Dodaj do ulubionych

Dobra restauracja w Częstochowie

22.06.12, 20:37
Czy ktoś może polecić restaurację w Częstochowie? Taką z dobrym jedzonkiem, na romantyczną kolację...
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.icis.pcz.pl 22.06.12, 21:31
      Np. Sródziemnomorska na Wieluńskiej.

Ja polecam:

www.mareemonti.pl/
      • Gość: Mariland Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.armiikrajowej.trustnet.pl 24.06.12, 21:28
        Ja też polecam Śródziemnomorską- pyszne jedzenie i ładne wnętrza:)
        • Gość: fan Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.12, 16:16
          Jak czytam te opinie o śródziemnomorskiej to mam nieodparte wrażenie ,że "ktoś " maczał w tym paluchy ,ale sa dwie różne restauracje przy Wieluńskiej moje wnioski :
          ---koszmarnie drogo chyba najdroższa restauracja w Częstochowie ,jak ktoś lubi czekać na obiad 1,5 godz to spoko ,sytuacja z Niedzieli zabrałem rodzinkę na obiad zachęcony opiniami na forum i co zastajemy : na wejściu odrzucający zapach ,pierwsze koty za płoty ,szybki kelner podaje menu ---jest lepiej ,i się zaczęło zupka czas podania 35 minut myślę spoko pewno za moment będzie drugie danie i co 15 minut mija i dziecko dostaje swoja porcję rewelacja pewno kelener za sekundę przyniesie nasze talerze ...........mija 1,30 są upragnione talerze nasze nowy zwyczaj niech dziecko patrzy jak rodzice jedza SZOK podobno maja oblęzenie i obiecują rekompesnatę darmowy deser
          i tu następuje apogeum mojego rozczarowania KELENRLKA PRZYNOSI JEDEN TALERZ Z CIATSECZKIEM GRAMATURA 50G!!!!!!I OBOK 2 PLASTERKI LODU I UWAGA NUMER WIECZORU 3 ŁYŻECZKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zzze niby wspólne korytko GRATULACJE
          • Gość: xx Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.icis.pcz.pl 08.10.12, 20:30
            Kazdy ma prawo do swoich opinii - ja ostatnio bylem kilka razy w Restauracji Srodziemnomorskiej i za kazdym razem wrazenie bylo bardzo dobre.
            Ostatnie wrecz znakomite.

Pewnie nie jest tanio, ale sa sytuacje gdzie liczy sie przede wszystkim jakosc i wowczas ja w tej chwili najpewniej decyduje sie na te restauracje.
          • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 17.10.12, 19:50
            Do Pana fan i nie tylko. Jestem właścicielem restauracji Mare e Monti w Częstochowie. Zacznę od tego że internet jest świetnym medium opiniotwórczym ale? No właśnie ale? Każdy człowiek walczy o to żeby się realizować, może coś sobie udowodnić w tym życiu? Walczymy tylko dla kasy ? Chyba nie tylko. Wiem jedno - opinia w tym medium, zwanym internetem może zrobić wiele dobrego, ale też może zrobić wiele krzywdy firmom i ludziom opisywanym w internecie na FORUM tak jak tu. Przykład łatka przez Pana „fan” i nie tylko, przylepiona do Nas - DROGA RESTAURACJA ! ? NIE POLECAM ! ? Nic Pan za to nie zapłacił. Dla reklamy tych mediów Pana wypowiedz jest na korzyść, jak dla rządnego krwi, tłumu. Zadowolony klient nie napisze pozytywnej opinii bo pomyśli że może im się od pochlebnych opinii w głowie pomieszać i jedzenie się popsuje jakościowo. Niejednokrotnie jest to jednak wyznacznik chęci do pracy. Taka Pana zła opinia i nieprawdziwa może podłamać każdego. Szkoda że nie możemy opisać Pana zaangażowania do pracy i ocenić Pana działalności na forum. Ale o gastronomi można napisać wszystko i anonimowo bo to „służalcze głąby - dla niektórych”. Nigdy nie zabiegałem o płytką reklamę w mediach co Pan - sugeruje. Naszą najlepszą reklamą jest marketing szeptany. Myślę jednak że obrona na argumenty będzie wystarczająca. Jakość obroni się sama. Czas też Nas obroni. Dowód, – „wylizany” przez Pana „fan” talerz po „Kaczce” . A może Pan zaprzeczy ?. Z całym szacunkiem dla Pana "fan". Był Pan z żoną i dzieckiem pierwszy raz w naszej restauracji i byliście Państwo nastawieni od samego wejścia ANTY. Delikatne uwagi z zaciśniętymi ząbkami, były zauważalne przez wszystkich, nie tylko pracowników. Oprócz syna, który był ok i pewnie nie wiedział że jego tata pokłócił się wcześniej z mamą. A może Tata był bardzo głodny i wkurzony na mamę lub sąsiada ? A może jaszcze coś czego nie wiemy? To wszystko jest normalne – Sam doświadczam i pozdrawiam, ale nie może się Pan anonimowo odgrywać na innych. Opiszę z dowodami Państwa odwiedziny w naszej restauracji. Tylko w ten sposób mamy możliwość własnej obrony. Informuję iż w moim lokalu nie ma żadnych kamer rejestrujących gości restauracji. Jedyna kamera zainstalowana jest przed wejściem skierowana na parking. Wszystkie dowody są oparte na wypowiedzi pracowników i opinii innych gości i rejestracji systemu sprzedaży.
            Niedziela 7.10.2012 ok. godz. ok. 14.30 wchodzi bardzo głodny Pan „fan”z żoną i synkiem na obiad. Siadają na pierwszym piętrze w sali kominkowej pod oknem z prawej strony.
            Kelner Pan Michał (kelner z długim doświadczeniem) wita Pana „fan" i rodzinę, odpala świeczkę i podaje karty menu. Przed wejściem Pana „fan” wchodzi do restauracji około 40 osób (przepraszamy za to). Zamówienie Pana „fan” po ok 4 minutach przyjmuje Pani Kalina.
            Oto szczegółowe zamówienie:

Numer rachunku: 13
            Otwarcie rachunku: 2012-10-07 14:39:32
            Zamkniecie rachunku: 2012-10-07 15:42:07
            Kelner 7. Kalina
            Stolik 17/1
            Zamówienie:
            PLU Nazwa Iloć? Cena Suma Czas Operator
            103 Fromage - zupa serowa 1.000 14.00 14.00 14:39:37 Kalina
            103 Fromage - zupa serowa 1.000 14.00 14.00 14:39:37 Kalina
            407 Filet dla dziecka z 1.000 14.00 14.00 14:39:47 Kalina
            402 Pierś ?z kaczki 1.000 38.00 38.00 14:40:06 Kalina
            206 Sałatka "Cezara" 1.000 22.00 22.00 14:40:11 Kalina
            1015 SPRITE 200ml 1.000 5.00 5.00 14:40:16 Kalina
            1005 HERBATA ALTHAUS 1.000 9.00 9.00 14:40:20 Kalina
            1015 SPRITE 200ml 1.000 5.00 5.00 15:28:16 Kalina
            Suma 121.00
            Rabat do całoc?i : 0.00%
            Suma zamówienia: 121.00 zł
            Płatność: KARTA

Jak wyżej widać otwarcie rachunku nastąpiło 14:39:32 a zakończenie nastąpiło o 15:42:07. W międzyczasie jest u nas podawana tzw. czekanka gratis z oliwą, ciabatą i octem balsamicznym, co trwa ok. 5-10 minut. Wniosek-jakie 1.5 godziny czkał Pan na drugie danie z wykrzyknikami !!!!! użytymi przez Pana „fan” ?
            W międzyczasie Pani Kalina (kelnerka z dużym doświadczeniem) postanowiła widząc Pana niezadowoloną minę dodać deser gratis. W tym momencie było w restauracji około 80 osób
            (przepraszam wszystkich). W czasie konsumpcji Państwa „fan” widząc napięcie we wzroku podszedłem i przeprosiłem za dłuższe oczekiwanie niż zwykle i zaproponowałem deser gratis i następnym razem coś extra dołożymy. Spojrzenie Państwa „fan” mówiło wszystko – choćbyś mnie ozłocił i tak będziemy niezadowoleni. Na koniec odprowadziłem Państwa do wyjścia i spytałem się czy wszystko smakowało? Odpowiedż – TAK! BARDZO! Przy wyjściu powiedziałem – PRZEPRASZAM PAŃSTWA JESZCZE RAZ ZA DŁUŻSZE CZEKANIE MAM NADZIEJĘ ŻE SMAKOWAŁO?. Odpowiedż – JEDZENIE BYŁO BARDZO DOBRE< PRZYJDZIEMY< BĘDZIEMY POLECAĆ (słowa Pani). Jeżeli bym wiedział że tu moja noga więcej nie stanie nie przyjąłbym darmowego deseru dla „świń” jak to określa pan „fan” i nie mówiłbym że było zajeb... TERAZ CENA – Proszę wszystkie nasze dania porównać z innymi restauracjami a nie sugerować się opinią innych, którą do nas przypina „ala” konkurencja i ludzie pewni siebie. Większość dań jest stworzona tylko przez nas ale jeśli będziemy działać dalej mamy wiele pomysłów. Cena uzależniona jest od jakości a tym samym pracochłonności. Proponuje podobne dania porównać jakościowo i cenowo z innymi restauracjami. Wtedy można być pewny a nie spojrzeć na kartę i mówić że jest się pewny wszystkiego i z ironią i pewnością wygłaszać opinię. JAKOŚĆ – SPRAWDŻ SAM I NIE SŁUCHAJ INNYCH - PROSTE. Pytanie ? Jak to się ma do opowieści Pana „fan” na waszym FORUM, KTÓRY WYLIZAŁ TALERZ I BYŁ ZACHWYCONY JAKOŚCIĄ ? Czy ja też mogę u Was kogoś oczernić ? Wraz z pracownikami walczymy o dobre imię restauracji, które tak szybko można stracić bo inni podchwytują ton i przenoszą tą opinię na facebooka jak zrobiła pewna pani z Częstochowy. W tym dniu obsługiwałem osobiście i pomagałem moim pracownikom. Byli wśród obsługiwanych, rodziny które czekały dłużej niż Pan „fan”. Z rozmowy wynikało jedno- otwartość , zrozumienie, normalność. Nikt nie przychodzi do restauracji dobrze zjeść a jednocześnie jak najszybciej wyjść. W restauracji dobre jedzenie wymaga kunsztu. Oczywiście nie tłumaczę się, czas też jest ważny ale bez przesady nie mamy rozmrażanych gotowców. Mamy duże doświadczenie zawodowe. Pracownicy to prawdziwi fachowcy z kilkunastoletnim doświadczeniem wraz z właścicielem. W naszej restauracji staramy się być dobrzy w tym co robimy i tego życzymy innym w trudnych czasach. Najbardziej zależy nam aby klient wychodzący od nas był zadowolony. Pana „f” bardzo przepraszam i postaramy się następnym razem o lepszą i szybszą obsługę. PRZEPRASZAMY !!! Za to naszych stałych klientów prosimy o pomoc w tych opiniach. Sami nie opisujemy anonimowo pozytywów na swój temat jak zrobił to znany Pan Ge..... w Katowicach i inni restauratorzy. Pozdrawiam, Jarek G.
            • Gość: do jarek.mare Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.12, 14:12
              OMG, nawet jakbym chciała isc do tej restauracji, to juz mi ja pan obrzydzil doszczetnie - bardzo profesjonalne podejscie, wywalalnie czyjegos rachunku na forum. Pan włascicielu - troche wiecej pokory - nawet najlepsze restauracje maja złe opinie, widze, ze kompletnie pan nie dorósł do tego biznesu. Poza tym tego bełkotu się nawet czytac nie da.
              • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 02.11.12, 00:08
                Witam Panią. Mimo złego nastawienia do mnie zapraszam Panią do naszej restauracji, bo warto - to opinia wielu naszych klientów. Pozdrawiam Panią serdecznie. Jarek G.
                Ps. No chyba że to Pani Fan? Też zapraszam.

Gość portalu: do jarek.mare napisał(a):
                > OMG, nawet jakbym chciała isc do tej restauracji, to juz mi ja pan obrzydzil do
                > szczetnie - bardzo profesjonalne podejscie, wywalalnie czyjegos rachunku na for
                > um. Pan włascicielu - troche wiecej pokory - nawet najlepsze restauracje maja z
                > łe opinie, widze, ze kompletnie pan nie dorósł do tego biznesu. Poza tym tego b
                > ełkotu się nawet czytac nie da.
            • Gość: Anonim cd Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 12:12
              Jedna wypowiedz Pana mnie urzeka "jakość obroni sie sama " nie ma Pan podstaw do obaw co do losu swojej restauracji .
              Szkoda , ze nie odniósł sie Pan do faktów
              - dziecko dostaje obiad sam - to zapewne to duże doświadczenie OBSLUGI sprawia akceptowane takich standardów
              - nie wiedziałem , ze tak groźnie wyglądam cała restauracja to zauważyła z tego chyba jestem dumny ,
              -wylizany talerz - gratuluje bujnej wyobraźni , ale ja wynika z Pana wypowiedzi potrzebuje Pan dużo pochwał więc spoko
              - ale z deserkiem jednym talerzykiem i 3 widelce to zgodzi sie Pan ze numerek przedni ,ale biorąc pod uwagę znakomita obsługę jak Pan podkreśla to spoko
              - z ta frekwencję to chyba troszkę Pan koloryzuje , bo jak w takim tłumie tylko na mnie cała uwagę przykuwa całego personelu
              - reasumujac internet a w szczególności fora są narzędziem do wyrażania prywatnych opinii , a tego Pan nie moze mi zabronić to jestjedyny orez klientów
              • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 01.11.12, 22:57
                Witam Pana Fan teraz Anonima i innych zainteresowanych. Bardzo Panu zależy na podkopaniu opinii o naszej restauracji poprzez kłamstwa. Nie będę przytaczał już wszystkich Pana wypowiedzi-kłamstewek. Pan ma prawo to robić na forum i nikt Panu tego nie zabroni !? Broniłem się jak mogłem na argumenty. Miedzy innymi pokazałem rachunek z systemu z czasami zamówień i zakończenia tylko dlatego ze był to dowód na obronę własną. Jeszcze raz chciałbym Pana szczerze zapewnić o ile Pan w to uwierzy że widząc Pana i żony niezadowoloną minę chciałem zrobić wszystko aby Państwo wyszli zadowoleni. Daliśmy deser gratis i przepraszam nie zauważyłem że to wyszło na jednym talerzu. Zjedliście Państwo wszystko. Na końcu jak odprowadzałem mówiliście Państwo że wszystko ok. -będziemy polecać, bardzo smakowało. A teraz w odpowiedzi Pan przesadził z tym podsłuchem. Proszę się ujawnić jeśli tylko ma Pan odwagę cywilną. Pana cytat (Jestem w szoku , drogi właścicielu czy stosowanie podsłuchu jest norma w Pana restauracji ?) Apeluje do wszystkich zainteresowanych - To co Pan "Fan vel Anonim" insynuuje - jest kłamstwem. Można opisywać, pouczać i wyrażać swoje opinie ale nie kłamiąc i próbując zaszkodzić. Pytanie - Dlaczego Pan to robi? Jaki ma Pan cel w tych kłamstwach i oczernianiu. Podejrzewam może kogoś ale...?. Chyba się Pan zagalopował. Myślę że to jest ostateczny dowód na to jakie są cele i intencje Pana w stosunku do nas. Pozdrawiam, Jarek G.
            • Gość: Anonim cd Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.centertel.pl 28.10.12, 13:09
              Jeszcze w kwestii najlepszej OBSLUGI chciałbym zauważyć , iż każda moja próba nawiazania dialigu , żartu z kelnerem srmiertelnie poważnym kończyła sie jego milczeniem , moze warto rozluźnic atmosferę OBSLUGI to moze sprzyjać poprawie atmosfery
              Jeszcze zona upomina mnie o sprostowanie klamliwego Pana cytatu iż na pewno tu jeszcze wrócimy , otóż nic takiego nie miało miejsce a decyzje podjęliśmy w momencie pierwszej wtopy z podaniem obiadu tylko dziecku
            • Gość: Anonim cd Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 10:22
              Jestem w szoku , drogi właścicielu czy stosowanie podsłuchu jest norma w Pana restauracji ?
              Po analizie Pana wypowiedzi jestem tego pewniej niemal na 99%
              Ale w sumie to lepsze od kamer niezły patent GRATULACJE pomysłu
              • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 02.11.12, 00:40
                Witam Pana Fan teraz Anonima i innych zainteresowanych. Bardzo Panu zależy na podkopaniu opinii o naszej restauracji poprzez kłamstwa. Nie będę przytaczał już wszystkich Pana wypowiedzi-kłamstewek. Pan ma prawo to robić na forum i nikt Panu tego nie zabroni !? Broniłem się jak mogłem na argumenty. Miedzy innymi pokazałem rachunek z systemu z czasami zamówień i zakończenia tylko dlatego ze był to dowód na obronę własną. Jeszcze raz chciałbym Pana szczerze zapewnić o ile Pan w to uwierzy że widząc Pana i żony niezadowoloną minę chciałem zrobić wszystko aby Państwo wyszli zadowoleni. Daliśmy deser gratis i przepraszam nie zauważyłem że to wyszło na jednym talerzu. Zjedliście Państwo wszystko. Na końcu jak odprowadzałem mówiliście Państwo że wszystko ok. -będziemy polecać, bardzo smakowało. A teraz w odpowiedzi Pan przesadził z tym podsłuchem. Proszę się ujawnić jeśli tylko ma Pan odwagę cywilną. Pana cytat (Jestem w szoku , drogi właścicielu czy stosowanie podsłuchu jest norma w Pana restauracji ?) Apeluje do wszystkich zainteresowanych - To co Pan "Fan vel Anonim" insynuuje - jest kłamstwem. Można opisywać, pouczać i wyrażać swoje opinie ale nie kłamiąc i próbując zaszkodzić. Pytanie - Dlaczego Pan to robi? Jaki ma Pan cel w tych kłamstwach i oczernianiu. Podejrzewam może kogoś ale...?. Chyba się Pan zagalopował. Myślę że to jest ostateczny dowód na to jakie są cele i intencje Pana w stosunku do nas. Pozdrawiam, Jarek G.

Gość portalu: Anonim cd napisał(a):
                > Jestem w szoku , drogi właścicielu czy stosowanie podsłuchu jest norma w Pana r
                > estauracji ?
                > Po analizie Pana wypowiedzi jestem tego pewniej niemal na 99%
                > Ale w sumie to lepsze od kamer niezły patent GRATULACJE pomysłu
                • Gość: anonim Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.xdsl.centertel.pl 02.11.12, 09:29
                  drogi Panie Jarku
                  Oświadczam ,iż nie działam w interesie żadnej konkurencji jak Pan sugeruje ,ale linia obrony w oczach klientów w sumie świetna .Nie rozumiem czemu Pan wciąż nie dostrzega i nie ustosunkuje sie do moich zarzutów wypowiedzianych wobec tak rzekomo profesjonalnej obsługi ,
                  może jeszcze raz je przytoczę
                  ---obiad dostaje syn sam ---to dla mnie jest niedopuszczalne i powiem szczerze nawet "bary mleczne" tego nie robią ,a jak sie ma do tego OBSŁUGA Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI NA ŚLĄSKU JAK Pan sam podkreśla
                  ----deser na jednym talerzu i 3 widelce !!!
                  ----SUPERMEN NAJLEPSZY KeLENER NA SLĄSKU Z kamienną twarzą ,który nie potrafi wycedzić ani słowa
                  ---OSTATNIA KWESTIA ,ZA KAŻDYM RAZEM PAN MNIE OBRAŻA ,ale to już pozostawiam ocenie Pan przyszłych klientów ,do których ja się nie zaliczę
                • Gość: marku Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 14:53
                  Panie Jarku! Jak juz ktos panu napisał- dorośnij pan do tej branży! A neostrade, to ma co drugi na tym forum , jezeli sie panu wydaje ze pisze ciagle jedna i ta sama osoba. To tylko sugestia, bo ja tez mam a sie nawet nie wypowiedzialem na temat tej restauracji a konkurencja tez nie jestem ;]
          • Gość: gosc Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.12, 16:50
            xchyba ci się knajpy pomyliły, owszem, nie podaja w 5 minut, ale to jest restauracja, a nie bar szybkiej obsługi>Jak chcesz szybko, idź do McDonalda
          • ramoth0 Re: Dobra restauracja w Częstochowie 30.06.14, 21:01
            Do Yem Tu trafiliśmy z polecenia. Wystrój oszczędny, co najważniejsze - jest nienagannie czysto. Lokal składa się z dwóch bezcennych elementów.
            Pierwszy z nich to właściciel, który sprawia że posiłek to przygoda. Ten lokal i serwowane w nim jedzenie to jego pasja. Potrafi opowiadać o nim, jego składnikach, ich pochodzeniu bardzo długo. Chętnie rozmawia z gośćmi. Wychodząc mieliśmy wrażenie, że spotkaliśmy starego znajomego - mimo że rozmawialiśmy może 20 minut. Ten człowiek - co jest w dzisiejszych czasach wręcz dziwne - jest prawdziwy, szczery i... gadatliwy ;-) Byliśmy bardzo zdziwieni. Przywykliśmy do "grzecznych" i sztucznych rozmów tak powszechnych w dzisiejszych czasach...
            Drugi bezcenny element - jedzenie. Uprzedzam, to nie jest lokal, w którym podaje się potrawy z innych krajów przerobione na nasze podniebienia. Jedzenie jest w 100% oryginalne - warzywa chrupiące, a zupy w żaden sposób nie podobne do naszych. To co się podaje jest gotowane na bieżąco, ze świeżych składników. Jedzenie może smakować lub nie - tak czy siak jego jakość mogłaby zawstydzić niejedną drogą restaurację.
      • anna.pl.se Re: Dobra restauracja w Częstochowie 25.06.12, 22:17
        A jak wygląda cenowo ? Mareemonti
        • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 17.10.12, 20:18
          Jeśli chodzi o ceny Częstochowskie to Mare e Monti jest na średnim poziomie. Jedno jest pewne- stosunek jakości do ceny jest najlepszy w Częstochowie. Dużo taniej niż w Katowicach, Krakowie i innych miastach Za jakość mogę gwarantować. Nasi pracownicy to NAJLEPSI fachowcy w branży na Śląsku z kilkunastoletnim doświadczeniem. Menu w większości dań jest autorskie- Właściciel

anna.pl.se napisała:

> A jak wygląda cenowo ? Mareemonti
          • Gość: Pinacolada Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.12, 22:34
            A skąd ta pewność? Czym Pan to zmierzył? Moje SUBIEKTYWNE odczucie jest inne. Pana restauracja jest rzeczywiście jasnym punktem na mapie częstochowskiej gastronomii, ale chodze też do innych lokali, w których czuję się równie dobrze jak u Pana. I potrawy jakie Pan serwuje są też w innych częstochowskich lokalach. I smakują równie dobrze. O cenach nie mówię, bo podzielam zdanie, że dobre jedzenie nie może byc tanie. Mam od lat kilka ulubionych miejsc, na Wieluńskiej też, i raczej nie lubię zmian. Choć zabarwienie emocjonalne Pana ostatnich wypowiedzi do pana "fan" daje mi do myslenia. Pozdrawiam.
            • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 01.11.12, 23:48
              Zgadzam się się z Panem w 100% Sory. Może żle użyłem słowo - pewny. Może nie pewność ale wiara w umiejętności naszych kucharzy. Rzeczywiście dania autorskie nie przeważają ale wykonanie już chyba tak. Bardzo proszę sprawdzić powtarzalność i porównać z innymi restauracjami. Myślę że to jest też jeden z najważniejszych czynników które mogą być opiniotwórcze. Emocje? Może lepiej je pokazywać niż udawać że ich nie ma? Nie wiem. Ale dzięki za polemikę. Pozdrawiam, Jarek G.

Gość portalu: Pinacolada napisał(a):
              > A skąd ta pewność? Czym Pan to zmierzył? Moje SUBIEKTYWNE odczucie jest inne. P
              > ana restauracja jest rzeczywiście jasnym punktem na mapie częstochowskiej gastr
              > onomii, ale chodze też do innych lokali, w których czuję się równie dobrze jak
              > u Pana. I potrawy jakie Pan serwuje są też w innych częstochowskich lokalach. I
              > smakują równie dobrze. O cenach nie mówię, bo podzielam zdanie, że dobre jedze
              > nie nie może byc tanie. Mam od lat kilka ulubionych miejsc, na Wieluńskiej też,
              > i raczej nie lubię zmian. Choć zabarwienie emocjonalne Pana ostatnich wypowied
              > zi do pana "fan" daje mi do myślenia. Pozdrawiam.
              • Gość: Pinacolada Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 17:43
                Nie z Panem, a z Panią, ale mniejsza o to. Może Pan nie zwrócił uwagi, ale ja chodzę po wybranych lokalach wielokrotnie i nie zauważyłam by po pierwsze u Pana były jakieś fajerwerki kulinarne względem innych lokali, a po drugie by w innych lokalach było niepowtarzalnie. Z reguły, gdy idę do lokalu to raczej z gośćmi, których upodobania kulinarne znam i staram się nie tylko dostosować menu do ich oczekiwań, ale też chcę mieć pewność, że np kaczka to będzie kaczka a nie guma do żucia, bo akurat kucharz miał zły dzień. A propos kucharza, zmienił Pan szefa kuchni? W Twierdzy aż huczy. Miłego weekendu, chyba nawet zajrzę w niedzielę na jakiś deser. Sama, incognito.
                • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 03.11.12, 10:35
                  Witam Panią,
                  Przepraszam nie wiem dlaczego skojarzyłem Pinacolada z facetem. Sorki.
                  W Twierdzy? Tam huczy może z innego powodu?
                  Żeby można było zmieniać kucharzy tak jak to Pani opisuje ?
                  W Katowicach dobrych kucharzy można policzyć na palcach dwóch rąk a
                  w Częstochowie myśli Pani że jest inaczej?
                  Jest tylko pytanie kto będzie w stanie w Częstochowie zapłacić dobremu kucharzowi w najbliższej przyszłości ? Myślę że to kucharze będą zwalniać restauratorów.
                  Niedługo będziemy jeżdzić do Włoch, Anglii czy Beneluxu i podziwiać, mlaskać i chwalić tam naszych kucharzy. A w takich miastach zostaną frytki, pizza i turki z kebabami.
                  Pozdrawiam Panią. Jarek G. właściciel Mare e Monti.

• Gość: dostawca Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.12, 18:15
                Zgadza sie zwolnili kucharza, a w twierdzy też już nie pracuje a pozatym twierdza co kilka miesięcy zmienia kucharza, a ci tzw światowi kelnerzy w maremonti to znam jedną dziewczynę , ale ona to raczej nie jest światowej sławy , chodzę po restauracjiach i powiem że jakościowo jest kilka lokali na podobnym poziomie, i te lokale biora towar od jednego dostawcy, w większości tych co Pan bierze. Każda restauracjia stara sie serwować dania z najlepszych produktów, mówię o restauracjiach których jest kilka na mapie częstochowy w których można dobrze zjeść a nie o pseudo restauracjiach, zgodze się z Panem że cena idzie za jakością ale , to że gdzieś jest taniej niż w najdroższych lokalach to nie oznacza to że jest gorzej tylko to że ceny te sa bardziej realistyczne, i są takie lokale
      • ramoth0 Yem Tu 30.06.14, 21:00
        Do Yem Tu trafiliśmy z polecenia. Wystrój oszczędny, co najważniejsze - jest nienagannie czysto. Lokal składa się z dwóch bezcennych elementów.
        Pierwszy z nich to właściciel, który sprawia że posiłek to przygoda. Ten lokal i serwowane w nim jedzenie to jego pasja. Potrafi opowiadać o nim, jego składnikach, ich pochodzeniu bardzo długo. Chętnie rozmawia z gośćmi. Wychodząc mieliśmy wrażenie, że spotkaliśmy starego znajomego - mimo że rozmawialiśmy może 20 minut. Ten człowiek - co jest w dzisiejszych czasach wręcz dziwne - jest prawdziwy, szczery i... gadatliwy ;-) Byliśmy bardzo zdziwieni. Przywykliśmy do "grzecznych" i sztucznych rozmów tak powszechnych w dzisiejszych czasach...
        Drugi bezcenny element - jedzenie. Uprzedzam, to nie jest lokal, w którym podaje się potrawy z innych krajów przerobione na nasze podniebienia. Jedzenie jest w 100% oryginalne - warzywa chrupiące, a zupy w żaden sposób nie podobne do naszych. To co się podaje jest gotowane na bieżąco, ze świeżych składników. Jedzenie może smakować lub nie - tak czy siak jego jakość mogłaby zawstydzić niejedną drogą restaurację.
    • Gość: joke Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.12, 06:09
      KFC
      • Gość: yee Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.play-internet.pl 24.06.12, 11:17
        La Vita Da Re, II Aleja
        • Gość: gosc Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.12, 22:19
          Twierdza, na Wieluńskiej, super!
    • Gość: Adam Tylko Astoria IP: *.ip.netia.com.pl 24.06.12, 23:05
      Polecam ją. Kilkukrotnie byłem. I zawsze wszystko na najwyższym poziomie. Gwiazdki zobowiązują i rzeczywiście ta restauracja na to zasługuje :)
      Ceny o dziwo podobne jak w innych restauracjach, czym za pierwszym razem byłem mocno zaskoczony - pozytywnie oczywiście - bowiem spodziewałem się drożyzny.
      Obsługa I klasa, wystrój również, chociaż wnętrze klasyczne z lat 30-tych może nie każdemu odpowiadać. Stolik można zamawiać telefonicznie bez opłat(!)
      Co dla mnie istotne to można za naprawdę przyzwoite pieniądze spędzić wieczór w porządnym lokalu, z porządną obsługą, i spróbować potraw których ciężko skosztować w innych restauracjach.
      Uważam iż to idealna restauracja na romantyczną kolację. Moja dziewczyna była zachwycona gdy ją tam zabrałem.
      • Gość: Moe Moje typy IP: *.96.243.89.tvksmp.pl 24.06.12, 23:25
        Jak dla mnie w Częstochowie najlepsze są:

- Pireus www.restauracja-pireus.com.pl/
        - Mare e Monti www.mareemonti.pl/
        - La Gondola lagondola.com.pl/

a jak naleśniki to polecam "Nasz naleśnik" www.nasznalesnik.pl/pl/miasta/czestochowa ale jak wiadomo każdy ma inny gust i swoje smaki :)
        • Gość: as Re: Moje typy IP: *.146.129.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.12, 17:27
          Nie ma takiej.Same drogie lumpiarskie budy ,tak jak na tą wioske przystało.Polecam jednak troche za miasto,Zornica u Stańca przy dk1.Na 100% będziecie zadowoleni.:)
          • Gość: tomek Tylko Astoria IP: *.net.stream.pl 25.06.12, 17:35
            Potwierdzam to co napisał Adam. Tylko jeszcze zapomniał dodać, że zawsze wieczorem jest grana na żywo muzyka na fortepianie. Grane na żywo muzyka powoduję, że wieczór staję się bardziej romantyczny. Ja także polecam restauracje Astoria.
            • Gość: do w/w Re: Tylko Astoria IP: *.146.129.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.12, 17:45
              Astoria hihihi,no już przestańcie chłopaka w trąbe walić,może kiedyś a teraz to całkowite nieporozumienie ,ale coż nie dziwie się jak ktoś bywa w knajpie raz na 20 czy30 lat to icofac się może.
          • Gość: xx Re: Moje typy IP: 213.106.253.* 25.06.12, 21:05
            Zornica kiedys byla super. Bylem znow jakis czas temu i mimo wszystko to juz nie bylo to.

Wiec wszystko jest wzgledne i nie znosze takich butnych wypowiedzi, bo od razu widac ze z takim poziomem kultury nie ma sie po po prostu podstaw do sadzenia o tych sprawach.

To się łączy.
          • Gość: Do asa Re: Moje typy IP: *.onlinesc.net 27.06.12, 13:46
            A to chlopisko pojechalo,samo nie wie Co chrzani,pewnie ze wsi skl.raz to raz tamto,jaki znafffca resrauracyjny sie znalazl pewnie z remizy wiejskiej,hahaha
            • Gość: znafffca Re: Moje typy IP: *.31.17.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.12, 16:20
              Ja tam lubie te klimaty a jeszcze jak disko w polu graja tom cały w czadzie ,aty nie kumosz gostku?
          • Gość: area zornica??hehe dobre sobie! IP: *.onlinesc.net 04.11.12, 20:50
            Guzik wiesz,wiesniaku pewnie z koziej wolki! Zornica kiedys byla ok,teraz lipa,Nawet dzieciak sie nie naje,popatrzec tylko na Wyglad,nic poza tym.
            • Gość: acs Re: zornica??hehe dobre sobie! IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.12, 17:44
              sam jesteś wieśniak i to z takiej wiochy, co jej nawet ns sztabowych mapach nie ma. Gość pisał o Zornicy prawie poł roku temu, a ty żeś się obudził dopiero teraz. Kac dopiero minął? Głąbie? Wiosną w Zornicy zmieniła się cała ekipa w kuchni, więc nioc dziwnego, że teraz jest kicha. Dziwne, że w ogóle zauważyłeś różnicę, skoro tylko siano żresz, podbierane krowom w oborze. W pyrsk.
            • Gość: madi Wesele w Zornicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 11:20
              witam
              ja miałam wesele w Zornicy we wrześniu 2010 roku i jestem bardzo zadowolona cena bardzo dobra w okolicy jedna z tańszych sal, bardzo dużo gratisów : w cenie auto do ślubu z kierowcą, tort weselny, dekoracja sali wszystko gratis od sali na wesele dostaliśmy nawet obraz od sali w prezencie :) jedzenie pyszne i naprawdę ogromnym plusem jest to, że ze wszystkim można się dogadać i ostateczną liczbę gości podaje się 72 h przed ślubem a nie jek jest na innych salach 2 tygodnie albo miesiąc wcześniej. Co do jedzenia to słyszałam że w między czasie zmienił się kucharz i rzeczywiście jak kiedyś byliśmy na obiedzie był trochę słabszy niż zawsze ale już wrócił ten "stary" który gotował na naszym weselu i wszystko wróciło do normy. Jeżdzimy do Zornicy na obiady przy wszystkich uroczystościach rodzinnych więc info mam świeże. W tym roku czekają nas chrzciny i wesele siostry i też będziemy je organizować w Zornicy. Jeśli ktoś ma jakieś pytania to chętnie odpowiem :) Pozdrawiam
        • Gość: b Re: Moje typy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.12, 10:17
          ja polecam
          Renaissance Restauracja na Orkana
          • Gość: J_B Re: Moje typy IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 10:51
            Również polecam tą restaurację. Dobre jedzenie, obsługa i miła atmosfera.
      • Gość: mar Re: Tylko Astoria IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 17:54
        Adam Jakie gwiazdki??? Chyba Ci się coś pomyliło.
        • Gość: do mar Re: Tylko Astoria IP: *.146.129.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.12, 18:00
          Moze mu się pokazały przy płaceniu hahaha.
        • Gość: do mar Re: Tylko Astoria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 18:23
          Gość portalu: mar napisał(a):

> Adam Jakie gwiazdki??? Chyba Ci się coś pomyliło.

A srakie! Astoria ma 5 gwiazdek baranie/ -nico jakbys nie wiedział ( od razu doinformuj sie na jakiej podstawie gwiazdki sa przyznawane) i faktycznie jest w czołówce częstochowskich restauracji..
          • Gość: 2222 Re: Tylko Astoria IP: *.181.231.86.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.06.12, 18:29
            KOMUNO WRÓĆ!!!!a TY SIĘ ODNOŚ JAK CZŁOWIEK BO NA PRZYSZŁOŚĆ MOŻESZ WEJSCIÓWY NIE DOSTAC ,CO NAJWYRZEJ GWIAZDKĄ,ACHA JESZCZE JEDNO ,TETARA TAM SZAMIESZ CZY JAĄŚ ZUPE MLECZNĄ Z TAMTYCH LAT?????
            • Gość: ghghgh Re: Tylko Astoria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 19:12
              Gość portalu: 2222 napisał(a):

> KOMUNO WRÓĆ!!!!a TY SIĘ ODNOŚ JAK CZŁOWIEK BO NA PRZYSZŁOŚĆ MOŻESZ WEJSCIÓWY NI
              > E DOSTAC ,CO NAJWYRZEJ GWIAZDKĄ,ACHA JESZCZE JEDNO ,TETARA TAM SZAMIESZ CZY JAĄ
              > Ś ZUPE MLECZNĄ Z TAMTYCH LAT?????

Wyłącz caps lock kretynie!
          • Gość: do "do mar" Re: Tylko Astoria IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.12, 23:25
            5 to ty chyba masz pod sufitem! Raptem jedna jedyna restauracja w Warszawie dostała nominacje do jednej gwiazdki (na trzy możliwe) i było to wydarzenie na tyle istotne, że w serwisach informacyjnych o tym mówili, a ty idioto o pięciu piszesz!!! Dramat.
            www.glebiasmaku.pl/warszawa/63,Pierwsza_gwiazdka_Michelin_nareszcie_w_Polsce,tekst.html
      • Gość: qwerrt Re: Tylko Astoria IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.12, 21:41
        Faktycznie Astoria ma wystrój i jedzenie na dobrym poziomie i nie jest tak drogo jak by się mogło wydawać.
        Jeśli chcecie zjeść dobrze i TANIO to w Sjeście.
    • bhpka Re: Dobra restauracja w Częstochowie 25.06.12, 19:06
      Ja polecam Nowotekę na Kopernika, korzystałam kilka razy z cateringu i w środku też jest bardzo przyjemnie, obsługa kelnerska na bardzo wysokim poziomie, jedzenie pyszne i ładnie podane. Kiedyś było miło w Adongu ale się pozmieniało...
      • Gość: mixx Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.205.96.253.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.12, 14:52
        Zabierz lachone do 7mego nieba lub do remisu ,bedzie czad.
        • Gość: latto Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.146.41.14.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 26.06.12, 18:00
          A po co do knajpy ,nie lepijej na łono pod gruszą?
    • Gość: . Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.trustnet.pl 27.06.12, 08:54
      Restauracja Oslo na Korczaka, jedzenie przepyszne i ceny przystępne.
      • Gość: qwerty Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 10:21
        Gość portalu: . napisał(a):

> Restauracja Oslo na Korczaka, jedzenie przepyszne i ceny przystępne.

Fakt wszystko pyszne, piwo pyszne ale ceny takie przystępne nie sa niestety. Porcje sa dosyc małe ale jak ktos nie patrzy na ceny to warto jak najbardziej. Btw to chyba najlepszy pub w naszym mieście. W weekend po 20 stej cięzko tam usiąsc..
        • Gość: do w]w Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.205.116.0.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.12, 15:39
          A gdzie to jest?
          • Gość: bbb Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.Netcominternet.pl 27.06.12, 16:29
            www.czenstochovia.pl/
            prosze, tak na prawde oslo bylo kiedys, teraz zmienilo nazwe na browar ale wlasciciel jest ten sam..maja pyszne , swoje piwa- szczegolnie oplaca sie kupowac tuby..jedzenie fakt drogie ale bardzo smaczne- zaopatruja sie u na prawde dobrego dostawcy, nie jest o jakas masówka..a ludzi faktycznie sporo, w weekend lepiej zrobic sobie rezerwacje
    • Gość: Magda Nepotym w urzędach <a href="http://e-tygodnik.pl/1791-zona-" targe IP: *.204.100.202.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.12, 16:04
      Co sądzicie o Radnym Blukaczu i o artykule na jego temat ?? Myślę, że rozdmuchana sprawa nie dotyczy tylko odosbnionego przypadku. Dostaje się Panu radnemu ale większość urzędów jest rozdawane po koneksjach rodzinnych czy partyjnych? Dzięki lokalnym mediom można walczyć z takim nie legalnym procederem, może następny raz urzędas dwa razy się zastanowi czy zatrudnić kogoś ze swojej rodziny:) niech trzęsą portkami :) Z drugiej strony ciekawa jestem czemu akurat ktoś się przyczepił do tego Pana B.:P jak takich rodzynnków jest zapewne sporo. Starałm się kiedyś o pracę w UM jeszcze nie byłam świadoma na czym polegają konkursy .... i tak wiadomo kto ma przejść a mnie gdzie miałam doświadczenie na tym stanowisku i to kilkuletnie nawet nie raczyli powiadomić dopiero po interwencji i zapytaniu czemu, ale była olewka! niestety są równi i równiejsi.....

Pozdrawiam

e-tygodnik.pl/1791-zona-radnego-dostala-prace-w-mosirze-bez-koneksji
      • Gość: bre Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href="http://e-tygo" target IP: *.31.17.115.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.06.12, 16:18
        A gdzie ma knajpe ten Blukacz?
      • Gość: realista Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href="http://e-tygo" target IP: *.net.stream.pl 17.10.12, 20:01
        Nepotyzm jest nie legalny? wskaż odpowiedni paragraf na to :)
        • Gość: zawsze-inna Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href=" IP: *.wszmijo.edu.pl 28.10.12, 19:52
          Panie fan i inni moim zdaniem pan jarekmareemonti podał szczegółowy rachunek nie po to abyście przeczytali jakie było zamówienie tylko po to aby pokazać jaki był czas realizowania zamówienia.to po pierwsze.po drugie wiem z własnego doświadczenia pracy w gastronomi,że aby zjeść świeży obiad troszkę trzeba poczekać i pamiętajcie jeśli tuż po złożeniu zamówienia kelner niesie wam obiad to zamiast cieszyć się że tak szybko zastanówcie się co jecie.pracowałam w róznych restauracjach i wiem co widziałam.
          • Gość: Anonim Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href=" IP: *.centertel.pl 29.10.12, 14:08
            Ale bzdury wygadujesz , z czego sie cieszyć ze jedna osoba je swój obiad a inni patrzą ??? to świetny standard ale chyba barów mlecznych
            • jarekmareemonti Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href=" 02.11.12, 00:58
              Anonim vel Fan bary mleczne już znasz dobrze i tego się trzymaj.

Gość portalu: Anonim napisał(a):
              > Ale bzdury wygadujesz , z czego sie cieszyć ze jedna osoba je swój obiad a inni
              > patrzą ??? to świetny standard ale chyba barów mlecznych
              • Gość: Anonim Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href=" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 14:58
                Tak znam i mogę polecić z czystym sumieniem "Twierdza" w sumie macie blisko moze więc warto wysłać personel na szkolenie
          • jarekmareemonti Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href=" 02.11.12, 01:03
            Dziękuję

Gość portalu: zawsze-inna napisał(a):
            > Panie fan i inni moim zdaniem pan jarekmareemonti podał szczegółowy rachunek ni
            > e po to abyście przeczytali jakie było zamówienie tylko po to aby pokazać jaki
            > był czas realizowania zamówienia.to po pierwsze.po drugie wiem z własnego doświ
            > adczenia pracy w gastronomi,że aby zjeść świeży obiad troszkę trzeba poczekać i
            > pamiętajcie jeśli tuż po złożeniu zamówienia kelner niesie wam obiad to zamias
            > t cieszyć się że tak szybko zastanówcie się co jecie.pracowałam w róznych resta
            > uracjach i wiem co widziałam.
            • Gość: oliw Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href=" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.12, 09:02
              Właśnie pięknie widać jak anonimowość internetu i forum pozwala się wyżyć frustratom wiecznie niezadowolonym z życia. Z mojego doświadczenia jakość potraw w restauracji śródziemnomorskiej jest naprawdę wysoka - wielowymiarowość smaków, doskonałej jakości produkty jednym słowem wysoki poziom w naszym mieście i naprawdę nie byłoby się czego wstydzić w porównaniu z doskonałymi restauracjami z innych miast również Krakowa czy Warszawy. A ceny - no cóż może trochę wyższe niż przeciętne oczekiwania mieszkańca naszego miasta ale też nie wygórowane i w 100% adekwatne do jakości. Myślę że najlepiej ocenić polemikę panów wybierając się chociażby na zupę serową która powala smakiem a nie doprowadzi nikogo do bankructwa. Wierzę że tak wyjatkowe miejsce pod względem kuchni utrzyma się w Częstochowie.
              • Gość: xx Re: Nepotym w urzędach <a href="<a href=" IP: *.icis.pcz.pl 02.11.12, 16:55
                Akurat zupy serowej nie lubie :)
                Ale to po prostu kwestia gustu.

Ja rowniez mam wielka nadzieje ze Restauracja Srodziemnomorska sie utrzyma w Czestochowie i bedzie gdzie pojsc samemu albo sie nie wstydzic jak sie zaprosi gosci z innych miast.
                • Gość: Ola restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 13:21
                  Witam ,właśnie się wybieram do Mare e Monti .Wywnioskowałam z waszych opinii ,że to jednak dobra restauracja..Powiedzcie co zamówić , polecić znajomym ???
    • Gość: Benny Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.starnettelecom.pl 02.11.12, 14:08
      Pragne rowniez dolaczyc do wypowiedzi panstwa zforum jest kilka restauracji w czestochowie godnych polecenia , do wyzej wymienionych jak, godnola, twierdza czy pireus dolaczyc jeszcze jedno miejsce w czestochowie restauracja Ecru, na ul.Ślaskiej 7 bardzo porzadny lokal godny poecenia, wracajac do pana z mare monti drogi Panie Jarku wiele dan kture posiada Pan w karcie to klasyki ktore mozna zjesc w wielu restauracjach, np poledwiczka w sosie serowym na jarzynach gotowanych tojakies super danie, a kaczka jest srodziemnomorska, troche wiecej pokory Panie Jarku pozdrawiam
      • Gość: Benny Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.starnettelecom.pl 02.11.12, 14:09
        Przepraszam za kilka literowek w poprzednim poście
      • Gość: em Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 02.11.12, 17:04
        Potwierdzam, Ecru jest na pewno ciekawą pozycją na kulinarnej mapie Czewy co potwierdzaja m.in gastronauci.

Ja do Restauracji Srodziemnomorskiej się wybierałam, bo uwielbiam taką kuchnie, ale po poczytaniu wypocin pana wlasciciela na forum chyba sobie odpuszcze - nie chce zeby potem moja wizyta wraz z rachunkiem byla dokladnie analizowana na forum.

Generalnie zachowanie pana wlasciciela ponizej wszelkiej krytyki.
        Jak mówia - prawdziwa cnota krytyki sie nie boi, a po zazartosci wypowiedzi pana jarka wynika, ze ma co bronic.
        Szkoda.

Twierdza - lubie, aczkolwiek po tym jak ostatnio podali mi sałate niewyplukana, z trzeszczaca ziemią w zębach - odpuszczam.
      • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 03.11.12, 11:47
        Ale farsa na tym forum. Szybkie porównanie składni, błędów i interpunkcji.
        I mogę Panu podać nazwę strony na którą Pan wpisuje pozytywne opinie na temat swojej restauracji.

Gość portalu: Benny napisał(a):
        > Pragne rowniez dolaczyc do wypowiedzi panstwa zforum jest kilka restauracji w c
        > zestochowie godnych polecenia , do wyzej wymienionych jak, godnola, twierdza cz
        > y pireus dolaczyc jeszcze jedno miejsce w czestochowie restauracja Ecru, na ul
        > .Ślaskiej 7 bardzo porzadny lokal godny poecenia, wracajac do pana z mare monti
        > drogi Panie Jarku wiele dan kture posiada Pan w karcie to klasyki ktore mozna
        > zjesc w wielu restauracjach, np poledwiczka w sosie serowym na jarzynach gotowa
        > nych tojakies super danie, a kaczka jest srodziemnomorska, troche wiecej pokory
        > Panie Jarku pozdrawiam
        • Gość: Benny Spadaj cieciu jeden IP: *.30.44.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.12, 11:58
    • Gość: kuchcik Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.30.44.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.12, 10:43
      "U Zdzicha" po jedzonku niespodzianka, ru...ko gratis.
      • Gość: muniek Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 03.11.12, 12:06
        To chyba jedyny przypadek na świecie, gdzie właściciel wypowiada się na temat jednej negatywnej opinii, czy to jest na poziomie panie kierowniku ? :) a może za dużo Bonda ? z tym rachunkiem to już była przesada ... sprawił pan tylko, że ludzie podejrzanie będą spoglądać na to miejsce ...
        • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 03.11.12, 12:44
          Witam,
          Dzięki za pozytyw. Mój przypadek jest jedyny na świecie? To dobrze. Bo włożyłem całe serce w tą restaurację i będę się bronił.
          Pytanie do Pani jak się Pani muniek vel em by broniła.
          Gość anonimowo mówi na forum że czekał 1,5 godziny na 2 danie. A prawda była inna.
          Wasze adresy IP też widać - farsa no i mąż odpisał

Gość portalu: muniek napisał(a):
          > To chyba jedyny przypadek na świecie, gdzie właściciel wypowiada się na temat j
          > ednej negatywnej opinii, czy to jest na poziomie panie kierowniku ? :) a może z
          > a dużo Bonda ? z tym rachunkiem to już była przesada ... sprawił pan tylko, że
          > ludzie podejrzanie będą spoglądać na to miejsce ...
          • Gość: em Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.30.44.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.12, 12:55
            Ja to sie kiedyś w tej knajpie zatrułam.
            • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 03.11.12, 13:12
              Tego już dość kuchcik vel benny i em. Czy te kuchciki i benny Hille mogą napisać wszystko? Przecież widać kto to jest i co robią. Jest tu moderator na tym forum????!!!!!!!!!!!

Gość portalu: em napisał(a):
              > Ja to sie kiedyś w tej knajpie zatrułam
              • Gość: emma Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.30.44.196.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.11.12, 13:19
                ja też po posiłku tam strasznie rzygałam
                • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 03.11.12, 13:48
                  Skoro się Pani zatruła to kiedy i co jadła?
                  Jeszcze musi pani sobie przypomnieć gdzie to było?
                  W mojej czy Pani restauracji? Jak w Pani to wiem o której mowa.

Gość portalu: emma napisał(a):

> ja też po posiłku tam strasznie rzygałam
                  • Gość: Anonim vel fan Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 15:10
                    Panie Jaroslawie skąd u Pana zacietrzewienia ??? Zero skruchy i wciąż tylko wyzwiskami na to tych co pozwolą sobie na jakaś krytykę Pana lokalu , a na moje zarzuty wciąż brak odpowiedzi , i proszę uwierzyć Pana restauracja na szczęście nie jest jedyna w CZestochowie , a moze należało zostać w Katowicach ?
                    • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 04.11.12, 23:26
                      Proszę się przedstawić. Czy ma Pan prawo oceniać na forum anonimowo życie ludzi i nie znając ich? Prowokuje Pan to widać.
                      Mam propozycje oceniajmy restauracje w Częstochowie a nie właścicieli.
                      Moja propozycja za pomocą punktacji od 1-10 w trzech kategoriach np:
                      jedzenie/obsługa/wystrój
                      Mare e Monti 8/7/7 - moja subiektywna opinia
                      a Pana ocena i innych restauracji;
                      Pozdrawiam Jarek G. - własciciel Mare e Monti

PS. A pro po odpowiedzi na zarzuty- czy Pan odpowiedział na 1,5 godziny na drugie danie
                      jak cały Pana pobyt u nas to 60 minut?

Gość portalu: Anonim vel fan napisał(a):

> Panie Jaroslawie skąd u Pana zacietrzewienia ??? Zero skruchy i wciąż tylko wyz
                      > wiskami na to tych co pozwolą sobie na jakaś krytykę Pana lokalu , a na moje za
                      > rzuty wciąż brak odpowiedzi , i proszę uwierzyć Pana restauracja na szczęście n
                      > ie jest jedyna w CZestochowie , a moze należało zostać w Katowicach ?
              • Gość: em Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 03.11.12, 15:40
                Akurat moja pierwsza wypowiedz byla prawdziwa, potem ktoś sie podszył.
                Nigdy w Pana restauracji nie byłam, pisałąm tylko ze widzac jak Pan atakuje GOSCIA swojej restauracji, nawet niezadowolonego, to wiem ze raczej się nie wybiore, bo sie czyms takim zwyczajnie brzydze.
                Trzeba miec troche klasy, Panie Jarku.

A to że polowa Czewy ma internet ze Streama nie znaczy ze kazdy wypowiadajacy to jedna osoba. Juz ma Pan manie przesladowczą?
          • Gość: muniek Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 03.11.12, 13:17
            Widać, że forum jednak przerosło jak końcówka stream to dla pana kierownika jedna osoba :) żenada kierowniku, ja akurat u pana nigdy nie jadłem i nie będę i tylko dlatego że zachowuje się pan tutaj jakby pan miał jedyną restaurację w tym mieście. O akcji z rachunkiem nie wspomnę. Pan ma takie samo prawo do obrony jak i klient do opinii. Ja mam prawo do oceny tego co przeczytałem, widać ciężko to panu zrozumieć i co najważniejsze zaakceptować a to o czymś też świadczy.
            • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 03.11.12, 13:36
              Pana cytat (Pan ma takie samo prawo do obrony jak i klient do opinii.) Brawo. Dzięki. A dalej. A czy klient ma prawo kłamać? A dalej Pan niech ocenia mnie ok.
              A może się Pan przedstawi? aby szanse się wyrównały w prawach.

Gość portalu: muniek napisał(a):
              > Widać, że forum jednak przerosło jak końcówka stream to dla pana kierownika jed
              > na osoba :) żenada kierowniku, ja akurat u pana nigdy nie jadłem i nie będę i t
              > ylko dlatego że zachowuje się pan tutaj jakby pan miał jedyną restaurację w tym
              > mieście. O akcji z rachunkiem nie wspomnę. Pan ma takie samo prawo do obrony j
              > ak i klient do opinii. Ja mam prawo do oceny tego co przeczytałem, widać ciężk
              > o to panu zrozumieć i co najważniejsze zaakceptować a to o czymś też świadczy.
              • Gość: Fan Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 13:29
                Panie Jarku , a czy to prawda , ze. kucharz Panu uciekł ?
                • jarekmareemonti Re: Dobra restauracja w Częstochowie 04.11.12, 23:00
                  Witam Pana,
                  Informuje Pana i zainteresowanych że nie uciekł. Na kuchni w Mare e Monti od początku czyli od marca wśród kucharzy, zimnej kuchni i pomocy kuchennych ( tj. ok.10 osób) praktycznie nie było zmian. Faktem jest że na początku w kwietniu rozstaliśmy się z szefem kuchni ale nikt przed nikim nie uciekał. Zastąpił go jego kolega i też świetny kucharz z Katowic. Mogę śmiało powiedzieć i chyba się nie pomylę że miedzy innymi tych dwóch Panów, budowało rynek gastronomiczny w Katowicach. Kto chodził do najlepszych restauracji w Katowicach to wie o których mowa. Może to potwierdzić Pan T. też bardzo dobry kucharz ich kolega i też z Katowic, który był kiedyś szefem kuchni w w Nowotece a następnie w Twierdzy, a teraz nie wiem gdzie?. Nasi pracownicy to zespół świetnych ludzi , fachowców i pasjonatów kuchni w większości mieszkających na śląsku i druga połowa osób z Częstochowy. A to co mówią ludzie to Pan wie - na pół ? Coś wiedzą ale nie do końca.
                  Jarek G. właściciel Mare e Monti

Gość portalu: Fan napisał(a):

> Panie Jarku , a czy to prawda , ze. kucharz Panu uciekł ?
    • bigbooob Re: Dobra restauracja w Częstochowie 03.11.12, 13:16
      Najlepsza restauracja w Częstochowie jedzenie palce lizać polecam .
      • Gość: Ola restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 16:04
        Witam wszystkich ponownie, jutro wybieram się do Mare e Monti ,podpowiedzcie co zamówić ?
        Słyszałam dużo dobrego mimo tych wszystkich krytyk na forum o tej restauracji a zależy mi przede wszystkim na dobrym jedzonku .
        • Gość: ola2 Re: restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 20:53
          Zamów co chcesz.Mają kartę, to sobie przeczytasz, co serwują. Jak umiesz. Twoja kasa - Twoje ryzyko.
          • Gość: Ola Re: restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 22:57
            Olu2 złośliwość to Twoja natura ?,może trochę życzliwości dla innych.. jak nie masz nic do powiedzenia bo domyślam się ,że nie byłaś w tej restauracji , to nie zabieraj głosu.
            Mam nadzieję ,że na forum są też wartościowe osoby, które mogłyby mi coś doradzić ??
            • Gość: Ola Re: restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 23:31
              Witam pana Pytel, widzę ,że i Panu nie odpowiedzieli...Czekam już dość długo ale widać piszą tu tylko sami zadymiarze tak jak Pan to napisał. Chyba watro liczyć tylko na siebie , bo jak nie chlapiesz błotem to nie warto Ci odpisywać bo i o czym , fajnie, nie fajnie dobre jedzenie, a może nie, same nudy. Pozdrawiam wszystkich, jak będę jutro odpisze, bo i może Sylwestra robią to dla Pana Pytel zapytam .Pozdrawiam raz jeszcze.
        • Gość: Pytel Re: restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.12, 21:36
          Abstrahując od tej całej niepotrzebnej zadymy. Czy są już gdzieś zapisy na zabawy sylwestrowe? Dla średniolatków w przedziale 30 -40 wiosen.
          • Gość: Joanna do Pytla Re: restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.11.12, 09:56
            Przyjaciele byli w ubiegłym roku w Ecru, koło Urzędu Miejskiego. W tym roku też sie tam wybierają, więc chyba byli zadowolenie. Sala niewielka, tak na 15-20 par. Ale w takim gronie zabawa bywa najlepsza. W dodatku pokazy fajerwerkow na placu - za friko, hihi. A teraz pewnie będzie zadyma, bo wymieniłam nazwę restauracji. W dodatku dobrej.
            • Gość: tra Re: restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 10:17
              jak to mówią "dupy nie urywa"... knajpa taka sobie, żarcie też, obsługa niczym się nie wyróżnia... jedno jest pewne, czułem się tam bacznie obserwowany, a może to fobia związana z tym rachunkiem i śledzeniem klientów. Chyba że to jest ten "klimat" tej knajpy, a to przepraszam. Jeśli tak jest to osiągnięto perfekcję.
              A Pan, Panie Kierowniku się tak nie napina bo żyłka pęknie. Czasami warto spuścić z tonu i iść dalej a nie w pyskówki się wdawać. Pracować, pracować i jeszcze raz pracować, żeby udowodnić że jest się najlepszym.
          • jarekmareemonti Re: restauracja w Częstochowie 05.11.12, 00:06
            Witam,
            Chętnie zareklamowałbym sylwka u nas ale nie wiem czy to dobry pomysł patrząc jak inni "restauratorzy" robią sobie tu kryptoreklamę na tym forum. Anonimowo wpisują sami pozytywne opinie i na gastronautach. Info w restauracji zapraszam.
            jarekmareemonti

Gość portalu: Pytel napisał(a):

> Abstrahując od tej całej niepotrzebnej zadymy. Czy są już gdzieś zapisy na zaba
            > wy sylwestrowe? Dla średniolatków w przedziale 30 -40 wiosen.
          • jarekmareemonti Re: restauracja w Częstochowie 05.11.12, 00:31
            Tutaj nikt Panu szczerze nie zareklamuje pozytywnie sylwestra z wyjątkiem anonimowych krypto reklamodawców no chyba że teraz się coś zmieni czego nam życzę. Jedno jest prawie pewne opinie negatywne i kłamliwe są pisane przez klientów a nie właścicieli czego doświadczyłem. Piszę prawie bo za pewne już mnie skarcili.
            Pozdrawiam Jarek G. Mare e Monti

Gość portalu: Pytel napisał(a):

> Abstrahując od tej całej niepotrzebnej zadymy. Czy są już gdzieś zapisy na zaba
            > wy sylwestrowe? Dla średniolatków w przedziale 30 -40 wiosen.
            • Gość: Mały Polak Re: restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.11.12, 18:21
              Szanowny Panie Jarosławie
              Na początku trochę się przedstawię. Jestem byłym właścicielem kilku lokali gastronomicznych funkcjonujących m.in. w Częstochowie. Wycofałem się z branży z powodu wieku i związanych z tym chorób, w 2005 roku. Ale wciąż żywotnie jestem zainteresowany tym co się dzieje na lokalnym rynku gastronomii. Pozostało mi wiele kontaktów, zarówno wśród właścicieli lokali, pracowników, zarówno kucharzy, jak i kelnerów itd. Mam 69 lat. Tyle o mnie. w zasadzie nigdy nie udzielam się w takich internetowych dyskusjach, ale tym razem robię wyjątek. Uważam, że źle się Pan bawi, panie Jarosławie. W pana lokalu byłem przypadkiem wczesną wiosną, tylko na kawie. Nie wydarzyło sie wtedy nic, co mogłoby mi się wryć na tyle w pamięć, abym darzył ten lokal większą czy mniejsza estymą. Ot kolejny przybytek. Nie wnikam, czy potrawy jakie Pana restauracja serwuje są lepsze, czy gorsze, tańsze czy droższe, bo to zawsze jest subiektywne odczucie. Klient decyduje. Ale też klient jest najlepszą reklamą.Panu zabrakło na pewno jednego. Trzymania się żelaznej zasady usługodawcy. A to tylko dwa punkty. Po pierwsze - klient ma zawsze rację. Po drugie - jak klient nie ma racji, patrz punkt pierwszy. W moich czasach, przeprosiłbym pana "fan" choćby nawet nie miał racji i zaproponowałbym Mu obiad dla całej rodziny gratis w dowolnym terminie. Pan wszedł w utarczkę słowną, dezawuując słowa Pana "fan" w dodatku poniżając Go słowami typu "wylizał talerz" czy ujawniając jego rachunek. Rzecz nie do pomyślenia. Nie wierzę w to wylizanie, bardzie uwierzę w to, że to obsługujący tą osobę kelner pozwilił sobie na taki komentarz post factum. Co źle świadczy o jego profesjonaliźmie. Środowisko gastronomików w Częstochowie jest małe, wszyscy się znają, mimo, że konkurują o klienta, to darzą się wzajemnym szacunkiem, mniej lub bardziej okazywanym. Pan zburzył ten porządek, więc proszę się nie dziwić, że tak Pana ostro potraktowano. Zapewne jest w tym dużo prawdy, że wiele z tych wpisów jest pisanych przez konkurencję, ale sam Pan ich sprowokował. I Jak widzę, duzo o Panu wiedzą, chyba nawet więcej niz tu jest opisane.Sugeruję więcej skromności, wtedy wyjdzie to na zdrowie, zarówno panu, jak i klientom. Wojna nikomu nie posłuży, wygranych nie będzie, oprócz Sanepidu, Urzędu Skarbowego i innych Zaiksów czy czegoś tam. Pewnie bym nawet i do Pana zajrzał i pogawędził, ale już więcej poruszam się na wózku a i smaki już nie te co dawniej. Pozdrawiam i proponuję melisę. Znakomicie uspokaja skołatane nerwy. Mnie w każdym razie pomaga. Nie musi mi Pan odpisywać, rzadko czytam forum, tylko jak wnuczek mi pozwoli skorzystać z jego komputera. Zawsze życzliwy Marek
              • Gość: ona Re: restauracja w Częstochowie IP: *.onlinesc.net 05.11.12, 22:14
                Maly Duzy Polaku,wielki szacun,czapki z glow dla Pana Marka.Panie Jarku,przyklad dla Pana odpowiedni.
              • Gość: Bravo Re: restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 22:33
                Dokładnie. Super napisany post. Panie Jarku - bierz pan przykład i wiecej pokory.
                • Gość: muniek Re: restauracja w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 05.11.12, 23:28
                  No już się tak nie podniecajcie :) stara szkoła to i inne postępowania, nie można porównywać lat 80/90 z tym co się dzieje teraz w dobie wszechobecnego internetu i znerwicowanych dorobkiewiczów :), sęk w tym że można to było załatwić bez afiszowania się, z honorem i na poziomie kierownika/właściciela i tyle, choć sposób pana emeryta zamknąłby wszystkim g.ęby na amen trzeba to przyznać ...
    • Gość: Madzik Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 11:19
      nie wiem czy ktoś już polecał czy nie (nie chce mi się czytać tej wojny na wpisy - słowa), ale ja polecam taką małą "restaurację" za Ratuszem - Sjesta się nazywa. Byłam tam kilkakrotnie zarówno z rodziną jak i zwyczajnie, przypadkiem na kawkę z koleżanką. Co do jedzenia - dobre, co do obsługi - miła, co do wystroju - ok, lecz nie w moim guście.
      Gdy byłam z rodziną (mąż, 3 letnie dziecko), dostaliśmy zupkę dla dziecka wcześniej niż nasze dania, ale na nasza wyraźną prośbę. Na nasze dania troszkę czekaliśmy, ale to chyba dobrze - przynajmniej nie ma się wrażenia, że jest się w Mc Donald's.
      Prawdę mówiąc jedyną rzeczą, która mi nie odpowiadała - nie odpowiada to te obrazy na ścianach, zupełnie z innej bajki niż styl pomieszczenia.

Pozdrawiam,
      Madzik.
      • Gość: Ola Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 21:24
        Witam wszystkich tu obecnych. Otóż byłam w niedzielę na kolacji ze znajomymi w restauracji Mare e Monti. Szczerze?.. Restauracja znakomita zamówiliśmy zupy rybne i serowe przystawka zapiekane muszle, danie główne garnek śródziemnomorski, wszystko rewelacja !!!!!!!!!!!!!!!!!Czekaliśmy nie mało bo duży ruch mieli ,ale......no własnie ale.. FORUMOWICZE ....na dobre jedzenie trzeba czekać! ...dla tych co im się spieszy Mc Donald i frytka. Mare e monti to najlepsza restauracja w naszym mieście .Nie wiem skąd ta krytyka w stronę właściciela ,że może by w Katowicach został? Cieszmy się ,że u nas jest dobra restauracja , a nie tylko w Krakowie czy Katowicach I dla wszystkich flustratów używajcie sobie ale nie wyrokujcie o dobrej restauracji jak tam może i nie byliście!!!!!!!!!!!!! i nie wiecie o czym mówicie ,pani Oli2 odpowiadam moja kasa i moje ryzyko dobrze podjęte ,Restauracja na poziomie, wystrój, a przede wszystkim jedzenie, najlepsze jakie jadłam ,a wierzcie mi moja praca to też jedzenie w różnych restauracjach w Polsce...Gratulacje dla właściciela, tak trzymać....
        • Gość: Ola Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.12, 21:34
          Aha ...przepraszam pana Pytel ,że nie zapytałam o Sylwester w Mare e Monti,ale zapomniałam ,przepraszam jeszcze raz, zauważyłam jednak, że robią Andrzejki bo stały standy na stołach może i ja się wybiorę 30 .11. piątek . Myślę więc ,że i Sylwester tez będą robić ..tym co zależy co bedą jeść polecam.
          • Gość: gość Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.net.stream.pl 07.11.12, 11:16
            To teraz tak przewrotnie spytam. Czy mógł by Pan własciciel MM pokazać tu Pani rachunek bo jakoś nie wierze że Pani tam była :) Jak pokazał Pan rachunek krytyka to trzeba iść za ciosem i pokazać rachunek poplecznika :)

Pisze w tym temacie pierwszy raz i boki zrywam z własciciela w restauracji nie byłem ale po tym co tu przeczytałem jestem pewien że nie pójde. Pan chyba wychodzi z założenia że „nie ważne jak się mówi, ważne żeby się mówiło" Podpowiem to dotyczy tylko tak zwanych celebrytów nie gastronomi !!!! Życzę trochę POKORY przyda się !!!
        • Gość: Fan Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.centertel.pl 07.11.12, 18:20
          Droga Olu czuje sie niejako wywołany do tablicy bo ta "wojnę"wywolalem ja z Panem MM , otóż stwierdzam iż niezbyt dokładnie zapoznalas sie z treścią moich zarzutów wobec restauracji, OBSLUGI , Pana Jarka MM, zalecam przyczynach jeszcze raz albo moze jeszcze raz je przytocze :dziecko dostaje obiad samo my czekamy , deser na jednym talerzykiem i do tego 3 widelczyki , pomijane resztę wpadek ,a pisałem o tym dlatego iż na fatum byle same super hiper pochwały dla restauracji jakby ktoś maczal w tym palce (auto reklama?),i sie zaczęło wyszło szydlo z worka mam na myśli postępowanie właściciela oczeraniabe mnie forum , o rachunku nie wspomnę .
          A tak poza tym mam nieodparte wrażenie , ze Twoja wypowiedz z lekka nutą przebarwienia , nie chce sie chwalić moja praca tez polega na spotkaniach z klientami glownie w restauracjach
          rożnych zakątkach Polski , chyba nie miałas szczęścia do tej pory tak wysoko ocenic MM ,bo serio takich miejsc jest serio coraz wiecej , myśle ze mocno przesadzilas z ta opinia
          • Gość: Ola Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 20:10
            Witam pana Fan. Faktycznie wywołał pan burze jeśli chodzi o tę restaurację ,moim skromnym zdaniem całkiem niepotrzebnie .Oczywiście ma pan prawo do swoich opinii, ale wnioskuję ,że jedzenie smakowało ,tylko zabrakło odpowiedniego dla pana podejścia właściciela ,czy personelu?!..Dla pana był to problem dla innych być może nie... Z takich sytuacji powinno się wychodzić z uśmiechem ,a nie ze złością...dobra wola właściciela jest zauważalna ,chciał dobrze z tym deserem..no cóż pan oczekiwał widać czegoś innego..nieporozumienie? Tak jak wspomniałam bywam w restauracjach różnych ,pan pewnie też..zdarzają się różne dziwne rzeczy .Raz kelner oblał mnie piwem popchnięty przez biegnące dziecko..zła obsługa ..nie sądzę..innym razem pomylono zamówienie był duży ruch, zamiast sałatki z bekonem dostałam z kurczakiem, inne pozycje były ok .. bardzo nie halo..szczerze przeprosili dali coś gratis i nie ważne co liczy się gest ..byłam tam jeszcze kilkakrotnie i nic więcej się nie wydarzyło a jedzenie zawsze ok ...życie. Wszystko zależy jak na to patrzymy szklanka jest w połowie pełna ,czy do połowy pusta? .Jestem w stanie zrozumieć tego typu potknięcia zwłaszcza wtedy gdy ludzie się starają a już w zupełności gdy ktoś szczerze przeprasza i zauważa swój błąd ..Jednego tylko nigdy nie zapominam złego jedzenia...i tam już nigdy nie wracam...
            • Gość: Do Oli Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 07.11.12, 20:30
              No wlaśnie, przeprosin zabrakło, była tylko zapiekła zajadłość
        • Gość: Do Oli Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 20:46
          Gość portalu: Ola napisał(a):
          I dla wszystkich flustratów używajcie sobie ale nie
          > wyrokujcie o dobrej restauracji jak tam może i nie byliście!!!!!!!!!!!!!

Flustratów?? A kto to taki?? Olu - bywasz w "renomowanych" knajpach a w główce sianko..
          • Gość: Ola Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.12, 20:51
            Z szacunku do osoby " do Oli' i do siebie samej nie skomentuję tej odpowiedzi , pozdrawiam tylko...
        • Gość: lorez Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.13, 16:00
          Myślę, że warto odwiedzać różne restauracje i smakować w odmiennych typach kuchni. Osobiście lubię eksperymentować z lokalami, ostatnio wyszukałem nowe na stronie restauracje.docel.pl/Cz%C4%99stochowa i będę sprawdzać
        • gabi.j17 Re: Dobra restauracja w Częstochowie 24.08.13, 14:35
          A ja polecam pstrągarnie Złoty Potok 25 km od Częstochowy. Mają tam pstrągi z własnej hodowli. Knajpka bardzo fajna a co najważniejsze ta rybka palce lizać . Polecam Złoty Potok ul Kościuszki 100
          Najedzony
      • michael_1977 Re: Dobra restauracja w Częstochowie 17.04.15, 13:38
        Gratuluję właścicielowi Mare Monti dobrego poczucia na własny temat, ale niestety moja rodzinna Częstochowa, to przyklasztorna wieś, gdzie raczej nie ma zbyt wielu bogaczy a o dobrą pracę równie trudno. Większość ludzi - przytłączająca - pracuje za 1,8-2,2 tys złotych a znam i takich którzy pracują za 1,2-1,45 tys.
        Bywam często w Niemczech i ostatnio blisko tydzień bawiłem w Poczdamie. Tam zarabia się bardzo podobnie tylko Euro 1,8-2,2 tys, biedniejsi 1,5 bo tyle wynosi minimum socjalne w Landzie Berlin-Brandenburg. Jadłem również w resturacjach. W Kortoffelpubie (wszystko z kartofli z dodatkami mięsno warzywnymi) płaciłem za wypasione II danie ok 8 do 12 Euro, wszystko bardzo smaczne. W doskonałej tajskiej 4,9 - 7 Euro za bardzo smaczną kuchnię orientalną. Nie wiem jak wielu Niemców - idąc tą logiką przyszłoby do Pańskiej restauracji gdyby mieli za II danie dać 32, 39, czy 44 E - tyle kosztują tam specjały w restauracjach z 5 gwiazdkami Michelina. Dlatego życzę Pańskiej restauracji jak najlepiej, a Panu szybkiego zejścia na ziemię. Rachunku proszę nie publikować - jadłem Tagiatelle z łososiem. Bardzo smaczne. Cena 8,5 Euro - zajebiście wysoka jak na częstochowskie warunki.
    • Gość: eeeeeewka Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.alfanet24.pl 07.11.12, 18:38
      Byłam w Śródziemnomorskiej kilkakrotnie. I pewnie jeszcze nieraz tam zawitam. Jedzenie jest naprawdę dobre. A,że trzeba poczekać? Cóż to nie MacDonalds. Sama w ostatnią niedzielę dość długo czekałam na obiad. Ale był wart tego. A mnie ani moim towarzyszom na pociąg się nie spieszyło.Popieram Olę. Komu smakowało ten wróci i złośliwe komentarze temu nie przeszkodzą. Komu się nie podobało niech szuka innego miejsca.
      Żeby nie było. W innych restauracjach na Wieluńskiej też bywam. Chociaż tam z jedzeniem różnie bywało.
    • Gość: asa Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.adsl.inetia.pl 07.11.12, 20:01
      Nie wstyd ci CHLOPIE? Bez przerwy piszesz pod roznymi nikami z roznych IP, jest to komiczne i zenujace!
      • Gość: Manticora Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.welnowiec.net 08.11.12, 02:37
        Jarek nie pij wiecej bo ten tekst cytat ---->>"Każda potrawa to małe dzieło sztuki, tworzone z pasją by zaspokoić najwybredniejsze gusta." nie pasuje widac do Ciebie bo nie wiesz co to pasja !!!

"watashi wa omoide ni wa naranai sa"

• Gość: taki sobie gościu Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 11:42
          witam wszystkich
          byłem w restauracji u Pana Jarka. Jadłem, piłem, dobrze się bawiłem. Jak najbardziej polecam. Myślę że Pan "Fan" nie powinien przedstawiać na forum swoich opini bo są poprostu nędzne. Jak mu się nie podobało że dostał tylko jeden deser gratis to mógł go zostawić a nie zjadać. Wygląda to tak jakby gość nie miał kasy i próbował wyłudzić obiad za darmo bo mu się nie podobało i zawsze za karę można kogoś obsmarować w internecie. Rozumiem jakby była ziemia w sałacie :), albo by się ktoś zatruł. A tak może skrzywić obraz restauracji. Klient nie jest głupi, sam zdecyduje czy iść...
          poza tym już nieraz widziałem na tym forum jak jeden zfrustrowany klient psuje komuś firmę lub nazwisko bo miał zły dzień albo nie zdążył pomyśleć co robi i na ogół ma się to nijak do rzeczywistości. Taboretów nie brakuje. Najgorsze jest to że obsmarowany jest wymieniony z nazwy a obsmarowujący jest inkognito. Niech się przedstawi to zobaczymy czy jego ktoś nie obsmaruje. Może to znany wszystkim cham Częstochowski. Szkoda sobie strzępić język.
          Pozdrawiam i życzę wszystkim żeby mieli gdzie wyjść na obiad z rodziną lub klientami.
          • Gość: do takiego sobie Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 12:22
            Woow cóz za szyk i styl piśmienny :D "Sfrustrowany" i "incognito" pajacu jak juz coś!!! Po drugie to jest forum i tu sie wydaje opinie. I restauracja to taki twór o którym opinie wydaje sie jak najbardziej o czym świadczą specjalnie utworzone strony np gastronauci.. Chyba jestes jakis nierozgarniety do końca. I dziwnym trafem nagle zaroiło sie od pozytywnych opinii nt tego przybytku. A może to ciągle jedna i ta sama osoba? Błędy by o tym świadczyły.. ;] Poza tym chyba masz jeszcze problem z przetwarzaniem informacji - pan właściciel sam sie tutaj przedstawił z imienia i nazwiska, tak wiec o co chodzi??
          • Gość: Fan Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.12, 18:54
            Hm kolejna osoba , ale jakby ta sama umysł hermetyczny i zdolny tylko do obrażenia , kolego przeczytaj dokładnie moje wpisy i czego one dotyczyły , teraz żałuje ze nie wykazalem postawy asortymenej wobec Pana MM , i faktycznie błąd popelnilem pozwalając zjeść ten deser mojemu synowi , ale taka postawa właściciela nauczyła tez czegoś .....
            Tak zupełnie na zakończenie moich wywodów , motorem mojego wpisu było moje zdziwienie tym pieniem na forum echy ochy nad super restauracja i zero negatywów !!! chciałem tylko pokazać ze aż tak fajnie nie jest do końca
            I jeszcze info do Pana Jarka , nie jestem z żadnej konkurencji o czym moze sie Pan przekonać po analizie mojej płatności / płaciliśmy karta / gdzie ma Pan wszelkie moje dane tak więc nie jestem anonimowy dla właściciela ,
            • Gość: Miałczyński Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: 217.153.93.* 11.02.13, 11:38
              Dobra restauracja w Częstochowie ?!
              Oksymoron...
            • Gość: Renaissance/Orkana Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 11:39
              Byłam tam z mężem w zeszłym tygodniu, jedlismy przystawkę i danie główne-każde wybrało cos innego- wszystko było wysmienite. A talarki ziemniaczane- palce lizać. Polecam.
              • Gość: Farutex Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.13, 18:45
                Poooowaaaażnieeeee? Talarki ziemniaczane wszystkie restauracje kupują w tej samej hurtowni. podobnie jak sałatki. Jeśli rzeczywiście te talarki były takie super to znaczy, że były smażone na świeżej fryturze. Co mnie nie dziwi, bo początek miesiąca, to frytura nowa.
      • Gość: alex Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.xdsl.centertel.pl 24.08.13, 23:24
        Widzę, że ktoś odkopał stary temat. No to przy okazji zapytam czy cos sie zmieniło na mapie czestochowskich knajp. Rok temu na topie były przybytki na Wieluńskiej łacznie z szeroko tu omawaianą mare cos tam. Coś przybyło, cos ubyło, gdzie warto zajrzeć jak juz sie będzie w rodzinnej czewce?
        • Gość: Do alexa Re: Dobra restauracja w Częstochowie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.13, 10:25
          Wieluńska dalej jest na topie, choc ludzi jakby mniej. W Alejach przybył Dobry Rok blisko Parków. A niedawno widziałem nowy lokal po dawnej Baraondzie, nazwy nie zapamietałem. Za Ratuszem jest jeszcze jakaś w chińskim stylu. W żadnej z wymienionych nie byłem, wiec nie mam pojęcia czy warto polecić. Nadrobię zaległości we wrześniu to może coś dopiszę.
          • keti_a Re: Dobra restauracja w Częstochowie 18.03.14, 16:51
            Polecam restauracje Calypso pyszne dania oraz pizza. www.lunch-service.com.pl/
    • ramoth0 Re: Dobra restauracja w Częstochowie 30.06.14, 20:59
      • angrusz1 A jak tam z 01.07.14, 08:31
        podsłuchami ?
        • setpoint13 Re: A jak tam z 09.07.14, 18:56
          Ale czad z tymi wpisami...niezła telenowela ;)
    • antosia2016 Re: Dobra restauracja w Częstochowie 10.05.16, 10:44
      Ja polecam nowo otwartą restauracje "kredens" na ul 7 kamienic,niestety nie pamietam dokładnego adresu,ale jedzenie zaskakujace,pieknie podane gdzie nigdzie takiej prezentacji nie widziałam,kelnerzy bardzo milo,pyszny Oreo shake ktorego polecam kazdemu.Warto samemu sie przekonać.
    • timoneq Re: Dobra restauracja w Częstochowie 28.05.16, 22:48
      dobre jedzonko to na pewno nasz naleśnik facebook.com/pages/Nale%C5%9Bnikarnia-Nasz-Nale%C5%9Bnik/179552965423576
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka