Dodaj do ulubionych

Baran na tym forum

19.03.12, 06:29
Zastanawiam się, jakie przeżycia skłoniły prawdziwego kichę do tak agresywnej nienawiści do Koscioła Katolickiego okazywanej na tym forum. Przecież nikt nie wypomina mu jego miłości do Lenina i Stalina a może i Hitlera. Sprawy Kościoła Katolickiego to nasz problem a nie takich jak on.
Obserwuj wątek
    • Gość: do w/w Baran, idiota na tym forum! IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 06:32
      Przecież to upośledzony kretyn, i cóż od takiego idioty wymagać.
      • Gość: belfegor Re: Baran, idiota na tym forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.12, 07:42
        Jak już posprząta moderatorce mieszkanie, gary pozmywa, śmieci wyniesie, dywan wytrzepie, to pozwala mu potem poklikać. :))) Żeby złość z niego uszła. Lepiej jak na forum pobroi niż miałby się w domu buntować gnom kurduplowaty. :)))
        • Gość: gosc Re: Baran, idiota na tym forum! IP: 91.210.242.* 19.03.12, 12:48
          to karzeł nadmuchany, ćwok jakich mało!
          • Gość: ja Re: Baran, idiota na tym forum! IP: *.adsl.inetia.pl 19.03.12, 20:15
            kicha to imbecyl!
        • Gość: ancymonka Re: Baran, idiota na tym forum! IP: *.96.227.248.tvksmp.pl 21.03.12, 14:40
          Podoba mi się twój tok rozumowania i aż żałuję, że nie masz racji :D
          • Gość: belfegor Re: Baran, idiota na tym forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 14:44
            Ja wiem, że obowiązuje zasada domniemania niewinności, ale my prości ludzie. Nie wierzymy. Udowodnij, że masz rację. :)
            • Gość: belfegor Re: Baran, idiota na tym forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 14:46
              I tak już conajmniej pół forum myśli, że kicha to mąż moderatorki :))))) .
              • Gość: gość Re: Baran, idiota na tym forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 15:10
                Podobno "dyziek" z misia......./jakoś tak ma druga moderatorka/ -byli śwadkami na ich ślubie
          • Gość: do w/w Re: Baran, idiota na tym forum! IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.12, 20:05
            Gość portalu: ancymonka napisał(a):

> Podoba mi się twój tok rozumowania i aż żałuję, że nie masz racji :D

z ciebie taka ancymonka jak z pi--zdy gwozdz !!!
    • Gość: obserwator Re: Baran na tym forum IP: *.96.230.9.tvksmp.pl 19.03.12, 21:47
      @januszek1945
      Postawił Pan ciekawe pytanie.
      Odpowiem tak:
      Nie tyle jest ważna treść wypowiedzi jak ważne jest to, co się chce przekazać.
      Warto czytać między wierszami mówiącego/piszącego. Tam znajdują się z reguły informacje, które są istotne, także dla nas, słuchających/czytających.

Nie odbieram negatywnie Pana "kichę". Obserwuję jego sposób przekazywania informacji, jest nietypowy i rzeczywiście może bulwersować wiele osób na tym forum.
      Faktem jest, że w ostatnich latach sprawy dotyczące Kościoła były w Polsce tabu. Mówiło się na ten temat między sobą, nie publicznie. Dlaczego?... ze zwykłej obawy, ze strachu, nieprawdaż?... wyjaśniać nie potrzebuję. Żyjemy przecież w tym samym kraju, znamy realia.

Panie "januszek1945"
      sprawy Kościoła to sprawy WSZYSTKICH mieszkańców naszego kraju, także Pana "kichy".
      Płacimy podatki, i to duże. Także Pan płaci, płaci Pan "kicha", płacę te nieszczęsne podatki także ja, i inni też płacą. Mamy prawo wiedzieć na co nasze pieniądze są wydawane, i mamy prawo się w tym temacie wypowiadać.

Nie wierzy mi Pan?... ma Pan inne zdanie?... no, to proszę trochę danych liczbowych:
      Tyle Kościół dostaje od państwa.
      A dokładniejsze liczby?... proszę bardzo:
      "Najwięcej bowiem kosztuje finansowanie przez państwo nauki religii w szkołach - 1 mld 150 mln zł. rocznie. Na kościelne uczelnie wyższe idzie 521 mln zł. Dopiero kolejnym, trzecim największym budżetowym wydatkiem jest Fundusz Kościelny, który pochłania 89 mln zł.
      26 mln zł. kosztuje remont kościelnych zabytków. A z budżetu finansowani są także wojskowi kapelani i Caritas. W sumie rocznie kosztuje to podatników miliard osiemset milionów złotych."
      Fundusz Kościelny
      to ułamek wydatków

• koyod Re: Baran na tym forum 20.03.12, 06:26
        Zgadzam się z tobą, że należy rozmawiać ale nie językiem kichy czy też przedmóców do w/w, gosc, ja.
    • januszek1945 Re: Do obserwatora. 20.03.12, 08:18
      Zgoda częściowa. Tylko dlaczego nie zainteresujecie się również, np. tym:
      - Kancelaria Prezydenta RP - 180 mln zł,
      - Kancelaria Sejmu - 412 mln zł : 460 posłów = 0,89 mln zł/posła,
      - Kancelaria Senatu - 101 mln zł,
      - Kancelaria Prezesa RM - 117 mln zł,
      - ABW - 500 mln zł,
      - KRUS - 15 906 mln zł,
      - Fundusz Koscielny - 94 mln zł.
      • klusecznik Re: Do obserwatora. 20.03.12, 08:41
        Fundusz Kościelny to pikuś przy innych kosztach "facetów w sukienkach" ... Seminaria i "nauczanie" religii w szkołach to już większa kwota, bo coś około półtora MILIARDA złotych rocznie ...
        • Gość: oi Re: Do obserwatora. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 20.03.12, 11:51
          Tutaj jakiś koleś to wyjaśnia,miał mieć proces o zniesławienie jednak władze kościelne wycofały się z tego pomysłu.Ciekawe czemu?
          youtu.be/K2isBQSYTl0
          • dyziek_o Re: Do obserwatora. 20.03.12, 18:42
            No i wyjaśnił Ci " januszku " "obserwator" o co biega.
            Ponadto zrobił to na poziomie jakiego nie zna to forum. Tym czasem nie na wiele się to zdało - jak widzę.
            Pozwolę więc sobie i ja zabrać głos:
            Po pierwsze, - kłamiesz wmawiając "kisze" jakąś miłość do Lenina czy Stalina.
            Przynajmniej ja nic takiego w jego postach nie dostrzegłem.
            Natomiast doskonale rozumiem jego uczucie do kościoła i religii.
            Mnie również nie podoba się postępowanie tej instytucji jak i każdego innego podmiotu który coś innego mówi a zupełnie coś innego czyni.
            Abstrahując od kwestii pieniędzy, - bulwersować musi przeciętnego obywatela postępowanie hierarchów kościelnych choćby tylko w kwestii ukrywania w swoich szeregach przestępców seksualnych. O wyłudzaniu nienależnego majątku narodowego od Państwa nie wspominam.
            Tym bardziej zakrawa to na grubsze świństwo, że Państwo Polskie nie stać na taką
            rozrzutność. Bo to - widzisz, kosztem całego społeczeństwa.
            Dlatego, - guzik prawdą jest, że te problemy dotyczą jedynie katolików.
            Bo dlaczego ?! i jakim prawem moje dziecko ma się uczyć religii w szkole gdy zarówno ja jak i cała moja rodzina jesteśmy ateistami ?! A gdybym był wyznawcą Allacha ?!
            Do decydowania o tym też chcecie rościć sobie prawo ?!
            Albo kto wam dał prawo do decydowania, czy moja żona ma urodzić niechciane dziecko
            czy wykonać aborcję. Tym bardziej mnie wkur......wia, że jakimś prawem Kaduka nie uznajecie najnowszych badań naukowych a wręcz przeciwnie, - usiłujecie je negować.
            Jak widzisz, to jedynie wierzchołek góry problemów jakie stwarza instytucja kościoła
            w tym zacofanym mentalnie kraju i nic do tego nie ma tu wiara w jakiegokolwiek bożka.
            Albowiem wszystko to, to problemy społeczne wynikające z tego, że kościół usiłuje
            wtykać łapy w każdą dziedzinę życia czy to się komuś podoba czy nie.
            I dlatego nie potępiam 'kichy" choć nie pochwalam sposobu wyrażania jego poglądów.
            Z drugiej strony, - gdyby robił to grzecznie i kulturalnie, - prawdopodobnie mało kto by zwrócił uwagę na problem.
            Oczywiście zakładam, że mój post nie przekona cię do głębszego zastanowienia się nad sensem tego, co tu napisałem. Ale może ktoś mniej fanatycznie zapatrzony w kwestie religii
            przemyśli treści tu zawarte i pójdzie po rozum do głowy.
            Tak mu dopomóż buk.
            Pozdrawiam serdecznie,
            Dyzio.

• januszek1945 Re: Do Dyzia 21.03.12, 07:25
              Witam. Podobało mi się to co napisałeś. Ale po co na końcu obraziłeś mojego Boga i mnie? Również pozdrawiam serdecznie Janusz
          • Gość: sali Re: Do obserwatora. IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.03.12, 20:35
            Jezeli byl kiedyś Lenin Stalin i inni myslciele, to chyba o czymś swiadczy, wiec o co chodzi, jest demokracja, kazdy robi to ,na co ma ochote. Ale podatki są przymusowe, religie też.
    • januszek1945 Re: Baran na tym forum 21.03.12, 07:59
      Wklejam dla poparcia mojej tezy o zamiłowaniu kichy do Lenina i Stalina: wpolityce.pl/artykuly/25121-mamy-w-polsce-recydywe-neokomuny-uderzenie-w-kosciol-to-atak-na-jedyna-instytucje-stabilizujaca-zycie-spoleczne-w-polsce. Mam nadzieję, że tego nie wykasują.
      • Gość: BUK Re: Baran na tym forum IP: 31.42.6.* 22.03.12, 03:23
        mnie tu smierdzi kanalją storimą.
        • dyziek_o Re: Baran na tym forum 22.03.12, 08:15
          Ancymonka!
          Dlaczego usunięto mojego posta w którym przeprosiłem "januszka" ?!
          Nie za dużo tu ingerencji z Waszej strony, - przypadkiem ?!
          Czy może macki pewnej ośmiornicy juz Was dosięgnęły ?!
          Tylko szczerze.
          Dyzio.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka