Dodaj do ulubionych

Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będzie...

10.09.12, 15:55
Jak się sójka gdzieś tam wybierała to Ona...! ONA miała ró.. ó... óż…. żż... ne cele i sentymenty a ten gość to CO ? Jakie cele ? One cele to takie BY się Nachapać ? I Gdzie jego wcześniejsze pozytywy ? Jakie też tej Osoby innowacyjne przedsięwzięcia ? ciąg do koryta ? To jest jego ? Waści.... ! cel ? To SĄ kpiny !!! gościu... ! Czujesz TO?... Bo JA TAK !

Obserwuj wątek
    • Gość: sasanka Re: Daj kurze grzędę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 18:43
      ... kolejny przykład bezczelnej sitwy w działaniu...
      Nie kompetencje... koneksje - klientelizm polityczny i kolesiostwo - trawią instytucje państwa i samorządu miasta niczym rak... z taką haniebną praktyką daleko nie zajedziemy, to wcześniej, czy później zawali się do środka i ... powstanie wielka śmierdząca kupa gruzu...
      • Gość: maniek Re: Daj kurze grzędę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 22:17
        Jak wam nie wstyd pisać tak źle pisać o swoim ziomku? Zazdrość jest najohydniejszą cechą częstochowian, szczególnie tych z odzysku! "Jak to on! A nie ja ! " Wstyd , naprawdę wstyd. Zamiast cieszyć się, że będziemy mieć wreszcie człowieka w centrali - to ohyda, zazdrość i nienawiść - wstyd, wstyd, wstyd! Nie mam słów na określenie ludzi,którzy to piszą. Inaczej-mam słowa tylko nie chcę być wysłany do prokuratury! A słowa sobie dopiszcie. Jeszcze raz wstyd!
        • Gość: sasanka Re: Daj kurze grzędę...pro publico bono IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 13:06
          cd oryginalnego artykułu
          katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12408069,Szef_slaskiego_NFZ_dopial_swego__Idzie_do_Warszawy.html

(...)
          Odejście Pakulskiego do Warszawy oznacza, że w konkursie na szefa śląskiego NFZ jest o jednego kandydata mniej. Na razie nieoficjalnie wiadomo o trzech (oficjalnie NFZ i w tej sprawie milczy).

Zgłosiła się Anna Bednarska-Czerwińska, dyrektorka Szpitala Śląskiego w Cieszynie, która zasłynęła zimą, kiedy szpital w proteście przeciw niskiemu kontraktowi na intensywną terapię zorganizował pod katowicką siedzibą NFZ głośny protest.

Drugi kandydat to Ireneusz Ryszkiel, dyrektor wydziału nadzoru nad systemem opieki zdrowotnej w Śląskim Urzędzie Wojewódzkim. Trzecim jest Michał Ekkert, nieformalny doradca ministra zdrowia, kiedyś dyrektor czterech szpitali jednocześnie, dziś tylko skomercjalizowanego szpitala w Knurowie.

Walka zapewne rozegra się między Ryszkielem a Ekkertem. Pierwszy ma poparcie wojewody i PO, drugi - Pakulskiego."

i komentarz:
          " Autor: polsz ☺ 03.09.12, 09:19

"Walka zapewne rozegra się między Ryszkielem a Ekkertem. Pierwszy ma poparcie wojewody i PO, drugi - Pakulskiego."
          I to zdanie mówi wszystko. Nie będą się liczyły kompetencje a znajomości. Nominacje polityczno-towarzyskie....Właśnie tak wygląda zapowiadane przez PO obsadzanie stanowisk wyłącznie wg kryterium fachowości. Fachowości w lizaniu doopy?? co za syf "
      • Gość: fidel Re: Daj kurze grzędę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 23:04
        no to dzialaj sasanko by zmieniac uklady i rozbijac sitwe ....zrob cos pozytecznego -Pakulski pare rzeczy zrobil pro publico bono a ty?
        • Gość: OO Re: Daj kurze grzędę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 23:12
          a nic,po prostu nic!
        • Gość: sasanka Re: NFZ story... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 21:35
          Dzisiaj 12 września 2012:

"...Agenci CBA weszli do Narodowego Funduszu Zdrowia, ok. godz. 11. - Zabezpieczają dokumentację na polecenie warszawskiej prokuratury okręgowej - informuje rzecznik biura Jacek Dobrzyński. Nie chce ujawniać szczegółów. Sama prokuratura o sprawie też nie mówi. Potwierdza tylko, że działa z zawiadomienia ministra Arłukowicza. Według TVN24 dotyczy ono byłego prezesa NFZ Jacka Paszkiewicza (kierował Funduszem w latach 2007-12) Chodzi o"przekroczenie uprawnień i niedopełnienia obowiązków". W maju Arłukowicz przekazał CBA materiały, w których opisano ewentualne nieprawidłowości w rozliczaniu procedur medycznych".

• andrzej.sawa Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz 10.09.12, 22:19
      Zazdrościsz?
      • Gość: ja? Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 22:46
        Nie zazdroszczę, mam super inny zawód, ale ohydą dla mniej jest, gdy swoi plamią swoich!
    • Gość: lekarz Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 22:58
      kiziorek frustrat......pakulski be ,karierowicz i jedzie do warszawy sie nachapac ...lod na glowe kiziorku .ale rozumiem ze pisanie na forum to szczyt twoich miernych mozliwosci ......a pakulskiemu zycze powodzenia i gratuluje ,bo jako jeden z niewielu z tej prowincjonalnej wiochy w cieniu klasztoru robi cos ponadprzecietnie.....i jeszcze do redaktorkow z czestochowskiej wyborczej....nawet o pakulskim wam sie pisac nie chcialo bo wkleiliscie artykul z katowickiej wyborczej ktory ukazal sie pare dni wczesniej -tak promujecie czestochowianina z krwi i kosci ...i jeszcze jedno pytanko -jakie to kwalifikacje wg gazety powinien miec kandydat na vce prezesa nfz ?uczciwy ,przystojny,doswiadczonu,znajacy jezyki ,najlepiej jesli pracowalby za darmo no i jeszcze kolegom kontrakty pozalatwial .....
      • Gość: ja Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 23:03
        A ty iiemasz tego nachapania
        • Gość: ja Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.12, 23:08
          a spytjakcie waszych lekarzy, ile zarabiaja//forum.gazeta.pl/forum
    • Gość: baca Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 00:28
      "Już dawno tak niewielu zrobiło w konia tak wielu".
      • Gość: ja Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 00:48
        ohyda,lekarze,ohyda! Piszcie sobie tutaj wiecej co chcecie,ale dla ludzi jesteście ochydą
        • Gość: Ja Oj zawistni ludziska IP: 87.207.2.* 11.09.12, 08:31
          Czy zagladanie do portfela innym i perfidna zazdrość to już cecha narodowa? Co kogo obchodzi ile zarabiają lekarze? Zarabiają tyle ile im płacą, tak jak każdy z nas. Czemu jeden z drugim nie dąży do tego żeby zarabiać jak oni? Troszeczkę szacunku do ludzi sukcesu, bo sokoro do nich nie macie to do osoby na swoim poziomie i samego siebie, tym bardziej nie powinniście. Karą za takie podejście do innych ludzi są Wasze zarobki i jest to sprawiedliwe. Wy im nie zabierzecie, możecie nie korzystać ale kto lepiej na tym wyjdzie??

• kizior28 Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będzie... 11.09.12, 18:15
      do maniek i lekarz.
      Maniek to ty sam żeś jest z odzysku, a zazdrościć p. Pakulskiemu to niby czego ? Wiedzy medycznej ? Z wysokiego stołka to nie zawsze jest miękkie lądowanie. A jak awansowany się nie sprawdzi i zaliczy tzw. spad jak to mówicie z centrali to ci dopiero jemu i wam będzie Wstyd. Co by się szybko pozbierał po takimż upadku. Chociaż On ci ambitny jest, a rodzina jego pisała, że i dobrze wykształcony ? To se da radę..! A... POparcie ma.
      Dopiero co miał być szefem śląskiego NFZ-u (p.o. był), ale co to ? Czyżby tu na Śląsku był za mocny ? Czy raczej niewygodny ? I to usłużni?, uszyli mu za ciasne buty ?, z których szybciej wyskoczy ze stolicy bo będą go coraz mocniej piły...!
      Lekarzu mam nadzieję, że nie na życiowym wirażu ? Nie mam ci ja powodów do frustracji bo i dlaczego miałbym je mieć?. Może ty jako lekarz je masz?. Żeś ty nie doceniony ?, źle wynagradzany ? Pisanie jak powiadasz to dla mnie szczyt miernych możliwości ? Chyba nie..? Ale Ono To i nie trudzi mnie jakoś szczególnie czego i tobie w Akme -(dla nie wtajemniczonych: Akme w dawnej terminologii medycznej oznaczało także najwyższy stopień gorączki) życzę..!
      Nie odczuwam też jakowejś szczególnej satysfakcji, którą ty epatujesz bo i przyczyn nie widzę. Kilkunastu z naszych jak to mówicie ziomków, częstochowian wyrwało się stąd do...?, ano na Szczyty... i co ?, macie wy jakiś powód do dumy? Coś się w waszym życiu ?, w Waszej rodzinie zmieniło na lepsze?, a może w Naszym mieście? Macie powody do satysfakcji?, a jeśli ?, to z jakiegoż to powodu? Może by tak poniektórzy z tych wysokich urzędników jakieś właśnie uczciwe kontrakty pozałatwiali nie dla (rodziny i kolesiów) nepotów, a dla miasta i jego mieszkańców? Może by jakichś inwestorów i przedsiębiorczych biznesmenów do miasta ściągnęli ?. O... to wtedy... tak...! To by oni poklask i szacunek u swych ziomków mieli ! A tak to cieszcie się wy sami. Jacy to poniektórzy wasi reprezentanci, czy raczej rodzina są zaradni i jakie to wysokiego szczebla stanowiska w urzędach piastują.
      Bo i co to kogo interesuje szanowna gazeto i jej Czytelnicy, że ktoś z Częstochowy będzie pełnił stanowisko, czy piastował urząd ?, choćby i w banku centralnym?, czy parlamencie europejskim?, czy wysokiej rangi światowej organizacji. Jeżeli nie ma to żadnego konkretnego przełożenia na dobro jego mieszkańców.
      • Gość: jA Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 22:39
        Kizior Pan madrala .......powinienes zostac prezydentem ,a moze juz byles i cie nie docenili....
    • Gość: x Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.12, 22:38
      Był przez ponad 2 lata zastępcą dyrektora śląskiego NFZ. Gazeta koszerna lokalna-dziurawy wentyl POpaprańców z dumą pisała NASZ CZŁOWIEK W KATOWICACH czy jakoś tak... Kontrakty dla jednostek ochrony zdrowia w Częstochowie były tylko coraz gorsze i gorsze... I z NASZEGO CZŁOWIEKA nic nie wynikało... strzegł dalej partyjnych... i nie tylko... interesów... ale tylko tych... Częstochowa i region zyskały z jego pracy w Katowicach tyle co jak się mówi po staroczęstochowsku Z PSA GNOJU... Dziś z namaszczenia rodzimej partii człowieczek mierny , bierny ale wierny z lichymi kwalifikacjami lekarskimi ( ledwie " jedyneczka " z chorób płuc ) i menadzerskimi ( studia podyplomowe organizacji i zarządzania Politechniki Częstochowskiej)- buhahaha do centrali NFZ- kogo to obchodzi gdzie pracuje, czy będzie pracował pan Pakulski. Dajcie se ludzie spokój z jałowymi postami...Psy szczekają... Czas w POlsce toczy się dalej...Choć może racja dla chwili refleksji...Przy ludziach tego formatu w urzędach centralnych rokowanie na przyszłość jest przerażające...
      • Gość: manolo Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 22:25
        ....mam nadzieje zewy wszyscy,ktorzy jedziecie po "naszym". jestescie prawi wspaniali i robicie wiele dobrego pozdrawiam.
        • Gość: Maciek Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.12, 23:44
          Trzymaj się Marcinie!
      • Gość: mietall Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 21:44
        trzeba byc mega wiesniakiem zeby oceniac kogos kogosie nie zna.....ze jedynke ma z pluc to musi byc slaby lekarz ....znam wielu co do specjalizacji nie maja a sa swietnymi lekarzami.spytaj dawnych pacjentow pakulskiego ....a co do kwalifikacji menadzerskich to popytaj wlublincu jak rzadzil......Pakulski nie przejmuj sie -swoim ziomkom nie dogodzisz -powodzenia-pozdrawiam naczelnego frustrata na forum Pana Kiziora
      • Gość: nasz czlowiek Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 10:42
        Z pewnoscia to wina pakulskiego ze kontrakty w czestochowie byly co raz gorsze ,bo pakulski te kontrakty rozdawal na slasku a czestochowe mial gleboko w dupie...macie krotka pamiec kiziorki, sasanki ,xy......pamietacie jak na slasku placilo sie 2 rzy wiecej za procedure medyczna a w cz-wie za to samo dwa razy mniej...to co piszecie to czysty populizm .obsrywacie tylko po to by obsrac...
        • Gość: realista Re: Częstochowianin wybiera się do Warszawy. Będz IP: *.net.stream.pl 14.09.12, 11:58
          problem ze służbą zdrowia jest taki że jest państwowa czyli nieefektywna
          jedyną możliwością jest jej likwidacja i tańsze prywatne ubezpieczenia bo to co oferuje zus to śmiech na sali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka