Dodaj do ulubionych

Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych p...

02.04.12, 17:24
podpis pod zdjęciem:
"Mirosław Soborak i Bartek Osumek z urzędu miasta przed pomnikiem bł. Jana Pawła II"

A może powinno być: Mirek Soborak i Bartek Osumek?

Obserwuj wątek
    • Gość: kicha Ciemne plamy papioeża IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 17:57
      To ciemne plamy koscioła i żeby je wyprać ta trzeba użyć domestosu może?
      • Gość: ja Re: Ciemne plamy papioeża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.12, 18:58
        To ciemne plamy na twoim chorym umyśle. Nie ma już na nie miejsca w twojej chorej głowie, to przenoszą się gdzie popadnie :)
        • Gość: rok Re: Ciemne plamy papioeża IP: *.96.245.16.tvksmp.pl 02.04.12, 21:06
          dlaczego nie przeznaczyć 9 tys zł na demontaż tego brązu i przeznaczyć złom na szczytniejsze cele np dla biednych?
    • obserwator1970 Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych p... 02.04.12, 18:01
      Nie dość że pomnik wygląda wstrętnie to jeszcze twarz Papieża w niczym nie przypomina oblicza Karola Wojtyły. Nawet tego zmęczonego chorobą. Wolałbym aby to była postać Papieża uśmiechniętego, wyprostowanego, pełnego energii który śpieszy jako pielgrzym przed Jasnogórski klasztor.
      • Gość: kicha Drogie fanatyki IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.12, 18:06
        Te ciemne plamy t6o znak od boga że kościół nie jest kryształowy.
        • quasi-modo Re: Drogie fanatyki 02.04.12, 18:27
          Gość portalu: kicha napisał(a):

> Te ciemne plamy t6o znak od boga że kościół nie jest kryształowy.

Kościół nigdy nie był kryształowy . Mohery zakasać rękawy i do roboty ! Szorować !
      • Gość: zniesmaczona Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: 109.95.30.* 02.04.12, 22:39
        Popieram,pomnik jest masakryczny!!!To wstyd dla naszego niby dobrego miasta jak mawiał Ojciec Święty, żeby własnie u nas ten wspaniały Człowiek miał taki paskudny pomnik!I na dodatek ten przewrócony krzyż.Co to właściwie miało znaczyć??Wstyd dla nas mieszkańców przed wszytkimi pilekgrzymami iturystami.Kotoś powinien zostać ukarany!!
        • harry1983 Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych 02.04.12, 23:07
          >W budżecie miasta na renowację pomnika bł. Jana Pawła II na pl. Daszyńskiego >zarezerwowano 10 tys. zł.

Nie mamy ważniejszych wydatków ?

Zdemontować w.... (nie powiem co, ale znajdźcie sobie na Youtube film z elektrykiem od wysokich napięć) ten pomnik Darth Vadera, razem z tym betonowym mieczem świetlnym,
          zrobić na tym placu coś dla ludzi i będzie po problemie. I nie trzeba będzie tego co 2-3 lata remontować na koszt podatnika, żeby tylko klerowi zrobić dobrze.
          • dyziek_o Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych 03.04.12, 07:43
            Oczywiście, że mają rację Ci, którzy piszą,że ten pomnik - jak zresztą większość tego typu "pamiątek" - są potrzebne jak zającowi dzwonek.
            Tylko generują koszta związane z utrzymaniem tego badziewia w czystości.
            Tak się zastanawiam; - o ile ciekawszym i zapewne bardziej wartościowym pomysłem było by, gdyby zasłużonych dla naszego kraju honorować np. jakimś nowym przedszkolem czy żłobkiem
            co prawdopodobnie miało by pozytywny wpływ na wzrost "dzietności" a co za tym idzie,
            w dalszej przyszłości rozwiązało by problem emerytalny.
            I nie ma się co śmiać: - jeśli bowiem policzymy, ile pomników białego papy nastawiano w tym kraju / ponoć jest ich więcej aniżeli drzewiej Włodzimierza Ilicza / - a każdy generuje koszta, to ta "dzietność" zaczyna być jak by bardziej wyrazista.........!
            A jak brzmi: - Żłobek im. Białego Papy !
            Wszystkie co bardziej moherowe mamusie chciały by tam swoje pociechy prowadzać.
            A te co jeszcze dzieci nie posiadają, natychmiast by się za "robotę" zabrały.
            Nawet te, co dzieci nie planują. No bo przecież nie wypada odmówić w takim przypadku..... !
            Prezydencie Matyjaszczyk !
            Wywal te badziewie z placu a na jego miejsce zbuduj przedszkole/żłobek
            im JP2. Kto wie, czy nie zyskasz w opini publicznej a i dla potomnych coś stworzysz /żłobek /
            Pozdrawiam serdecznie,
            Dyzio.
            • Gość: Aresen L. Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.12, 08:48
              A gdzie prezydent Matyjaszczyk? Kłania się pod pomnikiem zołnierza Armii Radzieckiej? Jak tak dalej pójdzie to pod pomnikiem papieża kwiaty zaczną składać sprzątaczki z urzędu. Wstyd panie Matyjaszczyk, że zabrakło pana w tym dniu w tym miejscu. Inna kwestia to taka, że pomnik jest wstrętny, a zafundował go nam pan prezydent Wrona mimo wielu słów krytyki powykrzywiany stary papież ze skorupą na plecach, ale wtedy pan Tadesz nie dał się przekonać i wybrał to co teraz straszy na pl. Daszyńskiego. Panie Tadeuszu przyjedź pan do Częstochowy i zobaczać coś zostawił.
          • Gość: :) Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 07:55
            Z całym szacunkiem do papieża, ten pomnik jest po prostu okropny.
        • quasi-modo Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych 03.04.12, 08:59
          Gość portalu: zniesmaczona napisał(a):

> Popieram,pomnik jest masakryczny!!!To wstyd dla naszego niby dobrego miasta jak
          > mawiał Ojciec Święty, żeby własnie u nas ten wspaniały Człowiek miał taki pask
          > udny pomnik!I na dodatek ten przewrócony krzyż.Co to właściwie miało znaczyć??W
          > styd dla nas mieszkańców przed wszytkimi pilekgrzymami iturystami.Kotoś powinie
          > n zostać ukarany!!
          Należy podziękować wizjonerowi i zarazem wandalowi "wronie" . Szukajcie go w Warszawie . Tam teraz kombinuje drewniana lala z długim nosem .
      • Gość: Ewa Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.xdsl.centertel.pl 03.04.12, 09:50
        Ta postać i twarz bardziej przypomina Pana Gustawa Holoubka a nie papieża.
      • Gość: axi Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.12, 13:23
        ja też
    • Gość: speleus Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.net.stream.pl 02.04.12, 22:23
      a może jeszcze Kasia Cichłopek i Irenka Santor i może jesze Władzio Bartoszewski. Szlag mnie trafia na te zdrobnienia imion. I minister Radzio i Donuś.
      • Gość: gosc Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.play-internet.pl 03.04.12, 08:46
        Następna spuścizna po Tadeuszu Wronie,pamiętacie? Pamiętacie,jak biskup Nowak mówił,że jest piękny? Ja pamiętam. Wstyd dla tego miasta,żeby taki człowiek,jak Papież Jan Paweł II miał taki pomnik.Naprawcie błedy Wrony.
    • boozar Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych p... 03.04.12, 10:32
      "To na Jasnej Górze Jan Paweł II zawierzał siebie, cały naród, wiernych i niewierzących opiece Czarnej Madonny."
      Po pierwsze, nie życzę sobie i podejrzewam, że większość niewierzących też, żeby ktokolwiek zawierzał mnie opiece jakiegokolwiek Boga czy bóstwa. Trochę to przypomina mormonów którzy chrzczą ludzi bez ich wiedzy (często pośmiertnie) ponieważ są święcie przekonani, że tylko ich wiara jest prawdziwa i daje zbawienie itd....

Po drugie, zastanowiłbym się nad tym uwielbieniem Jana Pawła II. Z całą jego niewątpliwą charyzmą, umiejętnością porwania tłumów, walką z dyktaturami komunistycznymi itd., ma na sumieniu wiele złych uczynków i zaniechań. Na pierwszym miejscu oczywiście ukrywanie księży pedofilów i nazywanie niektórych z nich swoimi drogimi przyjaciółmi (np. Marciala Maciela Degollado o występkach którego Papież wiedział i nic nie robił), następnie wspieranie dyktatur prawicowych itd ....

pozdrawiam
      • Gość: observator Te wasze wpisy to taka rosnąca kupa gnoju IP: *.ice-net.pl 03.04.12, 10:42
        Te wasze wpisy to taka rosnąca coraz bardziej kupa "intelektualnego" gnoju.
        A bł. JP2 to taki zamek-warownia, który staracie się usilnie obrócić w gruzy.
        Tylko zamek nawet w postaci gruzowiska zawsze pozostanie zamkiem, a kupa gnoju nawet jak urośnie do góry, pozostanie kupą gnoju.
        • boozar Re: Te wasze wpisy to taka rosnąca kupa gnoju 03.04.12, 11:01
          Dziwne zwracać się do kogoś w trzeciej osobie. Ale dobrze odpowiem podobnie: z waszego wpisu nieźle się ubawiłem, snacie słowo "intelektualnego", gratuluję.

pozdrawiam
        • dyziek_o Re: Te wasze wpisy to taka rosnąca kupa gnoju 03.04.12, 13:10
          No to ty "obserwator" się od tej Kupy gnoju trzymaj z daleka bo jak ona cie
          dopadnie, będziesz capił jak..........ta kupa.
          Ty zjawo "zamkowa". A z tego zamczyska to ci ino zakuty łeb został.
          To tak w temacie zamków wszelakich.........ty błogosławiona zakuta pało.
          .Dyzio.
          • Gość: observator do dyźka, pokicaj za zajączkiem IP: *.ice-net.pl 03.04.12, 13:19
            mam takie motto,
            "nie spieraj się z idiotą, ludzie mogą nie dotrzec różnicy".
            więc sporami intelektualnymi cię nie obdarzę, żeby ci się nie wydawało na Swięta, żeś "mondry" i godny uwagi.
            zjedz sobie kartofelków, pokicaj za zajączkiem, a potem z jajcami do święcenia. oby ci baranek z cukru w gardle nie stanął. bo chyba ci już nic innego nie stanie..... he he
            z pozdrowieniami dla koślawych marksitów raczących się "święconym".
            • Gość: do observatora Re: do dyźka, pokicaj za zajączkiem IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 09:25
              Zobaczysz jak dyzma pierdyknie kolanami o posadzkę w kościele .W sobotę .Tylko żeby mu się jajka z koszyka nie wysypały.
    • Gość: Rozczarowany Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.12, 15:56
      Czy ów pomnik jest ładny, czy też nie - nie mnie oceniać. Mam natomiast ogromne zastrzeżenia co do jego lokalizacji. Czemu tą "inscenizacją" zabito przestrzeń miejską? Przecież tak atrakcyjnie położony plac powinien zostać zaaranżowany tak, by przyciągał mieszkańców i zatrzymywał turystów. Niechby to miejsce nabrało życia. Uważam, że takie zagospodarowanie przestrzeni miejskiej świadczy o kompletnym braku wyobraźni gospodarza miasta (wówczas pana Wrony) Mam nadzieje, że któregoś dnia radni naszego miasta i Prezydent dostrzegą pomyłkę poprzedniej ekipy i spróbują sprawić, by na co dzień na Plac Daszyńskiego zechciał przychodzić ktoś więcej niż tylko okoliczni właściciele psów - w celach wiadomych.
      • quasi-modo Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych 03.04.12, 18:05
        Ów pomnik i leżący krzyż są do D.... . Lepszy byłby koziołek matołek . O pacanów martwić się nie trzeba . W Częstochowie mamy ich pod dostatkiem .
        • Gość: do kichy Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 00:48
          Spoko kicha ty nawet pacanem nie jesteś.Nawet się nie mieścisz w tych normach.Od kiedy ateista i komuch jest kolekcjonerem sztuki rzeźbiarskiej.
          • Gość: kicha Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 21:32
            fanatyku- ja to się staram wybielić plamy kościóła.Bo takiego brudu jaki jest w koścuiele to nawet najnowszy odplamiacz nie jest w stanie wywabić.
            • Gość: gość Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.12, 21:51
              A pisała ancymonka, że kicha ma czasowy zakaz.../czy coś takiego/ ,
              czyli ancymonka przebywając z kichą.....
              kłamała
              - pewnie jest pod wpływem....
            • Gość: i ja Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.dynamic.chello.pl 04.04.12, 22:06
              Dla ciebie trzeba kwasu solnego.I jeszcze przez trzy dni moczyć.
              • Gość: kicha Re: Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych IP: *.dynamic.chello.pl 05.04.12, 14:51
                A dla Waszego Lolka to i nawet kwas nie porze.
    • tomraj84 Złożyli kwiaty pod pomnikiem całym w ciemnych p... 03.04.12, 20:01
      Niestety pomnik Jana Pawła II raczej nie należy do ładnych. Może autor pomnika chciał dobrze, ale niestety nie wyszedł mu ten pomnik. Tak myślę, ale to oczywiście tylko moje zdanie. Szkoda tylko, że wcześniej projekt pomnika nie został poddany głosowaniu przez mieszkańców.
      Forma pomnika (wielki krzyż) - moim zdaniem - sprawiła, że plac Daszyńskiego stał się placem o charakterze kościelnym. Nie jest to, według mnie, dobre.
      Uważam plac Daszyńskiego za jeden z najładniejszych i najbardziej reprezentacyjnych częstochowskich placów miejskich. Byłby ładniejszy, gdyby nie ten pomnik.
      O wiele bardziej podoba mi się pomnik papieża na wałach jasnogórskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka