Dodaj do ulubionych

Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego...

31.08.12, 18:34
Łukasz czasami jak coś powie to można boki zrywać, do kabaretu by się nadawał:)
Obserwuj wątek
    • 62maniek Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 31.08.12, 19:04
      Kolejny czerwony psjaco-debil nic nie robi. Czerwona zarazo ciemna trzeba się się od Paulinów uczyć gospodarności i pomysłu na zarabianie kasy, za tow. Matyjaszczyka nawet dziur w ulicach nie potrafią łatać a co dopiero wybudować park wodny. Chyba, .ze kolesie prezydenta Chińczycy. Pełna komuna. Pomnik Jaruzelskiemu postawcie na to was tylko stać.
      • Gość: Julka Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 19:11
        Aquapark zatrzyma pielgrzymów na dłużej w Częstochowie? Niezły dowcip:)
        • Gość: Julka Wabnic jest święcie przekonany... n/t IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 19:15
      • Gość: mruk Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:31
        Czy mógłbyś wreszcie chamie zamknąć swój chamski pysk? Przeszkadza mi twoja egzystencja na tym forum. Śmierdzisz na kilometr dulszczyzną, kołtuństwem, nietolerancją i wszystkim co najgorsze. W tym kraju jest demokracja. Każdy ma prawo do wypowiedzi tego co uważa. Radny jest antyklerykałem i nie podoba mu się jak klasztor traktuje Częstochowę i jak na niej pasożytuje i jak pielgrzymi ją traktują. Ma prawo tak sądzić. Jednak nie nazwał pielgrzymów dewocią zarazą, katodebilami czy innymi epitetami. I w tym jest lepszy od ciebie łajzo.

Niech ktoś z tym chamem wreszcie zrobi porządek, bo mam dość słuchać pieprzenia o tej czerwonej zarazie i innych bredni.
        Miastu potrzebna jest forsa. Miasto tą forsę wydaje na obsługę pielgrzymów. Ich śmieci, eksrkementów. Miasto musi tolerować dewastację taboru MPK(co widać na jednym z filmików jak pielgrzymi szanują nasze autobusy i jak ochoczo bilety kasują).
        Mi też się to nie podoba. Pewnie nazwiesz mnie czerwoną zarazą ale nie spodziewam się niczego dobrze po takim zboczonym maniaku, który nie potrafi się powstrzymać, żeby sobie nie poubliżać od komuchów.
        Człowieku. Lecz tą chorą głowę.
        • Gość: gość Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:09
          Ja nie tylko "mruk" nazwę Cię czerwoną zarazą, - ale jeszcze nieukiem, który powinien przynajmniej szkołę podstawową skończyć !
        • Gość: yach Re: do mruk IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.12, 20:12
          Poziom twojej wypowiedzi poniżej krytyki. Więc dlaczego próbujesz pouczać innych?
          • Gość: mruk Re: do mruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:21
            Skoro maniek62 działa w niekończącym się afekcie i nikomu to nie przeszkadza, to ja też mogę się czasem odrobinę wkurzyć, napisać coś niegramatycznie i nieco chaotycznie.
            Też mam swoje nerwy i śmierdzi mi już strasznie ten kołtun panoszący się nieustanie na forum. Niech ktoś zrobi z nim porządek. Ileż można go znosić?
            • Gość: gość Re: do mruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:26
              "mruk",- czy Ty nie jesteś uczniem kichy? , -bo Twoje wypowiedzi na to wskazują !
        • Gość: kolo Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 01.09.12, 11:18
          Ehh mruk i co się tak gorączkujesz ?? Jeszcze ci żyłka pęknie :)) A tak na serio - każdy ma prawo do swojej opini na tym polega demokracja. Co do reszty Panie Mruk sugerowałbym poczytać trochę innych książek tak najlepiej z zakresu socjologii :))) wtedy przynjamniej coś z tego będzie :)))
        • Gość: Do mruka Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 17:54
          mruk co ty taki nerwowy jestes?
          nie umiesz zapanowac nad emocjami?

• Gość: fiku Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 11:49
          popieram mruka w całej rozciągłości,nie tylko ty tak myślisz ale trzeba mieć odwagę żeby to powiedzieć,brawo
      • Gość: do 62maniek Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 31.08.12, 20:08
        A ty znowu tutaj katolu zakłamany. Daj sobie już spokój bo wszędzie to samo piszesz. Jak ci dupku nie pasuje to wyprowadź się do Watykanu tam będziesz u siebie. Jad, jad i tylko jad to przykład polskiego katola.
        • Gość: yach Re: gość portalu IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.12, 20:18
          A jaki przekaz emocjonalny niesie twoja wypowiedź? Może to ty powinieneś wyjechać, jak ci nie pasuje w naszym katolickim kraju.
          • Gość: GG Re: gość portalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:38
            Dajcie już facetowi spokój bo popadnie w depresję. Pieprzy od rzeczy nie od dziś. Gość ma coś z psychą.
            "Better dead than red"
          • Gość: Do yach Re: gość portalu IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 01.09.12, 10:19
            Ooo coś się zmieniło??? Podobno Polska to kraj świecki. Już wam się w du.pach przewraca pachołki czarnej mafii.
            • Gość: yach Re: gość portalu IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.12, 13:37
              Dla ciebie świecki, dla mnie katolicki.
              • Gość: Do yach Re: gość portalu IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 01.09.12, 17:17
                Czyli nie znasz konstytucji RP a to za dobrze o tobie nie świadczy. No cóż czego mogą uczyć w seminarium....
                • Gość: yach Re: gość portalu IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.12, 20:59
                  Moje prywatne wpisy wyrażają moje odczucia, a te póki co nie muszą być zgodne z konstytucją.
      • Gość: ponuras. Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 21:04
        Gospodarnosci, od paulinow,chyba zlodziejstwa klerykalny ,pajac..u jak sie nie plai poodatkow i korzysta z roznych przywilejow w tym kraju to sie "zarabia",czarni sa jeszcze gorsi od czerwonych,bo ci pierwsi w celu pomnazaniu majatkow wycierja sobie usta Bogiem,to wszystko jest zaklamane jak ty inc niema wspolnego zwiara /chyba tylko na pokaz/ o nie nawisci czyli"chrzescijanskiejmilosci do blizniego"juz nie wspomne!
        • Gość: gość Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 21:19
          "ponuras",- przeczytaj sam , co napisałeś !!!

Dlatego, że nie umiesz pisać itd ,...
          Kościół prowadzi szkoły, ...- różne...

- możesz się zapisać !!!
      • Gość: lajo2 Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 21:20
        Maniek62,Paulini to powinni sie modlic anie "gospodarzyc" to wrzut na dupie ktory korzysta z roznych przywilejow,ktore nie sa dostepne dla normalnych smiertelniow w tym miescie,w dodatku mogacych lamac prawo! tak mozna zbijac mamone wykorzystujac iminie paba boga nadaremno jak caly kler,takie to czhrzescijnastwo!
        • Gość: gość Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 21:28
          "lajo2", - nie mówiła Pani w przedszkolu, -że w szkole będziesz mógł nauczyć się pisać !!!

Nic na siłę, - ja nie będziesz chciał, to się nie nauczysz !
        • Gość: czytacz Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 22:12
          Skoncentruj się językowo na swoich wypowiedziach. Póki co ich poziom jest żenujący. Może idź do okulisty skoro nie trafiasz w odpowiednie klawisze. Ale przede wszystkim popracuj nad swoją inteligencją.
    • robert.marcin Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 31.08.12, 19:14
      Nie jestem zwolennikiem kościoła, nie jestem też zwolennikiem podejścia do Częstochowy jako miasta turystycznego - bo takim miastem nie jest. Nie lubię tez tego natłoku kościołów i krzyży które chyba stylizują nasze miasto na takie bardziej katolickie i wierzące niż jest.
      Ale pomysł opodatkowania pielgrzymów jest chory. Kościoła i księży można nienawidzić ale od ludzi idących tu na nogach kilometrami żądać kasy? Za co - pytam? Za wejście na srebrną kostkę w alejach? Idźmy dalej niech sprzedawca sprawdza w czasie 15.07 - 31.07 dowód przy sprzedaży mineralnej i jeśli ktoś jest z Cz-wy to 1,70 a jeśli nie to 6,70. Dlaczego? - Bo Częstochowa chce zarobić na ludziach którzy do niej przychodzą, tylko nie ma czym, nie wie jak.
      Panowie i panie takim podejściem radnych sorry... Ale widać... Tylko podatki, haracze, daniny, przeciągające się remonty oczywiście z dużym wkładem Unii. Zero perspektyw rozwoju, brak uczciwej pracy. Ech...
      Dziś mam 27 lat, kiedy miałem ich mniej witałem pielgrzymów w okolicach Złotej Góry - dostawałem za to obrazki. Nie wyobrażam sobie aby zastanawiali się czy w ogóle przyjść bo ktoś za nic chce od nich pieniądze. Choć nawet dla mnie sezon pielgrzymów to trudny dla miasta okres nie wyobrażam sobie żeby ich brakło. W końcu to w zasadzie tylko po tym że w ich sezonie jest tu tłum poznaję - że mieszkam w wielkim mieście - że nie jeden chciałby tu mieszkać....
      • Gość: Dobrze wiesz... Łukasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:40
        Łukasz, jak ci sie nie podoba w mieście to wyjedź z niego.
        PS. Proponowałbym Łukaszowi pójść po nową marynarkę bo ta jest fatalna...
        • Gość: Dobrze wiesz... Re: Łukasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:44
          Jeszcze jedno... Dosyć śmiesznie wygląda postkomunista z dłońmi złożonymi a'la do pacierza. Kurcze Łukasz to chyba luster w domu nie ma ;)
          • Gość: mruk Re: Łukasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:49
            Może i niektóre pomysły Wabnica są mocno głupie. Tak jak ta wizja aquaparku skłaniająca pielgrzymów do zostania tydzień dłużej w Częstochowie. :))))))
            Nie mniej jednak uważam, że ścisłego rozliczania się z Jasną Górą i kilka kontroli ich biznesu na pewno by się przydało.
            "cołaska" to idealny sposób na oszukiwanie fiskusa. Niby darmowy parking, niby nie ma obowiązku opłaty, jednak przestrzeń olbrzymia i z pewnością codzienna "cołaska" nie mniejsza.
            Przydałoby się też zerknąć na jakiej zasadzie kogo się tam zatrudnia, ile płaci i czy nie łamie się tam prawa.
            Nie może być tak, że kościół ma uprzywilejowaną pozycję i zagwarantowaną bezkarność w biznesie.
            Pozdrawiam wszystkich którzy nie są skażeni kołtuństwem i dulszczyzną a fanatykom religijnym życzę więcej tolerancji dla tych, którzy myślą inaczej i więcej miłości bliźniego, bo plują zajadle niczym gadziny przebrzydłe i jadowite.
            • Gość: mruk Re: Łukasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 19:52
              Życzę również mniej obłudy. Do dziś śmieję się z tej darmowej "małej architektury" tygodnika NIEDZIELA, będącej reklamą w niezwykle atrakcyjnym miejscu na publicznych gruntach.
              To było takie mocno niekatolickie krętactwo, prawda? No chyba, że to nowa katolicka norma. Obym się mylił....
              • Gość: paker Re: Łukasz... IP: *.pl 31.08.12, 20:10
                Matyjaszczyk i Wabnic na siłowni..... Do roboty byście się wzięli lenie. Żadnego Chińskiego inwestora jeszcze nie widziałem. A może wreszcie hotel zaczną budować na Oleńce? W 2 lata zniszczą to miasto doszczętnie!
              • Gość: kolo Re: Łukasz... IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 01.09.12, 11:21
                Reklama Niedzieli może i tak - ale jakoś innej reklamy tam nie widzę. A jak sam twierdzisz to atrakcyjne miejsce więc można by zarobic. Czyżby niedopatrzenie ??? Co do reszty, trochę umiejętności współżycia w grupie by się zdało. Miasto to nie siłownia a rządzenie nim to nie wyciskanie coraz większych ciężarów :))))
            • Gość: yach Re: do mruk IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.12, 20:25
              A czemu piszesz "niby darmowy parking ..."? Czyżbyś był kiedyś przymuszony do wniesienia opłaty za skorzystanie z tegoż parkingu? Mnie nic takiego nie spotkało.
              • Gość: Do yach Re: do mruk IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 01.09.12, 10:22
                Dziwisz się?? Przecież księża mają postój gratis, zatem nikt po kasę do ciebie łapy nie wyciągał pasibrzuchu parafialny
                • Gość: mruk Re: do mruk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 10:45
                  Gwoli sprawiedliwości. Niby parking nie jest obowiązkowo płatny ale zawsze przy wyjeździe podchodzi jakiś gościu parkingowy z garnuszkiem i po prostu wrażliwemu jest obciach nic tam nie wrzucić i tak co mają uzbierać to i tak uzbierają, bo "cołaska" to doskonały sposób na zbieranie kasy do tego nie podlegający opodatkowaniu.
                  • Gość: kolo Re: do mruk IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 01.09.12, 11:23
                    Ło mruk no to jest problem dla radnego. Mówię ci. Sugeruję projekt uchwały - zakaz co łaska lub jeszcze lepiej wysłać tam straż miejską a najlepiej skarbówke :)))) Tak, tak to ci dopiero będzie podatek :)))
                • Gość: yach Re: do gość portalu do yach IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.12, 13:39
                  Na czym budujesz swe osądy nie zapytam, bo dyskusja z tobą sensu nie ma.
                  • Gość: Do yach Re: do gość portalu do yach IP: *.96.240.183.tvksmp.pl 01.09.12, 17:15
                    Prawda w oczy kole katolicki podnóżku.....
                    • Gość: yach Re: do gość portalu do yach IP: *.xdsl.centertel.pl 01.09.12, 20:52
                      Jaka prawda? Taka, że nigdy nie korzystałeś z tego parkingu i rzucasz pomówienia i obrażasz. Na tyle cię tylko stać?
          • Gość: g Re: Łukasz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:15
            Ma w domu lustro i nawet mówi do tego lustra jak królewna śnieżka:
            ????

Myśli , ze jest najpiękniejszy !!!
      • Gość: były pielgrzym Marketing pielgrzymkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.12, 14:27
        31 lat temu przyszedłem na Jasną Górę z 270 Pieszą Pielgrzymką Akademicką. Miasto i jego Mieszkańcy nas WITAŁO, dorodne lipy dawały upragniony cień, milicjant z drogówki co kierował ruchem przy kościele św.Zygmunta ubrany w galowy mundur, białe rękawiczki, na jego motocyklu MZ całe siedzenie pokryte kwiatami od pielgrzymów....
        Dzisiaj pielgrzymki idą przez Aleje jakby po bombardowaniu - wycięte w pień lipy, szorstka kostka, granitowa pustynia na Bieganie...
        Radni obradują nad sposobami wyrwania kasy od tych, z reguły, biednych ludzi. Paulini na JG ten sposób już dawno wynaleźli, miasto nie ma żadnego pomysłu...
        Podpowiadam:
        forum.gazeta.pl/forum/w,55,138576110,138626696,Wielkie_Ksiestwo_Czestochowskie.html
        • Gość: iza Re: Marketing pielgrzymkowy IP: 91.210.242.* 04.09.12, 07:28
          Łukasz ma takie parcie na władze że jak mu zaproponują przejście do pis i większą kasę to rodzi moją obawę że się zgodzi .
      • Gość: Wspolczuje.... Wspolczuje Panu Łukaszowi.... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.12, 17:13
        Pan Łukasz chyba normalny do końca nie jest, czy to prawda Panie Łukaszu? Bo ja slyszalem od ludzi, jak tak pochodzilem i popytalem, ze cos na sumieniu to Pan ma???? Czy to prawda?
    • Gość: do kabaretu Ale ma facet "marzenia", tylko współczuć IP: *.ice-net.pl 31.08.12, 20:08
      "marzy" o ustanowieniu opłaty.
      ale masz facet "marzenia", tylko ci współczuć.
      • Gość: u Kitajca bywał? Czy ta gustowna... marynarka to z Chin? IP: *.ice-net.pl 31.08.12, 20:13
        a do Chin pana radnego nie zabrali? czy ta gustowna..... marynarka to z Chin?
      • Gość: mruk Re: Ale ma facet "marzenia", tylko współczuć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:16
        Tu nie ma co marzyć, tylko w następnych wyborach zagłosować tak aby mieć radę miasta zdolną wprowadzić to w życie.
        Nie podoba mi się, że kościół miesza się do wszystkiego w tym mieście(patrz. ostatni artykuł ks. Skubisia w Niedzieli), że chce podporządkować pod swoje wizje nasze miasto a zupełnie nie partycypuje w kosztach jego utrzymania. Nie podoba mi się, że miasto ponosi koszty wywózki śmieci, dezelowania taboru komunikacyjnego podczas szczytów pielgrzymkowych, że miasto, a szczególnie centrum cierpi hałas ze szczekaczek klasztornych, że dla kierowcy to obciach używać klaksonu w sposób nieuzasadniony, a pielgrzymi mogą się wydzierać w alejach do upojenia przez cały dzień i jest to zupełnie w porządku ich zdaniem.

Nie podoba mi się. Czas to zmienić.
        • Gość: do mruk "mruk", wokół jaśnie pana świat się nie kręci IP: *.ice-net.pl 31.08.12, 20:25
          jaśnie panie nietykalski "mruk",
          gdzie miejsca pracy?
          gdzie inwestorzy z Chin?
          gdzie spadek bezrobocia?

zmieniło się, przyszedł prezydent z SLD. gdzie zmiany???
        • Gość: kolo Re: Ale ma facet "marzenia", tylko współczuć IP: *.96.234.51.tvksmp.pl 01.09.12, 11:36
          Widzisz miasto jest własnością publiczną. Gospodarze powinni tak kombinować aby gdy następuje zwiększenie wykorzystania jego zasobów coś na tym zarobić. Aquaparkiem ludzi w Czewie nie zatrzymasz - ktoś kto idzie się modlić nie pójdzie potem popływac a raczej w ciszy i zadumie pomaszeruje na pociąg ewentualnie pks. Gdybyś miał trochę szerszy horyzont umysłowy to już byś wiedział jak na tym zarobić i to w bardzo elegancki sposób. Co do mieszania się kościoła - kiedy zaświta ci w końcu postępowe myślenie ?? Państwo totalitarne z jedyną słuszną racją prowadzącą do różnych idiotyzmów, w tym gospodarczych, już się skończyło. Teraz każdy ma prawo do opini. Ks. Skubiś też. Czy wypowiada się w swoim imieniu czy w imieniu KK to nie ma znaczenia (chyba że jego przełożony mu nie pozwolił ale to jego problem). Co do reszty powiem ci tak - chwilowo poza JG w Czewie nie ma nic co by przyciągało ludzi więc ... bym nie szczekał tak bardzo. Pomyśl co będzie jak pielgrzymki przestaną przychodzić w takich ilościach (a mamy odwrót od kościoła) a waszego sponsora nie będzie. Jak będziesz chciał zarobić ??? No powiedz?? Więcej, jeśli SLD będzie dalej tak nieprzyjazne dla ludzi (i to różnej maści od katolików przez ludzi kultury po nauczycieli :)) to oni stąd wyjadą i to bardzo szybko. Już jest ujemny bilnas migracji do tego dojdzie niż dem. Mówi ci to coś ???
    • sadbu-ttrue Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 31.08.12, 20:15
      W dupie mam pana park wodny.Zróbcie coś aby było więcej zakładów pracy bo ludzie zdychają w tym chorym świętym mieście.Nienawidzę kleru tej całej obłudy i zakłamania.Niewiem jAK LUDZIE MIESZKAJĄCY W ALEJACH ZNOSZĄ TEN SKOWYT I TO WYCIE DZIEŃ W DZIEŃ.pARK WODNY ZATRZYMA PIELGRZYMÓW HA HA CO ZA DEBILNY CZŁOWIEK.
      • Gość: ela Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:17
        Park wodny będzie w Olsztynie k/ Częstochowy !
      • Gość: panek w rot gangu Widzę, że w lokalnej SLD sami tytani intelektu IP: *.ice-net.pl 31.08.12, 20:21
        niezły ruch lokalnej GW.
        wywiadami odsłania tytanię intelektu spod lokalnego szyldu SLD.
        • Gość: mruk Re: Widzę, że w lokalnej SLD sami tytani intelekt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 20:22
          Odezwał się ten co nie potrafi zacząć zdania od dużej litery.
          • Gość: do mruk naucz się stawiać przecinki, tytanie intelektu IP: *.ice-net.pl 31.08.12, 20:29
            jak już chcesz tu odgrywać forumowego "macho" i rozstawiać po dyskutantów kątach, sam naucz się podstaw interpunkcji.
      • Gość: yach Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.xdsl.centertel.pl 31.08.12, 20:29
        Z częstotliwością tego wycia to grubo przesadziłeś.
    • Gość: czytacz Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.play-internet.pl 31.08.12, 21:17
      A może coś o innych wydzielinach ustrojowych pana prezydenta, który potęgę miasta buduje na siłowni z panem radnym. Żenada. Chłopak trochę by się zastanowił i jakieś inne książki przeczytał. Ale musi uważać żeby Krzysiu mu ich krewką nie usmarkał podczas siłowego szczytowania.
    • pall.mall Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 31.08.12, 21:40
      W tym szaleństwie jest metoda... skoro są tacy spoceni to chętnie się wykąpią w aquaparku... A tak na poważnie to tylko ręce można załamać jak się czyta coś takiego. Sam jestem zdeklarowanym antyklerykałem, ale tego typu ludzie robią więcej szkody niż pożytku... Tanie hotele ? Człowieku.. oni śpią w szkołach i halach noclegowych albo namiotach. Żaden hotel konkurencyjny nie będzie. Wybić sobie trzeba w końcu z łba, że będziemy zarabiać na pielgrzymkach... zarabiała i będzie zarabiać J.G., oni tego z łapek nie wypuszczą.
      Tutaj trzeba ściągać firmy, inwestycje, a nie tylko pieprzyć o czarnych. Moim marzeniem jest żeby to miasto miało mądrych radnych, znających się na swojej robocie, potrafiących ocenić co jest najważniejsze dla rozwoju miasta. Jeżeli będą firmy, będzie praca, ludzie nie będą tak sfrustrowani i będzie to się toczyło swoim rytmem. JG zostanie w sposób naturalny zmarginalizowana. Więcej pracy dla wykwalifikowanych ludzi - to jest najważniejsze.
      Jeżeli świadczyć o kompetencjach Matyjaszczyka ma to jak "ciśnie" na siłowi to ja proponuję w następnej kadencji wybrać na Prezia Czewy Hardokowego Koksa, albo Pudziana... będzie radny miał z kim ćwiczyć, a miasto będzie miodem i "stejkami" płynące... Nie ma opier... się ;)
      • polis24 Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne 31.08.12, 23:23
        Jestem tego samego zdania. Nic dodać nic ująć, aż mnie diabli biorą gdy pomyślę, że radny Wabnic pobiera diety za takie "RADZENIE". Co za wiedza i intelekt , ręce opadają.
    • Gość: storima Łukasz Wabnic wyznania radnego. Prosimy o wiecej IP: *.fbx.proxad.net 31.08.12, 22:24
      gary.go.home napisał:

> Łukasz czasami jak coś powie to można boki zrywać, do kabaretu by się nadawał:)

Alkohol leje sie litrami. Chyba pani nie zaprzeczy?
      Nie wiem nie byłam na pielgrzymce. A pan był?
      Nie bylem, ale ludzie mówią, podsłuchałem w przebieralni,

Czasami pielgrzym bywa spocony,

Wśród potu alkohol leje sie litrami
      Nie kupują, tylko przymierzają
      Albo sie przebierają
      W przebieralni
      Tez mam znajomych
      Niereligijnych
      Traktują pielgrzymkę jako przygodę
      To są moi znajomi
      Alkohol leje sie litrami
      Czasami pielgrzym bywa spocony
      W przebieralni
      Wielka energia
      Co drugi dzień
      Widzę złoża energii
      Prezydent
      We krwi łzach
      Siłuję sie z nim
      On w pocie
      Poprzez łzy
      Tą krew
      skoro podczas treningu tak się stara, to w innych dziedzinach życia jego staranie jest takie samo albo jeszcze większe.

Proszę opowiedzieć o dziedzinie erotycznej życia prezydenta.
      W kontekście siłowni, tej krwi, łez i potu.

Więcej... czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,12401788,Lukasz_Wabnic_o_pielgrzymkach__wyznania_radnego_antyklerykala.html#ixzz259muHt7i

• Gość: trutka 3m się chłopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.12, 22:40
        bo zaraz banda katoli ci dokopie...w akcie miłosierdzia!
        • Gość: do trutka Re: 3m się chłopie IP: *.ice-net.pl 31.08.12, 23:05
          a SLD stanie w obronie pracowników wyzyskiwanych przez liberało-kapitalistów.....w akcie solidarności ze światem pracy i proletariatem.
          • Gość: bij bolszewika Re: 3m się chłopie IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 23:14
            Niech żyje nam <sojusz robotniczo-chłopski-sldowski.Którzy wraz z platformą i Pawlakiem prowadzą nas równo, do krainy wiecznych łowów.Cześć ich pamięci.I radnego tegoż też.
            • Gość: pierre_dollinsky Re: 3m się chłopie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 12:52
              Gość portalu: bij bolszewika napisał(a):

> Niech żyje nam <sojusz robotniczo-chłopski-sldowski. Którzy wraz z platformą
              > i Pawlakiem prowadzą nas równo, do krainy wiecznych łowów.

Wszyscy razem i tak nie zrobią tego tak szybko, jak zrobiłaby to sprzymierzona z klerem współczesna żoliborska wersja tow. Gomułki.

• Gość: pielgrzym Re: Łukasz Wabnic wyznania radnego. Prosimy o wi IP: *.startvps.com 01.09.12, 10:31
        Chciałeś coś przekazać, czy tylko tak sobie (antyklerykalnie i pielgrzymicznie) pierdnąłeś dla relaksu?
      • Gość: Anita Re: Łukasz Wabnic wyznania radnego. Prosimy o wi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 09:59
        Niezła klejnuta by z tego była :DDDDD
    • podrobionakaszana Boże, chroń nas od takich radnych i prezydentów!!! 31.08.12, 23:22
      mimo panoszącego się na forum GW czerwonopełowskiego chamstwa i prymitywu, takich bzdur i nielogicznego myślenia jeszcze nie czytałem; czy ten pan WŁ czytał coś- oprócz tego znanego? niemieckiegoantyklerykała -na temat ekonomicznego sensu parku wodnego,ile miasta muszą do tego dopłacać? pan WÓŁ myśli, że ładując mięśnie na siłowni, doładowuje również mózg; ocenę wystawili mu inni antyklerykałowie, bo tak sam się nazwał; idol pana WŁ pan radomszczak z czerwonymi kolesiami z bielska i zagłąbia, mógłby chociaż 1, słownie jedną drogę w mieście naprawić, wybudować; linia tramwajowa, remont wiaduktu na BORZE, hala na zawodziu, remont placu B.zjazdna trasę z północy, to wszystko załatwił nam ten znienawidzony TW, a kolega radomszczak oprócz budowy mięśni na siłowni jeździ tylko w podróże do USA, Chin, a my zate jego przejażdżki płacimy, ale właściwie chwała mu za to, że nic z wymienionych inwestycji nie spieprzył
    • Gość: tumanolandia Obowiązkowe testy na IQ w przyszłych wyborach IP: *.ice-net.pl 31.08.12, 23:36
      moja propozycja: w przyszłych wyborach kandydaci na radnych w Częstochowie powinni przejść obowiązkowe testy na IQ.
      jeśli mają wyższe IQ niż butelka koka-koli, mogą startować.
      więc spokojnie przyszli kandydaci, część z was się chyba załapie......
      • Gość: to oglądałem Re: Obowiązkowe testy na IQ w przyszłych wyborach IP: *.dynamic.chello.pl 01.09.12, 00:01
        Jak buraki z PO w Gdańsku ciągną Plichcie samolot .gazetabaltycka.pl/donosy/pomorscy-politycy-po-promuja-olt-express
        • Gość: do tak oglądałem Re: Obowiązkowe testy na IQ w przyszłych wyborach IP: *.ice-net.pl 01.09.12, 00:20
          może w tej firmie, tak się podrywa samolotu do lotu?
    • Gość: maniek Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.96.230.227.tvksmp.pl 01.09.12, 02:01
      naprawde, tez jestem mlody ale forma wypowiedzi Radnego na poziomie zerowym..... jak przeczytalem caly wywiad / wypowiedz , to normalnie jakbym 5-latka sluchal... ZAL MI CIE WABNIC !! ty i ta twoja silownia.... jak co drugi dzien w Prezydentem, to kiedy w koncu chodzisz z P. Baltem ?? bo juz sie glubie !!!!!

pozdro :)
    • 62maniek Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 01.09.12, 07:00
      Dzięki takim czerwieni typu Wabnic, Balt Częstochowa staje się pośmiewiskiem na cały kraj. Czerwoni wymyślcie coś bo nie umiecie nic nawet 4 żł od pielgrzymów zebrać nieuki czerwone.
      • Gość: wreszciewiosna Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 11:38
        I czym się tu egzaltować? Ludzie przychodzą na Jasną Górę i nawet jakby Aleje były ścieżką przez pole też by szli. Po prostu po drodze mają Częstochowę i wybijmy sobie w końcu z głowy biznes na pielgrzymach. O inwestycje trzeba zabiegać w mieście, a nie pieprzyć jak Wabnic. Ten gość to po prostu folklor i oryginał, ale gadać swoje ma prawo. Tylko frajer daje się prowokować, a na prowokacji opiera się taki byt jak tenże radny.
    • przem0_25 Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 01.09.12, 12:23
      Choć bym czytać nie umiała;
      Pływać w wanie też nie chciała;
      Ale jedno daje słowo,
      Że gadulstwa u nas mnogo.
      Tam z Klasztoru,tu z Wojciecha ,
      Wszędzie wokół krzyczy klecha.
      Nie że modły, nie że pieśni ,
      Ale że podatek wznieśli.
      Że mu forsy jest za mało,
      Że mu "TRWAM" nie nadawało.
      Uszy za to wszystkich bolą;
      Rydzyk zaś przekręca głową
      Gdzie my tam sypiemy solą .
      • Gość: komuch Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 01.09.12, 13:14
        Czytając grafomanów ogarnia człowieka śmiech.Szczeniactwo niedokształcone bez pomysłu ślini się.na starość będzie leczenie w przychodniach zdrowia psychicznego.
    • Gość: art deco Re: Łukasz Wabnic czerwone "riki-tiki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.12, 14:18
      Przed udzieleniem wywiadu, proponuje redakcji - w ramach wstępnej selekcji lokalnych idoli
    • ghu8 Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 01.09.12, 14:45
      Nauka bowiem krzyza glupstwem jest dla tych, co ida na zatracenie,moca Boza zas dla nas, ktorzy dostepujemy zbawienia. Napisane jest bowiem: Wytrace madrosc medrcow,a przebieglosc przebieglych zniwecze. Gdzie jest medrzec? Gdzie uczony? Gdzie badacz tego swiata? Czyz nie uczynil Bog madrosci swiata glupstwem? Skoro bowiem swiat przez madrosc nie poznal Boga w madrosci Bozej, spodobalo sie Bogu przez glupstwo gloszenia slowa zbawiac wierzacych. (Pierwszy list do Koryntian[1,18-21]).

Zachecam do czytania PISMA SWIETEGO!!! Modle sie za was wszystkich.
    • roc_co Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 01.09.12, 18:56
      Niestety rację mają ludzie którzy piszą, że podatek niema żadnego poparcia w prawie (choć nie jestem pewny, proszę o opinie zorientowanych). Nieco bulwersujące jest, że ludzie dbający o stan moralny (bynajmniej tak powinno być) dbają bardziej o stan ekonomiczny i to jeszcze tylko swój. Pewnie się zaraz uniesie okrzyk ludzi popierających tzw. sukienkowych (osobiście uważam to za niekulturalne wręcz chamskie) ale niestety taka jest prawda. Nikt nie jest bez winy ale oni trochę przesadzają.
      • Gość: nn Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.adsl.inetia.pl 01.09.12, 20:58
        czy szanowny pan bezradny i ktoremu brak pomyslow jak utorzyc miejsca pracy ma kontakt z biznesmenai ktorzy cos sprwadzja z chin i zaopatruja straganiarzy pod Jasna gora ile oni maja przerobu lub ma kogos w biedronce na kasie w rynku wielunskim. To sa wasi i ich sie nie czepiasz a prawdziwy pielgrzym to przychodzi sie modlic przepraszac za wstawiennictwem MB a nie dla rozrywki
        • Gość: czytacz Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 22:16
          Człowieku, skoncentruj się językowo na swoich wypowiedziach. Póki co ich poziom jest żenujący. Może idź do okulisty skoro nie trafiasz w odpowiednie klawisze. Ale przede wszystkim popracuj nad swoją inteligencją.
          • Gość: częstochowianeczka Siłacz IP: *.dynamic.chello.pl 02.09.12, 09:08

Ale miodzio...
            "Jestem o tym święcie przekonany. I wierzę, że właśnie za prezydenta Krzysztofa Matyjaszczyka powstanie obiecywana mieszkańcom od dawna inwestycja. To jest bardzo energiczny człowiek. Wiem to, bo co drugi dzień chodzimy razem na siłownię. Widzę, jak on na tej siłowni trenuje, że wylewa pot, krew i łzy. Jestem przekonany, że skoro podczas treningu tak się stara, to w innych dziedzinach życia jego staranie jest takie samo albo jeszcze większe."
            Ja też wierzę......

• Gość: nn Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.adsl.inetia.pl 02.09.12, 18:13
            czerwonego tubylca zawsze prawda kole ,co z tego ze cie na uczelni wyuczyli jak wychodzi z ciebie burak .ham i prostak ,wiecej ucz sie polskiego ja nie musze [i]nteligientny to moze ty jestes inaczej
    • costa3500 Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 02.09.12, 09:33

Podobno przejście pielgrzymki przez miasto to półki z gumkami są puste w imię boga.
      • Gość: yach Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.12, 10:06
        Zamiast słuchać głupot zapisz się na kursy gdzie uczą pisać.
      • Gość: amen Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.alfanet24.pl 02.09.12, 11:59
        costa3500 napisał:

>
        >
        > Podobno przejście pielgrzymki przez miasto to półki z gumkami są puste w imię boga.

widzę, że stara ubecka plotka ma się dobrze i ciągle nie brakuje matołków, którzy ją powtarzają
      • Gość: Podobno,podobno... Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.12, 17:09
        Podobno, podobno, podobno...
        Podobno costa3500 jestes idiota, czy to prawda?
        • Gość: gość Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 22:06
          Prawda !
    • Gość: s. Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.fbx.proxad.net 02.09.12, 11:45
      Gość portalu: pielgrzym napisał(a):

> Chciałeś coś przekazać, czy tylko tak sobie (antyklerykalnie i pielgrzymicznie)
      > pierdnąłeś dla relaksu?

_____________________________________________________________________________

Ten tekst wklejasz, ile to postów???

Ponad 300 wpisów!!!!!

A czynisz to maniakalnie,

wyluzuj

od 7. lat.

Od lat 7. nieleczony
      psychicznie
      stajesz sie niebezpieczny w rzeczywistości!!!!

Grożąc internautom
      nie po raz pierwszy:

śmiercią????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    • Gość: do Wabnica Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.Netcominternet.pl 02.09.12, 14:31
      Zamiast bić pianę z fantastycznymi podatkami razem ze Stefaniakiem ustal chłopie co zrobić żeby pieniądze z budżetu nie uciekały na "naukę" religii w szkołach ponadgimnazjalnych. Zajęcia są farsą (młodzież rozłazi się po szkołach, a nikt od nich niczego nie wymaga bo i nie ma tyle materiału) i uczęszczają na nie grupy 20 osobowe, a w klasach III realnie na lekcjach jest po 10 uczniów. Ustawcie to jako grupy międzyoddziałowe złożone z 3 klas na raz powiedzmy o 7 rano, albo po 16. Połowa katechetów spadnie i realnie będzie widać komu zależy na tych lekcjach. Religia w środku zajęć przymusza niektórych do uczęszczania na nią - bo szkoły nie mają jak takich dzieci zagospodarować.

Zresztą to jakaś farsa, żeby religii było więcej (6h) niż innych dużo ważniejszych przedmiotów (1-2h). Oczywiście wymiar w cyklu 3-letnim.
      • Gość: yach Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.xdsl.centertel.pl 02.09.12, 20:08
        I to jest konkretny postulat, którym warto się zająć. Dziwne, że problemu tego nie zauważyli ani posłowie Ruchu Palikota ani koledzy posła Balta.
    • Gość: open sunday Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.12, 15:02
      tak aquapark przyciągnie turystów - bo niby w innych miastach nie ma aquaparków. To że u nas nie ma to nie znaczy że wszędzie jest tak samo panie Wabinic !!!!! Sprawa jest prosta, mieszkamy w turystycznym mieście w którym mamy turystyczną atrakcje a władze miasta nie potrafią na niej zarabiać. A wręcz odwortnie , potrafią wszytsko zniszczyć ( ot choćby przykład zlotu motocyklistów) tylko sie kłócić i szukać winnych a to wszytsko władza robi za nasze podatki. Nieudolni z Rady Miasta i Urzędu Miasta będą obarczać jasną górę za to że potrafi zarabiać na turystach a nakładając nowy podatek jeszcze chcą odstraszyć , czysta głupota!!!!!!! Wabinic jak każdy osioł co dopcha się do koryta tylko by obarczał nowymi podatkami, a ja zapytam się co z tych pieniędzy z turystów chcieli by zrobić?????? Czy na to ma plan? czy tylko zabrać? Miasto tyle wydało na pielgrzymów, pytam ile, i czemu wydało przecież pielgrzymi nie schodzą z Jasnej Góry? dziwimy się że pielgrzymi nie schodzą w aleje, ale jakie alej pokazaliśmy pielgrzymom? Na tym polega marketing osły !!!!!!!
      • only_the_godfather Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne 04.09.12, 15:24
        ja myślę że zamiast parku wodnego niech zafundują nam jeszcze kilka razy taki cyrk jak z tramwajem a ludzie sami przyjadą zobaczyć czy to prawda.
        • Gość: ej Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 05.09.12, 21:32
          brawo !!!
          Nie tylko opodatkowac pielgrzymów ale zrobic porzadek z funkcjonariuszami KK .
          A czy JG płaci podatek dochodowy ?
          • Gość: gość Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.12, 22:11
            A kiedy te 4 miliony chińczyków zapłaci podatek Balta i Matyjaszczyka ?
            /4 złote od sprowadzonego chińczyka razy te 4 miliony, to wyjdzie 16 baniek !/
          • harry1983 Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne 17.09.12, 14:42
            Gość portalu: ej napisał(a):

> brawo !!!
            > Nie tylko opodatkowac pielgrzymów ale zrobic porzadek z funkcjonariuszami KK .
            > A czy JG płaci podatek dochodowy ?

A widziałeś, żeby w naszym kraju kościół płacił jakiekolwiek podatki ?
            Problemu nie rozwiążemy lokalnie, musiałaby być jakaś partia z jajami, ale naprawdę z jajami,
            nie taka, co dużo mówi, a potem jak zawsze po wyborach ma wszystkich w dupie,
            która po prostu bez zbędnego szumu opodatkowałaby kk.

Taksówkarzom (którzy też bardzo się burzyli) wprowadzono kasy fiskalne, potem lekarzom - jakoś to funkcjonuje mniej lub bardziej (bo i pod stołem na pewno coś się dzieje) - ale przynajmniej część trafia do budżetu, a to zawsze lepsze, niż nic - dlaczego nie wprowadzić księżom ?

Bierzesz ślub, chrzcisz dziecko, załatwiasz pogrzeb - faktura. Kościół to jest normalna firma (a właściwie ogólnoświatowy koncern z długą tradycją) ktora za swoje usługi pobiera opłaty. Każda normalna firma płaci podatki - dochodowy, vat i inne - dlaczego oni nie ? Daję na tackę (no ja akurat nie daję ;) ) - paragon.
            Dlaczego ja i reszta pracującego normalnie społeczeństwa mam co miesiąc zabierane tak z 1/4 - 1/5 wypłaty na wszystkie możliwe podatki, składki, zusy i innych darmozjadów, a księża nie ? A niech płacą sobie sami składki - z czego mają potem emerytury ?

Śmieszne ? Może i tak, ale jak po paru latach byłyby efekty tego opodatkowania, to ludzie zmieniliby podejście.

Wielki szum się robi w mediach o Amber Goldy i inne tego typu afery, a kasa jaką robi KK w porównaniu do Amber Gold jest jak dzień do nocy - tam dopiero są kokosy, a co najlepsze, nikomu to nie przeszkadza, baa, ci politycy, którzy tak chcieli lustracji, oczyszczenia i "przejrzystości finansowej" różnych państwowych instyctucji jakoś nie mają nic przeciwko, jak "czarna strefa" obraca ogromnym kapitałem.

Podatek od pielgrzymów ? Ciekawy pomysł, tylko, że ma niestety jedną wadę: jest nierealny,
            bo nieegzekwowalny. Ale można spróbować na Jasnej Górze postawić bramki liczące ilość przechodzących przez nie pielgrzymów i zobligować JG do płacenia pewnych kwot za każdego z nich - na opłacenie do kasy miejskiej dodatkowych patroli, służb medycznych, sprzątających po całym tym burdelu, jaki pielgrzymki po sobie zostawiają, zwłaszcza w parkach.

To byłoby chyba lepsze rozwiązanie. Pozostaje problem tych, co tylko stoją pod szczytem, ale i to się da oszacować z powierzchni, jaką zajmują.

Może w ten sposób ?

Co do "* Łukasz Wabnic jest m.in. autorem interpelacji, w której żądał od Jasnej Góry, by modliła się ciszej."

to miał chłop rację - jak ja po 22 puszczę głośniej muzykę to przyjeżdża dwóch panów w fajnych czarnych czapkach z orzełkami i wręcza mi mandat za zakłócanie ciszy nocnej (chyba, że trafię na takich normalnych, którzy nie mają regulaminu zamiast mózgu, to pouczą) a jak z Jasnej Góry są śpiewy po 22 - to świętym krowom wszystko wolno i ich cisza nocna nie obowiązuje.
    • ola2919 Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 06.09.12, 12:26
      Jak dla mnie bardzo ładnie skrojona marynarka i kolor też niczego sobie:)::)
      • Gość: storima Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.fbx.proxad.net 06.09.12, 15:52
        ola2919 napisała:

> Jak dla mnie bardzo ładnie skrojona marynarka i kolor też niczego sobie:)::)

Marynarka jest świetna!
        Odlotowa!
        Fatalnie, natomiast, gorzej z jej zawartością:((((

Chyba, ze na scenie kabaretu:))))
    • Gość: Ł. Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.alfanet24.pl 15.09.12, 16:52
      zapraszamy na profil Łukasza na Facebooku, można przyłączać się do znajomych

www.facebook.com/lukasz.wabnic
      • Gość: uuu Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 23:50
        niedobrze mi się robi jak czytam takie posty
      • Gość: Nostradamus Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 09:51
        Na mieście mówi się, że jednym z pracowników nowej hali będzie miejski radny SLD Łukasz Wabnic. Ciekawe czy to prawda? Jesli tak, to będzie wielki skandal w wykonaniu SLD. Trzeba uważnie teraz obserwować sprawę, bo miejski majatek nie służy do... wiecie czego.
        A może pan Łukasz Wabnic zaprzeczy, że będzie pracownikiem nowej hali sportowej?
        • Gość: Nostradamus Łuksz Wabnic pracownikiem nowej hali? Odpowiedz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.12, 09:53
          Czekam na odpowiedź i mieszkańcy Częstochowy. A zwłaszcza wielu z twoich bezrobotnych wyborców.
        • Gość: y chodź z prezydentem na siłownie też będziesz miał IP: *.static.reverse.lstn.net 18.09.12, 12:11
          Swoją drogą to ma świetne kwalifikacje. Skończył politologie na AJD (jeżeli już skończył).
    • mlody1988beauty Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radnego... 17.09.12, 20:28
      Szanowni panie Wabnic zajmujecie się wszystkim ino tym co nie trzeba co wam do pielgrzymów, żeby kiedyś nie było tak że jak trwoga do Boga na razie jest pan pięknym młodym i wysportowanym człowiekiem ale życie jeszcze przed panem nie takie cwaniaki jak wy walczyli z religią kościołem,wiarą i się w swoim życiu usrali, pomyślcie lepiej gdzie jest praca dla ludzi w Częstochowie, zajmijcie się tym co do was należy a nie pierdołami, wara wam od pielgrzymów Pielgrzymki chodziły chodzą i będą chodziły do Częstochowy
      • Gość: o lukasz autopromocja jest jak smogwałt IP: *.static.reverse.lstn.net 18.09.12, 09:57
    • Gość: blazej Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: *.alfanet24.pl 19.09.12, 21:45
      gary.go.home napisał:

> Łukasz czasami jak coś powie to można boki zrywać, do kabaretu by się nadawał:)

Łukasz jest w kabarecie
      www.facebook.com/photo.php?fbid=281684841944287&set=a.208077539305018.42687.177455382367234&type=1&theater¬if_t=like
      • Gość: u Re: Łukasz Wabnic o pielgrzymkach: wyznania radne IP: 212.87.246.* 19.09.12, 22:44
        tym kabaretem jest organizacja mieszcząca się na ulicy Nowowiejskiego.

Łukasz skończ z tym podbijaniem swojego nazwiska na forum. Całe społeczeństwo ma Ciebie mój miły w du..e.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka