Dodaj do ulubionych

Czy oddalbys swoje organy komus innemu?

IP: *.sympatico.ca 04.04.02, 18:40
jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
Obserwuj wątek
    • Gość: szcz Re: Czy oddalbys swoje organy komus innemu? IP: *.czes.gazeta.pl 04.04.02, 19:31
      Pytasz czy dałbym sobie za życia wyciąć nerkę, żeby ją
      wszczepić np. mojemu dziecku? Chyba tak, choć
      trudno mi odpowiedzieć, bo nie mam dzieci. A może
      chodzi Ci o to czy zgadzam się, żeby po śmierci
      wszystkie moje przydatne organy trafiły do innych
      ludzi? Zdecydowanie tak, mnie nie będą już potrzebne.
      Pozdrawiam
      • piasia Re: Czy oddalbys swoje organy komus innemu? 05.04.02, 06:14
        Teraz - najwyżej jedną nerkę lub szpik kostny. Do pozostałych wnętrzności
        jestem bardzo przywiązana.
        Natomiast po mojej śmierci to co będzie jeszcze działać - oczywiście, że oddam!
        Rozumuję jak Szcz - mnie to nie będzie już potrzebne, a komuś może uratować
        życie.
        • magata tak 05.04.02, 08:25
          podobnie jak piasia i szcz.

obecnie - to co można (jeśli byłoby potrzebne bliskim)
          po śmierci - wszystko co przyda się komukolwiek.

• Gość: redakcja kontakt IP: *.czes.gazeta.pl 05.04.02, 10:51
            Mat, prosimy o Twój e-mail (i nie ma to żadnego związku z zadanym przez Ciebie w tym wątku pytaniem
            :)) ). Napisz do mnie: Aleksander.Wierny@czestochowa.agora.pl
          • tomi_24 Re: tak 05.04.02, 22:27
            Ja również jestem zwolennikiem oddania swoich narządów, ale w granicach
            rozsądku. Natomiast po śmierci jak najbardziej chciałbym się komuś "przydać".
            A swoją drogą - czy ktoś z forumowiczów ma w dowodzie osobistym adnotację na
            temat swoich narządów i ewentualnego ich wykorzystania po śmierci?
            • piasia Re: tak 08.04.02, 05:46
              tomi_24 napisał(a):
              > A swoją drogą - czy ktoś z forumowiczów ma w dowodzie osobistym adnotację na
              > temat swoich narządów i ewentualnego ich wykorzystania po śmierci?

W nowych dodowach osobistych nie ma miejsca na jakiekolwiek adnotacje ;)

Nie mam stuprocentowej pewności, ale zdaje się obowiązuje zasada, że jak ktoś za
              życia nie wyraził stanowczego sprzeciwu (chyba nawet na piśmie) to istnieje
              domniemanie, że chce się podzielić narządami. Tylko że to jest jeszcze w
              powijakach, najwięcej zależy od rodziny i lekarza.
    • Gość: matka Re: Czy oddalbys swoje organy komus innemu? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 01:24
      Z pewnością. Rozdałbym sie sam, gdybym mógł. Bo i po co mi. Zużyty płaszcz lub
      coś takiego. Niech inni mają. Mnie się nie przyda w niebie/piekle/czyścu czy
      gdziekolwiek wyżej. A tak to robaki zjedzą i przepadnie. Jednak do tego trzeba
      umrzeć raczej młodo lub średnio-młodo (a tego nie mam w planach). Od staruszka
      nikt nie będzie chciał nereczki ani serduszka.
    • Gość: Arek Re: Czy oddalbys swoje organy komus innemu? IP: *.pcz.czest.pl 08.04.02, 12:21
      W życiu - mam organy Rolanda i tylko ja mogę na nich grać...
      • Gość: Tuptus Re: Czy oddalbys swoje organy komus innemu? IP: *.wp.shawcable.net 10.04.02, 06:31
        Tylko jeden organ do potrzymania i pobawienia mlodej i ladnej dziewczynie.
        Naiwni czestochowianie...z taka notatka w dowodzie nie liczcie, ze beda was
        dlugo ratowali...szczegolnie jesli jestes mloda osoba...a ktos z gruba forsa na
        lapowe czeka na organ. Widzialem na zachodzie przypadki, ze sztucznie
        podtrzymywano "zwloki" przy zyciu...i co kilka dni cos wycinano...o tym sie nie
        mowi w prasie....to jest ohydne. Nawet po smierci nie pozwolilbym rznac mojego
        ciala tak jak sie cwiartuje biedne swinki i krowki w rzezniach.
        • Gość: Mariusz Re: Czy oddalbys swoje organy komus innemu? IP: *.nfpsx.za.net 08.05.02, 18:52
          Uważam że jeśli mnie nie uratowanoby to np. nerka przyda się komuś innemu
    • Gość: Bully Re: Czy oddalbys swoje organy komus innemu? IP: *.nfpsx.za.net 08.05.02, 18:53
      Żył bym w innym człowieku
      ,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka