13.05.12, 17:39
Kilka lat temu w ASO Du.ek pomalowano mi bagażnik po stłuczce. Po jakimś czasie lakier zaczął się łuszczyć i schodzić. Pojechałem do ASO Du.ek sądząc, że naprawią mi tę fuszerkę za niewielką dopłatą. Kierownik ASO Du.ek myślał, myślał i powiedział, że trzeba wziąć ze 400 zł. Oczywiście podziękowałem i będę dalej jeździł z tą antyreklamą ASO Du.ek. Gdy opowiedziałem o tym sąsiadce, ta stwierdziła, że ASO Du.dek powinien się spalić ze wstydu za taką fuszerkę. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: ASO Du.ek IP: *.rev.masterkom.pl 13.05.12, 18:57
      januszek1945 napisał:

> Kilka lat temu w ASO Du.ek pomalowano mi bagażnik po stłuczce. Po jakimś czasie
      > lakier zaczął się łuszczyć i schodzić. Pojechałem do ASO Du.ek sądząc, że napr
      > awią mi tę fuszerkę za niewielką dopłatą. Kierownik ASO Du.ek myślał, myślał i
      > powiedział, że trzeba wziąć ze 400 zł. Oczywiście podziękowałem i będę dalej je
      > ździł z tą antyreklamą ASO Du.ek. Gdy opowiedziałem o tym sąsiadce, ta stwierdz
      > iła, że ASO Du.dek powinien się spalić ze wstydu za taką fuszerkę. Co o tym sąd
      > zicie?

wzruszające
      • Gość: taki i owaki Re: ASO Du.ek IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 20:54
        Jest rękojmia i umowa na dzieło.Nie wiem jak tam uzgadniałeś temat?Może to będzie pomocne .Bo partaczy nie brakuje i oszustów.www.lakiernik.info.pl/printview.php?t=3024&start=0&sid=c6a4f6facce1909cb8ca4243f3ed7ebb
      • Gość: maurycy Re: ASO Du.ek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 15:36
        najgorszy salon i serwis w Częstochowie, nie kupujcie Peugeota, pieniądze wyrzucone w błoto
        • Gość: kobieta Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 01.08.12, 23:27
          Daj przykłady najpierw.Ja jestem zadowolona i z obsługi i z mojego drugiego Lwa.Jak się dba tak się ma. Pozdrowienia dla ekipy, a w szczególności dla Pani Basi.
    • Gość: lakier-nick Re: ASO Du.ek IP: *.1and1.pl 13.05.12, 19:25
      Czy przypadkiem w aso nie proponowano ci usilnie jakiegoś rachunku z gwarancją za usługę?
      A może sam wpadłeś na ten pomysł i zażądałeś tekiego dokumentu wraz z gwarancją na powłoki lakiernicze?
      Nie pozostaje nic innego jak tylko pozew do sądu.
    • Gość: . Re: ASO Du.ek IP: *.rev.masterkom.pl 13.05.12, 21:35
      nauczcie się czytać ze zrozumieniem...to było kilka lat temu
    • jaca10_73 Re: ASO Du.ek 14.05.12, 00:38
      A ile to jest kilka lat? Czy bardziej np. 3 lata czy może bliżej 10 lat? Po jakiem czasie zaczął schodzić ten lakier?Nie wiem czy wiesz, ale masz dwa lata gwarancji na naprawy, w tym lakierowanie.Później to już tylko dobra wykonawcy.
      Rozumiem, że te czterysta zło to już ze zniżką od normalnej ceny? A poza tym też chciałbym mieć sąsiadkę, która świetnie się zna na lakierowaniu pojazdów samochodów, lub też ich elementów, aby się wypowiadać w tym temacie.
    • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 07:02
      januszek1945 napisał:

> Kilka lat temu w ASO Du.ek pomalowano mi bagażnik po stłuczce. Po jakimś czasie
      > lakier zaczął się łuszczyć i schodzić. Pojechałem do ASO Du.ek sądząc, że napr
      > awią mi tę fuszerkę za niewielką dopłatą. Kierownik ASO Du.ek myślał, myślał i
      > powiedział, że trzeba wziąć ze 400 zł. Oczywiście podziękowałem i będę dalej je
      > ździł z tą antyreklamą ASO Du.ek. Gdy opowiedziałem o tym sąsiadce, ta stwierdz
      > iła, że ASO Du.dek powinien się spalić ze wstydu za taką fuszerkę. Co o tym sąd
      > zicie?

Kilka lat temu! - najlepiej mieć wieczną gwarancję no nie cwaniaczku!!
      Opowiedziałem o tym sąsiadce! - dobrze, że nie sąsiadowi bo można przypuszczać że Pani ta to rzeczoznawca w tej branży!
      Poza tym puknij się w łeb i nie zabieraj więcej głosu bo ośmieszasz się wraz z tą sąsiadką.
      • januszek1945 Re: ASO Du.ek 14.05.12, 07:53
        Jak zwykle wypowiedzi są sympatyczne i mniej sympatyczne. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie. To zrozumiałe, że ASO Du.ek nie miał obowiązku po kilku latach nawet splunąć na moje auto ale miałem inną nadzieję.
        • Gość: a Re: ASO Du.ek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 08:58
          Wydaje mi się, że w przypadku naprawy lakierniczej, nigdy nie dostanie się tak długiej gwarancji jak to jest w przypadku fabrycznego lakieru. A to obwarowane jest zwykle wymogiem sysyematycznych, obowiązkowych przeglądów w ASO.
          Ja bym tak całkiem psów na lakierni Peugeota nie wieszał. Trzeba zrozumieć też racje drugiej strony. Wykonują usługę, tracą z oczu klienta na długi czas i nagle "ni z gruszki, ni z pietruszki" są reklamacje. Nie wiemy nic o samochodzie - może cały rok parkuje na dworze pod drzewem, i bez przerwy jest upstrzony ptasim guanem. A może rzeczywiście coś nawaliło po stronie lakierni, np. złej jakości lakier. W takiej sytuacji to tylko współczuć właścicielowi auta, poniewa trudno będzie po takim czasie ustalić przyczyne i winnego.
          Ludzie mają coraz częściej problemy nawet z nowymi autami - nowe powłoki lakiernicze nie wytrzymują konatktu z kamykami z pod kół samochodów bo w pogoni za ekologią zmienia się technologia i lakiery są mniej trwałe. Klienci sądzą się, a i tak odsyłani są z kwitkiem....
        • prawdziwakicha1 Re: ASO Du.ek 14.05.12, 11:32
          januszek1945 napisał:

> Jak zwykle wypowiedzi są sympatyczne i mniej sympatyczne. Dziękuję wszystkim za
          > zainteresowanie. To zrozumiałe, że ASO Du.ek nie miał obowiązku po kilku latac
          > h nawet splunąć na moje auto ale miałem inną nadzieję.

Tak samo jak tematy, jedne są treściwe, mądre godne uwagi czy zainteresowania.
          Inne z koli są denne mało wartościowe i pisane raczej z pustej wyobraźni i szeroko odbiegające od prawdy czy rzeczywistości. Inaczej nawet "splunąć" się nie da na te drugie!!
          A nadzieja to "matka głupców".
          • Gość: maniek Re: ASO Du.ek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 18:41
            ale się uśmiałem, kilka lat temu..... dobre, dobre, Ale co się dziwić głupich nie sieją....,
            januszek nie wiem co palisz ale zmień dostawcę bo ten ewidentnie cię roluje
            • Gość: do mańka Re: ASO Du.ek IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.12, 18:50
              a ty co dwa lata zmieniasz lakier na samochodzie?
              • Gość: maniek Re: ASO Du.ek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.12, 20:19
                nie,. januszkowi pomalowali auto a po KILKU LATACH odchodzi lakier, to popędził do serwisu myślał, że z pocałowaniem ręki zrobią i jeszcze sąsiadce się poskarżył ! A to zbój z tego januszka ! To tak jakbym kupił telefon, rozbił LCD , naprawił w serwisie samsunga, a po KILKU LATACH wyświetlacz by się zepsuł , popędziłbym do serwisu samsunga i liczył na bezpłatną naprawę... Nie wierze, że można być tak naiwnym.

Janek trza było fury nie rozbijać, to by problemu nie było
        • Gość: hejka Do Januszka IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.05.12, 19:06
          Chłopie zastanów się czym zaśmiecasz forum? Co dostałeś nagłego przebłysku po ganji?
      • Gość: michał Re: ASO Du.ek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.12, 15:51
        zraziłem się do Peugeot całkowicie, miedzy innymi przez ASO Dudek, nigdy wiecej nie chcę znać tych wozów i żal mi tych kórzy nimi jeżdżą
        • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.12, 22:53
          Gość portalu: michał napisał(a):

> zraziłem się do Peugeot całkowicie, miedzy innymi przez ASO Dudek, nigdy wiecej
          > nie chcę znać tych wozów i żal mi tych kórzy nimi jeżdżą

a mnie żal takich kretynów jak ty ćwoku!
        • Gość: kobieta Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 02.08.12, 07:27
          A mi żal,ale ciebie i twojego toku rozumowania.Jak widzę, jak niektórzy "użytkują" auta, to mi żal tych samochodów, bo ja na ich miejscu:-) już dawno bym stanęła.Jak się szanuje, tak się i ma! szanowny panie kierowco!:-)Może nie masz pojęcia o uzytkowaniu samchodu, toż to nie ciągnik ursus c330:-) A nas nie żałuj, mamy się swietnie i zawsze będziemy!
          • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.12, 15:58
            Gość portalu: kobieta napisał(a):

> A mi żal,ale ciebie i twojego toku rozumowania.Jak widzę, jak niektórzy "użytku
            > ją" auta, to mi żal tych samochodów, bo ja na ich miejscu:-) już dawno bym stan
            > ęła.Jak się szanuje, tak się i ma! szanowny panie kierowco!:-)Może nie masz poj
            > ęcia o uzytkowaniu samchodu, toż to nie ciągnik ursus c330:-) A nas nie żałuj,
            > mamy się swietnie i zawsze będziemy!

widac z ciebie kierowca jak z piz-dy gwozdź!
            • Gość: kobieta Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 02.08.12, 21:06
              Proponuję psychologa, jaest na NFZ, frustracie.Jak nic nie poradzi, pomyslę co dalej.A jakie piekne słownictwo:-)Ubogi z ciebie człek,no tak typowo to polskie biedactwo!
              • prawdziwakicha1 Re: ASO Du.ek 02.08.12, 21:43

> Proponuję psychologa, jaest na NFZ, frustracie.Jak nic nie poradzi, pomyslę co
                > dalej.A jakie piekne słownictwo:-)Ubogi z ciebie człek,no tak typowo to polskie
                > biedactwo!

a co ty sobą wywłoko reprezentujesz????????????????????????????
                • Gość: as Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 02.08.12, 21:49
                  nie radze dyskutowac z palantem kicha,toc to przegraniec zyciowy i imbecyl w jednym hahhaha
          • Gość: do kobiety Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.12, 16:02

> A mi żal,ale ciebie i twojego toku rozumowania.Jak widzę, jak niektórzy "użytku
            > ją" auta, to mi żal tych samochodów, bo ja na ich miejscu:-) już dawno bym stan
            > ęła.Jak się szanuje, tak się i ma! szanowny panie kierowco!:-)Może nie masz poj
            > ęcia o uzytkowaniu samchodu, toż to nie ciągnik ursus c330:-) A nas nie żałuj,
            > mamy się swietnie i zawsze będziemy!

Ty kobieto jak masz ochote, to możesz sobie stanąć ale pod latarnią !!!!!!!!!
            • Gość: kobieta:) Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 02.08.12, 21:04
              Zgode z tematem:-)Malutki faceciku,czyżby ci jedno na mysli było?To wątek o ASO,nie o innych "sprzętach"-żonka nie daje widać,twoja wina na pewno!:)
              • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.12, 21:25
                Gość portalu: kobieta:) napisał(a):

> Zgode z tematem:-)Malutki faceciku,czyżby ci jedno na mysli było?To wątek o ASO
                > ,nie o innych "sprzętach"-żonka nie daje widać,twoja wina na pewno!:)

Tobie kretynie/nko sperma mózg zalała i pie-rdolisz 3 po 3, ale to widać takie łamagi we krwi to mają!!
                • Gość: kobieta Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 02.08.12, 21:56
                  Nie zamierzam znizać się do twojego poziomu menelu spod budy z piwem!:-)Nie jesteś anonimowy,więc jak nie masz czym się bronić, to nie radzę!Za ublizenie są jeszcze kary,matole!
                  • Gość: do autorki! Re: ASO Du.ek IP: 91.210.242.* 03.08.12, 08:59

> Nie zamierzam znizać się do twojego poziomu menelu spod budy z piwem!:-)Nie jes
                    > teś anonimowy,więc jak nie masz czym się bronić, to nie radzę!Za ublizenie są j
                    > eszcze kary,matole!

ty matole nie ubliżasz?
                    ty matole nie jesteś anonimowa?
                    pie-rdolnij się ale porządnie w poi-zdę!!!!!! matole spod latarnii!!!!!
                    • Gość: hahha Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 03.08.12, 14:15
                      to jedyne co taki MATOŁ,CHAM I DEBIL może nabazgrać,a ze komp.posiada,ot czysty przypadek:))))
                      • Gość: do pacana! Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.12, 16:40
                        Gość portalu: hahha napisał(a):

> to jedyne co taki MATOŁ,CHAM I DEBIL może nabazgrać,a ze komp.posiada,ot czysty
                        > przypadek:))))

Najpierw matoł był "kobieta"
                        teraz wieśniak od URSUSA C330 to hahha!
                        zastanów się idioto kim w końcu jesteś ty obrzygany śmieciu.
                        Przypadek to był, kiedy prezerwatywa pękła i tali idiota się wykluł z piczy!!
                      • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.12, 04:36
                        Gość portalu: hahha napisał(a):

> to jedyne co taki MATOŁ,CHAM I DEBIL może nabazgrać,a ze komp.posiada,ot czysty
                        > przypadek:))))

masz jeszcze ty obrzygany ćpunie coś do napisania?
                        Ty kreatoro z pęknietej prezerwatywy!
                        • Gość: hahah Re: ASO Du.ek IP: *.centertel.pl 05.08.12, 06:51
                          idź sie lecz na pusty leb,nfz refunduje.naprawde jestes chory powaznie i stanowisz zagrozenie!dybasz na forum o 3 nad ranem.kto by chcial gadac z popieprzonym psychicznie,a ni tego czytac sie nie da, tych twoich wywodow.masz psyche zlasowana i zrob cos z tym chlopie,bo cie zawioza w szelkach hahaha.no widac,ze ta prezerwatywa ci siedzi we lbie,toc to ty sam z niej sie wylaglae.a bazgraj do woli,ja tego nie czytam,szkoda oczu!miej ucieche cpunie!
                          • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.12, 13:43
                            Gość portalu: hahah napisał(a):

> idź sie lecz na pusty leb,nfz refunduje.naprawde jestes chory powaznie i stanow
                            > isz zagrozenie!dybasz na forum o 3 nad ranem.kto by chcial gadac z popieprzonym
                            > psychicznie,a ni tego czytac sie nie da, tych twoich wywodow.masz psyche zlaso
                            > wana i zrob cos z tym chlopie,bo cie zawioza w szelkach hahaha.no widac,ze ta p
                            > rezerwatywa ci siedzi we lbie,toc to ty sam z niej sie wylaglae.a bazgraj do wo
                            > li,ja tego nie czytam,szkoda oczu!miej ucieche cpunie!

te kobieta czy jak ci tam ty łajzo!
                            sam się lecz ty debilu, ty wymoczku z pękniętej prezerwatywy,
                            szmaciarzu je-bany!!
                            • Gość: Max Re: ASO Du.ek IP: *.onlinesc.net 05.08.12, 14:55
                              Dziwie sie ze z tym podludziem ktory wyklul sie z tej dziurawej gumy Jak sam chrzani ktos polemizuje.Tocw... i zul,goj moczymorda.
    • Gość: avto Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 20:48
      "Kilka lat temu w ASO Du.ek pomalowano mi bagażnik po stłuczce".
      Bagażnik???
      • Gość: avtoo Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.12, 21:36
        "powinien się spalić ze wstydu za taką fuszerkę"
        rzecze szczerze sąsiadka !!!
    • emerytwojsko Re: ASO Du.ek 15.05.12, 13:14
      Co za ludzie na tym forum. Człowiek chce ostrzec innych przed partaczem i zamiast mu podziękować, to niektórzy urządzają sobie kpiny.
      • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.12, 15:04
        emerytwojsko napisał:

> Co za ludzie na tym forum. Człowiek chce ostrzec innych przed partaczem i zamia
        > st mu podziękować, to niektórzy urządzają sobie kpiny.

Partacz to może ty sam jesteś lub z tym co temat założył.
        Za co podziękować ku-tasie?
        za "wieczną gwarancję" bo bagażnik po kilku latach coś tam ale do końca nie wiadomo co ośle! najlepiej wie sąsiadka.
      • Gość: abc Re: ASO Du.ek IP: *.xdsl.centertel.pl 15.05.12, 17:51
        A ja jestem z serwisu Dudek zadowolona! Są kompetentni i fachowi. Jak ktoś uderzył mi w poprzedni samochód, zrobili jak z salonu. I ma się u nowych wlaścicieli do dziasiaj świetnie. Teraz mam nowy, drugi od nich i bez zastrzeżeń, ale użytkuję samochody godnie. Dbam i mam zadbane.
        Pozdrawiam, ASO- Dudek, trzymajcie tak dalej. Klientka:)
    • Gość: gościuuu Re: ASO Du.ek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.12, 15:48
      A sąsiadka ile by za to lakierowanie wzięła i ile gwarancji udzieli? :D
      • Gość: do w/w Re: ASO Du.ek IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.12, 17:47
        Gość portalu: gościuuu napisał(a):

> A sąsiadka ile by za to lakierowanie wzięła i ile gwarancji udzieli? :D

Mniemam, że nie więcej jak kilka lat by dała tej gwarancji. A ile jeden chu... wie!
        Tylko jak bagażnik polakieruje a wiedz, że tam różne rzeczy, przedmioty się przewozi to pokancerować go szybko można i wtedy wina sąsiadki, że źle polakierowała bo schodzi, słabo blachy trzyma!!
        • Gość: kier Re: ASO Du.ek IP: *.play-internet.pl 06.08.12, 14:56
          Ciekawe samochody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka