Dodaj do ulubionych

Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia

26.04.13, 18:31
Wystarczy postawić pomnik gigant i wtedy do razu dzielnica staje się nowoczesną.Inne dzielnice też niech stawiają wielkie pomniki giganty wtedy też będą nowoczesne.Mamy od groma świętych więc bedzie z czego wybierać.Który święty jest najbardziej święty?
Obserwuj wątek
    • Gość: werw Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 20:29
      Proponuję dla równowagi POMNIK GOŁEJ BABY, oczywiście na prywatnym terenie. Jakaś konkretna gwiazda filmów ostrzejszych Wam przychodzi do głowy? Głosujemy? :-)
    • Gość: dla mnie Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 22:14
      Zawodzie zmieniło się dzięki Rozpondkowej! Tylko dzięki niej! Ze wsi stało się miastem! Spytajcie taksówkarzy- oni wiedzą najwięcej. Dzięki tylko niej. Wy tam w gazetach możecie pisać a ja wiem, kiedy i co się zmieniło!
      • Gość: Pietrek Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.13, 22:34
        Oczywiście nic z wizji komunistycznej władzy nie zostało, bo chciała ta władza Zawodzie zaorać. Ale znaleźli się świetni ludzie, jak pani Ania Długosz-Podsiadły (śp.) i Halina Rozpondek i potem Piotr Kurpios, ktoórzy zrobili wszystko, żeby tą dzielnicę reaktywować. I stała się normalną dzielnicą -ważną i o...... gospodarczą, można powiedzieć biznesową
        • blackus30 Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia 26.04.13, 22:39
          oj dużo takich nazwisk można by wymieniać...
          • Gość: a jakie Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 22:46
            jeszcze?
            • Gość: angelo Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 22:51
              świetni ludzie, świetnych czasów Zawodzia. Dajmy im chwałę!
        • Gość: krzysiu Halinka i Zawodzie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 22:50
          I jeszcze Kurpios .Normalnie można na Zawodzie iść na kolanach.Oczywiście tyłem do Jasnej Góry.Gdyby te nazwiska pomogły jeszcze Hucie Częstochowa.Bo szykują się następne zwolnienia.
          • Gość: halinka Re: Halinka i Zawodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 22:54
            Myślę, że to akurat nic nie ma wspólnego -Huta i przywrócenie Zawodzia do życia, a o resztę pytajcie Halinkę!
            • Gość: krzysiu Re: Halinka i Zawodzie IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.13, 22:58
              Dlaczego ?Od Zawodzia bliżej do Huty i jaka droga.I dalej od Jasnej Góry.
              • blackus30 Re: Halinka i Zawodzie 26.04.13, 23:06
                myślałem o powojennej czewie i tym okresie rozkwitu dziel. Zawodzie - od tego się zaczęło. a to co robili następcy jak np. P. Halina, to już inna bajka i czasy, szkoda tylko że swoją połowę dzielnicy wyłożyła kostką i asfalt jest tam w miarę równy na drogach...

• Gość: prawda Re: Halinka i Zawodzie IP: *.96.244.159.tvksmp.pl 26.04.13, 23:21
                  Masz rację, a co jest po drugiej stronie uroczej dzielnicy każdy może zobaczyć ...
          • Gość: pietrek Re: Halinka i Zawodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.13, 23:21
            Zrobili Zawodzie dzielnicą do życia i nigdy im tego nie zapomnimy! Halince, Ani i Piotrkowi nigdy!
            • Gość: tom Re: Halinka i Zawodzie IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.13, 15:17
              chcesz troche wazeliny?
              • Gość: mieszkaniec Re: Halinka i Zawodzie IP: 212.59.252.* 27.04.13, 20:27
                ale nikt sie nie interesuje stara czescia zawodzia czyli okolice starej betononi koło ulicy bystrej ,strach tam wieczorem wyjsc wspołczuje ludzia ktorzy tam mieszkaja mysle ze nasze władze powinny w koncu zainwestowac w ta czesc dzielnicy!
      • wojroman Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia 28.04.13, 13:12
        > Zawodzie zmieniło się dzięki Rozpondkowej! Tylko dzięki niej! Ze wsi stało się
        > miastem! Spytajcie taksówkarzy- oni wiedzą najwięcej. Dzięki tylko niej. Wy ta
        > m w gazetach możecie pisać a ja wiem, kiedy i co się zmieniło!

Jakieś konkrety? Może wypowie się jakiś taksówkarz?
    • Gość: filopolityk Re: Co zostało z wielkomiejskiej wizji Zawodzia IP: *.net.stream.pl 28.04.13, 12:14
      Pomnik kawiorem dla kichy (^^.)
    • robertadl1 Zobaczcie, co dziś zostało z wielkomiejskiej wi... 28.04.13, 15:30
      zanim zaczniecie się zachwycać halinką ( tfu , tfu ) może przejedziecie się samochodem po ulicy Złotej
      • Gość: Robert Re: Zobaczcie, co dziś zostało z wielkomiejskiej IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.13, 22:33
        mieszkam na Złotej i za Halinki nie do pomyślenia były takie dziury, niestety teraz jest to norma i to w całym mieście
        • Gość: Ja Re: Zobaczcie, co dziś zostało z wielkomiejskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.13, 11:32
          Halinka zadbała tylko o swoją ulicę a nie zrobiła nic dla Zawodzia. Wstyd w jakich warunkach mieszka się na Zawodziu. Zobaczcie ul. Złota i jej boczne ulice. Kompromitacja dla włodarzy tego miasta. Halinka stworzyła dla siebie komfortowe, cywilizacyjne warunki ale zapomniało jej się o mieszkańcach dzielnicy. Pomnik Papieża zobowiązuje do uporządkowania tej dzielnicy i ulic, w sąsiedztwie których powstał.
    • wolfgang61 Zobaczcie, co dziś zostało z wielkomiejskiej wi... 09.06.13, 12:44
      Buzek i Wrona sprzedali województwo i mamy zadupie.
      Od 40 lat planują obwodnicę , gdyby było województwo częstochowskie już by była.
      Bezrobocie jedno z większych w Polsce.

Jak Ja będę , niczego nie będzie - świetne hasło wyborcze Kononowicza (Białystok).
      • Gość: ja cię kręcę Re: Zobaczcie, co dziś zostało z wielkomiejskiej IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 12:54
        Czy to Wrona sprzedał województwo.Tu czytać .www.dlaczestochowy.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=145:znaczony-walet-z-buta-skandalista-marek-balt&catid=34:historia&Itemid=95
    • angrusz1 Stare domy 30.01.14, 07:47
      zbudowane z kamienia wapiennego się rozwalają . Na ich miejsce za chwilę zostaną wybudowane piękne wille .

Na Warszawskiej już nie ma prawie jednej strony od Placu Trzech Krzyży .
      Taka to kolej rzeczy .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka