Dodaj do ulubionych

Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji dla...

11.06.12, 22:25
Potwierdzam, poziom strony internetowej a zwłaszcza rozkład jazdy jest skandaliczny i mówi o traktowaniu pasażerów przez zarząd MZK. Koszt wykonania i zarządzania stroną jest pewnie znikomy w budżecie MZK więc nie chodzi o pieniądze a o mentalność zarządu.
Obserwuj wątek
    • Gość: bob Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d. IP: *.isd-hcz.com.pl 12.06.12, 07:52
      Bardzo irytujące są ciągłe zmiany w rozkładzie jazdy. Jeżdżę autobusem nr 14 i tej chwili po ostatnich zmianach, nie można rano zdążyć na inny autobus odjeżdżający np z Placu Daszyńskiego. MPK i MZDiT traktuje nas niepoważnie, jak niepotrzebny balast do swoich autobusów.
    • Gość: leluri Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d IP: *.net.stream.pl 12.06.12, 08:26
      dorzucę kamyczek....
      rozkład jazdy "13" inny na przystanku ,niż w internecie o całe 10 minut, dobrze, że do przodu, a nie odwrotnie .... godziny jazdy "19" na stronie MZDiT zmieniono po interwencji telefonicznej.... wyszukiwarka podaje dziwne połączenia .....
      przystanek "10" na pl. Daszyńskiego funkcjonuje bez rozkładu jazdy od chyba 3 tygodni...
      wszystkie początki są trudne
    • przem0_25 Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji dla... 12.06.12, 09:04
      Po pierwsze ja z rozkładów w internecie nie korzystam , gdyż urzędnicy wynajmą raz informatyka wrzucą i tak zostaje aż ktoś im zwróci uwagę. Tak jest z MZK , PKP czy PKS , najlepiej spisać telefon i samemu zadzwonić osobiście ( a internet ponoć miał być unowocześnieniem). Co do MZDiT to powinno się już dawno porządek w tym urzędzie zrobić , a nie z MZK . Najpierw bałagan z remontem Placu , później Alei teraz z MZK , a cały czas lecą tylko podwładni a nie góra. Najbardziej mnie rozbawił pomysł przebiegania przez dworzec do drugiego autobusu.Jak tu sobie wyobrazić kobietę w ciąży, lub z wózkiem biegnącą nad peronami do autobusu , lub staruszka o kuli . I ile to czasu zajmuje ? W dodatku to jest raj dla złodziei, którzy kręcą się po dworcu. Urząd Miasta prześciga się z pomysłami.
    • penitenziagite99 To nie wina MPK tylko MZDiT! 12.06.12, 10:11
      Po raz kolejny przypominam forumowiczom,że MPK nie jest niczemu winne.Objazdy,nierealne rozkłady jazdy układa MZDiT,a MPK nie ma nic do gadania.Kierowcy wyzywają na chore rozklady jazdy niektórych linii[np.21,czy 65 popołudniu]donoszą o tym kierownikowi,ale do MZDiT można trąbić.Ten,kto jest odpowiedzialny za układanie rozkładów to amator.Nie mówię,że wszystkie rozkłady są chore[np.22 jest ok]ale na niektórych liniach trzeba gnać na łeb na szyję,narażając pasażerów na utratę zdrowia,albo jechać spokojnie,bezpiecznie,ale na...8-9 minutowym opóźnieniu.
      • Gość: taki tam sobie... Re: To nie wina MPK tylko MZDiT! IP: 188.95.29.* 12.06.12, 10:18
        ...to normalny częstochowski b.....!
        I nie pomoże ani T.Haładyj,
        ani p.Pająk,czy CKMK ze swoim
        prezesem - wszak to jest towarzystwo
        wzajemnej adoracji.
      • Gość: a Re: To nie wina MPK tylko MZDiT! IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.06.12, 14:08
        ja nadal nie rozumiem dlaczego, jeżeli w jakiejś dzielnicy są dwie linie, to autobusy jadą jeden po drugim, a później długo, długo nic. Uważam, że rozkład jazdy powinien być również dopasowany do tego problemu.
    • czaterxx Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d 12.06.12, 10:41
      Dla porównania strona ztm w Wawie, nawet można wyszukiwać połączenie z konkretnym numerem domu oraz mapą. A mzk ze swoją stroną tkwi 20 lat w tyle, kto to widział wrzucić mapę połączeń w jpg.

Tekst linka
      • Gość: obiektyw-ny Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d IP: *.96.228.107.tvksmp.pl 12.06.12, 12:13
        Dlaczego na pl. Daszyńskiego jest rozkład jazdy 13 w kierunku Kiedrzyna,kiedy 13-ka jeździ przez
        Warszawską od dłuższego czasu?
      • Gość: e Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.06.12, 14:03
        Jestem pod wrażeniem strony warszawskiej.
        Tak wiele linii, ale wszystko zrobione naprawdę dużo lepiej niż u nas.
    • recik009 Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji dla... 12.06.12, 13:45
      Webmaster a nie informatyk. ;) W Częstochowie od lat rozkłady są zrywane.. i nikt nie reaguje. MZD zlewa pasażerów na całej linii, podwyższają ceny biletów a ja od 10 lat ( do dnia dzisiejszego ) jeżdżę do miasta starym Jelczem. Częstochowa...
    • Gość: do piotr_2804 MPK to szczyt chamstwa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.12, 14:57
      Brawo ja tez przypominam bilety podrożały , płacimy znacznie więcej za byle jaka obsługę!, i co w zamian za to mamy g...o nic!. MPK marnotrawi nasze pieniądze i ma nas gdzieś, proponuje za olewanie i oszustwo (czyli podwyżka i nie wywiązanie się z umowy) pozew zbiorowy, chętnie zobaczymy te gęby pełne frazesów i robiących w trąbę klienta!
      • Gość: asa Re: MPK to szczyt chamstwa! IP: 109.95.31.* 12.06.12, 17:51
        Dopóki nie będzie konkurencji to tak będzie, a konkurencji niestety nie widac.
    • Gość: nieistotny Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.12, 20:54
      To miasto stacza się coraz bardziej. Tutaj nie potrzeba wielkich pieniędzy - tylko szczerej chęci poprawy i zrealizowania jej.
    • head-cancer Anegdota 13.06.12, 08:03
      Ostatnio wyjątkowo z powodu braku samochodu musiałem się dostać do pracy na Polo Market znajdujący się przed Kłobuckiem innym sposobem, w grę wchodziła tylko komunikacja miejska. Zmianę zaczynałem o 6 rano, PKS do pracy odjeżdża punkt 5. Z domu wyszedłem o 4:30. Z rozkładu na przystanku tramwajowym przy powstańców śląskich, do którego mam z buta 5 minut drogi wyczytałem, że ostatni nocny tramwaj zjechał o 3:50, a pierwszy dzienny będzie dopiero o 4:56. PKS mam o 5:00 i co teraz? Tramwaj odpada, z marszu na pks w 25 minut też nie dojdę, więc jedyne co mi pozostaje to naginać pod estakadę na taksówkę bo przy zajezdni na postoju złotówy żadnej nie widać. Tak też zrobiłem. Za taxi zapłaciłem 15 zł - dowiózł mnie na styk - , za pks standardowo 5 zł.
      20 zł za dojazd do pracy w jedną stronę. Porównywalnie pks do Krakowa kosztuje 16 zł. To miasto jest jak wieś. Szkoda że jeszcze na noc asfaltu nie zwijają. Dodać wypada, że kiedyś pks do Kłobucka odjeżdżał o 5:07 ale widocznie zbyt łatwo ludziom było i ucięli to 7 minut.
      • Gość: opinia Re: Anegdota IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.12, 15:49
        Trzeba było trochę pomyśleć i dojść na przystanek Równoległa gdzie jest tramwaj 4:26, 4:33, 4:41, 4:48.
      • Gość: asa Re: do head-cancer IP: 109.95.31.* 13.06.12, 19:39
        Nie musisz zasuwac na postój po taksówkę, możesz zadzwonic po taxi, aby podjechała tam gdzie chcesz, i taxi na telefon wychodzi taniej.
    • przem0_25 Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji dla... 13.06.12, 10:25
      Nie ! Anegdota jest taka , że wy jesteście ślepi . Ja już parę dni temu pisałem o tym że kiedyś Mstów był Miastem , a Częstochowa wsią i że potem się to zmieniło, i teraz po lotach chyba wracamy. I dla tego od paru lat pisze i komentuje na forum bo chce ratować miasto i oprzytomnić mieszkańcom że Województwo (Katowice) nie inwestują w naszą aglomeracje , bezrobocie w naszym mieście będzie najwyższe w okolicy, a powstanie nowych inwestycji będą blokowane albo przez urzędników, albo ławników.Obudźmy się, czy my chcemy biedy i ubóstwa , czy chcemy żyć w dormalnym Europejski , Unijnym mieście .
      • Gość: ewcia Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d IP: *.204.103.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.12, 16:07
        Olać to mpk ,jak się da to pieszo przejść a jak dalej to grupką się zbierać ,taxi zamawiać ,podzielić kwote i jest oki.Robimy tak od dawna i wszyscy szczęśliwi.Nie będzie nam tu jakiś zacapiały burak fochy stroił.Pozdrawiam :)
    • houseman Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji dla... 13.06.12, 17:57
      I dlatego tez postanowilem zrobic sobie prawo jazdy i kupic samochod i calej komunikacji miejskiej pokazac srodkowy palec:-)
    • Gość: sceptic Re: Znikające rozkłady jazdy. Poziom informacji d IP: *.net.stream.pl 13.06.12, 19:31
      Poziom strony internetowej reprezentuje poziom tej beznadziejnej firmy i żenującego poziomu pracujących tam ludzi. Działania i jakość usług świadczonych przez MZD i MPK w Częstochowie należy rozpatrywać już nawet nie w kategorii ISO ale w kategorii Księgi Darwina.

Nie chodzi tutaj o sprawę remontu. Chodzi o konkretne rozwiązania w określonych sytuacjach.
      Nieporadność. Brak kompetencji. Totalne dno. Jak dla mnie Częstochowskie MPK i MZD jest firmą która jest zarządzana metodami wziętymi z tamtej epoki. Nie wiem czy nie lepiej byłoby sprywatyzować częstochowskiej komunikacji i skończyć z tą fikcją.

JESTEŚCIE BEZNADZIEJNI !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka