Dodaj do ulubionych

Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutro ...

22.04.13, 22:37
zniknąć ze stadionu żużlowego przy Olsztyńskiej ?Może ktoś zna odpowiedź i powód natychmiastowej chęci pozbycia się tych psów dla których ten teren był co najmniej od 10lat domem.Schronisko w Czewie odmówiło przyjęcia tych owczarków .Wiem że szukano weta żeby uśpił te psy ale widocznie nie znaleziono dlatego jutro mają je gdzieś wywieź i jest realne podejrzenie że porzucą je w lesie.Może GW zainteresuje się tym tematem i sprawdzi czy faktycznie te psy muszą opuścić stadion a jeżeli tak to z jakiego powodu skoro tyle czasu tam żyły i nikomu nie przeszkadzały.Mają nawet ponoć bardzo ładne kojce,były też regularnie szczepione....Więc skąd i dlaczego ta eksmisja???
Obserwuj wątek
    • gniot3 Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr 22.04.13, 22:56
      Zapomniałem napisać że w planach jest odwiezienie tych psów do schroniska w Kłomnicach.Małego i przepełnionego jak każde schronisko. Nie da się wierzyć że te psy tam trafią .....że je tam przyjmą.....
      • Gość: :( Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.13, 23:11
        :( kurde , no i dół przed samym snem..mam nadzieje, ze jednak psy trafia w dobre rece..
        • dyziek_o Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr 23.04.13, 05:15
          No cóż, - to katolicki kraj.........!
          Ponoć / w/g kościelnych danych / - 95% to przepełnione empatią oraz miłością bliźniego społeczeństwo.
          Tfu!
          Amen!
          Wolę zwierzęta.
          Dyzio.
          • Gość: Adam Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: 212.87.246.* 23.04.13, 06:36
            Wolę zwierzęta.

To przygarnij pieski!
            • Gość: tra Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 07:27
              O prawdziwy katol z Adama, jak zwykle u katoli "zróbcie coś" a samemu stać z tył będę.... ręce opadają
              • Gość: Kamil Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.13, 10:45
                Psów już nie ma. W schronisku też ich nie ma!!!!
                • Gość: gniot3 Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.96.226.217.tvksmp.pl 23.04.13, 12:41
                  Wiem że psy zgodnie z obietnicą zniknęły i już ich nie ma na terenie stadionu.Sprawa już jest na tyle głośna że jeśli się nie wyjaśni gdzie te psy zostały przewiezione i jakie to jest miejsce będzie zawiadomiona prokuratura.Te psy same nie trafiły na stadion ,ktoś je musiał tam zadomowić,dla nich to był ich dom.Były szczepione miały książeczki zdrowia.Nie można spokojnie tolerować tego żeby ktoś bezkarnie wywiózł psy w nieznane .To wiekowo nie są już młode psy.Jeżeli trafią do schroniska mają zerowe szanse na adopcje. Czy nie prościej byłoby pozwolić dożyć im swoich dni tam gdzie mieszkały całe swoje życie,gdzie miały opiekę ,zapewnione szczepienia i karmę.Nie zrozumie nigdy takich decyzji .....dla mnie to zwykłe okrucieństwo wobec zwierząt.....
                  • Gość: ccc Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.13, 13:22
                    gniot widze, ze jestes zorientowany, jezeli dowiesz sie czegos, gdzie te psy zostaly przewiezione informuj na forum! bo jak ktos je skazał na zdychanie gdzies przy drzewie, to trzba sukinsyna ukarac!!!
                  • Gość: ona1971 Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.13, 15:12
                    Ludzie to potwory.
                    • Gość: up Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.13, 15:31
                      Podnoszę wątek. Co te biedne, stare psiska teraz przeżywają?:((((
          • koyod Re: dyziek_o 23.04.13, 16:22
            Najnowsze sondaże, w tym także publikowane przez prasę katolicką wskazują, że do kościoła uczęszcza około 30% wiernych.
            Może dlatego tak mało wokół nas życzliwości i miłości.
            • Gość: ja cię kręcę Re: dyziek_o IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 16:45
              Panowie zwierzątka hołubią ,zwłaszcza walnienty.A dzieciątka Boże olewają ,katolików by smażyli i jedli na gorąco.Pusty śmiech mnie ogrania , z jaką zajadłością się wpisują i jakie posty.Hipokryzja i hipotonia.A tu pieski biedne .Te najnowsze sondaże koyod to sobie możesz wsadzić ,tak jak notowania partii politycznych. Trzeba iść do kościoła i zobaczyć.Psia mać antychrysty.
              • dyziek_o Re: dyziek_o 24.04.13, 07:10
                Bo widzisz "ja cię kręcę":
                Jak bym miał takiego durnia jak ty - hołubić,
                wolę zwierzątka.
                A do kościółka nie chodzę bo tam sami tacy jak ty.
                Więc po co mam tam łazić. Z durniami żadna przyjemność przebywać.
                Wolę psy. One przynajmniej mądre są.
                I wyjaśnij mi jeszcze określenie - dzieciątka boże, - o ile jest mi wiadomym,
                dzieciątko/dziecko - jest/bywa - a i to do czasu - rodziców a nie żadnej bozi.
                Zajrzyj do wikipedii.
                Ośle!
                Dyzio.
    • Gość: cxxcv Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr IP: *.dynamic.chello.pl 23.04.13, 21:36
      @gniot3
      Dzięki za zainteresowanie psami - fajnie, że są tacy ludzie :)
      • bombel1967 Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr 26.04.13, 10:44
        czy nagłośniłeś temat? Boże, co się z tymi ludźmi dzieje, dziczeją, a sumienia zachlane
        i zamulone...: (((((
        • taniarada Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr 29.07.16, 09:19
          Są te owczarki jeszcze?
          • gniot3 Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr 29.07.16, 09:46
            Tych psów a raczej suki i psa już nie ma .Nie żyją.Zostały zabite zaraz po zniknięciu z kojca.Wywieziono je do lasu i zastrzelono.Sprawę prowadziła prokuratura przeciwko ówczesnemu sponsorowi Włókniarza bo była to tak zwana tajemnica Poliszynela ,wszyscy wiedzieli że to jego sprawka tylko trzeba było mieć niezbite dowody .Facet zresztą nie ukrywał że psy mają z ,,jego,, terenu zniknąć.W trakcie dochodzenia kręcił jak tylko mógł w tych krętactwach pomagał mu też inspektor TOZu .Sprawa psów do końca nie została doprowadzona ponieważ tego sponsora który okazał się zwykłym bandziorem aresztowano w innej sprawie i chyba teraz siedzi.Zresztą to było bardzo głośne wydarzenie i gazeta się też w tym rozpisywała.
    • dyziek_o Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr 29.07.16, 13:29
      To ja epitafium tym psom zamieszczę:

A gdy się wypełniły dni i umrzeć przyszło latem,
      przez most tęczowy przeszły psy. - Równiutko. Łapa w łapę.
      Od łap tysięcy dudnił most, deszcz krwawy smagał ziemię,
      a one szły, i szły, i szły, ból niosąc i cierpienie.
      Anioł zastukał w boże drzwi,: - ?Mój Panie, już są blisko"-...
      Popatrzył w oczy pełne łez, choć przecież znają wszystko.
      U zejścia z mostu stanął Bóg- pobladły, wargi drżące-
      -jak tu utulić wszystkie psy, gdy idą ich tysiące?..
      Jakimi słowy błagać ma Bóg psy o wybaczenie
      za to, że wierząc w obraz swój, dał człowiekowi Ziemię?

Barbara Borzymowska

Ot i wszystko co można w tej kwestii dodać.
    • taniarada Re: Dlaczego owczarki niemieckie szt.2 mają jutr 29.07.16, 15:47
      Kot żył z psem świetnie, ale myszy na tym nic nie skorzystały.
      Stanisław Jerzy Lec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka