Dodaj do ulubionych

Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego

18.07.13, 19:10
forum.gazeta.pl/forum/w,55,145675089,145687975,Re_Nie_bedzie_uboju_rytualnego_Jak_glosowali_cz.html
Tutaj zamieściłem dokument video cierpień nowo narodzonych kurcząt, oraz ich dorastanie w torturach.

Okazuje się, ze nawet jeśli zabronimy ubój rytualny to w dalszym ciągu popieramy torturowanie i cierpienie zwierząt hodowlanych:

Jesteśmy zwierzętami
Brojlery czują ból przez całe życie. Wypala im się dzioby, aby w stresie nie zadawały sobie ran. Życie zwierząt w przemysłowej hodowli jest jeszcze straszniejsze niż śmierć - obojętnie: rytualna czy "zwykła"
Marcin Kowalski: Zacznijmy od końca - śmierć w ubojni.

Cały tekst: wyborcza.pl/1,87648,14287804,Jestesmy_zwierzetami.html#MT#ixzz2ZPyZA9IF

Obserwuj wątek
    • Gość: m. oherowy berecik Jak to jest z ubojem u Dlugiego Romka IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.13, 19:56
      Geniusz z Instytutu Myśli Prasowej .Często zapraszany do <TVN .Do Stokrotki .Pseudonim koń.Romek promował swój instytut w Rzeszowie ,gdzie przyszło 20 osób posłuchać złotych myśli Giertycha.O to one.Od tego głosowania PIS i partia Palikota są dla mnie partiami antysemickimi.Zakaz uboju rytualnego jest zaprzeczeniem polskiej tradycji ,polskiej gościnności mówi <Koń.I nawija dalej.Jaki był powód ,żeby wprowadzić dyscyplinę w PIS .W tej sprawie.Jedynym to wspomnienie o kocie Aliku. 23 kraje akceptują ubój rytualny ,a w Polsce ze względu na Alika nie .Rzecze koń.Bo taką urodę ma Romek.W tym instytucie zgromadzili się sami złotouści mędrcy. <Szczawiowy Stefan,Atrakcyjny Kazimierz ,Misiek Kamiński i Długi Romcio. Wracając do uboju ,koniec kropka.Męczenia zwierząt nie będzie ,można nie żreć mięsa.Wywody Żydów i mieszanie się do polityki w Polsce jest naruszeniem naszej państwowości.Temat w Polsce to bezrobocie i szukanie 24 mld zł ,gdzie geniusz Rostowski przepieprzył budżet? Ludzie pracują za grosze i nie stać ich na wołowinę.Jedynie na kurczaki z wypalonymi dziobami i ze skrzydłami ,bez lotek.
      • Gość: m. oherowy berecik Czy ty też płacisz podatek koszerny? IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 09:24
        Stworzony został mechanizm ,że setki milionów dolarów płyną systematycznie do kas organizacji żydowskich.Proces certyfikowania produktów w Polsce się zaczyna .Certyfikat koszerności mają pierniczki " Katarzynki z Torunia.Naczelny rabin Polski Michael Schudrich nie ukrywał niezadowolenia z decyzji sejmu.O co chodzi ,chodzi o pieniądze.Pieniądze za certyfikaty wydane przez rabina.O to lista:www.jewish.org.pl/do_pobrania/koszer_list_280108.pdf
        • Gość: do storimy! Ale podczas uboju rytualnego cierpią i KROPKA. IP: *.arbelon.com.pl 21.07.13, 09:42
          sprawa dotyczy uboju rytualnego i KROPKA.
          a podczas uboju rytualnego, który dla wielu jest bestialstwem, zwierzęta CIERPIĄ i KROPKA.
          ponadto jest PRAWO. Na dzisiaj PRAWO ustala polski sejm! A każdy kto łamie prawo i się jemu sprzeciwa godzien jest pomsty!

Gdy zaczyna brakować argumentów zaczyna mieszać się różne sprawy w celu zaciemnienia czy "rozwodnienia" problemu i skierowania go na różne tory. A tor jest JEDEN!

Inne tematy ciągle spychane na różne tory:
          Żydzi walczyli w gettcie i KROPKA. A nie, Żydzi walczyli w gettcie, ale była policja żydowska....
          Było Jedwabne i KROPKA. A nie, było Jedwabne, dlatego że.....
          Polacy pomagali Żydom podczas II wojny światowej i KROPKA. A nie, Polacy pomagali Żydom, ale była grupa która......
          • storima Re: Ale podczas uboju rytualnego cierpią i KROPKA 21.07.13, 11:03
            Nie pisze o wymaganiach uboju zwierzat ustalonych przez isalm badz juadaizm.

Napisalem o cierpieniach zwierzat, ktore laduja codziennie na naszych stolach.
            Dzis jest niedziela. Rosol z kury z obcietym za zycia dzióbkiem, faszerowanej chemia aby byla miesista :

UWAGA, video zawiera drastyczne sceny.
            • Gość: a Re: Ale podczas uboju rytualnego cierpią i KROPKA IP: *.arbelon.com.pl 21.07.13, 12:53
              to też jest bestialstwo, tym razem dla zwykłego zysku!
              ponadto powinno się ucywilizować jak najszybciej targowiska z żywcem. gdzie zwierzęta są kopane, szarpane przez prymityną i pazerną część polskiego chłopstwa.
              a konie transportowane na rzeź do Włoch. w jakich warunkach jadą na na śmierć.
              mam nadzieję, że kwestia uboju rytualnego ureguluje również to bestialstwo wynikające albo z pazerności albo prymitywizmu jednostki ludzkiej.
    • aludwik78 Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego 21.07.13, 15:00
      A może tak zająć się czymś poważnym...
      • Gość: m. oherowy berecik Lemański ksiądz Lisa IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 16:20
        Kościół i ksiądz na miarę lewactwa.Był już papież Życiński ,mieli prymasa Bonieckiego .Teraz Lemański który kocha szkło i salon .Wielbi paradowską i czapkuje michnikowszczyźnie.Jeden z najbardziej prymitywnych ataków na kościół to artykuł Elizy Michalik 'Stop nachalnej kato - propagandzie.Tam książulo tez był z godny z najbardziej antykatolicką gwiazdą <Superstacji.
        • Gość: do bereta Przestań mieszać te wątki! Opanuj się! IP: *.arbelon.com.pl 21.07.13, 17:45
          tutaj jest wątek o uboju rytualnym i innych przykładach bestialstwa wobec zwierząt! KROPKA!
          NIE MIESZAJ WĄTKÓW! załóż nowy i NIE MIESZAJ!
          • Gość: m. oherowy berecik Re: Przestań mieszać te wątki! Opanuj się! IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 17:55
            Dlaczego ,jest wolność słowa i wyznania.W sumie ten wątek był już na drugiej stronie FCZ. Ja go tylko ożywiłem.Mogę też napisać ,że Włókniarz wygrał w Lesznie za trzy punkty.Uwielbiam posty Ski .Piszemy sobie różne pierdoły.
    • Gość: driver Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.13, 18:11
      storima napisał:

> Okazuje się, ze nawet jeśli zabronimy ubój rytualny to w dalszym ciągu popieram
      > y torturowanie i cierpienie zwierząt hodowlanych:

Nie, nie prawda. To nielogiczne i demagogiczne.
      Zabraniać nie znaczy popierać drugie.

Można polemizować, co lepsze, co gorsze.

Co sugerujesz tym postem? Weganizm, czy może to, że nie podoba się Tobie ustawa zabraniająca uboju rytualnego?

Jeżeli masz problem, to przecież możesz "przejść" na wegetarianizm albo nawet weganizm
      • Gość: rabbi Re:naczelny s cierpi okrutnie bez uboju rytualnego IP: 94.124.85.* 21.07.13, 18:48
        Gość portalu: driver napisał(a):
        > storima napisał:

> Jeżeli masz problem, to przecież możesz "przejść" na wegetarianizm albo nawet
        > weganizm

Naczelny s nie rozwiąże problemów kraju w aspekcie uboju rytualnego ani żadnego innego ploblemu bo sam od zawsze jest ogromnym problemem, co na FCz widać, słychać i czuć.
        Ponoć, jak problem trudny, trzeba poczekać aż sam się rozwiąże.
        On sam to taki pacjent, który z mozołem i trudem zwalcza problemy które sam tworzy. W jego przypadku problem Exists Between Keyboard And Chair.

Jego sens życia zawarty jest w motto: wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku...ć to już żaden problem.
      • Gość: storima Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.fbx.proxad.net 21.07.13, 19:06
        Gość portalu: driver napisał(a):
        > Nie, nie prawda. To nielogiczne i demagogiczne.
        > Zabraniać nie znaczy popierać drugie.

Driver rozpetala sie ogolnoplska dyskusja jak to zwierzeta cierpia w czasie uboju rytualnego.
        Malo kto zadaje sobie sprawe, ze ladujace na naszych stolach potrawy pochodza ze zwierzat cierpiacych przy urodzeniu i za zycia.

Cierpia nie mniej niz te zarzynane rytualnie.

I to wszystko o czym pisze.

Ja akurat wiem o tym od dawna.

Ci ktorzy o tym wiedza nie jadaja fois gras, kupuja jajka od kur hodowanych naturalnych warunkach. Ograniczaja spozycie miesa do drobiu z chowu naturalnego.

Nie ma w tym zadnej demagogii.
    • Gość: domino Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 18:39
      Ja ze swojej strony po raz kolejny polecam półtoragodzinny film który pokazuje jaką bestią jest człowiek wobec zwierząt.
      www.youtube.com/watch?v=ChubL0M389A
      Osoby wrażliwe i kochające zwierzaki ostrzegam - poleją się łzy podczas oglądania.

• Gość: m. oherowy berecik Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.13, 20:01
        Bestią sam dla siebie jest typowy Polak .Gramotny ,bo wykształcony.Studia za pieniądze rodziców.Dyslektyczny.Mój stosunek do Polaków jest stosunkiem mrówki do mszycy,jeśli piszemy tu o zwierzętach ubijanych .Hans Frank.Mnie ciekawi jedno ,Polak mieszkający i wychowujący się w dobrobycie ,wyjeżdża na zachód.Spędził dekadę lub dwie swojego życia tu i zrywa ze swoją przeszłością.Ze swoją polskością .I tam przykładowo w Ameryce pokazuje celownik na Polskę jako światowe centrum antysemityzmu .A Polacy światowymi żydożercami.Dlaczego się milczy o pogromach Żydów na Ukrainie .Przez trzy wieki Dlaczego nie o Hiszpanii ,gdzie z Żydów zrobiono podludzi.Tylko w Polsce.Stać dalej murem za komunizmem ,bestialstwem i oszukaństwem.Miłość Żydów do komunizmu jest ogromna.Nawet poszło o mickiewiczowskie " Dziady.Powstał KOR .Michnik ,Blumsztajn,Szlajfer ,Walentynowicz ,Geremek.Ten to dopiero wypisywał peany zachwytu o PZPR.Najlepiej pisać o złych Polakach .Gorzej o złych Żydach.
        • Gość: domino Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 20:29
          Mój stosunek do Polaków jest stosunkiem mrówki do mszycy,

A to nie od dziś wiadomo, że żydki to pasożyty. :)
      • Gość: konrad Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.13, 20:04
        A ja uważam że drzewiej zwierzęta były szczęśliwsze niż dzisiaj pod jurysdykcją uniji naszej kochanej.
        Gadziajstwo wszelakie tuczone było na łonie natury i słoneczko za żywota swego okazje widzieć miało.
        Boryna przy świniobiciu obłuchem przez łeb znieczulał, koguta mocno dzierżył w dłoni żeby pozbawiony na pieńku głowy za daleko nie odfrunął i krzywdy sobie nie zrobił.
        A dzisiaj intensywny krótki tucz nastawiony głównie na zysk koncernów spożywczych i żadna pociecha że ubój tak jakby bardziej sprawny był.
        • Gość: driver Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.07.13, 23:52
          Gość portalu: storima napisał(a):

> Driver rozpetala sie ogolnoplska dyskusja jak to zwierzeta cierpia w czasie ubo
          > ju rytualnego.

Witam Storima

W zdaniu używasz słów "jak to", które czynią, iż znaczyłoby, że w gruncie rzeczy zwierzęta w uboju rytualnym:
          albo nie cierpią
          albo cierpią co najwyżej tak, jak zwierzęta zabijane metodą tradycyjną.

To tak jakbyś sugerował twoim zdaniem-przynajmniej ja tak je rozumiem, że niepotrzebnie ten zakaz i dyskusja, gdyż w gruncie rzeczy ubój rytualny, nie jest gorszym od tradycyjnego.

> Malo kto zadaje sobie sprawe,

Na jakiej podstawie tak sądzisz? Przecież trend na weganizm i wegetarianizm, zdrowe odżywianie i humaitarny stosunek do zwierząt hodowlanych i nie tylko, jest bardzo popularny i cieszy się coraz większą liczbą zwolenników, sympatyków.
          Rzesze ludzie preferuje żywność organiczną, a co za tym idzie, jak grzyby po deszczu, powstają sklepy adekwatne do wymagań freakow zdrowego pożywienia. Nie wspominając o projektach ponadrządowych i rządowych związanych z pośrednio z omawianym topicem.

Poczytaj trochę website World Health Organization.

> Malo kto zadaje sobie sprawe, ze ladujace na naszych stolach potrawy pochodza z
          > e zwierzat cierpiacych przy urodzeniu i za zycia.

No właśnie nie. Liczba wagatarian, wegan, ludzi odchodzących od konsumpcji "ton mięsa" z roku na rok rośnie. Stary, nie obraź się, ale nie jest na bieżąco w temacie.

ze ladujace na naszych stolach potrawy pochodza z
          > e zwierzat cierpiacych przy urodzeniu i za zycia.

Czy studiujesz zachowanie zwierząt?- że pozwolę sobie na demagogiczne pytanie.
          Zwierzę nie ma świadomości, ma tylko instynkt; to nas właśnie ludzi różni od zwierząt.
          Nie pojmuje, czegoś takiego jak czas, jego upływ, przemijanie, etc.
          Ma oczywiście percepcje: i tak dla owada nawet jednodniowego- ten jeden dzień życia-jego percepcja odbiera ten jeden dzień, jak my ludzie lat 70-80. Oczywście taki owad nie ma świadmości istnienia i odejścia z tego świata-ma instynkt przetrwania i spełniania swoich potrzeb organicznych (wiadomo, że nie duchowych). Człowiek wybiera coś z woli wyboru, przemyśleń i analizy a zwierzę kieruje się instynktem, percepcją, wyuczeniem, etc.

> Cierpia nie mniej niz te zarzynane rytualnie.

A skąd wiesz. Może tak, a może nie? Może bardziej a może mniej?

> I to wszystko o czym pisze.

No właśnie, czyli możemy przyjąć, że automatycznie zakaz uboju rytualnego, bez względu na to czy jest lepszy, czy gorszy od uboju tradycyjnego, jest jeszcze jedną metodą unicestwiania zwierząt mniej.
          • storima Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego 22.07.13, 00:22
            Witaj Driver.

Piszesz ciekawie, ale nie wiele ma to wspolnego z tym co przedstawilem.

Najprosciej byloby przeczytac cytowany przeze mnie artykul.

Nie pisze, ze zwierzeta cierpia wiecej badz mniej za zycia w porownaniu z cierpieniem pod czas uboju rytualnego.

Odnioslem sie przede wszystkim do watku na FCz, a z niego wynika, iz zwierze w Polsce cierpi jedynie gdy jest ubijane rytualnie.

A artykul ujmuje ten sam temat, ale w skali dyskusji ogolnopolskiej, w tym sejmowej.

Czyli identycznie jak czaestochowski watek.

Zdaje sobie sprawe nie tylko o weganach to doskonale znam z autopsji sprzed 30 lat w Kalifornii, juz wowczas istnaly tam restauracje tego typu, ale przede i o tym pisze ,o nabywaniu drobiu naturalnie hodowanego jak kupowaniu od tegoz jaj.

Pozdrawiam, storima
            • storima Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego 22.07.13, 00:25
              Wszystko zreszta o czym pisze jest na dwoch filmach, ktore zalaczylem.

Wystarczy je obejrzec, aby sie przekonac o cierpieniach zwierzeta od momentu narodzin az do samego uboju.

To wszytsko.

Nic wiecej na tremat tego co napisalem wczesniej nie mam do dodania.
            • Gość: driver Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.07.13, 14:53
              > Witaj Driver.
              >
              > Piszesz ciekawie, ale nie wiele ma to wspolnego z tym co przedstawilem.

Hi Storima

Faktycznie odbiegłem trochę od tematu; celowo, chciałem po prostu wyjaśnić, dlaczego ustawa o zakazie mi odpowiada; co nie jest dla mnie równoznaczne, czy mam racje, czy też nie.
              Jestem wychowany w takiej a nie innej kulturze, gdzie zwierzęta nie nie zabija się rytualnie.
              Piszę jak jest i jak "TO" zagadnienie widzę.
              Podobnie jest z obrzezaniem. Wiem, wiem, to zdrowe i higieniczne, ale jakoś nie potrafię się do tego przekonać- tak po prawdzie, to nie myślę o tym.
              Zresztą medycy i etycy nieżydowscy mają także z obrzezaniem problem; jest opinia, że jest to okaleczenie. Ja, pomimo tego, że jestem nowoczesny, bardziej optuję ku opinii, że jest to jednak okaleczenie- to znaczy, gdybym był lekarzem i przyszedł do mnie koleś (bez względu, czy żyd, muzułmanin, czy chcący poddać się obrzezaniu z pobudek estetyczno-zdrowotnych quasi) i zażyczył sobie zabiegu obrzezania. odmówiłbym.

> Najprosciej byloby przeczytac cytowany przeze mnie artykul.

Masz rację. Uczynię to.
              Film natomiast widziałem- przyznaję, że makabryczny

> Odnioslem sie przede wszystkim do watku na FCz, a z niego wynika, iz zwier
              > ze w Polsce cierpi jedynie gdy jest ubijane rytualnie.

Rozumiem. Zgadzam się, zwierzę cierpi nie tylko podczas uboju rytualnego.

Przeszkadza mi natomiast fakt, że ustawa stała się pretekstem dla antysemitów i semitofilów, że ponownie instrumentalizuje się poliytcznie np w tym wypadku ustawę do interesów politycznych zapominając, że chodzi o los zwierzęcia, że grozi nam wcześniej, czy później hektakomba ekologiczna. Chodzi mi o meritum.

> Pozdrawiam, storima

Pozdrawiam, driver
              • Gość: m. oherowy berecik Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.13, 21:55
                Witaj Driver .Te cudowne słowo" quasi to masz wpisane do pamięci.Jak myślisz ,czy ludzie nie cierpią w Polsce? Z braku pracy ,niedostatecznego lecznictwa ,niedożywienia.Myślisz ,że wszystkich oświecisz swoja cudowną mocą nadawaną z zagranicy .Przeważnie możemy sobie nadawać w weekend .Bo 14 z minutami to pracuję .Okropnie zacząłeś krążyć za mną i twoje błagania zostały wysłuchane.Zobacz Ska ze swoim postami poszła by do lamusa.A jak się pięknie to wszystko rozbujało.Tego nicka wykopałeś z dawnych lat .Ja swój zakopuję po roku. licząc na przemiany.Najgorzej ,jak stare pierdziele wracają do upadłych lat.Zapisz sobie ,że PIS mi lata ,a PO dwa razy .
                • Gość: driver Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.pools.arcor-ip.net 23.07.13, 09:17
                  Gość portalu: m. oherowy berecik napisał(a):

> Witaj Driver .

Hejka

>Te cudowne słowo" quasi to masz wpisane do pamięci.

Dzięki, ale to nic szczególnego

> kropnie zacząłeś krążyć za mną i twoje błagania zostały wysłuchane.

Czy kolega cierpi na manię prześladowczą.

Przecież forum służy do przedstawiania własnych poglądów, dyskusji, komentarzy.

>Jak myślisz ,c
                  > zy ludzie nie cierpią w Polsce?

Jak myślisz, czy banalnie merytorycznie posty, pełne megalomani i frustracji wnoszą coś konstruktywnego?

> e swoim postami poszła by do lamusa.A jak się pięknie to wszystko rozbujało.Teg
                  > o nicka wykopałeś z dawnych lat

Słowo, nie rozumiem o co chodzi. W forum biorę udział ostatnio sporadycznie. Mam mało czasu. A co jest jakiś obowiązek i nakaz? Przecież to moja sprawa

>Zapisz sobie ,że PIS m
                  > i lata ,a PO dwa razy .

Dlaczego jest to takie istotne dla Ciebie?

• storima Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego 22.07.13, 22:22
      Zgadzam sie z toba Driver, ze sprawa uboju rytualnego stala sie karta przetargowa w rekach politykow. Dlatego na watku czestochowskim zwrocilem uwage, piszac i umieszczajac video, ze zwierzeta tak czy inaczej cierpia i jakos wszyscy ci ich obroncy w ogole tego nie dostrzegaja. Ta hipokryzje, badz zupelna ignorancje ukrywaja placzac w imieniu cierpiacych rytualnie ubijanych zwierzat.
      I tego nie rozumiem.

Jedynie Wlodek uprzytomnil im, iz na polskiej wsi zarzyna sie zwierze bez znieczulenia.
      Oczywiscie w dzisiejszych czasach, nielegalnie.

A ilu z nich dracych szaty jak to jest niehumanitarnie, niesie na wigilie w siatce zdychajacego, wymeczonego torturami karpia?

Pozdrawiam,
      • Gość: konrad Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.13, 22:34
        Żeby nie być obłudnym należało by wrócić na drzewo i żreć banany.
      • Gość: czarna żmija Re: Zwierzeta cierpia bez uboju rytualnego IP: *.ecatel.net 23.07.13, 22:02
        Trzeba ci wiele rzeczy uświadomić Rojek.My tez strasznie cierpimy z twojego powodu.I nie mówimy tu o koszernych karpiach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka