Dodaj do ulubionych

Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożonaro...

25.12.12, 17:43
wiecie co?-brak tam tylko małpy w czerwonym.
Obserwuj wątek
    • Gość: EMERYT Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.12, 19:35
      znowu polityka
      • Gość: sdf Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.pl 25.12.12, 20:49
        To nie polityka, to kwestia życia i śmierci...
    • Gość: Piotrek 25 Piotrek do Paulinów IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.12.12, 00:42
      czy Paulini musieli KONIECZNIE wcisnąć tam w miejsce radości i narodzenia "propagandę" ?! My ludzie wiemy i zdajemy sobie sprawe z problemów... Przychodzimy tam z rodzinami aby się oderwać od szarości i smutku i cieszyć się - a tutaj niespodzianka... A miałem tam zabrać koleżanki z Meksyku które odwiedziły Częstochowę - nie polecałem szopki ... jak miałbym wytłumaczyć te fotki ?! Po co ? Dlaczego? Skąd? Paulini zróbcie sobie wystawę osobną - w innym miejscu niż szopka i tam siejcie propagandę ile chcecie. Będą ludzie chcieli propagandy to przyjdą. Farsa i jeszcze raz farsa z tymi fotkami. Odstraszyliście ludzi tymi plakatami. Jasna Góro jeśli chcesz aby ludzie przychodzili do was i byli waszymi przyjaciółmi to pomóżcie UTRZYMAĆ te dzieci chore jeśli już matki mają je nie usuwać - wiecie ile kosztuje utrzymanie ?! Dajcie Jasna Góro pracę ojcom takich dzieci to wtedy będzie miał ojciec za co kupić sprzęt do rehabilitacji/leczenia, czy życia poprostu. Jedzenie kosztuje ! Leki kosztują ! Jasna Góro ty żyjesz złotem i dlatego nie widzisz problemów. Ojciec i Matka często ledwo trzymają się mało godnej pracy w naszym miejscie za grosze i jeszcze są szantażowani że jak nie będą wykonywać "widzi-misie" szefa to ją Stracą ! I jak tutaj mają myśleć o wychowywaniu dziecka nawet zdrowego a co dopiero chorego ?! Jasna Góro - daj ludziom pracę, a będzie za co utrzymywać nawet chore dzieci !!!!!!
      • Gość: Artur Re: Piotrek do Paulinów IP: *.42.7.223.alfanet24.pl 26.12.12, 01:35
        do paulinów to tu www.facebook.com/SanktuariumMatkiBozejCzestochowskiej a nie na forum wyborczej
      • Gość: ... Re: Piotrek do Paulinów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.12, 02:19
        Hmm...
        Tak sobie myślę, że dlaczego plakaty z dziećmi z Zespołem Downa odstraszają i zniechęcają szczęśliwych zwiedzających? Pisze Pan o tym, że ludzie przyszli się radować, a tutaj niespodzianka (smutna, jak domniemam), zastanawiam się dlaczego? Przecież dzieciaczki nie prezentują niczego, co wyraża jakiekolwiek negatywne emocje. Postawione pytania polecam pod rozwagę, nie oczekuję publicznej odpowiedzi.
        Podejrzewam, że "propaganda", którą stworzyli ojcowie, ma na celu ukazanie wartości życia. Każdego życia. Można doszukać się następującej analogii:
        1) życie Jezusa, narodzonego w stajence, w żłobie, na sianie, w biednej rodzinie - podążając za głosem zwolenników eugeniki - Jezus, syn biedaków był osobą "niewartościową", zatem inaczej mówiąc: wartość Jego życia... podlegałaby dyskusji.
        2) życie dzieci/osób z niepełnosprawnością (np. z Zespołem Downa) - w jaki sposób patrzy się na wartość życia osób z niepełnosprawnością i ich rodzin? Czyż nie uważa się, że ich życie jest gorsze, mniej wartościowe, a oni sami są wiecznymi dziećmi, bezproduktywnymi jednostkami, które przez całe życie trzeba będzie utrzymywać? Rodzice są postrzegani, jako osoby obarczone całożyciowym "ciężarem" i "problemem", niedogodnościami finansowymi, itd.
        Oczywiście, rodzinom dzieci z niepełnosprawnością może być ciężko - daleka jestem od idealizacji, jednak czyje życie wolne jest od trudu?
        Usłyszałam kiedyś od pewnej mamy, że mając dziecko z niepełnosprawnością ma się INNE problemy, na które znajduje się po prostu INNE rozwiązania - myślę, że ta wypowiedź ukazuje sytuację rodziców w nieco innym świetle.
        I na koniec: nie chodzi tutaj o pieniądze, a...społeczną akceptacje i uświadomienie ludziom, że nie ma żyć bardziej i mniej wartościowych, to zdecydowanie cenniejsze.
        Trochę odbiegłam od tematu, zatem wracając: moim zdaniem, połączenie żłobka i plakatów, nie jest nietaktem ze strony paulinów. Żeby jednak dostrzec sens, cel, zamysł potrzeba chwili refleksji, której Państwu życzę.
    • Gość: kioto Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.opera-mini.net 26.12.12, 08:17
      I dlatego ludzie przestają chodzić do kościółka. Gdy mam ochotę pooglądać politykę, włączam obrady sejmu.
      Niczego się nie nauczą te kościelne głąby.
      • Gość: trzeźwomyśląca Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.as13285.net 26.12.12, 09:29
        oni wiecznie o kobiecej doopie. Mają chyba obsesję na tym punkcie.
        Zmuszanie kobiet do rodzenia kalekich, nieuleczalnie chorych, czy wybrakowanych płodów nic nie da. Znienawidzona ciąża, to znienawidzone potem dziecko. Dla dobra wybrakowanego płodu, nie powinien nigdy się urodzić, dlatego Matka Natura pozbywa się wielu wybrakowanych ciąż. Nazywamy to poronieniem samoistnym. Równie skuteczne jest poronienie wywołane.
        Po aborcji nie ma żadnej traumy, nie dajcie sobie kobiety wmawiać bzdur.
        • Gość: lekarz Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.12.12, 09:55
          za rok powiesza zdjecia narkomanow ze sa szczesliwi i zabawni kochaja kolorowy swiat kosciol to mit i bajki mamy ludzie 21 wiek obudzcie sie matoly czarne
      • Gość: a co to Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 11:54
        Bylem w kościele ,ludzi od groma .I kto jest głąbem.Zaiste?
        • Gość: umcs Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.opera-mini.net 28.12.12, 15:00
          To proste: baran ciągnie do barana - MYŚLENIE zbedba , a nawet WYKLUCZONE !!
          Na polu kapusty też masz głąba przy głąbie !
    • przem0_25 Jasna Góra: Żywa szopka i zdjęcia dzieci z zesp... 26.12.12, 11:11
      Pewne osoby zapominają , że Jasna Góra to tereny kościelne i paulini mogą na nich robić wszystko zgodnie z swoimi przekonaniami, tak samo jak my mamy prawo do tego aby decydować się czy chcemy coś oglądać czy nie. Jeśli chodzi o politykę to chyba już każdy wie od chłopa , po szlachcica,i inne osobistości, a w dzisiejszych czasach od biedaka , robotnika po najwyższe głowy w państwie , że kler ma własne państwo , posiada własne rządy i miesza się do polityki rządów państw w których występuje katolicyzm aby wprowadzić własną politykę. Chociaż wie że przez to może doprowadzić do wojny tak jak słynne wyprawy krzyżowe , które z rozkazów papieża najpierw wydzielały drogę do Jerozolimy mordując ludzi , a potem broniły ten szlak i samej Jerozolimy. Tak samo jeśli coś nie będzie po myśli kleru wiadomo jak może się skończyć. Dziwi mnie jedno czemu tylko chorych na Downa wywiesili , przecież odmian chorób genetycznych jest kilkanaście , gdzie bliźnięta syjamskie , i dzieci z innymi zrośnięciami , wodogłowiem , wadami serca , albo brakuje mi zdjęć gejów i homoseksualistek przecież ten dar(Bóg zadecydował ze mają się zakochać w sobie) otrzymuje się od urodzenia.
      • Gość: znajomy Re: Jasna Góra: Żywa szopka i zdjęcia dzieci z ze IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 11:36
        Przemo ty następny nawiedzony ,tak jak nie jaki Marek Kondrat .Który dupę liże temu rządowi.Po Stuhrach ,Olbrychskich innych.Po za twoimi bredniami ,wyssanymi z netu.Nic mądrego nie masz do zakomunikowania.Nudzisz się w domu i popychasz takie pierdoły,że mi głowa pęka.Jak bym miał kaca.Włącz sobie nowelkę <Barwy Szczęścia>.Tam nie długo będzie będzie ślub ,takich dwóch .Oglądaj i przestań truć ,bo łapska opadają .
        • Gość: Łukasz Re: Jasna Góra: Żywa szopka i zdjęcia dzieci z ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 14:41
          znajomy dynamic chello - znany częstochowski "dupoliz" dał głos...
      • Gość: pepe Re: Jasna Góra: Żywa szopka i zdjęcia dzieci z ze IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 26.12.12, 12:41
        Kościół jest dla nas ! i nie jest tylko Paulinów !
        • krakowjaczek Re: Jasna Góra: Żywa szopka i zdjęcia dzieci z ze 26.12.12, 13:08
          Nie dziwię się tym wpisom.Bo tu żadnego ateisty nie ma .Połowa śmierdziuchów to z listy płacowej SLD ,reszta to mieszańce religijne .Takie ten ze Świdnicy, co rzucał farbami .Żeby mu łapa uschła .Świadek Jehowy.
    • mortimerx1 nie kłamcie, kosciół pomaga 26.12.12, 11:47
      caritas.pl/aktualnosci/wiadomosci-z-polski-i-ze-swiata/6427-caritas-polska-pomaga-chorym-dzieciom
    • Gość: eryk Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: 37.131.132.* 26.12.12, 19:03
      Piękna szopka w Kalwarii Zebrzydowskiej
      youtu.be/ClCm779_IMs
      Warto zobaczyć....
    • Gość: kicha Re: Kicha jest dzieckiem źle poczętym IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 20:38
      Jeszcze żaden fanatyk się nie przyznał do tego że jest fanatykiem.I stwierdzam że po wysłuchaniu kazania księdza wiesz wszystko najlepiej.
      • Gość: wirakocza Re: Kicha jest dzieckiem źle poczętym IP: *.17-1.cable.virginmedia.com 26.12.12, 21:25
        hmm i nauczy Cie wszystkiego jak zyc bedac rodzcem takiego chorego dziecka. Tylko dlaczego dzieci z Downem sa pokazne skoro one sobie radza swietnie? A moze tak dzieci z porazeniem mozgowym albo paralizem dziecym? A moze tak napisza ilu rodzicom takich dzieci pomagaja w zyciu codziennym? W opiece? W doplatach do rehabilitacji? W tym zeby po prostu ci ludzie odapneli na chwile?
    • filopolityk Dlatego Wodstock był taki popularny 27.12.12, 10:41
      Dlatego Wodstock był taki popularny ...bo ludzie uwielbiają obrzucać się błotem nawet w czas który według tradycji ma być czasem jedności . Zapominacie katolicy ,że Chrystus poddał się swoim oprawcą a Piotra który uciął ucho setnikowi zgadił za taką żarliwość - to do pewnych grup społecznych zwolenników sławnego radia ...
    • Gość: gość Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 16:54
      Amelka odrzuciła zaloty kichy, -czeka na mądrzejszego !
    • matriks57 Jasna Góra: Żywa szopka i zdjęcia dzieci z zesp... 27.12.12, 21:14
      powiem jedno jako ziomek coraz gorzej z mieszkancami tego dworu.lepiej pospacerowac po parku i alejach dla zdrowia i spokoju......
    • Gość: www Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.12, 23:29
      rzeczywiscie szopka to prawdziwa "szopka" - brakowało jeszcze plakatów - stop in vitro! i byłby komplet..a pozniej sie dziwia, ze ludzie odwracaja sie od koscioła..
      • koyod Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona 28.12.12, 06:57
        O narodzie zapatrzony w telenowele, tak was uraża widok niepełnosprawnych, że wolicie chodzić po parkach, że deklarujecie, iż nie wstąpicie do kościoła. Wasza wola.
        "Trzeźwomysląca" pisze, że aborcja nie wywołuje traumy. Ja oglądałem reportaż z młodocianym mordercą, chłopak zabił przpadkowego przechodnia, bo ten nie miał dla niego papierosa. Chłopak nie miał współczucia dla bliskich zamordowanego, nie wyraził skruchy z powodu tego czynu. Po prostu dla niego nic się nie stało.
        Nie moża się wyrzec wartości jaką jest życie ludzkie dla zaspokojenia żądań części społeczności.
        • Gość: tyle w tym temacie Re: Jasna Góra: tysiące wiernych obejrzało bożona IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 28.12.12, 07:42
          życie jest wielka wartością, jestes tylko ogniwem w łancuchu pokarmowym, a dziecku mozna powiedziec wszystko , bo ono zyje w swiecie bajek.
    • ladychapel Kult obrazów, figurek, świętych... 28.12.12, 08:53
      szopką jest cały KRK. Usuwając drugie przykazanie z katechizmu jest kościołem bałwochwalczym.
      • filopolityk Re: Kult obrazów, figurek, świętych... 28.12.12, 11:17
        ladychapel napisał:

> szopką jest cały KRK. Usuwając drugie przykazanie z katechizmu jest kościołem b
        > ałwochwalczym.
        Wy ciągle o tym samym najpierw rozgryź terminbałwochwalczym liźnij trochę logiki i sztuki ..a wtedy porozmawiamy...może...
        • Gość: trzeźwomyśląca Re: Kult obrazów, figurek, świętych... IP: *.as13285.net 28.12.12, 11:32
          wy też ciągle o kobiecej doopie i skrobankach. Jak zajmiecie się wreszcie pożyteczną pracą na rzecz kraju i ludzi, którzy was utrzymuą, to wtedy porozmawiamy, ...może.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka