumowując najpierw zanim postanowimy postawić kolejnego nie wiadomo co , i nazwiemy Jan Paweł II stwierdźmy czy tak naprawdę to jest chociaż trochę podobne do JPII ,i wyposażmy go w pożądne zabezpieczenie .
      • dyziek_o Re: Papież celowo pobrudzony [WIDEO] 26.05.11, 21:14
        Kurczę !!!
        Przemo!!!
        Żadnych więcej pomników w tym mieście. A nie łaska jakiś tor z prawdziwego zdarzenia dla "rolkarzy" ?! Lub nowy basen bo jeden na takie miasto to za mało ?!
        Albo boisko do tenisa ?! - a jak kasy starczy to wstęp bezpłatny zrobić?!
        Mało pomysłów, - mogę wymyślać jeszcze.
        A Wam w tych łbach tylko pomniki.
        A później lekarze twierdzą, że co drugie dziecko w klasie ma krzywy kręgosłup.
        Dyzio.
        • Gość: ZAPRASZAMY!!!! Re: Papież celowo pobrudzony [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 00:44
      • Gość: norbert Re: Papież celowo pobrudzony [WIDEO] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.11, 00:42
        "przem0_25" okazuje się że nie znasz do końca tego miasta..........
        Pomników papieża w tym mieście jest sześć:
        1. Jasna Góra na bastionie
        2. dziedziniec Tygodnika „Niedziela”
        3. Wyższe seminarium duchowne-przy wejściu do seminarium
        4. Katedra neogotycka-we wnętrzu
        5. Pomnik na Kamieniu- Aniołów -przy kościele
        6. Plac Daszyńskiego
        To się nazywa przesyt......
    • asterix1986 Papież celowo pobrudzony [WIDEO] 27.05.11, 05:50
      jak będą chcieli usunąc pomnik wraz z krzyżem to nawet nie wiadomo kiedy pojawią sie ci spod krzyża w wa-wie :D
      • Gość: zapraszamy zapraszamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 17:48
        www.facebook.com/pages/Jestem-za-przeniesieniem-pomnika-JP-II-z-Placu-Daszy%C5%84skiego-w-inne-miejsce/204796616205121
        • Gość: wnuczek emeryta Re: zapraszamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.11, 19:33
          Rośnie konkurencja o.Tadeuszowi Rydzykowi.www.piotrnatanek.pl/christus-vincit-tv
          • Gość: wieszcz Re: zapraszamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.11, 01:18
            A gdzie byli operatorzy monitoringu miejskiego-oglądali telewizję czy śledzili niiewygodnych strażników.Chyba,że nie było kogo wysłać na interwencję lub byli na zmanie sami cywile z W-11???????????????????????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka