Dodaj do ulubionych

Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? M...

20.09.12, 09:41
Każdy kto przyjedzie autobusem dalekobieżnym do Częstochowy powinien zaopatrzyć śię w strój modlitewny, znaczy w moherowe barchany oraz taki sam beret.Wiec istnienie takiego stoiska w tym miejscu ma sens.Bo inaczej kler uzna takiego delikwenta za wroga klasowego.
Obserwuj wątek
    • Gość: <XXX> Re: Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? IP: *.rev.inds.pl 20.09.12, 09:54
      Więcej niż pewne, że odwiedzi nas Natalia Siwiec. Wczoraj na Interii był artykuł "Natalia Siwiec bez majtek"
    • Gość: 123. Re: Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? IP: *.rev.inds.pl 20.09.12, 09:58
      kicha@... ZMIEŃ PIELUCHĘ BO STRASZNIE MARUDZISZ.
    • donald-marzy potrzebne tereny pod przedłużenie ul. Sobieskiego 20.09.12, 10:20
      Niech miasto kupi tą firmę. Potrzebne przecież nam są tereny dworca do wybudowania połączenia ulicy Sobieskiego z DK1 - teraz za to zapłacicie grosze, a jak kupi to ktoś inny, żeby nam póxniej to odsprzedać to będzie trzeba zamknąć więcej niż jedną szkołe!
    • Gość: pierre_dollinsky Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 13:27
      "Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów?"

Najpierw chyba własnego pawia, bo drogi dojazdowe do "świętego" miasta" oferują taką gamę atrakcji, że zanim dobrnie się do centrum człowiek ma flaki obrócone sto razy w tę i z powrotem.

"Częstochowa ma naprawdę 200 tysięcy mieszkańców? - nie wierzy studentka Uniwersytetu Jagiellońskiego, która przyjechała do koleżanki. - Sądząc po dworcu, wysiadłam w jakieś pipidówie."

Owszem, ma i to nawet więcej niż 200 000. To taka ponad 200-tysięczna pipidówa.

A na handel majtkami przed dworcem widocznie ktoś pozwala.
      • Gość: felek majty kichy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.12, 17:30
        Drodzy klienci ta kobietka co handluje majtkami pod dworcem to własnie jest kochanka kichy. kicha jezdzi rowerem do chin i przywozi majty,i inne badziewia a niestety kobitka musi czyms handlowac aby kicha mial za co pic

• Gość: kicha Re: majty kichy IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 11:30
          Tylko dzięki tej kobiecie moher nie chodzi jeszcze bez majtek,bo duchownym o to chodzi by pobożne mohery chodziły bez majtek.
      • Gość: n Studentkę trzeba wrócić do szkoły średniej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 23:45
        Niech się douczy i wróci się do liceum na lekcje geografii a nie gada takie farmazony to po pierwsze a po drugie, proszę pojechać do Katowic i obejrzeć piękny dworzec autobusowy w postaci pięknej małej budy - jak pakamera na budowie a później porozmawiać o dworcach w Polsce.
        • Gość: Maxymilian 70 Re: Studentkę trzeba wrócić do szkoły średniej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 10:40
          Dobrze ktos wpisal studentke wyslac do liceum bo komu to przeszkadza ze ktos kupi tanio majtki lub podkoszulke narazie nie ma zmian to niech tak zostanie zamozny student niech idzie po majtki do galerii za 100 zl i oskubie tatusia a nie tu sie wypowiada
      • be0wulf Re: A studentki UJ majtek nie noszą, 21.09.12, 17:39
        że takie zdumione jak zobaczą to "coś" na straganie? O ile pamiętam, to w Krakowie i innych metropoliach nie tylko YSL, Triumph i K. Klajn majtkami handlują. A że w samym centrum miasta? No cóż, wolny rynek i modne hasło frontem do klienta.
    • gregoson Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? M... 20.09.12, 19:36
      A bazar w samym centrum na placu balcerowicza nikogo nie razi? Tam to dopiero jest bajzel. Ja nie mam nic do handlujących bo to naprawdę ciężki kawałek chleba ale żeby nie można było tego jakoś ucywilizować? Choć mam jakąś nadzieję - jak już się Społem wzięło za porządek ze swoją częścią Megasamu to może kiedyś ktoś zrobi coś z tymi obskurnymi budami.
      • Gość: Ja Re: Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.12, 20:17
        Przecież już niedługo będzie tam piękny HOTEL z KASYNEM i tym podobnymi BAJERAMI.
        Już nie mogę się doczekać.
    • rdbckm Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? M... 20.09.12, 21:08
      Panie : Henryk Banaś

W porządku. Grosz jest grosz, miasto was olewa mało dopłaca itp...
      Ale:
      - Dla czemu robisz pan syf przed własnym padołem?
      - Dla czemu nie ustanowił Pan standardu wyglądu tego bałaganu?
      - Dla czemu Pan nie powiesz w prost, że masz Pan to w dupie jak to wygląda- bo tylko kasa się liczy?

A na koniec.
      Ja wiem, że to nie jest tylko Pana wina, ale jak nie potraficie razem z miastem prowadzić tego burdelu tak jak się należy, to podajcie się do dymisji. Tylko najpierw ogłoście konkurs na kogoś z kompetencjami do prowadzenia tak rozbudowanego interesu.

Ps. Za niedługo dworzec PKS zacznie wyglądać gorzej niż za mojego dzieciństwa.... ( a wtedy to był burdel dopiero)
    • there.there Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? M... 21.09.12, 01:53
      Budynek dworca to nie barak, tylko prosta, modernistyczna bryła, która wyglądałaby lepiej gdyby zwyczajnie pomalowano ją na biało i nie oblepiono reklamami. A co do działki na przeciwko to fajnie, że wreszcie powstał plan. Szkoda tylko, że po zbudowaniu tego bloku prywatnej przychodni, co moznaby nazwać urbanistyczną zbrodnią. Ta działka zasługiwała na zwarta, spójną zabudowę, a nie przypadkowe klocki porozrzucane jak popadnie. Wielki wstyd! Teraz ciężko będzie ten kawałek miasta odratować w 100%. A mogla tu powstac np wielopoziomowa galeria handlowa sredniej wielkości, gdzie pasowałaby jak ulał w przeciwienstwie do GJ otoczonej urbanistycznymi ściekami.
      • Gość: pierre_dollinsky Re: Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 09:13
        there.there napisał:

> Budynek dworca to nie barak, tylko prosta, modernistyczna bryła, która wyglądał
        > aby lepiej gdyby zwyczajnie pomalowano ją na biało i nie oblepiono reklamami.

Lecz w sytuacji, gdy pokryta jest jarmarczną kolorystyką trudno się dziwić, że przyciąga straganiarzy.
    • bjb48 Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? M... 21.09.12, 11:04
      Wyjaśnienia p. prezesa PKS-u są poniżej krytyki, ileż PKS może brać za udostępnienie tego miejsca, 100 - 200 zł miesięcznie? Panie prezesie, dla dobra miasta niech pan sobie i swoim zastępcom zmiejszy premie o 50 zł i bilans wyjdzie na zero.
      Natomiast bezsilność miasta wobec takich praktyk jest porażająca.
    • przem0_25 Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? M... 21.09.12, 12:40
      Co do handlu przed dworcem , to jest to wyraźny błąd urzędników (taki sam jak w sprawie Amber Gold) gdyż to do nich należy wydanie zezwolenia na handel w miejscu publicznym i kontrola tejże firmy np. w sprawach BHP lub sanepidu . Dodajmy do tego, że przecież codziennie stróże prawa przechodzą koło tych stoisk i nie proszą o wylegitymowanie , i czy mają pozwolenie na handel w miejscu publicznym. Co do pana Banaś-a sam on stwierdził, że PKS jest spółką państwową i broni się przed upadkiem wszystkimi możliwymi , sposobami lecz czy o tych sposobach wie i dała zgodę centrala , i czy są one przemyślane . Bo jeśli pod dworcem kładło by się kilku meneli i zbierało do kapelusza , i też obiecało płacić co miesiąc jakąś opłatę , to też im pan pozwolił korzystać z chodnika ? Tylko ilu w tedy miał by pan klientów.
    • rdbckm Co widzą podróżni z dalekobieżnych autobusów? M... 21.09.12, 12:43
      A Ja skwintuję tak :
      - Baba z wozu, wołom lżej,

Spokojnie już niedługo i wysadzimy Was (rząd i wszystkich pociotków rządzących) z siodła :]

Kto to widział żeby ktoś nie robiąc nic (poseł) zarabiał 19 tyś zł plus jakieś dodatki. Koniec, a kto będzie się stawiał to ma problemik. Daję Wam kochani rządzący czas do końca świata (czyli do końca grudnia) na poprawę, jak sami nie obniżycie lotów to ludzie i między innymi Ja, ukrócimy ten cyrk.
      :))
      • Gość: Dobrze wiesz... A gdzie ludzie mają kupować ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.12, 18:55
        A gdzie ludzie mają kupować ? W sklepach 5 razy drożej no i z resztą tam jest większa przepustowość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka