Dodaj do ulubionych

Problem z Górą Zborów

26.10.11, 14:51
Popieram zdanie komentatora, quady mozna było wielokrotnie obserwowac na imprezach integracyjnych a goprowcy również w nich uczestniczyli. Pod przykrywką Gopru zarabiali pieniądze. Nie mówie tu o tym że nie należy pozyskiwać funduszy ale działć na równi my mozemy robic tutaj bo jesteśmy goprowcami i mamy czwiczenia. A co do mediów to rzeczywiści akcje były nagłaśniane ale porażki jak choćby brawurowy dojazd samochodem terenowym na akcje. Swojego czasu chodził na Jurze taki dowcip: Na akcje najszybciej dojeżdża TVN a zaraz za wozem transmisyjnym Vander;)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosia Re: Problem z Górą Zborów IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.10.11, 18:39
      Odkąd ta grupa " zagospodarowała" teren przestałam tam jeździć mimo, że wcześniej bywałam tam kilka razy do roku. Kiedy zobaczłam efekty "opieki" serce mało mi nie pękło, a żeby ocenić dlaczego należałoby zobaczyć ten teren przed i po działalności grupy. Kiedyś kilka lat temu było to najpiękniejsze miejsce w Jurze...dziś no cóż - już nie jest.
      • Gość: Epsilon Re: Problem z Górą Zborów IP: *.pl 27.10.11, 11:32
        Zgadzam się z powyższym. Towarzystwo Miłośników Ziemi Zawierciańskiej wymuszają haracze pod nazwą opłaty za wejście do rezerwatu! Przyroda jest dla ludzi. Pobieranie opłat za możliwość kontaktu z nią to zwykłe kurestwo i nie ma nic wspólnego z miłością do ziemi. Ludzie za tym stojący są cynikami, egoistycznie zapatrzonymi na zyski, pod przykrywką "wizji" o ochronie przyrody.
        • sylwekr_25 Re: Problem z Górą Zborów 28.10.11, 10:26
          Jeśli chodzi o Górę Zborów to jest ona chyba własnością prywatną. Poprawcie mnie jeśli się mylę. Stąd te problemy. Jeśli chodzi o quady to zależy od tego kto tą zabawę organizuje i czy ma świadomość co zrobią quady np. ze ścieżką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka