Dodaj do ulubionych

Kawiarnia dla Rodziców

08.06.12, 22:24
Witam!
Mam pytanie do wszystkich Rodziców - będące w zasadzie częścią badania rynku.
Otóż: czy chodzilibyście do kawiarni przeznaczonej dla zmęczonych rodziców, którzy chcą spokojnie pogadać i odpocząć, a nie mają co zrobić z dzieckiem? W tym czasie dziecko miałoby w ramach części 'dla dzieci' dostęp do rozrywek typu klocki, gry, zabawy. Dziećmi zajmowałaby się Pani, która nie pozwoliłaby im się nudzić (i tym samym przeszkadzać opiekunom).
Cała kawiarnia byłaby miejscem raczej zacisznym i klimatycznym - nie byłby to z pewnością wielki moloch. Co do umiejscowienia - kawiarenka miałaby powstać w okolicy dzielnicy Północ.
Co o tym myślicie? Macie jakieś wnioski, dotyczące takiego miejsca?
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.12, 23:01
      Już jest taka przy Waszyngtona, i raczej tłumów tam nie ma.
      • Gość: elzuza Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.net.stream.pl 10.06.12, 15:51
        już nie ma tej przy Waszyngtona
    • Gość: f Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.net.stream.pl 10.06.12, 17:24
      Wszystko super ,tylko nie wiem czy ludzi stać na takie rozrywki ... Niestety :(
    • Gość: Agn Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.12, 18:08
      Chętnie bym się wybrała do takiej kawiarni. Na razie mam małe dziecko i myślę o jakiejś kawiarni w której bez problemu można byłoby nakarmić je bez krępacji (np. parawany, boksy, jakieś ustronne miejsca).
    • magda.p1982 Re: Kawiarnia dla Rodziców 10.06.12, 20:40
      Jestem bardzo za! A juz Połnoc odpowiada mi bardzo bo tu mieszkam. Z małym dzieckiem nie chce mi sie do sródmiescia do kawiarni jeżdzic wiec spotykamy sie z kolezankami i ich dziecmi na lawce. Taka kawiarenka dobrze pomyslana i urządzona byłaby suuuuper. A na lato pomyśl jeszcze o ogródku przykawiarnianym z piaskownicą do której nie sikają koty-sukces murowany. Ja juz czekam na otwarcie Twojej knajpki:-)
    • Gość: Pedobear Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.236.194.158.coolhousing.net 10.06.12, 21:04
      Lubię dzieci. Jestem na TAK!
    • Gość: Katarzynka Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.06.12, 09:50
      Drogi Panie Bartku :)
      Taki pomysł miałam ok 2 lata temu. Niestety nie wypalił z powodów finansowych. Uważam, że to świetny pomysł tylko raczej nie w naszym mieście .... Tutaj wszycy narzekają, że nic sie nie dzieje, że nie ma gdzie wyjść, ale jak już coś się dzieje i jest gdzie wyjść to Ci narzekający tyłeczków nie ruszą .......
      Miałam 10000 pomysłów jak ściągnąc młode mamy, tatusiów, a przede wszystkim dzieci do takiego miejsca, ale po zbadaniu opinii publicznej poddałam się.
      Życzę Panu Powodzenia - to dobry pomysł dla cierpliwego i BOGATEGO inwestora :))))). Bardzo chętnie się wybierzemy do Pana kawiarenki :))))
    • sza-rlotka Re: Kawiarnia dla Rodziców 11.06.12, 21:09
      zrób taką zrób zrób, na pewno bedzie dużo ludzi przychodziło, mozna by robic tam rózne warsztaty i spotkania, np uczenie wiązania chust no najrózniejsze:-) super pomysł
      • ala.81 Re: Kawiarnia dla Rodziców 11.06.12, 22:00
        aby nauczyć się wiązania chust, można też odwiedzić częstochowski odział Klubu Kangura przy ul. Łódzkiej, otwarte bezpłatne spotkania w każdą ostatnią sobotę miesiąca :) W innych terminach także ale po ustaleniu telefonicznym.
    • Gość: Szifty Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.96.236.248.tvksmp.pl 12.06.12, 15:16
      Jestem za. Będę przychodził na kawę i ładne mamy.
      • Gość: buba Re: Kawiarnia dla Rodziców IP: *.rev.inds.pl 12.06.12, 19:01
        No cóż... pomysł fajny, ale ludzie nie mają funduszy na takie rozrywki. Sama chętnie bym przyszla, ale nie stac mnie... A poza tym koszty, Zusy, i inne zjedzą Cię... Musialbys miec baaaaaardzo wielu klientow aby wyjsc na swoje.... Ale powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka