tomi_24 01.03.02, 18:00 Czy bywają na forum Gazety internauci będący absolwentami TZN-u? Może macie jakieś ciekawe historyjki związane z tą szkołą? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thedude Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 02.03.02, 09:06 A jakże konczyłem w 97. Najbardziej zapamiętałem lekcje fizyki zesłynna pania R. i lekcje niemieckiego z panią H (do tej pory tam straszy) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 02.03.02, 13:20 Pamięta ktoś zeszyty od WF-u i kartkówki z tego przedmiotu na sali gimnastycznej? I oczywiście niezapomniane barwy klubowe na WF? Odpowiedz Link Zgłoś
gandziak Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 08.04.02, 13:14 to był wałek u kiedrzyna. koleś był pokrecony niesamowicie. koszulki w jednym kolorze. zabawnie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 14:12 Kończyłem TZN w 2000r. Jest wiele ciekawych historyjek o tej szkole. Nigdy nie zapomne jak jeden z kolegów , znalazł pustą flaszkę 0.7 l , napełnił ją wodą do połowy i wstawił tak do plecaka żeby wystawała. Gdy jeden z profesorów to zobaczył odrazu chwycił za butelke i zbulwersowany zapytał co to ma znaczyć. W tym momencie weszła nasza wychowawczyni i zobaczyła profesora stojącego na środku klasy z odkręconą i opróżnioną do połowy flaszką. Zdziwienie było spore. Naszczęście wyjaśniliśmy że w środku była woda , którą kolega poprostu pił , a ponieważ nie miał innej butelki skorzystal z takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeny Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.xtreme.net.pl 03.03.02, 15:40 No oczywiscie, ze pamietam TZN i ciekawe historyjki zwiazane z ta szkola. Konczylem w 1997. Mialem zajecia z pania R i nigdy nie zapomne te jej "no to co robimy chlopy" oraz "radosne przyglupy PRL" oraz rzucanie kreda itd. Ale teraz ta pani jst juz na emeryturze i nowe pokolenia nie maja niestety szansy obcowac z zywa legenda. A co do pani H to byla (jest?) to prawdziwa choleryczka. U niej rozroznialismy dwa stany- albo usmiech numer trzy (choc wcale mogla nie lubic czlowieka albo marsowa mina z wybuchami szalu (zacisniete zeby, czerwien twarzy). A klasowy z WF tez pamietam. Ja mialem WF z panem K. Uczylismy sie na pamec co to jest superkompensacja, wymiary boisk, wymiary kosza itd. Wspominam dobrze rowniez pana B. z technologii, moja wychowawczynie, pania K. od elektrotechniki... Duzo by wymieniac... Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow. P.S. Kiedy jakis zlot absolwentow? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 03.03.02, 15:57 Gość portalu: Yeny napisał(a): > No oczywiscie, ze pamietam TZN i ciekawe historyjki zwiazane z ta szkola. > Konczylem w 1997. Mialem zajecia z pania R i nigdy nie zapomne te jej "no to co > > robimy chlopy" oraz "radosne przyglupy PRL" oraz rzucanie kreda itd. Ale teraz > ta pani jst juz na emeryturze i nowe pokolenia nie maja niestety szansy obcowac > > z zywa legenda. > A co do pani H to byla (jest?) to prawdziwa choleryczka. U niej rozroznialismy > dwa stany- albo usmiech numer trzy (choc wcale mogla nie lubic czlowieka albo > marsowa mina z wybuchami szalu (zacisniete zeby, czerwien twarzy). > A klasowy z WF tez pamietam. Ja mialem WF z panem K. Uczylismy sie na pamec co > to jest superkompensacja, wymiary boisk, wymiary kosza itd. > Wspominam dobrze rowniez pana B. z technologii, moja wychowawczynie, pania K. > od elektrotechniki... > Duzo by wymieniac... > > Pozdrowienia dla wszystkich absolwentow. > > P.S. Kiedy jakis zlot absolwentow? A pamiętasz "Jełopy" i magiczne 100 zadań z Zylingera... pstrykanie długopisem na WOS-ie które doprowadzało panią S. do szału? Pan K. od WF-u był jedyny w swoim rodzaju z tymi klasówkami, teraz przynajmniej absolwenci TZN-u wiedzą co to jest "sprawność motoryczna" ;) I oczywiście niezapomniany bar "U Fleja" w podziemiach technikum z jego obrzydliwymi pseudo hot dogami... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 08:14 My na bar "u Fleja " mówiliśmy " u Franczeska". Nie zapomne jak gość robiąc hot doga kumpolwi , polał sobie ręke ketchup'em i podając go , obliznął mówiąc prosze :) Pamiętam również legendarną panią R. i S. ( od długopisów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeny Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.gold.pl 04.03.02, 16:01 > A pamiętasz "Jełopy" i magiczne 100 zadań z Zylingera... pstrykanie długopisem > na > WOS-ie które doprowadzało panią S. do szału? > Pan K. od WF-u był jedyny w swoim rodzaju z tymi klasówkami, teraz przynajmniej > > absolwenci TZN-u wiedzą co to jest "sprawność motoryczna" ;) > I oczywiście niezapomniany bar "U Fleja" w podziemiach technikum z jego > obrzydliwymi pseudo hot dogami... > > Pozdrawiam Pamietam jak Marysia na lekcji kiedys przylapla chlopaszka na nie wiedomo czym (nikt nie wiedzial o co jej chodzilo): - Ty chlopie z ostatniej lawki. 10 zadan z Zyllingera. Wiesz za co? - Nie wiem - odpowiedzial -zgodnie z prawda- wystraszony kumpel. - 20 zadan! Wiesz za co? - Nie wiem Pani Profesor - zaprzecza uparcie. - 30 zadan! Wiesz za co. - Wiem... - odpowiedzial by przerwac te nierowna walke. Teraz jak to sobie przypomne to placze ze smiechu, ale wtedy nie bylo mi do smiechu. I Franczeska tez pamietam. Nie zapomne tego brudnego fartucha, wkladania palcow do szklanek jak wynosil je z zaplecza no i specyficznego ukladania krzesel. A pamietacie ten smrod butow jak sie wchodzilo do szatni? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thedude Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.03.02, 18:28 A pamiętacie pana Rychlewskiego (?) od młotków?. Gosciu tez był straszny choleryk. Zawsze rano o 9 oglądał Domowe Przedszkole. Równiez bardzo ciekawie oceniał młotki -ja i moich dwoch kolegów dalismy ten sam młetek. Jeden z kolesi dostał 4 ja 3+ a trzeciemu nie zaliczył i wyrzucił za drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 04.03.02, 19:44 Lepszy był Pan M. w warsztatach szkolnych na Sabinowie, miał jakiś pociąg do chłopców niestety, mój kolega miał z nim trochę przerąbane. Klimatu szatni trudno nie pamiętać. A czy ktoś z was pamięta jak brzmiał 12 punkt regulaminu szkoły, a dokładniej podpunkt d? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.pcz.czest.pl 08.04.02, 12:14 Mój kumpel p[opełnił życiową pomyłkę pod koniec rzeźbienia młotka - przy wierceniu dziur. Położył go na nie tym boku co trzeba i wyszła siekierka. Ja byłem na górze u Wolnego, ale chłopaki od Rysia przez tydzień byli w szoku po reakcji pana Rychłowskiego na widok pięknie spapranego młotka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryjan Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 21:59 Jak wyglądał ten chlopaczek lub jak miał na imie, myśle że chodzi o mnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 24.03.02, 22:03 Gość portalu: Maryjan napisał(a): > Jak wyglądał ten chlopaczek lub jak miał na imie, myśle że chodzi o mnie :-) Tak myślisz? A jaki miałeś pseudonim w TZN-ie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryjan Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 18:48 Mam na imie Mariusz, moja była ksywka to Żyrek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maryjan Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.02, 18:51 Siedziałem w ostatniej ławce przy samych drzwiach wejściowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 08:42 Ja kiedyś dostałem od niej wpis w zeszycie (znaczek ^ oznacza potęgę): -2^0 = -1 (ty była ocena) 10^3 = 100 (to była ilość zadań). A pamiętacie pana Dulbińskiego? Kolesie z równoległej klasy położyli mu kiedyś na biurku kartkę z napisem "w razie pożaru odwrócić". Facet przyszedł, popatrzył, rozejrzał się, czy nikt nie patrzy - wszyscy udawali, że nie patrzą - i odwrocił. A tam: "w razie pożaru, idioto". Kończyłem szkołę w 1990. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anar Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.bis.top.pl 13.03.02, 09:24 Taaaa, Pani "H". Urocze lekcje języka niemieckiego z horrorem. Pamiętam i uśmiechniętą "niewyżytą niemrę" i szał krzyku na kogoś bogu ducha winnego, no i te odjechane ochapy w Las Ablass. Pani "R", i karne zadanka, czy ktoś pamięta jeszcze o możliwości zamiany ich na bateryjki, proszki do prania i takie tam. Tak swoją drogą dzisiaj ta pani jest przesympatyczną emerytką i naprawdę miło z Nią pogadać o starych czasach, wiem brzmi to dziwnie ale to prawda. Pozdrawiam wszystkich absolwentów oraz nauczycieli, szczególnie najwspanialszą wychowawczynię Panią Jonkisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuziel Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 11:57 Pani "R" rzeczywiście jest sympatyczną emerytką, mieszka 2 bloki ode mnie, dodatkowa ma działkę niedaleko moich teściów. Wielokrotnie z nią rozmawiałem i moja żona nie może uwierzyć że to jest ta Pani o której krąży tyle legend. Można powspominać stare czasy, zadanka z Zillingera, kartkówki z podziałem na 12 grup, "zerówki" o 7-00 w poniedziałek, itd, itd. Teraz można spokojnie stwierdzić, że niestety fizyki Pani R nie potrafiła nauczyć, ale ta szkoła życia wyszła nam na dobre... Pozdrawiam. Rocznik 1987 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkkkk Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.siemens.pl 16.04.02, 11:44 > Taaaa, Pani "H". Urocze lekcje języka niemieckiego z horrorem. Pamiętam i > uśmiechniętą "niewyżytą niemrę" ... Nie kojarzę niemry. Ja miałem niemiecki z panią Elą, bardzo miłą i dowcipną panią, dużo jej zawdzięczam. > Pani "R", i karne zadanka, czy ktoś pamięta > jeszcze o możliwości zamiany ich na bateryjki, proszki do prania i takie tam. > Tak swoją drogą dzisiaj ta pani jest przesympatyczną emerytką i naprawdę miło z > > Nią pogadać o starych czasach, wiem brzmi to dziwnie ale to prawda. Ominęła mnie przyjemność fizyki z tą .!@#$ oraz ^&*)) babą ale raz dostałem od niej po głowie i po dupie dziennikiem za to że ją ukłułem szpilką która słuzyła do przymocowania tarczy. ... > Pozdrawiam ..... szczególnie najwspanialszą wychowawczynię Panią Jonkisz Wspominam tę kobietę jako najgorsze i przeklęte wspomnienie z lat szkolnych. Uwzięła się na mnie. Uczyła jakiejś technologii przez dwa lata. Wzieła mnie do pierwszej ławki i stawiała mi kapy za byle co. W pewnym momencie miałem ich ze dwadzieścia. Potem w pocie czoła musiałem robić rysunki piórkiem w celu odrobienia tych kap. Dogryzała mi i dręczyła mnie. Jeśli ją kiedyś spotkam to skorzystam z okazji i złamię jej kregosłup albo co inne. Jest jedyną nauczycielką wobec której mam takie negatywne uczucia. Pamiętam tez wspominanego tu pana Rychłowskiego i jego młotki. Lecz lepsi byli instruktorzy z pierwszego piętra od elektroniki - buraki i ochlaptusy. Pan Wolny miał przezwisko Burak, drugi - jego nazwiska nie pomnę - latałem mu po piwo. Miał teczuszkę o wymiarach specjalnie dopasowanych do czterech butelek kmicica. To były czasy gdy peefko było sprzedawane od 10.00. Punktualnie o 9:55 startowałem ja albo ktos inny na ulicę Sikorskiego do sklepu z browarem. Kto pamieta ten smak kmicica? Czy kmicic jeszcze istnieje? Na peefko (kmicic) chodziło się do sielanki lub do BWA. Na szybko wypijało się na ławeczce za blokiem przy Jasnogórskiej Niezłym burakiem był też prof Dulbiński. Kiedyś na jego polecenie spaliłem obwód na laborce z elektrotechniki. Głupek uparł się że dobrze jest tak jak on kazał go połączyc i pozwolił mi go połaczyc poprawnie. To tyle, w nastepnym liście coś o internacie i jego wspaniałym kierowniku Wacku. Pozdrowienia dla wszystkich absolwentów TZN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom'2000 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.pcz.czest.pl 12.03.02, 17:57 OJJJJ, zlot to by sie przydal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 04.03.02, 20:22 Bardzo ciekawa stronka o TZN'nie : www.tzn.ids.czest.pl/ Polecam dział : wasze opinie. Miłej lektury :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carlos Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.03.02, 00:27 A pamietacie pania Haline D. z sali 104? Ufo, kosmici itp.:) Teraz pani to juz ma naprawde potezne odloty! A prof. Terese P. "shazze" od historii? Jej slynne : "A skąd ty jestes chlopczyku? A masz grzebyczek? Nie masz - To beda banie jak berety" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 80.48.249.* 08.03.02, 08:05 Pani R., kto by jej nie pamietal, ciekawe skad sie biora takie "przyglupy" wsrod nauczycieli?Rzuczanie kreda,obelzywe wyzwiska.. niesprwiedliwie ocenianie- oceny z kosmosu , "matka ziemia", co to za czlowiek w ogole? skad ona sie wziela ... dlaczego tyle lat ja tolerowano ? ona nic nie potrafila...tylko ciagle pyskowala i wyzyzywala sie na uczniach , byc moze mial jakies kompleksy , to jej problem i TYLKO o niej to swiadczy ...a zreszta po co w ogole o niej pamietac ...Pani S, faktycznie pstrykanie dlugopisem doprowadzalo ja do furii, Pani P. z eletry - super ,Pan. B- -z ptkm -super, Pani P."Shazza" - "Skad Ty chłpcze jestes? ... Aha bylam tam 20 lat temu, tam jest to i to ....:))) niezle mila teksty ale byla ok., Pani M. z ze swoja deklinacja , niezle mila przeboje , Pani z rusa jak jej bylo nie pamietam , ale mial niezly system numeracji uczniow (jak w obozie ),po co jej byl pamietac nazwiska:)), stresuja pani od maty S. , ale jej sie podobalo tak stresowac uczniow tylko po co ? chciala pokazac swoja wielkosc ...moze ,w ogole to mozna by pisac i pisac pozdrawiam wszystkich :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killer Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.ecl.pl 25.03.02, 11:39 Jak myslisz ze ta stronka jest fajna to chyba nie widziales fajnych stronek koles. To jest niezle badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 19:02 Gość portalu: killer napisał(a): > Jak myslisz ze ta stronka jest fajna to chyba nie widziales fajnych stronek > koles. To jest niezle badziewie koleś... więc pokaż mi lepszą stronke o TZN . Odpowiedz Link Zgłoś
bullyrafal Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 06.03.02, 19:24 Tak, też ją skończyłem , w 1996 roku, najpierw zasadnicza potem technikum, pozdrawiam serdecznie wszystkich nauczycieli a wszczegulności Kazia Łąckiego bo to gość thebeściak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZRXX Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 80.48.249.* 11.03.02, 08:30 A co myslicie o kolko teatralnym, czy jest ktos kto nalezal do tej grupy lizusow pani M.W, a pozniej nagle oceny polepszaly sie o 2 stopnie w gore??? czy czyta to ktos z tej grupy , ktora popoludnia spedzal u pani M.W? lub czesto wyjezdzala do Osrodka Wypoczynkowaego poza Cz-we? LIZUSY. W sumie czego sie nie robi sie dla ocen...ale lizusostwo pozostalo, nic tego nie zmaze... Jak sie nie ma w glowie to trzeba lizac:))))))))))))) LIZUSY pozdrawiam Was. Zawsze gardziliscie techniką - macie wiec teraz swoj teatr, filozofowie,uwazaliscie sie za cos lepszego ,a teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.pcz.czest.pl 12.03.02, 18:02 Jak to mowi jedna z nauczycielek TZN-u : "dzien bez wazeliny to dzien stracony" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.03.02, 12:13 Pamiętacia kochanego pana od P.O ?? Pana od pracowni elektronicznej , który miał "lekkie" problemy ze słuchem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 80.48.249.* 15.03.02, 14:29 jasne pana K. fajny byl ale ciekawe co z ta od fizyki rusniakowa? Odpowiedz Link Zgłoś
flyfish Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 15.03.02, 14:31 Pamietam ta bude. Najgorsza szkola w Cz-wie - po latach moge powiedzec tak z czystym sumieniem. Samo to ze brakowalo dziewczyn w klasach (albo nie bylo ich wcale albo rodzynki i to jeszcze jakies takie z odrzutu) powodowalo zly klimat. Nauczyciele - wiekszosc nie powinna miec nic wspolnego z uczeniem (dzien dobry pani Rusiniak!). Wysysk - kto nie byl w kolko TPPR u pani Kolendy (i nie zaplacil prenumeraty Techniki Molodjozy) nie mogl zdac. Smutne jest to ze kierownictwo nie robilo w kierunku usuniecia tych nauczycieli - to byla po prostu klika. Zaluje ze tam kiedys poszedlem, stracilem 5 lat ktore moglem lepiej spozytkowac w byle jakim liceum :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 14:48 To ze nie bylo dziewczyn w szkole to prawda , ale to nie koniecznie wada. Dziewczyny mozesz spotkac wszedzie , a fakt ze to męska szkoła sprawiał że było zdecydowanie weselej. Nawet sami nauczyciele stwierdzali że dziewczyna w klasie łagodzi obyczaje a klasy z dziewczynami były bardziej zdyscyplinowane i mniej szalone. A co do nauki to myśle że można było naprawde się czegoś nauczyć w tej szkole. Było kilku śmiesznych nauczycieli ale wielu było naprawde dobrych. Przykładem może być moja była klasa , na 34 chłopa tylko jeden nie studiuje. Wielu ma stypendium naukowe i radzą sobie całkiem nieźle. Na polibudzie w Częstochowie z pewnością bardziej szanują ludzi po TZN'ie niż po ogólniaku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 08:21 flyfish napisał(a): > Pamietam ta bude. Najgorsza szkola w Cz-wie - po latach moge powiedzec tak z > czystym sumieniem. Samo to ze brakowalo dziewczyn w klasach (albo nie bylo ich > wcale albo rodzynki i to jeszcze jakies takie z odrzutu) powodowalo zly klimat. > > Nauczyciele - wiekszosc nie powinna miec nic wspolnego z uczeniem (dzien dobry > pani Rusiniak!). Wysysk - kto nie byl w kolko TPPR u pani Kolendy (i nie > zaplacil prenumeraty Techniki Molodjozy) nie mogl zdac. Smutne jest to ze > kierownictwo nie robilo w kierunku usuniecia tych nauczycieli - to byla po > prostu klika. > Zaluje ze tam kiedys poszedlem, stracilem 5 lat ktore moglem lepiej spozytkowac > > w byle jakim liceum :( jaki ty musisz być obecnie zakompleksiony....... pewnie jesteś, gruby, łysy i czuć od ciebie potem.......... acha i pewnie w nocy jeszcze się moczysz ... a jak tam obecnie z dziewczynkami ?? uważaj na siebie....... pozdrawiam, kolega z TZN - tego fajnego......... Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 15.03.02, 15:09 Nie narzekaj, bywały przecież fajne dni w tej szkole. Panią Marię R. wystarczyło po prostu zrozumieć i wtedy dało się z nią wytrzymać. Po prostu to była kobieta starej daty z dziwnym podejściem do nauczania. Pan Andrzej G. od pracowni elektronicznej faktycznie miał wadę słuchu, ale z tego wynikały czasami zabawne sytuacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RUS Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 80.48.249.* 18.03.02, 08:43 tomi_24 napisał(a): > Nie narzekaj, bywały przecież fajne dni w tej szkole. Panią Marię R. > wystarczyło po prostu zrozumieć i wtedy dało się z nią wytrzymać. Po prostu to > była kobieta starej daty z dziwnym podejściem do nauczania. > Pan Andrzej G. od pracowni elektronicznej faktycznie miał wadę słuchu, ale z > tego wynikały czasami zabawne sytuacje. > Pozdrawiam co Ty chrzanisz!!!!! Jak zrozuymiec Maryske? Jakiej starej daty nauczyciel?????? Cz Ty miales doczynienia z nauczycielem starej daty? Chyba NIGDY w zyciu. Pani R. to w ogole jest niegodna zeby ja nazawac nauczycielka. To byl potwor , ona miala ze soba problemy, ktore na nasz przelewala. To cos okropnego. Byla w ZNP i nikt nie mogl jeje ruszyc.Ale chrzaisz z tym zrozumieniem. Ona sama siebie nie rozumiala. Potrafial czlowieka zgnojic za nic. Ja jeje w ogole nie cenie, a nie powiem , zebym na lzezal do olewusuw czy tępych. Taa babaka to tylko psula nerwy uczniom. NIC SOBA nie reprezentowala, poza kilkoma wyuczonymi na pamiec zadaniami. To byl taki " jełop PRL-u" , dziwadło, rozchisteryzowane cos. Po prostu beznadzieja. Nigdy nie bede mial o niej dobrego zdania, ona byla jakas delikatnie mowiac dziwna, ale mysle ze wiemy o co chodzi. Co za czlowiek. Po prostu trzeba o niej zapominiec tak jak zapomina sie o koszmarach. pozdrawiam wszytkich jej lizusów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 18:13 Czesc, Ja tez mialem przyjemnosc chodzic do tej szkoly i nie podzielam zdania, ze to byl czas stracony. Jesli by mierzyc ten czas iloscia dziewczyn w szkole itd. to dla mnie jest wielkie nieporozumienie, zreszta nie tylko ja jestem tego zdania. Co do nauczycieli to niewatpliwie byli rozni. Pani R., ktora tak darza sympatia niektorzy sposrod nas ;), byla jaka byla i tylko pozostaje jej zyczyc mile spedzonego czasu na emeryturze. Prawda jest ze byla dziwna, ale kto jej podpadl ze swojej winy ten mial naprawde nieciekawie (zreszta na studiach tez sie zdarzaja tacy, nie bede wymienial nazwisk). Ja bym tak nie narzekal i tak w koncowym rozrachunku (czyt. na koniec roku) byla spoko i nawet zawyzala oceny. Zdanie jakiegos jegomoscia o nauczycielach: 'to byla po prostu klika' jest niedorzeczne - w kazdej szkole nauczyciele sie chronia i wspieraja. Z czystym sumieniem natomiast moge powiedziec, ze nie zaluje i nigdy nie bede zalowal czasu spedzonego w TZN-ie. Niektorzy nauczyciele umieli zachecic do nauki i pracy (tylko trzeba bylo chciec), ja wielu lubie i cenie do dzis. Jestem rowniez zdania, ze nie powinno sie pisac w jakiejs sprawie i przedstawiac ja w jak najgorszych kolorach i bez wywazania pogladow, tym bardziej ze jest to skierowane do nauczycieli i spolecznosci TZN-u - wypowiadam sie a propos zdania 'zaluje ze tam kiedys poszedlem, stracilem 5 lat ktore moglem lepiej spozytkowac w byle jakim liceum :(' - nikt tam na sile nikogo nie trzymal :))). Tak na powaznie to nie wiem jak wam, ale mi te slowa zrobily przykrosc ze ktos taki mogl chodzic do TZN-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koziolek Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 21:50 tukan, dzięki masz rację a koleś który tak żaluje pewnie nic nie osiągnął własną uczciwą pracą....... i teraz ma żal ....... ale mam dla niego propozycję : niech sobie obejrzy wszystkie odcinki Koziołka Matołka - taki sympatyczny ........to serial....... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 23:44 Odpowiedz Link Zgłoś
flyfish Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 19.03.02, 10:52 Gość portalu: tukan napisał(a): > niektorzy sposrod nas ;), byla jaka byla i tylko pozostaje jej zyczyc mile > spedzonego czasu na emeryturze. Prawda jest ze byla dziwna, ale kto jej podpadl ty chyba zartujesz sobie albo jestes takim sam lizydupa jak gosc ktory ja chwalil... > ze swojej winy ten mial naprawde nieciekawie (zreszta na studiach tez sie > zdarzaja tacy, nie bede wymienial nazwisk). czemu? zakompleksiony jestes? czy jakies pozostalosci PRL? > niedorzeczne - w kazdej szkole nauczyciele sie chronia i wspieraja. nie masz racji, szkola jest glownie dla uczniow i nauczyciel ma psi obowiazek nie wspierac po* nauczyciela ale przyczynic sie do wyrzucenia go ze szkoly. Ale w szkolach typu TZN jest inaczej... > Jestem rowniez zdania, ze nie powinno sie pisac w jakiejs sprawie i przedstawi > ac w jak najgorszych kolorach i bez wywazania pogladow, tym bardziej ze jest to czemu? to jest moja prywatna opinia i bede mial taka do koncza zycia. Czy wszyscy musza nosic czerwone chusty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tukan Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 20:50 flyfish napisał(a): > Gość portalu: tukan napisał(a): > ty chyba zartujesz sobie albo jestes takim sam lizydupa jak gosc ktory ja > chwalil... Fajnie sie wypowiadasz, tylko szkoda ze nie umiesz mowic z kultura, nie obrazajac nikogo, ale kto jest prostakiem ten nim pozostanie po wsze czasy. Dlaczego nazwales mnie 'lizydupa' nie wiedzac kim jestem i jaki bylem naprawde w tzn-ie ? > czemu? zakompleksiony jestes? czy jakies pozostalosci PRL? Lubisz glupie ataki, nie ? Sam sobie odpowiedz czemu, normalnym ludziom tego sie nie tlumaczy. > nie masz racji, szkola jest glownie dla uczniow i nauczyciel ma psi obowiazek n > ie > wspierac po* nauczyciela ale przyczynic sie do wyrzucenia go ze szkoly. Ale w > szkolach typu TZN jest inaczej... Mogles napisac cale slowo p* - w koncu to twoja prywatna opinia ;), wstydzisz sie ? Jeszcze pytanko w twoim stylu: czemu nie napisales calego slowa ? Zakompleksiony jestes ? Czy jakies pozostalosci PRL ? Smiac mi sie chce... Mogles uciec z tego okrutnego TZN-u, trzymali cie tam na sile ? > czemu? to jest moja prywatna opinia i bede mial taka do koncza zycia. Czy wszys > cy > musza nosic czerwone chusty? Prywatna opina, ale na forum ktore czytaja ludzie (nie pisz wszystkiego co przyjdzie ci do glowy chyba, ze twoim idolem jest Lepper). Przesadzasz i raz jeszcze mowie, ze obrazasz mnie. Z PRL mam tyle wspolnego co z toba. Jesli zamierzasz jeszcze cos pisac to przemysl to i nie obrazaj kogos kogo nie znasz, bo nie masz do tego prawa (w internecie jest cos takiego jak netykieta). Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 19.03.02, 20:58 flyfish napisał(a): > Gość portalu: tukan napisał(a): > > > niektorzy sposrod nas ;), byla jaka byla i tylko pozostaje jej zyczyc mile > > > spedzonego czasu na emeryturze. Prawda jest ze byla dziwna, ale kto jej po > dpadl > > ty chyba zartujesz sobie albo jestes takim sam lizydupa jak gosc ktory ja > chwalil... > > > ze swojej winy ten mial naprawde nieciekawie (zreszta na studiach tez sie > > zdarzaja tacy, nie bede wymienial nazwisk). > > czemu? zakompleksiony jestes? czy jakies pozostalosci PRL? > > > niedorzeczne - w kazdej szkole nauczyciele sie chronia i wspieraja. > > nie masz racji, szkola jest glownie dla uczniow i nauczyciel ma psi obowiazek n > ie > wspierac po* nauczyciela ale przyczynic sie do wyrzucenia go ze szkoly. Ale w > szkolach typu TZN jest inaczej... > > > Jestem rowniez zdania, ze nie powinno sie pisac w jakiejs sprawie i przed > stawi > > ac w jak najgorszych kolorach i bez wywazania pogladow, tym bardziej ze je > st to > > czemu? to jest moja prywatna opinia i bede mial taka do koncza zycia. Czy wszys > cy > musza nosic czerwone chusty? Zastanów się człowieku co piszesz... Jeżeli aż tak bardzo nie mogłeś znieść pani Marii R. to masz na tym forum inny wątek w którym możesz się wypowiedzieć. Poszukaj troszeczkę w starych wątkach, a napewno znajdziesz. Ten wątek miał dotyczyć ogólnie TZN-u, a nie tylko pani R. Pozdrawiam absolwentów. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 23.03.02, 13:46 Nie ma się o co kłucić , dzięki ludziom takim jak Maria R. czy pani Halinka było wesoło i jest co wspominać ... Szkoła miała swój klimat i ja ją zawsze będe miło wspominał. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 23.03.02, 13:54 ignorant napisał(a): > Nie ma się o co kłucić , dzięki ludziom takim jak Maria R. czy pani Halinka > było wesoło i jest co wspominać ... > Szkoła miała swój klimat i ja ją zawsze będe miło wspominał. Masz rację! Lekcje fizyki z panią Marią są niezapomniane. Wtedy było trochę stresu, ale teraz można się z tego tylko śmiać. Pozdrawiam P.S Kiedy zjazd absolwentów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: 158.67.90.* 15.07.02, 18:05 Masz absolutna racje, kolego. Z tym jednak zastrzezeniem ze nalezy wyraznie i glosno powiedziec ze marycha rusiniak byla niezle pierdolnietym babsztylem. stosowala terror psychiczny i upadlala ludzi. w dzien jej smierci otwieram szampana! pozdrawiam wszystkich gnebionych w tzn. lolo - matura w 1989 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 08:55 Pani R. nie mogła mieć podejścia do nauczania bo sama nic nie umiała. U niej liczyła się tylko opinia, jaką miał uczeń. A opinia brała się głównie z tego, czy ktoś miał nieobecności (nie ważne, czy usprawiedliwione) czy ich nie miał. Chodził do mnie do klasy koleś naprawdę zdolny, średnia chyba 5.0. Chciała mu w ostatniej (tzn. 4.) klasie dać czwórkę na koniec roku, bo raz nie był na lekcji. Powiedział, że jeżeli ona tak zrobi, to on zażyczy sobie egzamin jakiś tam komisyjny czy coś takiego. Dała mu 5. Słyszałem, że koleś, który miał u niej dobrą opinię, bo chodził na lekcje, ale nic nie umiał, napisał na kartkówce przepis na budyń i kilka bzdurnych wzorów. Dostał 4. O wiedzy pani profesor może świadczyć jej wywód nt. rozszerzalności cieplnej. Stwierdziła kiedyś, że jak się kupi but zimą i on pasuje, to latem będzie za ciasny, bo się noga rozszerzy pod wpływem wyższej temperatury. Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 25.03.02, 00:00 Czy ktoś z Was kończył edukację w TZN-ie w 1998 roku? Mam na myśli absolwentów technikum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skoczek Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.03.02, 22:11 wspomnienia , wspomnieniami . ale warto było , czy nie i kim jestesmy włas nie dzieki tej szkole , tym ludziom. Jeśli mam rozeznanie od kolegów z innych bud , to ja nie załuje ,ze ojciec mnie tam zaprowadził hejak wszystkim tznciakom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.03.02, 20:03 pamiętam wydarzenia sportowe lat 60 - 70 . te spartakidy górnicze , wycieczki , potem domki w Blachowni , . Pomijam ciekawych belfrów , ale ówczesna dyscyplina fajne rzeczy przypomina , siwy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RX Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 80.48.249.* 28.03.02, 10:30 A co moze jeszcze nalezlaes do jakiejs komorki socjal? albo do TPPR, moze epos napiszesz natemat socjal TZNGR??????????Tak Ci teskono do tych czasow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r bez x Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.03.02, 23:22 a żebyś wiedział że tak, że nie tylko jemu .......i drugi raz nie dałbym sie wyrolować takim co kształcą dzieci za granicą / rzeczpospolita/.......i mają oczywiście rezydencje...... pozdrawiam szczególnie tych z lat 70 tych.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hantzus Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.4it.net.pl 06.04.02, 14:12 Tak jestem absolwentem TZN z roku 1995 Mieszkam w Radomiu hantzus@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
gandziak Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 08.04.02, 13:04 pewnie, że bywają!!!!!!!!!!! najlepsze motywy były z Marią R. kobita niesamowita. pozdarwiam klase fiu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie 08.04.02, 22:27 gandziak napisał(a): > pewnie, że bywają!!!!!!!!!!! > najlepsze motywy były z Marią R. kobita niesamowita. > pozdarwiam klase fiu!!!!!! Czyżby klasa "fiu" profesora Hantza ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 23:12 Witam wszystkich absolwentów!!! Kończyłem tzn w 1992 (boże to już 10 lat temu!).Przeczytałem wszystkie posty i oprócz sławnej Mari nikt z Was nie pisze o równie dziwnej pani od rosyjskiego (nie pamiętam nazwiska)"czuję zapach męskich skarpet"(niezła nie?).Niewielu z kolegów pisze o p.Leszczyńskiej(technologia)"witam eunuchy", i o niestety śp w sumie ok Krokodylu u którego paliło się fajki w ostatniej ławce.Gdubym miał podsumować dla mnie wtedy skończenie tej szkoły to wielki stres-dzisiaj dużo miłych wspomnień.Acha bym zapomniał "nie szurgaj butami synku"-oczywiście Rychu z warsztatów.Wsumie wielu kretynów z perspektywy czasu. pozdrawiam wszystkich absolwentów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwen Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 194.204.180.* 11.04.02, 13:26 pewnie chodzi o niejaką p. Krawczyk Na ostatniej lekcji j. rosyjskiego powiedziała mi cobym się jej nie kłaniał i nie mówił "Dzień Dobry" na ulicy co też z radością na twarzy czynię do dnia dzisiejszego. Z nieznanych mi bliżej przyczyn piłowała mnie z ruskiego przez wszystkie lata nauki. Jej twierdzenie że nic nie umiem nie potwierdziło się na studiach z j. rosyjskim nie miałem najmnieszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blekota Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 09:05 Ta pani na pierwszej lekcji powiedziała nam dużo o swoim życzliwym podejściu do uczniów. I żaliła się, że niektórzy uczniowie po skończeniu nauki nie mówią jej "dzień dobry". No to ja usiłowałem jej mówić "dzień dobry" i po skończeniu nauki, ale jakoś nigdy nie zdarzyło się jej odpowiedzieć. A jeśli chodzi o życzliwość, to nie wiele to miało wspólnego z rzeczywistością. Na ostatniej lekcji mnie (i wielu innym) powiedziała, żebyśmy nie zdawali na maturze rosyjskiego jako przedmiot dodatkowy, bo nawet jak się nauczymy, to nie zdamy. Tak, jakbym nie miał wstydu i zamierzał zdawać rosyjski. Zdawałem fizykę i dostałem 5 (tak, jak się spodziewałem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkkkk A kto mieszkał w internacie? IP: *.siemens.pl 16.04.02, 12:58 W internacie mieszkałem od drugiej klasy. pamietam jego kierownika pana Czerwińskiego zwanego Wackiem. Miał zwyczaj wieczorem i w nocy chodzić w dresie po korytarzu i dzwonić kluczami. Innym wspomieniem jest grzyb który mi się wdał na nogach. Wacek udzielał mi rad jak się go pozbyć metodami wojskowo-znachorskimi. Terapia zakończyła się sukcesem! W internacie nie było ciepłej wody i pryszniców. Wyobrażacie sobie ten zapach młodych męskich ciał w piątek? MMMMMM miód z boczkiem!!! Całe szczęście że mogłem czasem iść do ciotki i tam się wykąpać. Poza tym miałem blisko do domu i mogłem jechać na każdą sobotę. Nie wspominam tu o takich oczywistościach jak zasrane kible, żygi w kiblu i na korytarzu, pchły które przynoszone były przez mieszkanców internatu, wstrętna stołówka. Patrzcie, już ponad 10 lat jadam na stołówkach a jestem okazem zdrowia. Pozdrowienia dla mieszkanców internatu i dla Wacka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.05.02, 06:28 Pozdrawiam absolwentów TZN, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 06:12 również Vd z 1994 pozdrawiam........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 02.06.02, 02:56 Absolwent '95, klasa "d", czy sa jeszcze tacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w Czwie IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 02.06.02, 02:58 Przepraszam - Pomylka! - ma byc Absolwent '90, klasa "d", czy sa jeszcze tacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: *.ids.czest.pl 12.09.02, 09:31 Absolwent 1990r Wszyscy piszą o Marii R. a nikt nie wspomina "tela" Nowaka (P.O.), Wielkiego Freda (wych. do życia w rodzinie), Gienka Swierzego (fizyka, elektronika),Leona M.(W.F.),"Pancernika" (chemia)i wielu innych ciekawych ludzi. Pilnie szukam kontaktu z Arturem K.(rodem z Niegowy)-absolwent TZN '90 klasa "d" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina/ka/ Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 20:12 i tylko żal że ten czas tak szybko leci........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia SEX PARTY IP: 213.77.33.* 20.07.02, 16:58 Zapraszam Pielgrzymów na małe SEX PARTY całkiem prywatnie i niezobowiązujaco w Częstochowie przy ulicy Czecha 14/1. Całkiem za darmo. Przynieś flaszkę! Każdy z każdym i hetero proszę tylko... W każdą środę od 18.OO używamy jak należy bo Częstochowa to Plexus Sakralis polskiej EROTYKI. Musimy używać za wszyskich i rozkoszować sie naszą płciowością!!! Gosia Bhumika@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norman Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.08.02, 20:12 przeczytalem sobie wszystko i zaczelo mi sie przypominac... 1. pani r. od fizyki: bardzo mila kobieta. w 1 klasie byl terror, ale w 3 chodzilo juz sie do niej bez stresu. mimo to byly mierne;) kiedys tlumaczyla 'ped' no i wymazala koledze czarny sweter kreda. zasada dynamiki w/g pani r.: kulka metalowa na blat, glowy pod lawki i luuup dziennikiem w kulke. leciala przez cala klase. nad jej biurkiem byla polka a na niej stary statyw od globusa. no i kiedy kolega zrzucil go na nia, ale nie wiedzeic czemu pani r. sie uchylila i dostala w plecy. w rezultacie kolego dostal dziennikiem i mial przesrane do konca edukacji. 2. pan g. z pracowni. lekko przygluchy;) zawsze palil krotkie caro i mial od nich zolte palce. "-ty! skocz mi po papierosy! -caro krotkie? -tak, tak. jedne" pewniego dnia pomagal chlopakom w montowaniu ukladu: "-cos mi tu nie kontaktuje!" jak 'zakontaktowalo' to pan go dostal po lapach 220v. ale jak byly imieniny z. albo a. to bylo najsmieszniej;)) 3. pani kom. od matmy. oj, dala mi popalic... przez nia znienawidzilem matme. a zapowiadalem sie na cyferkowego geniusza... 4. pani d. od ptc: 'ma byc IDEALNA cisza!!!!!!' hehehe 5. pani o. od historii. po roku edukacji spotkalem ja przez przypadek na wakacjach, kiedy to zareagowala na moje, wykrzyczane na caly osrodek wczasowy zdanie: "a k***a lawka pier****a!!!!!!". pozniej nas nazwala bandytami, ale bylo spoko. jak mi sie cos jeszcze przypomni, to dopisze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norman Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 01.08.02, 20:20 juz sobie przypomnialem;) 1. jeszcze pani r. - zamiast jelop mowila czasem "je. wiesz co to znaczy je.?" no i "cysorz" oczywiscie. 2. na drugm pietzre obok sali pani r. (69 ?) byl pokoj dawnego kolka fotograficznego. no i madre glowy od nas z klasy wymyslily, aby je reaktywowac. nie robilo sie tam nic, bo sprzet byl zdewastowany, ale bylo to idealne miejsce na jaranie fajek, bo w kiblu gonili a zioma na zewnatrz lipa... 3. bar u fleja. kiedy kolega zobaczyl jego odbicie w lustrze (zaslonka uniemozliwiala bezposredni widok) jak flej szczal do zlewu! Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w 18.08.02, 13:19 Cześć Norman! Jeszcze kilka postów i spotka się cała klasa "fiu". Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norman Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 20.08.02, 19:11 tomek s. (z kreseczka;) ????? Odpowiedz Link Zgłoś
tomi_24 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w 21.08.02, 09:51 Dokładnie tak drogi Normanie... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norman Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: *. / *.MA1.srv.t-online.de 22.08.02, 17:55 trafilem za pierwszym razem. a wiesz, ze od roku mniej wiecej mialem zamiar sie z toba skontaktowac i jakos zawsze cos wypadalo? no, rok temu na skrzyzowaniu (cocacoli nie dostalismy do dzis) to sie nie liczy. zapodaj mi jakis telefon, jak wroce do polski to pojdziemy na browca...aha: ratko@gmx.de nie mozna robic prywaty na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesti RE: jeszcze jedno od marysi IP: *. / *.MA1.srv.t-online.de 05.09.02, 03:11 'myslenie jest dla niego luksusem'... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp72 Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 19:06 Są. Sam kończyłem 10 lat temu. A ile historyjek !!! Napisz jeśli chcesz: ppp72@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kedmund Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w 16.09.02, 18:29 coś mało nas w szkolnych latach... czemu? (szkolnelata.pl) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly KULTOWI NAUCZYCIELE TZN'u IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 22.09.02, 21:21 hm... zawsze sie mowi ze po ukonczeniu szkoly, wszystkich nauczycieli wspomina sie milo (bez wyjatkow). i wiecie co, jest w tym bardzo duzo prawdy. ale do tematu - jakie sa wasze propozycje na legendarne postacie TZNu :) moje propozycje teresa pacholska, cezary kiedrzynek, i halina dabrowska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jkkkk Re: KULTOWI NAUCZYCIELE TZN'u IP: WAWZZ* / *.siemens.pl 25.09.02, 10:46 Pani Halina Piekacz od historii i pani od PAR, nie pamiętam jej nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
macieklip Re: KULTOWI NAUCZYCIELE TZN'u 26.09.02, 11:35 czemu nie piszecie tego na forum TZN lub we wspomnieniach w szkolnelata.pl ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_24 Re: KULTOWI NAUCZYCIELE TZN'u IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 00:28 Witam ponownie... Czyżby absolwenci TZN-u znikneli juz z tego forum...? Wyciągam go na górę bo może ktoś się jeszcze odnajdzie ;) Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piątafju Re: Absolwenci Technicznych Zakładów Naukowych w IP: 80.48.252.* 06.12.02, 16:18 Co Was tak wyciszyło! Odezwijcie się, bo nie będzie Was na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś