marcho33 01.09.11, 21:38 Witam, czy miał ktoś styczność z firmą Automobile Expert ? Jak układała sie współpraca ? Prosze o informację. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exasis Re: Automobile Expert 02.09.11, 06:50 troszkę długo prowadzi co niektóre sprawy, ale efekty końcowe są zadawalające. Choć wiem że w niektórych sprawach inne firmy wyciągały więcej... Chcesz z nimi bezpośredniej współpracy? Odpowiedz Link Zgłoś
marcho33 Re: Automobile Expert 03.09.11, 20:29 Pytam bo mam taką zaległą sprawę ( wypadek ) a znalazłem w skrzynce pocztowej ulotke w której m.innymi oferują "wywalczenie" odszkodowania i nie wiem czy się w to pakować. Niechciałbym sie włóczyć po sądach, itp. Nie wiem kto by miał wypłacić to odszkodowanie skoro sprawe umożono z powodu niewykrycia sprawcy i co Oni z tego mają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Automobile Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 23:48 Absolutnie odradzam. Zwłaszcza, że pracuje tam taki cwaniaczek co ma pseudonim na Rakowie "stalin". Wybrałbym inne firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dno Re: Automobile Expert IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 04.09.11, 00:13 Podzielam , oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Automobile Expert IP: *.rev.czest.net 04.09.11, 10:27 skoro oszuści, cwaniaczki itd to dlaczego tego nie zgłosicie odpowiednim instytucją. Brakło argumentów?? Jak każda firma tej branży muszą mieć coś dla siebie, jedni mniej drudzy więcej...A Wojtusiowi polecam rozmowę w 4 oczy z tym którego nazywa cwaniakiem Odpowiedz Link Zgłoś
dorsta31 Re: Automobile Expert 01.08.14, 23:17 Ja jestem bardzo zadowolona z obsługi, mogę śmiało polecić tą firmę jako podmiot rzetelny i uczciwy. Bez zbędnych opowiastek jacy to oni nie są wspaniali, jakich to dużych kwot nie wywalczają. Same konkrety od początku aż do końca. Wiadomo trochę odstrasza że biorą prowizję, ale każdemu trzeba zapłacić. W mojej sprawie wzięli 25%, ale byłam naprawdę bardzo zadowolona i Pani dojechała do nas do domu . I ważna rzecz, chyba jedyny przedstawiciel który nie oparł swojej wypowiedzi na oczernianiu innych ... a to się ceni ... Odpowiedz Link Zgłoś
shring Re: Automobile Expert 20.01.13, 09:29 Nieładnie konkurencja pisze no bo co jesteśmy lepsi to trzeba bluzgać na nas ha ha ha dzieciaki Odpowiedz Link Zgłoś
aga_spec Re: Automobile Expert 12.07.13, 10:28 Odzyskiwanie odszkodowań. 100% skuteczności, niskie prowizje, krótkie terminy. Kancelaria prawna Spectrum Częstochowa. Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x:-) Re: Automobile Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.13, 21:44 Czy Aga -Spec, to Agnieszka Łuczak, która jeszcze ok. 3 miesięcy temu nosiła metkę Europejskiego Funduszu Pomocy Poszkodowanym z Torunia, a teraz tak aktywna na forum AE ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AE Re: Automobile Expert IP: 193.138.243.* 15.09.11, 13:55 Proszę o nieudzielanie fałszywych oraz NIEAKTUALNYCH informacji. Jeśli ktoś z Państwa jest zainteresowany lub chciałby otrzymać informacje na temat możliwości likwidacji swojej szkody, uprzejmie proszę o kontakt : sekretariat@automobile-expert.pl. Kompetentna osoba z Firmy z pewnością skontaktuje się z Państwem. Pozdrawiam serdecznie Dyrektor Działu Likwidacji Szkód AE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Automobile Expert IP: *.ip.netia.com.pl 15.09.11, 14:35 Masz nieaktualne informacje wojtuś. Odpowiedz Link Zgłoś
nnikkaa Re: Automobile Expert 10.12.13, 11:39 Ciekawe.. takie komentarze to chyba zadrosna konkurencja pisze :) ja jestem bardzo zadowolona ze wspólpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agentka Re: Automobile Expert IP: *.pl 12.03.12, 13:47 Witam serdecznie.Jako agentka Automobile Expert zapraszam do zapoznanie się z naszą ofertą.Mam nadzieję,że znajdziemy dla Pana najlepsze rozwiązanie.Proszę o kontakt: www.automobile-expert.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Automobile Expert IP: *.nplay.net.pl 25.04.12, 08:27 Jeśli umorzono sprawę to wypłaci ci fundusz gwarancyjny. A co mają, to co każda firma odszkodowawcza podpisujesz umowę o honorarium i po otrzymaniu pieniędzy oni dostają swoją część. Nikt nie pracuje charytatywnie;) Polecam ci tą firmę, bo jest przede wszystkim uczciwa czego nie można powiedzieć o innych, a poza tym pracują tam specjaliści. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
exasis Re: Automobile Expert 04.09.11, 23:08 więc tak: jeśli sprawa jest łatwa i prosta to ok 20 % z wywalczonej kwoty, jeżeli jest trudna to nawet i 40 %. Jeżeli nic nie wywalcza wtedy żadnych opłat nie ma. Nie odniosłem wrażenia aby byli to oszuści a o wielu sprawach złożonych do nich mogę się odnieść. Jedyne co to mogli by działać szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vatowiec Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.13, 17:22 sdłuchajcie niw wypisujecie głupot na temat tej firmy, bo są strasznie drodzy w przeciwieństwie do efektów tdo wypadków na chodniku doliczją 40 procent dla siebie i PLUS VAT co daje ponad połowę kwoty z odszkodowania dla AE.Czy to jest uczciwe???????????????????????????????? Lepiej udać się do pierwszego z brzegu Radcy Prawnego, a zrobni to szybciej lepiej i TANIEJ.Odradzam zdecydowanie AE. Odpowiedz Link Zgłoś
nnikkaa Re: Automobile Expert 10.12.13, 11:44 Po wypadku poszłam do radcy prawnego który napisał roszczenie 25000 zł po 3 latach nic się nie wydazyło, zmieniłam na Automobile i oni obliczyli mi szkodę na 100000 zł! Jak bym od razu do nich poszła to juz bym miała te pieniądze, teraz za stara sprawe zapłace 40% ale i tak wolę dostać 60000 niż 20 % z 25000. Gdybym poszła najpierw do nich do policzyliby mi 20%. Odpowiedz Link Zgłoś
ekus5 Re: Automobile Expert 10.12.13, 20:11 nnikkaa napisała: > Po wypadku poszłam do radcy prawnego który napisał roszczenie 25000 zł po 3 lat > ach nic się nie wydazyło, zmieniłam na Automobile i oni obliczyli mi szkodę na > 100000 zł! Jak bym od razu do nich poszła to juz bym miała te pieniądze, teraz > za stara sprawe zapłace 40% ale i tak wolę dostać 60000 niż 20 % z 25000. Gdyby > m poszła najpierw do nich do policzyliby mi 20%. To ja proponuję poznać najnowsze , stosowane od kilku dni warunki, umowę Auxilii. Tel do mnie 601 595 855.Dlaczego Automobile bierze 40 % ? To bardzo dużo ! To nie jest stara sprawa .Pokrywają i jest to zapisane w umowie chociaż koszty sądowe ? Na piśmie gwarantują uzyskanie konkretnej kwoty ? Kto prowadzi sprawę, profesjonalny adwokat , podane jest jego nazwisko ? Odpowiedz Link Zgłoś
nnikkaa Re: Automobile Expert 10.12.13, 23:58 Dziękuję ale jestem zadowolona z usług Automobile to dobra firma i troskliwie i profesjonalnie się mną zajęła. Nie mam potrzeby zmieniać na niewiadomo jaką firmę.. Odpowiedz Link Zgłoś
elkaa124 Re: Automobile Expert 02.08.14, 09:59 Dlatego, że sprawą zajmuja się wysoce wykwalifikowani radcy prawni, uszczerbek na zdrowiu orzekają lekarze orzecznicy a nie prawnicy robiac to na oko. Firma podchodzi profesjonalnie do klienta nie szukając jedynie zysku, ale oferując usluge kompleksową. Jako jedyni posiadają klinike rehabilitacyjną w Iwoniczu Zdrój. Ja po przejrzeniu wielu ofert równiez wybralam kiedys Automobile Expert i mój wybor zaowocował szybko rozwiązana sprawą i wypłaceniem naleznego mi odszkodowania. Mój jedyny wklad? Skompletowanie dokumentów. Wszystkie koszty firma ponosi z prowizji co jest dokladnie tlumaczone na pierwszym spotkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita85 Re: Automobile Expert 22.02.14, 08:51 człowieku co ty za głupoty tu wypisujesz??!!! jakie 40% za chodnik?! to zależy od uszczerbku mi odliczyli 25%+vat jestem zadowolona i polecam tą firmę :) p,s a 40% jest przy utracie osoby bliskiej w wypadku... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsta31 Re: Automobile Expert 01.08.14, 22:33 jakieś nierzetelności tu pan wypisuje, mojemu mężowi prowadzili sprawę dwa lata temu i był to o dużo mniejszy procent niż te cyferki co pan pisze. Zresztą od tego czasu trzymamy się tej firmy i jak coś się dzieje w rodzinie to dzwonie zawsze do tego samego samego pana, który wtedy nam pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klc Re: Automobile Expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.11, 14:04 Wymieniona w pytaniu firma likwidowała mi szkodę i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony z efektów. Jeżeli znowu musiałbym korzystać z usług takiej firmy, to zwróciłbym się ponownie do nich. Co do nie tyle krytycznych , ile oszczerczych komentarzy, można odnieść wrażenie, że są spreparowane przez konkurencję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Automobile Expert IP: *.play-internet.pl 15.09.11, 14:14 Witam, Polecam, likwidowali mi szkodę z bardzo pozytywnym efektem, miły i rzeczowy kontakt , więc dziwią mnie negatywne wypowiedzi - zapewne konkurencji;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Automobile Expert IP: *.146.171.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.09.11, 14:06 WITAM !!! Miałem przyjemność współpracować z tą firmą, jestem bardzo zadowolony!!! Likwidowali mi dwie a nawet trzy szkody ... dwie rzeczowe i jedna osobową!!! Ja jestem bardzo zadowolony z współpracy z tą firmą, znają się na rzeczy i wiedzą jak zrobić żeby zadowolić również klienta. Z mojej strony polecam tą firmę z czystym sumieniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Automobile Expert IP: *.centertel.pl 15.09.11, 17:23 Witam. O dawno już nie miałem okazji przynieść żadnej szkody tej firmie i może całe szczęście bo ostatnio nie mile wspominam tą okoliczność byłem cały połamany:-) ale tak: Miałem wypadek z rodziną w Niemczech i co się stało auto rozwalone moja głowa też żona z dziećmi poturbowana. Z autostrady pozbierali nas udzielili pierwszej pomocy i zostawili samym sobie, dobrze, że jeden z moich kolegów dał mi wizytówkę do jednego z zarządzających tą firmą i podobno najważniejszych w tej bajce (jakiś biegły czy rzeczoznawca mieszkający w polsce drugi właściciel ponoć mieszka w niemczech i tak sobie pracują). Co się stało koleś mimo że dodzwonić się do niego to była nie lada sztuka :-) najpierw powiedział mi, że spróbuje się czegoś dowiedzieć na policji co się stało i co on może w związku z tym załatwić w ciągu dwóch godzin skontaktował sie ze mną jakiś adwokat załatwili mi przejazd do domu. Potem rzeczywiście mała masakra jeśli chodzi o terminy ( ale rozumie to bo list z polski do niemiec idzie 5 dni zanim go ktoś przeczyta i odpisze mijają 3 tygodnie naturalna kolej rzeczy, a takich listów w mojej sprawie niby prostej było z 6 więc sobie policzcie) Końcowy efekt rewelacja za samochód wypłacili dwa razy więcej niż był wart, szkody osobowe, koszty lawet, obsługi prawnej która na terenie Niemiec wynosiła co widziałem na rachunku ponad 5 tyś euro wszystko zostało jakoś załatwione nie musiałem nic z tym robić. I nawet zobaczyłem na rozliczeniu honorarium tej firmy też nie małe :-) ale za tak załatwioną sprawę zapłaciłlbym 3 razy tyle. Szkoda tylko, że kontakt z tym prezesikiem, który mi to wszystko nakręcił od początku był juz później niemożliwy, ale od czego są prezesi:-))))) WIELKI POZYTYW DLA TEJ FIRMY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do krzysia Re: Automobile Expert IP: *.net.stream.pl 18.12.11, 09:41 Ogolnie mowiac pie...sz glupoty. Dostales 2 razy wiecej niz wart byl twoj samochod heheh ,takie rzeczy ty tylko w erze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Automobile Expert IP: *.net.stream.pl 18.12.11, 09:43 Heheh i 5 tys. euro zostalo "jakos" zalatwione - to jest najlepsze :) wszystko za darmo hahahaha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Automobile Expert IP: *.nplay.net.pl 25.04.12, 08:40 Tak to możliwe. A wiesz dlaczego? Ponieważ firma ma drugą siedzibę a raczej główną w Niemczech a ponieważ szkoda powstała poza polską to wypłacono Krzysiowi odszkodowanie zgodnie z prawem niemieckim (a to są kwoty 2-3 razy wyższe jeśli chodzi o szkody rzeczowe niż w prawie polskim) i tak by było w każdym innym kraju unii europejskiej. Niestety większość firm to wie, ale o tym nie informują klientów. Firma Automobile-Expert jest firmą uczciwą dlatego nie ma się co dziwić takiemu odszkodowaniu. Jeśli ktoś chciałby posłuchać o działalności tej firmy, to też nie ma problemu, bo organizują w wielu miastach otwarte szkolenia, na które może przyjść każdy kto chce-bezpłatnie. Warto chociażby po to, aby posłuchać co należy zrobić po wypadku, aby nie stracić odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient! Re: Automobile Expert IP: *.146.195.80.internetia.net.pl 06.01.12, 21:31 Ja również mam przyjemność korzystania z tej firmy, ale nie jestem zadowolony. Po pierwsze to odszkodowanie za samochód-nie dali wiecej wyegzekfować, pozostało na tym samym i jeszcze prowizja, to dozsałem mniej niż bym zgodziłbym sie bezpośrednio na warunki rzeczoznawcy sprawcy. Po drugie szkoda osobowa też obiecali że będzie dobrze, a tu obiecanki cacanki i jeszcze prowizji i vat 23%, no nieźle sobie nabijają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilona Re: Automobile Expert IP: *.augustow.mm.pl 04.03.12, 14:36 co do vatu to firma sobie tego sama nie wymyśliła,vat jest we wszystkim co kupujesz majtki,skarpety, papierosy,jedzenie itp to nie wiem w czym masz problem Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_z_p Re: Automobile Expert 14.07.15, 16:20 2015. Korzystałam z usług firmy automobile expert i moim zdaniem nie warto.Po pierwsze nie zostałam poinformowana że firma oprócz prowizji 25% dolicza też vat-doczytałam póżniej na umowie.Firma załatwia sprawy szybko zawijają kasę dla siebie i mają w nosie więcej.Liczyłam na to że firma bardziej się postara i uzyska większą kwotę za odszkodowanie.Natomiast lekarz szybko orzekł uszczerbek na zdrowiu tylko 2% (czyli 3,5 tys pomniejszone o ponad tysiąc dla firmy) kwotę mnie nie zadowalającą ale na tym etapie nie miałam nic do gadania jak również propozycja szybkiej ugody w sumie 1000 dla mnie mniej;)Ogólnie za szybko i za duży procent jak na takie załatwianie spraw powypadkowych.Zgłosiłam się do automobile expert ponieważ nie wiedziałam o jaką wysokość odszkodowania się starać teraz porozmawiałabym o tym najpierw z lekarzem....nie polecam:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Automobile Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.12, 21:00 powinieneś pisać bajeczki dla grzecznych dzieci, BAJECZKI, chyba ż e zajął się twoją młodą żoną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weteryniarz Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.13, 17:26 Krzysiu pracowniku AE przestań łgać hahahahahahahahahaha jak będzxiesz na ich szkoleniach to będa sprzedawać ci starą spiewkę o skuteczności i wyegzekwowaniu od u bezpieczyciela, kwoty 100 tysięcy złotych dla poszkodowanego, za to, że w zagrodzie jego sąsiada, rolnia byk wybił rogiem oko temu poszkodowanemu. hhhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas0545 Re: Automobile Expert IP: *.internetia.net.pl 17.12.11, 20:43 jak najdalej od tej firmy o wszystko trzeba sie upominac.doszlo nawet do tego ze musialem szukac informacji w internecie i do nich dzwonic i mowic co maja robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Automobile Expert IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.12, 23:18 Ta firma bierze bardzo duże prowizje nawet 50 40 % u innych można zlikwidować szkodę dając firmie 25 % Z tego co się orjetuje to chyba nie dobrze się dzieje bo ludzie odchodzą do innych firm . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Automobile Expert IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.12, 09:52 Dokładnie.Prowizje są bardzo wysokie,takie same sprawy zrobi się za "pół ceny" u konkurencji lub dowolnego radcy prawnego.Do tego doliczają VAT do prowizji,o czym nie informują-także czytajcie ich umowy, ja dowiedziałem się o tym przy wypłacie.Dałem im się nabić w butelkę,miałem wypadek,pół roku byłem na zwolnieniu,leczyłem się i wyegzekwowali dla mnie 3 tysiące złotych,oczywiście minus prowizja dla nich z VATem.Podpisali za mnie ugodę i po sprawie..Szkoda gadać,nie polecam,jest taka konkurencja na tym rynku-teraz o tym wiem-że spokojnie można znaleźć lepszą firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGENT Re: Automobile Expert IP: *.compnet.pl 09.01.12, 21:44 WITAM JEŚLI CHODZI O PROWIZJE TO JEST WSZYSTKO CZARNO NA BIALYM OD 20% DO MAX 40% I FIRMA AE NAPEWNO NIE POBIERA PROWIZJI WIĘKSZEJ NIZ 40 % ,A PODATEK VAT I JEGO WYSOKOSĆ 23% JEST ZAWART W PARAGRAFIE 2 UMOWY O HONORARIUM . "ZLECENIOBIORCY PRZYSŁUGJE HONORARIUM W WYSOKOŚCI .........%+ VAT 23% SLOWNIE..................................PROCENT WARTOŚCI WSKAZANEGO ROSZCZENIA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldeneye75017 Re: Automobile Expert IP: *.dsl.sta.abo.bbox.fr 27.01.12, 23:33 Czarno na białym powiadasz kolego ? to załatw mi wszystkie papiery z wypadku 18/11/2011 których jeszcze nie otrzymałem po anulacji upoważnienia ! Czy zajmujecie się tylko odzyskaniem "kasy" za auto czy szanujecie poszkodowanych i reprezentujecie ich we wszystkich sprawach dotyczących wypadku ? Ale za to otrzymuje telefony ze nie opłaciłem faktury ! Tylko za co mam zapłacić ta fakturę ? skoro ta firma nawet nie wiedziała ze odebrano mi auto zastępcze przed otrzymaniem odszkodowania i dwa dni przed świętami ! Gorzej ta firma nawet nie wiedziała o tym ze to "ona" załatwiała auto zastępcze ! Po prostu skandal ! Uważajcie ludzie na tą firmę i wogóle na firmy które proponują taki serwis ! To są po prostu "sępy" zarabiające na cudzej krzywdzie ! Nie poinformują Cie prawie o niczym żeby było im na rękę załatwić szybko i sprawnie sprawę po to żeby dostać tą swoją prowizję ale nie po to żeby poszkodowany był rzeczywiście opłacony jak trzeba ! Weźcie jakiegoś adwokata rodziny czy od znajomych i będzie 100 razy lepiej ... to co napisałem jest uzasadnione dowodami i nawet zostało zgłoszone do prokuratury i niech mi żaden koleś tutaj nie pisze ze jest inaczej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
leon3067 Re: Automobile Expert 25.01.14, 14:29 Tak sobie siedzę i czytam i dochodzę do smutnych wniosków..... TYLKO NARZEKAĆ UMIEMY!!! Kiedyś a było to coś koło 14 lat temu miałem kolizję z innym pojazdem ubezpieczonym w firmie nazwijmy ją X. Czekałem na swoje pieniądze 34 dni i masa papierów do wypełnienia i udowodnienia, że wręcz miałem kolizję pomimo, że była policja drogowa i sprawca został ukarany mandatem. Nie wspomnę o udowodnieniu, że należy mi się odszkodowanie za niezdolność do pracy. Do dziś odczuwam skutki tej kolizji.... Gdyby wtedy istniały tego rodzaju co A-E kancelarie to nie dość, że dostałbym swoje pieniądze szybciej to nie musiałbym codziennie dzwonić do dyrekcji firmy X i wręcz błagać o sporządzenie operatu szacunkowego - notabene sporządzone po 28 dniach od dnia oględzin pojazdu - zgłoszenie w tym samym dniu. To najśmieszniejsze, że "specjalista" zrobił operat opierając się o zupełnie inny model pojazdu tego samego producenta twierdząc, że nie zrobi tego inaczej bo mojego modelu nie ma w bazie.... Nie wspomnę o zaniżeniu wartości części zamiennych. A teraz przejdę i ustosunkuję się do wypowiedzi osób, które jak piszą są "poszkodowane" przez niedbałe działania A-E. Nie będę ukrywał, że współpracuję z A-E. Prowadzę też pośrednictwo ubezpieczeniowo - finansowe co nie oznacza, że towarzystwa ubezpieczeniow0 - finansowe, które reprezentuję są tymi najlepszymi na świecie nie wspomnę o Naszym Pięknym Kraju. Może to osoby, które negatywnie się wypowiadają są winne pewnych działań a może wina leży po stronie przedstawiciela A-E tego nie wiem. Mogę odpowiadać tylko za siebie i za błędy popełnione przeze mnie. Jeżeli klient nie dostarczył lub zataił ważne informacje skutkujące zaniżeniem odszkodowania to czy wina leży po stronie A-E czy też przedstawiciela? Czasem a zdarza się to dość często, że mniej znane towarzystwa ubezpieczeniowe stosują metodę "przetrzymania klienta" tzn. zasypać go papierami, które tak naprawdę nic nie wnoszą do sprawy a mają zniechęcić klienta do większych roszczeń. Lub odmawiają wypłaty odszkodowań powołując się na OWU (Ogólne Warunki Umowy) - często nie zgodne z Polskim prawem lub zakwestionowane przez SN. Często też przy likwidacji szkód czy to osobowych czy rzeczowych towarzystwa zaniżają sumę odszkodowania bo to dla nich strata przecież. Przykład? Proszę bardzo! Kolizja drogowa, sprawca wykonując manewr skrętu w prawo nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu pojazdowi jadącemu za nim. Dziwnie to brzmi ale sprawca dał kierunkowskaz w lewo, skręcił w lewo i kiedy pojazd jadący za nim był na jego wysokości skręcił w prawo i uderzył w koło przednie lewe poszkodowanego. Jedna sprawa rzeczowa i jak się okazało 4 sprawy osobowe. Firma sprawcy próbowała zaniżyć wartość sumy odszkodowania twierdząc, że pojazd był już wcześniej naprawiany i doliczają amortyzację za części co jest niezgodne z wyrokiem SN... A-E po wymianie pism z towarzystwem ubezpieczeniowym sprawcy odzyskał kwotę oszacowaną przez likwidatora. A więc można. Teraz sprawy osobowe. W wyniku kolizji 4 osoby jadące pojazdem poszły do swojego lekarza rodzinnego i tam uzyskały zaświadczenie lekarskie. Sprawę przesłałem do A-E. I okazało się, każda ze spraw prowadzona jest przez innego likwidatora w towarzystwie ubezpieczeniowym sprawcy. I każdy z poszkodowanych otrzymał inną kwotę pomimo, że A-E wniosło o takie same odszkodowanie dla każdego z poszkodowanych. Oczywiście ja o tym wiem bo jako współpracownik mam podgląd w system. Natomiast nie wie tego klient. Nie będę oceniał czy dobrze czy źle, że nie jest informowany o takich praktykach, myślę, że to tylko zaciemnia obraz sprawy i niewiele mówi osobie poszkodowanej ale takie praktyki są właśnie stosowane przez towarzystwa ubezpieczeniowe nie tylko tzw. "jedyne polskie" ale i te z kapitałem zagranicznym. Podsumowując, powinniśmy się uderzyć w pierś i powiedzieć, że wiele jest naszą winą. Ile by nie było takich firm jak A-E czy wymieniony tu Auxilium to zawsze zdarzą się osoby, które będą niezadowolone z pracy kancelarii.... Powtórzę to dla tych, którzy zarzucą mi, że jestem pracownikiem A-E, tak współpracuję z A-E ale podchodzę do współpracy ze zdrowym rozsądkiem tak jak i do towarzystw ubezpieczeniowych z którymi współpracuję. Dla mnie ważny jest zadowolony klient, który poleci mnie znajomej osobie. A czy ta osoba podpisze umowę z A-E lub na ubezpieczenie czy nie to od niej zależy a nie ode mnie. Zawsze najgłośniej "krzyczą" CI, którzy najmniej robią lub sami sobie są winni, myśląc, iż dostaną odszkodowanie idące w setki tysięcy za szkody oceniane na kilka tysięcy maksymalnie. Poprawki niestety kosztują nie tylko w odszkodowaniach ale i w życiu prywatnym. Pozdrawiam i życzę podejścia do życia z uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.13, 17:31 Do goldenaye potwierdzam piszesz prawdę znam typków z tej firmy.Działa na zasadzie dawnego "Amłeju" im więcej głupków do roboty tym więcej piniąchów zgarniają na poszczególnych szczeblach Odpowiedz Link Zgłoś
dorsta31 Re: Automobile Expert 01.08.14, 22:43 > Czarno na białym powiadasz kolego ? > to załatw mi wszystkie papiery z wypadku 18/11/2011 których jeszcze nie otrzyma > łem po anulacji upoważnienia ! Czy zajmujecie się tylko odzyskaniem "kasy" za a > uto czy szanujecie poszkodowanych i reprezentujecie ich we wszystkich sprawach > dotyczących wypadku ? Ale za to otrzymuje telefony ze nie opłaciłem faktury ! T > ylko za co mam zapłacić ta fakturę ? skoro ta firma nawet nie wiedziała ze odeb > rano mi auto zastępcze przed otrzymaniem odszkodowania i dwa dni przed świętami > ! Gorzej ta firma nawet nie wiedziała o tym ze to "ona" załatwiała auto zastęp > cze ! Po prostu skandal ! Uważajcie ludzie na tą firmę i wogóle na firmy które > proponują taki serwis ! To są po prostu "sępy" zarabiające na cudzej krzywdzie > ! Nie poinformują Cie prawie o niczym żeby było im na rękę załatwić szybko i sp > rawnie sprawę po to żeby dostać tą swoją prowizję ale nie po to żeby poszkodowa > ny był rzeczywiście opłacony jak trzeba ! Weźcie jakiegoś adwokata rodziny czy > od znajomych i będzie 100 razy lepiej ... to co napisałem jest uzasadnione dowo > dami i nawet zostało zgłoszone do prokuratury i niech mi żaden koleś tutaj nie > pisze ze jest inaczej !!! Od firmy dostał samochód, którego używał za darmo, miał czym jeździć po wypadku i jeszcze narzeka. A skoro Pan zlecił firmie prowadzenie sprawy, oni coś już pewnie zrobili, a Pan nagle wypowiedział sobie umowę i tylko wykorzystał ich pracę to chyba uczciwe że kazali sobie zapłacić za to co zrobili do tej pory i wystawili fakturę. Ja też na ich miejscu nie dałabym się oszukać, bo każdy by tak sobie robił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: Automobile Expert IP: *.augustow.mm.pl 04.03.12, 14:41 to było iść do konkurencji skoro uważałeś że za duży procent Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka_007 Re: Automobile Expert-PRACA 12.01.12, 16:40 a czy ktoś pracował w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulina Re: Automobile Expert-PRACA IP: *.net.stream.pl 07.02.12, 15:23 podbijam! Zaproponowano mi pracę jako agent, chciałabym się więcej dowiedzieć na ten temat, co i jak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michu Re: Automobile Expert-PRACA IP: 193.138.243.* 09.02.12, 16:47 Spróbuj, idź na spotkanie, porozmawiaj z dyrektorami struktur. Przecież umowa agencyjna nie wiąże na całe życie. Nie spodoba Ci się - choc mnie sie podoba jak narazie, to zrezygnujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Automobile Expert-PRACA IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.12, 06:54 Czy to prawda, że w stosunku do jednego z pracowników Automobile Expert pani R.M. toczy się postępowanie o wyłudzanie odszkodowań? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AE Re: Automobile Expert-PRACA IP: 193.138.243.* 21.03.12, 17:50 Jeżeli potrzebujesz takich informacji, to podaj kontakt, gdzie mam przekazać informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psycholog Re: Automobile Expert IP: 193.138.243.* 21.03.12, 17:48 Widzę, że masz duży problem i nie ma on związku z Automobile Expert. Znajdź sobie jakiś inny obiekt. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_spec Re: Automobile Expert 12.07.13, 10:33 Odzyskiwanie odszkodowań. 100% skuteczności, niskie prowizje. Kancelaria prawna Spectrum Częstochowa. Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie, dziękuję Re: Automobile Expert IP: *.directvps.nl 05.03.12, 17:53 STEK BZDUR !!! Te pozytywne opinie, to chyba nie pisał klient a jakiś pracownik ;) Ja złożyłem tam moją sprawę i koszty sa nastepujące (załóżmy, ze chcemy 10,000zł): 5% kwoty roszczenia płacisz na początku jak tylko przejmą sprawę i nie wiadomo w ogóle czy coś z tego skorzystasz, czyli 500zł na wejście im oddajesz jeśli przegrają sprawe to ponoszę koszty około 1000zł jeśili wygrają biorą z tego jakieś 4.000 więc ODRADZAM, bo można wydać 1500 w powyzszym przypadku, czyli tak jakby jedna pensja oddana im za nic, lub zarobić 6000-500 czyli 5500, stosunek 1:4, zaje*iste prawdopodobieństwo wygranej moim zdaniem to NABIJANIE W BUTELKE !! ja szukam innej firmy Odpowiedz Link Zgłoś
a.suchecka Re: Automobile Expert 06.03.12, 12:43 Ja jestem przedstawicielem bezpośrednim kancelarii prawnej i działam na terenie Częstochowy. Kancelaria Teodorowski & Wojtaszak, istnieje na rynku od 2004 r. i jest obecnie jedną z największych kancelarii prawnych o zasięgu ogólnopolskim. Głównym profilem działalności Kancelarii jest reprezentowanie klientów Kancelarii w postępowaniu przed Towarzystwami Ubezpieczeniowymi oraz Sądami w sprawach o wypłatę należnego odszkodowania po doznanej szkodzie. Wynagrodzenie Kancelarii płatne jest dopiero po wygranej sprawie. W ramach działalności Kancelarii nie pobieramy wynagrodzenia przed uzyskaniem należnego świadczenia dla naszego Klienta. Jeśli jesteście państwo zainteresowani współpraca to zapraszam moj tel. 791 391 991 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monte Re: Automobile Expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.12, 13:29 Uważajcie na nich bo pracujący tam "agenci" to w większości ludzie z zerowymi kompetencjami i bez wykształcenia po szkoleniach wewnętrznych i niczym więcej!!!!!! student prawa jest w stanie ich spławić po 15 minutach a co dopiero prawnik w towarzystwie ubezpieczeniowym. Mój sąsiad naciął się na takie dwie w jagielonach - to co ona w końcu jest handlara czy ktoś kto ma za człowieka negocjować z prawnikami? myśle że zamiast tego wolałbym skorzystać z usług adwokata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dav Re: Automobile Expert IP: *.getta.trustnet.pl 07.03.12, 23:36 40 % netto za uzyskanie odszkodowania,śmieszna i złodziejska prowizja, reglamentacja zawodu jak i branży powinna wykluczyć oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Automobile Expert IP: *.net.stream.pl 09.03.12, 17:57 Ludzie głupoty tu piszecie.Nie wiecie jak jest naprawdę a oceniacie.Nie płaci się żadnych opłat wstępnych ani gdy sprawa zostanie przegrana.Gdy sprawa zostanie zakończona pomyślnie to dopiero wtedy jest pobierana prowizja od 20% do 40% i to tylko tyle opłat. Druga sprawa to nie Przedstawiciele negocjują i starają się o odszkodowanie tylko Kancelaria Prawnicza Firmy.Wiec myślę ze jak ktoś nie ma pojęcia jak to jest naprawdę to nie ma sensu wypisywać głupot na forum . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Automobile Expert IP: 188.95.29.* 10.03.12, 01:53 Czego kłamiesz ?? Skoro i mnie zaproponowano 5% od razu i dopiero przejmują sprawe, a jak przegrają to pokrywasz koszty? Na szczęście skarbówka już tam węszy i sprawdza skąd te bmw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Automobile Expert IP: *.net.stream.pl 11.03.12, 02:37 a sprawa toczy się w sądzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRZEŚ Re: Automobile Expert IP: *.belchatow.msk.pl 14.03.12, 00:37 Witam, Kancelaria Teodorowski & Wojtaszak jest jedną z największych kancelarii prawnych o zasięgu ogólnopolskim. Naszą specjalizacją są odszkodowania (odszkodowania za wypadek, czyli inaczej odszkodowania powypadkowe). Czytam o stawkach w tej firmie Automobile Expert i włosy mi się jeżą na głowie!!! Prowizje od 20% do 40 % to stawka niezwykle wygórowana. Kancelaria T&W pobiera prowizje 0d 15% do 25 % i zapewnia DARMOWE ZASTĘPSTWO PROCESOWE!!!. Działamy tak, aby odszkodowanie za wypadek pokrywało w pełni lub przekroczyło sumę należną za wyrządzone Wam szkody. Sprawy w obszarze: odszkodowanie za wypadek obejmują działania w zakresie szkód zdrowotnych, komunikacyjnych i medycznych. Zespół ekspercki Kancelarii Teodorowski & Wojtaszak składa się ze specjalistów z wykształceniem prawniczym i lekarskim. Wśród nas są: doktorzy nauk prawnych, Radcowie Prawni, aplikanci, jak również pracownicy naukowi Uniwersytetu Jagiellońskiego. Kadrę Kancelarii uzupełniają lekarze różnych specjalizacji oraz fizjoterapeuci. W ramach procesu likwidacji szkody Klienci Kancelarii mogą korzystać z bezpłatnej rehabilitacji świadczonej przez najlepszych specjalistów ortopedii i fizjoterapii w Polsce. W celu zapoznania się ze szczegółami działalności zapraszam na stronę kancelarii oraz forum internetowe: www.prawo-kancelaria.pl/ www.forum-wypadki.pl/index2.php pełnomocnik kancelarii: Grzegorz Bukowiec Specjalista ds. Odszkodowań 601 093 433 ----------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁukaszP Re: Automobile Expert IP: *.lublin.mm.pl 30.03.12, 01:57 Eeee... kolego z T&W, co to ma znaczyć "Działamy tak, aby odszkodowanie za wypadek pokrywało w pełni lub przekroczyło sumę należną za wyrządzone Wam szkody. Jak to przekroczyło? Czy to nie opiewa i bezprawne zwiększanie rozmiaru szkody? Nie chwaliłbym się tym raczej. Pracowałem przez chwilę dla T&W ale jak prowadzili mi "komunikację" 10 miesięcy to zwątpiłem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew Re: Automobile Expert IP: *.play-internet.pl 30.03.12, 20:45 Co ty człowieku wypisujesz ja bylem ich klijentem obsłuzyli mnie supeer facet byl z kieleckiego a jego kolega mnie odwiedzil z okolic Czestochowy mily i konktertny a to co widze pracujesz dla konkurencji tej firmy i wsadz swoja wypowiedz w buty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Automobile Expert IP: *.nplay.net.pl 25.04.12, 08:56 Chyba mówisz o sprawie sądowej. Bo w procesie likwidacji szkody nie pobiera się ŻADNYCH WSTĘPNYCH OPŁAT. Jeśli towarzystwo nie chce wypłacić żądanej kwoty to dopiero wtedy jest możliwość założenia sprawy w sądzie ale też tylko za zgodą poszkodowanego. A sprawa w sądzie jest możliwa dopiero po opłaceniu wpisu sądowego w wysokości 5% wartości roszczenia. Nie wiem czemu tu się dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 23:04 To Ty piszesz głupoty.Ja dostałam dwie transze odszkodowania,ale zanim trafiły na moje konto AE zabrało swoje.Prawdę mówiąc nie wiem ile,bo do tej pory nie dostałam żadnego papierka,wiem tylko,że te pieniążki nie są adekwatne do mojej do mojej krzywdy.Prawdę mówiąc nie pokrywają one moich wydatków na leki i paliwo o zadośćuczynieniu nie wspomnę.Krótko mówiąc obiecywali gruszki na wierzbie przed podpisaniem umowy a teraz siedzą na d.... i nic nie robią,żeby mieć spokój bez przerwy żądają nowych dokumentów od lekarzy a lekarze są od leczenia a nie wypisywania zaświadczeń i tak koło się kręci.Szczerze odradzam AE,ja bardzo żałuje swojego wyboru spośród mnóstwa ofert jakie otrzymywałam po wypadku. OMIJAJCIE TĄ FIRMĘ SZEROKIM ŁUKIEM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richen Re: Automobile Expert IP: *.net.stream.pl 24.04.12, 20:33 40% plus vat to prawie 50%. jakiś kosmos ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Automobile Expert IP: 193.138.243.* 21.03.12, 17:45 Gościu coś ci się pomieszało. Matematykiem może jesteś dobrym, ale nie rozumiesz co mówią ludzie. Najlepiej wychodzi ci kontakt z komputerem, bo on nie ma swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
wixen23 Re: Automobile Expert 26.03.12, 20:56 Faktycznie prowizje mają wysokie (40%) jednak: wypadki na chodnikach i inne ciężkie sprawy-koszt powołania rzeczoznawcy, koszt opinii lekarza orzecznika, koszty korespondencji, koszty odwołań, koszty opinii radcy prawnego ... płaci się tylko w przypadku gdy sprawa idzie do sądu - 5 % kwoty roszczenia + jakieś 30-40 zł opłat sądowych za pełnomocnictwa i inne bzdury, nie idzie do sądu bez zgody Poszkodowanego, który rezygnując nie ponosi kosztów... dlaczego nie działają tak szybko ? Towarzystwo Ubezpieczeniowe ma 30 dni na odpowiedz na pismo, chyba że to oleje więc odpowiada dłużej, Policja, Szpitale to nie są łatwe instytucje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richen Re: Automobile Expert IP: *.net.stream.pl 24.04.12, 20:31 Mają najwyższe prowizje na rynku a działania mało skuteczne. Miałem styczność dwa razy i nikomu nie polecam. Po pierwszej porażce myślałem że może drugi raz coś zdziałają ale okazało się że nie. Są lepsze firmy na rynku i o wiele tańsze koszty mają !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :0 Re: Automobile Expert IP: 193.138.243.* 02.05.12, 10:41 Z tego co mi wiadomo w każdej firmie tego typu prowizje są do negocjowania :) Najwidoczniej jesteś słabym negocjatorem i godzisz się na to co Ci ktoś daje... (bez obrazy oczywiście - pobudzam Cię jedynie do myślenia ,-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
markuswinter Re: Automobile Expert 15.05.12, 21:04 Witam poszukuję Firm osób oczernianych na portalu www.odszkodowania.info.pl wszyscy pracujący w branży odszkodowań wiemy, że portal ten jest własnością firmy Marshal i jest przez nią sponsorowany. Proszę o pomoc w uzyskaniu informacji, których nie jestem w stanie uzyskać z informacji KRS, ewidencji działalności gospodarczej itd. potwierdzających zależności obu podmiotów od siebie, wzajemnego finansowania itd. Wszystkie duże firmy liczące się na rynku świadczące usługi pomocy poszkodowanym są opisywane na forum jako firmy nieudolne i nieprofesjonalne z wyjątkiem maleńkiej firemki Marshal, która to jest w swietle forum "najlepsza, uzyskuje największe odszkodowania itd." Dlatego tu również apel do dużych firm odszkodowawczych o pomoc w uzyskaniu informacji niezbędnych do wytoczenia powództwa informację proszę wysyłać na email. Odpowiedz Link Zgłoś
ekus5 Re: Automobile Expert 25.05.12, 16:15 nie w każdej firmie negocjuje się wysokość prowizji. Np. w Auxilii klient ma do wyboru 4 różne umowy, różnią się zakresem świadczenia i wysokością prowizji.zapraszam www.auxilia.pl, t.601 595855 Gość portalu: :0 napisał(a): > Z tego co mi wiadomo w każdej firmie tego typu [b]prowizje są do negocjowania[/ > b] :) > Najwidoczniej jesteś słabym negocjatorem i godzisz się na to co Ci ktoś daje... > (bez obrazy oczywiście - pobudzam Cię jedynie do myślenia ,-) ) Odpowiedz Link Zgłoś
nnikkaa Re: Automobile Expert 10.12.13, 11:49 Nie im płacisz marudo tylko do sądu wpłacasz, a to różnica, a firma pracuje za darmo do momentu uzyskania odszkodowania. Nie ma odszkodowania nie ma kasy dla firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsta31 Re: Automobile Expert 01.08.14, 22:48 > 5% kwoty roszczenia płacisz na początku jak tylko przejmą sprawę i nie wiadomo > w ogóle czy coś z tego skorzystasz, czyli 500zł na wejście im oddajesz > > jeśli przegrają sprawe to ponoszę koszty około 1000zł > > jeśili wygrają biorą z tego jakieś 4.000 > co Pan opowiada? Przecież widać że Pan sam nie wie o czym pisze!! To co jest opisywane to koszty sądowe!!! Wpłacane na konto sądu!!! a nie firmy. U prawnika czy gdziekolwiek indziej tego też nie obejdziesz bo takie mamy w Polsce prawo. A PRZECIEŻ NIE Z KAŻDYM ODSZKODOWANIEM IDZIE SIĘ OD RAZU DO SĄDU!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: Automobile Expert IP: *.play-internet.pl 16.05.12, 13:27 Automobile Expert jest bardzo dobrą firmą jeśli chodzi o odszkodowania,dzieki tej firmie uzyskałam duże odszkodowanie którego sama nie mogłam wywalczyć,podejście i obsługa klijenta bez zarzutów,byłam tak szczęsliwa że mi pomogli że sama stwierdziłam że jest dużo takich osób którym należy sie pomoc bo samemu jest trudno wywalczyć jakiekolwiek odszkodowanie i sama podjełam prace w tej firmie i jestem bardzo zadowolona z tej współpracy i teraz to ja pomagam innym ludziom.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ekus5 Re: Automobile Expert 25.05.12, 13:33 Zapraszam do zapoznania się z ofertą współpracy z inną firmą odszkodowawczą . W razie zainteresowania proszę o kontakt e.kus@auxilia.pl. Wyposażamy agentów w narzędzia do pracy jak laptop z internetem, materiały reklamowe i wypłacamy zaliczki do 8 000 / 8 tys. zł/ zł za sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.12, 23:47 ZA SKRĘCENIE KOSTKI TEŻ 8000 ? CZY DOPIERO ZA ZBIOROWY GWAŁT NA KŁAMCY Z FIRMY KSZAK ? Odpowiedz Link Zgłoś
ekus5 Re: Automobile Expert 26.05.12, 15:53 Proszę najpierw dokładnie przeczytać wpis, potem zadawać głupie pytania. Do 8000 zł za zaleconą sprawę dla agenta, nie poszkodowanego ! I nie krzak, tylko tak płaci Auxilia z Wrocławia. To nie tajemnica, wejdź na ich stronę, skontaktuj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszmar Re: Automobile Expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.12, 13:58 Nie wiem czy tu sie ciągle pisze o automobile ale uważajcie na ich pracowników bo to jest jakiś szczyt niekompetencji!!!!! niedouczone, bez wykształcenia, zero dobrego wychowania i obycia, dobrze że takich firm jest więcej i nie musze być skazany na taką Panią kierownik czy tam vicedyrektor cokolwiek ona tam jest! żenada. Może lepiej powinna zostać w jagielończykach i ciuchlandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ekus5 Re: Automobile Expert 05.06.12, 14:44 Zapraszam do sprawdzenia oferty Auxilii-działają długo na rynku i skutecznie. Klienci zadowoleni, również w Częstochowie. www.auxilia.pl, tel. 601595855 Gość portalu: koszmar napisał(a): > Nie wiem czy tu sie ciągle pisze o automobile ale uważajcie na ich pracowników > bo to jest jakiś szczyt niekompetencji!!!!! niedouczone, bez wykształcenia, zer > o dobrego wychowania i obycia, dobrze że takich firm jest więcej i nie musze by > ć skazany na taką Panią kierownik czy tam vicedyrektor cokolwiek ona tam jest! > żenada. Może lepiej powinna zostać w jagielończykach i ciuchlandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nata Re: Automobile Expert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.12, 10:52 Ta firma oszukuje ludzi, na ich własne życzenie! pobierają wysokie prowizje za usługi, które są niekompetentnie wykonywane. Nie wiele osób wie, że wystarczy pójść do adwokata zapłacić 300zł za wystosowanie pisma do ubezpieczyciela i negocjuje dla poszkodowanego adekwatną kwotę do uszkodzeń ciała i pobiera tylko 15 lub 20% kwoty jaką uda mu się uzyskać. To naprawdę straszne jak łatwo można dać się podejść tym "niby ekspertom" , którzy bardzo często nie mają pojęcia o tym co robią. Mało tego uzyskanie jakiejkolwiek dokumentacji o przebiegu likwidacji szkody jest niemożliwe. Jak dla mnie to tragedia. Radzę uważać i dobrze się zastanowić zanim skorzystacie z ich usług! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chojnice Re: Automobile Expert IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 09:08 Miałam wypadek wraz z mężem i mamą.Miałam poważne złamania.Z polecenia napisałam maila do agenta tej firmy Pani M.Serwatka!!! Bardzo nie kompetentna osoba!!! Gdy zapytałam o prowizje to..zamilkła!!!! Pokazuje to jaka firma jest automobile-expert.Napisałam rowniez do siedziby firmy i???? cisza.zlali mnie!!!! widac gdzie maja swoich klientow Odpowiedz Link Zgłoś
nnikkaa Re: Automobile Expert 10.12.13, 11:51 O widzę konkurencja działa :) ja poszłam do adwokata i co i gó...... po 3 latach nadal nic nie miałam, a AE wywalczyło dla mnie 100000 zł. Firma ubezpieczeniowa jak widzi prywatna osobę to ma ją w ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEDRO Re: Automobile Expert IP: *.tvkdiana.pl 30.08.12, 17:45 Miałem przez nich 2 razy prowadzoną sprawę z tytułu odszkodowania za samochód, oraz jedną za szkody osobowe. O ile do szkody osobowej (prowadzonej notabene przez osobny dział) nie miałem żadnych zastrzeżeń, to do szkód w mieniu powiem jedno - radzę unikać wszelkich kontaktów. Niekompetencja to najlżejsze określenie jakie ciśnie mi się na usta. Wydawało mi się wręcz że działają nie w imieniu, a na szkodę poszkodowanego, natomiast na korzyść ubezpieczycieli. Omijać szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.12, 10:54 Moją prostą sprawą zajmują się już dwa lata,papierów naskładałam,że tir by nie uwiózł,a odszkodowania tyle co kot napłakał.Nie widzę zaangażowania z ich strony<powiem więcej,działają chyba na stronę przeciwnika.Omijać szerokim łukiem ich profesjonalizm.Odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Automobile Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.12, 03:14 To masz jakiegoś pecha. Ja swoje papiery oddałam (te co poprosili) i powiem że bardzo szybko się z tym uwinęli. Odszkodowanie jakie dostałam było dla mnie satysfakcjonujące. Tak samo moja koleżanka miała szybko załatwioną sprawę, notabene poleciła mi tą firmę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.12, 22:49 Może w takim razie dasz mi namiar na osobę,która zajmowała się Twoją sprawą,ja naprawdę jestem zniesmaczona działaniem tej firmy i chętnie rozwiązałabym z nimi umowę.Niestety nie jest to takie proste.Mnie się wydaje,że mój agent to wyjątkowy nieudacznik.Proszę odpisz czy dostałaś jakieś papiery odnośnie otrzymanej kwoty odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekus5 Re: Automobile Expert IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.12, 10:38 proponuję zmienić firmę na Auxilię. Sprawdzona, pomaga rozstać się z poprzednim pełnomocnikiem. www.auxilia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANEK Re: Automobile Expert IP: *.130.rewolucja-net.pl 13.10.12, 12:47 Poszkodowana ja juz wypowiadalem umowy w 2 takich firmach i nigdy nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszkodowana Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.12, 18:32 z tego co się orientowałam umowę można rozwiązać ,ale nie bez konsekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
dorsta31 Re: Automobile Expert 01.08.14, 23:03 Gość portalu: Gość napisał(a): > Szczerze nie polecam. Agenci nie znają podstaw prawa. Liczą tylko na szybki zys > k jak sprawa okazuje się dla nich za trudna ciężko z nimi już o kontakt. Ciężko > doprosić się o zwrot przedłożonej dokumentacji. W mojej sprawie zadziałali na > moją szkodę. Gość portalu: poszkodowana napisał(a): > Moją prostą sprawą zajmują się już dwa lata,papierów naskładałam,że tir by nie > uwiózł,a odszkodowania tyle co kot napłakał.Nie widzę zaangażowania z ich stron > y<powiem więcej,działają chyba na stronę przeciwnika.Omijać szerokim łukiem > ich profesjonalizm.Odradzam. A MOŻE SPRÓBUJCIE SKONTAKTOWAĆ SIĘ BEZPOŚREDNIO Z FIRMĄ, MAJĄ SWOJĄ INFOLINIE. NAJWIDOCZNIEJ TRAFILIŚCIE NA ZŁYCH AGENTÓW, A WIECIE JACY SĄ LUDZIE, JEDEN PRACUJE LEPIEJ A DRUGI TROCHĘ GORZEJ, CO WCALE NIE ZNACZY ŻE FIRMA JEST ZŁA. WEDŁUG MNIE NA TYLE DOBRYCH OPINI O TEJ FIRMIE KTÓRE SLYSZAŁAM OD SWOICH ZNAJOMYCK KTÓRZY KORZYSTALI Z JEJ USŁUG (JA Z MĘŻEM ZRESZTĄ TEŻ MIAŁAM TAKĄ OKAZJĘ) TO WYDAJE MI SIĘ ŻE MIELIŚCIE PECHA I TRAFILIŚCIE NA ZŁEGO AGENTA. Trzeba było zadzwonić do firmy i złożyć skargę na tego człowieka a przydzielili by wam inną, bardziej kompetentną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekus5 Re: Automobile Expert IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.12, 20:22 Tak , można to sprawdzić, że to nieprawda. Auxilii nikt nie wyrzucił. Odeszła dużo wcześniej. Nie można wyrzucić z Izby kogoś, kogo w niej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Automobile Expert IP: *.augustow.mm.pl 18.10.12, 14:20 Szczerze nie polecam. Agenci nie znają podstaw prawa. Liczą tylko na szybki zysk jak sprawa okazuje się dla nich za trudna ciężko z nimi już o kontakt. Ciężko doprosić się o zwrot przedłożonej dokumentacji. W mojej sprawie zadziałali na moją szkodę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny....... Re: Automobile Expert IP: *.play-internet.pl 20.11.12, 23:26 .. jaka dokumentacja ,,,, przecież robią fotokopię wszystkich dokumentów klijenta a wszystkie orginały zostają u osoby pokrzywdzonej ,, a co do prowizji jest to od 10% do 40% , jeśli sprawa jest odświeżana przez a-e , i z pewnością doprowadzą sprawę do końca ,,, wiadomo że niektóre sprawy typu błędy lekarskie ,itp., trwają dłużej niż rzeczowe , przecież każda sprawa jest inna ,,,, w w-wie czeka się rok na sprawę w sądzie,,,, a przecież doskonale wszyscy wiedzą że pewnych spraw nie da się załatwić po prostu szybko ... a to że czasem trafi się nie kompetentny agent ,,,, spójrzmy blisko siebie czy my jesteśmy fer wobec siebie i innych ,,,, wszędzie może trafić się po prostu pierdoła,,, nieudacznik,,, Z TEGO CO CZYTAM TO KONKURENCJA JEST WSZĘDZIE NAWET NA FORACH ,,,, a POLSKA JEST WYBITNYM KRAJEM ABY SZKODZIĆ JEDEN DRUGIEMU , i to w każdej branży .... a co do umowy jest czarno na białym napisane , nawet prowizja ,,,,, wszystkie umowy przechodzą przez BIURO . .. jak czytam niektóre wypowiedzi to flaki mi się przewracają ,,,, jakaś wpłata przed podjęciem sprawy ....stek bzdur...wyssanych z palca naj prawdopodobnie ,,,,zwyczajnej polskiej konkurencji ,,,, słyszałem o firmach które faktycznie zabierają całą dokumentację poszkodowanego ,,,, ale to jest wbrew zasadom .. panujacych w większości odpowiedzialnych firm... pozdrawiam normalnych ludzi ... którzy płacą codziennie VAT...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Automobile Expert IP: *.31.101.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.13, 10:51 Witam "wykształconego" agenta AE : 1. nie pisze się " klijenta" tylko "klienta" 2. nie pisze się "orginały" tylko "oryginały" 3. co znaczy "w w-wie czeka się rok" co to jest "w-wa" czyżby chodziło o miasto zwane Warszawą ? Nikt w AE nie nauczył cię ortografii do domniemam, że podstawówki Ci się nie udało skończyć. A i jeszcze jedno - jak piszesz komentarze to nie przysypiaj nad klawiaturą. Szczególnie nad klawiszem "przecinek" albo przed naciśnięciem "wyślij" usuń trochę przecinków będących wynikiem Twojej ciężkiej głowy. Pozdrawiam P.S. A co do działania AE na rynku odszkodowań to ja osobiście odradzam, szkoda czasu i pieniędzy na nieudaczne działanie. Ale podejrzewam, że każdy dorosły potrafi myśleć i czytać więc ma wybór czy umowę podpisać czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
vendicatore Re: Automobile Expert 21.10.12, 22:30 Co tam się dzieje podobno ludzie odchodzą z pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Automobile Expert IP: 193.138.243.* 26.10.12, 15:41 Szkoda tylko, że na tych wszystkich forach opinie prawdziwych klientów to zaledwie 5% a reszta to nagonka konkurencyjna pomiędzy tymi wszystkimi firmami odszkodowawczymi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotniksa Re: Automobile Expert IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.10.12, 11:37 Witam, Z podobna firma mialem ciekawe zdarzenie. A mianowice skrecilem kostke w domu na schodach. Pojechalem do szpitala na przeswietlenie, po 2 dniach mialem telefon od przedstawiciela firmy ze pomoga mi odzyskac odszkodowanie z tytulu urazu. Mowilem ze to mialo miejsce w domu wiec od kogo mialbym dochodzic kasy?. On powiedzial ze "wskaze" mi miejsce gdzies na nierownym chodniku, tylko zebym podal pelnomocnictwo, a oni reszte zalatwia. Wg mnie troche to przegiecie. Nie twierdze ze wszystkie firmy czy wszyscy agenci tak dzialaja. Ale fakt faktem ze na miejscu wypadku pojawiaja sie nieraz szybciej niz straz czy pogotowie ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Re: Automobile Expert IP: *.play-internet.pl 20.01.13, 09:25 Wspołpracuje z ta firma ponad 2 lata nie mam zastrzeżeń pracowałem kiedyś w EUCO niebo a ziemia tu jest super i fajni ludzie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Automobile Expert IP: *.31.101.184.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.13, 10:59 Jak ja miałbym patrzeć w sprawie odszkodowania czy atmosfera jest super i czy ludzie są fajni to poszedłbym do burdelu po odszkodowania. Tam też są ludzie fajni, biorą mniejszą kasę za usługi a w dodatku nie każą sobie czekać pół roku na marny skutek. Zastanów się tu chodzi o skuteczność w walce o odszkodowanie a nie o fajność ludzi. Ludzie będą fajni bo robisz im nagonkę klientów za co oczywiście trafi się i Tobie jakiś ochłap, więc też bądź fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Automobile Expert IP: 193.138.243.* 25.01.13, 13:05 Witam. W takim razie ja podziele sie rowniez ocena firmy. Niedawno wypadkowi na rowerze ulegla osoba mi bliska (wpadla na drodze wojewodzkiej w dziure, nie mogla jej ominac bo tiry blisko i szybko przejezdzaly i gdy ja zauwazyla to juz bylo po wszystkim). Z polecenia zglosililismy sie do tej firmy i powiem ze agent ktory nas obslugiwal byl mily i kompetentny. Po ok 1 miesiącu dostalismy pieniadze z odszkodowania, ale firma napisala odwolanie gdyz ich zdaniem to za malo. Dopiero minelo ok 1-2 tyg wiec nie wiem czy dostaniemy wiecej, jesli cos to napisze. Co do obslugi jestem zadowolony. Automobile dostalo list od ubezpieczyciela ze na ich konto wplynely pieniadze za moja szkode, a oni przeadresowali list do mnie i jak dostalem list to pieniadze byly juz na naszym koncie (pomniejszone o prowizje), czyli nie przetrzymuja kasy, jak inne firmy ktore przetrzymuja dlugo pieniadze i obracaja nimi. Z innymi pozytywnymi opiniami ostatnio sie dowiedzialem od znajomych. Mieli wypadek nie ze swojej winy i dostali odszkodowanie rowniez szybko. W moim przypadku jak i znajomych sprawy zalatwione 100% profesjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ale ty obcykany ! Re: Automobile Expert IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.13, 21:00 A skąd wiesz jak jest w innych firmach - jesteś nałogowym wypadkowiczem i testujesz po kolei wszystkie firmy odszkodowawcze ? Jeśli robisz reklamę to się trochę wysil...LOL Odpowiedz Link Zgłoś
aga_spec Re: Automobile Expert 12.07.13, 10:41 Dziwne, że Pan taki sam adres IP, jak przedstawiciel AE, który wyrażał swoją opinię kilka postów wyżej. Ja polecam Kancelarię prawną Spectrum, to reklama, ale jako pracownik uważam, że podejście do sprawy prezentujemy nienaganne. Dzięki naszemu podejściu przejmujemy wiele spraw od innych firm m.in ae. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Automobile Expert IP: *.radomsko.pilicka.pl 12.07.13, 11:42 Witam Szanowną Panią ekspertkę od IP. Jakby Pani troche sie znała to by wiedziala ze adres ip SKŁADA SIE Z 4 CZŁONÓW A W MOIM POŚCIE JEST PODANY TAKI 193.138.243.*, GDZIE GWIAZDKA odpowiada za dalszy ciąg, gdzie mogą być zupełnie inne liczby od 0 do nie pamiętam ale 256 chyba wiec to raczej nie da sie po tym IP jednoznacznie tego stwierdzic. No tak konkurencja dla AE probuje znalesc jakis hak, ze niby pracownicy to tylko pisza. Gratulacje dla konkurencji. Teraz widac w jaki sposób działa SPECTRUM. Pozwodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż. Re: Automobile Expert IP: 212.59.252.* 17.07.13, 14:30 "Poszczególne części adresu IP odpowiadają, z grubsza rzecz biorąc, kolejnym coraz mniejszym sieciom, które napotykamy "po drodze" do interesującego nas komputera. Przykładowo, w adresie 149.156.24.12 pierwsza liczba - 149 - oznacza Polskę (jeden z kilku numerów przydzielonych naszemu krajowi), 149.156 to Kraków (ściślej - krakowska sieć miejska, MAN), 149.156.24 odnosi się do konkretnej instytucji przyłączonej do tej sieci, a ostatni człon adresu jest już numerem komputera w obrębie tej instancji." więc chyba coś kręcisz kolego Reklamom na forach zarówno ukrytym jak i jawnym mówimy nie!!! Czekam na opinie a nie reklamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Automobile Expert IP: *.205.39.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.09.13, 12:52 To faktycznie Twoja wypowiedź jest opinią na temat AE. Pogratulować krytyki na temat wpisów nie na temat. A Twoja to czym niby jest ? Cudze łoicie swego nie znacie. U innych widzisz zadrę w oku a u siebie kołka nie dostrzegasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.kus Re: Lex z Krakowa IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.13, 13:00 [b]Uwaga !!!!na firmę z Krakowa Lex- Beata Jarzyna. Mają problemy finansowe i obracają pieniędzmi klientów lub wcale nie wypłacają jak ojcu chłopaka , który zginął w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajestem Re: Automobile Expert 03.03.14, 11:27 Czy ktoś odstąpił od umowy? We czwartek podpisałam umowę z Panią, która ma zająć się moją szkodą osobową. Wyczytałam w necie, że jeśli podpisałam umowę poza siedzibą firmy mam prawo od niej odstąpić w ciągu 10 dni. nie bardzo wiem jak odstąpić od tej umowy może ktoś podpowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
leon3067 Re: Automobile Expert 03.03.14, 11:30 Przedstawiciel miał obowiązek zostawić Pani druk wypowiedzenia umowy zawartej na odległość. Rada: proszę zadzwonić do tej Pani i poprosić o druk ewentualnie proszę o kontakt na maila: emil.strzelin@wp.p prześlę go Pani. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewajankowska3 Re: Automobile Expert 03.03.14, 11:39 Można odstąpić zachowując formę pisemną i wysłać na adres tej firmy poleconym, najlepiej za potwierdzeniem odbioru. Jakie Pani miała obrażenia? Może coś podpowiem. pozdrawiam EWA mamajestem napisała: > Czy ktoś odstąpił od umowy? > We czwartek podpisałam umowę z Panią, która ma zająć się moją szkodą osobową. W > yczytałam w necie, że jeśli podpisałam umowę poza siedzibą firmy mam prawo od n > iej odstąpić w ciągu 10 dni. nie bardzo wiem jak odstąpić od tej umowy może kto > ś podpowie ... Odpowiedz Link Zgłoś
mamajestem Re: Automobile Expert 03.03.14, 11:50 Miałam wypadek samochodowy mam skręcony i naderwany szyjny odcinek kręgosłupa noszę kołnierz ortopedyczny zwolnienie L4 na 29 dni, minęło 11 dni od wypadku a dolegliwości nie ustępują. Odpowiedz Link Zgłoś
ewajankowska3 Re: Automobile Expert 03.03.14, 12:01 mamajestem napisała: > Miałam wypadek samochodowy mam skręcony i naderwany szyjny odcinek kręgosłupa n > oszę kołnierz ortopedyczny zwolnienie L4 na 29 dni, minęło 11 dni od wypadku a > dolegliwości nie ustępują. To polecam zgłosić Pani szkodę samej do firmy ubezpieczeniowej sprawcy, mają gotowe druki / Dane firmy powinna mieć Pani w notatce z policji/. Zaoszczędzi Pani 15-25 %, bo tyle firma odszkodowawcza weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
mamajestem Re: Automobile Expert 03.03.14, 12:15 szkodę zgłosiłam do firmy ubezpieczeniowej, w międzyczasie zgłosiła się do mnie Pani z automobile i tak mi nagadała, że jak ona zajmie się sprawą to dostanę dużo wyższe odszkodowanie, że ona będzie pilotować moją sprawę pokieruje do jakiego lekarza się udać itd. tylko muszę szybko podjąć decyzję Po podpisaniu umowy powiedziała że poczekamy zobaczymy jak się sprawy potoczą. W sumie czekać mogę bez niej i przynajmniej nie będę musiała oddać 25% +vat Odpowiedz Link Zgłoś
ewajankowska3 Re: Automobile Expert 03.03.14, 12:19 to bardzo dużo biorą prowizji. Są firmy, że biorą 19 % + vat. Przy tego typu urazach firmy ubezp. płacą szablonowo, chyba, że są poważne powikłania. pozdrawiam mamajestem napisała: > szkodę zgłosiłam do firmy ubezpieczeniowej, w międzyczasie zgłosiła się do mnie > Pani z automobile i tak mi nagadała, że jak ona zajmie się sprawą to dostanę d > użo wyższe odszkodowanie, że ona będzie pilotować moją sprawę pokieruje do jaki > ego lekarza się udać itd. tylko muszę szybko podjąć decyzję Po podpisaniu umowy > powiedziała że poczekamy zobaczymy jak się sprawy potoczą. W sumie czekać mogę > bez niej i przynajmniej nie będę musiała oddać 25% +vat Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_z_p Re: Automobile Expert 14.07.15, 16:27 Witam miałam okazję podpisać umowę powypadkową z tą firmą i drugi raz bym tego nie uczyniła;)odszkodowanie dostałam lecz za niskie za szybko i 25%+VAT!!! TO ZDECYDOWANIE ZA DUŻO!Wydaje mi się że po prostu załatwiją szybko i od niechcenia.Sama bym lepiej to załatwiła ale naiwna liczyłam na firmę;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorsta31 Re: Automobile Expert 03.01.16, 12:04 Ja uważam,że firma bardzo rzetelna. Dostałem nowe auto zastępcze (Jeep Renegade) mimo ,że moje miało 13 lat. Dopłacili mi do szkody na aucie 500 zł. ze swoich pieniędzy i czekam na Odszkodowanie na zdrowiu,jeszcze się leczę. Przy większych obrażeniach wysyłają klientów do swojej kliniki rehabilitacyjnej. Był tam mój znajomy- od niego wziąłem kontakt do firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
4misia257 Re: Automobile Expert 20.01.16, 08:46 Miałam doczynienia z tą firmą, nawet fajnie załatwili mi sprawę, może troszkę to trwało, ale efekt końcowy bardzo mnie zadowolił Odpowiedz Link Zgłoś
karolciakm Re: Automobile Expert 22.01.16, 09:08 Ja też likwidowałam tam swoją sprawę, w sądzie reprezentował mnie Adwokat i nie poniosłam w związku z tym żadnych innych kosztów, jak tylko potrącenie ustalonej wcześniej prowizji. Jestem bardzo zadowolona z pracy tej firmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniszka84 Re: Automobile Expert 28.09.17, 09:56 Nie polecam !!!! Wysokiej klasy Specjaliśc ?? żarty jakieś !!! kontakt z firmą słaby... nie podeszli do sprawy poważnie... napisali wniosek z błędami, pełno rozbieżności... Radca prawny, którego przysłali na sprawę był nieprzygotowany.. przegraliśmy przez ich olewcze podejście... decyzje sądu przysłali nam na kilka dni przed końcem terminu napisania apelacji tak żebyśmy nie mogli skorzystać z usług innej firmy, a sami stwierdzili, że już nie warto... tyle błędów popełnili, że ciężko by było z tego się wytłumaczyć... a wszelkie koszty trzeba ponieść samemu... czyste ignoranctwo i tyle... nic dziwnego, że zmieniają nazwę firmy !!! z dala od nich !!! Odpowiedz Link Zgłoś