Dodaj do ulubionych

Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac?

07.09.11, 22:51
Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac?

Ludzie sa bezrobotni, albo zarabiaja po 1500 zl i maja oddac glos, by ktos zarabial pozniej prawie 10 tysiecy?
Obserwuj wątek
    • Gość: angrusz1 Ten , kto interesuje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 22:55
      polityką , niech idzie głosować zgodnie ze swoimi poglądami .

Ci, którzy nie interesują się polityką i nie orientują się w sprawach kraju , niech siedzą w domu .
      Nie można rządzić poprzez manipulację .
      A ci , którzy nie maja poglądów politycznych , trwałych są łatwym celem dla manipulacji politycznej .
      To niebezpieczne .
      • adam_xx Re: Ten , kto interesuje się 07.09.11, 23:01
        Masz racje angrusz, glowe manipulanckie media z torunia są tego przykladem, ze ludzie, ktorzy nie znają sie na sprawach publicznych nie powinni zabierac glosu by nie wprowadzac opinii w blad:)
        • Gość: angrusz1 Re: Ten , kto interesuje się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 13:40
          Do adama - xx :

Ja pisałem ogólnie ty od razy wskazałeś słuchaczy RM jako mało rozgarniętych - to dość agresywne zachowanie .
          Więc i ja nie będę dłużny .
          Lepiej niech nie idą szczawiki , które 4 lata temu tak licznie uwierzyli w " cuda tuskańskie "

Chyba oni w tym roku nie pójdą .
          Oj i co peło zrobi ?
    • Gość: benito Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 07.09.11, 23:18
      mnie nie stać na poglądy polityczne - przestają mnie obchodzić prawa mniejszości, stosunek do aborcji, pomysł na służbę zdrowia, banialuki o laptopach dla uczniów, pierd... jabłka pod fabryką, kretyńsko wyretuszowane miny na ulotkach i bilbordach, puste hasła i nawet debilny remont placu - zaczynam mieć to wszystko głęboko w dupie - pójdę chyba na pielgrzymkę do smoleńska - w tym kraju politykami zostają idioci, a głupi naród się kłóci na kogo głosować - co za różnica? na lepszą fotkę, makijaż, piosenkę
      • dyziek_o Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? 08.09.11, 09:22
        Co by nie mówić, masz wiele racji "benio"!
        Jednak spójrz: - jeśli wszyscy razem / mam na myśli tych mądrzejszych/rozsądniejszych /
        podejdziemy do tematu w/g Twojego pomysła, to te wybory wygrają właśnie ci bezmózgowi
        czciciele Rydzyka, słuchaczy jego radia czy elektorat słuchaczy poleceń płynących z ambon.
        No a to już była by tragedia narodowa porównywalna z czwartym rozbiorem Polski.
        Ostrzegam przed tym, ponieważ wymieniony elektorat nie jest w stanie posługiwać się własnym rozumem i bezmyślnie wykonuje polecenia paru cwaniaków którzy w ten sposób są w stanie wcisnąć im każdy kit a to już może być groźne dla kraju.
        Przykładem niech będzie komisja majątkowa do spraw odzyskania majątków kościelnych!
        Ileż dobra narodowego zrabował kościół za pomocą tej instytucji?! Ile budynków szkołom czy szpitalom odebrano tylko po to, by zaspokoić żądania kościelnych hien.
        A to jeszcze nie koniec. Nadal, pomimo rozwiązania komisji, ryją cichaczem o następne dobra typu ziemia czy insze nieruchomości, które ponoć im się należą.
        Tymczasem średnio inteligentny człowiek wie, / z historii chociażby / - że jak ich ten cały
        Mieszek do naszego kraju ściągnął, posiadali howno / je to po czesku / - i wszystko co do tej pory posiadają otrzymali od króla czy innego wielmoży ale za to kosztem poddanego.
        Więc teraz władca/ rząd ma prawo im odebrać co dał tym bardziej, że nie wywiązują się ze swoich obowiązków /zajmują się polityką, popełniają przestępstwa rozmaite zamiast szerzyć wiarę i świecić przykładem /
        Co pod rozwagę poddaję podczas podejmowania decyzji - iść czy nie, - glosować i na kogo.
        Dyzio.

p.s
        Nawet, jeśli nie bardzo jest na kogo, zawsze lepiej wybrać mniejsze zło
        aniżeli zostawić decyzję o losach kraju, a więc i naszych, w rękach nieodpowiednich.
        • Gość: T.. Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: 79.162.192.* 08.09.11, 12:49
          Dyzio, Ty jesteś mądry facet, wytłumacz mi jak mam zagłosować i oddać ważny głos jeżeli żaden z kandydatów nie zasługuje na moje poparcie. Nie opowiadaj mi że jest mniejsze lub większe zło. To tak jak wybór co jest lepsze choroba Parkinsona czy Alzheimera, rozlać zawartość czy zapomnieć gdzie się postawiło . Ja powinienem mieć zagwarantowane prawo do skreślenia wszystkich i nikt mi nie powinien tego zabronić unieważniając mój głos. Stawianie krzyżyków może jest dobre ale nie przy głosowaniu gdzie są trzy opcje: za, przeciw i kto się wstrzymał, czego ta ordynacja nie spełnia, a wynik głosowania nie odzwierciedla oczekiwań wyborców. Dlatego coraz więcej uprawnionych nie idzie głosować, bo nikt nie lubi być branym za durnia.
        • Gość: benito Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.09.11, 14:54
          może to właśnie jest potrzebne - może w końcu, gdy kościół rozgrabi ten kraj doszczętnie, ludzie się otrząsną z diabełków, piekiełek i marysi w sukience z samolotu; głosując "przeciw" nadymamy żagle komuś, kto nadal będzie podążał w obranym kierunku, bo ciągle dostaje za to marchewkę - a prowadzi donikąd
        • Gość: lysy.liberal Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.205.108.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.11, 17:06
          dyziek, od czasu do czasu przeczytam Twojego posta i wydajesz mi się całkiem rozsądnym gościem. jednak ty wszystko rozpatrujesz przez pryzmat KK. wyobraźmy sobie, że w Polsce nie ma i nigdy nie było facetów w czarnych sukniach. w takim razie nie ma także dyźka. a w każdym razie nic nie wiem o nim i jego poglądach.
          • dyziek_o Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? 08.09.11, 22:07
            No cóż; - na wszystkim znać się nie można.
            Ja zająłem się śledzeniem działalności K.K ponieważ zauważyłem kiedyś sporo nieprawidłowości w ich postępowaniu. Z czasem zacząłem widzieć więcej aniżeli zwykły zjadacz chleba. Ponadto, przestałem ich się bać. W piekło nie wierzę, anatema mi wisi wiec ujawniam prawdę o tej organizacji. Tym bardziej, że oprócz Urbana oraz Faktów i Mitów, nikt nie ma odwagi ujawniać prawdę o rzeczywistych działaniach tej instytucji.
            Piszesz, że gdyby założyć, że K.K nie istnieje........ale on istnieje i prowadzi działalność, za
            którą płacimy wysoką cenę.
            Więc Twoje założenia są błędne. A przynajmniej niewiele z nich wynika.
            Pozwól więc, bym mógł się zajmować tym na czym się znam. Natomiast inne zagadnienia pozostawmy innym "fachowcom". Nie można znać się na wszystkim .
            Albowiem napisano w księdze:
            Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, masz rację. Wydaje Ci się.
            pozdrawiam,
            Dyzio.
            • Gość: g Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.09.11, 23:12
              a propos mówienia - nie znam osoby, która uznawałaby za słuszne i potrzebne dwie godziny religii tygodniowo w szkole (prócz katechetów jasna sprawa), zwłaszcza teraz, gdy likwiduje się potrzebniejsze zajęcia - DLACZEGO NIKT NIC NIE MÓWI?
            • Gość: lysy.liberal Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.181.94.188.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.09.11, 08:44
              ja jestem liberałem i wyznaję zasadę, że każdy (w tym KK) może ciągnąć w swoją stronę ile tylko da radę, ale w granicach prawa. według tej filozofii wszystkie te - jak piszesz - nieprawidłowości powstają wyłącznie z winy stanowiących i egzekwujących prawo.
        • the-only-bodzio Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? 11.09.11, 20:19
          Napisał co wiedział>Bezmózgowi czciciele Rydzyka>i to jest ten przykład bezmózgowy walnientego żeglarza.Byłem cielem zostałem bykiem.
    • Gość: biz Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.54.172.230.tvksmp.pl 08.09.11, 09:12
      Trzeba było się uczyć a nie teraz narzekać!
    • Gość: pijozof Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.11, 10:48
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10248978,Inwazja_reklam__na_slupach__latarniach__Sypia_sie.html
    • Gość: [][] Niech się sami powybierają, będzie taniej IP: *.ice-net.pl 08.09.11, 12:47
      Obecny system demokratyczny dla mnie to fikcja i "kosmos".
      Ale skoro już musi być, muszą być ci posłowie i senatorowie (tylko za bardzo nie wiem po co) to niech ta "elyta" polityczna sama się powybiera we własnym gronie i nie zawraca ludziom głowy i nie zaśmieca słupów swoimi podobiznami. będzie taniej, czyściej, nie trzeba będzie sprzątać a z papieru z ulotek można by wydrukować książek dla dzieci i dać im gratis.
      wiem,wiem, już to słyszę od 1990 roku. wszyscy kandydaci chcą naszego dobra, silnego panstwa. tylko dlaczego jest tak do du..... no trochę lepiej niż na Białorusi czy Ukrainie.
      • Gość: hhh Re: Niech się sami powybierają, będzie taniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 13:40
        Smutne ale prawdziwe ...... partie to nic innego jak prawem dopuszczalne grupy korupcyjne i towarzystwa wzajemnej adoracji. Wygrywa się wybory ..... obsadza się stołki (albo tworzy nowe - w ramach koncepcji tzw. taniego państwa) i gitara gra. W wyborach w kółko te same mordy i nic poza tym ...... jaki sens w ogóle głosować?????? Bez względu na opcję polityczną nic się nie zmieni ....
    • Gość: Agathe Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.11, 13:19
      Nie pójdę na wybory. Nie oddam swojego głosu, Nie poświęcę ani minuty swojego życia na drogę do lokalu wyborczego. Codziennie widzę jak marnotrawią nasze pieniądze, wymyślają przedziwne ustawy dla samych ustaw. Człowiek po studiach szuka 2 lata pracy, wstrzymuje się od założenia rodziny, a jak zarabia to grosze. Nie miejsca na godne życie.
      • Gość: ja Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.11, 15:50
        Gość portalu: Agathe napisał(a):

> Nie pójdę na wybory. Nie oddam swojego głosu, Nie poświęcę ani minuty swojego ż
        > ycia na drogę do lokalu wyborczego. Codziennie widzę jak marnotrawią nasze pien
        > iądze, wymyślają przedziwne ustawy dla samych ustaw. Człowiek po studiach szuka
        > 2 lata pracy, wstrzymuje się od założenia rodziny, a jak zarabia to grosze. N
        > ie miejsca na godne życie.

Bo żeby zarabiać trzeba mieć w głowie a nie na papierze. Być perfekcjonistą w jakimś kierunku i umieć sprzedać swoją wiedzę i umiejętności. Pracowników do przyuczenia potrzebują za 1200 owszem.
      • Gość: lysy.liberal Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.205.108.229.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.09.11, 17:00
        skoro jesteś 2 lata po studiach, to wtedy gdy zaczynałeś/aś szkołę już było dużo takich co uważali że chodzenie na wybory nic nie zmieni. i od 20 lat trwa w narodzie brak woli zmiany i tyrania Bandy Czworga w państwie.
    • Gość: obserwator zmiana terminu WYBORY 2011 !!! IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 08.09.11, 20:07
      Już dzisiaj można powiedzieć, że wybory z powodów nadużyć i przestępstw Państwowej Komisji Wyborczej są nieważne.
      ...
      Mamy nadzieję, że Prawo i Sprawiedliwość włączy się w proces doprowadzenia do praworządnych i sprawiedliwych wyborów, udowadniając, że ważniejsze dla tej partii jest dobro Polski, a nie udział w szopce "Bandy Czworga".
      Sąd Najwyższy uznał działania PKW za niekonstytucyjne
      • Gość: Niewodniczański Tak się manipuluje IP: *.apus-net.pl 08.09.11, 20:36
        Panie obserwator.
        Dajesz odnośnik do typowej manipulacji.
        Nie widzisz, ze klient podpisujący się "Łażący Łazarz" w ordynarny sposób manipuluje orzeczeniem SN. Wybrał sobie kawałek z całości i snuje swoje teorie.
        Chcesz być manipulowany Twoja sprawa, ale nie manipuluj innymi.
        • Gość: obserwator a może jest jednak tak? IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 08.09.11, 23:24
          @Niewodniczański
          ... jak pisze forumowicz AMOT:
          "Co ciekawe, w głównych mediach cisza. Czekają na wytyczne?"
          SALON24
          • Gość: angrusz1 Re: a może jest jednak tak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 13:42
            Taak , obserwatorze .

A może sprawdzimy , kto gra główne role w komisjach wyborczych ?
            Kto kiedyś ? - prezesi sądów .

Prawnicy !!!

I taka wpadka .
    • Gość: Zen Polska nie ma dostępu do morza? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 08.09.11, 21:21
      wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Komisja-Europejska-Polska-nie-ma-dostepu-do-morza,wid,13765595,komentarz.html
      Osły , euroosły nieźle zarabiają :)))))
      • Gość: obserwator Re: Polska nie ma dostępu do morza? IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 08.09.11, 23:28
        @Zen
        Zarabiają i to dobrze, a z nami robią co chcą, niestety!
    • Gość: Precz Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.net.stream.pl 09.09.11, 00:30
      KONGRES NOWEJ PRAWICY JANUSZA KORWINA-MIKKEGO i tyle w tym temacie. :)

Precz z BANDĄ CZWORGA (PO,PiS,SLD,PSL)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: mm Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 17:28
        Kongres Nowej Prawicy został wyeliminowany,i bardzo dobrze bo to taki sam korkociąg kleru jak pis i marek jurek
    • Gość: sceptic Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 13:06
      Nie ma na kogo głosować. PO ? Nie, dziękuję. PiS? To głosowanie na Rydzyka, gdyby byli normalna partią konserwatywna to może, ale tak to raczej nie. PSL, SLD? Bez jaj.
      Po prostu nie ma....
      • Gość: obserwator co ja robię tu? IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 09.09.11, 17:20
        @sceptic
        Co ty tutaj robisz
        Właściwie wszyscy się zgadzają, powiedzieli co wiedzieli lecz wynik WYBORÓW 2011 z góry wiadomy Kto jest zszokowany, kto nie wystartuje w wyborach?
        Cóż, należy pogratulować PO przedsiębiorczości, nieprawdaż?
    • Gość: wnuczek emeryta Re: Do poczytania IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.11, 18:40
      "Rybiński: Nieważny głos ma znaczenie

Za kilka dni pierwsza tura wyborów prezydenckich. Pójdę zagłosować i oddam nieważny głos. Postaram się wyjaśnić, dlaczego takie zachowanie Polaków na masową skalę ma sens.
      Krzysztof Rybiński

Gdy napisałem o tym na swoim blogu, zostałem zaatakowany, że wykazuję się postawą nieobywatelską, że zawsze wybór jest ograniczony, że jak mi się nie podoba, to powinienem sam stanąć do wyścigu. Od razu wyjaśnię, że ambicji politycznych nie mam i nigdy nie miałem, ale są w Polsce ludzie, którzy mogą zmienić scenę polityczną w 2011 r. na lepsze, tak żeby lata 2011 – 2020 były złotą dekadą, najlepszym okresem w historii Polski.

Na prośbę Biura Analiz Sejmowych napisałem opinię o rządowym sprawozdaniu z wykonania budżetu za 2009 r. Nie mogę jej udostępnić – zabrania umowa – ale każdy może spróbować przeczytać 2000 stron, żeby się przekonać, jak źle rządzony jest nasz kraj. Na przykład planowano obniżyć wskaźnik przestępczości w Polsce, tymczasem liczba przestępstw wzrosła w 2009 r. o ponad 4 proc. Mówimy wiele o reformie szkolnictwa wyższego, a nasze uczelnie są na niskim poziomie i ich jakość się pogarsza, co pokazują dane o liczbie studentów zagranicznych, którzy wybierają nasz kraj. Ich udział procentowy w liczbie studentów ogółem wynosi 0,5 proc., najmniej wśród krajów OECD, a w 2009 r. ich liczba była znacznie niższa od celu postawionego przez MNiSW. Jednak największym kuriozum w sprawozdaniu jest fakt, że zadanie pod tytułem „zabezpieczanie bezpieczeństwa najważniejszym osobom w państwie”, na które wydano prawie 200 mln złotych, jest oceniane przez miernik TAK/NIE. I napisano, że miernik przyjął wartość TAK. A przecież dokument był redagowany już po katastrofie smoleńskiej. Takich uwag mam kilkadziesiąt. Pokazują one, że państwo jest źle rządzone oraz że przekaz medialny rządu jest inny niż rzeczywiste działania. Mówiąc wprost: obywatele są wprowadzani w błąd.

W wyborach w 2005 r. głosowałem na PO-PiS. Miałem nadzieję, że ludzie „Solidarności” szarpną cuglami, zrobią reformy i Polska zacznie się rozwijać na miarę naszych aspiracji. Tymczasem od czterech lat mamy kłótnie o sprawy nieistotne i brak strategicznego myślenia. Udowodniła to powódź w tym roku i za kilka lat potwierdzą bolesne przerwy w dostawie prądu. Podobnie jak w przypadku działań przeciwpowodziowych w minionych latach, również w przypadku nadchodzących black-outów nie ma zdecydowanych posunięć, bo politycy są zajęci masowaniem słupków popularności, a ruszają do działania i do telewizji, dopiero jak katastrofa się wydarzy, zwalając wszystko na poprzednie rządy. Nawet raport „Polska 2030”, choć pokazuje wyzwania cywilizacyjne stojące przed Polską, został zignorowany przy przygotowaniu projektu budżetu na 2010 r.

Piszę ten felieton w pociągu ekspresowym relacji Warszawa – Kraków, siedzę w warsie, bo w przedziale w pierwej klasie okna się nie otwierają, klimatyzacja nie działa i jest 40 stopni. Pociąg zatrzymał się na stacji Włoszczowa Północ, stał 30 sekund i ruszył. Po co się tutaj zatrzymuje? Obecny establishment polityczny od czterech lat zajmuje się takimi sprawami z dziedziny mikrolobbingu jak Włoszczowa albo jednorękie automaty czy budowaniem popularności, filmując się na przerwanych przez wodę wałach, podczas gdy przeciwdziałanie powodzi i pomoc powodzianom są nieskuteczne. Jeżeli w wyborach prezydenckich będziemy kierowali się mniejszym złem, cokolwiek to znaczy, to po 2011 r. będzie podobnie. Jeżeli oddamy głos sprzeciwu wobec sposobu prowadzenia polityki po 2005 r., wówczas możemy przysłużyć się krajowi.

Gdyby kilkanaście procent uprawnionych do głosowania świadomie oddało nieważny głos w wyborach prezydenckich w jednej lub obu turach, to byłby sygnał, że jest miejsce na polskiej scenie politycznej na nową partię, która może sprawić w 2011 r., że nie zmarnujemy złotej polskiej dekady."

Dlatego oddam w wyborach prezydenckich nieważny głos.
      Autor: Krzysztof Rybiński
      Artykuły z: Dziennik Gazeta Prawna
      • the-only-bodzio Re: Do poczytania 10.09.11, 19:18
        Fajnie gra nasza reprezentacja w siatkówce.Jutro mecz o wszystko,w Tarnowie .Włókniarza.PO już się spełniło.Dajmy sobie szansę.Bo będziemy gderać ,że Tusk znowu nas oszukał.PO partia obietnic.Ktoś napisał nie na tym forum <zdechnę ale zagłosuję na PO.Odpisali zdychaj>
      • Gość: obserwator Czy do poczytania?... może do przemyślenia? IP: *.54.169.172.tvksmp.pl 10.09.11, 23:21
        @wnuczek emeryta
        Pomysł niezły, Rybiński ma sporo racji. Innym wyjściem - też w istniejącej sytuacji prawnej - jest zagłosowanie na małe partie. Duże partie (PO, PIS, SLD, PSL) starają się nam wmówić, że szkoda oddawać głosów na małe partie bo i tak ich przedstawiciele nie wejdą do Sejmu czy Senatu. Część wyborców wierzy w dobre intencje mówców, nie bierze pod uwagę przyczyny tych wypowiedzi, i głosuje na którąś z tych czterech w/w partii na zasadzie wyboru mniejszego zła z grupy zła. Jaki jest tego skutek?... Te, tzw. "duże partie", potem chwalą się jakie to mają poparcie, jak ich popierają wyborcy, jakie to ludzie mają do nich zaufanie.
        A my?... narzekamy jak to jest źle.

Może więc w nadchodzących WYBORACH 2011 warto zaufać TYLKO sobie?...
        • dyziek_o Re: Czy do poczytania?... może do przemyślenia? 11.09.11, 09:05
          No i dlatego zagłosuję na partię Palikota.
          Może choć klechom namiesza obcinając im dostęp do publicznego grosza.
          Jako że lewica jako taka już w kraju nie istnieje, pozostał Palikot.
          Głosujcie na Janusza.
          Dyzio.
          • the-only-bodzio Re: Czy do poczytania?... może do przemyślenia? 11.09.11, 18:35
            a ja nie .Te slogany już się otrzaskały :kieckowe , mochrery i inne.Trzeba zmienić płytę,bo pielgrzymki wyszły.Co może zrobić ruch palkoty, w tak małym poparciu.To on wyplynął na Kaczyńskich i katastrofie smoleńskiej.Tak jak stefek niesioła.Też pewnie założy ruch stefana.Nie dobro Polski i obywateli ,tylko taki co dołoży kościelnym .Muszę to zapisać w kapowniku i podkreślić dwiema linijkami.
    • Gość: fatalna lokata Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.dynamic.chello.pl 11.09.11, 08:51
      Pozdrowienia od obozowej ciury !!!
      • dyziek_o Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? 11.09.11, 09:17
        Powracając do artykułu Rybińskiego;
        Miało by to ręce i nogi pod warunkiem, ze moherowe berety od Rydzyka - a to prawie dwa miliony głosów, - oleją wybory.
        Wyznawcy Prezesa też nie pozostawią sprawy w rękach losu tylko ruszą zdyscyplinowaną ławą do urn.
        I ponownie rozsądna część narodu obudzi się z ręką w nocniku.
        Dlatego uważam za niezły pomysł - głosowanie na mniejsze partie. Tym bardziej,
        że w składzie tych drobnoustroi znajduje się spora grupa ludzi nie dających sobą pomiatać przez "wodzów" a to już o czymś świadczy.
        Chocby o tym, że potrafią mieć własne zdanie i być odpornym na polecenia czy "sugestie"
        płynące z rozmaitych stron i grup interesu.
        A to - moim zdaniem, - nęcącą perspektywą jest.
        Dyzio.
        • Gość: june Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 11:16
          masz rację Dyziek,Palikot ma mój głos i nie tylko mój
          • the-only-bodzio Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? 11.09.11, 18:40
            Masz rację hehe.Szanty się kłaniają.Braciszkowie uciekają z Sld ,bo prezydent i przewodniczący chodzą do kościoła.Mojego penisa też ma głos.
          • dyziek_o Re: Żebrzą o nasze głosy.... Czy warto im to dac? 13.09.11, 17:59
            Do "june":
            Buk Ci zapłać dobrodzieju za słowa poparcia.
            Trochę nas wprawdzie mało ale dobre i to.
            Zresztą, kaganek oświaty też nikłym światełkiem w mroku ciemnoty i zabobonu a jednak błyszczy........!
            Więc wprawdzie nadzieja matką głupich lecz jak matkę należy ją szanować.
            To ku pokrzepieniu serc.
            Dyzio.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka