Dodaj do ulubionych

paragon fiskalny

14.06.12, 16:55
Jak to jest mozliwe, że w centrum Częstochowy w II Al. jest sklepik, gdzie robisz zakupy i zamiast dostać paragon fiskalny, to Pani sprzedająca jak juz poprosiłam o ten paragon (zaznaczam, że wcześniej wystukuje zakupy na kasie) nie daje mi tego paragonu tylko wypisuje ręcznie dowód sprzedaży, tam przewija sie duzo ludzi, bo to jest ten tani sklepik cos w rodzaju po 4 zł a na paragonie mam numer 4 robiłam zakupy cos ok 15-ej. Ja zakupów już tam nie zrobię i proponuję zrobic bojkot na tego typu właścicieli sklepów, którzy w ten sposób oszukują, tak naprawdę My na tym tracimy, bo oni sie na nas klientach bogacą..
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: paragon fiskalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 17:39
      Może nie podlegać jeszcze obowiązkowi ewidencjonowania sprzedaży na kasie fiskalnej ale już ją posiada a sama kasa jest jeszcze w trybie trybie szkoleniowym.
      • blue-malina76 Re: paragon fiskalny 14.06.12, 17:48
        no jak tak oszukuje, to napewno nie podlega obowiązkowi fiskalizacji kasy,
        • Gość: gość Re: paragon fiskalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 17:56
          Nie oszukuje, a Ciebie trzeba omijać z daleka!
        • Gość: red-malina Re: paragon fiskalny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.06.12, 17:59
          Każdy sądzi według siebie. To, że Ty oszukujesz, nie znaczy, że robi to kazdy. Może dopiero firma zaczęła dzialalność i nie ma jeszcze obrotów na tyle dużych, by fiskalizować kasę. Są inne sposoby ewidencjonowania sprzedaży. Wyluzuj. I nie kupuj, Nikt Cię nie zmusza. Ale nie zmuszaj też innych.
          • blue-malina76 Re: paragon fiskalny 14.06.12, 18:08
            właśnie tacy ludzie jak TY oszukują godząc sie na takie rzeczy! wszystko jasne, skoro sie na to godzisz i nie widzisz w tym niz złego to też tak robisz!
            • Gość: a Re: paragon fiskalny IP: 31.42.2.* 14.06.12, 19:01
              Zamiast ogłaszać głupi bojkot na forum, lepiej wyślij e-mail do urzedu skarbowego z zawiaodmieniem. Pójdzie tam kontrola.

• blue-malina76 Re: paragon fiskalny 14.06.12, 19:13
                po to jest to forum, żeby pisac o takich rzeczach, nie koniecznie odrazu kablować do US, ja coś jest dla Ciebie głupie, to nie trać czasu na odpowiadanie na głupie posty.
                • Gość: gość Re: paragon fiskalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 20:22
                  To forum gazety wyborczej jest kichy, dyźka i ancymonki!
    • Gość: do autorki Re: paragon fiskalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 19:20
      blue malina a ty mocna w pysku na forum jestes a tak ciezko bylo zadac wprost pytanie , dlaczego pani nie wbija na fiskala??
      • only_the_godfather Re: paragon fiskalny 14.06.12, 20:11
        Ona jest tylko mądra na forum tak pięknie pisze o okradaniu ale do US zawiadomienia nie wyśle. To po co zakładasz ten temat od takich spraw jest Urząd Skarbowy a nie forum.
        • Gość: konrad Re: paragon fiskalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 20:52
          ]A ja tak sobie myśle-
          Rolnictwo pozamiatane, przemysł szczątkowy wkoło tylko mędrcy i biurwy.
          Nawet emeryci przestraszeni bo model współczesnej Rodziny to singielka z kotem to może zamiast podcierać dupe ostatnim paragonem fiskalnym dalibyście sobie na wstrzymanie.
          • Gość: a Re: paragon fiskalny IP: 31.42.2.* 14.06.12, 21:19
            Zakładajać ten post, juz nakablowałaś na sklem całemu miastu, wiec pójdz za ciosem i wyślij tego maila.
            • Gość: carramba Re: paragon fiskalny IP: *.xdsl.centertel.pl 14.06.12, 21:40
              Już zanotowałem ...
              • Gość: konrad Re: paragon fiskalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.12, 21:49
                No to następny wysłany na garnuszek MOPSu.
      • blue-malina76 Re: paragon fiskalny 14.06.12, 21:53
        Uważasz, ze nie zapytałam, to napytanie dlaczego kasa nie jest zafiskalizowna usłyszałam odpowiedź, ze ja TU tylko pracuje, nie mam pretensji do dziewczyny, tylko do włascicieli, oszukują!
        • looooooook Re: paragon fiskalny 14.06.12, 22:37
          Jak czytam wypowiedzi ludzi takich jak malina to mnie krew zalewa!
          Zanim zaczniesz już kogoś oczerniać weź się może najpierw za pogłębienie swojej ogólnej wiedzy
          czytanie ze zrozumieniem raczej do trudnych nie należy
          mając internet bardzo szybko możemy poszerzyć swoją wiedzę i tak tutaj vat.wieszjak.pl/kasy-fiskalne/209724,Obowiazek-ewidencji-sprzedazy-za-pomoca-kas-fiskalnych.html
          interpretacja-podatkowa.pl/interpretacja/pokaz/1-_podatek-od-towarow-i-uslug-oraz-podatek-akcyzowy_/2-podatek-od-towarow-i-uslug/41-kasy-rejestrujace/30938-ewidencja-sprzedazy-forma-zaplaty-kasa-rejestrujaca-sprzedaz-wysylkowa-zwolnienie-z-obowiazku-instalacji-kasy-rejestrujacej.html
          masz napisane kto kiedy i jak musi ewidencjonować sprzedaż.
          Jeśli uważasz, że wszyscy na około tylko kradną i oszukują innych to powiem ci że masz przykre życie.
          Piszą ci tu ludzie, że nie wszyscy muszą mieć kasę, że może ktoś się dopiero uczy i za tydzień czy dwa podda kasę fiskalizacji a ty dalej swoje, masakra!
          • Gość: gość Re: paragon fiskalny IP: *.Netcominternet.pl 14.06.12, 23:58
            człowieku taka wiedza jest ogólnodostępna, ale jak sie ewidencjonuje co 10 paragon to wiadomo, że nie wejdzie się w próg ewidencji fiskalnej. w takim razie po co na sklepie udaja, ze maja kase fiskalna i nabijaja sprzedaż a klientowi nie wręczaja paragonu, a jak poprosi to zamiast dać ten z kasy to na druczku dowodu sprzedaży, który notabene można za chwile wyrzucić! krew Cie zalewa, ze o tym pisze, ale to jest fakt, i to jest nagminne w naszym kraju, regionie, a potem sie oburzamy, ze w kraju jest źle, no jak ma być dobrze, jak na każdym kroku jestesmy oszukiwani. Oczywiście punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Ja jestem zwykłym klientem i oburza mnie ten fakt, że ja jako klient płacę a ten przedsiębiorca nie płaci od tego podatku.
    • Gość: :) Re: paragon fiskalny IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.12, 22:31
      Wzruszyła mnie Twoja historia ! Konkurencja ma różne sposoby :) Mamy takie czasy że każdy może otworzyć sklepik(tani ). Zamiast wzbogacać innych, radzę otworzyć sklepik i pomnażać swój majątek, a co :)
      czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,11549773,W_Chinskim_Markecie__d__Merkury__nie_daja_paragonow.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka