optio11 26.05.14, 06:53 ...zeby w przyszlosci nie miec takiego dylematu. Najmniej wykształceni głosowali na PiS, najbardziej - na PO www.tvn24.pl/wybory-do-europarlamentu,97,m/najmniej-wyksztalceni-glosowali-na-pis-najbardziej-na-po,432306.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dyziek_o Re: Jednak warto sie uczyc.... 26.05.14, 08:32 Nie bardzo rozumiem, czym się "optio" podniecasz. Choć prawdę oczywistą stwierdziłeś. Z danych na teraz wynika, że prezes obsadzi taką samą ilość mandatów co platformersy A jedynym efektem tego będzie przeniesienie naszych kłótni na forum europejskie co tylko przełoży się na większy wstyd za naszych parlamentarzystów. I ponownie "w plecy" z opinią o naszym kraju. A co o tym myśli przeciętny zjadacz chleba - czarno na białym pokazał wynik 23% biorących udział w głosowaniu. Znaczy, 77% obywatelom to wisi. I nic w tej materii nie zmieni się dopóty, dopóki nie zostaną zmienione zasady głosowania. Np. na nazwisko a nie na partię. Tyle, że nikomu na tym nie zależy. Zwłaszcza tym, którzy o tym decydują. Na marginesie: Tak się akurat składa, że PE nie wiele ma do powiedzenia. Decyzje zapadają w komisjach. A w Brukseli już o to zadbają by za dużo naszych oszołomów się do komisji nie dostało. Bo by żadna ustawa nie przeszła. Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Elektorat PO 26.05.14, 13:51 www.polskatimes.pl/artykul/3450499,eurowybory-2014-platforma-obywatelska-zwyciezyla-w-wiezieniach,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Jednak warto sie uczyc.... 26.05.14, 16:23 żeby wybrać na swego reprezentanta gościa /Michała Kamińskiego/, który w upływającej kadencji miał najwięcej nieobecności wśród polskich europosłów. Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 06:53 koyod napisał: > żeby wybrać na swego reprezentanta gościa /Michała Kamińskiego/, który w upływa > jącej kadencji miał najwięcej nieobecności wśród polskich europosłów. Wyborca Platformy nie jest zacofanym moherem i dlatego Kaminski nie zostal wybrany, ale wyborca Platformy wie, kto najlepiej dba o Polske w swiecie. Juz nie pamietam, ktora to porazka z rzedu przywodcy IV RP. www.tvn24.pl/wybory-do-europarlamentu,97,m/oficjalne-wyniki-wyborow-po-przed-pis,432678.html Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 16:11 Optio tryumfuje bo jego zwycięska PO otrzymała 19 mandatów a pokonany PIS otrzymał tylko 19 mandatów. Czy ty na pewno ukończyłeś jakąkolwiek szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 16:41 koyod napisał: > Optio tryumfuje bo jego zwycięska PO otrzymała 19 mandatów a pokonany PIS otrzy > mał tylko 19 mandatów. > Czy ty na pewno ukończyłeś jakąkolwiek szkołę? Ta sama ilosc mandatow nie oznacza remisu, bo nie rzadko 30 tysi glosow nie gwarantowalo mandatu, a w przypadku niedzielnych wyborow roznica pomiedzy Platforma Obywatelska a IV RP wynosila 20 tysi glosow. Sam Kaminski dostal 23 tysiaca, a mandatu nie zdobyl. Ale wygrana jest wygraną i tyle i to siudma z rzedu. Taka ordynacja wolaku. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.zymala Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 19:14 Drogi optio11, czytając Twoją wypowiedź i zagłębiając się w jej skomplikowaną strukturę stylistyczno-gramatyczno-ortograficzną, odnoszę nieodparte wrażenie, że owo 11 przy Twoim nicku oznacza Twój wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 21:49 Ja nie kwestionuję ordynacji i zasad demokracji. Ja tylko stwierdzam suche fakty, różnica pomiędzy dwoma antagonistycznymi ugrupowaniami jest minimalna i robienie wielkiego halo na okoliczność zwycięstwa jest dla mnie śmieszne. Odnośnie Kamińskiego to jeżeli 23 tys członków twojego ugrupowania głosuje na kogoś kto nagminnie olewał swoje obowiązki to o czym wg ciebie to świadczy? Wg mnie świadczy to o tym, że ludzie ci albo nie posiedli umiejętności przyswajania wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 22:20 koyod napisał: > Ja nie kwestionuję ordynacji i zasad demokracji. Ja tylko stwierdzam suche fakt > y, różnica pomiędzy dwoma antagonistycznymi ugrupowaniami jest minimalna i robi > enie wielkiego halo na okoliczność zwycięstwa jest dla mnie śmieszne. > Odnośnie Kamińskiego to jeżeli 23 tys członków twojego ugrupowania głosuje na k > ogoś kto nagminnie olewał swoje obowiązki to o czym wg ciebie to świadczy? > Wg mnie świadczy to o tym, że ludzie ci albo nie posiedli umiejętności przyswaj > ania wiedzy. Czy ty chlopie nie rozumiesz, ze IV RP przegrala siudme wybory z rzedu? W dzisiejszej Europie, jest to mistrzostwo swiata. pkw.gov.pl/g2/oryginal/2014_05/966be725a42d277a1cd313ba2af21e6f.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
koyod Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 22:22 No to skomentuj jeszcze postawę tych 23 tys co oddali głos na Michała. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.zymala Re: Jednak warto sie uczyc.... 26.05.14, 22:45 optio11 napisał: > ...zeby w przyszlosci nie miec takiego dylematu. > > > > Najmniej wykształceni głosowali na PiS, najbardziej - na PO > Szanowny optio, jak słusznie zauważyłeś, należy się uczyć. Ci, którzy uczyli się widzą, dla pozostałych jest ta informacja. Mainstreamowe media głoszę o ponad 30% poparcie uzyskali Wybrańcy Narodu, jednak "pospolitość skrzeczy". Na PO głosowało 7,7% uprawnionych do głosowania, na PiS głosowało 7,6% uprawnionych do głosowania, na ... na ... Na Nową Prawicę głosowało 1,7% uprawnionych do głosowania. Wybrani mienią się "Wybrańcami Narodu" i z dumą prężą piersi. Zastanówmy się jednak, czy poparcie około 7% społeczeństwa powinno dawać im mandat zaufania i prawo do reprezentowania pozostałych 93 % społeczeństwa? Wydaje mi się, że jednak " Polak przed szkodą i po szkodzie ...". PS. Ucz się optio, może kiedyś zrozumiesz czym są prawdziwe demokratyczne wybory i nie będziesz miał dylematu. Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: Jednak warto sie uczyc.... 27.05.14, 07:00 Ale jak odpowiedzialnie i przemyslanie moze wybierac ktos, kto z trudnoscia skonczyl podstawowke i dla kogo samodzielne myslenie jest katorga, tak jak w wiekszosci wyborcow Kaczynskiego, czy licealistow w przypadku Mikke, ktorzy rozczarowali sie na Palikocie i oddali swe glosy na Mikke, bo tamten nie zalegalizowal im marihuany. Odpowiedz Link Zgłoś
wykress Re: też uważam, ze warto .... 27.05.14, 08:19 .... w poprzednich wyborach głosowałem na platformę, miedzy innymi dlatego, ze deklarowali liniowy podatek, likwidacje wszelkich odliczeń i ulg podatkowych ...... być może dlatego, że jestem głupi i nie ogarniam systemu fiskalnego w tym kraju, ale w przeciwieństwie do takich jak Ty, wiernych wyznawców Tuska, nie jestem na tyle głupi, żeby nie widzieć, że robią dokładnie na odwrót i wszystkich w "chooooja" ... za moja kasę!!! p.s. Kreujesz sie na inteligenta, a stawiasz tezy na poziomie przedszkolaka! ..... i przypiąłeś sie chłopie do platforny, bo Ci sie wydaje, że uleczysz kompleksy! .... i to tyle :-)) muzyka.interia.pl/alternatywa/news/wsciekly-kazik-o-politykach-nienawidze-was-klip,1964754,45 Odpowiedz Link Zgłoś
medalik111 Re: optio11 27.05.14, 20:50 Jeżeli matole PO straciło 6 mandatów a PIS zyskał 4 w porównaniu z rokiem 2009 to kto realnie zyskał? Za trudne pytanie dla posiadacza "giertychowskiej" matury?... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter.mr Re: optio11 27.05.14, 22:27 medalik111 napisał(a): > Jeżeli matole PO straciło 6 mandatów a PIS zyskał 4 w porównaniu z rokiem 2009 > to kto realnie zyskał? > Za trudne pytanie dla posiadacza "giertychowskiej" matury?... Mimo wszystko fakty są takie ze pomimo 7 lat nieustanej antyrządowej propagandy PIS p raz kolejny większym zaufaniem społecznym obdarzony został Donek . Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: optio11 27.05.14, 22:35 "Byłem w ZOMO, byłem w ORMO, teraz jestem za PLATFORMĄ " ! Odpowiedz Link Zgłoś
optio11 Re: optio11 27.05.14, 22:43 kchrzanka napisał: > "Byłem w ZOMO, > byłem w ORMO, > teraz jestem za PLATFORMĄ " ! Czytaj i nawracaj sie na nowoczesnosc:-) www.platforma.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
kchrzanka Re: optio11 27.05.14, 23:40 "bul" platformiany, już został obśmiany, sam się zdegrengoladził, i swoje "wykształcenie "zdradził ! Gdzie HOŁD NIEZŁOMNYM, gdzie przekaz potomnym, jak "bul" się modlił będzie, za tego, co niewolił wszędzie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ku-tz minimum 27.05.14, 23:25 Drogi medaliku! Przegrana nawet tylko jednym głosem zawsze jest PRZEGRANĄ. Więcej nie potrzeba. Po raz ósmy przegrać to tylko w PIS-ie. Ale jest nadzieja Korwin doczekał się po 20 latach, czego życzę serdecznie również Jarkowi. Siedem już zeszło, pozostało jeszcze trzynaście. Wytrwamy. Odpowiedz Link Zgłoś
medalik111 Re:ku-tz 27.05.14, 23:33 Stary...ale mnie lata PIS koło wariata, bo ja jestem lewicowcem z krwi i kości. Zgodzę się że PIS przegrał, ale w sumie w porównaniu z PO to jest do przodu, nie mówiąc o KNP Korwina, bo on też odniósł sukces w tych wyborach i życzę mu jak najlepiej, bo może chociaż naruszy ten zabetonowany układ, bo przecież PO i PIS mają ten sam "styropianowy" rodowód. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Kuztu 31.05.14, 20:26 Przestań się ośmieszać .Jest odwołanie.Kto z Platformy Obywatelskiej z Częstochowy został wybrany ? Towarzysz Buzek ,który swoje biuro pod jasnogórskim klasztorem ma ciągle zamknięte.Jest prawda PO i PIS to dwie matki żrące się .Pies i kot.Popieram PIS ,ale to zawsze ból dolnej części krzyża .Nawet Marysia z liceum wie kto to jest Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś