Dodaj do ulubionych

.....::::::MUZYKA W MPK................::::

25.08.04, 11:50
Ostatnio jadac w jednym z miejskich autobusów wieczorem kierowca właczył
muzyke przez radio. było całkiem przyjemnie jazda szybko zleciała , nie
musiałem słuchać bezsensownych rozmów staruszek i wypoczołem.Nawet nie
wiedziałem kiedy tak szybko dojechałem do swojego przystanku.

Dlatego może byłoby dobrym rozwiazaniem takie posuniecie , by w autobusach
kierowcy puszczali muzyke.... w końcu łagodzi obyczaje;)

Jesli ktoś z Was jest za tym proszę o wpisy i komentarze.

Dziękuje i pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!!
Obserwuj wątek
    • barone Re: .....::::::MUZYKA W MPK................:::: 25.08.04, 13:05
      Ja jestem jak najbardziej za. Ale co na to ZAiKS? W końcu muzyka uprzyjemnia podróż, a więc wpływa na przychody MPK. Z drugiej strony patrząc w taksówkach muzyka gra prawie zawsze i jakoś nikt nie ma o to pretensji. Najlepiej, jakby MPK się wypowiedziało.

Pozdrawiam
      • mmaly Re: .....::::::MUZYKA W MPK................:::: 25.08.04, 13:07
        A czy MPK płaci abonament? Bo powinno od każdego jednego radia w każdym autobusie :-(
        Wątpię, żeby to przeszło.
        • tschenstochauer Re: .....::::::MUZYKA W MPK................:::: 25.08.04, 13:56
          "autobus , czerwony ,
          po ulicach mego miasta mknie"
          pomysl ok
          korzystajac z naglosnienie ,
          kierowcy mogliby jeszcze mowic nazwe przystanku:"nowowiejskiego-liceum"
          z tego co wiem w nowszych autobusach jest to mozliwe wiec co poza czynnikiem
          ludzkim stoi na przeszkodzie?
          • ma-sic Re: .....::::::MUZYKA W MPK................:::: 28.08.04, 23:22
            A po co ma kierowca mówić ja w niemczech spotkałem się z atomatycznym systemem
            wszystko jest nagrane po kolei od zamkniecia drzwi a jak kierowca się akurat
            niezatrzymuje wciska przycisk i gotowe :)
      • szymke Re: .....::::::MUZYKA W MPK................:::: 26.08.04, 20:13
        no własnie muza jest w taxówkach:) mysle ze miasto mogłoby sie dogadac z zaiks-
        em.
        Postaram sie interweniowac w tej sprawie w MPK.

PS dziekuje za odpowiedz pozdrawiam
    • Gość: Darek nigdy w życiu! IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.04, 13:55
      Nie chciałbym być skazany na słuchanie jakiegoś gówna typu zet czy rmf. Poza
      tym spikerzy z tychże mówiąc na jednym wdechu wywołują we mnie alergię większą
      niż Leszek Miller
      • tschenstochauer Re: nigdy w życiu! 25.08.04, 13:57
        lepiej sluchac starszej pani narzekajacej na artretyzm?!
        • pika17 Re: nigdy w życiu! 25.08.04, 14:19
          Nowe autobusy na początku puszczały muzykę i było przyjemnie całkiem:)
          • Gość: gość Re: nigdy w życiu! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 25.08.04, 14:31
            w tramwaju oklejonym reklamą Radia FON też grało 102,6 i sie ZAIKS dop.... i radio wymontowali z tramwaju :] to nie przejdzie ! a taksówkarz zawsze powie , że jedzie z kolegą i mu wolno :D
    • lookas.prv.pl tak dla muzyki w mpk! 25.08.04, 14:31
      Ja też jestem za! Muzyka łagodzi obyczaje... a tego potrzeba dzisiaj jak się
      jeździ tymi konserwawami z ludźmi, z którymi nie zawsze chciałoby się spotkać
      sam na sam w ciemnej uliczce... :-)

Ale już sobie wyobrażam prostesty.. (jak ten post wyżej o zmianie radia.. - dać
      palca to złapie całą rękę.. może jeszcze TV?? :-/) albo stare babcie, które po
      usłyszeniu The Rasmus będą narzekać, że czego się to dzisiaj słucha.. jakiś
      piosenek satanistycznych (bo słychać gitary)

------------------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • Gość: anima a z rozkladu jazdy MPK... (fragmenty) IP: *.d2.club-internet.fr 25.08.04, 15:09
        linia numer 12:
        5:25 autobus z muzyka z Nepalu i Tybetu
        6:07 autobus z muzyka barokowa
        6:30 autobus z YO YO MA "Soul of the Tango"
        6:45 autobus Los Banditos "The criminal trombone"
        7:01 autobus "Zlote Przeboje Krzysztofa Krawczyka"
        7:13 autobus "Hip Hop z Taganki", prezentuje DJ M PK

piec ostatnich autobusow: Choral Gregorianski
    • Gość: aa a Tramwaj Zwany Pozadaniem? IP: *.d2.club-internet.fr 25.08.04, 23:06
      taki jeden w godzinach nocnych umiescic na trasie i przedstawiac ta sztuke teatralna

w naturalnych tramwajowych warunkach,

gdzie Kierowca M P K bedzie tlumaczyl kolejne czestochowskie przystanki jako:

(pauzy w dramacie)

a, polskie napisy oryginalu przedstawiane sa na zywo dramatu beda sie ukazuja na
      tramwjowym telebimie (aby podkreslic, ze Gombrowicz--miedzynarodowym pisarzem JEST)

a cala sztuka grana po angielsku bedzie sie odbywac z uczestnicwem
      czestochowskich podroznikow,

ktorzy szlifujac angielski jezyk,

dojda i do tego ,

aby przyjac wystawiana zywcem sztuke teatralna:

tylko i wylacznie za posiadanie nocnego biletu MPK:

muzyczno-teatralno- miejskie inscenizacje np.

Ferdydurke, Witolda Gombrowicza.

sa w repertuarze.....
      • Gość: anima animal Re: a Tramwaj Zwany Pozadaniem? IP: *.d2.club-internet.fr 26.08.04, 00:40
        nic innego poza figurami malowanymi na ulicach Czestochowy

lepszego w tej godzinie, napisac, aby 'artystycznie ' "podbic"
        ta Akcje, nie jestem na teraz napisac.

wiec,

oczywiscie

'tylko'

"milcze"
        • Gość: Darek Re: a Tramwaj Zwany Pozadaniem? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.04, 09:18
          muzyka w autobusach/przecinakach kojarzy mi się z kołchozową szczekaczką...
          • narciarz1981 Re: a Tramwaj Zwany Pozadaniem? 26.08.04, 20:30
            Rano jakieś techno dla wprawienia w ruch żeby się lepiej pracowało, a wieczorem
            delikane ballady żeby ostudzić skołatane nerwy po cięzkim dni pracy. Za małą
            opłatą można by zrobić piosenki na życzenie...
            • Gość: gość Re: a Tramwaj Zwany Pozadaniem? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 26.08.04, 21:11
              CZY JEDZIE Z NAMI PSYCHIATRA ? ODBIJA WAM JUŻ ! jeszcze niech zamontują na zime podgrzewane siedzenia z kocami a letem leżaki i kontrolerki w bikini !
              • Gość: Er Re: a Tramwaj Zwany Pozadaniem? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 27.08.04, 18:59
                dobry pomysł z tymi kontrolerkami :) trzeba to opatentowac
                • Gość: tv Re: a Tramwaj Zwany Pozadaniem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 23:39
                  Tramwaj zwany pożądaniem - poniedziałek 30.08. godz. 21:40 - TV 4 - polecam.
                  A co do muzyki w autobusach proponuję Highway Star - Deep Purple lub Speed King
                  też DP. A poza tym ZaiKS pewnie już zaciera ręce a w związku z tym nowe ( czyt.
                  wyższe ceny biletów ). Już gdzieś w Polsce taksówkarze mieli problemy z tą
                  "szacowną" instytucją.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka