Dodaj do ulubionych

szybko pomóżcie

11.10.12, 22:18
Witam! Mam bardzo poważny problem, otóż za 3 dni moja mama ma imieniny. Chciałabym podarować jej coś wyjątkowego, ale cały problem polega na tym , że jest ona dość dziwnym przypadkiem. To jedyna kobieta, która NIE LUBI:
- kwiatów
- wazonów i figurek porcelanowych
- apaszek, butów, torebek
- perfum i kosmetyków
- biżuterii
- książek ani filmów na dvd
- ramek do zdjęć
- świeczek
itp rzeczy, z których każda mama by się cieszyła. Co do sprzętu AGD to też nie bo uważa że to nie kupuje się dla niej tylko dla całej rodziny. A i kino, teatr, kosmetyczka, fryzjer i restauracja odpadają, bo mieszkam na wsi a są tu małe możliwości. Błagam pomóżcie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: e Re: szybko pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 22:51
      To moze zapytac sie wprost co chciałaby dostac? jezeli ciezko ja zadowolic to lepiej kupic jakiegos pewniaka
      • Gość: wi fi Re: szybko pomagam IP: *.alfanet24.pl 11.10.12, 22:56
        Młotowiertarka bedzie na miejscu :)
    • Gość: rowerzysta Re: szybko pomóżcie IP: 109.95.31.* 11.10.12, 22:54
      Może napisz co lubi,będzie prościej.
      • malwinanapo Re: szybko pomóżcie 14.10.12, 21:20
        Gość portalu: rowerzysta napisał(a):

> Może napisz co lubi,będzie prościej.
        Gdybym wiedziała co lubi to bym się nie pytała
    • Gość: domino Re: szybko pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 22:56
      Twoja Mama być może jest enneagramową "piątką" a tacy ludzie nie znoszą koncentrowania uwagi na ich osobie. Jeśli tylko chcesz dać im prezent - one odbierają to jako obciążanie presją. Może Twoja Mama nie chce prezentów? Może czuje się źle gdy "skaczesz" koło niej? Może Twoja Mama wolałaby gdybyś potrafiła jakoś "zgrabnie" ominąć Jej imieniny... Tak gdybam ale jednocześnie tak czuję, no bo sam piątką jestem i wiem jak reaguję na prezenty i takie sytuacje gdy ktoś mi chce coś miłego powiedzieć. Po prostu chcę jak najszybciej uciec.
      Jeśli Twoja mama jest piątką to NIGDY NIE OBCIĄŻAJ JEJ PRESJĄ.
      • Gość: do domino Re: szybko pomóżcie IP: *.play-internet.pl 12.10.12, 08:49
        Są jednak ludzie którzy myślą i piszą dość logicznie-czego dowodem jest twoja wypowiedż.Ja też jestem już starszą osobą-dziadkiem- która nie lubi prezentów -bo to do czegoś zobowiązuje-ale to jest moje zdanie.I nie powinno to być dziwne czy dziwaczne.
        • Gość: domino Re: szybko pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 21:45
          "Są jednak ludzie którzy myślą i piszą dość logicznie-czego dowodem jest twoja wypowiedż.Ja też jestem już starszą osobą-dziadkiem- która nie lubi prezentów -bo to do czegoś zobowiązuje-ale to jest moje zdanie.I nie powinno to być dziwne czy dziwaczne."

Ogromna większość ludzi nie potrafi zrozumieć tej malutkiej mniejszości ludzi - którzy po prostu chcą po cichutku i bezszelestnie sobie żyć - bez gwaru, bez wyścigu szczurów, bez rywalizacji, bez prezentów także... Prezent jest prezentem prawdziwym kiedy dostaje się go bez żadnej okazji. Po prostu ot tak... Ja taki mam i cenię go jak oka w głowie. Ale jeśli wręczany prezent jest wymuszony okazją typu święta, urodziny czy imieniny to po prostu jest to prezent "na siłę".
      • Gość: :) Re: szybko pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.12, 08:51
        Kup jej tryka albo byczka :)
    • Gość: edzia Re: szybko pomóżcie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 12.10.12, 09:18
      Zrób coś sama np. piękną kartkę z życzeniami. Albo kup ładną filiżankę, która będzie tylko dla niej.
      • malwinanapo Re: szybko pomóżcie 14.10.12, 21:25
        Gość portalu: edzia napisał(a):

> Zrób coś sama np. piękną kartkę z życzeniami. Albo kup ładną filiżankę, która będzie tylko dla niej.
        No taaa wszystkie "prace reczne" wykonane przeze mnie są chowane do szuflady a po krótkim czasie "idą w atmosfere", więc to nie ma sensu a co do filiżanki to nie lubi takich rzeczy ona jest dziwna najchętniej herbate by piła w kwarcie:(
    • ancymonka nie jedyna;-) 12.10.12, 21:31
      Nie jest jedyną, no chyba że mamy wspólną mamę, ale śmiem w to wątpić;-)

Twój problem jest mi wyjątkowo bliski... Ale rozwiązania na niego chyba nie mam...
    • Gość: podobna Re: szybko pomóżcie IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 07:55
      mam podobne podejscie jak mama wiec mnie ucieszyłby super szlafrok, bluzka, pizama itp cos dla mnie ale praktyczne
      • Gość: kaprys Re: szybko pomóżcie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 13.10.12, 11:36
        Jezuńku , myslałem ze sie cos stalo, ze ktos potrzebuje pomocy, i chce pomoc. Mysle że ten dziwny watek bedzie najlepszym prezentem, bo da dużo do myslenia,. Masz zdrowie to ci wystarczy !!!.
    • Gość: ona Re: szybko pomóżcie IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.12, 14:48
      upiecz Jej ulubione ciasto, kup tort czy ulubioną bombonierkę.
      albo przywiez kosmetyczkę do domu, niech na miejscu wykona zabieg czy makijaz.
    • Gość: do autora Re: szybko pomóżcie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 14.10.12, 13:25
      Oboje macie bardzo niski stopien inteligencji, Kup jej duzo książek, naucz sztuki komputerowej, oboje na tym skorzystacie, bo nauka to dobro najwyzsze, jakie wynalazł człowiek. Powinni skasować pieniadze, a płacic "złotymi myslami ". Narazie za darmoche.
    • Gość: córcia Re: szybko pomóżcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 18:25
      Ja mojej mamuśce wykupiłam masaż relaksacyjny za 100-kę w jednym z częstochowskich SPA. Była zachwycona, wcześniej nie korzystała z tego typu dobrodziejstw:) Na dzień matki chce powtórkę:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka