15.06.14, 20:17
właśnie zakończył się 55 popis Społecznego Ogniska Baletowego .
Dla rodziców , dziadków to było bardzo wzruszające przedstawienie . Dla osób związanych historycznie z Ogniskiem już jest to kwestia ocenna . Tyle już było tych popisów . Jedne piękniejsze drugie mniej ale były .
Dla osób niezwiązanych z baletem i Ogniskiem to tylko : nóżka w lewo , nóżka w prawo .
A na scenie wystąpiło 220 baletnic w wieku od przedszkola do matury .
Ja jestem zadowolony .
Chociaż nie całkiem . W poprzednich popisach pani dyrektor ( Urszula Brylewska ) na zakończenie zawsze dziękowała sponsorom - czyli rodzicom . Rodzicom najpierw a potem władzom miejskim - taak , w tym roku władze miejskie dały dotację równą kosztowi wynajęcia sali w Filharmonii . I to wszystko . Nawet władze wojewódzkie nic nie dały . Chyba muszą spłacać długi Kolei Śląskich .
Na scenę został także wywołany pan Jos Mons z Geel - Belgia . To on jest tym głównym organizatorem po stronie belgijskiej , która gości baletnice na wyjeździe w Geel . W tym roku baletnice zebrały ok 5 tys euro i pan dr Jaszczak postanowił przekazać te pieniądze dla Ośrodka Adopcyjnego .
Trzeba życzyć dużo sił i zdrowia dla pani Urszuli Brylewskiej i jej zespołowi .
Obserwuj wątek
    • pluto37 Re: 55 16.06.14, 20:54
      angruszu!
      Czemu zrzędzisz na dotacje na wynajęcie sali w filharmonii?
      Mało ci? To i tak dużo bo nie ma powodów, żeby do prywatnych fanaberii mamusi, tatusiów i dziadkow dopłacano wiecej z publicznej kasy.

• dyziek_o Re: 55 17.06.14, 06:52
        Cześć Pluciński!
        Zrzędzi, - bo zrzęda.
        Jeśli jednak w zbożnym celu, - bądźmy wspaniałomyślni.
        Ja tak sobie myślę:
        Nie wszystkich rodzicieli stać na organizowanie milusińskim ciekawszych rozrywek
        typu np. wycieczki do Watykanu czy nad morze.
        Niech więc mają choć takie imprezy............?!
        Pozdrawiam,
        Dyzio.

p.s
        W przeciwnym razie istnieje niebezpieczeństwo, że "zagospodaruje" je
        czarna sotnia i zwiększą się szeregi moherowych beretów...............okropność.
        • pluto37 Re: 55 17.06.14, 19:01
          Dyźku!
          Nie w tem przypadku.
          angrusz do bidy miejskiej kloszardowej nie należy, więc stac go na to, żeby potomstwu pląsy opłacać z własnego kufra.
          Jak dotąd modły składa, zeby emerytom - podatnikom wypłaty skrócić. Czyli z jednej strony tych emerytów podatników wydoić a z drugiej jeszcze im emerytury obciąć i będzie po PiSowsku i chrześcijańsku w jednem kuble.
          A w temacie zagospodarowania to angrusz juz zadbał, zeby potomstwo tupało w procesjach, bo jak nie to zgodnie z jego upodobaniami pejcz na ścianie wisi.:):):)
          • dyziek_o Re: 55 18.06.14, 19:13
            Kurcze!
            O tym nie pomyślałem.
            Może i coś być na rzeczy............!
            Proponuję jednak zachować klid a rozwachu. A nuż się wyjaśni......
            Pozdrówki,
            Dyzio.
            • nastori Re: 55 18.06.14, 19:31
              dyziek_o napisał:

> Kurcze!
              > O tym nie pomyślałem.

a ty myślisz w ogóle dziadziu....hahahaaa
              Pozdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka