Dodaj do ulubionych

Felieton: Władza wie, co robi i wara

02.06.11, 22:00
Arogancja władzy zaczyna sięgać zenitu.
Na wtorkowym zebraniu w Białej poruszano między innymi sprawy dotyczące działań mających na celu zapewnienie bezpieczeństwa użytkownikom ruchu drogowego. Nalegania mieszkańców na przedstawicieli gminy i starostwa Kłobuck aby podjęli działania w kierunku usunięcia przedstawionych zagrożeń, zostały skomentowane przez burmistrza Nowaka wypowiedzią "Na DK 1 są miejsca gdzie zginęło 5 osób i nikt nie robi problemu".
Obserwuj wątek
    • Gość: zadziwiony Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: *.net.stream.pl 02.06.11, 23:07
      Arogancja była, jest i będzie tak, jak pisanie artykułów pod dyktando. Dziwne jest to, że na temat koloru kostki użytej do budowy ścieżki rowerowej gazeta rozpisuje się od dłuższego czasu prawie że co drugi dzień, a kiedy na Parkitce buduje się drogę wzdłuż drogi, która potrzebna jest chyba tylko prezesowi spółdzielni i innej tajemniczej osobie, drogi , która kosztuje jedyne półtora miliona złotych, to pojawił się jeden lakoniczny artykuł.
      Zapraszamy wszystkich rowerzystów z Częstochowy na Parkitkę. Co prawda będziecie jeździć w tą i z powrotem po nowej ulicy, ale za to z kostki w kilku kolorach.
    • Gość: oo Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 23:22
      Dzięki głupocie wyborczej nikt nic nie odpowie
      • Gość: oo Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 23:25
        Od-pieprzcie się od ludzi z waszym inwiligowaniem!
        • Gość: polo Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.11, 23:39
          władza jest taka, na jaką ludzie pozwalają - czasem za duz
          • Gość: v Próba pobicia rekordu Guinessa? IP: 91.217.48.* 03.06.11, 06:00
            Czy to próba pobicia rekordu Guinessa w pisaniu o jednym i tym samym na łamach lokalnej gazety? Jeśli tak, to trzymam kciuki...... :-)
            Władza. A kto ją wybrał?
            • Gość: student P.Cz. To nie wiesz? IP: *.wip.pcz.pl 03.06.11, 08:47
              Jak kto wybrał?
              Ty wybrałeś. Nawet gdy nie głosowałeś to ponosisz odpowiedzialność, bo nie zapobiegłeś wyborowi tych których nie lubisz.
          • Gość: obserwator Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 03.06.11, 20:12
            @polo
            Ma Pan rację, przykład: 10 dowodów na to, że Tusk jest matołem
    • lowcadebili3 Felieton: Władza wie, co robi i wara 03.06.11, 07:10
      A może zainteresować by tak organ dający bezpośrednio kasę, czyli Unię Europejską? Nie wiem jak to wygląda prawnie ale może jak cofnęliby kasę to może wreszcie urzędnicy nauczyliby się pracować jak należy.
      • Gość: v Panie Kolego "łowcodebili" IP: 91.217.48.* 03.06.11, 07:22
        Panie Kolego,
        Twój nick to niby "łowcadebili", a podrzucasz tutaj pomysły smierdzące zgniłym jajem i nie mające wiele wspólnego z "łowieniem debilizmu".
        tak, doniescie do Unii, ta niech nakaże rozbiórkę drogi i zwrot pieniędzy, a wtedy nasz lokalny urząd powie, że już pieniędzy nie ma i droga rowerowa rozpłynie się we mgle niedomówień i pretensji wszystkich do wszystkich.
        jak już gdzieś pisałem. naciskać na nowe drogi rowerowe i przypilnować, żeby były jak należy. szkoda rozprawiać nad rozlanym mlekiem, może już skisłym?
        • lowcadebili3 Re: Panie Kolego "łowcodebili" 03.06.11, 08:41
          Panie kolego
          Problem jest następujący: od ładnych kilku lat przedstawiane są poprawne rozwiązania dróg rowerowych magistratowi przez środowiska rowerowe, odbyło się kilka spotkań z obiecankami. Za każdym razem, z każdą budową powielane są te same błędy; ile można walić głową w mur (a raczej w beton)? Chodzi o to że te same pieniądze mogą wydane na zrobienie czegoś z czego będą tak naprawdę zadowoleni wszyscy: piesi, rowerzyści, kierowcy bo dobrze zaprojektowana droga rowerowa świetnie współgra ze wszystkimi rodzajami ruchu. I nie trzeba wywarzać otwartych drzwi, wystarczy wziąć gotowe rozwiązania czy to zachodnie czy polskie.
          Ale w naszym mieście się nie da z nieznanych nikomu powodów. Zaręczam że większość rowerzystów będzie wolała jeździć jezdnią niż tym tworem. Skoro tak to może warto raz zwrócić się do instancji nadrzędnych ryzykując nawet utratę dofinansowania? Może wtedy następnym razem ktoś sto razy zastanowi się nad projektem i nie wyrzuci naszych wspólnych pieniędzy w błoto (bo te z Unii też przecież są nasze).
    • 23borysek23 Skradziono rower 03.06.11, 07:50
      witam, piszę tutaj bo wiem że będą czytać to roweromaniacy:) w nocy z 28 na 29 maja z klatki schodowej budynku przy ul. Jasnogórskiej (w okolicy TZNu) skradziono rower, typowa miejska "damka" firmy BBF koła 28, biegi w piaście Sram T3, w stanie idealnym, błotniki, bagażnik, oświetlenie. Gdyby ktokolwiek miał jakies info na ten temat to proszę o info:) z góry dzięki:)
      • Gość: alex Re: Skradziono rower IP: *.dip.t-dialin.net 03.06.11, 10:03
        www.bazarowerow.pl
    • Gość: gawrix Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: *.51.57.167.tvksmp.pl 03.06.11, 11:12
      Już mam dość słuchania jak to wam źle . Ostatnio idąc z dzieckiem na spacer po części dla pieszych musiałem zejść na bok bo rowerzyści jechali i żaden nie zjedzie na swoją część ( a to już nie pierwszy przypadek). Cieście się że macie równe drogi z kostki i że w ogóle macie a nie narzekajcie.
      • Gość: Adam Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: 212.87.246.* 03.06.11, 12:54
        A na pewno po dobrym kolorze spacerowaliście? :D
      • Gość: widmo Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara IP: 193.138.241.* 03.06.11, 15:21
        >Ostatnio idąc z dzieckiem na spacer po
        > części dla pieszych musiałem zejść na bok bo rowerzyści jechali i żaden nie zj
        > edzie na swoją część

A ja ostatnio co chwila musiałem wymijać pieszych, którzy łażą jakby nigdy nic po ścieżce rowerowej na promenadzie... I co z tego?
    • oko894 Re: Felieton: Władza wie, co robi i wara 03.06.11, 13:58
      Pan przewodniczący Balt zapewne udzieli merytorycznej odpowiedzi rowerzystom (będzie mądrze i z jajem - to znaczy ch_jem w roli głównej).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka