Dodaj do ulubionych

300 mld z Unii

13.08.12, 09:32
Oto jaka jest perspektywa a nie pobożne życzenia pełowskie ( 300 mld z Unii w kolejnej perspektywie budżetowej ).
Fragment wywiadu z prof. Rybińskim - interia 13.08.12 :

"W przeciwieństwie do większości krajów korzystających z funduszy pomocowych, rząd polski skumulował wydatki przed EURO 2012. To w dużo większym stopniu niż gdziekolwiek indziej podbiło koniunkturę gospodarczą, ale teraz, kiedy przyjdzie kryzys, tąpnięcie będzie dużo głębsze. Powołując się na rządowe dane można stwierdzić, że wydatki ze wspólnego budżetu Unii Europejskiej wyniosły w ubiegłym roku 80 mld zł, w bieżącym będzie podobnie - prawie 80 mld, zaś w następnych dwóch latach nastąpi gwałtowny spadek do 40 mld, a niewykluczone, że jeszcze głębszy.

- Później nastąpi nowa perspektywa finansowania i stawiam tezę, chociaż nie śledzę unijnych negocjacji, nie jestem ekspertem w tej dziedzinie, nie uczestniczę w tym procesie, jak choćby komisarz Lewandowski czy minister Bieńkowska, jednak jako makroekonomista twierdzę, że kryzys będzie tak ciężki, tak głęboki i tak długi, a w ślad za tym recesja również niesłychanie dokuczliwa, że środki, które Polska otrzyma w ramach nowej perspektywy finansowej, będą dużo niższe, niż dzisiaj się sądzi.

- Szacuję, że rozmiary finansowania ukształtują się na poziomie o połowę mniejszym, czyli wyniosą nie 300 mld zł, tylko dużo mniej. Oczywiście jakieś środki do nas wpłyną, bo Unia Europejska całkowicie nie porzuci polityki solidarnościowej, ale skala pomocy będzie znacznie skromniejsza. A już na pewno pieniądze nie zostaną przeznaczone na infrastrukturę - asfalt czy beton (o tym zapomnijmy), tylko na wspieranie innowacyjności. Niestety, w tej dziedzinie jesteśmy bardzo słabi."

Gdzie są ci piewcy pełowscy albo ci totalni krytykanci mojej skromnej osoby ( bo ja tu próbuję przedstawiać realne a nie życzeniowe perspektywy gospodarcze ) .
Piszę o tym od lat . Gdyby nie zadłużanie i pieniądze unijne to tuskowa polityka już dawno by się załamała , już dawno by minął sen o " zielonej wyspie " .
No gdzie oni się pochowali ?
Obserwuj wątek
    • mirage75 Re: 300 mld z Unii 13.08.12, 09:53
      Bedzie zdecydowanie gorzej, lecz oficjalne strony rzadowe o tym milcza, kontynuujac dalej swoja krotkowzroczna polityke dotrwania od wyborow do wyborow.
      Tylko kto na tym naprawde zarabia?
      Niewatpliwie Amber Gold i ludzie Platformy czerpiace w takich okolicznosciach zyski.
      Nie wolno zapomniec ze Film o Lechu Walesie majacym swoje oparcie w PO, powstaje tez dzieki datkom Amber Gold.To jest dopiero przekret....
      Niestety bardziej na prawo od PO mysli sie dalej w kategoriach katastrofy smolenskiej, wiec nadzieje zeby Polska rozwijala sie rownomiernie do przodu sa nikle.

Niewatpliwie jak podaje prof.Rybinski czeka Polskie gleboko odczuwalny kryzys.
      • Gość: realista Re: 300 mld z Unii IP: *.net.stream.pl 13.08.12, 10:35
        Bardziej na prawo od lewaków z po, pis, sld, psl i rp, są normalni ludzie...
        Opierający się na starych prawach prawdziwej ekonomi a nie takiej wirtualnej czy kreatywnej księgowości...
        Zieloną wyspą nie jesteśmy i nigdy nie byliśmy...
        Będziemy dopiero po ograniczeniu zbędnych podatków, wyrzuceniu na bruk 99% urzędników i modyfikacji systemu wyborczego.
        Cóż to za dobroć - nawet jeśli dostalibyśmy 300mld zł skoro do UE wpłaciliśmy więcej, o wiele więcej.
        Tak jak zwykli obywatele, po co wpłacać bajońskie sumy na zusy, podatki itp bzdury jeśli sami moglibyśmy sobie wybrać szkołę dla dziecka czy lekarza który nas leczy (dziś też wybieramy, ale mimo to podatek na "służbę" zdrowia płacimy) bez drogiego i korupcjogennego (państwo) pośrednika.
        • Gość: wywalic wszystkich Re: 300 mld z Unii IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.08.12, 12:13
          I pomysleć że takie talenty sie marnuja tu na forum. Zagłosuje na Ciebie tylko podaj nazwisko.
          • Gość: realista Re: 300 mld z Unii IP: *.net.stream.pl 13.08.12, 12:21
            Chcesz pomóc to zagłosuj na Kongres Nowej Prawicy.
            • Gość: gościu Re: 300 mld z Unii IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 19:59
              Wszyscy źli ,a kongres nowej prawicy na wszystkie bóle i bolączki.Ile dają to też zagłosuję.Proszę i wszystko jasne jak mówi Niewoda i jego kolega babka z apusa.Poczekam co pierdyknie PIS na jesień .Bo jak dalej będą męczyć ucho i przytakiwać łobuzowi tuskowemu ,to trzeba olać ten temat Pisowski.
              • Gość: realista Re: 300 mld z Unii IP: *.net.stream.pl 13.08.12, 20:06
                Nic nie dają, wręcz przeciwnie. Musisz sam myśleć i zapewnić sobie przyszłość.
                Ich rola ogranicza się do tego, żeby państwo nie przeszkadzało przepisami i podatkami.
        • angrusz1 Dureń napisał 13.08.12, 14:59
          Realista :

" wyrzuceniu na bruk 99% urzędników "

Pierwsza durnota .
          Owszem , ilość urzędników należy zmniejszać , no ale państwo - z takimi zadaniami jak obecnie , nie jest w stanie się obejść bez urzędników i to sporej liczby .

I dalej :

"Tak jak zwykli obywatele, po co wpłacać bajońskie sumy na zusy, podatki itp bzdury "

Taak , bajońskie sumy . Hmm składka na emeryturę ma konkretną wartość i jest pochodną zarobków .
          Dureń nie wie ile człowiek zużywa tych środków będąc na emeryturze, zwłaszcza długo - a taka jest tendencja .

A podatki to trzeba płacić, choćby po to , żeby mieć armię , która będzie chronić kraj - w sojuszu z innymi silniejszymi sojusznikami albo samodzielnie .

Oraz :

" jeśli sami moglibyśmy sobie wybrać szkołę dla dziecka "

Dureń nie ma pojęcia ile kosztują studia i kogo byłoby stać na studia np medyczne albo politechniczne , jeśli nie tylko bardzo bogatych ( ale być może nie najzdolniejszych ) .

Także i tutaj dureń nie ma pojęcia , co to za koszty :

"czy lekarza który nas leczy "

Ile kosztują skomplikowane operacje albo pobyty w szpitalu np onkologicznym .

Bez systemu ubezpieczeniowego , to na takie operacje stać by było tylko najbogatszych.
          Reszta by umierała po wizycie w gabinecie lekarskim .

I jeszcze raz , skąd się tacy durnie biorą ?
          • Gość: realista Re: Dureń napisał IP: *.net.stream.pl 13.08.12, 15:52
            Gdybyś czytał co piszę to byś wiedział.
            Na tle "durni" takich jak ja jesteś idiotą do kwadratu do tego z małym ograniczonym mózgiem niewolnika.

""" wyrzuceniu na bruk 99% urzędników "

Pierwsza durnota .
            Owszem , ilość urzędników należy zmniejszać , no ale państwo - z takimi zadaniami jak obecnie , nie jest w stanie się obejść bez urzędników i to sporej liczby ."

o to właśnie chodzi żeby państwo się nie wcinało obywatelom, sami sobie dadzą świetnie radę...
            jak widać to nie zrozumiałe dla ciebie jak można żyć samodzielnie i odpowiadać za siebie.
            dawniej nie było prawie wcale urzędników i jakoś instytucje państwa bez problemu realizowały swoje zadania

""Tak jak zwykli obywatele, po co wpłacać bajońskie sumy na zusy, podatki itp bzdury "

Taak , bajońskie sumy . Hmm składka na emeryturę ma konkretną wartość i jest pochodną zarobków .
            Dureń nie wie ile człowiek zużywa tych środków będąc na emeryturze, zwłaszcza długo - a taka jest tendencja ."

tylko idiota wierzy że dostanie emeryturę... wierzysz że dostaniesz?
            ile odłożysz przez 40-50lat a ile po uwzględnieniu inflacji będzie to warte? do tego nawet w banku są głodowe ale są odsetki a w zusie?
            jeśli system emerytalny jest taki dobry to dlaczego jest obowiązkowy? przecież super biznesy mają ogromną popularność i ludzie biją się żeby móc w nie zainwestować.
            Nie chodzi o nic więcej jak o wolność, chcesz to płać do zusu, ja wolę inaczej się zabezpieczyć żeby nie być głodnym na starość.

"A podatki to trzeba płacić, choćby po to , żeby mieć armię , która będzie chronić kraj - w sojuszu z innymi silniejszymi sojusznikami albo samodzielnie ."

do tego wystarczy vat, sama armia policja czy straż pożarna to nic w porównaniu z innymi dziedzinami gdzie nikną nasze pieniądze w studni bez dna.

"" jeśli sami moglibyśmy sobie wybrać szkołę dla dziecka "

Dureń nie ma pojęcia ile kosztują studia i kogo byłoby stać na studia np medyczne albo politechniczne , jeśli nie tylko bardzo bogatych ( ale być może nie najzdolniejszych ) .

Także i tutaj dureń nie ma pojęcia , co to za koszty :"

wiem doskonale i wiem doskonale ile są warte studia dziś kiedy każdy je może mieć...
            pełnopłatne studia + stypendia dla mądrzejszych dzieciaków i studia ma każdy który chce
            bo nawet bogaci nie wyślą swojego dziecka jak jest tępak bo wiadomo że kasa pójdzie w błoto
            a szkoły niższe to jak z przedszkolami, każdy wybiera jakie chce i gdzie chce i co za problem?
            a i ceny są przystępne.
            Poza tym jak na drugi dzień po zniesieniu pitu i zusu pensje netto skoczą o 50% do góry to co za problem zapłacić podstawówkę czy liceum? (teraz też za to płacimy tylko w podatkach i jeszcze pośrednik-państwo zgarnia swoją dolę)
            dodatkowo pozostaną na rynku tylko te z najlepszą ofertą a nauczyciele tacy jak angrusz pójdą gdzie indziej do roboty bo się nie nadają ze swoim podejściem do bicia dzieci.
            nie słyszałem żeby prywatne przedszkola oferowały gorsze warunki od państwowych, spotkałem się za to z sytuacją odwrotną że oferują o wiele lepsze warunki za niewiele większe pieniądze bo państwowe przedszkola też są płatne.

""czy lekarza który nas leczy "

Ile kosztują skomplikowane operacje albo pobyty w szpitalu np onkologicznym .

Bez systemu ubezpieczeniowego , to na takie operacje stać by było tylko najbogatszych.
            Reszta by umierała po wizycie w gabinecie lekarskim . "

Za lekarza płacisz już dziś dwa razy (raz państwowo i raz prywatnie), co rusz słyszę że bardzo drogich zabiegów i leków odmawia się kolejnym nawet nie osobom a już grupom ludzi i są skazani na cierpienie i śmierć...
            dziwne, że prywatne ubezpieczenie jest tańsze od zusu... a nie pamiętam żeby trzeba było czekać w długich kolejkach...
            Dobrym przykładem jest weterynaria, za równo zabiegi, opieka jak i najpowszechniejsze leki są tanie bo są całkowicie prywatne... jak weterynarz spieprzy to nikt tam nie przyjdzie, do tego jest większa konkurencja niż u lekarzy z dziada pradziada nie dopuszczających lekarzy z zewnątrz pod ochroną państwa
            Ciężko wymienić mi lekarza od ludzi który spieprzył i tym samym stracił klientów, ma ich ciągle bo ma gwarancje państwa że dostanie klientów
            to samo leki, kosmicznie drogie a na półce w sklepie w usa te same są za 10% ceny, dlaczego? bo tam nie ma refundacji i jakby były droższe to nikt by nie kupił albo konkurencja opracowałaby odpowiednik
            a w Polsce refundacja i wiadomo, że za kasę można mieć pewność że nasz lek znajdzie nabywców i to wielu na 40mln rynku... i nie ma sensu prowadzić badań bo marże gigantyczne i na pewno sprzedamy wszystko co wyprodukujemy.

i kto tu jest durniem?????
            masz mocno ograniczony mózg.

• angrusz1 Re: Dureń napisał 13.08.12, 18:22
              Nie dość , że dureń napisał durnoty to potem jeszcze kłamie .

Przypominam , że realista napisał o :"wyrzuceniu na bruk 99% urzędników "

I ja dyskutowałem z tym tekstem i tą durnotą

A nie z tym tekstem :

"o to właśnie chodzi żeby państwo się nie wcinało obywatelom, sami sobie dadzą świetnie radę...
              jak widać to nie zrozumiałe dla ciebie jak można żyć samodzielnie i odpowiadać za siebie.
              dawniej nie było prawie wcale urzędników i jakoś instytucje państwa bez problemu realizowały swoje zadania "

Taka to jest metoda dyskusji durniów .
              Wytkniesz mu durnotę to ten mówi , że miał co innego na myśli .

Jeszcze raz zacytuję realistę :
              "dawniej nie było prawie wcale urzędników i jakoś instytucje państwa bez problemu realizowały swoje zadania ".

Jak dawno ? 1000 lat ? 1200 lat temu .
              Wtedy nie było państwa polskiego .
              Rozumując podobnie to dawniej nie było prądu i jakoś ludzie żyli .

Jednak okazuje się, że kiedy wynaleziono prąd i go się tanio produkuje , to w domu jest potrzebna i pralka i lodówka i ... komp dla durnia .

Takie to typy ludzi te durnie .
              • Gość: realista Re: Dureń napisał IP: *.net.stream.pl 13.08.12, 19:24

Wiem, że trudno twojemu słabemu intelektowi przyjąć do wiadomości, że jeszcze lekko ponad 100 lat temu było o wiele mniej urzędników niż dziś nawet licząc proporcjonalnie do liczby ludności... nie wspomnę że pisze to samo zawsze bo mam niezmienne poglądy więc gdzie tu zmianę widzisz ciołku
                ?
                Widać do pozostałych rzeczy nawet nie próbujesz się ustosunkować bo myślisz jak każdy pisowiec czy powiec, czyli ->
                -> JAK NAJMNIEJ WOLNOŚCI, LUDZIE TO BEZMYŚLNE BYDŁO KTÓRE NIE DA SOBIE RADY BEZ SWOICH WSPANIAŁYCH WŁADCÓW NA RZECZ KTÓRYCH NALEŻY BULIĆ 80% SWOICH DOCHODÓW POD POSTACIĄ RÓŻNYCH PODATKÓW SAMEMU ZA TO NIE MAJĄC NIC.
                TO MYŚLĄ ZWOLENNICY I CZŁONKOWIE PISU I PO JAK POKAZAŁ ANDRZEJ GRUSZCZYŃSKI DZIAŁACZ PISU W CZĘSTOCHOWIE...

ktoś jeszcze głosuje na te partie?

• Gość: gościu Re: Dureń napisał IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.12, 20:12
                  Z kongresem to się bujasz realista na tym forum długo .Tak jak Dziąba .Jak nie wypaliła Ojcowizna to Kongres Nowej Prawicy.Każdy strzyże dla siebie .Fryzjerów i drukarzy multum na tym forum.Ja zagłosuję na partie PIS już pisałem wyżej .Bo reszta to cienkie bolki .Ale pod pewnymi względami.Z Gruchą można się nie zgadzać.Ale czasami coś pierdyknie.Jak myśli nie upierzony realista Kongresu Nowej Prawicy.Jego partia jeszcze w pieluchach ,a już robi podziały.Na gorszych i lepszych.Nie polecam paniom i panom.
                  • Gość: realista Re: Dureń napisał IP: *.net.stream.pl 13.08.12, 20:30
                    Nie porównuj mnie do jakiegoś chorego psychicznie człowieka...

Ja prezentuje konserwatywne poglądy normalne jeszcze kilkadziesiąt lat temu.
                    Dziś porównujesz mnie do jakiegoś chorego człowieka a kilkadziesiąt lat temu to na ludzi o poglądach po-pis patrzeli jak na wariatów.

Nikt ci nie broni, masz jeszcze na tyle wolności żeby wybrać swojego pana.
                    Pamiętaj tylko, że między twoimi zarobkami a niewolnika w starożytnym rzymie jest tylko 10%, bo jemu pan zabierał 90% dochodów a polakom zabiera się 80%... a będzie tylko gorzej.

Minusem demokracji jest to, że głosować może każdy a jak wiemy większość jest głupsza niż mądrzejsza i stąd mamy efekty.
                    • angrusz1 Realista napisał 14.08.12, 06:58
                      "Minusem demokracji jest to, że głosować może każdy a jak wiemy większość jest głupsza niż mądrzejsza i stąd mamy efekty. "

Taak, to bardzo smutne stwierdzenie .
                      Jako nauczyciel od lat obserwowałem jaką to część klasy ( wg 1/3 ) stanowią durnie i lenie śmierdzący i kto wie oni też chodzą głosować - chociaż mam nadzieję, że nie wszyscy , wszak w Polsce frekwencja jest dość niska .
                      Ale jednak , to jest rzeczywiście duży minus demokracji , że i durnie mogą i decydują o losach państwa .
                      • Gość: lokalna durnota "Wałęsa oddaj moje 100 mln", "druga Japonia" IP: *.ice-net.pl 14.08.12, 08:16
                        "100 mln dla każdego"; "zbudujmy drugą Japonię", "zielona Wyspa".
                        trzeba być skończonym durniem, żeby wierzyć w obietnice polityków, jeszcze obietnice finansowe.
                        naiwny jesteś jeden z drugim, dlatego napinacie się na lokalnym forum, a "warszafka" kasę dzieli, w kurortach tyłek tapla, a ich dzieci robią karierkę za niezły szmal.
                        co osiągneliście w życiu, jak ustawiliście swoje dzieci? niech zgadnę: umrzecie anonimowo, jedynie ksiądz za kwaterę zarobi.
                        a na marginesie: najgorsi uczniowie, "łobuzy" robią największe kariery, a spokojni prymusi całe życie przesiedzą w kącie. dlaczego nauczyciele lubią spokojnych prymusów? bo mają mniej roboty.
                        • Gość: realista Re: "Wałęsa oddaj moje 100 mln", "druga Japonia" IP: *.net.stream.pl 14.08.12, 09:50
                          Polacy lubią pochwalić się domem na który ich nie stać czy super bryką w kredycie ale Ci co na prawdę mają dużą kasę często się nie rzucają w oczy.
                          Dlaczego? może sam dojdziesz do tego.

Ponieważ głosować może każdy dureń więc partie oferują najprostsze slogany...
                          Jest partia która mówi wprost, że będziesz sam musiał się zająć własnym losem, sam zadbać o siebie i rodzinę a ich rola przy władzy ograniczy się do tego żeby państwo nie przeszkadzało.
                          To już nie brzmi tak atrakcyjnie dla niewolnika, który nie ma świadomości, że można inaczej, więc idzie i głosuje jak dotychczas i koło się zamyka.
                      • Gość: realista Re: Realista napisał IP: *.net.stream.pl 14.08.12, 09:43
                        Ja śmiem twierdzić, że dzięki pruskiemu systemowi nauczania jaki mamy 90% ludzi nie zna podstaw ekonomii, historii czy polityki, do tego dochodzi fakt że tak ukształtowani ludzie nie jest w stanie myśleć o czymś więcej niż o własnym życiu tydzień do przodu a to podstawa do podjęcia racjonalnych decyzji przy urnie.
                        To że durnie mogą głosować to jest na rękę, po, pis, sld, psl , rp bo przecież ludzie z szerszą wiedzą (zdobytą samodzielnie bo szkoła na to nie pozwala), świadomością własnej wolności (większość myśli, że jak ma samochód, telewizor, internet i prawo głosu to jest wolna...) i na tyle zdeterminowani by własnymi rękoma coś budować (własna firma i nie myślę o kiosku ruchu) dochodzą do podobnych wniosków i nie głosują na partie socjalistyczne...
                        • Gość: do realista "realista", za mądry jesteś na to forum IP: *.ice-net.pl 14.08.12, 09:55
                          realista, mądrze prawisz. ale za mądry jesteś na to forum.
                          tutaj to być najlepiej takim głupio-mądrym. i adwersarzom odpowiadać według ich głupoty. a najlepiej to ponawalć na księży, tutaj sami głupio-mądrzy "specjaliści" od tego.
                          poważne tematy polityczno-społeczne - kieruj się na fora warszawskie. na lokalnym forum częstochowskim-top tematy: "srające pieski" i "jaki lokal na randkę".
                          daj sobie spokój, z częstochowskimi "geniuszami" szkoda wdawać się w dyskusję.
                          • Gość: realista Re: "realista", za mądry jesteś na to forum IP: *.net.stream.pl 14.08.12, 11:27
                            To i tak tylko na zasadzie wyrażenia poglądów.
                            Nie mam potrzeby prezentować ich szerszej publice bo ja sam i tak nic nie zmienię.
                            Wole pilnować swojego podwórka.
                            Jeszcze trochę represji i mam to gdzieś ludzi zwolnię a sam pójdę do szarej sfery.
                            Obroty spadną w samodzielnej pracy ale wszystko co zarobię będzie bez podatków i bez martwienia się o jutro i o to żeby pracownikom dać zarobić czy tłumaczenie się urzędom w tym kraju z wszystkiego...
                            • miglanc86 Donald powołał KSF -syf 14.08.12, 17:08
                              I wyjaśnił wszystkim Polakom na czym polega ta instytucja.Związki jego syna Amber Gold.Jestem zaszczycony. Bo już myślałem ,że stracił mowę na drugą kadencję.Czekałem jeszcze na odpowiedź premiera ,kiedy odejdzie z tronu .Ale się nie doczekałem.Dziąba bloger chory psychicznie?Co on Wam ,w tym kongresie namieszał?Korwin-Mikke prezes nowego rozdziału partii .Realista ładnie rzucasz tematy nie do pokrycia .Wszystkie be tylko ta twoja fajna.Mało pilnujesz swojego biznesu siedząc tu i nadając rzeczy zrozumiałe wszystkim.Tylko nie wszyscy wiedzą, jak je zrealizować.Ale Korwin wie i ma patent .Oczywiście proponuję rzucić to wszystko w diabły.I zobaczyć jak w szarej strefie ludzie się toczą codzienny bój z życiem .Od rana do wieczora.
                              • Gość: realista Re: Donald powołał KSF -syf IP: *.net.stream.pl 16.08.12, 00:46
                                Nie jestem działaczem żadnej partii, tylko głosuję na ludzi o najbardziej zbliżonych do moich poglądach.
                                Wszystko się da tylko trzeba chcieć, zresztą to o czym piszę to nie fikcja tylko fakty oparte na kilku tysiącach lat historii gospodarczej całego świata...
                                Takie rzeczy jak podatek dochodowy, vat, zus itp to wynalazki ostatnich jednego, dwóch wieków...
                                tak jak komuna, socjalizm czy faszyzm.
                                Ja toczę bój od rana do wieczora... 1/3 czasu poświęcając pracy a 2/3 to sprawy urzędowe, księgowe itp strata mojego czasu i pieniędzy z których nie mam nic i w potrzebie też nic nie dostanę od państwa. Zamiast tego mógłbym rozwijać firmę i dawać więcej pracy ludziom samemu przy tym zarabiając jeszcze więcej. A tak państwo mnie goli z 80% moich pieniędzy...
                                • o8902k Re: Donald powołał KSF -syf 16.08.12, 21:47
                                  Mnie ciekawi dlaczego taka partia jak PIS gra na zwłokę .I nie robi rabanu,jak w katastrofie smoleńskiej na cały świat.Dlaczego nikt nie przeprowadził kontroli spółki Port Lotniczy Gdańsk .Gdzie kolesie z partii PO opanowali w większości ten teren ,wraz z młodym Tuskiem .Gdzie taka ikona Solidarności Lech Wałęsa siedzi cicho i patrzy na to wszystko z milczeniem.A wiadomości ma z tego tematu znakomite.Były senator Gowin mówi ,że to Polacy są sobie winni.A państwo polskie nie jest od wskazywania i pomagania obywatelom.Gdzie się schowała opozycja i druga po Bogu partia PIS?
                                  • Gość: do 08902 "Służ panu wiernie, a on ci pie......." IP: *.ice-net.pl 16.08.12, 21:59
                                    Hierarchia kościelna zrozumiała, ze z PiSem już daleko nie zajedzie. Ich ludzie tracą stołki a PiS wyborów wygrac nie może.
                                    Więc zbeształa PiS, i teraz "romansuje" z Komorowskim i Cyrylowi w pas się kłania.
                                    A PiS w szoku, taki był wierny klechostanowu i dostał kopa w ..... podług zasady: "służ panu wiernie a on ci pier....."
                                    A hierarchia jak to hierarchia, ludzi podpuścić a potem ułożyć się z władzą.
                                    "Zniknął" Macierewicz, kwestia smoleńska, Kaczyński. Już są beeee dla purpouratów. teraz prawosławie trendy. taka to polityka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka